UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: SDP:n puheenjohtajakisa avaus ääriliberaalin maahanmuuttolinjan määrittelyyn  (Luettu 8746 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 584
 • Liked: 75316
Vaikka Sdp:n silloisen puheenjohtaja Urpilaisen "maassa maan tavalla"-heitosta (jonka Urpilainen täsmensi tarkoittavan vain lain noudattamista) on kulunut kohta jo seitsemän vuotta, Sdp saa joskus edelleen sen perusteella kritiikkiä liian tiukasta maahanmuuttolinjasta ja rasismin kanssa flirttailusta. Sdp:llä ei kuitenkaan ole puolueena ollut ainakaan kymmeneen vuoteen sovittuja maahanmuuttolinjauksia tai -politiikkaa. Aihe on sivuutettu niin vaaleissa, puolueen ohjelmissa kuin esimerkiksi puheenjohtajakisoissa. Edes vuoden 2015 turvapaikanhakijakriisi ei saanut puolueen johtoa reagoimaan.

Maahanmuuttopolitiikka onkin jäänyt Sdp:ssä yksittäisten kansanedustajien harteille. Silloin puheenvuorot ovat yleensä olleet maailmaa syleilevyydessään puhdasoppisen vihervasemmistolaisia. Hyvä esimerkki tästä oli kansanedustaja Nasima Razmyarin pari vuotta sitten esittelemä oma ääriliberaali maahanmuutto-ohjelmansa, Oiva manifesti, joka toteutuessaan moninkertaistaisi Suomeen suuntautuvan humanitaarisen maahanmuuton. Razmyar sai esimakua tilauksestaan muutama kuukausi myöhemmin turvapaikanhakijatulvan muodossa, mutta se ei vaikuttanut hänen vaatimuksiinsa. Toisin sanoen tyypillistä ovat olleet vastuuttomat lupaukset, joiden toteutumisella olisi kohtalokkaat seuraukset Suomelle ja kaikkien maahanmuuton rajoitusten ja kiristysten kategorinen vastustaminen.

Nykyinen Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne on hänkin tietoisesti jatkanut pimein lyhdyin. Vuoden 2015 lopulla Rinne tosin ilmaisi alustavan tukensa hallituksen maahanmuuttopoliittiselle toimenpideohjelmalle, mutta toisaalta hän vähän myöhemmin arvosteli sen pohjalta tehtyjä lakiesityksiä. Näitä harvinaisia kannanottoja Rinteen haastajat nyt käyttävät Rinnettä vastaan.

Kun muista teemoista ei haluta tehdä repiviä kiistakysymyksiä, sekä Timo Harakka että Tytti Tuppurainen aikovat profiloitua puheenjohtajakisassa maahanmuutolla. Luonteenomaista molempien kampanjointityylille on se, että he eivät halua esittää konkreettisia parannusehdotuksia maahanmuuttopolitiikkaan, vaan pitäytyvät hallituksen "tiukan" linjan arvosteluun yleisellä tasolla ja sen ohessa syyttävät Rinnettä hallituksen myötäilystä.

Puheenjohtajakisaan ilmoittautuessaan muun muassa työlupien harkinnanvaraisuuden poistamista ajava Harakka lupasi kertoa, "miten maahanmuutto voi olla Suomelle siunaus eikä kirous". Tätä vieläkin odottelemme, kun puoluekokous on helmikuun alussa. Tuppurainen puolestaan lähestyy maahanmuuttoa etenkin rasismin ja vihapuheen kautta.

Lainaus
Puheenjohtajakilpa jatkui siistinä, eikä suurta draamaa lauantain keskustelussa nähty. Jonkinlainen erimielisyys syntyi tilaisuuden lopussa, kun Harakka moitti Rinnettä Sdp:n maahanmuuttopoliittisen linjan epäjohdonmukaisesta vaikutelmasta.

Harakan mielestä Rinne myötäili hallitusta liikaa, kun hallitus julkaisi yli 80-kohtaisen, maahanmuuttopolitiikkaa kiristävän toimenpideohjelmansa loppuvuonna 2015.

”[RINNE] puheenjohtajana riensi ilmoittamaan, että hän hyväksyy ja pitää hyvänä näitä linjauksia ennen kuin me olimme käyneet edes eduskuntaryhmässä varsinaisesti keskustelua näistä aiheista”, Harakka sanoi Yleisradion uutisoimiin Rinteen lausuntoihin viitaten.

”Olemme joutuneet myöhemmin tilanteeseen, jossa puheenjohtaja on pyörtänyt nämä sanansa, kun on tullut näitä inhimillisiä tragedioita [esille].”

Rinne puolustautui sanomalla, että hänestä on hyvä, että Euroopassa ja Pohjoismaissa yhtenäistetään käytäntöjä. Hän myös sanoi todenneensa, että kaikista ”paperin kohdista” puolue ei tule olemaan samaa mieltä.
Helsingin Sanomat: Timo Harakka moittii Antti Rinnettä Sdp:n poukkoilevasta maahanmuuttolinjasta 15.1.2017

Lainaus
Kun hallitus julkaisi kiristyksiä turvapaikkapolitiikkaan noin vuosi sitten, Rinne kommentoi Ylelle:

”Olen lukenut toimenpiteet pari kertaa läpi, ja minusta ne vaikuttivat erittäin hyviltä. Tällä hetkellä näyttää siltä, että SDP voisi kannattaa kaikkia toimenpiteitä.”

Muutama kuukausi myöhemmin uutisoitiin irakilaisperheestä, joka oli joutumassa erilleen – perheenyhdistämisen tuloraja on niin korkea. Rinne kauhisteli muiden mukana sosiaalisessa mediassa: ”Tulorajojen taso on järjetön.”

Harakka kirjoitti aikoinaan satiirisessa tekstisään, että ”demarin täytyy pirstoa mielensä kannattamaan täysin ristiriitaisia käsityksiä”.

”Demariuden haaste on olla Jekyll ja Hyde yhtä aikaa.”

Harakka, ovatko Rinteen kommentit esimerkki tällaisesta ristiriitaisuudesta?

Harakka: Jos saisin pyytää ja anoa, että ei siteerattaisi 20 vuotta vanhoja tekstejä, jotka on kirjoitettu silloin vallinneessa poliittisessa tilanteessa ja jotka eivät varsinkaan sovellu nykyisten poliittisten johtajien arviointiin.

Rinne: Se iso kuva, joka oli hallituksen paketissa, oli turvapaikkapolitiikan ankkuroiminen eurooppalaiseen käytäntöön. Totesin haastattelussa, että yksityiskohdat täytyy katsoa erikseen.

Tuppurainen: Itse olisin kommentoinut maahanmuuttopolitiikkaa toisin sanoin. Se hallituksen paketti oli monin osin huolestuttava ja ilmeisen perustuslainvastainen.

Harakka: Kannattajakunnallemme lähti turvapaikkapolitiikastamme epäselvä viesti. Sen jälkeen olen törmännyt monta kertaa siihen, että ihmisten mielestä vaikutamme kovasydämisiltä, ihmisoikeudet on sivuutettu.

Tuppurainen: Sdp:n täytyy olla ryhdikkäämpi ihmisoikeuskysymyksissä.
Suomen Kuvalehti: Ulkomaalaiset, taksit ja rikkaiden verot – Näistä asioista demarien johtajaehdokkaat ovat eri mieltä 14.1.2017

Lainaus
Seuraavien viikkojen ajan tulen kertomaan konkreettisemmin, mitä ratkaisuja SDP voi esittää Suomelle 2020-luvulla, ja millä haastamme tämänhetkisen hallituksen näköalattomuuden ja heikot heitteille jättävän politiikan.

Tulen puhumaan siitä,
...
- miten maahanmuutto voi olla Suomelle siunaus eikä kirous
Timo Harakka: Edessä on toiveikas tammikuu 17.12.2016

Lainaus
KERJÄÄMISEN KIELTÄMINEN (Etelä-Suomen Media)

Jokaisella ihmisellä on ihmisarvo.

Suomen perustuslaki ei suojaa vain Suomen kansalaisia, vaan kaikkia Suomessa oleskelevia. Jokaisella on vapaus hankkia toimeentulonsa haluamallaan tavalla.

Jos eduskunta ei voi rikkoa Suomen perustuslakia, vielä vähemmän kunnilla on siihen oikeus. Kerjääminen on vastenmielistä, mutta kunnat eivät voi kieltää sitä, edes järjestyssäännön verukkeella.

On älytöntä populismia, että jopa perustuslakivaliokunnan jäsenet voivat vaatia toimimaan perustuslakia vastaan. En ymmärrä, miksi pitää olla kateellinen itseään heikommille.
...
TYÖPERÄINEN MAAHANMUUTTO (MTV3)

Suomi tarvitsee välttämättä osaajien maahanmuuttoa. Vihamielinen ilmapiiri ja suurtyöttömyys houkuttavat lyhytnäköisesti torjumaan uudet tulijat, uudet ideat ja uuden yritteliäisyyden, ikään kuin näille leveysasteille maailmalta kilvan hakeuduttaisiin.

Ruotsin esimerkki todistaa, että maahanmuuttaja ei vie kantaväestön työpaikkoja, vaan luovat työpaikkoja myös kantaväestölle.
Timo Harakka: Vaalikonevastaukset A:sta Ö:hön

Lainaus
Linjaeron Rinteen linjaan voi löytää myös Harakan suhtautumisesta maahanmuuttoon. Kun maan hallitus kertoi vuosi sitten joulukuussa selvästi kiristävänsä maahanmuuttopolitiikkaa, Rinne piti hallituksen linjoja erittäin hyvinä.

– Täytyy löytää omiin vaihtoehtoihin perustuva maahanmuuttopolitiikka, joka ei ole sinisilmäistä, mutta näkee maahanmuutossa enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia, Harakka sanoo.
Keskisuomalainen: Timo Harakka pj-kilpailusta: En koe Antti Rinnettä vastustajaksi 15.12.2017

Lainaus
Tiedotustilaisuudessa hän painotti, että SDP:n on oltava kunnianhimoinen vapaakauppasopimusten edistämisessä. Lisäksi hän korosti haluavansa olla tiukka rasismin ja vihapuheen suhteen.
Yle: Tytti Tuppurainen SDP:n puheenjohtajaehdokkaaksi – painottaa koulutusta ja kansainvälisyyttä 4.1.2017

Lainaus
Millaisia kysymyksiä näihin arvoihin liittyy vuonna 2017? Esimerkiksi muuttoliike on tämän päivän nuorisopoliittinen kysymys. Suomeen saapui ulkomailta 2014 vuonna 31 510 henkilöä, joista 15-29 -vuotiaita oli jopa 38 prosenttia. Linjamme näissä kysymyksissä tuleekin olla ehdoton: rasisteja ei nöyristellä.
Tytti Tuppurainen: What would Tarja Halonen do? 13.1.2017

Lainaus
Eräs viime aikojen huolestuttava ilmiö on ollut meillä ja maailmassa erilaisten ääri­liik­keiden suosion kasvu. Tytti Tuppuraisen mielestä nyt on tärkeää vahvistaa euroop­pa­laista yhteistyötä kansal­lis­mie­lisen ajattelun nujer­ta­mi­seksi.
Oulu-lehti: Voitto mielessä puheen­joh­ta­ja­ki­saan 4.1.2017
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 348
 • Liked: 25209
Jos Rinne valitaan, SDP:n kannatus ei romahda, mutta jos joku muu valitaan, hulluus valtaa demarien politiikan. Kumpi lie pahempi?
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 271
 • Liked: 24392
 • Rinteen vaalibussi
Jos Rinne valitaan, SDP:n kannatus ei romahda, mutta jos joku muu valitaan, hulluus valtaa demarien politiikan. Kumpi lie pahempi?
Tuota demarien intoa lisätä maahanmuuttoa ja työlupien poistoa en ymmärrä. Demareiden perinteinen äänestäjäkuntahan on ollut duunarit. Miksi demarit haluavat kaventaa duunareiden työllisyysmahdollisuuksia ja polkea heidän palkkojaan harkinnanvaraiset työluvat poistamalla. Kenen etu on että täällä rakennuksilla uurastavat virolaiset rakennusmiehet ja puolalaiset putkimiehet nälkäpalkalla ja samalla nostaen sosiaalisia tukija kuten lapsilisiä kotimaassa olevalle perheelleen. Nämä sosiaaliset edut kustantaa suomalainen veronmaksaja. Vielä pahempi juttu on noiden kehitysmaista tulevien haaliminen. Mamut tosin lisäävät rakentamisen tarvetta mutta mamuille tehtävät asunnot kustantaa suomalainen veronmaksaja. Mamut myös ahtautuvat asutuskeskuksiin vieden asunnot juuri duunareilta jotka asuvat vuokralla. Demareista on tullut maahanmuuttajien puolue.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 584
 • Liked: 75316
Tuota demarien intoa lisätä maahanmuuttoa ja työlupien poistoa en ymmärrä. Demareiden perinteinen äänestäjäkuntahan on ollut duunarit. Miksi demarit haluavat kaventaa duunareiden työllisyysmahdollisuuksia ja polkea heidän palkkojaan harkinnanvaraiset työluvat poistamalla.

