Kirjoittaja Aihe: SDP:n puheenjohtajakisa avaus ääriliberaalin maahanmuuttolinjan määrittelyyn  (Luettu 8751 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 598
 • Liked: 75432
”Miksi? New Yorkilla on New Yorkin arvot, joita vaalipäivä ei muuttanut. Jos se tarkoittaa sotatilaa valtion ja kaupungin välillä, niin mahtava metropoli aikoo todellakin pitää puolensa.”

Harakan mukaan vastarinta on oikein ja taistelevaa humanismia tarvitaan, kun sortajat ovat vallassa.

”Mutta selvää on, että tilanne on päässyt liian pitkälle, jos järkevä enemmistö joutuu vastarintaliikkeeksi omassa maassaan. On jo myöhäistä, jos kunnon ihmiset joutuvat puolustamaan perustavia ihmisoikeuksia kuin kaupunkisissit – vastustamalla ja vastaiskuilla, estämällä ja aiheuttamalla häiriötä.”

Timo Harakan suusta tuo ei ole pelkkää retoriikkaa, kun tietää hänen viehtymyksensä parempaan väkivaltaan.

Harakka sai ehdollista vankeutta Jumalan teatterin aikaisesta narsistisesta riehumisestaan, jota hän ei ole koskaan katunut. Kirjassaan Viemärirotta Harakka kertoo, kuinka "joutui antamaan" Demari-lehden kolumnisti Aimo Kairamolle Kalastajatorpalla "korvapuustin", koska tämä oli sanonut nuoren Harakan ja kaikkien muidenkin suomalaisten olevan demareita. "Mies meni kerrankin hiljaiseksi", muistelee Harakka kirjassa tyytyväisenä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 024
 • Liked: 25125
Lainaus
SDP:n puheenjohtajaksi hakevan Harakan mukaan sosialidemokraattien historiallinen tehtävä on pysäyttää äärioikeisto ja kansallisuho.

Millä pysäyttävät? Meinaako Harakka murhata jonkun?

SmallFish

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 771
 • Liked: 1831
Sekopäisen sosialistin Timo Harakan mukaan vastarinta on oikein ja taistelevaa humanismia tarvitaan, kun sortajat (eli tässä tapauksessa Trump) ovat vallassa. "Järkevä enemmistö" on myös mainittu. Harakka kertoo, että sosiaalidemokraattien historiallisena tehtävänä on pysäyttää äärioikeisto ja kansallisuho. Saksalainen demarifederalisti Martin Schulz tuntuu olevan herran mieleen.

Tässäpä oivallinen puheenjohtaja SDP:lle.

https://demokraatti.fi/timo-harakka-vastarinta-on-oikein-kun-sortajat-ovat-vallassa/ (1.2.2017)

Lainaus
Timo Harakka: ”Vastarinta on oikein, kun sortajat ovat vallassa”

SDP:n kansanedustaja Timo Harakka ottaa Facebookissa julkaisemassaan kirjoituksessa voimakkaasti kantaa Yhdysvaltoja kuohuttaviin muutoksiin.

Harakka huomauttaa, kuinka on käsittämätöntä, että näin typerä ihminen kuin minä on ylipäätään päässyt eduskuntaan jne. jne. ad nauseaum

Oksensin vähän suuhuni.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 598
 • Liked: 75432
Kuten arvata saattoi, demareiden puheenjohtajakisassa ei koskaan päästy siihen, että ehdokkaat olisivat ilmaisseet jotain konkreettista maahanmuuttopolitiikasta. Toisaalta Rinne ei myöskään kunnolla puolustautunut haastajien hyökkäyksiä vastaan. Sen sijaan mouhotettiin kyllä äärioikeistosta.

Lainaus
Meidän edeltäjämme joutuivat jopa vainon kohteeksi, kun 1930-luvun äärioikeisto käytti valtaa ja väkivaltaa. Nyt Euroopassa äärioikeisto nousee jälleen – onko meillä rohkeutta nousta sitä vastaan? 
Timo Harakka SDP:n 45. Puoluekokouksessa Lahdessa 3.2.2017

Lainaus
Joulunpyhinä fundeeramani politiikan kysymykset ovat kuluneen kuukauden aikana osoittautuneet valitettavan ajankohtaisiksi. Yhdysvaltain uusi presidentti etääntyy niistä oikeusvaltion ja ihmisoikeuksien periaatteista, joita olemme natsismin jälkeen rakentaneet. Sota Itä-Ukrainassa on kiihtynyt. Euroopassa äärioikeisto vahvistuu, rajoja vaaditaan kiinni. Ilmastonmuutos kielletään. Totuus hautautuu valemedian ja populistien vyörytykseen.
...
Bästa kamrater,

Det finns växande politiska krafter inom europeiska unionen och annanstans i världen, som vill motstå ytterlighetsrörelserna och nationalistisk populism. Det behövs mod och kraft.
Tytti Tuppurainen: Puhe SDP:n 45. puoluekokouksessa

Lainaus
Arvoisa puhemies!

Maailma on muuttunut tavalla jota oli vaikea ennustaa muutama vuosi sitten. Sulkeutuminen, protektionismi ja suoranainen rasismi ovat nousseet haastamaan avoimuuteen perustuvaa länsimaista demokratiaa. Voimankäyttö on noussut haastamaan sopimuksiin ja yhteistyöhön perustuvaa kansainvälistä järjestelmää. Vaikeisiin kysymyksiin tarjotaan tänään helppoja vastauksia, jotka hakevat oikeutuksensa vihasta ja vastakkainasettelusta.

Me emme hyväksy tätä kehitystä. Me puolustamme demokratiaa, avoimuutta ja yhdenvertaisuutta.

Suomi on pieni maa ja sellaisena meidän etumme on yhteistyöhön ja kansainväliseen oikeuteen perustuva järjestelmä. Vientivetoisena taloutena hyödymme kansainvälisestä kaupasta ja siitä, että ihmiset, tavarat ja ideat liikkuvat yli rajojen. Me emme hyödy vastakkainasetteluista. Suomi on myös ollut edistämässä sopimuksiin perustuvaa yhteistyötä kokoaan suurempana toimijana. Siihen rooliin meidän on syytä palata. Suomen tulee olla siltojen rakentaja ja eurooppalaisen yhteistyön edistäjä.
...
SDP:n ryhmäpuhe (Antti Rinne) valtiopäivien avajaiskeskustelussa 8.2.2017
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 598
 • Liked: 75432
Lainaus
Sote-mies Aki Lindéniltä yllättävä avaus – demareiden on puhuttava enemmän maahanmuutosta: ”Kenttä annettu perussuomalaisille”

[...]

Otetaan aluksi pari sanaa poliittisesta tilanteesta. Sdp:n kannatus Ylen tuoreessa gallupissa oli vain 13,9 prosenttia. Alkaako jo huolestuttaa?

– Tuo gallup varmaan tuo huolestuneisuutta. Tunnelma puolueessa on ollut hyvä, mitään isoja ristiriitoja tai leirejä ei ole, mutta pinnan alla on ollut kysymyksiä, joita itse kukin, minä myös, on eduskuntaryhmän kokouksissa nostanut esille.

Mistä olet itse pitänyt ääntä?

– Olen nostanut maahanmuuton. Tulkintani oli, että viime keväänä puoluejohtajat olivat ajatelleet, että maahanmuutosta ei aleta keskustella, mikä antoi kentän perussuomalaisille ihan vapaaksi, silloin voi väittää mitä vaan ja se menee läpi, kun muut eivät osallistu keskusteluun.

Lindén kertoo kirjoittaneensa maalis-huhtikuun vaihteessa nettisivuilleen maahanmuuttoaiheisen artikkelin, mutta se jäi julkaisematta kampanjaporukan vastustuksen vuoksi.

– Jaoin siinä maahanmuuton seitsemään kategoriaan: meille avioidutaan, tullaan töihin ja opiskelemaan, tämä kaikki on jees. Sitten totesin – ja se oli vähän poikkeuksellista – että en minäkään pidä siitä, että Suomen työväenliikkeen aika kovilla uhrauksilla ja pienillä palkoilla ja eläkkeillä ankarissa oloissa rakennettu edes kohtuullinen sosiaaliturva on houkutin, jonka takia tänne tulee ihmisiä niin sanotusti siivestämään. Sitten on erikseen konnat ja rikolliset.

LINDÉN sanoo, että Suomella on velvollisuus huolehtia hädänalaisista ihmisistä kiintiöpakolaisten määrää lisäämällä.

Lindénin mukaan Suomen maahanmuuttopolitiikka itse asiassa on ”tällä hetkellä faktisesti jumalattoman tiukkaa, ihan erilaista kuin ennen vuotta 2015”. Kyse on Lindénin mukaan puolueen ulkoisesta kuvasta.

– Kuva on sellainen, että Sdp on osa ultraliberaalia vihervasemmistoa ja sitä kiinnostaa lähinnä ilmastoasiat, halutaan olla maailman omatuntona. Sdp:n suulla ei ole heijasteltu niitä tuntoja, mitä meidän äänestäjäkentässä on. Itselläni oli paljon iäkkäitä äänestäjiä, ja huoli maahanmuutosta tuli vaalikentillä vastaan.

Sdp:n europarlamentaarikko Eero Heinäluoma joutui kritiikin kohteeksi vuonna 2010 maahanmuuttopuheidensa vuoksi. Myös Sdp:n silloinen puheenjohtaja Jutta Urpilainen joutui tikunnokkaan ”maassa maan tavalla” -lausuntonsa takia.

Lindén kertoo olevansa ”Eeron linjoilla” ja mainitsee käyneensä kirjeenvaihtoa Kari Rajamäen (sd) kanssa, joka kohautti keväällä 2015 jätettyään paperittomien terveydenhuoltoa koskeneen hallituksen esityksen pöydälle.

 En halua leimautua perussuomalaiseksi, mutta kun käy puolueosastojen tilaisuuksissa, moni on sanonut, että he eivät ole kuulleet kenenkään demarin puhuvan tästä vuosiin näin.
Ilta-Sanomat 8.11.2019

Ääntä maahanmuutosta ovat pitäneet muun muassa Tytti Tuppurainen ja Erkki Tuomioja. Jospa vihdoin päättäisitte keskenänne, mikä on puolueen maahanmuuttolinja.

Lainaus
LINDÉN sanoo, että Suomella on velvollisuus huolehtia hädänalaisista ihmisistä kiintiöpakolaisten määrää lisäämällä.

Suomella ei ole velvollisuutta pitää minkäänlaista pakolaiskiintiötä saati kasvattaa sitä. Se on myös eettisesti väärin auttamisresurssien tuhlaamisena.

Lainaus
Lindénin mukaan Suomen maahanmuuttopolitiikka itse asiassa on ”tällä hetkellä faktisesti jumalattoman tiukkaa, ihan erilaista kuin ennen vuotta 2015”.

Suomen maahanmuuttopolitiikka ei ole millään mittarilla tiukkaa, eikä se muutenkaan poikkea olennaisesti vuoden 2015 tilanteesta. Muihin EU-maihin ja jopa Ruotsiin verrattuna Suomen turvapaikkapolitiikka on vieläkin löysempää kuin neljä vuotta sitten.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 139
 • Liked: 13893
Lainaus
– Kuva on sellainen, että Sdp on osa ultraliberaalia vihervasemmistoa ja sitä kiinnostaa lähinnä ilmastoasiat, halutaan olla maailman omatuntona. Sdp:n suulla ei ole heijasteltu niitä tuntoja, mitä meidän äänestäjäkentässä on. Itselläni oli paljon iäkkäitä äänestäjiä, ja huoli maahanmuutosta tuli vaalikentillä vastaan.
Aikamoista nuorallatanssia tämä Lindénin koettelemus. Pitäisi viilata oman puolueen kantaa kriittisemmäksi, mutta liikkumavaraa on vain muutaman piirun verran. Jotenkin pitäisi erottautua vihervassareista äänestäjiä ajatellen, mutta toisaalta taas ei voi erottautua liikaa, koska oma väki alkaa puukottaa selkään.
Lohjan persut

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 339
 • Liked: 2923
^"liikkumavaraa on vain muutaman piirun verran"

Suomessa käytössä oleva piiru on tasan 0,06 astetta, joten tosi pieni on liikevara.

Harpisti

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^
 • ****
 • Viestejä: 78
 • Liked: 103
Olettaisin, että tuo sanonta "piirun verran" jnpp. on sen verran vanha, että tarkoittaa kompassipiirua (engl. point) - 1/32 täysympyrän kulmasta eli n. 11 astetta.

multa tulille

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 925
 • Liked: 1064
Olettaisin, että tuo sanonta "piirun verran" jnpp. on sen verran vanha, että tarkoittaa kompassipiirua (engl. point) - 1/32 täysympyrän kulmasta eli n. 11 astetta.

Se piiru riippuu vähän siitä asianomaisen taustasta. Jos on suuntautunut purjelaivojen aikakauteen ja ajattelutapa on sillä suunnalla niin sitten se on tuo 1/32 täysympyrästä eli noin 11 astetta niinkuin hrpisti tuossa yllä toteaa, mutta jos olet tykkimies-sukua (kuten HDRisto tuolla vähän ylempänä ehkä on, niin silloin se piiruon 1/6000 osa täysympyrää, joka varmistaa sen että tuli-isku osuu sinne minne pitääkin. Olen tykkimiessukua.

Tuomas3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 461
 • Liked: 3056
Lainaus
LINDÉN sanoo, että Suomella on velvollisuus huolehtia hädänalaisista ihmisistä kiintiöpakolaisten määrää lisäämällä. 

Mitään tällaista velvollisuutta ei tietenkään ole. Sdp:n sisällä kompromissiin voi päästä sillä, että jos käännytetään turvallisen maan kautta tulleet (joka on edellytys seuraavaan hallitukseen pääsemiseksi), säilytetään harkinnanvaraisuus tehostaen työlupien käsittelyä ja kasvatetaan samalla pakolaiskiintiötä (jossa PS antaisi vähän periksi).

Ay-demareille on tärkeää, ettei synny porvarihallitusta. Kokoomuksen kanssa PS yhteistyö olisi tod.näk.: harkinnanvaraisuudesta luovutaan osittain kompromissina sille, että rajan yli ei oteta läpsyttelijöitä, kehitysapua ja pakolaiskiintiötä pienennetään. Kokoomus saisi lisäksi korruptiopaikkoja. Yrittäjien asemaa parannettaisiin jonkin verran työväenluokan kustannuksella.

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 083
 • Liked: 3444
Olettaisin, että tuo sanonta "piirun verran" jnpp. on sen verran vanha, että tarkoittaa kompassipiirua (engl. point) - 1/32 täysympyrän kulmasta eli n. 11 astetta.

Se piiru riippuu vähän siitä asianomaisen taustasta. Jos on suuntautunut purjelaivojen aikakauteen ja ajattelutapa on sillä suunnalla niin sitten se on tuo 1/32 täysympyrästä eli noin 11 astetta niinkuin hrpisti tuossa yllä toteaa, mutta jos olet tykkimies-sukua (kuten HDRisto tuolla vähän ylempänä ehkä on, niin silloin se piiruon 1/6000 osa täysympyrää, joka varmistaa sen että tuli-isku osuu sinne minne pitääkin. Olen tykkimiessukua.
Piirun verran on minulle tarkoittanut aina hyvin pientä korjausta suunnassa. 11 astetta on jo iso muutos suunnassa. Jonkin verran sukua tykkimiehenä taistelleina, joten voi tulla sieltä ajatus tarkkuudesta.

Tagit: