Kirjoittaja Aihe: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk  (Luettu 1778518 kertaa)

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 422
 • Liked: 11343
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10680 : 07.04.2020, 05:15:14 »

OT muiden OT:eiden päälle.

"Vasemmisto"-termi on kyllä problemaattinen, koska Suomessa tai Yhdysvalloissa ei merkittävien puolueiden joukossa ole vasemmistopuolueita. Sen sijaan kulttuurimarxilaisia on. USA:n demokraatit ja Suomessa tietysti VAS Vihr SDP ja myös hieman vähemmin Kok Kepu.

Jos joku ei käsitä asiaa, niin voi yrittää hahmottaa miksi kulttuurimarxilaisuutta kutsutaan kulttuurimarxilaisuudeksi eikä marxilaisuudeksi.
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan PJ Anu Vehviläinen (Kepu) 27.2.20: "On aika epätodennäköistä, että on sairastumisen riskiä."

Katri Kulmuni (Kepu) 26.2.20: "Kun tavallinen ihminen muistaa pestä kädet, on monelta asialta turvassa"

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 9910
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10681 : 07.04.2020, 20:38:18 »

 Demokraatit tuskin edes tiesivät siitä koska Trump pimitti tietoa.

Miten niin yhden ihmisen? Jos et ole huomannut niin Trump on valtavan joukon pomo. Se valtava joukko joutui pimittämään tietoa koska Trump. Kaikki Valkoisen Talon Corona palaverit määrättiin salaisiksi. Miksiköhän?

Syy salaamiselle oli että he pelkäsivät vuotoja. Siis sitä että kansa olisi saanut tietää että on tosi kyseessä. Ja tietenkin sitä että Trump oli virallisesti täysin eri mieltä asiasta maaliskuun puoleen väliin asti.

Trump itse on lähinnä Fox kanavan tietojen varassa. Ei ole yksi kerta kun hän viittaa puhuessaan: "Kuulin Fox kanavalta". Siis presidentti sanoo niin. Se ei ollut sattumaa että 16.3 kun Trump käänsi takkinsa Coronan suhteen, niin se tapahtui aika tarkalleen Tucker Carlosonin ohjelman jälkeen jossa Tucker taas kerran piti monologin suoraan presidentille jossa selitti niin että hitaampikin ymmärtää että nyt on tosi kyseessä. Ja hidaskin ymmärsi.


Harva jaksaa moista vääntöä näiden vassarihenkisten kanssa jotka lukee sen johon haluavat uskoa eli jenkkilän vassarimedian spinnaukset.
Viitsisikö linkata tähän muutaman jenkkilän "vassarimedian"? Itse en tiedä yhtään.

Edit: Ei pidä sekoittaa Liberaali-Konservatiivi akselia Vasemmisto-Oikeisto akseliin. Amerikan isot mediat ovat joko Liberaali tai Konservatiivi medioita. Pikkumedioista voi löytää joitain jotka ovat selkeämmin joko vasemmalla tai oikealla. Monet liberaalit ovat kovin oikeistolaisia, kun taas esim kommunistit ovat konservatiiveja. Myös kaikki islamilaiset terrorijärjestöt ovat konservatiiveja. Perussuomalaiset ovat amerikkalaisittain konservatiivinen vassaripuolue.

Kuten huomaat, niin asia ei ole niin yksikertainen että kannattaisi lonkalta heitellä "vassarimedia" heittoja. Kannattaa edes yrittää perustella.

Muistathan Nachosein olla johdonmukainen, eikun et voi. Lainaan sinua taas kerran toisaalta
Oma varasto on oltava oli tilanne mikä tahansa. Jos varastoa ei olekaan, niin on syytä kysyä miksei ole. Kuka teki leikkauspäätöksen? Nyt on selvinnyt ettei aika moni toimija ole toiminut ohjeiden mukaan. Siitä on ihan turha syyttää istuvaa hallitusta.

Mutta turha jälkiviisastella vaan miettiä miten asia saataisiin hoidettua nyt.


Jälleen kerran Suomen hallitus saa synninpäästön, mutta Trump no ei tietenkään. Koska kahdet standardit jylläävät. Vasemmistolaisia medioita yhdysvalloista, kokeillaan näin päin. Yritä löytää niistä medioista mitä itse seuraat yksikin positiivinen uutinen Trumpista, tai edes neutraali. Jos niitä ei löydy, kuten valtamedian Trump uutisoinnista on todettu jo monesti, 90-95% negatiivinen uutisointi ja median kykenemättömyys antaa Trumpille edes yhtä hyvää päivää, kertoo onko kyseessä vasemmistomedia vaiko ei.

Siis viranomaiset jarjesti kokouksen, josta julkaistiin aika sisalloton tiedote, se virus ei vaan siita kokouksesta pahemmin piitannut. Mita tolla oli tarkotus todistaa, etta liittovaltio on ollut taysin avoin tiedotuksessaan osvaltioiden suuntaan? Ei tommonen tiedote oikein semmoseen riita todisteeksi toi todistaa etta jotain kerrottiin tuona paiva, ei juuri muuta.

USA:ssa on siis tehty noin 1.9 miljoonaa testia (5500 miljoonaa asukasta kohden), siis asukaslukuun suhteutettuna melkein yhta monta kuin korona toimissaan taysin epaonnistunut Suomi (6000) jos mitaan niin lyhyemmassa ajassa..... Mahtava suksee...

Suomessa testeista positiivisia on siis ollut n 6.5% (2176/32800 *100) USAssa n 19% (364000/1910000 * 100). Jos positiivisten osuus kertoo jotain diagnosoimatta jaaneiden tartuntojen maarasta on tilanne taalla esmes Suomeen verrattuna paljon synkempi kuin pelkista todennetuista tartuntaluvuista voisi paaatella.. 40/100k vastaan  110/100k etta semmosta, siina ei oo faktaa mutta aika luotettavaa vertailukelpoista tietoa....

Toki linjaksi voidaan ottaa etta vastuu lankeaa osavaltioille, mutta Franklin Delano Rooselveltia tuskin pidettaisiin suurena pressana jos se ois Pearl Harborin jalkeen todennut, etta hyokkays on etupaassa Hawajin ongelma, ratkaiskoon itse liittovaltiolta in turha odottaa konkrettista apua... Ai niin joo Hawaji ei tuolloin ollut viela osavaltio.