Viimeinen työlupien tarveharkinnan poistoa hehkuttanut demari oli Juhana Vartiainen, joka sittemmin loikkasikin Kokoomukseen. Sekä Harakka että Tuppurainen ovat pitkälti samoilla linjoilla Vartiaisen kanssa, mutta ymmärtävät vaieta siitä ja ohjata keskustelua muualle.

Etenkin Tuppurainen on selkeä oikeistodemari, toisin kuin rasismilla elämöinnin muovaamasta julkisuuskuvasta voisi äkkiseltään luulla. Ehdokkuuden takana muun muassa Liisa Jaakonsaari ja Ulpu Iivari.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

porrasaa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 702
 • Liked: 271
Jos Rinne valitaan, SDP:n kannatus ei romahda, mutta jos joku muu valitaan, hulluus valtaa demarien politiikan. Kumpi lie pahempi?
Demareiden perinteinen äänestäjäkuntahan on ollut duunarit. Miksi demarit haluavat kaventaa duunareiden työllisyysmahdollisuuksia ja polkea heidän palkkojaan harkinnanvaraiset työluvat poistamalla.
Hierarkiassa sillä alimmaisella ei ole väliä, merkitystä on sillä kuka käskee.

Demarien kannatukseen tuskin paljoa vaikuttaa se kenet valitaan puheenjohtajaksi. Enempi saattaa vaikuttaa persujen puheenjohtaja kuin heidän omansa.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 271
 • Liked: 24392
 • Rinteen vaalibussi
Etenkin Tuppurainen on selkeä oikeistodemari, toisin kuin rasismilla elämöinnin muovaamasta julkisuuskuvasta voisi äkkiseltään luulla. Ehdokkuuden takana muun muassa Liisa Jaakonsaari ja Ulpu Iivari.
Vai on Tuppurainen Lissun suosikki, siinä onkin referenssiä kerrakseen. Toivottavasti Tuppurainen tulee valituksi eikä Rinne.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 584
 • Liked: 75316
Demarien kannatukseen tuskin paljoa vaikuttaa se kenet valitaan puheenjohtajaksi. Enempi saattaa vaikuttaa persujen puheenjohtaja kuin heidän omansa.

Molemmat haastajat tuntuvat kannattavan Ruotsin demarien aiempaa ääriliberaalia maahanmuuttolinjaa, jonka haaksirikon jälkeen Ruotsin demarit toteuttavat nyt tiukempaa linjaa kuin epäinhimillisyydestä syytetty Suomen hallitus.

Rinne on ehkä viisaastikin vaiennut maahanmuutosta, mutta nuo kaksi besserwisseriä eivät sitä taatusti valtaan päästyään tekisi. Kyllä se näkyisi myös demareiden kannatuksessa.

Päähaastajahan on nykyisessä tilanteessa Tytti Tuppurainen. Harakalla ei ole mahdollisuuksia, ja hän on mukana paremminkin varmistamassa, että puolueen oikeistolaidan tukema Tuppurainen ei pääse profiloitumaan ainoaksi haastajaksi. Silloin olisi käyty puoluetta hajottaneen Urpilaisen ja Rinteen puheenjohtajakisan revanssi samoin seurauksin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 788
 • Liked: 9134
Jos Rinne valitaan, SDP:n kannatus ei romahda, mutta jos joku muu valitaan, hulluus valtaa demarien politiikan. Kumpi lie pahempi?

Tyhmät ihmiset joka tapauksessa äänestävät demarit seuraavissa vaaleissa suurimmaksi puolueeksi joten ei ole syytä vahingoniloisesti toivoa, että demarit valitsisivat johtoon kaikkein tärähtäneimmän ehdokkaan.

Kertoo kyllä demareista kaiken että Rinteen kaltainen mielistelijä äijäfeministipuheineen ja muutenkin täydellinen mitättömyys on kuitenkin annetuista vaihtoehdoista vähiten huono.

Beenari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 833
 • Liked: 3880
 • Banned
Tuota demarien intoa lisätä maahanmuuttoa ja työlupien poistoa en ymmärrä.

Olisiko katkeruus tapahtumista 100 vuotta sitten? Ovat löytäneet keinon kostaa kohtaamansa vääryys n. 100 vuotta sitten tapahtuneesta katkerasta tappiosta, kun suomalaiset eivät hallunneetkaan liittyä sankoin joukoin suureen ja mahtavaan.
"Hölmöä miettiä, mikä maan tai maapallon tila on sadan vuoden kuluttua. Meistä kumpikaan ei ole silloin enää elossa"
- Antti Rinne (SDP)

Ulvokki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 543
 • Liked: 2560
 • Miedosti resonoiva kottarainen.
Lipposen linjapuhe 90-luvun alussa linjasi toiminnan keskittämisen saavutetuista eduista taisteluun, eivätkä ns. vapaamatkustajat eli työttömät enää kuuluneet joukkoon. Eihän siinä mennyt kuin pari vuotta niin Lissu polkaisi pystyyn vuokratyövoimaa välittävän firman. Tosin siinä ohessa toimi myös työministerinä ja haukkui asiakaskuntansa veltoiksi ja laiskoiksi työnvälttäjiksi sekä laajensi työttömiin kohdistuvia toimenpiteitä ja kontrollia.

Demareiden vankin äänestäjäkunta ovat virkanaiset. Rinne todellakin on pienin paha, Tuppurainen tulee tuhoamaan kaiken mihin näppinsä pistää. Mikä voi olla hyväkin, ainakin demareista päästään mutta johonkin se porukka kuitenkin sieltä raahautuu.

Harakka tai joku Thomas Wallgren on jokin käsittämätön extreeme lahko jonka kai pitäisi pyöriä lähinnä vihreissä mutta hakevat ilmeisesti uusia ulottuvuuksia demareista. Ja onhan Wallgren sitkeästi ollut yliopiston palkkalistoilla vuodesta toiseen, joten varmasti demari jäsenkirjasta on omistajalleen iloa.

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 052
 • Liked: 3234
Jos Rinne valitaan, SDP:n kannatus ei romahda, mutta jos joku muu valitaan, hulluus valtaa demarien politiikan. Kumpi lie pahempi?

Onneksi kisassa ei ole yhtään hyvää ehdokasta. Tuppurainen olisi kilpailijapuolueille toivottavin ratkaisu (pakolaiskiintiö 10 000!).

Pöllämystynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 063
 • Liked: 7681
 • vihervasemmistolainen
  • Yövartija
Voisit oikeasti miettiä tuota otsikointia. SDP:n väestönvaihtofasismissa, jota tuetaan toisinajattelijoiden vaiennuksella, leimaamisella ja vainolla, ja joka johtaisi äärivanhoillisen uskonnollisuuden ylivaltaan ja käytännössä natsistiseen, väkivaltaiseen, totalitaariseen erilaisten maailmankatsomusten, näkemysten ja identiteettien tukaduttamiseen ja lebensraumin valloitukseen röyhkeimmille ja etnosentristisimmille, ei ole yhtään mitään liberaalia.

On väsyttävää joutua kertaamaan samantyyppistä alkeistason asiaa useaan kertaa foorumilla, jonka pitäisi olla suhteellisen valveutunut kielimanipulaation torjunnassa. Toisinajattelijoina meidän olisi edes keskuudessamme puhuttava asioista niiden oikeilla nimillä. Jo tämä riitauttaisi tehokkaasti myös yleisen puhetavan vääristymät.
Maailma ja kaikki sen kulttuurit on kuin maalauspaletti useine kauniine väreineen, joilla kaikilla on oma ainutlaatuinen sävynsä. Jos sekoitetaan ne kaikki, ei yhtään väriä jää jäljelle, eikä yhtäkään väriä voida enää erottaa aikaansaadusta sotkusta. -Mohammed Rasoel

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 584
 • Liked: 75316
Voisit oikeasti miettiä tuota otsikointia. SDP:n väestönvaihtofasismissa (..) ei ole yhtään mitään liberaalia.

On väsyttävää joutua kertaamaan samantyyppistä alkeistason asiaa useaan kertaa foorumilla, jonka pitäisi olla suhteellisen valveutunut kielimanipulaation torjunnassa. Toisinajattelijoina meidän olisi edes keskuudessamme puhuttava asioista niiden oikeilla nimillä. Jo tämä riitauttaisi tehokkaasti myös yleisen puhetavan vääristymät.

En koe termiä millään lailla ongelmalliseksi. Miten itse määrittelisit ääriliberaalin maahanmuuttolinjan, jos se ei ole maahanmuuton rajoitusten purkamista (liberaali) seurauksista välittämättä (ääri)?

Libera: Liberaali maahanmuuttopolitiikka 5.5.2015

Yle: Ruotsin liberaali pakolaispolitiikka päättyi 21.6.2016

Liberaaliksi itsensä määrittelevä voi aivan hyvin vastustaa liberaalia maahanmuuttopolitiikkaa:
Henri Heikkinen: Liberaalin maahanmuuttopolitiikan edellytykset 7.12.2010
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 620
 • Liked: 14703
Jos Rinne valitaan, SDP:n kannatus ei romahda, mutta jos joku muu valitaan, hulluus valtaa demarien politiikan. Kumpi lie pahempi?

Alle 10 %:n kannatuksella Demarit saavat olla juuri niin hulluja kuin itse katsovat sopivaksi. Siksi tuen Tytti Tuppuraista.

Tuomas3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 461
 • Liked: 3056
Tuppurainen olisi demareille tuhoisa, mutta nuivia tuskin hyödyttää nukkuvien määrän kasvu. Eniten hyötyä olisi, jos jokaiseen puolueeseen tulisi edes jollain tapaa tolkun johtaja ja niiden ylisuvaitseva ääriaines saataisiin sivuun. Jos demarien ay-väki jättää äänestämättä ja suhteellisesti seuraavassa hallituksessa olisi enemmän vihreitä ja kokkareita, niin eipä repisi siitä riemua. Miesvaltaisten alojen ay-tyypit ovat demarien nuivimpia ja todennäköisimpiä yhteistyökumppaneita yhdessä kepulaisten kanssa, jotka ovat valmiit antamaan nuiville vapaat kädet, jos hinnasta sovitaan.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 317
 • Liked: 7182
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Tuota demarien intoa lisätä maahanmuuttoa ja työlupien poistoa en ymmärrä. Demareiden perinteinen äänestäjäkuntahan on ollut duunarit. Miksi demarit haluavat kaventaa duunareiden työllisyysmahdollisuuksia ja polkea heidän palkkojaan harkinnanvaraiset työluvat poistamalla. Kenen etu on että täällä rakennuksilla uurastavat virolaiset rakennusmiehet ja puolalaiset putkimiehet nälkäpalkalla ja samalla nostaen sosiaalisia tukija kuten lapsilisiä kotimaassa olevalle perheelleen. Nämä sosiaaliset edut kustantaa suomalainen veronmaksaja. Vielä pahempi juttu on noiden kehitysmaista tulevien haaliminen. Mamut tosin lisäävät rakentamisen tarvetta mutta mamuille tehtävät asunnot kustantaa suomalainen veronmaksaja. Mamut myös ahtautuvat asutuskeskuksiin vieden asunnot juuri duunareilta jotka asuvat vuokralla. Demareista on tullut maahanmuuttajien puolue.

Demari-duunarit ovat ekäkeseniileitä joilla ei ole mitään edellytyksiä hankkia tietoa mistään valtamedian ja propagandan ulkopuolelta, ja jossain määrin nuoria seniileitä jotka kypsyivät "vaihtoehto" persuihin. Suurin kannattajaryhmä on täysin median taluttamat julkisen sektorin naiset. Persujen täydellinen kyvyttömyys mahdollistaa sen että sossut, kaikki sossut, voivat hieroa paskaa suomilaisten naaman aivan vapaasti. Näin tyhmä kansa joutaakin tulla rikastetuksi ..
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Nuiva kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 140
 • Liked: 4198
 • Sivistynyt maahanmuuttokriitikko.
Tuo työläisten demarien kannatus on kyllä jotain aivan käsittämätöntä. Tunnen eräitä henkilöitä, jotka ovat aina äänestäneet demareita ja he tuntuvat jotenkin edelleen kuvittelevan, että SDP muuttaa asioita jotenkin parempaan. Nykyinen hallitus on huonoin koskaan, koska Perussuomalaiset ja seuraavien vaalien jälkeen SDP karauttaa valkoisella ratsulla hallitukseen ja pelastaa koko Suomen. :facepalm: Ollaan täysin sokeita sille, millainen puolue SDP oikeasti on ja mitä asioita se jo oman puolueohjelmansa pohjaltakin ajaa.
"Maailman parantaminen ei voi olla näin pienen kansan tärkein tehtävä. Meidän vaikutuksemme maailman menoon on promillen luokkaa. Sekin on hieman yläkanttiin laskettu. Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia tästä maasta, suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Kukaan muu ei sitä tee."
-Gustav Hägglund 6.6.2015

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 584
 • Liked: 75316
Vai on Tuppurainen Lissun suosikki, siinä onkin referenssiä kerrakseen. Toivottavasti Tuppurainen tulee valituksi eikä Rinne.

Jaakonsaari ylisti Tytti Tuppuraista perjantain Huomenta Suomessa sanomalla, että ehdokkaista vain hän olisi väärti ja tasa-arvoinen Angela Merkelin rinnalla seisoessaan (!). Jaakonsaaren mukaan Eurooppa-kysymykset ja kansainvälinen maailmanjärjestys pitäisi näkyä myös Sdp:n tulevassa puheenjohtajavalinnassa, ja siksi Tuppurainen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 139
 • Liked: 49146
 • Saatanalliset Säkeet Tervetuloa!
SDP:n kaltaisten puolueiden valta-asema niin Suomessa, kuin muualla Euroopassa takaa sen, että hulluutta ei tulla kitkemään, vaan sen annetaan jatkua hamaan loppuun.

Siksi mielestäni on aivan sama, kuka demareissa on lipunkantaja. Rinne ehkä pienin paha, mutta hulluutta tältä "äijäfeministiltäkin" löytyy aaivan riittämiin. Tuppurainen ja Harakka olisivat äärimmäisiä katastrofeja. Tuppurainen niin harhainen, ettei häntä edes pitäisi päästää lähellekään koko politiikan kenttää. Kuka tahansa heistä johtoon valitaankin, lopputulos on parhaimmillaankin erittäin huono.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 271
 • Liked: 24392
 • Rinteen vaalibussi
Jos demarit valitsevat Tuppuraisen puheenjohtajakseen niin en pidä mahdottomana jonkinasteista jytky kolmen toteutumista.  Tuppuraisen saarnatessa liberaarin maahanmuuttopolitiikan puolesta leimaten persut rasisteiksi ja muukalaisvihamielisiksi ennen vaaleja vielä Ruotsi ajautuu katastrofiin mamujensa kanssa.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Pöllämystynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 063
 • Liked: 7681
 • vihervasemmistolainen
  • Yövartija
Voisit oikeasti miettiä tuota otsikointia. SDP:n väestönvaihtofasismissa (..) ei ole yhtään mitään liberaalia.

En koe termiä millään lailla ongelmalliseksi. Miten itse määrittelisit ääriliberaalin maahanmuuttolinjan, jos se ei ole maahanmuuton rajoitusten purkamista (liberaali) seurauksista välittämättä (ääri)?

Libera: Liberaali maahanmuuttopolitiikka 5.5.2015

Yle: Ruotsin liberaali pakolaispolitiikka päättyi 21.6.2016
"Liberaali maahanmuuttopolitiikka" merkityksessä 'alkuperäisväestön velka- ja verorahalla ylläpidetty massiivinen väestönvaihto ja islamistaminen, ja tämän arvostelijoiden vainoaminen viranomaiskoneiston voimin' on sisäisesti ristiriitainen ja mieletön käsitehirviö, jonka tarkoitus on puolustella väestönvaihtofasismia piirtämällä siitä täysin valheellinen kuva muka vapauden edistämisenä. Sillä ei ole mitään tekemistä liberalismin kanssa, eikä tällaista käsitystä pitäisi antaa käyttämällä tällaisia termejä.

Oikeasti arvoliberaalius tai arvoliberalismi ei tarkoita milloinkaan sitä, että massiivinen valtiokoneisto pakottaisi ylhäältä alas tulevilla, siis epädemokraattisilla ja kansan näkemyksen vastaisilla komennoilla jonkun ryhmän kärsimään toisten etuoikeuksista esimerkiksi veroina, yhteiskunnan velkaantumisena, alkuperäisväestön syrjäytymisenä, demokratiavajeena tai vaikka seksuaalisena väkivaltana. Ylipäätään muita syrjivät etuoikeudet eivät kuulu liberaaliin vapauteen. Eräs syrjivä ja muille ihmisille kallis ja erittäin haitallinen etuoikeus on turvallisten maiden kautta tulleen täysin perusteetta saama turvapaikka tai muu oleskeluoikeus, ja kaiikki siihen kuuluvat hyödyt. Juuri nämä epäliberaalit keinotekoiset, valtioiden masinoimat houkuttimet aiheuttavat väestönvaihdon, eivätkä vapaudet sinänsä. Jos vain muuttaminen olisi suhteellisen tai täysinkin vapaata, mutta houkuttimena tarjottuja etuja ei olisi, niin esimerkiksi Suomeen ei olisi tullut tuskin yhtäkään näistä irakilaisista, somaleista ja muista "varsinaisista", joita viime vuosikymmeninä on tullut tuhansittain.

Maahanmuuttomaltillisten ehdottamat maahanmuuttopolitiikat ovat yleensä arvoliberaaleimmasta päästä, sillä jos niitä toteutettaisiin, ne pitäisivät yhteiskunnat ja asenneilmastot liberaaleina, eivätkä rajoittaisi yksien vapautta, sälyttäisi näille velvollisuuksia, tai aiheuttaisi näille kärsimystä antamalla joillekin toisille aiheettomia erioikeuksia.
Maailma ja kaikki sen kulttuurit on kuin maalauspaletti useine kauniine väreineen, joilla kaikilla on oma ainutlaatuinen sävynsä. Jos sekoitetaan ne kaikki, ei yhtään väriä jää jäljelle, eikä yhtäkään väriä voida enää erottaa aikaansaadusta sotkusta. -Mohammed Rasoel

Pöllämystynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 063
 • Liked: 7681
 • vihervasemmistolainen
  • Yövartija
Voisit oikeasti miettiä tuota otsikointia. SDP:n väestönvaihtofasismissa (..) ei ole yhtään mitään liberaalia.
Liberaaliksi itsensä määrittelevä voi aivan hyvin vastustaa liberaalia maahanmuuttopolitiikkaa:
Henri Heikkinen: Liberaalin maahanmuuttopolitiikan edellytykset 7.12.2010
Heikkinenhän on pitkälti minun linjoillani kiistäessään "avoimempia rajoja" kannattavien olevan liberaaleja (paitsi suosikkejaan suosiessaan, joka ei ole liberaalia ensinkään).
Lainaus
Ristiriita syntyy siitä, että useimmat avoimempia rajoja kannattavat ihmiset eivät ole liberaaleja juuri muutoin kuin vähemmistöjen ja maahanmuuttajien yksipuolisten vapauksien suhteen.

Muutenkin Heikkinen kertoo jotakuinkin saman kuin minäkin:
Lainaus
Ensimmäinen liberaalin maahanmuuttopolitiikan edellytys onkin, että maahan muutetaan omalla vastuulla ja omalla kustannuksella. Yhdenkään maahanmuuttajan ei tulisi olla oikeutettu mihinkään ”hyvinvointivaltion” tarjoamaan palveluun, ennen kuin osallistuu sen rahoittamiseen verojen muodossa. Tämä vähentäisi huomattavasti sosiaaliperusteista maahanmuttoa, mutta ei silti vielä mahdollistaisi liberaalia maahanmuuttopolitiikkaa.

Heikkinen siis äskeisessä kertoo, mitä liberaali maahanmuuttopolitiikka edellyttää. Se edellyttää epäliberaalien rakenteiden purkamista yhteiskunnasta. Kun näitä ei ole purettu, ei maahanmuuttopolitiikka ole liberaalia.

Heikkisellä on joitakin minusta poikkeavia taloudellisia näkökantoja, mutta ei nyt puututa siihen.
Maailma ja kaikki sen kulttuurit on kuin maalauspaletti useine kauniine väreineen, joilla kaikilla on oma ainutlaatuinen sävynsä. Jos sekoitetaan ne kaikki, ei yhtään väriä jää jäljelle, eikä yhtäkään väriä voida enää erottaa aikaansaadusta sotkusta. -Mohammed Rasoel

ArtturiE

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 267
 • Liked: 5162
 • Vitutuspuhe päivässä pitää unelman loitolla
Tuota demarien intoa lisätä maahanmuuttoa ja työlupien poistoa en ymmärrä.

Olisiko katkeruus tapahtumista 100 vuotta sitten? Ovat löytäneet keinon kostaa kohtaamansa vääryys n. 100 vuotta sitten tapahtuneesta katkerasta tappiosta, kun suomalaiset eivät hallunneetkaan liittyä sankoin joukoin suureen ja mahtavaan.

Kyllä se on etninen värinä, joka laittaa jakkukalkkunoiden pikkarit kosteiksi.  Samalla kyllä varmaan kostetaan "suomalaisille sioille" eli VHM:lle kaikki muka tehty vääryys, kun mustaa ja tummaa urosta marssii maahan. 
Peace. And that really has nothing to do with islam.
-Pat Condell
Jussi Halla-aho pääministeriksi 2019
Laura Huhtasaari presidentiksi 2024
Giorgia Meloni http://www.fratelli-italia.it
Matteo Salvini http://www.leganord.org

”keskiaasialainen”


Monokulttuuri FM
https://www.youtube.com/channel/UCXDMEjhhzvzqJQvXUPWVXfA

porrasaa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 702
 • Liked: 271
Onneksi kisassa ei ole yhtään hyvää ehdokasta. Tuppurainen olisi kilpailijapuolueille toivottavin ratkaisu (pakolaiskiintiö 10 000!).
Eihän se millään tapaa ole suuri määrä, persut otti kolminkertaisesti ihan näitä rajan yli tulleita joita ei oltu tarkoin ja hyvin taustat tietäen valikoitu leireiltä, helppoa on tuota suurena parannuksena markkinoida.
Tyhmät ihmiset joka tapauksessa äänestävät demarit seuraavissa vaaleissa suurimmaksi puolueeksi joten ei ole syytä vahingoniloisesti toivoa, että demarit valitsisivat johtoon kaikkein tärähtäneimmän ehdokkaan.
Tämähän se todennäköiselle vaikuttaa, jos ja kun persut koko vaalikauden ovat demaripolitiikkaa noudattaneet niin miksi eivät äänestäisi niitä aitoja demareita.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 584
 • Liked: 75316
Heikkinen siis äskeisessä kertoo, mitä liberaali maahanmuuttopolitiikka edellyttää. Se edellyttää epäliberaalien rakenteiden purkamista yhteiskunnasta. Kun näitä ei ole purettu, ei maahanmuuttopolitiikka ole liberaalia.

Heikkinen ei määrittele liberaalia maahanmuuttopolitiikkaa toisin vaan luettelee ne välttämättömät maahanmuuttopolitiikan ulkopuoliset edellytykset, joiden täyttyessä liberaali maahanmuuttopolitiikka ei enää tuottaisi nykyisenlaisia ongelmia. Heikkisen määritelmä kritisoimalleen liberaalille maahanmuuttopolitiikalle on sinänsä sama kuin niillä, joiden puolitiehen jäävää ajattelua hän kirjoituksessaan arvostelee.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 622
 • Liked: 4886
Lainaus
SDP:n puheenjohtajaehdokkaat Antti Rinne, Timo Harakka ja Tytti Tuppurainen ovat tentattavana Kauppakeskus Valkeassa, Isokatu 25, maanantaina 23.1. klo 17.00 – 19.00.

Tiina ja Junes paikalla https://youtu.be/WqtuQk872cQ
"Olemme eläneet jo pitkään peitellyssä totalitarismissa, missä ylin valta ja media ovat liitossa keskenään. Media on jättänyt asemansa vallan vastapainona ja muuttunut osaksi valtajärjestelmää tavoitteena luoda illuusioita totuuden kertomisen sijaan." Antti Heikkilä 25.5.2020

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 584
 • Liked: 75316
Lainaus
A-studio

Minne menet SDP? Puheenjohtajuudesta mittelevät Timo Harakka, Antti Rinne ja Tytti Tuppurainen. Juontajana Susanne Päivärinta
Areena 25.1.2017

Odotin tentissä edes mainintaa maahanmuutosta, mutta siitä ei kysytty, eivätkä ehdokkaat ottaneet aihetta esille. Timo Harakka ei vieläkään paljastanut, "miten maahanmuutto voi olla Suomelle siunaus eikä kirous".

Sen sijaan sekä Harakka että Tytti Tuppurainen tyrkyttivät oma-aloitteisesti itseään puheenjohtajaksi sillä perusteella, että demareiden täytyy pelastaa Suomi ja Eurooppa äärioikeistolta. Tätäkään asiaa ei puitu iskulausetta syvemmin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 584
 • Liked: 75316
Lainaus
Perussuomalaisten Simon Elo: Erkkikään ei ota selvää, mikä on Rinteen maahanmuuttolinja

[...]

Joulukuussa 2015 sosialidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne totesi, että hän on lukenut hallituksen turvapaikkapoliittiset toimenpiteet ja pitää niitä erittäin hyvinä. Näihin kuului muun muassa perheenyhdistämisen ehtojen tiukennus.

Kesällä 2016 Rinne kertoi pitävänsä perheenyhdistämisen tulorajojen tasoa "järjettömänä".

– Erkkikään ei ota selvää mikä on Rinteen maahanmuuttolinja, ja Tuomioja on sentään kokenut demari, Elo sanoo.

[...]

– Tuppurainen haluaa moninkertaistaa pakolaisten määrän Suomessa. Kannattaako Rinne samaa linjaa, kysyy Elo.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi helmikuussa 2016, että Eurooppa ei kestä enää uutta kansainvaellusta. Puheenjohtajaehdokas Timo Harakka piti presidentin totuudellista puhetta "kylmänä".

– Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittinen linja on ollut johdonmukainen sekä hallituksessa että oppositiossa. Kannattaako vai vastustaako demareiden valittu puheenjohtaja hallituksen maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaa?
Verkkouutiset 30.1.2017

SDP:n linja on kieltämättä vähintäänkin epäselvä.

Toisaalta Rinne voisi halutessaan naljailla samalla mitalla takaisin "johdonmukaisen linjan" Elolle ja perussuomalaisille, jotka ovat ryhtyneet kesken kaiken EU-taakanjaon ja CEAS:in takuumiehiksi ja antaneet hallituksessa muutenkin kerta toisensa jälkeen periksi maahanmuuttopoliittisista tavoitteista, kun on tullut toteutuksen aika. Odotusten ja lupausten näin täydellinen pettäminen on uskomaton saavutus etenkin Ruotsin punaviherhallituksen totaaliseen maahanmuuttopoliittiseen täyskäännökseen verrattuna.STT selvitteli muutama päivä sitten demariehdokkaiden maahanmuutto- ja muitakin kantoja.

Hbl: Asylpolitiken skiljer partiledaren från utmanarna 28.1.2017

Lainaus käyttäjältä: Hbl 28.1.2017
Rinne on tyytyväinen, että Suomi on seurannut muiden Pohjoismaiden linjaa turvapaikkapolitiikassa ja pitää tärkeänä, että EU toimii yhdessä.  (käännös)

Ei ole olemassa pohjoismaista linjaa (Tanska vs. Ruotsi). Suomi on seurannut Ruotsin linjaa.

Lainaus käyttäjältä: Hbl 28.1.2017
Sen sijaan Tuppuraisen ja Harakan mielestä perheenyhdistämistä on parannettava. Harakka korostaa myös, että kotimaassa hengenvaarassa olevien on saatava turvapaikka Euroopasta, ja maahanmuutto on myös mahdollisuus, jota on hyödynnettävä.  (käännös)

Kuinka? Kumpikaan ehdokkaista ei ole esittänyt puheenjohtajakampanjassaan mitään konkreettisia muutoksia Suomen turvapaikkapolitiikkaan tai EU-sopimuksiin, vaikka näykkivät Rinnettä hänen lausunnoistaan.

Vapaan kielivalinnan kokeilun suhteen Rinne ja Harakka kiemurtelivat vastauksissaan, mutta kallistuivat paremminkin vastustamaan sitä. Sen sijaan Tuppurainen vastustaa kokeilua yksiselitteisesti. Tuppurainen oli ainoa, joka palauttaisi ruotsin pakolliseksi ylioppilaskirjoitusaineeksi.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Foundation

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 015
 • Liked: 380
 • Tästä tulee vielä hyvä!
Lainaus
Perussuomalaisten Simon Elo: Erkkikään ei ota selvää, mikä on Rinteen maahanmuuttolinja

[...]

Joulukuussa 2015 sosialidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne totesi, että hän on lukenut hallituksen turvapaikkapoliittiset toimenpiteet ja pitää niitä erittäin hyvinä. Näihin kuului muun muassa perheenyhdistämisen ehtojen tiukennus.

Kesällä 2016 Rinne kertoi pitävänsä perheenyhdistämisen tulorajojen tasoa "järjettömänä".

– Erkkikään ei ota selvää mikä on Rinteen maahanmuuttolinja, ja Tuomioja on sentään kokenut demari, Elo sanoo.

[...]

– Tuppurainen haluaa moninkertaistaa pakolaisten määrän Suomessa. Kannattaako Rinne samaa linjaa, kysyy Elo.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi helmikuussa 2016, että Eurooppa ei kestä enää uutta kansainvaellusta. Puheenjohtajaehdokas Timo Harakka piti presidentin totuudellista puhetta "kylmänä".

– Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittinen linja on ollut johdonmukainen sekä hallituksessa että oppositiossa. Kannattaako vai vastustaako demareiden valittu puheenjohtaja hallituksen maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaa?
Verkkouutiset 30.1.2017

SDP:n linja on kieltämättä vähintäänkin epäselvä.

Toisaalta Rinne voisi halutessaan naljailla samalla mitalla takaisin "johdonmukaisen linjan" Elolle ja perussuomalaisille, jotka ovat ryhtyneet kesken kaiken EU-taakanjaon ja CEAS:in takuumiehiksi ja antaneet hallituksessa muutenkin kerta toisensa jälkeen periksi maahanmuuttopoliittisista tavoitteista, kun on tullut toteutuksen aika. Odotusten ja lupausten näin täydellinen pettäminen on uskomaton saavutus etenkin Ruotsin punaviherhallituksen totaaliseen maahanmuuttopoliittiseen täyskäännökseen verrattuna.

Kansainvälisyys, sekoittaminen, hidastaminen ja velalla vatuloiminen on demarin ominaispiirre.

Lainaus
Sosialidemokratia poikkeaa marxilaisesta sosialismista etenkin korvaamalla tavoitteen yhteiskunnan muuttamisesta nopeasti vallankumouksen kautta tavoitteella muuttaa sitä vähittäisten muutosten kautta demokraattisia vaikutuskeinoja hyödyntämällä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sosiaalidemokratia

Ja mihin unohtuu kerta toisensa jälkeen perussuomalaisiin hajautettu Putkonen:

Lainaus
Hän erosi puolueesta vuonna 2010 oltuaan sen jäsen yli 40 vuotta. Syyksi hän kertoi SDP:n ”viherhumpan”, joka hänen mukaansa uhkaa teollisuustyöpaikkoja. Eron jälkeen hän liittyi perussuomalaisiin ja työskenteli puolueen vaalityöntekijänä vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Hän työskentelee perussuomalaisten puoluetoimistolla "työmiehenä".

https://fi.wikipedia.org/wiki/Matti_Putkonen

 ;D
"Erityisesti on mainittava kokoomuksen Wille Rydman, jolla on järkeviä näkemyksiä ja joka onnistui toisella yrittämällä." - Jussi Halla-aho 2015

"Koska puheenaihe on jatkuvasti sama, huomaan pitäväni jatkuvasti suunnilleen samaa puheenvuoroa, mutta toistoahan ei koskaan ole liikaa." - Jussi Halla-aho 2015

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 237
 • Liked: 57213
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Sekopäisen sosialistin Timo Harakan mukaan vastarinta on oikein ja taistelevaa humanismia tarvitaan, kun sortajat (eli tässä tapauksessa Trump) ovat vallassa. "Järkevä enemmistö" on myös mainittu. Harakka kertoo, että sosiaalidemokraattien historiallisena tehtävänä on pysäyttää äärioikeisto ja kansallisuho. Saksalainen demarifederalisti Martin Schulz tuntuu olevan herran mieleen.

Tässäpä oivallinen puheenjohtaja SDP:lle.

https://demokraatti.fi/timo-harakka-vastarinta-on-oikein-kun-sortajat-ovat-vallassa/ (1.2.2017)

Lainaus
Timo Harakka: ”Vastarinta on oikein, kun sortajat ovat vallassa”

SDP:n kansanedustaja Timo Harakka ottaa Facebookissa julkaisemassaan kirjoituksessa voimakkaasti kantaa Yhdysvaltoja kuohuttaviin muutoksiin.

Harakka huomauttaa, kuinka New Yorkin pormestari Bill de Blasio on ilmoittanut, ettei New York taivu Donald Trumpin esittämiin ihmisoikeuksien loukkauksiin.

”Miksi? New Yorkilla on New Yorkin arvot, joita vaalipäivä ei muuttanut. Jos se tarkoittaa sotatilaa valtion ja kaupungin välillä, niin mahtava metropoli aikoo todellakin pitää puolensa.”

Harakan mukaan vastarinta on oikein ja taistelevaa humanismia tarvitaan, kun sortajat ovat vallassa.


”Mutta selvää on, että tilanne on päässyt liian pitkälle, jos järkevä enemmistö joutuu vastarintaliikkeeksi omassa maassaan. On jo myöhäistä, jos kunnon ihmiset joutuvat puolustamaan perustavia ihmisoikeuksia kuin kaupunkisissit – vastustamalla ja vastaiskuilla, estämällä ja aiheuttamalla häiriötä.”


SDP:n puheenjohtajaksi hakevan Harakan mukaan sosialidemokraattien historiallinen tehtävä on pysäyttää äärioikeisto ja kansallisuho.

”Me emme voi enää vaieta siitä, mitä Euroopassa tapahtuu. Suomen sosialidemokraatit rohkaistukoot Keski-Euroopan sisarpuolueiden esimerkin voimasta.”

Harakka ottaa esille Saksan ja Ranskan ja kehuu EU-parlamentin entistä puhemiestä Martin Schulzia
, joka nousi ainakin yhdessä kyselyssä Angela Merkelin rinnalle suosiossa.

”Hän on vakaumuksellinen eurooppalainen, joka lupaa taistella repiviä, rasistisia voima vastaan intohimon palolla.”

Harakka sanoo, että Ranskassa taas kovan linjan oikeistolainen Francois Fillon on hyytymässä.

”Nuori keskustavasemmistolainen tähti Emmanuel Macron tarjoaa populismille järkiperäisen, mutta innostavan vaihtoehdon. Eikä sosialisteja pidä suinkaan vielä sivuuttaa: esivaaleissa yllättäneen Benoit Hamonin radikaali punavihreys selvästi puree nuoriin.”

Rauhan Euroopalla on vielä toivoa, uskoo Harakka.

”Sosialidemokraattien velvollisuus on tuoda tämä toivo.”
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Tagit: