UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk  (Luettu 1681380 kertaa)

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 342
 • Liked: 21244
 • Easter Worshipper
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10530 : 06.02.2020, 09:00:41 »
Demokraattien joku nokkamies senaatista puhui aamuteeveessä.

Se, että republikaanit eivät tuominneet Trumpia ei tietenkään voinut johtua siitä, että republikaanit eivät halua juuri nyt uutta presidenttiä, tai eetä republikaanit eivät näkisi oikeudenkäynnin olleen täysin poliittinen.

Totta mooses se johtui siitä, että he eivät uskaltaneet, sillä Trump on häijy ja kostonhimoinen.

Mitt Romney teki Simon Elot. Hän tahtoi pystyä katsomaan lapsiaan ja lastenlapsiaan silmiin tehdessään oikein.

Ei ihmekään, että sirkus ja teatteri eivät oikein tahdo menestyä ilman tukia, kun kaikki lahjakkaimmat pellet ja näyttelijät ovat valinneet politiikan.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 738
 • Liked: 2621
 • nuivaantunut
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10531 : 06.02.2020, 09:26:57 »
Yleltä vähemmän yllätävää näkökulmaa:

Kirjeenvaihtajalta: Senaatti vapautti Trumpin virkarikossyytteistä ja samalla republikaanit sinetöivät itsensä Trump-puolueeksi

Lainaus
Romneyn ohella republikaanisenaattoreista myös Alaskan Lisa Murkowski, Mainen Susan Collins, Tennesseen Lamar Alexander ja Ohion Rob Portman katsoivat presidentin toimineen väärin, kun kytki Ukrainan sotilasavun jatkamisen Joe Bidenin tutkimiseen.

Toisin sanoen heistä kukaan ei niellyt Trumpin puolustuksen perusväitettä, että presidentti olisi Ukrainassa toiminut korruption vastaisen taiston soturina ja Ukrainan auttamisen tasapuolisemman taakanjaon vaatijana. Tästä huolimatta vain Romney katsoi Trumpin toiminnan edellyttävän viraltapanoa.
Jos ottaisi näkökulmasta pois sen ennakkoasenteen, että Trump on automaatrisesti syyllinen, voisi pysähtyä huomaamaan kuinka juosten kustu demokraattien projekti oli. Voisi pysähtyä kysymään, että miksi näin? Kun Trumpia on tutkittu pisimmän mahdollisen kaavan mukaan, niin miksi tämä hutaistiin näin? Oliko kiire alkavien vaaliennakoiden vuoksi vai oliko kiire henkilökohtaisemmista syistä? Sohiko Trump jotakin, mitä ehdottomasti ei haluttu sohittavan?
Mm. journalisti saattaisi pysähtyä kysymään näitä ja muita kysymyksiä

edit. ikutursolla samasta havaintoja
Se, että republikaanit eivät tuominneet Trumpia ei tietenkään voinut johtua siitä, että republikaanit eivät halua juuri nyt uutta presidenttiä, tai eetä republikaanit eivät näkisi oikeudenkäynnin olleen täysin poliittinen.

Totta mooses se johtui siitä, että he eivät uskaltaneet, sillä Trump on häijy ja kostonhimoinen.
Noh, demokraattien ei nyt olettaisikaan tunnustavan, että republikaaneilla on presidentti, joka halutumpi kuin mikään mitä heillä itsellään on tarjota. Jos politiikka perustuisi rehellisyyteen eikä maksimaaliseen kotiinpäin vetämiseen puhuttaisiin asioiden hoitamisesta eikä politiikasta. Ja haastattelijaa ei taas kiinnostanut haastaa?
Mitt Romney teki Simon Elot. Hän tahtoi pystyä katsomaan lapsiaan ja lastenlapsiaan silmiin tehdessään oikein.
Joko Romneyllä oli jotain henkilökohtaista wanhaa hampaankolossa, esim. ei päässyt itse presidentiksi ('In March 2013, Romney gave a reflective interview on Fox News Sunday, stating, "It kills me not to be there, not to be in the White House doing what needs to be done."' - wikipedia), tai ukolla on tosiaan jotain sellaista tuuletettavaa, jota ei halua tuulettuvan. Tietysti Aito Silmiin KatsominenTM voi vedota hänen tukiryhmäänsä  eli mormooneihin, tiedä siitä sitten.
« Viimeksi muokattu: 06.02.2020, 09:46:19 kirjoittanut n.n. »
”Feminismin kemiallinen määritelmä: sama kuin linoleenihappoanionin - negatiivisesti varautunut monityydyttämätön rasvahapporadikaali.” -hikipedia

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 001
 • Liked: 3283
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10532 : 06.02.2020, 16:25:59 »
Trumpin kolmas kansakunnan tilaa käsittelevä puhe oli melkoinen show. Siitä, ja paljon muusta, ajattelin höpöttää tässä.

Tämä viikko on ollut demokraattien näkökulmasta hirveä. Ensin puolueen presidentinvaalikisan käynnistänyt vaalikokous meni pipariksi sovelluksen koodausvian takia, toiseksi presidentti piti erinomaisen puheen ja kolmanneksi hänet vapautettiin kaikista syytteistä senaatissa. Kaikki tämä kolmessa päivässä. Siinä oli 72 tuntia, jossa demokraattien kannalta kaikki meni päin helvettiä.

En mene Iowan tapahtumiin sen enempää vaan keskityn enemmän presidentin puheeseen. Puhe oli erinomainen, mutta puheen sisältöä mielenkiintoisempaa oli demokraattien reaktiot puheen aikana. Useat niistä olivat sellaisia, että ne näyttävät todella pahalta kaikkien muiden paitsi äärivasemmistolaisten hullujen silmissä.

Ensimmäisenä mainitsen Nancy Pelosin toiminnan. Hän tunnetusti repi Trumpin puheen kopion teatraalisesti kahtia puheen päätyttyä ja naama oli ns. norsunvitulla muutenkin koko puheen ajan. Kongressin tapahtumia televisioivan C-SPANin puhelinlinja oli auki kommenteille Trumpin puheen jälkeen ja Pelosi sai käytännössä jokaiselta soittajalta täyslaidallisen. Youtubesta löytyy 16 minuuttia pitkä pätkä eri soittajien mielipiteistä ja mukana oli myös demokraatteja, joista kauneimmin kommentoinut piti tekoa lapsellisena. Sen voi katsoa tästä linkistä.

Trumpin puhe käsitteli tietysti kansakunnan tilaa kokonaisuutena, mutta siinä oli selkeitä painopisteitä erityisesti latinojen ja mustien houkuttelemiseksi äänestämään republikaaneja. Eräänkin neljännellä luokalla olevan philadelphialaisen mustan tytön Trump kertoi saaneen ns. mahdollisuusstipendin haluamaansa kouluun. Kouluvalinnan puolustaminen on ollut republikaanien perinteinen poliittinen kanta, kun taas demokraatit ovat sitä vastustaneet. Demokraattien hallitsemissa osavaltioissa, piirikunnissa ja kaupungeissa koulun itse valitseminen ei olekaan mahdollista vaan he joutuvat pysymään vasten tahtoaan veronmaksajien rahoittamissa, oppimistuloksiltaan surkeissa kouluissa vaikka heidän potentiaalinsa olisi jossain aivan muualla.

Mitä demokraatit tekivät tuon hetken aikana? Istuivat paikallaan hiljaa. Mustat ja latinot (varsinkin äidit) tietävät erittäin hyvin, että minkälaisia ongelmapesäkkeitä julkiset koulut ovat ja koska rakastavat lapsiaan yli kaiken, haluavat heille parasta. Aivan kuten ketä tahansa muu äiti. Yleensä toivovat ja haluavat lapsilleen parempaa kuin mitä heillä itsellään on koskaan ollut. Tämän nuoren tytön stipendi antaa hänelle mahdollisuuden ja demokraatit vihaavat sitä yli kaiken. Mitä kuvittelette, että mustat ja latinot puhetta katsoneet ajattelevat siitä, että se onkin iso paha rasistinen republikaani joka on raivaamassa vähemmistöille mahdollisuuden menestykseen eikä demokraatit, kuten vuosikymmeniä on väitetty?

Suuria aplodeja ei tullut myöskään kun esiteltiin Trumpin vankeusreformia. Vieraana oli musta mies, joka oli käynyt läpi huumekoukun ja vankilan. Hänen elämänsä oli täysin palasina, vailla mitään suuntaa ja tarkoitusta. Sitten hän sai toisen mahdollisuuden Trumpin vankeusreformin kautta opiskella ja vielä työpaikankin päästyään pois kiven sisästä. Tähän kun yhdistää Trumpin vankilareformia koskevan mainoksen Super Bowlin aikaan, isku oli täydellinen.

Lehtereiltä löytyi myös Yhdysvaltojen tunnustama Venezuelan johtaja Juan Guaido, joka taistelee parhaillaan Nicolas Maduron hallintoa vastaan ja kansansa vapauden puolesta. Trump pyysi välittämään viestin Guaidon maanmiehille, että Yhdysvallat on taistelussa Venezuelan kansan tukena. Tuo hetki voitti Trumpille monta ääntä niiden joukossa, jotka ovat paenneet sosialismia Yhdysvaltoihin tai ovat heidän jälkeläisiään. He, toisin kuin Sandersin kannattajat, tietävät, mitä sosialismi on ja mitä siitä seuraa. Erityisesti eteläisessä Floridassa on paljon Venezuelasta ja Kuubasta lähteneitä ja heidän jälkeläisiään. Guaidon ja Venezuelan kansan huomioiminen oli temppu, jonka myötä uskallan jo tässä vaiheessa sanoa, että Trumpilla on Florida taskussa. Kuubalais-amerikkalaiset ja venezuelalais-amerikkalaiset muodostavat varsin merkittävän vähemmistön ja he tulevat olemaan isossa roolissa vaaleissa.

Puheen lopussa oli hetki, kun komennuksella olevan sotilaan vaimo ja lapset yllätettiin täysin. Paikalle ilmestyi vaimon mies ja lasten isä, nykyään sotaveteraani. Hän oli palannut komennukselta takaisin kotiin. Vaimo näki miehensä ja lapset isänsä ensimmäistä kertaa aikoihin. Tuo hetki saa kovemmallakin miehellä palan nousemaan kurkkuun. Nyt demokraatit sentään tajusivat nousta seisomaan, mutta aplodeja ei heidän suunnaltaan juuri nähty. Tuota paljon epäisänmaallisemmalta ei voi näyttää maassa, jossa sotaveteraaneja arvostetaan erittäin paljon yli puoluerajojen.

Kirsikkana kakun päällä: Trumpin kannatus on nyt korkeimmalla tasolla hänen presidenttiytensä aikana. Tässä gallupissa ei vielä edes näy Trumpin syyttämättä jättäminen eikä kansakunnan tila -puhe. Kaksi edellistä olivat niin suuria PR-katastrofeja demokraateille, että odotan kannatukseen huomattavaa hyppyä seuraavassa mittauksessa. Itsenäiset äänestäjät ja maltilliset demokraatit alkavat hylätä laivaa ja hypätä Trumpin matkaan.

Lainaus
Trump hits highest Gallup approval rating of his presidency

President Trump's approval rating hit 49 percent in a new Gallup poll released Tuesday, his highest mark in that poll since he took office.

The poll, released on the eve of a likely Senate vote to acquit him on impeachment charges and at the outset of an election year, found 50 percent of those surveyed disapprove of Trump's job performance. Just 1 percent of respondents said they had no opinion.

Trump's previous high approval rating in the Gallup poll was 46 percent, a number he reached in May after former special counsel Robert Mueller's investigation did not charge him with obstruction of justice or establish he conspired with Russia.

The boost in Tuesday's poll is largely attributable to a surge in support for Trump from Republicans and independents. The poll found 94 percent of Republicans approve of Trump's performance, up from 88 percent in early January.

Loput: https://thehill.com/homenews/administration/481360-trump-hits-highest-gallup-approval-rating-of-his-presidency
"Only resolute and urgent action will avert it even now. Whether there will be the public will to demand and obtain that action, I do not know. All I know is that to see, and not to speak, would be the great betrayal."

- Enoch Powell

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 249
 • Liked: 4011
 • Mersupersu
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10533 : 06.02.2020, 18:18:39 »
Yksi asia minua häiritsee kaikessa tässä ja se on tuo puoluekurilta vaikuttava äänestäminen USAn kongressissa ja senaatissa. Polarisoituminen näkyy erittäin vahvasti ja ilmeisesti ei voi puolueessa käyttää omia aivojaan vaan täytyy äänestää massan mukana.

Sillä en jotenkin jaksa uskoa, että kaikki demokraatit olivat noin vahvasti siinä uskossa, että Trump oli syyllinen ja sama päinvastoin republikaaneista, joista tosin yksi edes äänesti omantuntonsa mukaan - tai sitten hänellä oli jotain 2012 vaaleista oli jäänyt hampaankoloon...

Tälläinen meno ei ole hyväksi yhdellekään maalle, että mennään viholliskuva edellä. Siinä ne yhteisten asioiden hoito kärsii aivan infernaalisella tavalla.

Tämä nyt ihan riippumatta, mitä mieltä sitten kukin Trumpista on.

Natan Sharansky: "understand a critical difference between the world of fear and the world of freedom. In the former, the primary challenge is finding the inner strength to confront evil. In the latter, the primary challenge is finding the moral clarity to see evil."

Valli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 857
 • Liked: 2301
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10534 : 08.02.2020, 16:14:04 »
Trumpin hallinto vietti siivouspäivää. Sondland ja Vindmanin veljekset saivat lähtöpassit.

Lainaus
Ambassador Sondland Gets The Axe Hours After Vindman Twins Escorted Out Of White House

https://www.zerohedge.com/political/vindman-fired-anti-trump-impeachment-witness-escorted-out-white-house


Waldseemüller

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 314
 • Liked: 5193
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10535 : 10.02.2020, 10:19:11 »
Ei ihmekään, että sirkus ja teatteri eivät oikein tahdo menestyä ilman tukia, kun kaikki lahjakkaimmat pellet ja näyttelijät ovat valinneet politiikan.


Harvoin näkee niin irvokasta, kaksinaamaista, tekopyhää amatööriteatteria kuin USAn politiikka ja media.

Hymy hyytyy kyllä ihan Jokerille kun ajattelee että noiden ihmisen irvikuvien käsissä on maailman suurin talous ja maailman vahvin asevoima, sis. nuket.

Sitten onneksi muistaa että nuo ovat pelkkiä käsinukkeja jotka esiintyvät äo <90 yleisölle joka pystyy juuri ja juuri suodattamaan sisällön viesteistä "ehdokas D on heikko. Valitse ehdokas R." Todelliset nukkemestarit ovat tietysti älykkäitä ja todelliset päätökset tehdään jossain muualla kuin noilla teatteriareenoilla.

Harmi vain että ne todelliset nukkemestarit ovatkin oikeita ihmiskunnan vihollisia.
Jos olisimme väärässä, meitä ei yritettäisi vaientaa.

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 649
 • Liked: 657
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10536 : 10.02.2020, 10:20:32 »
Trump on rikkonut ennätyksiä taloudessa. Usa on velkaisempi kuin koskaan eikä loppua velkaantumiselle ole näköpiirissä 

Deficit on kaikien aikojen huipussaan eikä ole merkkejä että se voisi muuttua. Julkista sektoria laajennetaan ja veroja leikataan velkarahalla. 2019 deficit oli 1,109t. Niin paljon tuhlattiin enemmän kuin saatiin rahaa sisään.
Lähde: https://www.thebalance.com/current-u-s-federal-budget-deficit-3305783

Deficit kasvattaa valtionvelkaa. Deficitin pienentäminen ei auta valtionvelkaan vaan talous on saatava plussalle.

Hmm, miksi kutsutaan taloudenhoitoa jossa velkarahalla pidetään äänestäjiä ja omia erityisryhmiä tyytyväisenä? Venezuelan malli?

Ei hätää. Trumpilla on suunnitelma millä deficit hoidetaan: Leikataan lisää veroja ja veroleikkaukset maksavat deficitin pois! Nerokasta! Miksei kukaan ole keksinyt sitä aiemmin?

Trumpilta kysytään tässä: Jos sinut valitaan toiselle kaudelle, niin millä aiot maksaa julkisen sektorin laajenemisen ja deficitin. Nostatko veroja vai leikkaatko kuluja?

Trump vastaa: Ei kumpaakaan vaan lasken lisää veroja. Niinkuin nähdään verojen laskeminen tuo valtiolle lisää tuloja.
Lähde: https://youtu.be/OAXzozchnFo
Trumpin haastattelu alkaa kohdasta 0:34.

- [ ] Harmi vaan että todellisuus ei ole Trumpin kanssa samaa mieltä. Veroleikkaukset eivät ole auttaneet valtiontaloutta siinä mittakaavassa kuin mitä republikaanit ovat valehdelleet eikä uudet veroleikkaukset helpota sen enempää. Velkarahalla on helpoo jakaa ilmaista rahaa jolla pitää äänestäjät ja omat erityisryhmät tyytyväisinä. Hyvää politiikkaa, huonoa taloudenhoitoa.

Kuulostaa ihan Venezuelalta jossa toimittiin samoin: Jaettiin rahaa armeijalle ja kansalle että ne pysyisivät tyytyväisinä. Harmi vain että jossain vaiheessa velat pitää maksaa takaisin. Mutta se ei ole Trumpin ongelma. Velat erääntyy vasta seuraavan tai sitä seuraavan presidentin aikana.

Harmi vain että ne todelliset nukkemestarit ovatkin oikeita ihmiskunnan vihollisia.
Siinäpä syy miksi ”nukkemestarit” tulevat pitämään huolen ettei Bernie Sandersista tule koskaan presidenttiä. Raha-eliitti pitää Trumpin vallassa vaikka väkisin.

Unohdus Edit:
Trumpille Ratings on yksi maailman tärkeimmistä asioista. Hän rakastaa kehua omia katsojalukuaan ja haukkua muita alhaisista luvuista vaikkei se edes olisi totta. Tästä Trump on hiiren hiljaa: Trumpin State of the Union puheen ratings laski 20% edellisestä vuodesta. Massiivinen romahdus! Luuseri!
Lähde:
https://hillreporter.com/for-tv-ratings-obsessed-trump-his-2020-state-of-the-union-address-performed-dismally-compared-to-year-before-57724
Lainaus
Around 37.2 million tuned in on Tuesday to watch Trump deliver his speech, according to reporting from Axios. That’s a 20.5 percent decline from the previous year.
« Viimeksi muokattu: 10.02.2020, 10:41:58 kirjoittanut Don Nachos »
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 311
 • Liked: 11138
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10537 : 10.02.2020, 10:30:37 »
Hmm, miksi kutsutaan taloudenhoitoa jossa velkarahalla pidetään äänestäjiä ja omia erityisryhmiä tyytyväisenä? Venezuelan malli?

Meillä Suomessa tuota kutsutaan vasemmistolaiseksi taloudenhoidoksi.

Mielenkiintoista kuinka suomessa koko vasemmisto kannattajineen pitää valtion velanottoa positiivisena asiana mutta Trumpin toimiessa rapalammikon toisella puolen samoin, se onkin väärin tehty?
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 001
 • Liked: 3283
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10538 : 11.02.2020, 18:12:52 »
Oikeusministeri Bill Barr ja täten Trumpin hallinto lähtee viimein ison haasteen kimppuun: haastamaan kaupunkeja, piirikuntia ja osavaltioita oikeuteen, jotka ovat omaksuneet ns. sanctuary city/state/county -politiikan. Haastettujen listalta löytyy toistaiseksi New Jerseyn osavaltio sekä Kingin piirikunta Seattlessa, Washingtonissa. On kuitenkin odotettavissa, että haasteita tullaan lähettämään myös muille osavaltioille, kaupungeille ja piirikunnille.

Sanctuary-politiikka on perusperiaatteeltaan sellaista, että laki kieltää paikallisia viranomaisia tekemästä yhteistyötä liittovaltion viranomaisten kanssa laittomasti maassa olevien poistamiseksi. Piirikunnan, kaupungin tai osavaltion poliisi ei siis esimerkiksi saa antaa mitään tietoja tai dokumentteja ICE:lle, FBI:lle tai DHS:lle tai muuten avustaa virastoja heidän työssään tältä osin.

Liittovaltion laki on osavaltion lainsäädännön yläpuolella, mikäli nämä kaksi ovat ristiriidassa. On siis selvää, että tällaiset lait eivät ole päteviä. Niillä pyritään aktiivisesti estämään liittovaltion viranomaisten työtekoa ja siten vaikeuttamaan heidän päämääräänsä, joka on pitää amerikkalaiset turvassa. Ihan lähimenneisyydestäkin löytyy useita esimerkkejä, joissa laittomasti maassa oleva on syyllistynyt rankkoihin rikoksiin kuten murhiin tai huumerikollisuuteen eikä heitä ole saatu maasta ulos sanctuary-politiikan vuoksi.

Jokaiselle lain ja oikeuden puolustajalle on selvää, että valtio ei voi tehokkaasti toimia lakiensa mukaan jos jokin taho aktiivisesti estää niiden toimeenpanon. Tällaisen touhun on loputtava ja Trumpin hallinto on ensimmäinen, joka edes yrittää asian tiimoilta jotain.

Lainaus
Barr Announces Sweeping Crackdown on Sanctuary Cities for ‘Getting in the Way’ of Federal Immigration Law

Attorney general William Barr announced Monday that the Trump administration was implementing a “significant escalation” against so-called “sanctuary cities” for “unconstitutionally interfering” with federal efforts to enforce immigration law.

Barr, speaking at the National Sheriff’s Association 2020 Winter Legislative and Technology Conference in Washington, D.C., said the Justice Department would immediately move to file lawsuits against localities with sanctuary policies designed to actively obstruct federal immigration enforcement.

The attorney general began by clarifying that federal authorities are primarily concerned with local efforts to keep criminal aliens from being subject to immigration law.

“Let us state the reality upfront and as clearly as possible,” Barr opened. “When we are talking about sanctuary cities, we are talking about policies that are designed to allow criminal aliens to escape. These policies are not about people who came to our country illegally but have otherwise been peaceful and productive members of society. Their express purpose is to shelter aliens whom local law enforcement has already arrested for other crimes. This is neither lawful nor sensible.”

Orange County, California Sherrif Don Barnes drew the praise of Immigration and Customs Enforcement for releasing data last week showing that the state’s sanctuary law had resulted in the release of over 2,000 illegal immigrants with outstanding detainers over the last two years, with 411 of those later rearrested for additional charges.

Barr announced two federal complaints, filed against New Jersey and King County, Washington, for laws that actively infringe upon ICE’s ability to detain and deport criminal aliens.

He also said that the DOJ was supporting ICE in its efforts to get around sanctuary policies by implementing subpoenas to pursue cases, and that the DOJ is “meticulously reviewing” the actions of district attorneys who seek lesser sentences for criminal aliens to avoid triggering federal immigration consequences.

Loput: https://www.nationalreview.com/news/barr-announces-sweeping-crackdown-on-sanctuary-cities-for-getting-in-the-way-of-federal-immigration-law/
"Only resolute and urgent action will avert it even now. Whether there will be the public will to demand and obtain that action, I do not know. All I know is that to see, and not to speak, would be the great betrayal."

- Enoch Powell

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 421
 • Liked: 6328
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10539 : 12.02.2020, 07:09:57 »
Unohdus Edit:
Trumpille Ratings on yksi maailman tärkeimmistä asioista. Hän rakastaa kehua omia katsojalukuaan ja haukkua muita alhaisista luvuista vaikkei se edes olisi totta. Tästä Trump on hiiren hiljaa: Trumpin State of the Union puheen ratings laski 20% edellisestä vuodesta. Massiivinen romahdus! Luuseri!
Lähde:
https://hillreporter.com/for-tv-ratings-obsessed-trump-his-2020-state-of-the-union-address-performed-dismally-compared-to-year-before-57724
 Around 37.2 million tuned in on Tuesday to watch Trump deliver his speech, according to reporting from Axios. That’s a 20.5 percent decline from the previous year.

Lainaus
Brad Pitt palkittiin varhain maanantaina Suomen aikaa parhaan miessivuosan Oscar-palkinnolla roolisuorituksestaan elokuvassa Once Upon a Time in Hollywood.

Pitt käytti palkintopuheensa moittiakseen Yhdysvaltain senaatin republikaaneja, jotka äänestivät todistajien kutsumista vastaan presidentti Donald Trumpin virkarikosoikeudenkäynnissä.

Presidentin poikaa, Eric Trumpia, Pittin puhe ei miellyttänyt, uutisoi Fox News.

Trumpin julkaisu Instagramissa vihjasi, että Oscar-gaalan kaikkien aikojen alhaisimmat kannatusluvut olivat seurausta juuri vastaavista poliittisista kannanotoista.

– Ehkä [katsojaluvut olivat sellaiset] siksi, että amerikkalaiset eivät pidä omahyväisten elitistien saarnauksesta. Tyylikkyys on mennyttä, Trump kirjoittaa.

...

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/9f04087a-3f72-4898-b72a-89c1322efd47

Ehkä yhdysvaltalaiset kuluttavat nykyään viihdettä muuten kuin Nielsen-reitatuilla jutuilla?


Jos teillä menee lainaukset ja linkit vituiksi, niin muokatkaa ne kuntoon älkääkä jättäkö sitä ylläpidon harteille.
« Viimeksi muokattu: 12.02.2020, 07:26:47 kirjoittanut Alaric »
And madness and despair are a force.

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 649
 • Liked: 657
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10540 : 12.02.2020, 11:59:32 »
Hmm, miksi kutsutaan taloudenhoitoa jossa velkarahalla pidetään äänestäjiä ja omia erityisryhmiä tyytyväisenä? Venezuelan malli?

Meillä Suomessa tuota kutsutaan vasemmistolaiseksi taloudenhoidoksi.

Mielenkiintoista kuinka suomessa koko vasemmisto kannattajineen pitää valtion velanottoa positiivisena asiana mutta Trumpin toimiessa rapalammikon toisella puolen samoin, se onkin väärin tehty?
Sama toimii toisinpäin. Miten voi samalla kehua Trumpin taloudenhoitoa ja haukkua kun sitä tehdään Suomessa?

Siinä on eroja. Suomessa lähtökohtaisesti kulut menevät kansalaisten hyödyksi. Meillä ei edes ole sellaista eliittiä johon tunkea miljardeja. Rapakon takana taas voidaan elää velaksi ilman että se hyödyttää kansaa juuri mitenkään. Riittää että annetaan keskiluokalle muruja että pysyy tyytyväisenä ja 90% siirretään suoraan tai asekauppojen kautta kierrätettynä eliitille.

Tämä on ihan teoriaa, mutta varmasti löytyy eliittiä joiden tavoite on romuttaa USAn valtion talous. Jos valtion talous on heikko niin silloin goverment on heikko. Silloin vahvat, eli tässä tapauksessa rikas eliitti saa ottaa vallan. Jos velka saadaan niin isoksi ettei sitä enää voida maksaa, voi eliitti tarjoutua tekemään bail outin. Ei tietenkään ilmaiseksi.

Trump on jo aloittanut 2020 vaalien riggaamisen. Hän levittää edelleen valhetta kuinka muka 2016 vaaleissa New Hampshireen tuotiin "satoja ja satoja bussilastillisia äänestäjiä". New Hamspshiren viranomaiset tutkivat asian jo 2016 kun Trump alkoi valhetta levittämään eivätkä löytäneet mitään näyttöä siitä.
Lainaus
To bolster his status in the polls for the Republican primary in New Hampshire — in which the incumbent president leads challenger Bill Weld by 81 points — Trump held a rally in Manchester on Monday night, where he reiterated a debunked claim that voters from Massachusetts drove up to the Granite State to vote in 2016. “Remember last time?,” Trump asked the crowd at Southern New Hampshire University. “We won the primary tremendously. We should’ve won the [general] election, but they had buses being shipped up from Massachusetts, hundreds and hundreds. And it was very close, even though they did.”
...
Though the New Hampshire secretary of state and attorney general did not find any evidence of widespread voter fraud in 2016, that did not stop Trump and White House senior adviser Stephen Miller from complaining about it early in the administration.
https://nymag.com/intelligencer/2020/02/trump-brings-up-debunked-voter-fraud-claim-in-new-hampshire.html

Valkoinen Talo ja DOJ aloittivat massiivisen tutkinnan väitetyistä 2016 vaalihuijauksista. Raportin piti tuhota demokraatit 2020 vaaleissa. Mitä raportille sitten kävi? Kukaan ei tiedä varmasti. Varmasti voi sanoa että tutkimuksen lopputulos ei miellyttänyt Valkoista Taloa joten se on kaikessa hiljaisuudessa haudattu.

Tuossa olisikin bisnesrako niille hommalaisille joilla on todisteita siitä kuinka 2016 vaaleissa annettiin miljoonia "vääriä" ääniä. Valkoinen Talo käyttäisi todisteita mielellään 2020 vaaleissa ja maksaa niistä varmasti ison summan.

Tuo "satoja ja satoja bussilastillisia" väite on jo itsessään täysin naurettava. Mistä löydät tuhansia amerikkalaisia jotka olisivat valmiita matkustamaan bussilla äänestämään toiseen kertaan tms kun ihmisiä ei saada ylipäätään edes äänestämään? Äänestysprosentti oli 2016  55% eli aika todella alhaalla.

Busseilla kyllä kuljetetaan ihmisiä äänestyspaikoille ihan laillisesti ja normaalisti. Siis niitä muutamia jotka vaivautuvat äänestämään vaikka saisivat kuljetuksen paikalle.

Ratingsista: Miten muiden tv ohjelmien ratings liittyy Trumpin ratingsiin? Katsojaluvut laskivat eikä whattaboutismi auta. Trump ottaa katsojaluvut vakavasti. Niinpä ollaan hipihiljaa kun ne laskevat ja huudetaan megafonilla jos ne nousee edes 1%.
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

ÄmTeeAa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 744
 • Liked: 2930
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10541 : 12.02.2020, 18:23:04 »
En ole aiemmin törmännyt sellaiseen kanavaan, josta löytyisi tietoa ruohonjuuritason korruptionvastaisista toimista. Trump on saanut senaatin kautta satoja uusia tuomareita nimitettyä, ja nyt alkaa pikkuhiljaa näkymään niiden tuloksia. Omalla tavallaan hämmästyttävää, että tämä Kip Simpsonin ylläpitämä YouTube-kanava ei ole paremmin tiedossa. Se listaa melkoisesti poliittiseen korruptioon liittyviä ruohonjuuritason juttuja.

Videoiden otsikoiden nopealla vilkaisulla selviää aika nopeasti, että nämä "diversiteetin" vuoksi palkatut tyypit toteuttavat perin tavanomaista kehitysmaalaisen toimintatapaa. Demokraattinen puolue on tehnyt katastrofaalisen virheen lähtiessään tuohon touhuun, ja USA:n oikeuslaitos on selkeästi löytänyt melkoisen määrän lakia rikkoneita ihmisiä. Sealed indictments taisi olla 190 000 kieppeillä, joten vaikuttaa siltä, että Trumpin hallinto todellakin aikoo kuivattaa suon - koko maan alueelta.

Parhaimpia valintoja:
Brooklynin korkeimman oikeuden tuomari pidätetty, vaaditaan 45 vuotta vankeutta... Linkki
Kommukraattien edustaja tuomittu 15 vuodeksi vankeuteen vaalivilpin järjestämisestä. Linkki

Siellä on tuomareita, senaattoreita ja muita silmäätekeviä menossa vankilaan melko tahdilla.

Käsittämätöntä tässä on se, miten vähän näistä näkyy missään "luotettavissa" tiedotusvälineissä, edes Breitbartilla ei ole paljoakaan juttua näistä tapauksista! Nyt alkaa myös valjeta kommukraattien virkasyyte, virkasyyte! -strategia, mitä sillä pyrittiin estämään. On ilmeisesti alkanut oikeuslaitoksen terrierit huohottamaan niskaan, ja tuli polttaa persuuksien alla. On ilahduttavaa katsella, kun oikeusjärjestelmän rattaat alkavat pyörimään hitaasti mutta vääjäämättä.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 762
 • Liked: 9395
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jä/vrk
« Vastaus #10542 : 12.02.2020, 18:43:30 »
Trump on rikkonut ennätyksiä taloudessa. Usa on velkaisempi kuin koskaan eikä loppua velkaantumiselle ole näköpiirissä 

Deficit on kaikien aikojen huipussaan eikä ole merkkejä että se voisi muuttua. Julkista sektoria laajennetaan ja veroja leikataan velkarahalla. 2019 deficit oli 1,109t. Niin paljon tuhlattiin enemmän kuin saatiin rahaa sisään.
Lähde: https://www.thebalance.com/current-u-s-federal-budget-deficit-3305783

Deficit kasvattaa valtionvelkaa. Deficitin pienentäminen ei auta valtionvelkaan vaan talous on saatava plussalle.

Hmm, miksi kutsutaan taloudenhoitoa jossa velkarahalla pidetään äänestäjiä ja omia erityisryhmiä tyytyväisenä? Venezuelan malli?

Kyllä deficit on huipussaan, tai no velkaantuminen on myös. Mutta se on myös osoitus siitä että Trump ei ole sellainen diktaattori kuin demokraatit yrittävät tämän esittää. Koska Trump ei yksin vastaa budjetista, vaan kukkaron nyöreistä pitää kiinni demokraatit. Eikä Trump kykene täysin estämään Demokraattien budjetteja. Yritetty on ja yrityksiksi ne ovat jääneet. Mutta katsotaan kuinka 2020 vaaleissa käy, jos Trump mieliset edustajat saavat enemmistön kongressiin ja senaattiin, voi viimein tulla se aika kun liittovaltion jatkuvasti paisuva budjetti alkaa pienenemään. Niin kauan kuin demokraatit pitävät kukkaron nyöreistä kiinni, niin kauan niin ei tapahdu. Koska sehän antaa mainion argumentin demokraateille, katsokaa nyt, ei Trump ole saanut aikaan velan vähentymistä. Ihan kuten teet nyt.

Miksi kutsutaan taloudenhoitoa jossa velkarahalla pidetään äänestäjiä ja etenkin omia äänestäjiä "tyytyväisinä", demokraattien malliksi. Jossa tuilla ostetaan ääniä.

Lainaus
Ei hätää. Trumpilla on suunnitelma millä deficit hoidetaan: Leikataan lisää veroja ja veroleikkaukset maksavat deficitin pois! Nerokasta! Miksei kukaan ole keksinyt sitä aiemmin?

Trumpilta kysytään tässä: Jos sinut valitaan toiselle kaudelle, niin millä aiot maksaa julkisen sektorin laajenemisen ja deficitin. Nostatko veroja vai leikkaatko kuluja?

Trump vastaa: Ei kumpaakaan vaan lasken lisää veroja. Niinkuin nähdään verojen laskeminen tuo valtiolle lisää tuloja.
Lähde: https://youtu.be/OAXzozchnFo
Trumpin haastattelu alkaa kohdasta 0:34.

Kyllä, leikkaamalla liittovaltion veroja, säästetään ihmisten rahoja jotka maksavat liittovaltion veroja. Jolloin heillä on varaa tehdä rahoilla mitä haluavat, sen sijaan että valtio käyttää sen, kehnosti. Olisihan se tietysti ollut kivaa jos Trump olisi päässyt leikkaamaan jo tällä kaudella, näin ei kuitenkaan tapahtunut. Se ei ole täysin demokraattien syytä, mutta ei myöskään Trumpin syytä.

Lainaus
- [ ] Harmi vaan että todellisuus ei ole Trumpin kanssa samaa mieltä. Veroleikkaukset eivät ole auttaneet valtiontaloutta siinä mittakaavassa kuin mitä republikaanit ovat valehdelleet eikä uudet veroleikkaukset helpota sen enempää. Velkarahalla on helpoo jakaa ilmaista rahaa jolla pitää äänestäjät ja omat erityisryhmät tyytyväisinä. Hyvää politiikkaa, huonoa taloudenhoitoa.

Jälleen kerran, valtio käyttää hurjasti rahaa sosiaaliturvaan, sosiaalitukiin, terveydenhoitoon yms. Kun veroja kerätään vähemmän, on ihmisillä syytäkin hankkiutua töihin. Kun työstä saatavan rahan määrä muuttuu tarpeeksi paljon suuremmaksi, kuin tuilla elämisellä saatava raha. On tulevaisuudessa enemmän työllisiä. Velkarahalla on ollut helppoa jakaa nimenomaan ilmaista rahaa jolla yrittää pitää äänestäjät tyytyväisinä. Demokraatti Obaman johdolla suorittivat tätä 8 vuotta, joissain osavaltioissa ja kaupungeissa jotka ovat demokraattivetoisia jo vuosikymmeniä.

Lainaus
Kuulostaa ihan Venezuelalta jossa toimittiin samoin: Jaettiin rahaa armeijalle ja kansalle että ne pysyisivät tyytyväisinä. Harmi vain että jossain vaiheessa velat pitää maksaa takaisin. Mutta se ei ole Trumpin ongelma. Velat erääntyy vasta seuraavan tai sitä seuraavan presidentin aikana.

Venezuelassa toteutettiin se mitä Bernie Sanders haaveilee vieläkin toteutettavan Yhdysvalloissa, mutta ei uskalla sitä nyt ääneen enää sanoa, koska Venezuela romahti. Eli yksityiset isot yritykset kansallistettiin, jaettiin mannaa kansalle, Eli toimittiin "kansan hyväksi" jopa velkarahalla. Kun sitten homma meni kuten aina sosialismin alkaessa parantamaan asioita, Venezuelasta tuli paskastania. Trump toimii täysin päinvastoin, hän leikkaa yksityisiltä veroja, jotta nämä investoisivat enemmän tuotantoonsa, tehostaisivat ja parantaisivat tuotantoaan, laajentaisivat ja palkkaisivat lisää väkeä.

Yhdysvaltojen velat eivät rauenneet maksuun täysimääräisinä Obaman aikana, kuten ne eivät tee Trumpinkaan kaudella, tai Trumpin seuraajan aikana.

Lainaus
Siinäpä syy miksi ”nukkemestarit” tulevat pitämään huolen ettei Bernie Sandersista tule koskaan presidenttiä. Raha-eliitti pitää Trumpin vallassa vaikka väkisin.

Raha-eliitillä ei ole ollut niin kivaa Trumpin aikana, mitä sillä oli Obaman aikana. Toki sitä eliittiä on nyt hyvä huutaa, kun aikaisemmin se raha-eliitti oli Clintonin takana, kuten se on nytkin Demokraattien takana. Mutta koska se on hyvä tekosyy, niin Trump. Tottakai Trump. Sandersista ei mielestäni tule koskaan Presidenttiä, koska Yhdysvaltalaisille sosialismi on vieläkin no no.

Mutta jotta tämä seuraava pointti menisi perille, mikä ei ole Sandersille mennyt. Liittovaltion veroja maksamattomat 44% kansasta ei millään joudu maksumiehiksi kun niiltä lopuilta 56% leikataan liittovaltion veroja.

Kenties liittovaltio ei anna niille 44% rahaa niin paljon kuin aiemmin, mutta sehän tarkoittaa vain sen että niiltä jotka maksavat verotetaan vähemmän ja niille joille annetaan annetaan vähemmän.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Oho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 215
 • Liked: 1077
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10543 : 13.02.2020, 17:24:50 »
Siinä on eroja. Suomessa lähtökohtaisesti kulut menevät kansalaisten hyödyksi.

Niin nykyisellään Afganistanin, Irakin, Isis-Kalifattin ja Somalian kansalaisten... mutta kait sekin on alku....

Mutta mutta mun hankala nähdä miten rikkailla menee Trumpin aikana jotenkin huonommin, kun suunnilleen kaikki Trumpin talouspoliittiset linjaukset hyödyttävät vain kaikkein rikkaimpia. Trumpin verouudistus on ihan kusetusta, valtaisat verohelpotukset kaikkien rikkaimmille julkisten palvelujen kustannuksella, perusjantteri saa muutaman vuoden hiukan helpotusta veroistaan mutta ne helpotukset katoavat 2025 samalla kun rikkaita hyödyttävillä ei ole mitään parata ennen päivämäärää.

« Viimeksi muokattu: 13.02.2020, 17:35:57 kirjoittanut Oho »

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 762
 • Liked: 9395
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10544 : 13.02.2020, 19:10:05 »
Siinä on eroja. Suomessa lähtökohtaisesti kulut menevät kansalaisten hyödyksi.

Niin nykyisellään Afganistanin, Irakin, Isis-Kalifattin ja Somalian kansalaisten... mutta kait sekin on alku....

Mutta mutta mun hankala nähdä miten rikkailla menee Trumpin aikana jotenkin huonommin, kun suunnilleen kaikki Trumpin talouspoliittiset linjaukset hyödyttävät vain kaikkein rikkaimpia. Trumpin verouudistus on ihan kusetusta, valtaisat verohelpotukset kaikkien rikkaimmille julkisten palvelujen kustannuksella, perusjantteri saa muutaman vuoden hiukan helpotusta veroistaan mutta ne helpotukset katoavat 2025 samalla kun rikkaita hyödyttävillä ei ole mitään parata ennen päivämäärää.

Koska sedällä on hetki aikaa, niin setä kertoo. Rikkailla ei asiat Trumpin aikakaudella ole varsinaisesti huonosti mutta hieman huonommin kuitenkin.

Ne rikkaat jotka ovat hyötyneet halpatyövoiman tuonnista, halpamateriaalien tuonnista ja valtion säädöksistä jotka pitävät kilpailun kurissa, ovat niitä joilla menee huonommin.

Niillä jotka kilpailevat reilusti menee paremmin sillä he kykenevät kilpailemaan viimeinkin reilusti ennen niin epäreilua vastustajaa kohtaan.

Se on vaikea kilpailla työvoimakustannuksissa jos itse palkkaa yhdysvaltalaisia ja ammattimiehiä, toisen palkatessa matalapalkkaista väkeä.

Pirun vaikea kilpailla materiaalin hinnoilla kun toinen saa sahatavaran, teräksen tai alumiinin toimitettuna tontille. Samaan hintaan kun itse saa raakamateriaalin.
.
On vaikea kilpailla säännösten keskellä, kun palkkalistoilla pitää olla armeija lakimiehiä varmistamassa säännöstenmukaisuus.

Jne... Trumpin kaudella pro business valtakausi tuli päätökseensä ja pro markkina palasi kehiin.

Osaatko nimetä mikä peruspalveluista on kokenut leikkauksen, niiden veroleikkausten myötä? Pitäisihän niitä olla jos valtaisat veroleikkaukset rahoitetaan peruspalveluiden kustannuksella. Tai sitten niin ei ole.

Se on vähän sillai että jos sen perusjantterin tilanne oleellisesti paranee veroleikkausten myötä. Niin mitäs luulet, tuleeko se perusjantteri äänestämään puoluetta joka kumoaisi sen? Niin justiinsa. Kun palkat nyt nousevat, käteen jäävä rahamäärä kasvaa, niin asiathan ovat hyvin ...

Työllisyyden parantuminen onkin demokraateille kauhun paikka. Sillä se vähentää heidän äänestäjiään. Tuista ja tulonsiirroista riippuvaisia.

Eikä yllä mainittu ole mikään salaisuus. Riittää kun katsoo Trumpin Sotu puhetta. 7 miljoonaa ihmistä vähemmän, demokraatit mököttää, työllisyysluvut kasvavat, demokraatit mököttää. Vähemmistöjen ja naisien työllisyys ennätysluvuissa, demokraatit mököttää, köyhimpien kotitalouksien nettovarallisuus on kasvanut suhteessa enemmän kuin rikkaiden, demokraatit mököttää..

Kumma juttu, demokraattien tärkeiksi julistamat asiat toteutuvat, eivätkä nämä ole tyytyväisiä. Mikä osoittaa sen etteivät ne asiat oikeasti olleet tärkeitä.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”