UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> (1 viesti/käyttäjä/vuorokausi)  (Luettu 1074691 kertaa)

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 781
 • Liked: 301
Suomella menee kaikilla mittareilla eeppisen paljon paremmin? Tjaa, täällä kun on monipuolue/yksipuolue konsensus politiikka voimissaan. Päätösvalta luovutettu ulkomaille, eikä kansakunta oikein kehity. Lähes kaikki kansakunnan omaisuus on joko jo myyty eniten tarjoavalle tai se myydään. Jonka jälkeen sitten maksetaan isosti sille eniten tarjonneelle, koska luonnollisesti tälle on luovutettu järjettömästi luotu monopoli.
Olet oikeassa että täälläkin ollaan menossa huononpaan suuntaan. Kepun ja Kokoomuksen korporaatiokommunistit tekevät hartiavoimin töitä että tänne saataisiin kopioitua usan huonoimmat puolet kuten infran ykstyistäminen. Mutta on täällä valopilkkujakin. Supercellin omistajat eivät kuulu tuohon sankiin ja he käyttävät miljooniaan sijoittamalla niitä "oikein". Veikkaan että Bernereitä yms sieppaa kunnolla Paanasten yms toiminta. Tunnen myös vanhojen tehdassukujen jälkikasvua ja tiedän ettei he ole viemässä suomea huononpaan suuntaan omaa etua ajatellen. On ymmärretty että itsellä on enemmän kuin riittävästi joten joulubonuksen takia ei tarvitse siirtää tehdasta puolaan. Ongelma vain on että heidänkin valta on rajallista. Yhtiökokouksessa on paöjon tahoja nopeiden voittojen perässä.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 347
 • Liked: 4334
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vai että oikein ja pelkästään kepun ja kokoomuksen korporaatiokommunistit  :facepalm:

Rehellisesti yksikään eduskunta puolue, edes perussuomalaiset eivät saa puhtaita papereita tuosta. Lipponen, Siimes, Alho, Niinistö yms. Jokainen ek puolue on ryvettynyt eikä mitään ole opittu. Infran yksityistämisessä ei sinällään ole mitään pahaa, jos sen tekee kuten tavallisesti suomessa, eli monopoliyksityistäminen -> myydään eniten tarjoavalle, Kuten radioverkko, sähköverkot ja nyt Bernerin kaavailemana tieverkko, niin siinä ei ole muuta kuin pahaa ja vikaa.

Supercellin omistajat saavat tehdä rahoillaan mitä huvittaa. Kuten tyhmyyksiä, esimerkkinä Bernerin lastensairaala huijaukseen rahan lahjoittaminen. Suomessa kuten yhdysvalloissa Julkinen valta käyttää jatkuvasti enemmän ja enemmän rahaa, tuottaen vähemmän ja vähemmän sillä rahasummalla. Kuinkakohan moni järjenjättiläinen käyttäisi noin 2-4 kertaa uuden stadionin rakennushinnan vanhan korjaamiseen. Näin esimerkkinä siitä mihin rahaa on käytettävissä. 300 stadionin remppaan mutta lastensairaala kerätköön lahjoituksina rahoituksensa osasen.

Tosin sairaalarakennuksen hinta 175 miljoonaa sieppaa sydämestä. Mistä se on tehty, kullasta? Tätä se on kun ajatellaan imagolla ja tunteilla, järjen ja lompakon sijaan. Järjestäen näitä julkisella rahalla askarreltuja rakennuksia, rempataan muutama vuosi valmistumisen jälkeen, kun rakennettaessa on tehty virheitä ja puutteita löytyy.

Vai ei tehdassukujen jälkikasvuilla ole valtaa yhtiökokouksessa tarpeeksi. No markkinatalouden pelisäännöillä, oma moka heidän osaltaan. Sitä kannattaa miettiä missä tuli tehtyä virheitä jos päätösvalta suvun tehtaasta on viety. Tosin yhteiskunta on rankaissut näitä sukuja jatkuvasti, joka osaltaan varmasti vaikuttaa. Mutta eihän nyt Suomen valtiota ja yhteiskuntaa sovi syyttää siitä että nämä vetävät yrittäjien ja firmojen taskuista sen minkä kehtaavat ja kykenevät. Pahimmassa tapauksessa tappaen yritykset. Ei tietenkään, kun meillä menee kaikilla mittareilla niin eeppisen hyvin.
« Viimeksi muokattu: 15.07.2017, 16:39:07 kirjoittanut mannym »
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 18 078
 • Liked: 34986
 • Ilon ja toivon admin
Paavia lähellä olevat tahot arvostelevat mielipidekirjoituksessaan Trumpia ja Steve Bannonia.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/paavi_trump_syyt%C3%B6s-67855 (15.7.2017)

Lainaus
"Ei kaukana islamistisesta ääriajattelusta" – Vatikaani ryöpyttää Donald Trumpia

Vatikaanin mukaan USA:n presidentin politiikkaa perustuu vastakkainasetteluun.

Paavin esikunta syyttää Yhdysvaltain presidenttiä ja hänen strategiaan Steve Bannonia apokalyptisesta geopolitiikasta, jonka juuret "eivät ole kaukana islamistisesta ääriajattelusta".


Paavia lähellä olevat tahot ovat The Guardianin mukaan julkaisseet kirjoituksen La Civiltà Cattolicassa. Se on tarkistettu Vatikaanissa ennen julkaisua.

Artikkelissa arvostellaan Valkoisen talon politiikkaa "evankelistisesta fundamentalismista", joka käsittelee aiheita, kuten ilmastonmuutosta, maahanmuuttajia ja muslimeita. Ajattelun takana on kritiikin mukaan vääristynyttä tulkintaa Vanhasta testamentista, jossa painottuu lähinnä sota ja vastakkainasettelu.

Artikkeli julkaistiin vain päiviä sen jälkeen, kun evankelistat olivat käyneet Valkoisessa talossa ja siunanneet Yhdysvaltain presidenttiä. Tapaamisessa tuettiin uskonnonvapautta, Israelia ja terveysuudistusta.

The Guardianin mukaan Donald Trump ei koskaan ole tunnustautunut uskonnolliseksi mutta voitti siitä huolimatta evankelistien tuen presidentinvaaleissa.

Strategisti Steve Bannon on laitaoikeistolaisen Breitbart-julkaisun entinen päätoimittaja ja katolilainen. Vatikaanin kritiikkikirjoituksessa Bannonin ajattelua arvostellaan siitä, että hän demonisoi ja asettaa vastakkain eri kansanosia ja esittää USA:n olevan kansa, jota jumala suojelee.
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Raksa_Mies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 412
 • Liked: 341
Jopa Trumpia huvittavampaa on tämä keskustelu täällä. Tekikö joku jotakin tai jättikö tekemättä. Ja miksi teki tai jätti tekemättä. Kuinka pitäisi todistaa, että joku teki jotain tai todistaa, ettei tehnyt (ikäänkuin täällä kenellekään olisi sellaiseen mahdollisuutta). Mutta siis kertakaikkisen hienoa viihdettä, vaikka monella kirjoittaessa lieneekin verenpaina kohtuullisesti koholla näitä kirjoitellessaan.

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 841
 • Liked: 8663
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Kepun ja Kokoomuksen korporaatiokommunistit tekevät hartiavoimin töitä että tänne saataisiin kopioitua usan huonoimmat puolet kuten infran ykstyistäminen.

Infran yksityistäminen on minustakin ikävää -- varsinkin monopoli-infran --, mutta ei se nyt erityisen kepulaista tai kokkarien toimintaa ole, kuten jo mannym totesi. Ja jos se on usan huonoin puoli, niin aika hyvin usalla menee, jopa vahvasti usaa vihaavien ihmisten mielestä. Minusta usassa on huomattavasti huonompiakin puolia, kuten vankien suuri määrä.

Trump on nyt Syyrian sodan hoidettuaan alkanut jälleen lisätä kierroksia sosialistisen lehdistön puhdistamiseen. Sosialistinen lehdistö alkaa olla jo hätää kärsimässä. Se on hieno asia. Vieläkin Suomen sosialistinen lehdistö -- kuten korporaatiokommunistisen Kokoomuksen verkkouutiset -- yhä osoittaa vihaansa amerikkaa, vapautta ja markkinataloutta kohtaan, mutta pian on kurssin pakko muuttua. Ei korporaatiokommunistien omasta halusta ja omien päätösten johdosta, vaan siitä syystä, ettei heillä enää pian ole amerikassa toveria auttamassa valeuutisten keksimistä. Suomen sosialistinen lehdistö joutuu samanlaiseen tyhjiöön kuin Kominformin hajoamisen johdosta joutuivat.

Trump kertoi muuten tykkävänsä amerikan uudesta sotalaivasta nimeltä John Finn -- "Suomen Jussi" --. Se onkin komea laiva. Trumpin ja amerikkalaisten mielestä onkin olemassa yksi asia, joka kuuluu erityisesti valtiolle ja vain valtiolle. Se on sotiminen. Sosialistit tykkäsivät Obaman aikana sotia epämääräisten yritysten kautta palkattujen palkkasoturien avulla. Trump uskoakseni tulee tekemään myös tässä suhteessa isoja muutoksia. En tarkoita palkka-armeijasta luopumista -- joka voisi olla Trumpin toive, mutta ei asialistalla kovin korkealla -- vaan sotimisen ottamista jälleen kokonaan valtion haltuun, ja vielä todennäköisemmin valtion suunnattoman sotilasvirastojoukon karsimista rajulla kädellä. Siinä lähtee monelta sosialistilta varma korkeapalkkainen suojatyöpaikka alta. Edes amerikan kokoinen suurvalta ei tarvitse pariakymmentä vakoiluvirastoa.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Oho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 056
 • Liked: 943

Suomellla menee lähes kaikilla mittareilla mitattuna helvetisti paremmin kuin usalla. Väkimäärään suhteutettuna ihan eeppisen paöjon paremmin. Siellä ollaan jumissa riitelevässä kaksipuolue järjestelmässä joka estää kansakunnan kehittymisen.


Höpö höpö, kaksipuoluejärjetelemän sijasta Suomi on konsensus- tai puoluediktatuuri, jossa oppositio opponoi lähinnä näytelmän jatkuvuuden takaamiseksi mutta mitään todellisuudessa toimivaa demokratiaa ei taida olla. Toki Suomessa demokratian muodot täyttyvät, vaaleja järjestetään ja luottamushenkilöitä valitaan, mutta se ei oikein riitä, kun maata hallitsee poliittisesti valittu virka-aateli puoluetoimistojen tiukassa lieassa, ja jolla aatelilla, kuten jossain luultavasti visitsinä todettiin, ei kansalle ole mutta katsetta tarjota kuin ylenkatse.

"Äänestäjien ei pidä voida kuvitella että äänestämällä he voivat vaikuttaa harjoitettavan poliitiikan sisältöön"..Miltei 50 vuotta Suomessa asuneena, moiset harhaluulot tulivat tosiaan piestyksi ulos.

Tälleen suunnileen vuosi sitten USA:han muuttaneena viiskymppisenä mun on aika hankala nähdä kuinka Suomella menee eeppisen paljon paremmin. Tai no ehkä nyt menee johtuen siitä että mä olen täällä Suomen sijaan.
« Viimeksi muokattu: 17.07.2017, 18:49:27 kirjoittanut Oho »

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 743
 • Liked: 1879
 • Harvinainen valkoinen leijona
Tämä edellä pari viestiä aiemmin postattu juttu Vatikaanin kirjoituksesta vaatii nyt kommentointia. Tällaisenaan se vaikuttaa vaatimattomalta, pikkukritiikiltä kaikessa trumpin haukkumisessa, jopa mitättömältä. Sitä se ei ole, vaan tämä sinänsä pieni natina kuuluu siitä kun vanha laiva on hajoamassa kahtia...
Lainaus käyttäjältä: Verkkouutiset
"Ei kaukana islamistisesta ääriajattelusta" – Vatikaani ryöpyttää Donald Trumpia
...Artikkelissa arvostellaan Valkoisen talon politiikkaa "evankelistisesta fundamentalismista", joka käsittelee aiheita, kuten ilmastonmuutosta, maahanmuuttajia ja muslimeita. Ajattelun takana on kritiikin mukaan vääristynyttä tulkintaa Vanhasta testamentista...
...Strategisti Steve Bannon on...katolilainen. Vatikaanin kritiikkikirjoituksessa Bannonin ajattelua arvostellaan siitä, että hän demonisoi ja asettaa vastakkain eri kansanosia ja esittää USA:n olevan kansa, jota jumala suojelee...

Tuo suomenkielinen juttu on jo itsessään lievennetty versio, eli vesitetty. Newsweek sanoo että
Lainaus
[It] also took aim at conservative religious support for Trump, accusing activists of promoting a "xenophobic and Islamophobic vision
Eli Paavi lähimpineen on kovasti huolissaan islamofobiasta...mikä tietysti on loogista jos kuvittelee että Paavi Kardinaaleineen on menossa jokaperjantaiseen rukoushetkeen moskeijaan mekkaa kumartamaan. Juttu jatkuu:
Lainaus
Jesuit magazine America, Spadaro defended the editorial several days after its publication: “Often this fundamentalism is born from the perception of a threat,” he said, “of a world that is threatened, a world that is collapsing, and so it responds with a religion from a reading of the Bible transformed into an ideological message of fear.” Spadaro noted that such religious fundamentalism is not a singularly American problem.
Tämä Vatikaani-artikkelin puolustelujuttu taas syyttää koko maahanmuuttokriittisyyttä fundamentalisteiksi - että "uhkien näkeminen on fundamentalismia, jonka esiintyessä tapaa maailma romahtaa". Tässä siis syytetään, että uhkien näkeminen (kuten maahanmuuttokriittisyys näkee) aiheuttaa maailman romahduksen...mutta ei kerro miksi se niin tekisi? Kirjoittaja ei näemmä tajua, että maailma romahtaa jos ne nähdyt uhkat toteutuvat. Uhkien näkijät ovat kuin vaikkapa Raamatun uhka-fundamentalisti Nooa joka huolissaan varoitti vedenpaisumuksesta, ja se tuli riippumatta siitä näkikö Nooa sen uhkana vai ei. Tuhoa ei estä se, jos varoittelu ja kritiikki kielletään lailla.

Entinen (eläkeläinen) Paavi puolestaan antoi kritiikkiä nyky-Vatikaanille kerrotaan esim CatolicNewsAgencyssä ja analysoiden TeaPartyliikkeen lehden jutuissa, joissa ex-Paavi sanoi:
Lainaus käyttäjältä: Catolic News Agency
the Lord does not abandon His Church, even when sometimes the boat has taken on so much water as to be on the verge of capsizing
Eli katolinen kirkko on ex-Paavin mukaan hörpännyt vettä niin ronskisti, että on kallistunut toiselle puolelle (varmaan vasemmalle kallellaan, jos on kyseessä epäsuora vihjaus), ja on siksi vaarassa upota kaatuen. Näin rajun tekstin voi nähdä, kuten Teapartyliikkeen lehti näkee, kritiikkinä nykyiselle Paaville apulaisineen, jotka ovat (lainaan Teapartyn lehteä) "vastustavat Trumpin politiikkaa, koska ovat avoimien rajojen sosialisteja jotka yrittävät puskea voimalla islamilaista maahanmuuttoa, samalla itse piilotellen suojassa muurien ja yksityisarmeijan turvaamana".

Ex-Paavi siis näkee uhkana katolisen kirkon uuden jakautumisen, Trumpin seurauksena, jossa toistuu vuoden 1054 Suuri Skisma johtaen hajoamiseen katoliseen ja ortodoksiseen kirkkoon. Kuten silloin, niin taas on kyse näennäisesti pienistä, mutta syvällä kulkevista eroista Raamatun tulkinnassa ja kirkon suhtautumisessa ypärillä tapahtuviin poliittisiin tapahtumiin. Jos, kuten nyt ex-Paavin kritiikinkin perusteella näyttää, Paavi ottaa Vatikaanille voimakkaan poliittisen nojan yhteen suuntaan...ei hyvä heilu. Katolinen kirkko on siis jo hörpännyt vettä ja pahasti. Saapa nähdä tuleeko toinen Suuri Skisma Trumpin seurauksena, maahanmuutosta ja avoimista rajoista, jossa katolinen kirkko jakautuu kahtia ehkäpä jopa vuonna 2054.


« Viimeksi muokattu: 17.07.2017, 23:35:29 kirjoittanut Alarik »

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 347
 • Liked: 4334
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
http://www.breitbart.com/big-government/2017/07/17/senate-bill-dies-president-trump-mitch-mcconnell-call-clean-repeal-obamacare-now-replacement-later/

Lainaus
President Donald J. Trump is calling on congressional Republicans to drop their failed efforts to repeal and replace Obamacare in one fell swoop and instead pass a clean repeal of the failed health care overhaul from the previous administration now and push through a bipartisan replacement plan later.

McConnell is now saying he will support Trump’s idea of passing clean repeal of Obamacare now and a replacement of Obamacare later. The legislation for a clean repeal of Obamacare has already passed both chambers of Congress in 2015, with a majority in the House and in the Senate voting for it.

Näin siinä kävi. Republikaanien sekoilu päättyi ja moodi muuttui. McConnel menetti tarvittavat äänet ja nyt näyttää siltä että palataan siihen mitä aiemmin tehtiin.

Demokraatit ovat melko hiljaa tällä hetkellä republikaanien terveydenhuolto uudistuksen kuolemisesta huolimatta. Se kun tarkoittaa sitä etteivät republikaanit tulleetkaan ja siivonneet heidän sotkujaan.

Katsotaan nyt mihin homma etenee. Voip näet olla että Trumpin suurimpiin kuuluva vaalilupaus olisi toteutumassa.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 291
 • Liked: 820
Voip näet olla että Trumpin suurimpiin kuuluva vaalilupaus olisi toteutumassa.
Mikäli tarkoitat Trumpin lupausta siitä, että kaikki USA:n kansalaiset saisivat järkevän hintaisen terveydenhoidon, niin sen toteutuminen ei näytä kovinkaan uskottavalta.

Uskon kyllä, että Obamacare saatetaan saada kumotuksi. Mutta GOP:n rahoittajissa on paljon jengiä, jonka mielestä köyhät kuolkoot. Romney hävisi vaalit tuon asenteen takia, mutta "givers and takers" on erityisesti GOP:n rahoittajien puolella sen verran vahva ajatusmalli, että en usko Trumpin kykenevän toteuttamaan kaikkia USA:n kansalaisia koskevaa terveydenhuoltoa vaikka kuinka haluaisi. Monet suurista rahoittajista olisivat vain tyytyväisiä jos kaikki terveydenhuoltolait kaadettaisiin. Osahan toivoo jopa FDA:n alasajoa.

Tuo kaikkia USA:n kansalaisia koskeva terveydenhuolto oli se vaalilupaus. Ei niinkään Obamacaren kaataminen.

Finis Finlandiae

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 100
 • Liked: 3108
 • KALIFAATTI TULEE, OLE VALMIS!
Gallupeilla voi pyyhkiä takamuksensa, mutta tämä on hauska.
Hillary epäsuositumpi kuin Trump!  ;D

For a president with historically low poll numbers, Donald Trump can at least find solace in this: Hillary Clinton is doing worse.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-07-18/finally-a-poll-trump-will-like-clinton-even-more-unpopular
PolpoSTASI: "Jos tämä tori olisi tarkoitettu suomalaisille, täällä olisi suomalaisille tarkoitettuja penkkejä. Häivy!"

GER = paskan kemiallinen merkki
Pakkoruotsi = /c:stä!
YLE - powered by 3000+ mokuidioottia.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 347
 • Liked: 4334
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Voip näet olla että Trumpin suurimpiin kuuluva vaalilupaus olisi toteutumassa.
Mikäli tarkoitat Trumpin lupausta siitä, että kaikki USA:n kansalaiset saisivat järkevän hintaisen terveydenhoidon, niin sen toteutuminen ei näytä kovinkaan uskottavalta.

Uskon kyllä, että Obamacare saatetaan saada kumotuksi. Mutta GOP:n rahoittajissa on paljon jengiä, jonka mielestä köyhät kuolkoot. Romney hävisi vaalit tuon asenteen takia, mutta "givers and takers" on erityisesti GOP:n rahoittajien puolella sen verran vahva ajatusmalli, että en usko Trumpin kykenevän toteuttamaan kaikkia USA:n kansalaisia koskevaa terveydenhuoltoa vaikka kuinka haluaisi. Monet suurista rahoittajista olisivat vain tyytyväisiä jos kaikki terveydenhuoltolait kaadettaisiin. Osahan toivoo jopa FDA:n alasajoa.

Tuo kaikkia USA:n kansalaisia koskeva terveydenhuolto oli se vaalilupaus. Ei niinkään Obamacaren kaataminen.

Menee kyllä toisinpäin. Trump kampanjoi eritoten Obamacaren kaatamisella, myöhemmin mukaan tuli kaikkia kansalaisia koskeva terveydenhuolto.

Tarkemmin vielä GOP:in rahoittajissa ei ole väkeä jonka mielestä köyhät kuolkoot. GOP:in rahoittajissa on niitä samoja kuin Demokraattien rahoittajissa, joiden mielestä valtion on maksettava tukaisia vakuutusyhtiöille ja mieluusti vielä järjestää se terveydenhuolto niin että valtio maksaa vakuutusyhtiölle kansalaisten lisäksi.

Minustakin monia yhdysvaltojen terveydenhuoltolakeja pitäisi ajaa alas. Varsinkin ne jotka koskevat niitä vakuutusten minimikattavuuksia.

Vai ostaisitko nyt kotimaassa tapaturmavakuutuksen, jos siihen sisällytettäisiin ja hintaan myös, sukupuolenvaihdosleikkaus, värikynterapiaa yms, tavaraa jonka myötä sen hinta nousee tasolle ettei siihen ole varaa tai sitä ole järkeä maksaa?

Kaikki yhdysvaltojen kansalaiset on mahdollista vakuuttaa, jos nämä itse näin haluavat ja sellaisilla ehdoilla kuin nämä haluavat. Demokraattien ja sosialistien mielestä tosin valtion tulee päättää millaisia terveysvakuutuksia ihmisillä saa olla. Eikä kansalaisilla tule olla sananvaltaa itseään ja lompakkoaan koskevissa asioissa, kuten terveysvakuutuksessa.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 291
 • Liked: 820
Kaikki yhdysvaltojen kansalaiset on mahdollista vakuuttaa, jos nämä itse näin haluavat ja sellaisilla ehdoilla kuin nämä haluavat. Demokraattien ja sosialistien mielestä tosin valtion tulee päättää millaisia terveysvakuutuksia ihmisillä saa olla. Eikä kansalaisilla tule olla sananvaltaa itseään ja lompakkoaan koskevissa asioissa, kuten terveysvakuutuksessa.
Palaan Trumpin lupauksiin ja rahoittajien toiveisiin myöhemmin. Nyt en jaksa tehdä tarvittavaa taustatyötä.

Mutta palaanpa tuohon kaikkien kansalaisten vakuuttamiseen. Väitätkö, että CBO valehteli laskiessaan sairasvakuutuksen saaneiden määrän pienenevät useilla kymmenillä miljoonilla mikäli ehdotettu laki menee läpi? Syynä se, että köyhillä ei olisi varaa saada vakuutusta varsinkaan siinä tapauksessa, että on "pre-existing condition" kuten vaikkapa sokeritauti. Mikäli väität CBO:n olevan väärässä, niin laita laskelmat tiskiin. CBO:n laskelmat perusteluineen löytyvät viraston sivuilta.

CBO on siis Congressional Budget Office. https://www.cbo.gov/

Republikaaniset ajatuspajat ovat esittäneet malleja, jotka todella olisivat parannuksia Obamacareen. Mutta kukaan republikaanien johtajista ei ole noita malleja ajanut.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 347
 • Liked: 4334
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Palaan Trumpin lupauksiin ja rahoittajien toiveisiin myöhemmin. Nyt en jaksa tehdä tarvittavaa taustatyötä.
 
Mutta palaanpa tuohon kaikkien kansalaisten vakuuttamiseen. Väitätkö, että CBO valehteli laskiessaan sairasvakuutuksen saaneiden määrän pienenevät useilla kymmenillä miljoonilla mikäli ehdotettu laki menee läpi? Syynä se, että köyhillä ei olisi varaa saada vakuutusta varsinkaan siinä tapauksessa, että on "pre-existing condition" kuten vaikkapa sokeritauti. Mikäli väität CBO:n olevan väärässä, niin laita laskelmat tiskiin. CBO:n laskelmat perusteluineen löytyvät viraston sivuilta.
 
CBO on siis Congressional Budget Office. https://www.cbo.gov/
 
Republikaaniset ajatuspajat ovat esittäneet malleja, jotka todella olisivat parannuksia Obamacareen. Mutta kukaan republikaanien johtajista ei ole noita malleja ajanut.

 
CBO ei käytännössä valehdellut, CBO ennusti ja CBO:n ennusteet ovat pääsääntöisesti menneet lopulta päin persettä. Eli kyllä CBO valehteli koska CBO ei voi tietää, vain ennustaa. 
 
Mitä CBO sitten ennusti? 23 miljoonaa vakuuttamatonta lisää vuoteen 2026 mennessä. Syyt se kertoo selkeästi siinä jatkopätkässä. Minä en tuosta löydä kohtaa sokeritaudista tai pre existing conditionista. Siinä on talouden ennustamista ja jopa epäonnistunutta ennustetta Obamacaren alla vakuutettujen määrästä.
 
Lainaus
Effects on Health Insurance Coverage
CBO and JCT estimate that, in 2018, 15 million more people would be uninsured under this legislation than under current law—primarily because the penalty for not having insurance would be eliminated. The increase in the number of uninsured people relative to the number projected under current law would reach 19 million in 2020 and 22 million in 2026. In later years, other changes in the legislation—lower spending on Medicaid and substantially smaller average subsidies for coverage in the nongroup market—would also lead to increases in the number of people without health insurance. By 2026, among people under age 65, enrollment in Medicaid would fall by about 16 percent and an estimated 49 million people would be uninsured, compared with 28 million who would lack insurance that year under current law.

 
CBO on käytännössä epäonnistunut täysin ennusteissaan Obamacaren kohdalla, miksi se nyt onnistuisi tässä? 
Lukuja voin lyödä pöytään tästä https://www.forbes.com/sites/gracemarieturner/2017/05/26/cbo-is-wrong-and-its-numbers-shouldnt-deter-needed-reform/#7f35269e5871
Lainaus
The Congressional Budget Office (CBO) launched its latest mistaken Obamacare-related estimatethis week, predicting that a House-passed bill to repeal and replace the embattled law would lead to 23 million more uninsured people by 2026.
Although CBO itself acknowledges that this latest prediction is “especially uncertain,” one thing is especially certain: CBO is wrong.
We explain why at greater length in a new Galen Institute paper that can be found here.
Estimating the coverage effects of big and complex legislation is treacherous work and CBO can hardly be faulted for getting it wrong every time.  But the agency’s errors are not only massive – one of their predictions of 2016 exchange-based enrollment missed by 140% – they also are consistent: the agency has repeatedly over-estimated the number of people who would get insurance through the Obamacare exchanges.
Undaunted by failure and unschooled by experience, CBO soldiers on, fearlessly predicting that millions will flock to the exchanges any day now.   Agency estimates of 2016 exchange enrollment ranged from 12 to 24 million.  The reality: 10 million had exchanged-based coverage as of December 2016.
No matter, CBO forecasts that this year, 15 million people will sign up for Obamacare policies.  The actual number as of March 31: 10.4 million, little changed from December.  But there’s always next year when, CBO assures us, enrollment will abruptly skyrocket to 18 million.
CBO measures the House-passed bill against this imaginary baseline and finds it wanting.  The agency believes that 8 million fewer people will have individual health insurance coverage in 2018 if that bill becomes law.

Paljon pidempi artikkeli ja loput voi lukea linkistä. Joten, jos ennustat jatkuvasti pieleen, niin voiko ennusteisiisi luottaa? Ja jos ei voi niin millä perusteella voidaan olettaa ennusteesi olevan totta? Vieläpä niin että voidaan kysyä joltakulta että valehtelitko tämän mielestä, kun annoit ennusteesi? Varsinkin kun vielä teroittaen, ennusteesi ovat tätä ennen menneet päin persettä, ennusteesi on vain "valistunut arvaus", etkä kykene antamaan mitään todellisuuteen perustuvaa todistetta siitä että ennusteesi pitää paikkansa? 
 
Eli kyllä väitän että CBO valehtelee, ja väitän että sinä monen valtiouskovaisen kanssa uskotte CBO:n ennusteet koska kuvittelette valtion kykenevän ennustamaan tulevaa. Jopa niin voimakkaasti että ennusteen kyseenalaistaminen tai jonkin muun todennäköisen vaihtoehdon ääneen sanominen, koetaan väitteeksi siitä että CBO valehtelee.

CBO valehtelee, CBO ei voi tietää miten markkinat kehittyvät. CBO on arvioinut ylioptimistisesti jopa lähiaikojen Obamacaren vakuuttamien määrät. Joten CBO:n ennusteen toteaminen paskapuheeksi ja pelkäksi arvaukseksi on totuudenmukaisempaa kuin julistaa CBO:n ennuste absoluuttisena totuutena. Mutta kerroppa toki nyt, miksi luottaisin CBO:n ennusteeseen ja millä perusteella?

“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 781
 • Liked: 301
TrumpCaren kaatuminen tekee Trumpista huonoimman diilin tekijän. Jos ei saa edes omaa puoluettaan diilinsä taakse niin amerikalla on edessä sama kohtalo kuin Trumpin kasinoiden ja lentoyhtiön kanssa. Amatöörinä vetää kaiken mihin koskee konkurssiin.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 347
 • Liked: 4334
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
TrumpCaren kaatuminen tekee Trumpista huonoimman diilin tekijän. Jos ei saa edes omaa puoluettaan diilinsä taakse niin amerikalla on edessä sama kohtalo kuin Trumpin kasinoiden ja lentoyhtiön kanssa. Amatöörinä vetää kaiken mihin koskee konkurssiin.

Republikaanit eivät saaneet esittämäänsä repeal and replace kyhäelmää läpi. Obamacare on siis toistaiseksi ja pysyy toistaiseksi. Republikaanit eivät myöskään ole kyenneet sitä clean repealia tekemään. No katsotaan josko saisivat ensi viikolla äänestyksen aikaiseksi, jonka jälkeen republikaanit jotka äänestivät ei, pääsevät kotiinsa selittämään miksi näin.

Onhan se tietyllä tapaa hienoa kuinka Trumppia syytetään tästäkin, kuten nyt teet. Vaikka Trump ei ollut valmistelemassa, eikä äänestämässä esityksistä. Drain the swamp vaatii myös sen oman puolueen kuivattamisen.

Hauskempaan asiaan, koska täällä on niin monta gallup uskovaista ja Demokraatteihin kallellaan olevia, niin tämä osuu kuin nenä päähän.
http://ntknetwork.com/majority-of-voters-democratic-party-stands-for-nothing/
Lainaus
Whatever Trump’s struggles, the poll shows clear risks of Democrats’ opposition to Trump. Some 37 percent say the party currently stands for something, while 52 percent say it mainly stands against Trump. Even among Democrats, over one-quarter say their party primarily stands in opposition to Trump rather than for their own agenda.

Vähemmän mielenkiinnolla odotan galluppeihin uskovien kertovan miksi gallupissa on vikaa. Kun taas galluppeihin luottamattomilla on paljon helpompaa ja hauskempaa. "polls are only good for strippers and cross-country skiers."
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 841
 • Liked: 8663
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Suomen sosialistinen lehdistö julisti suurin otsikoin ja kovaan ääneen Trumpin kärsineen suuren tappion hänen uuden sairaanhoitouudistuksensa kaaduttua. Itse en Suomen sosialistisen lehdistön sanomisiin usko, ja tällä kertaa olin jo jäsen mannymin viestin ansioista perillä siitä, mistä on kyse. Ei Trump kärsinyt suurta tappiota; senaatin puhemies republikaani Paul Ryan kärsit suuren tappion, koska hänen Ryancarensa jäi toteuttamatta. Minun mielestäni se on hyvä asia; hänen uudistuksensa oli huono ja vesitetty kompromissi. Trump kuitenkin tuki sitä ja teki paljon töitä sen läpimenon eteen, joten oli kyseessä pieni tappio myös Trumpille. Suuri tappio se ei ollut, koska Trump on jo useaan otteeseen sanonut, että voi edetä myös toista tietä: Antamalla Obamacaren kaatua ensin, ja vasta sen jättämän tyhjiön muututtua kaikkien silmissä sietämättömäksi, alkaa etsiä yhteistyöhaluja myös demokraateista. Sitä tietä nyt sitten edetään. Demokraatit onnistuivat sulkemaan Trumpilta pehmeän tien. Trump ottaa nyt kovan tien. Se on kova erityisesti demokraateille, heidän edustajilleen ja heidän kannattajilleen.

Kiinnostavampaa kuin itse uudistuksen kaatuminen, on syy, miksi se kaatui. Sitä ei Suomen sosialistisen lehdistön propagandatuuteista löydy. Sitä ei löydy, koska se on sosialismille erittäin ikävä syy ja nostaa meidänkin sosialistisen parlamentarismimme epädemokraattisuuden niin ilmiselvästi esiin. Trump ei halunnut tehdä parlamentista pelkästään puolueiden käskyjen avulla johdettua lainsäädäntöelintä; hän ei halunnut siirtää lainsäädännön päätöksiä puolueiden omiin suljettuihin kamereihin pois julkisesta parlamentista. Hän ei halunnut tehdä niin, vaikka "hänen puolueellaan" on parlamentin molemmissa huoneissa enemmistö ja hän voisi niiden avulla tehdä sen jopa täysin lakien mukaan. Hän halusi parlamentin olevan se paikka, missä asioista päätetään -- ei puolueen elinten tai suomalaisittain hallituspuolueiden puheenjohtajien tapaamisten --. Tätä on lähes mahdotonta edes käsittää suomalaiseen puoluediktatuurin tottuneen taholta. En minä sitä kykene mitenkään selvästi selittämään. Ainoa selittävä asia, mikä mieleeni tulee, on tapaus Ruotsin parlamentista: Erään kerran Ruotsidemokraatit, jotka olivat siihen aikaan vaa'ankieliasemassa eli oikeistoblokin ja vasemmistoblokin välistä yhteistyösopimusta ei vielä oltu tehty, eivät ennen parlamentin istuntoa suostuneet kertomaan, miten äänestävät. Näin Ruotsissa koettiin tapaus, jossa ennen äänestystä ei tiedetty äänestyksen tulosta. Se oli Ruotsin ja Suomen sosialistien mielestä aivan hirvittävän kauhistuttava hetki ja vastoin kaikkea demokratiaa. Silti juuri sellaista demokratiaa Trump amerikkaan haluaa, ja sellaista demokratiaa amerikan perustuslaki vaatii -- ja Suomessakin oli käytössä sellainen demokratia aina Toisen Maailmansodan loppuun asti ja hieman jälkeenkin --. Tämä on sitä Trumpin lupaamaa suon kuivatusta.

Toisaalla Trump on vielä kovemmin kuivaamassa suota. Tai tällä kertaa hän on antamassa vain tulitukea muille suon kuivaamista suorittaville. Kyseessä on tietenkin sosialistisen lehdistön hävittäminen. Siinä asiassa on jälleen tapahtunut niin suuria, että meidän Suomessakin pitäisi jo niitä alkaa huomioimaan, sillä pian sen seuraukset näkyvät myös täällä. Amerikan naurettavimman sosialistisen propagandatuutin CNN:än lyöminen pilavideoiden muodossa kiihtyi hurjaksi Trumpin julkaistua sen yhden kuuluisan videon omassa twiitissään. Nyt näitä videoita on jo satoja -- ja kaikki ovat erittäin hyviä --. Yle itki jo itkunsa CNN:än puolesta, mutta valitettavasti Yleä ei ole vielä muistettu yhdessäkään vastaavassa videossa; tämä vinkkinä kaikille. CNN:än häviökulku jatkui myös televisiossa, jossa eräälle CNN:än toimittajalle luettiin katsojatilastoja suoraan päin naamaa: Tilastojen mukaan CNN on tippunut jo lastenohjelmien taakse katsojaluvuissa. Kyseinen toimittaja sai tapauksen jälkeen twitterissä liikaa naureskelua kohdalleen, poisti itkuisena twitter-tilinsä ja syytti twitteriä ilkeiden ihmisten kotipesäksi. Eikä CNN:än häviminen loppunut tähänkään. Varsin suosittu youtuben uutistoimittaja Mark Dice teki videon CNN:än surkeudesta. CNN:än vaati youtubea poistamaan videon, koska se oli harhaanjohtava. Youtube myöntyi ja suostui piilottamaan sen, mutta Mark Dicen vaatimusten jälkeen palautti videon. Mark Dice otti ajojahdistaan kaiken hyödyn irti ja julkaisi siitä videon. Mark Dice, jolla on yli miljoona youtube-tilaajaa, oli liian iso pala CNN:älle. CNN:ällä on tosin kaksi miljoonaa youtube-tilaajaa ja se on siten hieman Mark Dicea suurempi eli Alex Jonesin kokoinen. CNN tekee kuolemaa. Lisäksi youtuben jättiläinen Pewdiepie, jolla on 50 miljoonaa youtube-tilaajaa, ja jota sosialistinen Washington Post päätti äskettäin syytellä lehtiensä sivuilla natsiksi ja rasistiksi, twiittasi tykkäävänsä Alex Jonesista. Some ja vapaa lehdistö on tuhoamassa täysin sosialistisen lehdistön. Ylen kuolemakaan ei ole kaukana.

Mieleni tekisi käsitellä tapahtunutta Suomen kannalta syvällisemmin. Siihen tämä ketju ei kuitenkaan ole oikea. Pitää etsiä parempi ketju. Tässä silti pieni mainostus tulevasta.

"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Laskentanuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 223
 • Liked: 1912
 • Mämmi on mielestäni rasismia
Kyllä se nyt Trump vihdoin sitten saa potkut presidentin virasta varmaan, koska sanomatalon (is) tietojen mukaan Japanin pääministerin vaimo ei Trumpin mukaan puhu englantia.

Skandaali!!

Potkut tuommoiselle miehelle.
Että kehtaakin.

Nyt viimeistään Usan korkein oikeus varmaan erottaa hänet, koska kyllä se joku tolkku olla pitää!

Kiitos sanomatalo tämän viikkoisesta Trump-skandaali uutisesta.

Päätän viikkokatsaukseni tähän ketjuun tältä viikolta tähän.
Voimia kaikille.
"Monilla on asioihin vain yksi näkemys, vaikka kuinka sanotaan, että ollaan suvaitsevaisia." - Teemu Selänne
(HS 31.1.2017)

Raksa_Mies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 412
 • Liked: 341
Spicerkin kyllästyi valehtelemaan? Kaikki ei ollutkaan niin erinomaista mahtavaa ja upeaaa?

https://yle.fi/uutiset/3-9736000

Lainaus
Trumpin tiedottaja Sean Spicer eroaa

Yhdysvaltain presidentin tiedottaja Sean Spicer eroaa. Hän irtisanoutuu vastalauseena uuden viestintäpäällikön valinnalle.

Trump nimitti perjantaina uudeksi viestintäpäällikökseen Anthony Scaramuccin. Scaramucci on newyorkilainen talousmies. Hän on työskennellyt Export-Import -pankissa.

Scaramuccin kerrotaan olevan Trumpin pitkäaikainen tukija. Hänen on määrä aloittaa tehtävässään elokuussa.

Edellinen viestintäpäällikkö Michael Dubke erosi toukokuussa, ja Spicer on sen jälkeen toiminut sekä tiedottajana että viestintäpäällikkönä. Spicer kertoo pitävänsä Scaramuccin nimittämistä viestintäpäälliköksi suurena virheenä.

Lainaus lisätty, kun ei pyynnöstä huolimatta tuntunut luonnistuvan.
« Viimeksi muokattu: 21.07.2017, 21:29:01 kirjoittanut Alaric »

Punski

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 84
 • Liked: 22
Spicerkin kyllästyi valehtelemaan? Kaikki ei ollutkaan niin erinomaista mahtavaa ja upeaaa?

https://yle.fi/uutiset/3-9736000

Spicer erosi protestina kun Trump nimitti erään liikemiehen viestintäpäälliköksi ja tätä Spicer ei hyväksynyt.

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 214
 • Liked: 4488
Voisiko joku jenkkien taloutta ja politiikkaa enemmän seuraava ja ymmärtävä avittaa, että jos Obamacare kaatuu, ja uutta Carea ei ole pystyssä, mitä tapahtuu jollekulle semi-köyhälle obamacareen kuuluvalle, jos se sairastuu vakavasti? Onko kuolema tai konkka vaihtoehdot?
"hyvää oppi tekee terroristillekin! Saattaa näköala laajentua ja suvaitsevaisuus lisääntyä!"  - Ylikomisario twiittaa

Koepotkupallo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 468
 • Liked: 346
Voisiko joku jenkkien taloutta ja politiikkaa enemmän seuraava ja ymmärtävä avittaa, että jos Obamacare kaatuu, ja uutta Carea ei ole pystyssä, mitä tapahtuu jollekulle semi-köyhälle obamacareen kuuluvalle, jos se sairastuu vakavasti? Onko kuolema tai konkka vaihtoehdot?

Sitten siirrytään vain Obamacarea edeltäneeseen aikaan. Vakuutuksia ottavat ne joille se suostutaan myymään ja ne, joilla on siihen varaa. Obamacaren kaatuminen ei vaikuta suuresti Medicareen ja Medicaidiin, koska ne ovat ennen Obamacarea pystytettyjä systeemejä. Ei ole suoranaisesti totta, että "ihmiset taas kuolevat kadulle"

Obamacare kaatuu vuodessa, jos siihen säädetty pakollisuus poistuu, koska laaja maksajaporukka on ehdoton edellytys jos 20 miljoonaa maksamatonta tai tuettua saa vakuutuksen. Pakollisuus oli vakuutusyhtiöiden vaatimus, mutta nyt samat vakuutusyhtiöt ovat poistuneet osavaltioiden markkinoilta. Go figure.
Rehellinen lapinmies on myös yrittäjä-lakimies, varatuomari, suunnistaja, aloittaja, kenttäjuristi, juristi, auktorisoitu lakimies, varatuomari, juristi ja pelle.

Jaakko Sivonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 778
 • Liked: 4867
Spicerkin kyllästyi valehtelemaan? Kaikki ei ollutkaan niin erinomaista mahtavaa ja upeaaa?

https://yle.fi/uutiset/3-9736000

Spicer erosi protestina kun Trump nimitti erään liikemiehen viestintäpäälliköksi ja tätä Spicer ei hyväksynyt.

Kyseessä on siis Anthony Scaramucci. Tämä on muuten eri mieltä Trumpin kanssa ilmastonmuutoksesta (siitä, onko se "hoax" vai ei). Aijai, saako potkut, kun Trump saa tietää?

Invalid Tweet ID
Malo periculosam libertatem quam quietum servitium

Profiilikuvan tausta

Uimakoulutettava

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 138
 • Liked: 4291
 • Kukkahattubingoava kristitty eli väärämielinen VHM
Tiesittekö, että Trump on kuin Turkki eli "äärikansallismielinen"? :roll:

Kyllä, ihan totta, näin oikein tiedostavainen professori jälleen suvaitsevaista kansan puolikasta RepoRadiossa valistaa.

Hyi, kansallismielisyys, hyi! Eurostoliitto ja Monikulttuuri - eläköön!

Lainaus

YLE:n anto

Kansainvälisen oikeuden professori ennustaa: Yhdysvaltain imperiumi päättymässä

22.7.2017

Presidentti Donald Trumpin alkukautta Yhdysvalloissa ovat leimanneet skandaalit, tietämättömyys viranhoidon vaatimuksista, poliittinen kokemattomuus ja arvaamattomuus.

 :flowerhat:

– Oli aivan häkellyttävää nähdä, kuinka lähellä Macchiavellin analyysi Rooman valtakunnan tuhosta on sitä, mitä näemme nyt Yhdysvalloissa, Koskenniemi sanoo.

 :flowerhat:

Trumpin edustamaa äärikansallismielistä valtionjohtoa on vallassa muuallakin, muun muassa Turkissa, Puolassa ja Unkarissa.

Kansallisuusaate onkin kansainvälisesti voimissaan, Koskenniemi toteaa. Siksi myös vaikutukset kansainväliseen järjestelmään tuntuvat lähivuosina.

– Kansainväliset instituutiot, kuten YK, Euroopan unioni, Maailman kauppajärjestö WTO, Maailmanpankki, kehityspuolen järjestöt ja kansainväliset rahoituslaitokset joutuvat lähivuosina poliittisiin vaikeuksiin. Tuki niille tulee entisestään vähenemään, samoin kuin niiden resurssit, Koskenniemi ennustaa.
"Taisi Merkel todeta tuossa keskustelussa lainaten edeltäjiään, että joka unohtaa EU-projektin, pitäisi käydä sotilaiden haudoilla sitä muistelemassa" :flowerhat:

Päälahjoittaja Sipilä

"Teko oli rikos ja siinä käytettiin väkivaltaa. Uhriksi otettua naista sormeiltiin vaatteiden alta. Ja siinä kaikki."

Dr. Kemppinen

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 851
 • Liked: 4720
 • köyhää valkoista paskasakkia

Jos kongressin republikaaneilla olisi munat ja aivot, rupeaisivat panemaan kuntoon liittovaltion asioita. Jos ja kun on enemmistö kaikissa kolmessa paikassa niin luulisi käyttävän lakeja hyväkseen. Ja alkavan estää kapinaliikkeen ja liittovaltion tuhoa ajavien projekteja. Eli siis viihdeteollisuus, media, liberaalit,  laittoman siirtolaisuuden bisnes ja juutalaispääoma tarkempaan kuriin.
Timo Soini: "Jos itsensä pettää, kuka jää jäljelle? // sitä saat mitä tilaat  // persut ei myy persettään // pidän loikkareita luusereina"

Vesa Heimo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 709
 • Liked: 1463
 • Nussittuna nukkuisit sikeästi.
Eli siis viihdeteollisuus, media, liberaalit... juutalaispääoma tarkempaan kuriin.

Mitäs näille pitäisi sun mielestä tehdä? Eli mitä tarkoitat "tarkemmalla kurilla?" Ihan konkreettisesti.

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 291
 • Liked: 820
Eli kyllä väitän että CBO valehtelee, ja väitän että sinä monen valtiouskovaisen kanssa uskotte CBO:n ennusteet koska kuvittelette valtion kykenevän ennustamaan tulevaa. Jopa niin voimakkaasti että ennusteen kyseenalaistaminen tai jonkin muun todennäköisen vaihtoehdon ääneen sanominen, koetaan väitteeksi siitä että CBO valehtelee.
Nationalistina olen "valtiouskovainen". Minusta kansallisvaltio, jossa valtio huolehtii luonnollisista monopoleista mahdollisuuksien mukaan, on se luonnollisin ja toimivin tapa hoitaa asioita. Tuolloin kansallisvaltion kansalaiset ovat tietyssä mielessä "osakkeenomistajia", jotka pyrkivät järjestämään useita asioita mahdollisimman tehokkaasti. Noita luonnollisia monopoleja ovat muun muassa väkivaltakoneisto kuten armeija ja poliisi sekä niiden takana oleva lainsäädäntökoneisto. Käytännön kokemusten mukaan terveydenhoito ja koulutus ovat myös järkevimmin hoidettuja kun temppu tehdään kansallisvaltion monopolin kautta.

Mikäli ei ole sinun määritelmäsi mukainen "valtiouskovainen" on lähtökohtaisesti kansallisvaltioita vastaan. Annetaan vain markkinoiden määritellä kansallisuuksien rajat ja muuta paskaa. Asia on minusta selvä, mielipiteesi on tullut selväksi.

Olen valmis lyömään kanssasi vetoa siitä, että CBO:n ennusteet pitävät tässä terveydenhoitokuviossa aika hyvin kutinsa. Kossupullo?

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 291
 • Liked: 820
Voisiko joku jenkkien taloutta ja politiikkaa enemmän seuraava ja ymmärtävä avittaa, että jos Obamacare kaatuu, ja uutta Carea ei ole pystyssä, mitä tapahtuu jollekulle semi-köyhälle obamacareen kuuluvalle, jos se sairastuu vakavasti? Onko kuolema tai konkka vaihtoehdot?
Tämä on hyvin yksinkertainen kuvio. Kun voimassa oleva vakuutuskausi päättyy, niin vakuutettu päättyy vakuudettomaan tilaan. Tuolloin pitää vakuutus uusia joko uusia uusilla hinnoilla tai sitten vakuutus jää uusimatta.

Mikäli vakuutus on vielä voimassa sairastumisen tapahtuessa, niin vakuutus kattanee useimmissa tapauksissa kustannukset. Mutta mikäli diagnoosi tehdään vakuutuskauden päättymisen jälkeen, niin se on aika ikävä juttu.
« Viimeksi muokattu: 22.07.2017, 16:49:15 kirjoittanut tyhmyri »

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 347
 • Liked: 4334
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Olen valmis lyömään kanssasi vetoa siitä, että CBO:n ennusteet pitävät tässä terveydenhoitokuviossa aika hyvin kutinsa. Kossupullo?

Lyödään vain vetoa. Iso kossu. Saakos Alkosta litran pulloja? Ja sitten tarkkuus. +- 3 miljoonaa? Ois noin 10% heittovara. Tai voidaan mennä +- 5 miljoonallakin. Se on nyt lukujen sisällä ja voi olla että tilanne joko paranee tai sitten karkaavat.

Mutta annampa tarkemman määritelmän valtiouskolle. Se tarkoittaa sitä että kaikki tieto mitä valtio julkistaa on oikein ja totta. Eikä niissä ole virheitä ja niin väittäminen on folipipoista salaliittoilua.

Tätä on järkkymätön usko mm NOAA:n julkaisuihin jotka muuttuvat joka vuosi muuttaen aiempia julkaisuja. Kuten myös usko CBO:on lukemiin vaikka tämän arviot Obamacaren osalta ovat menneet ja menevät metsään jatkuvasti.

Yhdysvaltojen kohdalla on kyettävä erottamaan se mihin täällä on totuttu. Siellä ei ole vuosikymmeniä rakennettu julkista terveydenhuoltoa ja eläkejärjestelmää kuten meillä. Siellä ei siten ole valtion harjoittamaa ponzi huijausta käynnissä, kuten meillä.

Siellä ei makseta ensin 24% palkasta eläkejärjestelmään jonka jälkeen vielä muutama kymmen % tuloveroa ja sitten kulutuksen myötä tulevat alvit. Siellä palkan sivukulut eivät ole kuten täällä.

Mutta helpostihan saataisiin tietää kuinka moni kannattaisi Suomessa nykyistä hyvinvointivaltiota. Pistetään työnantajat maksamaan palkkakulut puhtaana työläisen tilille, samalla antaen työläiselle laskut kaikista niistä sivukuluista joita tämän nyt tarvitsee maksaa. Kuinka kauan ajattelet hyvinvointivaltion pysyvän pystyssä? Päivän vaiko kaksi?
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 851
 • Liked: 4720
 • köyhää valkoista paskasakkia
Eli siis viihdeteollisuus, media, liberaalit... juutalaispääoma tarkempaan kuriin.

Mitäs näille pitäisi sun mielestä tehdä? Eli mitä tarkoitat "tarkemmalla kurilla?" Ihan konkreettisesti.

Lain suomin keinoin puuttua verotukseen, tukiin, lupiin jne. Julkisin varoin lisätä tiedotusta kunnianloukkauksia ja valeita kohtaaan.

Yhdistää omat rivit. Puuttua suullisesti ja yhteistyötä laajentamalla laittomuuksiin kehottamista vastaan. Tukea omien kanavien ja kannattajien kautta sisällissodan estämistä tukevaa yksityistä teollisuutta ja mediaa.

Varustautua tulevaan kaaokseen rauhallisesti, päättäväisesti ja lujasti. Tarvittaessa vaikka ulkomaihin ja ystävällisiin suhteisiin nojaten. Niin kuin vastapuoli hakee täysillä tukea sisällissotaan yllyttäviltä tahoilta kuten ns. länsi, EU, EKP, Saksa, Ranska, Suomi, Soros, Bilderberg, Yle, Sanoma Oy jne. 
Timo Soini: "Jos itsensä pettää, kuka jää jäljelle? // sitä saat mitä tilaat  // persut ei myy persettään // pidän loikkareita luusereina"

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 291
 • Liked: 820
Lyödään vain vetoa. Iso kossu. Saakos Alkosta litran pulloja? Ja sitten tarkkuus. +- 3 miljoonaa? Ois noin 10% heittovara. Tai voidaan mennä +- 5 miljoonallakin. Se on nyt lukujen sisällä ja voi olla että tilanne joko paranee tai sitten karkaavat.

Mutta annampa tarkemman määritelmän valtiouskolle. Se tarkoittaa sitä että kaikki tieto mitä valtio julkistaa on oikein ja totta. Eikä niissä ole virheitä ja niin väittäminen on folipipoista salaliittoilua.
CBO:n lukujen osalta olen itse omissa laskelmissani päätynyt samalle tontille. Itse laskemani arvio Obamacaren purkamisen jälkeisistä ilman vakuutusta jäävistä on suurempi kuin CBO:n arvio. En ole jaksanut perehtyä siihen mistä ero johtuu. Suositin vähentämään sijoitusta tiettyihin toimijoihin.

USA:ssa on näissä kuvioissa muutama lähde, jotka ovat olleet aika luotettavia. CBO on yksi noista. Jokin aika sitten linkkasin ketjuun aika luotettavaksi osoittautuneen republikaanien ajatuspajan ehdotuksen, joka ei kuitenkaan ole saanut tukea poliittisilta toimijoilta.

Hauskaahan tässä on se, että aikoinaan Romneyn ajama terveydenhuoltouudistus oli hyvin samankaltainen kuin nykyinen Obamacare.

Kun aikoinaan ensimmäistä kertaa olin tekemisissä republikaaneihin kuuluvien talouspuolen tyyppien kanssa, niin meininki oli aika erilaista.

Kun Teaparty alkoi nousta, niin republikaanit alkoivat minun mielestäni irrota numeroilla näytettävästä todellisuudesta.

Tämä ei tarkoita sitä, että monet Trumpin hallinnon (erityisesti Bannonin ajamat) ideat eivät olisi minusta järkeviä. Mutta nykyisen republikaanipuolueen kanssa niiden ideoiden läpimeno on lähes mahdotonta.