Kirjoittaja Aihe: 2016-12-27 Transportarbetaren: "Malmö on menetetty kaupunki"  (Luettu 13864 kertaa)

ike60

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 955
 • Liked: 1180
 • ketku intelletku
  • Bloginpoikanen
Seuraava reportaasi on julkaistu Ruotsin kuljetustyöläisten liiton Transportarbetaren-lehdessä. Mielenkiintoiseksi julkaisukanavan tekee se, että liitto on laajamittaisesti puhdistanut jäsenistöstään ruotsidemokraatteja. Onko siis iso pyörä nytkähtänyt kääntymään ammattiliitoissa?

Lainaus käyttäjältä: Justina Öster, Transportarbetaren 26.12.2016
"Malmö on menetetty kaupunki"

Murhia, laukaustenvaihtoa, kivien heittelyä ja jatkuvaa väkivallan uhkaa. Vartiointiyritys Avarn Securityn päätyösuojeluvaltuutettu Stefan Andreasson Malmössä on saanut tarpeekseen siitä, että järjestyksenvalvojia pakotetaan tekemään yhä vaarallisempia tehtäviä henkensä uhalla.

- Olen ollut alalla 28 vuotta, eivätkä asiat ole koskaan olleet näin pahasti.

Järjestyksenvalvojat voivat häätää tai korjata talteen juopuneita ja häirikköjä, mutta sitten heidän pitää odottaa poliisia. Odotusajat ovat usein pitkiä ja vartijat tuntevat itsensä hylätyiksi kun joutuvat pitelemään aggressiivisia ihmisiä jotka usein vetävät puoleensa heitä puolustavaa porukkaa ja yleisöä.

Joulukuussa Ruotsin poliisin eteläinen alue päätti että lievempiä rikoksia kuten murtoja, varkauksia, pahoinpitelyjä ja uhkauksia priorisoidaan toissijaisiksi jonkin aikaa. Tämä siksi, että poliisi ehtisi selvittää murhia ja ampumatapauksia samaan aikaan kun poliisivoimien uudelleenorganisointi jatkuu.

27 ihmistä on murhattu Skånessa vuonna 2016 Sydsvenskanin mukaan. Stefan Andreassonin laskujen mukaan Malmössä on tapahtunut 12 murhaa ja 30 murhayritystä vuoden aikana.

– Ampumatapausten lukumäärää en ole edes laskenut. Alamme olla niin tottuneita.

- On vakavaa, että kylpylä joutuu käyttämään järjestyksenvalvojia. Onko se normaalia?

Viimeisimmän murhan jälkeen poliisi, yritykset ja kunnallispoliitikot ovat tavanneet ja keskustelleet siitä mitä voitaisiin tehdä.

Andreassonin työtoveri ja työsuojeluvaltuutettu Tommy Ljunggren tulee autoon kun suuntaamme kohti Malmön ongelmallisimpia kaupunginosia kolmelta iltapäivällä. He mainitsevat että Malmön keskusta on pahin.

- Tuossa ammuttiin yhtä miestä ja tuossa toista.

Ljunggren on lakannut ilmoittamasta uhkauksista. Suunsoitto ja tappouhkaukset ovat jokapäiväisiä. Poliisi ei ryhdy niiden johdosta mihinkään toimenpiteisiin.

- Me jotka teemme töitä öisin tiedämme että Malmö on päivällä kaupunki ja yöllä lain ulkopuolella oleva maa.

Nousemme autosta Korsbäckissä. Alueella on ollut paljon autojen polttoja ja ammuskelua. Andreasson ylittää kadun joka erottaa vuokra-asunnot omistusasunnoista. Aidat ympäröivät omistusasuntoja ja pysäköintipaikkoja. Niistä tulee gated communityjä, kommentoi Andreasson. Asuinalueita eristetään yleisöltä.

Jatkamme matkaa. Ljunggren kertoo että pitkiä aikoja voi olla rauhallista mutta yhtäkkiä alkaa tapahtua. Kent Hansen, Parkering Malmön pysäköintipaikoista vastaava ryhmäpäällikkö Holmassa, Krogsbäckissä ja Rosengårdissa vahvistaa asian. Pysäköintiyrityksen autoja ja pysäköinninvalvojia heitellään kivillä, pulloilla ja kananmunilla. Valvojilla on työpuvuissaan kamerat ja hälytyskeskuksiin kytketyt henkilöhälyttimet. Myös heidän autoissaan on kamerat sekä eteen että taakse päin.

- Käytämme kuukauden aikana vain paria autoa kerrallaan. On parempi että vain paria autoa kolhitaan eikä kahtatoista. Ennen pysäköintivirhelapun kirjoittamista katsomme aina ensin ympärillemme.

- Holma on hyvä alue, jossa on kaikenlaisia palveluja ja infrastruktuuri toimii. Silti on monia jotka eivät mene ulos illalla kuuden jälkeen. Öisin jengit hallitsevat aluetta.

Rosengårdia pidetään usein ongelmallisimpana alueena jossa on ränsistyneitä kerrostaloja, mutta oppaitteni mukaan siellä on rauhallisempaa kuin monessa muussa paikassa (vierailumme jälkeen sielläkin tapahtui murha). Sevedissä he kuvailevat käänteistä rasismia jossa alueen harvoja kantaruotsalaisia ahdistellaan. He kertovat että huumekauppaa käydään täysin avoimesti kellareissa ja pesutuvissa, ja että elintarvikeliikkeillä on ongelmana huumeet joita kätketään hyllyihin.

Liikkeen- ja ravintolanomistajat valittavat varkauksista ja vandalisoinnista kaikissa kaupunginosissa.

Agenda-TV-ohjelmassa pääsyyttäjä Thomas Ahlstrand Göteborgin syyttäjänvirastosta puhui vastikään jengirikollisista joita ei voi tavoittaa, jotka eivät jaa yhteiskunnan arvoja ja tuntevat lojaaliutta vain jengiään ja perhettään kohtaan. Rikoskomissario Bo Lundquist poliisin eteläiseltä alueelta kutsuu nykyajan rikollisia nuoria miehiä menetetyksi sukupolveksi.

Lindängenissä ryöstettiin eilen ruokakasseja kuljettanut postiauto. Tämän takia vartijat saattavat usein tavarakuljetuksia. Poliisi ja turvayritykset hoitavat tehtäviään kahdella autolla kerrallaan. Puolet henkilöistä odottavat autoissa ehkäistäkseen vahingontekoja. Ambulanssit ja pelastuspalvelu odottavat poliisia ennen kuin ajavat hälytystehtäviin.

- Poliisilla on aina vähintään kaksi autoa Malmön keskustassa, sanoo Andreasson.

Vaarallisissa tehtävissä työsuojeluvaltuutettu voi vaatia kaksoismiehityksen ja koiria. Malmön kunta on tehnyt sopimuksen, jonka mukaan vartijat voivat keskeyttää vaarallisen tehtävän ilman seuraamuksia. Tapahtuneesta on vain kirjoitettava raportti kunnalle.

Graffitinpuhdistaja Markus Ziegler kertoo että hänen yrityksellään on koko ajan enemmän töitä ja se työllistää jatkuvasti lisää ihmisiä. Ziegler kuulee tavallisesti uhkauksia kuten "häivy alueeltamme. Kuolet jos jatkat". Alussa hän oli peloissaan mutta nykyään hän ottaa uhkaukset pelkkänä puheena ja tekee sen mitä pitää.

Folkets park-puistossa ja ympävöivissä ravintoloissa työskenteli enimmillään yhteensä kahdeksan järjestyksenvalvojaa samanaikaisesti, ja vihaiset huumetrokarit ajoivat heidät tiehensä. He häiritsivät kauppaa. Huumeidenkäyttö jatkuu edelleen, mutta kauppa on siirtynyt kivenheiton päähän Möllevångeniin. Huumeet ja aseiden kasvanut määrä ovat pahan alku ja juuri Malmössä, sanovat oppaani.

Malmön sairaalassa on myös järjestyksenvalvojat. Yksi sairaanhoitaja on sairaslomalla kun potilas sai raivokohtauksen, joten hoitohenkilökunta on iloinen että vartijat ovat paikalla.  Työympäristöviraston tukea tarvittiin että sairaalaan saatiin vartijoiden kaksoismiehitys, mutta molemmat paikalla olevat järjestyksenvalvojat,  Alexander Vilcek ja Akeem Afzali sanovat että tarvittaisiin vähintään neljä.

- Poliisi on samaa mieltä kanssamme.

Hoitohenkilökunnalla on tapana ottaa yhteyttä vartijoihin kun autoja ajaa sairaalan eteen, paljon ihmisiä tulee sisään ja näyttää siltä että kohta alkaa tapahtumaan. Silloin he tulevat läheisyyteen, valmiina ryhtymään toimenpiteisiin. Tunteiden rauhoittaminen ja sen estäminen että enemmän kuin lähiomaiset tulee sisään ovat suurimpia haasteita.

Akeem Afzali sai vierailijan kotiinsa kun hän oli ottanut kiinni ihmisen väkivaltauhkauksesta. Kotiin tullut mies väitti että hän tiesi kaiken Akeemista, hänellä oli tämän tyttöystävän puelinnumero ja osoite ja hän palaisi. "Odotamme sinua. Malmö on pieni."

Palatessamme vartiointiliikkeen toimistolle tapaamme Kenneth Jeppsonin, joka on toiminut vartijana kohta 40 vuotta. Hän tekee kiinteistö- ja häiriöpäivystyksiä ja joutuu toisinaan kivisateeseen vaikka tulisi pysäyttämään vuotoja tai tulvia.

- En tunnista enää Malmöä. Se on menetetty kaupunki.
https://www.transport.se/Transportarbetaren/Start/Nyheter1/Malmo-ar-en-forlorad-stad/

Toki artikkelissa tunnistetaan se ydinongelmakin: tekemisen puute - mitäpä muutakaan ruotsalainen toimittaja voisi sanoa. Lisäksi kerrotaan erillisessä tietolaatikossa että kaksi kolmesta Malmössä asuvasta lapsiperheestä on kokonaisuutena ottaen tyyvytäinen kaupungin lapsiystävällisyyteen Malmön kaupungin 2015 tekemän kyselyn mukaan. Tyytyväisimpiä he ovat kaupungin puistoihin ja viheralueisiin, kirjastoihin, leikkipaikkoihin ja pyöräilymahdollisuuksiin. Katujen ja torien turvallisuuteen he ovat sen sijaan tyytymättömiä.

Kommenteissa nimimerkki Krister kertoo asuvansa Sevedissä ja että siellä ainoa väkivallan tuottaja on arabeista ja somaleista koostuva jengi.  Nimimerkki Mi kysyy miten on ruotsalaisten vika jos kaksi kurdijengiä ammuskelee toisiaan göteborgilaisen Sahlgrenska-sairaalan sisäänkäynnin edessä, syynä erimielisyys siitä haudataanko sairaalassa kuolemassa oleva yhteinen sukulainen polttohautaamalla vai maahan. Toisin kuin artikkelin kirjoittaja, nimimerkit Fd Malmöbo ja Krister tunnistavat tekemisen puutteen sijaan suurimmaksi ongelmaksi massamaahanmuuton. Fd Malmöbo kertoo muuttaneensa pois kaupungista sen jälkeen kun lähi-idästä ja pohjois-Afrikasta kotoisin olevat maahanmuuttajat olivat käyneet hänen kimppuunsa useita kertoja. Nimimerkki Kalle puolestaan kysyy miksi tällainen artikkeli on julkaistu kun se suosii muukalaisvihamielisiä voimia. Ja kaikkihan tietävät hänen mukaansa jo entuudestaan että Malmössä asiat ovat monella tavalla huonosti.

E: kirjoitusvirheitä korjattu. Tämä on lyhennelmä linkin takana olevasta varsinaisesta artikkelista: olen jättänyt kääntämättä haastateltujen työntekijöiden filosofointia, katujen ja talojen kuvauksia ja muuta epäoleelliseksi katsomaani. -ike60
« Viimeksi muokattu: 09.01.2017, 20:27:02 kirjoittanut ike60 »

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 973
 • Liked: 94182
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Lainaus
Ziegler kuulee tavallisesti uhkauksia kuten "häivy alueeltamme. Kuolet jos jatkat". Alussa hän oli peloissaan mutta nykyään hän ottaa uhkaukset pelkkänä puheena ja tekee sen mitä pitää.

Uusi normaali.
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo tuhoaa lähtökohtien tasa-arvon
— Missä N, siellä R!

Kirjolohikäärme

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 618
 • Liked: 1093
Artikkeli viittaa ongelmien syyhyn kautta rantain vain yhdessä lauseessa, mainitsemalla koomisen uuskielen termin "käänteinen rasismi".  Päästäänköhän koskaan niin pitkälle että uskalletaan sanoa ongelman nimi ääneen.

Mitenköhän on, jos vaikkapa afgaani ei tykkää somaleista niin onko se käänteistä rasismia vai tavallista etuperin oikeinpäin rasismia?

Econ101

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 835
 • Liked: 2492
 • Rotukapitalisti
Artikkeli viittaa ongelmien syyhyn kautta rantain vain yhdessä lauseessa, mainitsemalla koomisen uuskielen termin "käänteinen rasismi".  Päästäänköhän koskaan niin pitkälle että uskalletaan sanoa ongelman nimi ääneen.


Tämä se juuri on se svedujen ongelma. Asiat eivät ala ratketa ennen kuin juurisyy tunnistetaan. Pirun svedut, uskokaa jo, kehari on kehari ja svedu on svedu. Männä viikolla oli Göteborgs Postenissa pääkirjoitus Mälmöstä. Ongelmia ei kaunisteltu mutta syiden pohdiskelu oli taas kerran osastoa: "Mikähän kumma se on kun malmöläiset riehuvat. Ehkä se on se syrjäytyneisyys."

KIrjottaja kertoo, että ongelmia oli ounasteltu jo silloin kuin esim. Rosengård valmistui öbaut 40 v. sitten, ja pystyyn kuulemma laitettiin tuolloin kunnan toimesta joitain ennalta ehkäiseviä projekteja. Nämä nyt sitten ovat epäonnistuneet. Kirjoittajalta pääsee "unohtumaan" se isoin muutos, joka Malmössä on tapahtunut sitten Rosengårdin valmistumisen ja nykypäivän: kehareiden räjähdysmäinen lisääntyminen.

http://www.gp.se/ledare/t%C3%A4nk-om-sverige-blir-som-malm%C3%B6-1.4093407

 
"It is not what you say, it is what you do that reveals what you want."

Pöllämystynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 058
 • Liked: 7694
 • vihervasemmistolainen
  • Yövartija
Artikkeli viittaa ongelmien syyhyn kautta rantain vain yhdessä lauseessa, mainitsemalla koomisen uuskielen termin "käänteinen rasismi".  Päästäänköhän koskaan niin pitkälle että uskalletaan sanoa ongelman nimi ääneen.

Näin. Valitettavasti jotkut toisinajattelijatkin käyttävät tällaista epäkieltä. Rasismi on rasismia ja syrjintä syrjintää, eikä näissä ole koskaan mitään käänteistä tai positiivista. Väestönvaihtopolitiikkaan kuuluva massiivinen rasismin hyökyaalto tulee tuomita rasismina ja natsimiehityksenä ilman minkäänlaisia lieventäviä asianhaaroja.
Maailma ja kaikki sen kulttuurit on kuin maalauspaletti useine kauniine väreineen, joilla kaikilla on oma ainutlaatuinen sävynsä. Jos sekoitetaan ne kaikki, ei yhtään väriä jää jäljelle, eikä yhtäkään väriä voida enää erottaa aikaansaadusta sotkusta. -Mohammed Rasoel

Khalifatta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 832
 • Liked: 2494
Lainaus
- Me jotka teemme töitä öisin tiedämme että Malmö on päivällä kaupunki ja yöllä lain ulkopuolella oleva maa

No niin, Maria Pettersson oli artikkelissaan ihan oikeassa. Me Homman päivystävät rasset ei vaan ymmärretty tätä... :flowerhat:
"Toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus." - Rikoskomisario J. Kiiskinen

Ant.v2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 609
 • Liked: 2094
On kyllä surkuhupaisaa, miten äärivasemmistolaiset selittelevät Malmön olevan oikeasti rauhallinen kaupunki.

Jos vastaavalla pommi-, riehunta- ja murhamäärällä siunattu kaupunki sijaitsisi vaikka Irakissa, äärivasemmistolaiset julistaisivat, että jokaisen siellä koskaan olleen olisi saatava Suomesta turvapaikka ja palautus sinne olisi varma kuolemantuomio.
"Siniset jatkaa täysillä" (Sampo Terho)

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 227
 • Liked: 6733
 • Harvinainen valkoinen leijona
...Jos vastaavalla pommi-, riehunta- ja murhamäärällä siunattu kaupunki sijaitsisi vaikka Irakissa...

Tai Syyriassa, niin jo soittaisivat kirkonkelloja tuenosoitukseksi vierasammuskelijoista tai pommeista kärsivälle kantaväestölle. Haloo! Mokupiispat, olisiko aika antaa tukea hädänalaisille ja kärsiville?

Lennart

 • Vieras
Emme me mitään ymmärrä, demariministeri näkee maan turvallisuusongelmat aivan muualla, eikä noteeraa maan sisällä nakertavaa mahtavaksi paisunutta loista.

http://www.yle.fi/tekstitv/txt/P131_01.html

Ruotsin turvallisuustilanne on heikentynyt, kirjoittaa Ruotsin pääministeri Stefan Löfven Dagens Nyheterin Debatt-palstalla.

Löfvenin mukaan Ruotsin turvallisuustilannetta heikentävät Venäjän laiton Krimin liittäminen, kansainvälinen terrorismi sekä ilmastonmuutoksen aiheuttamat kriisit ja sen myötävaikuttamat konfliktit. 

Ruotsin hallitus esittelee turvallisuusstrategiansa Sälenin turvallisuuskonferenssissa. Kolme päivää kestävä tapahtuma on Ruotsin tärkein turvallisuuskeskustelujen  foorumi.                             

Totuus EPT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 058
 • Liked: 2892
 • Pernau
On kyllä surkuhupaisaa, miten äärivasemmistolaiset selittelevät Malmön olevan oikeasti rauhallinen kaupunki.

Jos vastaavalla pommi-, riehunta- ja murhamäärällä siunattu kaupunki sijaitsisi vaikka Irakissa, äärivasemmistolaiset julistaisivat, että jokaisen siellä koskaan olleen olisi saatava Suomesta turvapaikka ja palautus sinne olisi varma kuolemantuomio.
Äärivasemmisto anarkomarkoille tuo kaaoksen luominen on se tavoite, varsinkin jos heille käänteinen puoli yrittää saada järjestystä ja kuria tilanteeseen.
Missä ******i siellä ongelma.

Uimakoulutettava

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 132
 • Liked: 4318
 • Kukkahattubingoava kristitty eli väärämielinen VHM
Seuraava reportaasi on julkaistu Ruotsin kuljetustyöläisten liiton Transportarbetaren-lehdessä.
Lainaus käyttäjältä: Justina Öster, Transportarbetaren 26.12.2016
"Malmö on menetetty kaupunki"

Palatessamme vartiointiliikkeen toimistolle tapaamme Kenneth Jeppsoni, joka on toiminut vartijana kohta 40 vuotta. Hän tekee kiinteistö- ja häiriöpäivystyksiä ja joutuu toisinaan kivisateeseen vaikka tulisi pysäyttämään vuotoja tai tulvia.

- En tunnista enää Malmöä. Se on menetetty kaupunki.
https://www.transport.se/Transportarbetaren/Start/Nyheter1/Malmo-ar-en-forlorad-stad/

Kansallisvaltioiden vastaisen vihollismedian edustaja Suomesta voisi käydä raportoimassa työntekijälle, että hänen havaitsemansa kivisade on Unelman vastaista eli harha.

Tämän harhan vuoksi työntekijä ei enää tunnista Malmön malliesimerkillisyyttä multikultin onnistumisessa.

 :'( :flowerhat:

Pohjolan hallituksilta tai suoraan EU:n ylimmiltä demokraateilta eli Merkeleliltä ja Junckerilta kysyisin, pitäisikö Ruotsin kuljetustyöntekijöiden liitto pidättää vihapuheesta, jotta demokraattisen Eurostoliiton turvallisuus ja vakaus ei vain vaarantuisi?
"Taisi Merkel todeta tuossa keskustelussa lainaten edeltäjiään, että joka unohtaa EU-projektin, pitäisi käydä sotilaiden haudoilla sitä muistelemassa" :flowerhat:

Päälahjoittaja Sipilä

"Teko oli rikos ja siinä käytettiin väkivaltaa. Uhriksi otettua naista sormeiltiin vaatteiden alta. Ja siinä kaikki."

Dr. Kemppinen

Arvoton

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 307
 • Liked: 2651
 • minä sinä hän me te he nämä juo ne
Kiitos ike60:lle.

td

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 387
 • Liked: 1538
 • Hiljainen enemmistö. Emme kadu tehokkaasti.
[...]

Mitenköhän on, jos vaikkapa afgaani ei tykkää somaleista niin onko se käänteistä rasismia vai tavallista etuperin oikeinpäin rasismia?

Hienostuneesti kumoavat toinen toisensa. Ei rasismia.
Suomi on hyvä maa. Se on paras meille suomalaisille. Se on puolustamisen arvoinen maa ja sen ainoa puolustaja on Suomen oma kansa. -Adolf Erik Ehrnrooth #kivapuhe 1939-

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 605
 • Liked: 14721
Ruotsi on menetetty maa.

nevahood

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 477
 • Liked: 1460
 • Ahkera monitaituri
[...]
Mitenköhän on, jos vaikkapa afgaani ei tykkää somaleista niin onko se käänteistä rasismia vai tavallista etuperin oikeinpäin rasismia?
Monikulttuuria.
Suurkiihottaja Runeberg

Pölhökustaa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 377
 • Liked: 5364
Kommenttiosiossa nimim. "Kjelim" valittelee tätä artikkelia, kommentoimalla että onhan Tukholmassa ja Göteborgissakin tämänkaltaisia suurkaupungin ongelmia - ja monessa pienemmässä kaupungissa myös - ja että tällaisilla artikkeleilla pelataan äärioikeiston pussiin, mutta todeten myös että poliisiorganisaation uudistus on totaalinen katastrofi.  :facepalm:

(nimim. "Kjelim" on pakosti rasistinen, äärioikeistolainen trolli....on niin mariapetterssonmaiset kommentit)  :roll:

Nimim. "josefin" kritisoi tämankaltaista liioittelevan viihteellistä artikkelia, ja vaatii enemmän faktoja väitteiden tueksi. Uskottavuutta artikkelilta pudottaa mielestään se, että Kroksbäck -niminen kaupunginosa on artikkelissa kirjoitettu Krogsbäck.  :facepalm:


internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 138
 • Liked: 13915
Malmöstä ja intergraatio-ongelmista on nyt sitten tehty kirja. Tekijänä Lars Åberg
Lohjan persut

Pölhökustaa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 377
 • Liked: 5364
Malmöstä ja intergraatio-ongelmista on nyt sitten tehty kirja. Tekijänä Lars Åberg

Tämä voi olla jo hieman kulunut vitsi, mutta olisi mielenkiintoista lukea journalisti Maria Petterssonin tekemä kirja-arvostelu tästä teoksesta.

Eräs artikkelin huomionarvoisista lauseista on tämä:

Lainaus
"Allt som skrivs om Malmö är antingen svartmålning eller skönmålning", skriver Lars Åberg i bokens inledning. "Allt som sägs och tecknas ner blir till politik".

Kumpaakohan Petterssonin taannoinen kirjoitelma edusti? Mustamaalaamista vai valkopesua?  :roll:

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 044
 • Liked: 19075
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Lainaus
- Poliisilla on aina vähintään kaksi autoa Malmön keskustassa, sanoo Andreasson.
Dialogipoliisin tehovalvontaa? :facepalm:  Naurettavaa.  Malmön kokoisessa kaupungissa tuolla ei ole mitään merkitystä. Jopa Oulun keskustassa pyörii enemmän poliiseja kuin Malmön kalifaatissa.
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Gunnar Hymén

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 320
 • Liked: 6349
 • Gunnar Hymen - the new porn standard for women
Lainaus
Ziegler kuulee tavallisesti uhkauksia kuten "häivy alueeltamme. Kuolet jos jatkat". Alussa hän oli peloissaan mutta nykyään hän ottaa uhkaukset pelkkänä puheena ja tekee sen mitä pitää.

Uusi normaali.

tää on just tätä. tummempi kaveri uhkailee viranomaisia niin siitä tulee uusi normi. kun ne nyt vaan on parempia uhkauksia.

suomessa sama homma. tosin jos rasse erehtyy sanomaan, että portaikossa haisee pahalle niin jumalauta sakkoahan siitä annetaan ja tappouhkauksesta tulee linnaa.

ruotsi on NIIN menetetty
09.11.2016
Winnipeg Jets, Patrik Laine - 3+1
POTUS, Donald Trump - 100-0 vs Hillary

valla_valla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 220
 • Liked: 7029
Lisään tähän vain tällaisen pienen huomautuksen, että Ruotsin maahanmuuttoviraston arvion mukaan Ruotsiin saapuu aikavälillä 2015 - 2020 noin 724 500 sotaa ja vainoa paennutta. Tähän laumaan lasketaan ihan perus turvikset, kiintiöpakolaiset sekä perheenyhdistämisohjelman avulla tulevat.

7 2 4   5 0 0 on enemmän kuin Hesassa on asukkaita.


Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 135
 • Liked: 11262
 • Anyone?
Kyllä Malmöön mahtuu, muutama moduuliasuntola sinne sun tänne ja taas on maailma parempi paikka ja hyvillä ihmisillä parempi mieli.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 355
 • Liked: 134296
Lisään tähän vain tällaisen pienen huomautuksen, että Ruotsin maahanmuuttoviraston arvion mukaan Ruotsiin saapuu aikavälillä 2015 - 2020 noin 724 500 sotaa ja vainoa paennutta. Tähän laumaan lasketaan ihan perus turvikset, kiintiöpakolaiset sekä perheenyhdistämisohjelman avulla tulevat.

7 2 4   5 0 0 on enemmän kuin Hesassa on asukkaita.

Ruotsin maahanmuuttoviraston ennusteet perustuvat oletukselle, että mitään yllättävää ei tapahdu koskaan. Kun katsotaan taaksepäin tilastoja ja vanhoja ennusteita, muutaman vuoden välein on tapahtunut jotain ennakoimatonta, joka on lisännyt tulijoiden määrää rajusti.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

valla_valla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 220
 • Liked: 7029
Eihän vuoden 2015 tapahtumiakaan tosiaan osattu mitenkään ennakoida.

Mutta aika haipakkaa ne pitää, sillä muutaman vuoden päästä naapurissa on enemmän kehiksiä kuin Suomessa suomalaisia.

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 135
 • Liked: 11262
 • Anyone?
^Missä vaiheessa sosiaalimenot=valtion budjetti? Eikait tuolla sirkukselle muuta mahdollista stoppia näy. Monta matua tarvitaan lisää, että kriittinen piste ylittyy?
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Lady Deadpool

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 725
 • Liked: 3991
 • Roturomanttinen
Arkkitehtuuri to the rescue.

http://www.architecturaldigest.com/story/how-architecture-is-helping-refugees-find-jobs-malmo-sweden (9.6.2017)

Lainaus
How Architecture Is Helping Refugees Find Jobs in Malmo, Sweden

A pop-up pavilion is being designed to help refugees receive training and network with native-born Swedes.

In the late 1800's, the southern city of Malmo was where Swedish workers gathered to fight for better working conditions, thus sparking Sweden's labor movement. As such, it's apt that the same city is pushing for another type of action on workers' rights. This time, however, it's relating to the country's refugee population. And they are doing so by unlocking the potential of architecture.

During the refugee crisis of the past few years, Germany and Sweden took in more migrants than any other European Union country, many of whom were fleeing war-torn countries such as Syria and Iraq. Those who settled in Sweden were often sent to live in temporary housing units throughout the country. Now, some two years after the bulk of the roughly 200,000 refugees arrived in Sweden, many are still struggling to find work. Not only is it concerning that these refugees are unemployed, but it's increasingly understood that unemployment, coupled with a lack of assimilation, has a potential to give rise to extremism.

As such, the New York–based design studio ARExA has designed a pop-up pavilion where refugees can receive training, connect with local nonprofits, and, most important, network with native-born Swedes. Working in collaboration with designers Gustav Fagerström, Milad Barosen, Nathan King, and the Van Alen Institute, ARExA plans to have the pavilion—which is shaped like the top of a palm tree with the leaves shading those beneath it—host workshops and discussions on employment options throughout the local community during the daytime. At night, the structure's leaves will turn upward, transforming the space into a well-lit gathering spot for locals to assemble, mingle, and get to know their fellow refugee neighbors while enjoying food, drinks, and music. The reason these nighttime activities are so crucial for assimilation is that many of the new refugees live in segregated immigrant neighborhoods, traditionally making their interactions with long-term Swedish residents sparse, at best.

The pop-up pavilion, which will be located at Malmo’s Enskifteshagen Park, will be a gathering spot from August 22 to September 2. Best of all, perhaps, is that if the experiment is deemed a success, the structure can easily be taken apart and reconfigured elsewhere in the country or region.
Sarjavihaaja.

ike60

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 955
 • Liked: 1180
 • ketku intelletku
  • Bloginpoikanen
Arkkitehtuuri to the rescue.

Lainaus käyttäjältä: Nick Mafi, Architectural Digest 9.6.2017
How Architecture Is Helping Refugees Find Jobs in Malmo, Sweden

A pop-up pavilion is being designed to help refugees receive training and network with native-born Swedes.

Luulin että kotouttamisen ongelmat Ruotsissa ratkeaisivat siten, että kantaruotsalaiset muuttaisivat pikku hiljaa pois kotimaastaan rikkaampien kulttuurien harjoittamista haittaamasta. Mutta nyt on näemmä keksitty nopeampi ratkaisu: siirrettävä kotouttamispaviljonki! Tämä on pupumiehen jälkeen parasta mitä ruotsalaisessa kotouttamisessa on tapahtunut, ainakin suomalaisen huumorinystävän kannalta (terveisiä Rähmikselle pilvenreunalle).

Lainaus käyttäjältä: Nick Mafi, Architectural Digest 9.6.2017
Now, some two years after the bulk of the roughly 200,000 refugees arrived in Sweden, many are still struggling to find work. Not only is it concerning that these refugees are unemployed, but it's increasingly understood that unemployment, coupled with a lack of assimilation, has a potential to give rise to extremism.

Totta törisee työllistymisestä Nick Mafi. Häneltä on vain jäänyt huomaamatta, että Ruotsissa on paljon pitempäänkin asuneita humanitäärisiä maahanmuuttajia joilla ei ole edelleenkään töitä. Mafilta on jäänyt myös huomaamatta että ekstremismi ei nouse työttömyydestä: monilla - ellei peräti useimmilla - terrori-iskujen tekijöillä on ollut työpaikka, hyvä koulutus tai molemmat.  Jokin muu seikka selittää ekstremismiä paljon paremmin, mutta en tiedä maksaako vaivaa kertoa sitä Mafille tai ruotsalaisille.

Lainaus käyttäjältä: Nick Mafi, Architectural Digest 9.6.2017
As such, the New York–based design studio ARExA has designed a pop-up pavilion where refugees can receive training, connect with local nonprofits, and, most important, network with native-born Swedes. [..] the pavilion—which is shaped like the top of a palm tree with the leaves shading those beneath it—host workshops and discussions on employment options throughout the local community during the daytime. At night, the structure's leaves will turn upward, transforming the space into a well-lit gathering spot for locals to assemble, mingle, and get to know their fellow refugee neighbors while enjoying food, drinks, and music. The reason these nighttime activities are so crucial for assimilation is that many of the new refugees live in segregated immigrant neighborhoods, traditionally making their interactions with long-term Swedish residents sparse, at best.

The pop-up pavilion, which will be located at Malmo’s Enskifteshagen Park, will be a gathering spot from August 22 to September 2.

Työllistymisvaihtoehdoista keskustelu varmaan sujuu paviljongissa. Se on sitten jo epävarmempaa kuinka paljon siellä voi verkottua kantaruotsalaisten kanssa: Enskifteshagen sijaitsee Rosengårdin vieressä, joten alueella tuskin asuu montaakaan kantaruotsalaista. Rohkenen myös veikata, että melko moni ruotsalainen ei tuolle alueelle tohdi mennä edes päiväsaikaan. Paikalle tulee ehkä ruotsalaisia marjaanoja, mutta miksi sinne tulisi rekrytoijia joita siellä kaivattaisiin?

Onnistuneen visiitin komiikan maailmaan Mafi tekee vihjatessaan että paviljongin yölliset aktiviteetit auttaisivat vastatulleita vuorovaikuttamaan Ruotsissa pitkään asuneiden kanssa. Jos Rosengårdin viereen joku uskaltautuukin yöllä, vuorovaikutusta paikallisten nuorukaisten kanssa voi hyvinkin syntyä, mutta todennäköisesti se vuorovaikutus ei työllistymistä edistä.

Lainaus käyttäjältä: Nick Mafi, Architectural Digest 9.6.2017
Best of all, perhaps, is that if the experiment is deemed a success, the structure can easily be taken apart and reconfigured elsewhere in the country or region.

Tästä ihmiskokeesta tulee varmaan menestys siinä suhteessa että se saa ruotsalaisissa tiedotusvälineissä paljon palstatilaa. Valitettavasti siirrettävän kotouttamispaviljongin menestys työllistymisen edistäjänä tulee luultavasti jäämään vähäistä olemattomammaksi. Tulijoiden heikkoon työllistymiseen on nimittäin paljon keskeisempiäkin syitä kuin se että he eivät pääse verkottumaan kantaruotsalaisten kanssa. Valtaosalla tulijoista ei ole sellaista koulutusta eikä sellaisia taitoja jotka saisivat työnantajat kiinnostumaan heidän palkkaamisestaan. Isolla osalla ei myöskään tunnu olevan kiinnostusta kouluttautua sellaiseen ammattiin joka olisi heidän ulottuvissaan ja jossa olisi hyvät työnsaantimahdollisuudet.

Arkkitehtuuri ei näytä ainakaan tällä kertaa tuovan ratkaisua tulijoiden työllistymiseen. Mieleeni tulee kuitenkin yksi Ruotsin monista ongelmista johon arkkitehtuuri voisi tuoda vastauksen: voisitteko, arvon arkkitehdit, kehittää palamattoman koulurakennuksen, jota ei voi myöskään vandalisoida?

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 335
 • Liked: 15885
 • Manner-Suomen Tasavalta
Tästä ihmiskokeesta tulee varmaan menestys siinä suhteessa että se saa ruotsalaisissa tiedotusvälineissä paljon palstatilaa. Valitettavasti siirrettävän kotouttamispaviljongin menestys työllistymisen edistäjänä tulee luultavasti jäämään vähäistä olemattomammaksi.

Tämä on ihan samanlaista kuin Pohjois-Koreassa, tai Neuvostoliitossa. Televisiossa kerrotaan miten kaikki on hienoa paitsi joku yksittäinen juttu mutta nyt siihenkin on keksitty erikoishieno ratkaisu, näin se maanpäällinen onnela rakentuu palanen kerrallaan. Samaan aikaan todellisuudessa maa on hitaasti tuhoutumassa mutta kukaan ei uskalla sanoa sitä ääneen.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 702
 • Liked: 12381
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Palamaton koulu, tämä! Nyt kun itsekin majailen kaukomailla niin TIETENKIN olen jo nähnytkin sellaisia jopa useammassakin maassa! Rasismini ja white priviledge etc ovat vain estäneet näkemästä tätäkin asiaa aiemmin :'(

Ikkunat korvataan kaltereilla ja suurin piirtein kaikki rakenteet on tehty betonista, halpakin laatu käy koska reijät seinissä kertovat vain kulttuurin rikkaudesta, ja sitten aita ympärille ja 24/7 vartiointi päälle. JOS joku, tietenkin JH-a kirjoituksista kiihoittunut rasisti, koittaa kuitenkin sen polttaa niin ensin vaxit hakkaavat ko persun sen näköiseksi ettei äitikään tunnista ja päälle 5 vuotta paskinta puuroa ja perseenporausta. Ei pala koulut ei.. Paremmanväriset ja -kulttuuriset ovat ratkaisseet tämänkin asian.. :'(
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Tagit: