HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017–2021 -> 1 viesti/jäsen/vrk

<< < (2607/2616) > >>

Jaakko Sivonen:

--- Lainaus käyttäjältä: mannym - 24.06.2024, 08:03:58 ---Hmm.
--- Lainaus ---"For four years, no one even said that Russia would attack Ukraine. It would never have happened. Russia was not going to attack Ukraine. As soon as I left (the White House - ed.), they started lining up at the borders.
--- Lainaus päättyy ---

--- Lainaus päättyy ---

Mikä on tietenkin täyttä roskaa -- Putin oli hyökännyt Ukrainaan jo 2014 ja matalan intensiteetin taistelut eivät missään vaiheessa loppuneet Donbasissa.

Lisäämäsi konteksti ei mitenkään muuta sitä, että Trump syyttää Natoa sodasta, mikä on absurdia ja Putinin propagandan toistelua.


--- Lainaus käyttäjältä: mannym - 24.06.2024, 08:03:58 ---Mitäs Farage sanoi.
--- Lainaus päättyy ---


Jätit jostain syystä tämän kohdan pois:


--- Lainaus ---On why Putin invaded Ukraine, Farage said: “I stood up in the European parliament in 2014 and I said: ‘There will be a war in Ukraine.’ Why did I say that? It was obvious to me that the ever-eastward expansion of Nato and the European Union was giving this man a reason … to say: ‘They’re coming for us again,’ and to go to war.”

He added: “We provoked this war. Of course it’s his fault, he’s used what we’ve done as an excuse.”
--- Lainaus päättyy ---
https://www.theguardian.com/politics/article/2024/jun/21/russia-was-provoked-into-ukraine-war-claims-nigel-farage


--- Lainaus käyttäjältä: mannym - 24.06.2024, 08:03:58 ---Meinaa luulisi sinun olevan nyt onnellinen että Trumpin myötä EU maat ovat vihdoin alkaneet noudattamaan omia NATO sitoumuksiaan. Eikun niin sekin on Putinin pussiin pelaamista. Eihän se nyt sovi että EU maat hoitaisivat oman tonttinsa, täytyyhän sen olla USA:n vastuulla jatkossakin, vai?
--- Lainaus päättyy ---

Tarkoitat varmastikin Bidenin myötä? Nyt Bidenin kaudellahan EU-maat ovat vasta lisänneet tuntuvasti puolustusmenojaan.


--- Lainaus käyttäjältä: Caucasian - 24.06.2024, 10:49:39 ---No miksi Venäjä hyökkäsi Ukrainaan? Eikös se länsilaajentuminen ja NATOn mahdollinen tulo myös etelärajalle (Ukraina) ollut yksi syy?
Että onhan tuossa vinha perä.

--- Lainaus päättyy ---

Putin kertoi julkisesti syyt toiminnalleen jo 2021, kun julkaisi esseen nimeltä "Venäläisten ja ukrainalaisten historiallinen yhtenäisyys". Ja kun Tucker Carlson meni haastattelemaan Putinia, tämä aloitti haastattelun puolen tunnin historiallisella monologilla alkaen 900-luvulta, ei Natosta valittamisella. Putin ei hyväksy sitä, että ukrainalaiset ovat erillinen kansakunta. Hän pitää heitä venäläisinä ja uskoo, että Ukrainan erottaminen Venäjästä oli historiallinen virhe. Tämä on perimmäinen syy Putinin hyökkäyssodalle. Nato on aina ollut tekosyy, jota käytetään länteen suunnatussa propagandassa. Ennen tätä sotaa Ukraina ei ollut missään skenaariossa liittymässä Natoon vuosikymmeniin, jos sittenkään.

Caucasian:
^osasyy hyökkäykselle oli Naton ja EUn länsilaajentumisen estäminen Ukrainaan. Niin oli jo vallannut Krimin ja osan donbassista. Ja nämä tietysti halusi ja haluaa pitää. Ukrainan lännettyminen luonnollisesti uhkaa näitä valtauksia, että siinäkin mielessä putte laskeskeli, että kantsii hyökätä etenkin kun tiedustelu taisi puhua putelle peetä Ukrainan puolustuskyvystä.

mannym:

--- Lainaus käyttäjältä: Jaakko Sivonen - 24.06.2024, 11:51:29 ---Mikä on tietenkin täyttä roskaa -- Putin oli hyökännyt Ukrainaan jo 2014 ja matalan intensiteetin taistelut eivät missään vaiheessa loppuneet Donbasissa.

Lisäämäsi konteksti ei mitenkään muuta sitä, että Trump syyttää Natoa sodasta, mikä on absurdia ja Putinin propagandan toistelua.
--- Lainaus päättyy ---

Putin oli hyökännyt Ukrainaan sitten 2014, Trumpista tuli presidentti tammikuussa 2017. Hyökkäsikö Putin Trumpin neljän vuoden aikana Ukrainaan vai vasta Bidenin kaudella? Syytät Trumpia roskan puhumisesta kun Obama/Biden kaudella Putin hyökkäsi Ukrainaan, sitten Trumpin kaudella ei hyökännyt, mutta Bidenin kaudella jälleen hyökkäsi. Onko NATO:n syyttäminen sodasta absurdia tai Putinin propagandan toistelua? Kun ottaa huomioon millä intensiteetillä NATO maat osallistuvat sotaan, sekä millä intensiteetillä rauhanneuvotteluita estetään näiden maiden toimesta. Hmm, Kun ottaa huomioon länsimaiden masinoiman oranssin vallankumouksen, niin kai sekin on vain Putinin propagandan toistelua. Vai?


--- Lainaus ---Jätit jostain syystä tämän kohdan pois:
--- Lainaus päättyy ---

Jätinkö? Tiedäthän olisi huomattavan paljon mukavampaa, jos nyt vuosien jälkeen olisit oppinut lainaamaan sen mitä haluat lainata, sekä sen kontekstin sen ympärillä, sen sijaan että roiskaiset vain
--- Lainaus --- Trump syyttää Natoa Ukrainan sodan aiheuttamisesta. Sattumoisin päivä sen jälkeen, kun Nigel Farage oli antanut samankaltaisen kommentin Britanniassa.
--- Lainaus päättyy ---
Jonka jälkeen on linkki tweettiin, joka on hyvin lyhyt pätkä siitä mitä sanottiin, mutta valikoivasti juuri sinä sen tänne toit. Jännää vielä kuinka se on Biden wins lähteenä tweetille. Ei lainkaan tarkoitushakuista vai?

Sitten sanot että minä jätin kohdan pois, jota sinä et lainannut mutta viittasit vain löyhästi johonkin lausuntoon. Sitten tummennat yhden kohdan, katsotaan nyt sitä lausetta, joka itsessään sisältää enemmän kontekstia kuin tummentamasi kohta. “We provoked this war. Of course it’s his fault, he’s used what we’ve done as an excuse.”. Kenties siellä puolella ruutua, voidaan katsella vain muutamaa sanaa lauseesta ja mennä sillä, konteksti kadottaen. Sokealla uskolla kuinka Putinin propagandaa on joka puolella, varsinkin sillä puolella joka on "omaa maailmankuvaa" vastustava. Mutta kas jos Trump voittaa ja Farage nousee jonnin sortin valtaan, niin onko Trumpin tai Faragen politiikka Putinille suosiollista vai vahingollista?

Trumpin track record näyttää sen olevan Putinille vahingollista, mutta se on siloiteltu mukavilla diplomaattisilla puheilla, joiden perusteella sinä sitten parjaat Trumpia Putinin nukeksi. Kun tämän hetken Bidenin track record taasen on, Putinille hyödyllistä politiikkaa, mutta se on siloiteltu vakavilla diplomaattisilla puheilla, joiden perusteella sinä sitten ylistät Bideniä.

Jossain vaiheessa keskityt katsomaan mitä kumpainenkin tekee, sen sijaan mitä he sanovat. Jännää kuinka se ei toimi sitten Putinin kohdalla, jossa viittaat kintaalla hänen sanomisilleen, keskittyen kovasti hänen tekemisiinsä. Rapakon takana sitten toisinpäin, tekemisillä väliä kunhan puheet ovat mieluisia se riittää.


--- Lainaus ---Tarkoitat varmastikin Bidenin myötä? Nyt Bidenin kaudellahan EU-maat ovat vasta lisänneet tuntuvasti puolustusmenojaan.
--- Lainaus päättyy ---

Jännää Kun vasta helmikuussa olit tätä mieltä.

--- Lainaus käyttäjältä: Jaakko Sivonen - 11.02.2024, 21:39:00 ---Trump sanoo, että hän "rohkaisee" Venäjää hyökkäämään Natoon, jos Nato-maat eivät "maksa laskujaan":

Trump ei edes ymmärrä, mistä Naton 2 % BKT-vaatimuksessa on kyse. Hän ilmeisesti luulee, että se tarkoittaa sitä, että USA lähettää muille Nato-maille laskun, jossa lukee "maksakaa meille eräpäivään mennessä kaksi prosenttia BKT:stänne". Todellisuudessa se tietenkin tarkoittaa sitä, että maat käyttävät sen rahan omiin asevoimiinsa. Kyseessä on myös suositus, ei sitova sääntö. Ja vaikka kaikki Nato-maat täyttäisivät sen suosituksen, tuskin USA siinä säästäisi rahaa, koska mikään merkittävä taho USA:ssa ei aja puolustusmenojen supistamista, eikä Trumpkaan sitä aja.

Tämän tiedämme mahdollisesta Trumpin toisesta kaudesta: hän aikoo rohkaista Venäjää, hylätä Naton, hylätä Ukrainan ja aloittaa kauppasodan EU:n kanssa korottamalla tuontitulleja. Miksi ihmeessä kenenkään suomalaisen pitäisi toivoa Trumpin voittoa?

--- Lainaus päättyy ---

Ja vain kolme päivää myöhemmin tuosta jopa CNN julkaisi asiasta jutun https://edition.cnn.com/2024/02/14/europe/nato-defense-spending-target-intl/index.html
--- Lainaus ---Record 18 NATO states expected to meet 2% defense spending threshold this year..
Eighteen of NATO’s 31 members are expected to spend at least 2% of their GDP on defense this year, the treaty organization’s leader said on Wednesday.

“That is another record number and a six-fold increase from 2014 when only three allies met their target,” NATO Secretary-General Jens Stoltenberg said Wednesday ahead of a meeting between the alliance’s defense ministers in Brussels.

Former US President Donald Trump, who is running for reelection in November, brought renewed scrutiny to the issue of defense spending among NATO members last weekend, when he said at a rally he would encourage Russia to do “whatever the hell they want” to any NATO member country that doesn’t meet spending guidelines on defense – effectively undercutting the collective defense clause at the heart of the treaty.
--- Lainaus päättyy ---

Niin kun Trump sanoo ja NATO maat hyppäävät, se on Bidenin ansiota koska tämän kaudella?

Katsotaan mitä CNN sanoi seuraavana päivänä. https://edition.cnn.com/2024/02/15/europe/nato-defense-spending-analysis-trump-intl/index.html

--- Lainaus ---
It has been a good week for NATO. Just days after US election frontrunner Donald Trump declared that he would encourage Russia to do “whatever the hell they want” to allies who don’t meet their defense spending commitment, a record number of NATO members declared that they would up their spending.

--- Lainaus päättyy ---

Tahtoo sanoa että muutama päivä sen jälkeen kun sinä valitit Trumpin sanomisista jälleen, maalaten kuinka Trump hylkää NATO:n ja ukrainan, ennätysmäärä NATO maita ilmoitti nostavansa puolustusmenojaan tasoon johon olivat sitoutuneet. Mutta ilmeisesti se on Bidenin onnistuminen jollain tasolla. Avaatko kuinka Biden on myötävaikuttanut asiaan?--- Lainaus ---Putin kertoi julkisesti syyt toiminnalleen jo 2021, kun julkaisi esseen nimeltä "Venäläisten ja ukrainalaisten historiallinen yhtenäisyys". Ja kun Tucker Carlson meni haastattelemaan Putinia, tämä aloitti haastattelun puolen tunnin historiallisella monologilla alkaen 900-luvulta, ei Natosta valittamisella. Putin ei hyväksy sitä, että ukrainalaiset ovat erillinen kansakunta. Hän pitää heitä venäläisinä ja uskoo, että Ukrainan erottaminen Venäjästä oli historiallinen virhe. Tämä on perimmäinen syy Putinin hyökkäyssodalle. Nato on aina ollut tekosyy, jota käytetään länteen suunnatussa propagandassa. Ennen tätä sotaa Ukraina ei ollut missään skenaariossa liittymässä Natoon vuosikymmeniin, jos sittenkään.
--- Lainaus päättyy ---

Hmm. https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_37750.htm

--- Lainaus ---In response to Ukraine’s aspirations for NATO membership, Allies agreed at the 2008 Bucharest Summit that Ukraine will become a member of NATO. They also agreed that Ukraine’s next step on its way to membership was the Membership Action Plan (MAP), NATO’s programme of political, economic, defence, resource, security and legal reforms for aspirant countries. In 2009, the Annual National Programme was introduced as Ukraine’s key instrument to advance its Euro-Atlantic integration and related reforms.

From 2010 to 2014, Ukraine pursued a non-alignment policy, which it terminated in response to Russia’s aggression. In June 2017, the Ukrainian Parliament adopted legislation reinstating membership in NATO as a strategic foreign and security policy objective. In 2019, a corresponding amendment to Ukraine's Constitution entered into force.

In September 2020, President Volodymyr Zelenskyy approved Ukraine's new National Security Strategy, which provides for the development of the distinctive partnership with NATO with the aim of membership in NATO. In September 2022, following Russia’s illegal attempted annexations of Ukrainian territory, Ukraine reiterated its request for NATO membership.

At the 2023 Vilnius Summit, Allies reaffirmed their commitment that Ukraine will become a member of NATO. Recognising Ukraine’s increased interoperability and substantial progress with reforms, they decided that Ukraine’s path to full Euro-Atlantic integration has moved beyond the need for the Membership Action Plan. Allies will continue to support and review Ukraine’s progress on interoperability as well as additional democratic and security sector reforms that are required on its path towards future membership. NATO Foreign Ministers will regularly assess progress through the adapted Annual National Programme. NATO will be in a position to extend an invitation to Ukraine to join the Alliance when Allies agree and conditions are met.
--- Lainaus päättyy ---

Ei missään skenaariossa vuosikymmeniin, jos sittenkään. NATO omien sivujensa mukaan maalaa kovin erilaista kuvaa. Yritystä on ollut ja jos katselet wikipediaa, niin yritystä on ollut jo 90 luvulta. Eikun niin se on Putinin propagandaa, mitään ei ollut tapahtumassa, tai suunnitteilla, tai keskusteluissa, vuosikymmeniin tai sittenkään...

Mandula:

--- Lainaus käyttäjältä: Don Nachos - 16.06.2024, 18:24:32 ---
--- Lainaus käyttäjältä: Mandula - 10.06.2024, 08:13:59 ---
--- Lainaus käyttäjältä: justustr - 08.06.2024, 11:02:12 ---Olkoon demokraattien tominta miten typerää tahansa niin henkilökohtaisesti tuottaa hankaluuksia lähteä pää märkänä kiljumaan miten mahtavaa se olisi saada Yhdysvaltoihin presidentti joka lopettaisi Ukrainan tukemisen ja vähentäisi läsnäoloaan Euroopassa. Johan Bäckman intoilee Trumpin hajottavan NATO:nkin, joka tietysti on se suurin este Putlerin vapautusretken jatkolle. Bätmänin kirja "Trumpin paluu ja Naton hajoaminen" nyt kesätarjouksessa vain 5€. Varmasti kaikille vatnikeille pakko-ostos.

--- Lainaus päättyy ---

Muuten hyvä, mutta Trump ei ole lopettamassa Ukrainan tukemista eikä hajottamassa NATOa eikä vähentämässä NATOn läsnäoloa Euroopassa. Päinvastoinhan tuo on toiminut kahdessa viimeisessä, vahvistanut NATOa Euroopassa. Ja päinvastoin kuin orbanistit, bäckmanistit ja muut nistit väittävät, Trump ei tykkää Putlerista eikä täten varmasti pelaa Venäjän pussiin toimissaan joten Ukrainan tukemisen lopettaminen ei Trumpin kautena varmasti tule loppumaan niin kauan kuin Venäjä sinne ja siellä hyökkäilee.

--- Lainaus päättyy ---
Opettele lukemaan englantia. Viimeisimmässä puheessaan Trump sanoi lopettavansa Ukrainan tukemisen heti kun on "president elect" eli jo ennen kuin astuu edes virkaan.:
" Trump attacks Zelenskyy: "He's the greatest salesman of all time ... he announces he needs another $60 billion. It never ends. It never ends. I will have that settled prior to taking the White House as president-elect. It's gotta stop."."
Lähde: Donald J Trump. 

Biden teki Ukrainan tukemis sopimuksen 10 vuodeksi ja Trump repii sen sopimuksen heti kun astuu virkaan

Muistatteko vielä että sanoin että Republikaanit tulevat äänestämään Ukrainan tukemista vastaan? Aloitte väittämään vastaan ettei pidä paikkaansa ja miten meni niinku omasta mielestä? Yli 120 Maga republikaania äänesti Ukrainan tukemista vastaan.

On tasan 0% mahdollisuus että USA jatkaa Ukrainan tukemista jos Magat voittaa sillä 100% magoista on Ukrainan tukemista vastaan. Jos olette eri mieltä, niin listatkaa tähän edes 10kpl Ukrainaa tukevaa Magaa. 

Käykää myös lukemassa Jumalan Valitun somefeediä. Siellä hän hyökkää täysin avoimesti Ukrainan tukemista vastaan.

--- Lainaus päättyy ---

Opettele sinä ensinnäkin lainaamaan sitä sun englanninkielistä(kin) tekstiä kokonaisina, eikä sieltä täältä leikellen. No joo, ethän sinä muuten pysty agendaasi ajamaan, jos et voi leikata ja liimata sanoja sopivasti yhteen ja vetää niistä tuotoksistasi sitten hassuja johtopäätöksiä.

Ja opettele laittamaan jokin muukin lähde niiden leikkeleesi yhteyteen kuin "Lähde: Donald J Trump.".  :facepalm:

No, luetaan tuota sun leikkelettäsi: " Trump attacks Zelenskyy: "He's the greatest salesman of all time ... he announces he needs another $60 billion. It never ends. It never ends. I will have that settled prior to taking the White House as president-elect. It's gotta stop."."

Eli tuossa Trump kertoo, kuinka "Zelenskyy" on mahtava kauppamies kautta aikain. Ilmoittaa tarvitsevansa taas 60 miljaardia. Eikä se kuulemma lopu, ei ikinä. Trump päättää tehdä tuosta lopun. Koska sen on loputtava.

No, osoitappa nyt tuosta sun leikkeleestäsi, että missä kohtaa Trump kertoo lopettavansa Ukrainan tukemisen (ilmeisesti rahallisen, koska puhuu rahasta)?
Mitäpä jos Trump tarkoittaakin (tämähän ei tuosta leikkeleestäsi selviä, että mitä hän tarkoittaa ja missä yhteydessä tuo on sanottu), että lopettaa koko sodan? Ei siis tarvitse enää tukea Ukrainaa, koska Venäjä lopettaa leikkinsä ja kerää kamppeensa Ukrainasta.

Jaakko Sivonen:

--- Lainaus käyttäjältä: mannym - 25.06.2024, 10:43:44 ---Putin oli hyökännyt Ukrainaan sitten 2014, Trumpista tuli presidentti tammikuussa 2017. Hyökkäsikö Putin Trumpin neljän vuoden aikana Ukrainaan vai vasta Bidenin kaudella? Syytät Trumpia roskan puhumisesta kun Obama/Biden kaudella Putin hyökkäsi Ukrainaan, sitten Trumpin kaudella ei hyökännyt, mutta Bidenin kaudella jälleen hyökkäsi.
--- Lainaus päättyy ---

Taistelut jatkuivat Trumpin kaudella Donbasissa. Silloinhan Trump koetti kiristää Zelenskyiä uhkaamalla estää kongressin hyväksymät aselähetykset, ellei Zelenskyi julista tutkintaa Bideniin liittyen. Tämä oli Trumpin ensimmäisen virkasyytteen tausta.


--- Lainaus käyttäjältä: mannym - 25.06.2024, 10:43:44 ---Onko NATO:n syyttäminen sodasta absurdia tai Putinin propagandan toistelua? Kun ottaa huomioon millä intensiteetillä NATO maat osallistuvat sotaan, sekä millä intensiteetillä rauhanneuvotteluita estetään näiden maiden toimesta. Hmm, Kun ottaa huomioon länsimaiden masinoiman oranssin vallankumouksen, niin kai sekin on vain Putinin propagandan toistelua. Vai?
--- Lainaus päättyy ---

Totta kai tuo on Putinin propagandan toistelua. Rauhanneuvottelut? Putin voi lopettaa sodan koska tahansa vetämällä sotilaansa pois Ukrainasta. Oranssi vallankumous oli siis se, kun ukrainalaiset eivät 2004 hyväksyneet putinistien riggaamia vaaleja. On mielenkiintoista, että sinä et piittaa putinistien vaalivilpistä, vaikka muuten pidät itseäsi varsinaisena vaalivilpin asiantuntijana.


--- Lainaus käyttäjältä: mannym - 25.06.2024, 10:43:44 ---Mutta kas jos Trump voittaa ja Farage nousee jonnin sortin valtaan, niin onko Trumpin tai Faragen politiikka Putinille suosiollista vai vahingollista?
--- Lainaus päättyy ---

Venäjän televisiossa heidän valtaannousuaan ainakin toivotaan ja kommentteja ylistetään.


--- Lainaus käyttäjältä: mannym - 25.06.2024, 10:43:44 ---Tahtoo sanoa että muutama päivä sen jälkeen kun sinä valitit Trumpin sanomisista jälleen, maalaten kuinka Trump hylkää NATO:n ja ukrainan, ennätysmäärä NATO maita ilmoitti nostavansa puolustusmenojaan tasoon johon olivat sitoutuneet. Mutta ilmeisesti se on Bidenin onnistuminen jollain tasolla. Avaatko kuinka Biden on myötävaikuttanut asiaan?
--- Lainaus päättyy ---

Jos kuvittelet, että valtiot päättävät budjeteistaan päivissä, et tunne politiikkaa tai valtionhallintoa... Ei sellaisia päätöksiä tehdä muutamassa päivässä. Ne ovat pitkän valmistelun tuloksia. Ja se valmistelu alkoi 2022 Venäjän hyökkäyksen jälkeen, ei Trumpin kommenttien jälkeen.


--- Lainaus käyttäjältä: mannym - 25.06.2024, 10:43:44 ---Hmm. https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_37750.htm

--- Lainaus ---In response to Ukraine’s aspirations for NATO membership, Allies agreed at the 2008 Bucharest Summit that Ukraine will become a member of NATO.

--- Lainaus päättyy ---

--- Lainaus päättyy ---

Ja sitten ei tapahtunut mitään konkreettista 14 vuoteen. Juuri tuossa kokouksessa Merkel ja muut torjuivat ehdotuksen siitä, että Ukraina otettaisiin oikeaan jäsenprosessiin. Tuo lausunto, joka hyväksyttiin, oli sitten ympäripyöreä kompromissi, johon ei liittynyt konkreettisia askeleita jäsenyyttä kohti. Eikä sellaisia tapahtunutkaan ennen kuin Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Vasta sitten Nato alkoi ottaa mahdollisuuden Ukrainan jäsenyydestä vakavasti. Joten kyllä, "vuosikymmenien päässä, jos sittenkään" on kuvaus, joka päti Ukrainan Nato-prosessiin ennen Venäjän hyökkäystä (aivan kuten se pätee Turkin EU-jäsenprosessiin, vaikka Turkki onkin jäsenkandidaatti).

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta