Kirjoittaja Aihe: Donald Trump -USA:n 45. presidentti 2017-> (katso ohjeet alusta)  (Luettu 348481 kertaa)

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 972
 • Liked: 158
  • Profiili
Suomella menee kaikilla mittareilla eeppisen paljon paremmin? Tjaa, täällä kun on monipuolue/yksipuolue konsensus politiikka voimissaan. Päätösvalta luovutettu ulkomaille, eikä kansakunta oikein kehity. Lähes kaikki kansakunnan omaisuus on joko jo myyty eniten tarjoavalle tai se myydään. Jonka jälkeen sitten maksetaan isosti sille eniten tarjonneelle, koska luonnollisesti tälle on luovutettu järjettömästi luotu monopoli.
Olet oikeassa että täälläkin ollaan menossa huononpaan suuntaan. Kepun ja Kokoomuksen korporaatiokommunistit tekevät hartiavoimin töitä että tänne saataisiin kopioitua usan huonoimmat puolet kuten infran ykstyistäminen. Mutta on täällä valopilkkujakin. Supercellin omistajat eivät kuulu tuohon sankiin ja he käyttävät miljooniaan sijoittamalla niitä "oikein". Veikkaan että Bernereitä yms sieppaa kunnolla Paanasten yms toiminta. Tunnen myös vanhojen tehdassukujen jälkikasvua ja tiedän ettei he ole viemässä suomea huononpaan suuntaan omaa etua ajatellen. On ymmärretty että itsellä on enemmän kuin riittävästi joten joulubonuksen takia ei tarvitse siirtää tehdasta puolaan. Ongelma vain on että heidänkin valta on rajallista. Yhtiökokouksessa on paöjon tahoja nopeiden voittojen perässä.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 334
 • Liked: 3131
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
  • Profiili
Vai että oikein ja pelkästään kepun ja kokoomuksen korporaatiokommunistit  :facepalm:

Rehellisesti yksikään eduskunta puolue, edes perussuomalaiset eivät saa puhtaita papereita tuosta. Lipponen, Siimes, Alho, Niinistö yms. Jokainen ek puolue on ryvettynyt eikä mitään ole opittu. Infran yksityistämisessä ei sinällään ole mitään pahaa, jos sen tekee kuten tavallisesti suomessa, eli monopoliyksityistäminen -> myydään eniten tarjoavalle, Kuten radioverkko, sähköverkot ja nyt Bernerin kaavailemana tieverkko, niin siinä ei ole muuta kuin pahaa ja vikaa.

Supercellin omistajat saavat tehdä rahoillaan mitä huvittaa. Kuten tyhmyyksiä, esimerkkinä Bernerin lastensairaala huijaukseen rahan lahjoittaminen. Suomessa kuten yhdysvalloissa Julkinen valta käyttää jatkuvasti enemmän ja enemmän rahaa, tuottaen vähemmän ja vähemmän sillä rahasummalla. Kuinkakohan moni järjenjättiläinen käyttäisi noin 2-4 kertaa uuden stadionin rakennushinnan vanhan korjaamiseen. Näin esimerkkinä siitä mihin rahaa on käytettävissä. 300 stadionin remppaan mutta lastensairaala kerätköön lahjoituksina rahoituksensa osasen.

Tosin sairaalarakennuksen hinta 175 miljoonaa sieppaa sydämestä. Mistä se on tehty, kullasta? Tätä se on kun ajatellaan imagolla ja tunteilla, järjen ja lompakon sijaan. Järjestäen näitä julkisella rahalla askarreltuja rakennuksia, rempataan muutama vuosi valmistumisen jälkeen, kun rakennettaessa on tehty virheitä ja puutteita löytyy.

Vai ei tehdassukujen jälkikasvuilla ole valtaa yhtiökokouksessa tarpeeksi. No markkinatalouden pelisäännöillä, oma moka heidän osaltaan. Sitä kannattaa miettiä missä tuli tehtyä virheitä jos päätösvalta suvun tehtaasta on viety. Tosin yhteiskunta on rankaissut näitä sukuja jatkuvasti, joka osaltaan varmasti vaikuttaa. Mutta eihän nyt Suomen valtiota ja yhteiskuntaa sovi syyttää siitä että nämä vetävät yrittäjien ja firmojen taskuista sen minkä kehtaavat ja kykenevät. Pahimmassa tapauksessa tappaen yritykset. Ei tietenkään, kun meillä menee kaikilla mittareilla niin eeppisen hyvin.
« Viimeksi muokattu: 15.07.2017, 16:39:07 kirjoittanut mannym »
If an honest man is wrong, after demonstrating that he is wrong, he either stops being wrong or he stops being honest...

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

Alaric

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 493
 • Liked: 22967
  • Profiili
Paavia lähellä olevat tahot arvostelevat mielipidekirjoituksessaan Trumpia ja Steve Bannonia.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/paavi_trump_syyt%C3%B6s-67855 (15.7.2017)

Lainaus
"Ei kaukana islamistisesta ääriajattelusta" – Vatikaani ryöpyttää Donald Trumpia

Vatikaanin mukaan USA:n presidentin politiikkaa perustuu vastakkainasetteluun.

Paavin esikunta syyttää Yhdysvaltain presidenttiä ja hänen strategiaan Steve Bannonia apokalyptisesta geopolitiikasta, jonka juuret "eivät ole kaukana islamistisesta ääriajattelusta".


Paavia lähellä olevat tahot ovat The Guardianin mukaan julkaisseet kirjoituksen La Civiltà Cattolicassa. Se on tarkistettu Vatikaanissa ennen julkaisua.

Artikkelissa arvostellaan Valkoisen talon politiikkaa "evankelistisesta fundamentalismista", joka käsittelee aiheita, kuten ilmastonmuutosta, maahanmuuttajia ja muslimeita. Ajattelun takana on kritiikin mukaan vääristynyttä tulkintaa Vanhasta testamentista, jossa painottuu lähinnä sota ja vastakkainasettelu.

Artikkeli julkaistiin vain päiviä sen jälkeen, kun evankelistat olivat käyneet Valkoisessa talossa ja siunanneet Yhdysvaltain presidenttiä. Tapaamisessa tuettiin uskonnonvapautta, Israelia ja terveysuudistusta.

The Guardianin mukaan Donald Trump ei koskaan ole tunnustautunut uskonnolliseksi mutta voitti siitä huolimatta evankelistien tuen presidentinvaaleissa.

Strategisti Steve Bannon on laitaoikeistolaisen Breitbart-julkaisun entinen päätoimittaja ja katolilainen. Vatikaanin kritiikkikirjoituksessa Bannonin ajattelua arvostellaan siitä, että hän demonisoi ja asettaa vastakkain eri kansanosia ja esittää USA:n olevan kansa, jota jumala suojelee.
"Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön." - Timo Soini, 3.6.2017

"Pidän loikkareita luusereina." - Timo Soini, 3.6.2017

Raksa_Mies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 189
 • Liked: 296
  • Profiili
Jopa Trumpia huvittavampaa on tämä keskustelu täällä. Tekikö joku jotakin tai jättikö tekemättä. Ja miksi teki tai jätti tekemättä. Kuinka pitäisi todistaa, että joku teki jotain tai todistaa, ettei tehnyt (ikäänkuin täällä kenellekään olisi sellaiseen mahdollisuutta). Mutta siis kertakaikkisen hienoa viihdettä, vaikka monella kirjoittaessa lieneekin verenpaina kohtuullisesti koholla näitä kirjoitellessaan.

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 183
 • Liked: 7926
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
  • Profiili
Kepun ja Kokoomuksen korporaatiokommunistit tekevät hartiavoimin töitä että tänne saataisiin kopioitua usan huonoimmat puolet kuten infran ykstyistäminen.

Infran yksityistäminen on minustakin ikävää -- varsinkin monopoli-infran --, mutta ei se nyt erityisen kepulaista tai kokkarien toimintaa ole, kuten jo mannym totesi. Ja jos se on usan huonoin puoli, niin aika hyvin usalla menee, jopa vahvasti usaa vihaavien ihmisten mielestä. Minusta usassa on huomattavasti huonompiakin puolia, kuten vankien suuri määrä.

Trump on nyt Syyrian sodan hoidettuaan alkanut jälleen lisätä kierroksia sosialistisen lehdistön puhdistamiseen. Sosialistinen lehdistö alkaa olla jo hätää kärsimässä. Se on hieno asia. Vieläkin Suomen sosialistinen lehdistö -- kuten korporaatiokommunistisen Kokoomuksen verkkouutiset -- yhä osoittaa vihaansa amerikkaa, vapautta ja markkinataloutta kohtaan, mutta pian on kurssin pakko muuttua. Ei korporaatiokommunistien omasta halusta ja omien päätösten johdosta, vaan siitä syystä, ettei heillä enää pian ole amerikassa toveria auttamassa valeuutisten keksimistä. Suomen sosialistinen lehdistö joutuu samanlaiseen tyhjiöön kuin Kominformin hajoamisen johdosta joutuivat.

Trump kertoi muuten tykkävänsä amerikan uudesta sotalaivasta nimeltä John Finn -- "Suomen Jussi" --. Se onkin komea laiva. Trumpin ja amerikkalaisten mielestä onkin olemassa yksi asia, joka kuuluu erityisesti valtiolle ja vain valtiolle. Se on sotiminen. Sosialistit tykkäsivät Obaman aikana sotia epämääräisten yritysten kautta palkattujen palkkasoturien avulla. Trump uskoakseni tulee tekemään myös tässä suhteessa isoja muutoksia. En tarkoita palkka-armeijasta luopumista -- joka voisi olla Trumpin toive, mutta ei asialistalla kovin korkealla -- vaan sotimisen ottamista jälleen kokonaan valtion haltuun, ja vielä todennäköisemmin valtion suunnattoman sotilasvirastojoukon karsimista rajulla kädellä. Siinä lähtee monelta sosialistilta varma korkeapalkkainen suojatyöpaikka alta. Edes amerikan kokoinen suurvalta ei tarvitse pariakymmentä vakoiluvirastoa.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Oho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 946
 • Liked: 859
  • Profiili

Suomellla menee lähes kaikilla mittareilla mitattuna helvetisti paremmin kuin usalla. Väkimäärään suhteutettuna ihan eeppisen paöjon paremmin. Siellä ollaan jumissa riitelevässä kaksipuolue järjestelmässä joka estää kansakunnan kehittymisen.


Höpö höpö, kaksipuoluejärjetelemän sijasta Suomi on konsensus- tai puoluediktatuuri, jossa oppositio opponoi lähinnä näytelmän jatkuvuuden takaamiseksi mutta mitään todellisuudessa toimivaa demokratiaa ei taida olla. Toki Suomessa demokratian muodot täyttyvät, vaaleja järjestetään ja luottamushenkilöitä valitaan, mutta se ei oikein riitä, kun maata hallitsee poliittisesti valittu virka-aateli puoluetoimistojen tiukassa lieassa, ja jolla aatelilla, kuten jossain luultavasti visitsinä todettiin, ei kansalle ole mutta katsetta tarjota kuin ylenkatse.

"Äänestäjien ei pidä voida kuvitella että äänestämällä he voivat vaikuttaa harjoitettavan poliitiikan sisältöön"..Miltei 50 vuotta Suomessa asuneena, moiset harhaluulot tulivat tosiaan piestyksi ulos.

Tälleen suunnileen vuosi sitten USA:han muuttaneena viiskymppisenä mun on aika hankala nähdä kuinka Suomella menee eeppisen paljon paremmin. Tai no ehkä nyt menee johtuen siitä että mä olen täällä Suomen sijaan.
« Viimeksi muokattu: 17.07.2017, 18:49:27 kirjoittanut Oho »

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 339
 • Liked: 1249
 • Harvinainen valkoinen leijona
  • Profiili
Tämä edellä pari viestiä aiemmin postattu juttu Vatikaanin kirjoituksesta vaatii nyt kommentointia. Tällaisenaan se vaikuttaa vaatimattomalta, pikkukritiikiltä kaikessa trumpin haukkumisessa, jopa mitättömältä. Sitä se ei ole, vaan tämä sinänsä pieni natina kuuluu siitä kun vanha laiva on hajoamassa kahtia...
Lainaus käyttäjältä: Verkkouutiset
"Ei kaukana islamistisesta ääriajattelusta" – Vatikaani ryöpyttää Donald Trumpia
...Artikkelissa arvostellaan Valkoisen talon politiikkaa "evankelistisesta fundamentalismista", joka käsittelee aiheita, kuten ilmastonmuutosta, maahanmuuttajia ja muslimeita. Ajattelun takana on kritiikin mukaan vääristynyttä tulkintaa Vanhasta testamentista...
...Strategisti Steve Bannon on...katolilainen. Vatikaanin kritiikkikirjoituksessa Bannonin ajattelua arvostellaan siitä, että hän demonisoi ja asettaa vastakkain eri kansanosia ja esittää USA:n olevan kansa, jota jumala suojelee...

Tuo suomenkielinen juttu on jo itsessään lievennetty versio, eli vesitetty. Newsweek sanoo että
Lainaus
[It] also took aim at conservative religious support for Trump, accusing activists of promoting a "xenophobic and Islamophobic vision
Eli Paavi lähimpineen on kovasti huolissaan islamofobiasta...mikä tietysti on loogista jos kuvittelee että Paavi Kardinaaleineen on menossa jokaperjantaiseen rukoushetkeen moskeijaan mekkaa kumartamaan. Juttu jatkuu:
Lainaus
Jesuit magazine America, Spadaro defended the editorial several days after its publication: “Often this fundamentalism is born from the perception of a threat,” he said, “of a world that is threatened, a world that is collapsing, and so it responds with a religion from a reading of the Bible transformed into an ideological message of fear.” Spadaro noted that such religious fundamentalism is not a singularly American problem.
Tämä Vatikaani-artikkelin puolustelujuttu taas syyttää koko maahanmuuttokriittisyyttä fundamentalisteiksi - että "uhkien näkeminen on fundamentalismia, jonka esiintyessä tapaa maailma romahtaa". Tässä siis syytetään, että uhkien näkeminen (kuten maahanmuuttokriittisyys näkee) aiheuttaa maailman romahduksen...mutta ei kerro miksi se niin tekisi? Kirjoittaja ei näemmä tajua, että maailma romahtaa jos ne nähdyt uhkat toteutuvat. Uhkien näkijät ovat kuin vaikkapa Raamatun uhka-fundamentalisti Nooa joka huolissaan varoitti vedenpaisumuksesta, ja se tuli riippumatta siitä näkikö Nooa sen uhkana vai ei. Tuhoa ei estä se, jos varoittelu ja kritiikki kielletään lailla.

Entinen (eläkeläinen) Paavi puolestaan antoi kritiikkiä nyky-Vatikaanille kerrotaan esim CatolicNewsAgencyssä ja analysoiden TeaPartyliikkeen lehden jutuissa, joissa ex-Paavi sanoi:
Lainaus käyttäjältä: Catolic News Agency
the Lord does not abandon His Church, even when sometimes the boat has taken on so much water as to be on the verge of capsizing
Eli katolinen kirkko on ex-Paavin mukaan hörpännyt vettä niin ronskisti, että on kallistunut toiselle puolelle (varmaan vasemmalle kallellaan, jos on kyseessä epäsuora vihjaus), ja on siksi vaarassa upota kaatuen. Näin rajun tekstin voi nähdä, kuten Teapartyliikkeen lehti näkee, kritiikkinä nykyiselle Paaville apulaisineen, jotka ovat (lainaan Teapartyn lehteä) "vastustavat Trumpin politiikkaa, koska ovat avoimien rajojen sosialisteja jotka yrittävät puskea voimalla islamilaista maahanmuuttoa, samalla itse piilotellen suojassa muurien ja yksityisarmeijan turvaamana".

Ex-Paavi siis näkee uhkana katolisen kirkon uuden jakautumisen, Trumpin seurauksena, jossa toistuu vuoden 1054 Suuri Skisma johtaen hajoamiseen katoliseen ja ortodoksiseen kirkkoon. Kuten silloin, niin taas on kyse näennäisesti pienistä, mutta syvällä kulkevista eroista Raamatun tulkinnassa ja kirkon suhtautumisessa ypärillä tapahtuviin poliittisiin tapahtumiin. Jos, kuten nyt ex-Paavin kritiikinkin perusteella näyttää, Paavi ottaa Vatikaanille voimakkaan poliittisen nojan yhteen suuntaan...ei hyvä heilu. Katolinen kirkko on siis jo hörpännyt vettä ja pahasti. Saapa nähdä tuleeko toinen Suuri Skisma Trumpin seurauksena, maahanmuutosta ja avoimista rajoista, jossa katolinen kirkko jakautuu kahtia ehkäpä jopa vuonna 2054.


« Viimeksi muokattu: 17.07.2017, 23:35:29 kirjoittanut Alarik »

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 334
 • Liked: 3131
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
  • Profiili
http://www.breitbart.com/big-government/2017/07/17/senate-bill-dies-president-trump-mitch-mcconnell-call-clean-repeal-obamacare-now-replacement-later/

Lainaus
President Donald J. Trump is calling on congressional Republicans to drop their failed efforts to repeal and replace Obamacare in one fell swoop and instead pass a clean repeal of the failed health care overhaul from the previous administration now and push through a bipartisan replacement plan later.

McConnell is now saying he will support Trump’s idea of passing clean repeal of Obamacare now and a replacement of Obamacare later. The legislation for a clean repeal of Obamacare has already passed both chambers of Congress in 2015, with a majority in the House and in the Senate voting for it.

Näin siinä kävi. Republikaanien sekoilu päättyi ja moodi muuttui. McConnel menetti tarvittavat äänet ja nyt näyttää siltä että palataan siihen mitä aiemmin tehtiin.

Demokraatit ovat melko hiljaa tällä hetkellä republikaanien terveydenhuolto uudistuksen kuolemisesta huolimatta. Se kun tarkoittaa sitä etteivät republikaanit tulleetkaan ja siivonneet heidän sotkujaan.

Katsotaan nyt mihin homma etenee. Voip näet olla että Trumpin suurimpiin kuuluva vaalilupaus olisi toteutumassa.
If an honest man is wrong, after demonstrating that he is wrong, he either stops being wrong or he stops being honest...

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 182
 • Liked: 623
  • Profiili
Voip näet olla että Trumpin suurimpiin kuuluva vaalilupaus olisi toteutumassa.
Mikäli tarkoitat Trumpin lupausta siitä, että kaikki USA:n kansalaiset saisivat järkevän hintaisen terveydenhoidon, niin sen toteutuminen ei näytä kovinkaan uskottavalta.

Uskon kyllä, että Obamacare saatetaan saada kumotuksi. Mutta GOP:n rahoittajissa on paljon jengiä, jonka mielestä köyhät kuolkoot. Romney hävisi vaalit tuon asenteen takia, mutta "givers and takers" on erityisesti GOP:n rahoittajien puolella sen verran vahva ajatusmalli, että en usko Trumpin kykenevän toteuttamaan kaikkia USA:n kansalaisia koskevaa terveydenhuoltoa vaikka kuinka haluaisi. Monet suurista rahoittajista olisivat vain tyytyväisiä jos kaikki terveydenhuoltolait kaadettaisiin. Osahan toivoo jopa FDA:n alasajoa.

Tuo kaikkia USA:n kansalaisia koskeva terveydenhuolto oli se vaalilupaus. Ei niinkään Obamacaren kaataminen.
Blogi talouden ja politiikan liitosta: http://tyhmyri.wordpress.com/

Finis Finlandiae

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 873
 • Liked: 2707
 • POSLIINI ei ole ystävä
  • Profiili
Gallupeilla voi pyyhkiä takamuksensa, mutta tämä on hauska.
Hillary epäsuositumpi kuin Trump!  ;D

For a president with historically low poll numbers, Donald Trump can at least find solace in this: Hillary Clinton is doing worse.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-07-18/finally-a-poll-trump-will-like-clinton-even-more-unpopular
PolpoSTASI: "Jos tämä tori olisi tarkoitettu suomalaisille, täällä olisi suomalaisille tarkoitettuja penkkejä. Häivy!"

GER = paskan kemiallinen merkki
Pakkoruotsi = /c:stä!
YLE - powered by 3000+ mokuidioottia.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 334
 • Liked: 3131
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
  • Profiili
Voip näet olla että Trumpin suurimpiin kuuluva vaalilupaus olisi toteutumassa.
Mikäli tarkoitat Trumpin lupausta siitä, että kaikki USA:n kansalaiset saisivat järkevän hintaisen terveydenhoidon, niin sen toteutuminen ei näytä kovinkaan uskottavalta.

Uskon kyllä, että Obamacare saatetaan saada kumotuksi. Mutta GOP:n rahoittajissa on paljon jengiä, jonka mielestä köyhät kuolkoot. Romney hävisi vaalit tuon asenteen takia, mutta "givers and takers" on erityisesti GOP:n rahoittajien puolella sen verran vahva ajatusmalli, että en usko Trumpin kykenevän toteuttamaan kaikkia USA:n kansalaisia koskevaa terveydenhuoltoa vaikka kuinka haluaisi. Monet suurista rahoittajista olisivat vain tyytyväisiä jos kaikki terveydenhuoltolait kaadettaisiin. Osahan toivoo jopa FDA:n alasajoa.

Tuo kaikkia USA:n kansalaisia koskeva terveydenhuolto oli se vaalilupaus. Ei niinkään Obamacaren kaataminen.

Menee kyllä toisinpäin. Trump kampanjoi eritoten Obamacaren kaatamisella, myöhemmin mukaan tuli kaikkia kansalaisia koskeva terveydenhuolto.

Tarkemmin vielä GOP:in rahoittajissa ei ole väkeä jonka mielestä köyhät kuolkoot. GOP:in rahoittajissa on niitä samoja kuin Demokraattien rahoittajissa, joiden mielestä valtion on maksettava tukaisia vakuutusyhtiöille ja mieluusti vielä järjestää se terveydenhuolto niin että valtio maksaa vakuutusyhtiölle kansalaisten lisäksi.

Minustakin monia yhdysvaltojen terveydenhuoltolakeja pitäisi ajaa alas. Varsinkin ne jotka koskevat niitä vakuutusten minimikattavuuksia.

Vai ostaisitko nyt kotimaassa tapaturmavakuutuksen, jos siihen sisällytettäisiin ja hintaan myös, sukupuolenvaihdosleikkaus, värikynterapiaa yms, tavaraa jonka myötä sen hinta nousee tasolle ettei siihen ole varaa tai sitä ole järkeä maksaa?

Kaikki yhdysvaltojen kansalaiset on mahdollista vakuuttaa, jos nämä itse näin haluavat ja sellaisilla ehdoilla kuin nämä haluavat. Demokraattien ja sosialistien mielestä tosin valtion tulee päättää millaisia terveysvakuutuksia ihmisillä saa olla. Eikä kansalaisilla tule olla sananvaltaa itseään ja lompakkoaan koskevissa asioissa, kuten terveysvakuutuksessa.
If an honest man is wrong, after demonstrating that he is wrong, he either stops being wrong or he stops being honest...

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 182
 • Liked: 623
  • Profiili
Kaikki yhdysvaltojen kansalaiset on mahdollista vakuuttaa, jos nämä itse näin haluavat ja sellaisilla ehdoilla kuin nämä haluavat. Demokraattien ja sosialistien mielestä tosin valtion tulee päättää millaisia terveysvakuutuksia ihmisillä saa olla. Eikä kansalaisilla tule olla sananvaltaa itseään ja lompakkoaan koskevissa asioissa, kuten terveysvakuutuksessa.
Palaan Trumpin lupauksiin ja rahoittajien toiveisiin myöhemmin. Nyt en jaksa tehdä tarvittavaa taustatyötä.

Mutta palaanpa tuohon kaikkien kansalaisten vakuuttamiseen. Väitätkö, että CBO valehteli laskiessaan sairasvakuutuksen saaneiden määrän pienenevät useilla kymmenillä miljoonilla mikäli ehdotettu laki menee läpi? Syynä se, että köyhillä ei olisi varaa saada vakuutusta varsinkaan siinä tapauksessa, että on "pre-existing condition" kuten vaikkapa sokeritauti. Mikäli väität CBO:n olevan väärässä, niin laita laskelmat tiskiin. CBO:n laskelmat perusteluineen löytyvät viraston sivuilta.

CBO on siis Congressional Budget Office. https://www.cbo.gov/

Republikaaniset ajatuspajat ovat esittäneet malleja, jotka todella olisivat parannuksia Obamacareen. Mutta kukaan republikaanien johtajista ei ole noita malleja ajanut.
Blogi talouden ja politiikan liitosta: http://tyhmyri.wordpress.com/

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 334
 • Liked: 3131
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
  • Profiili

Palaan Trumpin lupauksiin ja rahoittajien toiveisiin myöhemmin. Nyt en jaksa tehdä tarvittavaa taustatyötä.
 
Mutta palaanpa tuohon kaikkien kansalaisten vakuuttamiseen. Väitätkö, että CBO valehteli laskiessaan sairasvakuutuksen saaneiden määrän pienenevät useilla kymmenillä miljoonilla mikäli ehdotettu laki menee läpi? Syynä se, että köyhillä ei olisi varaa saada vakuutusta varsinkaan siinä tapauksessa, että on "pre-existing condition" kuten vaikkapa sokeritauti. Mikäli väität CBO:n olevan väärässä, niin laita laskelmat tiskiin. CBO:n laskelmat perusteluineen löytyvät viraston sivuilta.
 
CBO on siis Congressional Budget Office. https://www.cbo.gov/
 
Republikaaniset ajatuspajat ovat esittäneet malleja, jotka todella olisivat parannuksia Obamacareen. Mutta kukaan republikaanien johtajista ei ole noita malleja ajanut.

 
CBO ei käytännössä valehdellut, CBO ennusti ja CBO:n ennusteet ovat pääsääntöisesti menneet lopulta päin persettä. Eli kyllä CBO valehteli koska CBO ei voi tietää, vain ennustaa. 
 
Mitä CBO sitten ennusti? 23 miljoonaa vakuuttamatonta lisää vuoteen 2026 mennessä. Syyt se kertoo selkeästi siinä jatkopätkässä. Minä en tuosta löydä kohtaa sokeritaudista tai pre existing conditionista. Siinä on talouden ennustamista ja jopa epäonnistunutta ennustetta Obamacaren alla vakuutettujen määrästä.
 
Lainaus
Effects on Health Insurance Coverage
CBO and JCT estimate that, in 2018, 15 million more people would be uninsured under this legislation than under current law—primarily because the penalty for not having insurance would be eliminated. The increase in the number of uninsured people relative to the number projected under current law would reach 19 million in 2020 and 22 million in 2026. In later years, other changes in the legislation—lower spending on Medicaid and substantially smaller average subsidies for coverage in the nongroup market—would also lead to increases in the number of people without health insurance. By 2026, among people under age 65, enrollment in Medicaid would fall by about 16 percent and an estimated 49 million people would be uninsured, compared with 28 million who would lack insurance that year under current law.

 
CBO on käytännössä epäonnistunut täysin ennusteissaan Obamacaren kohdalla, miksi se nyt onnistuisi tässä? 
Lukuja voin lyödä pöytään tästä https://www.forbes.com/sites/gracemarieturner/2017/05/26/cbo-is-wrong-and-its-numbers-shouldnt-deter-needed-reform/#7f35269e5871
Lainaus
The Congressional Budget Office (CBO) launched its latest mistaken Obamacare-related estimatethis week, predicting that a House-passed bill to repeal and replace the embattled law would lead to 23 million more uninsured people by 2026.
Although CBO itself acknowledges that this latest prediction is “especially uncertain,” one thing is especially certain: CBO is wrong.
We explain why at greater length in a new Galen Institute paper that can be found here.
Estimating the coverage effects of big and complex legislation is treacherous work and CBO can hardly be faulted for getting it wrong every time.  But the agency’s errors are not only massive – one of their predictions of 2016 exchange-based enrollment missed by 140% – they also are consistent: the agency has repeatedly over-estimated the number of people who would get insurance through the Obamacare exchanges.
Undaunted by failure and unschooled by experience, CBO soldiers on, fearlessly predicting that millions will flock to the exchanges any day now.   Agency estimates of 2016 exchange enrollment ranged from 12 to 24 million.  The reality: 10 million had exchanged-based coverage as of December 2016.
No matter, CBO forecasts that this year, 15 million people will sign up for Obamacare policies.  The actual number as of March 31: 10.4 million, little changed from December.  But there’s always next year when, CBO assures us, enrollment will abruptly skyrocket to 18 million.
CBO measures the House-passed bill against this imaginary baseline and finds it wanting.  The agency believes that 8 million fewer people will have individual health insurance coverage in 2018 if that bill becomes law.

Paljon pidempi artikkeli ja loput voi lukea linkistä. Joten, jos ennustat jatkuvasti pieleen, niin voiko ennusteisiisi luottaa? Ja jos ei voi niin millä perusteella voidaan olettaa ennusteesi olevan totta? Vieläpä niin että voidaan kysyä joltakulta että valehtelitko tämän mielestä, kun annoit ennusteesi? Varsinkin kun vielä teroittaen, ennusteesi ovat tätä ennen menneet päin persettä, ennusteesi on vain "valistunut arvaus", etkä kykene antamaan mitään todellisuuteen perustuvaa todistetta siitä että ennusteesi pitää paikkansa? 
 
Eli kyllä väitän että CBO valehtelee, ja väitän että sinä monen valtiouskovaisen kanssa uskotte CBO:n ennusteet koska kuvittelette valtion kykenevän ennustamaan tulevaa. Jopa niin voimakkaasti että ennusteen kyseenalaistaminen tai jonkin muun todennäköisen vaihtoehdon ääneen sanominen, koetaan väitteeksi siitä että CBO valehtelee.

CBO valehtelee, CBO ei voi tietää miten markkinat kehittyvät. CBO on arvioinut ylioptimistisesti jopa lähiaikojen Obamacaren vakuuttamien määrät. Joten CBO:n ennusteen toteaminen paskapuheeksi ja pelkäksi arvaukseksi on totuudenmukaisempaa kuin julistaa CBO:n ennuste absoluuttisena totuutena. Mutta kerroppa toki nyt, miksi luottaisin CBO:n ennusteeseen ja millä perusteella?

If an honest man is wrong, after demonstrating that he is wrong, he either stops being wrong or he stops being honest...

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 972
 • Liked: 158
  • Profiili
TrumpCaren kaatuminen tekee Trumpista huonoimman diilin tekijän. Jos ei saa edes omaa puoluettaan diilinsä taakse niin amerikalla on edessä sama kohtalo kuin Trumpin kasinoiden ja lentoyhtiön kanssa. Amatöörinä vetää kaiken mihin koskee konkurssiin.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 334
 • Liked: 3131
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
  • Profiili
TrumpCaren kaatuminen tekee Trumpista huonoimman diilin tekijän. Jos ei saa edes omaa puoluettaan diilinsä taakse niin amerikalla on edessä sama kohtalo kuin Trumpin kasinoiden ja lentoyhtiön kanssa. Amatöörinä vetää kaiken mihin koskee konkurssiin.

Republikaanit eivät saaneet esittämäänsä repeal and replace kyhäelmää läpi. Obamacare on siis toistaiseksi ja pysyy toistaiseksi. Republikaanit eivät myöskään ole kyenneet sitä clean repealia tekemään. No katsotaan josko saisivat ensi viikolla äänestyksen aikaiseksi, jonka jälkeen republikaanit jotka äänestivät ei, pääsevät kotiinsa selittämään miksi näin.

Onhan se tietyllä tapaa hienoa kuinka Trumppia syytetään tästäkin, kuten nyt teet. Vaikka Trump ei ollut valmistelemassa, eikä äänestämässä esityksistä. Drain the swamp vaatii myös sen oman puolueen kuivattamisen.

Hauskempaan asiaan, koska täällä on niin monta gallup uskovaista ja Demokraatteihin kallellaan olevia, niin tämä osuu kuin nenä päähän.
http://ntknetwork.com/majority-of-voters-democratic-party-stands-for-nothing/
Lainaus
Whatever Trump’s struggles, the poll shows clear risks of Democrats’ opposition to Trump. Some 37 percent say the party currently stands for something, while 52 percent say it mainly stands against Trump. Even among Democrats, over one-quarter say their party primarily stands in opposition to Trump rather than for their own agenda.

Vähemmän mielenkiinnolla odotan galluppeihin uskovien kertovan miksi gallupissa on vikaa. Kun taas galluppeihin luottamattomilla on paljon helpompaa ja hauskempaa. "polls are only good for strippers and cross-country skiers."
If an honest man is wrong, after demonstrating that he is wrong, he either stops being wrong or he stops being honest...

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...