Kirjoittaja Aihe: 2016-12-28: IL: Ruotsin poliisilla suuria vaikeuksia useissa mamulähiöissä  (Luettu 328164 kertaa)

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 118
 • Liked: 11211
 • Anyone?
Pt-media kertoo Dumlen taustoista enemmän.
Lainaus


No, jokainen kirjoittaja saa kirjoittaa mitä haluaa. Svanbergiltä kuitenkin unohtui yksi melko oleellinen asia kertomatta Dumlen cv:stä. Nimittäin se, että Dumle oli yksi kymmenestä uusruotsalaisesta, jotka olivat mukana Ruotsin modernin historian kauhistuttavimmassa joukkoraiskauksessa. Dumlen oikea nimi on Hedi Abdulmahdi.

Dumle oli siis yksi raiskaaja kesän 2014 suurta huomiota saaneessa Rinkebyn joukkoraiskauksessa.

Dumle ja useita miehiä, tänäkään päivänä ei tiedetä tarkkaan kuinka monta, mutta noin kymmenkunta, kaappasi Rinkebyn ja Kistan välisellä Järvan siirtolapuutarha-alueella ruotsalaisen alaikäisen tytön seksiorjakseen.

Ensin tyttö vietiin väkisin muutaman kymmenen metrin päässä sijaitsevaan lautamökkiin. Tällä usea mies raiskasi tytön. Tarkkoja miesmääriä ei tiedetä, mutta tytön arvion mukaan 5-8 miestä.

https://pt-media.org/2021/10/30/expressen-glorifioi-rapparia-joka-oli-mukana-ruotsin-pahimmassa-joukkoraiskauksessa/

"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 755
 • Liked: 9977
Todellisuus Ruotsissa:

MTV

Lainaus
- -
– Antakaa meidän syödä toisemme elävältä, kunnes olemme valmiit, ruotsalainen räppäri ja rikollisryhmä Dödspatrullenin (suomeksi Kuolemanpartio) jäsen Mehdi "Dumle" Sachit sanoo ruotsalaislehti Expressenin haastattelussa Ruotsia riepottelevasta jengiväkivallasta.

Expressen on saanut sapiskaa tuosta artikkelista.  Kriitikkojen mukaan siinä romantisoitiin jengirikollisuutta.  Erityisesti kritisoitiin siitä, että jutussa viitattiin ylimalkaisesti Sachitin aikaisempaan tuomioon "pahoinpitelynä" (övergrepp).  Tosiasiassa hän sai tuomion raiskauksesta.  Hän osallistui joukkoraiskaukseen, jossa mm. työnnettiin pistooli emättimeen ja jonka seurauksena oli huomattava verenvuoto:
Lainaus
I samband med våldtäkten sprack flickans underliv och hon berättar för polisen om rädslan att förblöda. I rättshandlingarna går det att läsa att såret sannolikt kan ha uppkommit av att en pistol förts upp i underlivet.

https://samnytt.se/dodspatrullens-mehdi-dumlee-sachit-glorifieras-i-expressen-gruppvaldtog-flicka-blodig-under-pistolhot/

Kriitikot ihmettelevät, miten journalisti voi (ex?) rikollisesta kertoessaan jättää kertomatta rikoksen törkeydestä, johon Expressen vastaa noudattavansa "toimituseettistä harkintaa" (pressetiska bedömning).


Tosiasiassa Sachit pisti varmaan haastattelun ehdoksi, ettei tuota raiskausta oteta esille, ja Expressen suostui, koska haastattelu on takuuvarma lukijamagneetti.  Tässä lisää Expressenin kiemurtelusta:

https://samnytt.se/expressen-nojda-med-reportage-om-valdtaktsgangstern-mehid-dumlee-sachit/
« Viimeksi muokattu: 31.10.2021, 19:48:53 kirjoittanut Siili »

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 13 565
 • Liked: 21032
Kannattaisi varmaan kasvattaa lapset paremmin:

Kirjeenvaihtajalta: Maahanmuuttajavanhemmat menettivät lapsensa jengiväkivallassa Ruotsissa, ja nyt he pelkäävät lisäkostoa: “Miksi poliisi ei suojele meitä?”
https://yle.fi/uutiset/3-12185908

Lainaus
TUKHOLMA Poliisiautoja on parkkeerattu riviin Rinkebyn koulun ulkopuolelle lokakuisena lauantai-iltana. Kaksi virkapukuista aseistettua poliisia vartioi ovella, kun ihmiset kulkevat sisälle saliin.
...
Poliisi on keskustellut alueen imaamin kanssa ja päättänyt järjestää tilaisuuden, koska väkivalta on yltynyt viime kuukausina Tukholmassa. Ampumisissa on kuollut useita nuoria somalitaustaisia poikia.

Tilanne on muuttunut niin vakavaksi meneillään olevissa konflikteissa, että monet nuoret eivät uskalla liikkua ulkona Rinkebyn alueella.

Jos jengiläiset eivät löydä henkilöä, jolle he haluavat kostaa, he ottavat poliisin mukaan kohteekseen tämän nuorempia sisaruksia, ystäviä tai sukulaisia.
...
Vanhempien ei pitäisi joutua hautaamaan heitä, joiden tehtävä on aikanaan haudata meidät, hän sanoo.
...
Salissa on vanhempia, joiden lapsi on kuollut ampumisissa.
...
– Yhdeksän kymmenestä Tukholman ampumisissa kuolleista on meidän poikiamme, Husbystä, Tenstasta, Rinkebystä.

– Poliisin täytyy suojella myös meidän lapsiamme. Mekin olemme veronmaksajia.

Tunnelma on vakava, mutta vanhempien, kuten Farahin odotukset ovat korkealla.

He toivovat saavansa tänä iltana hyviä uutisia. Konkreettisia lupauksia siitä, mitä poliisi tekee väkivallan pysäyttämiseksi.

Toisin kuitenkin käy ja isä, jonka lapsi on ammuttu kuoliaaksi, lähtee pettyneenä pois jo reilun puolen tunnin kuluttua.

Aluepoliisin päällikkö Martin Marmgren aloittaa kuvaamalla seudun väkivaltatilannetta hyvin vakavaksi. Poliisi tarvitsee vanhempien apua, muuten rikoksia ei pystytä ehkäisemään.

He esittelevät toimintaa, jossa jengiläisiä autetaan jättämään rikolliset piirit. Siihen on valtio myöntänyt enemmän rahaa ja nyt yhä useampia voidaan auttaa.

Seuraavana puhuvien sosiaalitoimen edustajien toive on, että vanhemmat ottaisivat yhteyttä, jos he epäilevät lastensa olevan vaarassa tai mukana rikollisuudessa.
...
Isä kertoo olevansa hyvin pettynyt.

Sen sijaan, että olisi puhuttu siitä, miten aseet saadaan pois ja miten lapsia suojellaan, on puhuttu sosiaalipalveluista ja koulusta, isä sanoo. Hän parahtaa, että on poliisin eikä sosiaalitoimen tai koulun asia suojella lapsia.

Hänen lapsensa ammuttiin perheen kotiin vain muutama viikko sitten. Poliisi ei ole ottanut vielä ketään kiinni teosta.

Poliisi vastaa ja vakuuttaa, että he tekevät kaikkensa, mutta 15–16-vuotiaiden murhia ei pysäytetä ilman vanhempien apua.

Vanhemmat voivat auttaa asekätköjen löytämisessä kotoa. Poliisin mukaan aseiden pääsyä maahan on vaikea estää, koska jokaista autoa ei voida tutkia maan rajoilla.
...
Lapsensa menettänyt mies ottaa takkinsa ja poistuu salista. Hän halusi kuulla, mitä poliisi tekee, ei mitä hänen on tehtävä.
...
Vanhemmat voivat auttaa. Poliisi neuvoo, että jos iso ryhmä, esimerkiksi sata isää ja äitiä, tekee ilmoituksen jostain havainnosta, ei kukaan käy silloin yksittäisen todistajan kimppuun.
...
Tunnelma salissa kiristyy. Seuraavissa puheenvuoroissa useat vanhemmat sanovat, että kukaan ei yhteiskunnassa välitä heistä eikä siitä, että heidän lapsiaan ammutaan.

He eivät saa apua, jota tarvitsevat.

Heidän äänestään kuulee, että he ovat hädissään.

Poliisin pitäisi valvoa heistä ankarammin lain noudattamista.
« Viimeksi muokattu: 15.11.2021, 16:00:43 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 773
 • Liked: 14270
Lainaus
Hän halusi kuulla, mitä poliisi tekee, ei mitä hänen on tehtävä.

aaannddd that's a bingo

 :silakka:
Don't give me that do goody good bullshit

Viimeinen linja

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 197
 • Liked: 574
On se kyllä kumma miten tietyt porukat painivat aina samojen ongelmien kanssa oli paikka tai aika mikä tahansa, tekisi mieli sanoa että kyseessä on geneettinen erityispiirre. Matala impulssikontrolli yhdistettynä "gangsta" meininkiin, mikä voisi mennä pieleen. Ja tätä samaa tulee suomeen, näen jo silmissäni miten A-studiossa päivitellään: miten tässä näin pääsi käymään? Niih... miten...

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 684
 • Liked: 12709
 • junior koodari
Eräitä kertoja olen jaaritellut tällä Hommapalstalla ruotsin matujengiläisistä, ei mene kuin muutama vuosi, niin ruotsin matusydeemit voidaan Suomessa unohtaa.
Samat jengiintymiseen liittyvät asiat ovat meillä ,,ei enään käsissä vaan sylissä.
Ruotsin kaiken-kaikesta-kaikkialla ymmärtävä yhteiskunnallinen konsensus on ehkä merkittävin tekijä siihen, miksi ruotsalainen yhteiskunta on totaalisessa kusessa näiden rappia vääntävien, pyssyjä paukuttelevien uusruotsalaisten kanssa.

Jos jostain, jopa törkeäksi määritellystä rikoksesta annetaan tuomioistuinkäsittelyssä hoivaa+paapomista ja sormen heristelyä, niin on taattu, että uusruotsalaista gängiä riittää maailman tappiin asti.
Suomi tulee hieman jälkijunassa,1-2 vuoden periodilla. Samoilla metodeilla kuin ruotsi.
-Kielletään totuus matujengeistä.
-Mainitaan syrjäytyminen ja osattomuus.
-Kaiken yllä leijuva rasismi on ehkä syy jengiytymiseen.
-Tehdään toimenpiteitä,,,poliisi ennaltaehkäisee,,nämä pikkunilkit nauravat huutonaurua jollekin pönöttäjä poliisille joka tulee keskustelemaan jengiytymisen haitoista pizza slice kädessä, tarjoten pizzaa korvaukseksi että saa puhutella lippispäistä hou,hou yönveljeä.
« Viimeksi muokattu: 15.11.2021, 18:20:32 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 684
 • Liked: 12709
 • junior koodari
Asiallista pohdintaa..pitkä uutisen omainen julkaisu..

https://yle.fi/uutiset/3-12181555
Lainaus
Tukholman pahin jengisota sai alkunsa yhden kesäpäivän tapahtumista kuusi vuotta sitten.

19-vuotias Izzy johti ryöstöä Tukholman ulkopuolella Täbyssa sijaitsevaan Forex-toimistoon. Oli keskiviikko 22. heinäkuuta 2015, ja joukko nuoria miehiä sai ryöstösaaliikseen noin kaksi miljoonaa kruunua eli yli 200 000 euroa.

Huhu onnistuneesta ryöstöstä alkoi levitä nuorten kotikulmilla Tukholman Järvan alueella sijaitsevassa Rinkebyssä. Samaan kaveriporukkaan kuulunut 16-vuotias Maslah sai tietää tapahtuneesta.

Olen jonkin verran paininut, sekä lyönyt nyrkillä eräitä jengiläisiä..muinoin, ei jäänyt jälkipuheita,,puolin eikä toisin..."kovat liivinuoret"..olivat täysin tuliaispusseja,,kun alettiin lyömään ihmistä kasvoihin paljain käsin.

Modet t. Roope ovat minua parempia uutisen jaksotuksessa, sekä kommentoinnissa.
« Viimeksi muokattu: 16.11.2021, 13:04:42 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 684
 • Liked: 12709
 • junior koodari
Uskomatonta, mutta kai totta.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/950a37c3-d513-49f0-92ad-1e0a4cc0ac3e

Lainaus
opa päiväkotilapset harjoittelevat nyt ampumisten varalta Ruotsissa – ”Se on hirveää, mutta meidän on pakko”
Tuoreen selvityksen mukaan yli 40 prosenttia Ruotsin ammuskeluista tapahtuu koulujen ja päiväkotien lähistöllä.

Koululaisetko? ja päiväkotilapset ampuilevat toisiaan, vai jäikö jotain uutisen osalta merkitsevää mainitsematta.

Lainaus
Dagens Nyheterin mukaan Ruotsin poliisikin alkoi varautua uudella tavalla joukkoväkivaltatilanteisiin vasta Jokelan ja Kauhajoen kouluampumisten jälkeen

öh, mitä tekemistä on Suomen kouluampumisilla ruotsin matujengien pyssyttelyyn?

Lainaus
Lehti perehtyi kaikkiaan 656 vuosina 2017–2021 sattuneeseen tapaukseen, joissa joku joko loukkaantui tai kuoli ampumisessa. Näistä se poimi ammuskelut, joiden tapahtumapaikka oli 150 metrin säteellä oppilaitosten käyntiosoitteesta.

Tukholman alueella tällaisten ammuskelujen osuus oli peräti 50 prosenttia. Viisi ihmistä on surmattu viime vuosina koulujen pihoille Tukholmassa, joskin ilta- tai yöaikaan.

Autiot koulujen pihat valikoituvat ilta-aikoina herkästi rikospaikoiksi, koska ne ovat eräänlaista ”ei-kenenkään-maata”. Rikolliset eivät siis näytä pyrkivän tietoisesti lasten läheisyyteen.

Etelä ruotsi ei enään ole ainakaan ruotsalaisten maata, se porukka jonka ruotsalaiset ottivat vastaan kläd-pullilla ja isoilla halipusuilla ovat nyt se sakki joka hallitsee niitä aluita, joita haluavat hallita.
« Viimeksi muokattu: 17.11.2021, 23:38:16 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 630
 • Liked: 34545
 • Havuja, perkele!
Emma Kariko se oli sitä mieltä, että maahanmuuttaja-asteen nousu päiväkodeissa on ihana asia. Ruotsissa kehitys on kehittynyt jo niin pitkälle, että lapset opettelevat väistelemään luoteja:

Lainaus
Jopa päiväkotilapset harjoittelevat nyt ampumisten varalta Ruotsissa – ”Se on hirveää, mutta meidän on pakko”

Tuoreen selvityksen mukaan yli 40 prosenttia Ruotsin ammuskeluista tapahtuu koulujen ja päiväkotien lähistöllä.
----

Ampumistapaukset ovat arkipäiväistyneet Ruotsissa niin, että niiden varalta harjoitellaan jo maan päiväkodeissakin.

Tälle voi tosin olla myös tarvetta: Dagens Nyheterin tuoreen selvityksen mukaan 41 prosenttia Ruotsin ampumisista tapahtuu koulujen tai päiväkotien välittömässä läheisyydessä.
----

Keskitetyn ohjauksen puute on johtanut hyvin monenkirjaviin käytäntöihin eri puolilla Ruotsia. Esimerkiksi Tukholman alueella useat koulut ovat alkaneet käyttää kriisiviestintäsovellusta, jonka avulla koulun kriisiryhmä voidaan kutsua nopeasti koolle vuorokaudenajasta riippumatta. Sovellus toimii, vaikka puhelin olisi asetettu äänettömään tilaan.

Joillakin alueilla koulujen ja päiväkotien opettajille ja jopa lapsille on järjestetty harjoituksia ampumatilanteiden varalta. Turvallisuusalan yritysten järjestämät PDV-koulutukset (pågående dödligt våld, ”jatkuva tappava väkivalta”) ovat yleistyneet Ruotsin kouluissa ja päiväkodeissa Trollhättanin tragedian myötä. Esimerkiksi Tukholman kaupunki on käyttänyt niihin viiden vuoden aikana lähes miljoona kruunua eli noin 100 000 euroa.
----

Aikuisille harjoituksista on hupi kaukana.

– Se on hirveää, mutta meidän on pakko, toteaa Tukholman Husbyn alueen päiväkotien johtaja Lena Rebane.

Husby on yksi Ruotsin poliisin määrittämistä ”erityisen haavoittuvista alueista” (särskilt utsatta områden), joilla rikollisuus rehottaa ja poliisin on vaikea saada työtään tehdyksi. Ilmiöön liittyy myös asukkaiden matala sosioekonominen asema ja voimakas etninen segregaatio.

Kriisiharjoitusten opit tulivat Husbyssä käyttöön jo keväällä, kun mies ammuttiin kuoliaaksi alueen keskustassa. Parinsadan metrin päässä ulkoilemassa ollut päiväkotiryhmä evakuoitui harjoitellusti tarhan leikkihuoneeseen.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/950a37c3-d513-49f0-92ad-1e0a4cc0ac3e

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 755
 • Liked: 9977
Norrlidenin kaupunginosa Kalmarissa ei ole (vielä) poliisin luokittelema "herkkä alue", mutta siellä on ilmeisesti kuitenkin jonkin sortin keharimaahanmuuttoon liittyviä ongelmia. Lokakuun puolessavälissä 30-vuotias mies ryöstömurhasi 56-vuotiaan, mikä nosti alueella olevien huolestuneisuutta kehityskulusta. 

Ruotsin radion paikallisella P4-toimituksella oli tarkoitus lievittää paikallista ahdistusta raportoimalla paikan päältä alueen myönteisistä puolista.  Toimittaja joutui kuitenkin häippäsemään paikalta, kun häntä uhkailtiin:
Lainaus
  – Norrliden är inte ett utsatt område i egentlig mening, men det har skildrats mycket om kriminalitet och droger där. Vi ville åka dit och lyfta en annan bild av Norrliden, berättar P4 Kalmars tillförordnade kanalchef Louise Haag.
Reportern hade ingen mikrofon med sig utan gick omkring och pratade med folk, iklädd P4-kläder. En yngre man kom fram och frågade vad hon gjorde där, och återvände med två yngre män som var maskerade.
– En ställer sig och stirrar på henne, den andra lite bakom, och han säger ”Vi ska spränga P4 Kalmar”, fyra, fem gånger.
Situationen är helt klart hotfull, säger Louise Haag.

Reportern tog sig från platsen utan ytterligare hot. Händelsen är polisanmäld av P4 Kalmar.
– Det trista i det här är att vi försöker ge en mer rättvis bild, visa en del av allt det som är bra i Norrliden – och så åker vi på däng, säger Louise Haag.

https://www.journalisten.se/nyheter/man-hotade-att-spranga-p4-kalmar

Rohkeat journalistit aikovat kuitenkin jatkossakin raportoida Norrlidenista, tosin vähintään kahden journalistin henkilöityksellä:
Lainaus
P4 Kalmar kommer att fortsätta att finnas på plats i alla stadsdelar i Kalmar.
– Absolut. Men kanske kommer vi göra en säkerhetsbedömning, och åka två. De skulle egentligen ha varit två igår också.

Onkohan jatkossakin uutisten painopisteenä alueen positiiviset puolet?  Ruotsin radio tosin arvelee omassa tapauksen uutisoinnissaan, että uhkaus oli reaktio negatiiviseen uutisointiin:
Lainaus
Den ena maskerade mannen hotade att spränga P4 Kalmar om de fortsatte rapportera negativt från Norrliden.
– Jag tror att det handlar om att när vi är där ute och rör oss så stör vi den verksamheten som pågår som inte vill fram i ljuset. Då kan de kan bli skraja och rädda och då blir det hotfullt. Men det är hemskt att det ska bli på det viset, säger Louise Haag.
Kanalen har under hela året rapporterat om en ökad brottsaktivitet i Norrliden, som bland annat gjort att polisen beslutat att sätta upp säkerhetskameror i området.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/radiojournalist-hotad-i-norrliden
« Viimeksi muokattu: 19.11.2021, 13:54:31 kirjoittanut Siili »

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 003
 • Liked: 30570
 • Kiihottavat vieraslajit
.......
Etelä ruotsi ei enään ole ainakaan ruotsalaisten maata, se porukka jonka ruotsalaiset ottivat vastaan kläd-pullilla ja isoilla halipusuilla ovat nyt se sakki joka hallitsee niitä aluita, joita haluavat hallita.
Tajuavatkohan ruotsalaiset mitä tuli tehtyä sädekehän ja moraalisäteilyn vuoksi. Ei ole paluuta aikaan ennen humanitääristä maahanmuuttoa. Tunnustavatkohan he koskaan että tuhosivat maansa ihan itse haalimalla maan täyteen kehareita. Ei tainnut Ruotsista tulla humanitääristä suurvaltaa vaan vajoaminen kehitysmaiden tasolle. Siinä kävi niin että kun päästettiin porukkaa hollituvasta salin puolelle niin ei ne siitä sivistyneet vaan tekivät salista hollituvan.
« Viimeksi muokattu: 19.11.2021, 16:36:17 kirjoittanut Lahti-Saloranta »
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Ajatolloh

 • Vieras
Lainaus
– Det trista i det här är att vi försöker ge en mer rättvis bild, visa en del av allt det som är bra i Norrliden – och så åker vi på däng, säger Louise Haag.

Kiitos @Siili tuosta. Tuo kohta minkä jätin lainauksiin, herätti erityistä hilpeyttä.

Siinä siis Louise Haag (joka mahdollisesti oli se toimittaja, joka tuli uhkailluksi - naistoimittaja siellä ainakin asialla oli, se selviää uutisen sanamuodoista) sönkkää vielä haastattelun lopuksi, että "Ikävää, että yrityksemme antaa enemmän totuudenmukainen kuva Norrlidenistä tuli tämmöisen ikävän läksytyksen johdosta torpatuksi".

Tuuheaa on kyllä Louisen denialismi kun edes turpaansaannin henkilökohtainen riski ei saa järjenjuoksua liikkeelle.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 773
 • Liked: 14270
Rikollispomo ammuttu hotellissa Tukholman keskustassa
Lainaus
Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan epäilty ampuja pakeni paikalta sähköpotkulaudalla.

Yhtä henkilöä on ammuttu tukholmalaisessa hotellissa Kungsholmenilla. Asiasta uutisoi useat ruotsalaismediat.

Ammuttu mies on lehtitietojen mukaan 34-vuotias tunnettu rikollispomo. Poliisi on vahvistanut miehen kuolleen saamiinsa vammoihin.

Ampuja on tiettävästi odottanut uhria tukholmalaishotellin vastaanotossa ja ampunut tätä kohti useita laukauksia uhrin saapuessa hotellin aulaan. Teosta epäilty mies pakeni paikalta Aftonbladetin tietojen mukaan sähköpotkulaudalla.

Poliisin kertoo, että tapausta tutkitaan murhana.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/26d3e09a-fcb3-40b7-92f2-5d8bf65c646f
Don't give me that do goody good bullshit

Fiftari

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 8 680
 • Liked: 9005
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Lainaus
Poliisiylijohtaja vetää yhtäläisyysmerkit maahanmuuton ja kasvavan jengirikollisuuden välille

Hallitsematon maahanmuutto myönnetään yhä useammin syyksi Ruotsin yhteiskunnalliseen pahoinvointiin. Nyt asialla on maan korkein poliisiviranomainen, joka näkee maahanmuuton ja integraation ongelmat jengirikollisuuden kasvun takana.

– Vuosina 2020 ja 2021 maassamme ammuttiin 100 ihmistä vuodessa. Järjestäytyneestä rikollisuudesta, aseellisesta väkivallasta ja räjähteistä on tullut eräs Ruotsin poliisin ja koko yhteiskunnan vakavimmista haasteista, sanoi poliisiylijohtaja Anders Thornberg Folk och Försvar -turvallisuustapahtumassa.

Thornbergin mukaan rikollinen toiminta on kasvanut erityisesti viime vuosina ja tilanne on kaikin tavoin vakava. Rikokset ovat entistä monimuotoisempia ja ulottuvat yhä syvemmälle yhteiskunnan rakenteisiin. Rikolliset ovat aina vain hanakampia käyttämään väkivaltaa, ja uskollisuus rikollisverkostoillekin on jäämässä rahan varjoon.

XXX

Poliisiylijohtaja näkee toki mahdollisuuksia taistella rikollisjengejä vastaan. Sosiaalipalveluita pitää tukevoittaa ja apua on oltava saatavilla jokaisella Ruotsin 61 ongelmallisesta alueesta vuorokauden ympäri. Järjestäytyneestä rikollisuudesta lätkäistäviä rangaistuksia tulisi niitäkin koventaa.
Suomen uutiset
Kapteeni NN " Kenestäkään ei tule rasistia, mutta jokaisesta tulee realisti kun ollaan tekemisissä kähtävien kanssa"

Viimeinen linja

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 197
 • Liked: 574
Eli ei siis pitänyt työstöön kun meni tuollaisia  puhumaan, kyllä tuollaisesta jotenkin kostetaan.


Lainaus
Poliisiylijohtaja vetää yhtäläisyysmerkit maahanmuuton ja kasvavan jengirikollisuuden välille

Hallitsematon maahanmuutto myönnetään yhä useammin syyksi Ruotsin yhteiskunnalliseen pahoinvointiin. Nyt asialla on maan korkein poliisiviranomainen, joka näkee maahanmuuton ja integraation ongelmat jengirikollisuuden kasvun takana.

– Vuosina 2020 ja 2021 maassamme ammuttiin 100 ihmistä vuodessa. Järjestäytyneestä rikollisuudesta, aseellisesta väkivallasta ja räjähteistä on tullut eräs Ruotsin poliisin ja koko yhteiskunnan vakavimmista haasteista, sanoi poliisiylijohtaja Anders Thornberg Folk och Försvar -turvallisuustapahtumassa.

Thornbergin mukaan rikollinen toiminta on kasvanut erityisesti viime vuosina ja tilanne on kaikin tavoin vakava. Rikokset ovat entistä monimuotoisempia ja ulottuvat yhä syvemmälle yhteiskunnan rakenteisiin. Rikolliset ovat aina vain hanakampia käyttämään väkivaltaa, ja uskollisuus rikollisverkostoillekin on jäämässä rahan varjoon.

XXX

Poliisiylijohtaja näkee toki mahdollisuuksia taistella rikollisjengejä vastaan. Sosiaalipalveluita pitää tukevoittaa ja apua on oltava saatavilla jokaisella Ruotsin 61 ongelmallisesta alueesta vuorokauden ympäri. Järjestäytyneestä rikollisuudesta lätkäistäviä rangaistuksia tulisi niitäkin koventaa.
Suomen uutiset

insinörtti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 624
 • Liked: 3076
Menee sarjaan "kuinka hankkia eläkepäätös viidessä minuutissa". Toimittaja voi tehdä saman kirjoittamalla jotain positiivista esimerkiksi Trumpista tai Halla-ahosta. Kirkon työntekijältä se onnistuu vaikkapa raamattua siteeraamalla.