Viranomaiset järjestivät kokouksen, jossa paikalla olleita kuvernöörejä briiffattiin Corona keissistä. Tietenkään moisista kokouksista ei julkaista kaikkea briiffattua asiaa, mutta se ei poista sitä tosiasiaa että moinen Briiffaus järjestettiin. Kun täälläkin on niin monelta taholta sanottu että Trump briiffattiin tammikuussa eikä tehnyt mitään, niin kuvernöörit briiffattiin helmikuussa eivätkä nämä tehneet mitään. Tai no mitään ja mitään, jotkut tekivät, toiset tekivät vähemmän.

Jännää että nyt Suomi on koronatoimissaan täysin epäonnistunut, melko vikkelästi se mielipiteesi muuttuu. Minä kun en ole sanonut että Suomi olisi täysin epäonnistunut, vaan että se on ihan yhtä epäonnistunut kuin Yhdysvallat. Sillä saatavilla olevan datan mukaan onnistuminen ei ole kovin vahvaa. Varsinkin kun Suomessa yksityissektoria ei oteta käyttöön koska se maksaa, mutta Yhdysvalloissa otettiin vaikka se maksaa. Jonka myötä Yhdysvalloissa suoritetaan noin 750 000 testiä viikossa. Suomessa luku on 9000 paikkeilla. Jos Suomessa testattaisiin se 2500 kapasiteetin mukaan, niin testejä olisi tehty nyt palttiarallaa tuplasti mitä on tehty. Jos yksityissektorin kapasiteetti 4000 testiä päivässä otettaisiin käyttöön vielä lisäksi sillä karkeasti 5 kertaistettaisiin päivittäiset testit.

Molemmissa maissa on kuitenkin sama ongelma, testataan oireita saaneita, Ihan hyvin Yhdysvalloissa voitaisiin ottaa 10 000 testiä viikossa satunnaisotannalla, kuten Suomessa voitaisiin käyttää vaikka 500 testiä viikossa vastaavaan. Jolloin saadaan parempaa dataa siitä tuntemattomasta.

Analogiasi Pearl Harborin kohdalla kusee melkoisesti, sillä Pearl Harbor vähemmän yllättäen oli Liittovaltion laivastotukikohta. Se myös kusee siinä kohtaa että Osavaltioilla ja paikallishallinnoilla on ensisijainen vastuu kansalaisten hyvinvoinnista, Liittovaltio on se viimeinen tuki siinä keississä. Tai no voi tuon Pearl Harborinkin vetää tähän. Kuvitellaan että Havaiji olisi ollut osavaltio tuolloin. Osavaltiolla ei ole omaa armeijaa, eikä paikallishallinnolla, jolloin käyttöön otettiin se viimeinen oljenkorsi eli liittovaltio. Nyt sinusta ja demokraattien mielestä, ensisijainen vastuullinen asiassa on se taho joka yleensä on se viimeinen.

Sen vuoksi arvelen vieläkin että asut jossain Demokraattijohtoisessa paikassa, etkä vieläkään suostu hyväksymään sitä että Demokraatit eivät kykenekkään pelastamaan kaikkia, jonka vuoksi syytät Trumpia. Vähemmän yllättäen kun Corona on iskenyt voimakkaimmin demokraattijohtoisiin tai liberaalivetoisiin suuriin kaupunkeihin, kun konservatiivit ja republikaanit tavanomaisemmin asuvat väljemmin ja kauempana ahtaasta kaupungista.

Tällä hetkellä Yhdysvalloissa on tehty 2 miljoonaa testiä, 385 838 varmistettua tapausta, kuolleita 12 227. Näiden numeroiden valossa jäsen Oho, voisitko jo kohta kertoa mitä ne toimet olivat joita Trumpin olisi pitänyt tehdä ja milloin? Kun sinusta tämän olisi pitänyt tehdä duuninsa ja tähän astisen antisi perusteella, sinulla ei ole hajuakaan siitä mitä Presidentin virka on, mitä hänen työhönsä kuuluu ja mitkä ovat hänen valtaoikeutensa. Mutta jos unohdetaan nuo kaikki kohdat, niin kerro mitä Trumpin olisi pitänyt tehdä ja milloin.

Micke70 voisi myös yrittää yksityisviesteissä uskonnosta jankkaamisen sijaan kertoa myös. Mielelläni lukisin myös miksi Trump on USA:n paskin presidentti ikinä.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 446
 • Liked: 5481
 • junior koodari
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10682 : 08.04.2020, 02:54:08 »
Oudosti kiermulteleva uutinen,,

Ensin Trump on kaiken pahan vihtahousu,,mutta uutisen lopusta löytyy jotain realismia..amerikkalainen n..on syönyt itsensä niin tuhtiin kuntoon,,että kuolo niittää.

Veljeni J. asuu Austinissa Tx.  on joskus lähettänyt kuvia..kun afroamerikkalaista tuodaan sairaallasängyllä tilaamaan drive ruokaa...äijä on niin lihava, että ei pysty kävelemään.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006467786.html

Lainaus
Fauci selitti, että koronavirus on nostanut esiin normaalitilanteessakin olemassa olevat terveyserot. Vähemmistöjen ja erityisesti afroamerikkalaisten keskuudessa on keskimääräistä enemmän esimerkiksi diabetesta, kohonnutta verenpainetta, ylipainoa ja astmaa.

– Ikävä kyllä, kun katsoo sairauksia, jotka johtavat huonoon lopputulokseen koronaviruksen kanssa, jotka vievät ihmiset teholle ja hengityskoneisiin ja usein johtavat kuolemaan, ne ovat juuri samoja asioita, jotka ovat yliedustettuina afroamerikkalaisten keskuudessa, Fauci sanoi.

– Se on hyvin surullista. Emme voi tässä tilanteessa tehdä muuta kuin antaa heille parasta mahdollista hoitoa.

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 040
 • Liked: 3223
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10683 : 08.04.2020, 06:08:57 »
Mustien ylipaino ja diabetes ovat, yllätys, Trumpin ja rassismin syytäkö?

Oho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 258
 • Liked: 1089
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10684 : 08.04.2020, 19:46:11 »
Mustien ylipaino ja diabetes ovat, yllätys, Trumpin ja rassismin syytäkö?

Tsori, mustien ylipaino tai diabetes ei selita.....  Duunit joissa joutuu altistamaan itsensa virukselle, ahtaampi asuminen, ja hekompi terveydenhuolto selittavat paljon paremmin....

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 9910
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10685 : 09.04.2020, 23:28:06 »
Ketjun vasurikaarti on ollut tovin hiljaa. Kenties Marinin johtamiskyky, Suomen Koronan hallinta, oikea aikaiset toimet yms, ovat osoittautuneet viime päivinä naurettaviksi. Harmi varmaan huomata, että ihan samassa kusessa ollaan kuin Yhdysvalloissa. Molemmissa valtion virkaläskin kykenemättömyys ja "asiantuntijoiden" kyvyttömyys on tullut selvästi esille. Vasemmistokaarti vain parjaa toista, ja käyttääkseni heidän omia termejään "arvon johtaja, lääh lääh" kun puhuvat kotimaisesta.

Tai no jäsen Oho kyllä kommentoi.

Mustien ylipaino ja diabetes ovat, yllätys, Trumpin ja rassismin syytäkö?
Tsori, mustien ylipaino tai diabetes ei selita.....  Duunit joissa joutuu altistamaan itsensa virukselle, ahtaampi asuminen, ja hekompi terveydenhuolto selittavat paljon paremmin....

Tuossa on täydellinen sivuutus. Mustien ylipaino ja diabetes nimeonomaan selittävät korkeampia Koronakuolemia. Elintavat ja valinnat kyllä selittävät ylipainoa ja diabetesta, Tietenkin ne ovat Trumpin syytä, jotenkin...
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Oho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 258
 • Liked: 1089
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10686 : 10.04.2020, 03:23:32 »
Tuossa on täydellinen sivuutus. Mustien ylipaino ja diabetes nimeonomaan selittävät korkeampia Koronakuolemia.

Ei selita, mustissa on vakavasti ylipainoisia (bmi > 30) 47% suunnilleen 10 prosenttia enemman kuin 'non hispanic white' porrukassa 37% vaeston yli. Tassa piirikunnassa sairaalaan joutuneiden mustien osuus on vaestomaaraan suhteutettuna suunnilleen nelinkertainen (48%  12.4 prossan vaestosuudella, valkosia 74.1% ja covid tapauksista 43% muut on sitten lahinna aasialaisia joita on tossa naapurikaupungissa hiukan runsaammin)..... sairastuneista ei anneta lukuja.....

Diabetesta esiintyy sitten merkittavasti enemman 11.7% mutta sitakin selkeasti alle tuplaten valkoisiin nahden 7.5%. Mustilla toki luultavasti on yleensa heikomman sosioekonomisen aseman takia hoitamaton tai huonosti hoidettu diabetes, mutta jos on valittava syomisen ja lasten syomisen ja laakkeiden valilta taitavat laakeet yleensa havita..

Todellisuudessa mustien suurempaa sairastuvuutta selittaa paljon paremmin duunit joissa ne altistuu valkosia helpommin ja ahtaammat asuinolot joissa sairastuneen perheenjasenen eristaminen on paljon vaikeampaa...

Vesa Heimo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 114
 • Liked: 1683
 • Nussittuna nukkuisit sikeästi.
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10687 : 10.04.2020, 11:17:39 »
Kenties Marinin johtamiskyky, Suomen Koronan hallinta, oikea aikaiset toimet yms, ovat osoittautuneet viime päivinä naurettaviksi. Harmi varmaan huomata, että ihan samassa kusessa ollaan kuin Yhdysvalloissa.

No, Yhdysvalloissa kuolleisuus /capita on noin kymmenkertainen Suomeen verrattuna, eli haluatko nyt sanoa että Trump on 10x kyvyttömämpi kun Marin vai Marin 10x kyvykkäämpi kun Trump?

Noin ottamatta erikseen siihen kantaa onko kumpikaan toiminut kuten olisi pitänyt. Fakta vaan on se että USA Trumpin johdolla todella syvällä suossa koronan kanssa.
" Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan."  T: Perussuomalaisten puoluesihteeri.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 9910
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10688 : 10.04.2020, 11:42:37 »
Tuossa on täydellinen sivuutus. Mustien ylipaino ja diabetes nimeonomaan selittävät korkeampia Koronakuolemia.

Ei selita, mustissa on vakavasti ylipainoisia (bmi > 30) 47% suunnilleen 10 prosenttia enemman kuin 'non hispanic white' porrukassa 37% vaeston yli. Tassa piirikunnassa sairaalaan joutuneiden mustien osuus on vaestomaaraan suhteutettuna suunnilleen nelinkertainen (48%  12.4 prossan vaestosuudella, valkosia 74.1% ja covid tapauksista 43% muut on sitten lahinna aasialaisia joita on tossa naapurikaupungissa hiukan runsaammin)..... sairastuneista ei anneta lukuja.....

Diabetesta esiintyy sitten merkittavasti enemman 11.7% mutta sitakin selkeasti alle tuplaten valkoisiin nahden 7.5%. Mustilla toki luultavasti on yleensa heikomman sosioekonomisen aseman takia hoitamaton tai huonosti hoidettu diabetes, mutta jos on valittava syomisen ja lasten syomisen ja laakkeiden valilta taitavat laakeet yleensa havita..

Todellisuudessa mustien suurempaa sairastuvuutta selittaa paljon paremmin duunit joissa ne altistuu valkosia helpommin ja ahtaammat asuinolot joissa sairastuneen perheenjasenen eristaminen on paljon vaikeampaa...

Eli kun lääkärit mediassa kertovat että Mustien kuolleisuus Koronaan johtuu nimenomaan ylipainosta ja diabeteksesta, niin sinusta se ei selity koska sairastavuus selittyy jollain muulla?

Kuten kirjoitin aiemmin
Lainaus
Elintavat ja valinnat kyllä selittävät ylipainoa ja diabetesta
. Ajatella Demokraatit ovat vuosikymmeniä yrittäneet "auttaa" mustia ja vuosikymmenten toimien jälkeen, tilanne on huonompi kuin vuosikymmeniä aiemmin.

Kenties Marinin johtamiskyky, Suomen Koronan hallinta, oikea aikaiset toimet yms, ovat osoittautuneet viime päivinä naurettaviksi. Harmi varmaan huomata, että ihan samassa kusessa ollaan kuin Yhdysvalloissa.

No, Yhdysvalloissa kuolleisuus /capita on noin kymmenkertainen Suomeen verrattuna, eli haluatko nyt sanoa että Trump on 10x kyvyttömämpi kun Marin vai Marin 10x kyvykkäämpi kun Trump?

Noin ottamatta erikseen siihen kantaa onko kumpikaan toiminut kuten olisi pitänyt. Fakta vaan on se että USA Trumpin johdolla todella syvällä suossa koronan kanssa.


Worldometer lukujen mukaan Kuolleisuus USA:ssa on 50 per miljoona. Suomessa 8. Kenties matematiikkani kusee mutta en tuosta kyllä 10x saa millään. Yhdysvallat näemmä ylitti jo Suomen testeissä per miljoona immeistä. USA:n luku on 7181 ja Suomen 7039.

On sulla kiva fakta. Tiedäthän että fakta on myös se että Suomi on Marinin johdolla todella syvällä suossa Koronan kanssa? Mutta kun vertailemaan alettiin, niin mm, Thaimaa on hoitanut Koronan paremmin kuin Suomi. Käyttäen omaa verrokkilukuasi, Suomessa kuolleita on 42, tai 8 per miljoona. Thaimaassa kuolleita on 33 tai 0,5 per miljoona. Uudessa-Seelannissa kuolleita näyttää olevan 2 mikä tekee 0,4 per miljoona.

Mutta tehdään vertailu vertailukelpoisten välillä. Kuten aiemminkin, Suomi kun on osa EU:ta, melko erottamattomasti. Niin EU:n luvut ovat verrannollisia USA:n lukuihin.

EU yhteensä tartuntoja 650 000 karkeasti, kuolleita päälle 56 000. USA:n luvut kun ovat 468 895 ja kuolleita 16 697.

Se on oikeastaan Suomessa vain luojan lykky että maa on harvakseltaan asuttu, eikä samalla tavalla pakattu kuin New York, New Jersey tai Michiganin Detroit ovat. Tiedäthän, ne demokraattijohtoiset paikat joissa tartunnat ja kuolleisuus ovat runsaslukuisimpia.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 344
 • Liked: 11359
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10689 : 10.04.2020, 11:50:17 »

[...]

Se on oikeastaan Suomessa vain luojan lykky että maa on harvakseltaan asuttu, eikä samalla tavalla pakattu kuin New York, New Jersey tai Michiganin Detroit ovat. Tiedäthän, ne demokraattijohtoiset paikat joissa tartunnat ja kuolleisuus ovat runsaslukuisimpia.

Niin niin, mutta katoppakö demarit ei tienneet koko corona-viruksen olemassaolosta koska Trump pimitti tietoa.  :roll:
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

Mikke70

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 174
 • Liked: 99
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10690 : 11.04.2020, 09:06:46 »
miten usan ja eu:n lukuja voitaisiin pitää vertailukelpoisina?

Pellonpekko

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 441
 • Liked: 358
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10691 : 11.04.2020, 20:27:52 »
miten usan ja eu:n lukuja voitaisiin pitää vertailukelpoisina?

Vaikea noista on vertailukelpoisia tehdä ellei tiedä miten eri tahot lukuja edes merkkaavat. Eri EU-maatkin käsittääkseni tilastoivat eri tavoin. On mahdollisuuksien rajoissa - en tiedä - että mm. eri osavaltiot jenkeissä tilastoivat myös eri tavoin.

Koko planeetan eri maiden lukemat sitten...   täysin mahdotonta, kun osa ilmoittaa ihan eri tavoin, testaus erilaista, kaikkiin ei voi edes luottaa (luottaisitko vaikka Iranin antamiin lukuihin? Turkin? edes Kiinan? kaikkien EU-maiden?), jne. jne.       Jonkinlaisen karkean arvion voi, ja täytyy yrittää, tehdä. Mutta vaikeaahan se on. Muun muassa kuolleisuuslukemat koronaan vaihtelevat maasta toiseen aivan järkyttävästi, vaikkei aina selvää syytä näyttäisi olevan. Korona tavallaan muuntautuukin koko ajan (sitä pystyy ilmeisesti esim. seuraamaan eli voi tunnistaa onko kyseessä EU-alueen vai Kiinan vai jenkkien koronatartunta ), mutta ilmeisesti muuntautuminen on silti tavallista hitaampaa eli odotettavissa ei suurella todennäköisyydellä olisi vaikkapa muuntuminen hurjasti tappavammaksi. 

Sen vain "tiedän", etteivät jenkit pidä mitään pirun lockdown-hommia pystyssä pitkään. Max lienee ehkä kuukausi tai kaksi, ja sen jälkeen täytyy olla vähintään uusi musta surma, että sulkeutuisivat suosiolla koteihinsa.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 9910
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10692 : 11.04.2020, 20:52:31 »
miten usan ja eu:n lukuja voitaisiin pitää vertailukelpoisina?

No tuota. USA on liittovaltio joka koostuu 50 osavaltiosta ja pikkuosista. Siellä osavaltioilla on omat lainsäädännölliset elimensä kuten paikallishallinnoillakin. On liittovaltion perustuslaki, lippu, kansallislaulu sekä hallinto, joka säätää liittovaltiotasolla lait sekä asetukset.

USA:ssa asuu 330 miljoonaa henkeä jotka ovat levittäytyneet enemmän tai vähemmän tiiviisti 9,8 miljoonan neliökilometrin alueelle.

EU on valtioliitto. Joka on vain päätöstä vaille liittovaltio, koostuu 27 jäsenvaltiosta. Jäsenvaltioilla on omat lainsäädännölliset elimensä, paikallishallinnoilla ei. EU:lla on perustuslaki, lippu, kansallislaulu sekä hallinto, joka säätää Unionin tasolla lait sekä asetukset.

EU:ssa asuu 450 miljoonaa henkeä, enemmän tai vähemmän tiiviisti 4,3 miljoonan neliökilometrin alueella.

Eli EU on vastaava kuin USA. Mutta tietenkään vasemmistolaiset eivät sitä suostu myöntämään, koska silloinhan näiden EU myönteisten pitäisi myöntää että EU on päätöstä vaille liittovaltio, sekä se että USA:ta ei voi verrata yksittäisiin EU jäsenmaihin, vaan koko EU:hun, jotta vertailu olisi reilua tai edes kelvollista.

Tietenkin vasemmistolaiset mieluusti vertaavat 5,5 miljoonan Suomea 330 miljoonan USA:han, mutta sitten jostain syystä Suomea ei kuitenkaan voi verrata vaikkapa reilun 4 miljoonan Uuteen-Seelantiin.

Sitten otan vielä erään infernaalisen aviomiehen virkkeen koska en jaksanut siihen viimeksi ottaa kantaa.

Lainaus
Toki voisi sanoa että ok, Trump mokasi pahasti myöhästymällä responssin kanssa mutta kyllähän hän nyt ottaa asian vakavasti, vai? Nyt hän tosiaan puhuu viruksesta enemmän, mutta hänellä ei edelleenkään ole kompetenssia eikä johtajuutta mitä tilanteessa tarvittaisiin. Hän puhuu lääketarvikkeiden lähettämisestä osavaltioihin mutta syyttää sitten osavaltioita valehtelemisesta ja hoitohenkilökuntaa suojavarusteiden varastamisesta.

Toden totta, 31.3 uutisoitiin ABC:lla https://abcnews.go.com/Politics/cuomo-york-hospitals-reject-trumps-claim-masks-back/story?id=69877209
Lainaus
Cuomo and New York hospitals reject Trump's claim masks 'going out the back door'
The president offered no evidence to back his suggestion of something nefarious.

By
Cheyenne Haslett
31 March 2020, 01:05

Trump claims masks 'going out the back door' in New York hospital
The president doubled down on his suggestion that face mask use at one New York City hospital had inexplicably skyrocketed from 10,000 to 20,000 a week to 200,000 to 300,000 masks a week.
As health care workers on the front lines of the coronavirus crisis warn about shortages of masks and other protective equipment, President Donald Trump insinuated over the weekend people might be taking masks from hospitals "out the back door," suggesting they might be being sold on the black market.

Huomatkaa, Trump väitti mutta ei antanut todisteita väitteidensä tueksi. Otetaan aina luotettava Vox. Koska Nacho kuitenkin luottaa Voxiin.

https://www.vox.com/policy-and-politics/2020/3/30/21199538/coronavirus-mask-trump-new-york-hospital-stealing
Lainaus
Trump could help solve the mask problem. Instead he’s making baseless attacks on New York nurses.
Trump is making up conspiracy theories about mask thefts, instead of using the DPA to produce more.

President Donald Trump is attacking New York hospital officials over something that isn’t their fault — and is a problem he himself could help solve with the Defense Production Act.

Suuren otsikon tasolla salaliitto, mutta sitten kun jaksaa lukea leipätekstiä eteenpäin Vox kertookin.

Lainaus
It is true that some New York medical professionals have admitted — as a few did to Reuters’ Nick Brown and Joseph Ax — that they have resorted to stealing PPE. But not to resell, and not for any nefarious purpose: only so that they can keep working while protecting themselves and their patients.

“Masks disappear,” a nurse at New York’s Mount Sinai Hospital said. “We hide it all in drawers in front of the nurses’ station.”

Kelatkaappas sitä. Mutta toisaalta 6.3 CNBC uutisoi. https://www.cnbc.com/2020/03/06/people-are-stealing-face-masks-from-local-hospitals-gov-cuomo-says.html
Lainaus
People are stealing masks and other medical equipment from hospitals, New York Gov. Cuomo says.
As fear over the new coronavirus in New York spreads faster than the outbreak, people have started to steal masks and other medical equipment from local hospitals,  Gov. Andrew Cuomo told reporters Friday.

Not just people taking a couple or three, I mean just actual thefts of those products,” Cuomo said at a press conference from the state capital in Albany. “I’ve asked the state police to do an investigation, look at places that are selling masks, medical equipment, protective wear, feeding the anxiety.

Eli 6.3 Andrew Cuomo pyysi poliiseja tutkimaan suojavarusteiden varastamista. Mutta 25 päivää myöhemmin Cuomo olikin sitä mieltä että Trump on väärässä, kertoessaan että suojavarusteita varastetaan. Jännä juttu kun jopa Vox myönsi että niitä varastetaan, mutta silti niiden varkaus on vain Trumpin salaliitto...

Elikkä elikkä, jälleen kerran Trump on kamala ihminen kun väittää jotain, mitä demokraatti kuvernööri on väittänyt vajaa kuukausi aiemmin. Mutta kun Trump sanoo sen se on perusteetonta ja vastuutonta.

Ihan kuten kun Trump puhuu hydroxychloroquine:sta niin se on vastuutonta, väärin, ja kaikkea muuta kivaa. Mutta kun samana päivänä Andrew Cuomo sanoo samat asiat, se on johtajuutta, vastuullisuutta sekä esimerkillisyyttä.

Kahdet standardit ovat räikeän näkyvät. Mutta vasemmistolaiset eivät niitä näe, koska yksinkertaisesti kieltäytyvät näkemästä niitä.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Mikke70

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 174
 • Liked: 99
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10693 : 12.04.2020, 08:19:45 »
usan ja eu:n koronalukuja ei voida siis vertailla keskenään nyt. Pandemiat ovat niin eri vaiheessa euroopassa ja usassa.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 991
 • Liked: 24998
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10694 : 12.04.2020, 08:34:35 »
Trump sanoi eilen tv:ssä olevansa elämänsä vaikeimman päätöksen edessä, avatako yhteiskuntaa vaiko pitää yllä rajoituksia.
Trump sanoi ettei tee päätöstä yksin, vaan kuuntelee lukuisia asiantuntijoita, niin lääketieteen kuin taloudenkin asiantuntijoita.

Toivottavasti Trumpilla on hyvät lääketieteen asiantuntijat, talousneroja kuuntelemalla menee tuhoon niin kansalaisten terveys ja henki kuin talouskin.

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 344
 • Liked: 11359
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10695 : 12.04.2020, 08:57:19 »
Trump sanoi eilen tv:ssä olevansa elämänsä vaikeimman päätöksen edessä, avatako yhteiskuntaa vaiko pitää yllä rajoituksia.
Trump sanoi ettei tee päätöstä yksin, vaan kuuntelee lukuisia asiantuntijoita, niin lääketieteen kuin taloudenkin asiantuntijoita.

Toivottavasti Trumpilla on hyvät lääketieteen asiantuntijat, talousneroja kuuntelemalla menee tuhoon niin kansalaisten terveys ja henki kuin talouskin.
Tietty porukka ei tohdi ottaa vielä kantaa siihen mitä Trumpin tulisi tehdä. Vasta sitten kun Trump tekee päätöksiä, suuntaan tai toiseen, ilmaantuu itkijänaiset vollottamaan kuinka taas on tehty aivan väärin ja typerästi.
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

Waldseemüller

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 550
 • Liked: 6511
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10696 : 12.04.2020, 09:28:33 »
Yleisradiolla on ainakin selvä kuva siitä kuka tekee kaiken väärin. Asenne suorastaan hyppää silmille.

https://yle.fi/uutiset/3-11303576

Lainaus
Kirjeenvaihtajalta: Trumpilla on pakottava tarve löytää syntipukki koronaan – tähtäimessä on nyt Maailman terveysjärjestö WHO
Trumpin hallinto saattaa pandemian keskellä leikata WHO:n rahoitusta, kirjoittaa Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen.

X

Trumpin kannalta ongelmallista alkaa olla se, että korona on saanut osan kannattajistakin tuskastumaan. Yhdysvalloissa ylitettiin lauantaina 20 000 koronauhrin raja.

Hän on jo löytänyt syntipukkeja, joihin hän siirtää huomiota virheistään.

Uusimmaksi maaliksi on joutunut Maailman terveysjärjestö WHO. Trump aikoo käynnistää alkavalla viikolla neuvottelut WHO:n saneeraamiseksi.

Presidentti arvostelee WHO:ta koronakriisin heikosta hoitamisesta ja huonosta tiedottamisesta. Kiinalla on Trumpin mielestä aivan liian suuri rooli sen toiminnassa.

https://yle.fi/uutiset/3-11297927

Lainaus
Trump uhkaa lopettaa rahoituksen Maailman terveysjärjestölle – syyttää WHO:ta koronaepidemian huonosta hoidosta
Presidentti Donald Trumpin mukaan terveysjärjestö on suosinut Kiinaa.

X

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on reagoinut tutuksi tulleella tavalla häneen kohdistuneeseen arvosteluun, joka on viime aikoina kasvanut liittyen presidentin tapaan hoitaa Yhdysvalloissa leviävää koronakriisiä.

Päivittäisessä tiedotustilaisuudessaan tiistaina Trump nimesi Yhdysvaltain tilanteelle syntipukin, joka hänen mielestään on Maailman terveysjärjestö WHO.

Trump piti terveysjärjestöä puolueellisena toimijana.

Vähät siitä että Kiina lobbasi WHOn johtoon etiopialaisen kommunistin joka ylistää Kiinaa epidemian hoidosta. Oranssi mies paha.
Jos olisimme väärässä, meitä ei yritettäisi vaientaa.

Alex Jones

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 103
 • Liked: 116
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10697 : 12.04.2020, 10:58:48 »
Trump sanoi eilen tv:ssä olevansa elämänsä vaikeimman päätöksen edessä, avatako yhteiskuntaa vaiko pitää yllä rajoituksia.
Trump sanoi ettei tee päätöstä yksin, vaan kuuntelee lukuisia asiantuntijoita, niin lääketieteen kuin taloudenkin asiantuntijoita.

Toivottavasti Trumpilla on hyvät lääketieteen asiantuntijat, talousneroja kuuntelemalla menee tuhoon niin kansalaisten terveys ja henki kuin talouskin.
Tietty porukka ei tohdi ottaa vielä kantaa siihen mitä Trumpin tulisi tehdä. Vasta sitten kun Trump tekee päätöksiä, suuntaan tai toiseen, ilmaantuu itkijänaiset vollottamaan kuinka taas on tehty aivan väärin ja typerästi.
Näinhän se on. Great depression vasta kuolemia aiheuttaisikin. En halua silti vähätellä koronaa. Maa ei voi olla lockdownissa hirveän kauaa.

Infernaalinen_aviomies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 409
 • Liked: 42
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10698 : 12.04.2020, 12:06:08 »
Tänne tekstin alkuun on hyvä laittaa disclaimeri, seuraa teksti joka on pitkä kuin nälkävuosi, sisältää tylsää juttua, ynnä muuta pientä kivaa. Pahoittelen.

Tämä on ongelma mistä olen jo antanut sinulle korjaavaa palautetta. Teksti jota vastaanottaja ei edes lue, ei vakuuta häntä. Kommentoin alla lyhyesti tekstisi alkuosaa.

Journalistiikasta puhuminen on varsin hauskaa, varsinkin kun sinä auktoriteetti uskoisena, et kyseenalaista lähteitä jos ne kertovat sinulle mieleistä tarinaa. Mutta kun ottaa oman lähteesi niin heität sen ikkunasta välittömästi kun sen sisältö ei kelpaakkaan.

Tämä on täysin turhaa "mä oon oikeessa sä oot väärässä" tuubaa jonka voit jatkossa jättää pois, niin saat teksteistäsi lyhyempiä.

Niin ja ne lähteet ovat vieläkin nimettömiä, joten niihin pitää suhtautua tietyllä skeptisyydellä, varsinkin lisänä kun lähteenä on Wapo.

Tämäkään väitteesi ei sitä toistamalla muutu yhtään todemmaksi tai uskottavammaksi. Nämäkin voit jatkossa jättää pois, niin saat jutuistasi vakuuttavampia.

Tuosta kun katselee, niin ne tiedusteluelimet seurasivat Kiinassa ja muualla maailmassa liikkuvaa Koronaa, ja varoittivat Trumpia että Kiinan viranomaiset käytännössä väärentävät numeroitaan. Mutta näetkö tuon tummennetun, siellä ei mainita koska Virus olisi rantautumassa USA:han tai sitä mitä terveysviranomaisten pitäisi tehdä. Eli sen mitä sinä maalasit, ei päde.


Tuo ei ole oikea referaatti asiasta, koska WaPon mukaan Trumpia varoitettiin, että tilanne USA:ssa tulee olemaan todella vaikea (todella vaikeaksi se on osoittautunutkin). Se on ihan totta, että WaPon mukaan raporteissa ei suoraan suositeltu konkreettisia toimenpiteitä, mutta Trump ei kysynyt, millaisia toimenpiteitä hänen pitäisi tehdä.

New York Times on nyt myös perehtynyt samaan asiaan, ja näyttää karmealta:

Trumpille kerrorriin tammi-helmikuun vaihteessa, että puoli miljoonaa jenkkiä voi kuolla koronavirukseen:
Lainaus
Despite Mr. Trump’s denial weeks later, he was told at the time about a Jan. 29 memo produced by his trade adviser, Peter Navarro, laying out in striking detail the potential risks of a coronavirus pandemic: as many as half a million deaths and trillions of dollars in economic losses.

Outoa, että presidentti ei suuremmin kiinnostunut asiasta. Kertookohan se jotain hänen empatiakysyistään?  Edes biljooniin nousevat taloudelliset seuraukset eivät näemmä onnistuneet sieppaamaan presidentin mielenkiintoa.

Terveysministeri Alex Azar varoitti Trumpia kahdesti pandemiasta tammikuussa:
Lainaus
The health and human services secretary, Alex M. Azar II, directly warned Mr. Trump of the possibility of a pandemic during a call on Jan. 30, the second warning he delivered to the president about the virus in two weeks.

Helmikuussa Trumpille sitten suositeltiin konreettisia toimenpiteitä hänen niitä pyytämättäänkin, mutta mitään ei silti tehty ja viikot kuluivat:
Lainaus
By the third week in February, the administration’s top public health experts concluded they should recommend to Mr. Trump a new approach that would include warning the American people of the risks and urging steps like social distancing and staying home from work. But the White House focused instead on messaging and crucial additional weeks went by

Helmikuun lopulla hallinnolle oli selvinnyt, että kouluja ja liikkeitä tulisi sulkea, mutta Trumpin suostutteluun meni kolme viikkoa:
Lainaus
By the last week of February, it was clear to the administration’s public health team that schools and businesses in hot spots would have to close. But in the turbulence of the Trump White House, it took three more weeks to persuade the president that failure to act quickly to control the spread of the virus would have dire consequences
https://www.nytimes.com/2020/04/11/us/politics/coronavirus-trump-response.html

Juttu on hyvä lukea kokonaisuudessaan, siinä on aika paljon hyvää asiaa ja se avaa myös sitä, miten huonosti Trumpin valkoinen talo toimii. Ne ongelmat johtuvat Trumpin sinne nimittämistä epäpätevistä avustajista, jotka on valittu sokean uskollisuuden eikä kompetenssin perusteella. Vastuu tästä on tietenkin Trumpilla, jonka nimitykset on tehnyt ja nimityslinjat valinnut.

EU on korkein lainsäädännöllinen elin ja ilmeisesti omaa korkeimman oikeusasteen mitä EU alueella on. Sillä on myös keskuspankki, terveysviranomaiset yms, viskaalit, joista ei kuulu nyt lainkaan. Kertauksena vielä, Yhdysvaltojen liittovaltio ei ole vastuussa osavaltioiden sairaaloiden varautumisista tai kyvyistä hoitaa asioita. Ihan kuten EU ei ole jäsenvaltioidensa vastaavista vastuussa. Trump on vieläkin hoitanut USA:n tontin omalta osaltaan ihan kuten kuuluu.

Tämäkään väitteesi ei jankuttamalla muutu todeksi. Trump itse uskoo että liittovaltiolla on vastuu tartuntatautien torjumisesta USA:ssa (koska nän kritisoi Obamaa Ebolaepidemian hoitamisesta, eikä osavaltioita). Lisäksi amerikkalaiset äänestäjät uskovat että Trumpilla on vastuu asiassa ja he tulevat arvioimaan häntä sen perusteella marraskuun vaaleissa.

Jännä, Kyllä sellaisia arvioita on. Niitä arvioita sinä ja media rummutitte aikananne. Nyt sitten kun Trump sanookin että jos 100 000 kuolee, hallinto on onnistunut. Joka tarkoittaa että toittamanne arviot, ovat alittuneet kertoimella.

Trump sanoi että keissejä on noin 15, ja pian melkein nolla. Tuo on se kriteeri jonka hän itselleen alunperin asetti ja johon tapahtumia on luontevinta verrata.

Hindsight is always 20/20.

Näin Trump nyt sanoo, että eihän kukaan voinut tammikuussa arvata että tässä voisi käydä näin. Paitsi että tiedämme nyt, että ei ainoastaan arvannut, vaan häntä tammikuussa suorastaan varoitettiin pandemiasta! Tarkkaan ottaen, hänen terveysministerinsä varoitti häntä tammikuussa pandemiasta kahteen otteeseen (ks. lainaus NYT:stä yllä: "on Jan. 30, the second warning he delivered to the president about the virus in two weeks")

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 422
 • Liked: 11343
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10699 : 12.04.2020, 12:38:04 »
Yleisradiolla on ainakin selvä kuva siitä kuka tekee kaiken väärin. Asenne suorastaan hyppää silmille.

Lähetin Tänään Iltapäivällä -radio-ohjelmassa esiintyneelle taistolaiskommunistiselle ämmälle muinoin kysymyksen. Sanoin että yhdyn sinänsä hänen säännöllisiin väittämiinsä siitä ettei Yhdysvallat ole tehnyt milloinkaan yhtään oikeaa ulkopoliittista päätöstä. (Tää tapahtui ennen kuin mulatti Obama tuli ja kasteli housut ja teki muka joitakin oikeita päätöksiä.)

Kysyin ämmältä neuvon: "mulla on tämmönen probleema että kun kaikki mitä USA tekee on aina väärin ja kun sen kansakin koostuu lähinnä rasisteista ja läskeistä hölmöistä, niin miten ihmeessä kaikki maailman ihmiset kuitenkin änkeävät sinne asumaan? Sinne vastenmielisten tyhjäpäiden joukkoon? Miksi sen bkt on kuitenkin aika mallikas? Siis maailman kaikkein eniten tunaroivaan valtioon?" Sanoin tätä ihmetteleväni päivin öin ja esitin että eikö hän seuraavassa ohjelmapaikassaan voisi käsitellä tätä minua askarruttavaa dilemmaa.

Ei käsitellyt eikä vastannut.

Ei USA:n käsittely muuttunut Ylessä 30 vuoteen. Kunkin asian ja pyrkimyksen huonouden mittaa se onko kyseessä republikaani vai ei.

Jollei USA tee jotain niin se on huono, jos se tekee niin se on huono.

Toimittajilla sama linja ollut ikuisuuden. Kun meilaa ja kysyy joltakulta toimittajalta jostakin että "miksi johdat harhaan kuulijoita noin-ja-noin" tai "esititte virheellistä tietoa siinä-ja-siinä niin ikinä ei kukaan vastaa.

Ei niiden tartte mitään vastata tai lakata valehtelemasta. Because we can. Rahan tuloa ei voi estää.

 
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan PJ Anu Vehviläinen (Kepu) 27.2.20: "On aika epätodennäköistä, että on sairastumisen riskiä."

Katri Kulmuni (Kepu) 26.2.20: "Kun tavallinen ihminen muistaa pestä kädet, on monelta asialta turvassa"

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 476
 • Liked: 13821
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10700 : 12.04.2020, 13:02:27 »
Taputuksia mannymille. Harva jaksaa moista vääntöä näiden vassarihenkisten kanssa jotka lukee sen johon haluavat uskoa eli jenkkilän vassarimedian spinnaukset.
Jenkkilän vassarimedian spinnaukset on toki luettavissa suomenkin lehdistä seuraavana päivänä yksi yhteen, ja sähköisistä medioista ml. YLE myös.
Tästä syystä kotimaiset mediat on jääneet, turhaa fakea tunkevat.

Vasemmistolaisten elämä on tavallaan helppoa, mutta täältä sivusta katsottuna itsetehtyä vaikeaa :)

Vai että ihan vasemmistomedia :)

Yhtä vähän kuin demokraatit on vasemmistopuolue.

Sokeutesi on silmiinpistävä. Jos et edes tunnista demokraattien politiikkaa, miten voit ylipäätään kommentoida tässä ketjussa.

Demokraatit ovat viimeistään Clintonin kaudella siirtyneet kirkkaasti vasemmalle. He tarjoavat ohjelmassaan kaikki nykyvasemmiston klassiset aiheet: rotupolitiikkaa, identiteettipolitiikkaa, transseksualismia, ilmastohysteriaa, massamaahanmuuttoa jne. Nämä eivät toki ole perinteisen 1900-luvun alun marksistien politiikkaa, mutta koko vasemmistokenttähän on lännessä siirtynyt uusiin aiheisiin sitä mukaan kun kansalaiset ovat keskiluokkaistuneet ja klassinen taloudellinen luokkajako menetti merkityksensä. Samat aiheet ovat myös esim. suomalaisten sosialistien agendalla.

Demokraateilla kuitenkin on klassisia marksistejakin riveissään kuten The Sqad (AOC ja muut kahelit ämmät) ja Bernie Sanders (ei puolueen jäsen). Nämä tosin operoivat lähinnä kryptokommunisteina, jotka eivät avoimesti vaadi marksismiin siirtymistä vaan pyrkivät erinäisillä peiteohjelmilla (Green New Deal jne.) saavuttamaan venezuelalaisen sosialistisen malliutopian.

Lainaus
Suomalaisen mittapuun mukaan demokraatit olisi äärioikeistolainen puolue ja hommassakin alkaisi ulina, kuinka köyhiä sorretaan demokraattien ollessa vallassa.

Toistat eurooppalaisen vasemmiston talking-pointteja, jonka puitteissa kaikki amerikkalainen on äärioikeistoa.

Olet kuitenkin oikeassa siinä, että demokaartit sortavat vähemmistöjä. Vasemmistolaisuus pohjautuu luokkajakoon. Se on välttämätön, jotta pystyisi perustella vasemmiston tulonjakopolitiikan (ota muilta ja anna omille äänestäjille) ja siten vasemmiston vallassa olon. Jos luokkia ei kuitenkaan ole, ne on pakko luoda. Alaluokan olennaisesti hävittyä 1900-luvun aikana, vasemmiston oli siis pakko keksiä joku muu luokkaveruke politiikalleen.

Tämän puitteissa lännen vasemmisto keksi luoda roturiitoja ja muita kiistoja yhteiskuntaan. USA:ssa on jo pitkään ollut rotuvähemmistöjä, joten pohja rotukiistojen lietsomiselle oli jo olemassa. Valkoisemmassa Euroopassa oli kuitenkin pakko luoda pohja rotuongelmille massamaahanmuuton kautta. Vasemmisto kannattaa suurta maahanmuuttoa, jonka se tietää hajottavan yhteiskunnan. Vasemmisto myös syyttää kaikkia rasismista koska he tietävät, että ihmisiä vituttaa perusteettomat syytökset ja saa heidät vihaiseksi. Sama logiikka pätee ns. islamofobiaan ja transfobiaan, jotka ovat vasemmiston pyrkimys hyödyntää uskontoja ja seksuaalisuutta luokkakiistojen synnyttämiseen niissä ryhmissä, joissa ei voi vedota rotuun.

Samalla vasemmiston pitää estää vähemmistöjen menestymistä. Jos he nousevat pois vasemmistolaisesta tukisuosta ja kurjuudesta, he lakkaavat äänestämästä vasemmistoa. Vähemmistöt on siis pakko pitää kurjina, jotta vasemmiston valta säilyisi. USA:ssa tämä politiikka näkyy erityisen hyvin demokraattien johtamissa kaupungeissa, joissa etenkin etnisten vähemmistöjen rikollisuus on riistäytynyt käsistä, murhat ovat jokapäiväisiä ja yksinhuoltajuus on normi. Kaikki kurjuus syytetään sitten valkoisen miehen viaksi.

Trump on yrittänyt tehdä näille jättimäiselle demokraattien aiheuttamille ongelmille jotain. Demokraattien näkökulmasta hän on siis sabotoimassa heidän politiikan ja vetämässä maton heidän valtapyrkimysten alta. Ei siis ihme, että he haukkuvat hänet 24/7 pataluhaksi, pyrkivät poistamaan hänet virasta ja sabotoivat hänen politiikkansa kaikin tavoin.

Vasemmistoa symppaavat naiivit tietämättömät tollot (myös Suomessa), jotka haluavat yksinkertaisia vastauksia koska heidän laiskat aivot eivät jaksa mitään monimutkaista, ovat nielleet median tarjoaman demokraattien vihanarratiivin ja rotupolitiikan täysin. Tarkistamatta mitään faktoja he uskovat sokeasti raamattuunsa Helsingin Sanomiin / YLE:en, jotka suoltavat ulos USA:n medialta kopioituja Trump-juttujaan uuvuttavaan tahtiin. Itse en jaksaisi elää tällaisessa jatkuvassa vihassa, synkkyydessä ja masennuksessa, jossa vasemmistolaiset halukkaasti rypevät.
KAIKKI mihin vasemmisto koskee muuttuu paskaksi!

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 9910
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10701 : 12.04.2020, 13:06:52 »
Tämä on ongelma mistä olen jo antanut sinulle korjaavaa palautetta. Teksti jota vastaanottaja ei edes lue, ei vakuuta häntä.

Tähän voin sanoa, että luin tekstisi, se ei vakuuttanut, se ei myöskään sisältänyt oleellisia faktoja joita olisi ollut mielekästä käsitellä. Vain vanhaa jankkaustasi, joihin on seikkaperäisesti vastattu, mutta jotka palautat aina vähän väliä uudestaan framille. Eli kun et lue viestejä joissa osoitetaan virheesi sekä valeesi, etkä sisäistä niitä, ei keskustelu etene. Joten keskustelun jatkamisessa ei ole oikein mieltä.

Kokeillaan seuraavaa. Etsi uutislähteistäsi 5 kappaletta positiivista uutista Trumpista. Koska vaikuttaa siltä että sekä sinä, että Don Nachos, Oho ja muut vasemmistohenkiset, ilmestytte ketjuun samoin argumentein kuin mitä "arvostettu media" milloinkin tuuttaa eetteriin.

usan ja eu:n koronalukuja ei voida siis vertailla keskenään nyt. Pandemiat ovat niin eri vaiheessa euroopassa ja usassa.

Päinvastoin, USA:n ja EU:n Koronalukuja voi verrata keskenään nyt sekä tulevaisuudessa. Kunhan vain ottaa huomioon pandemian eri vaiheet. Joka onkin sitten oma hauskuutensa. Jos USA on edellä EU:ta niin lukuja tarkastellaan toisin kuin jos EU olisi edellä USA:ta. Koska se kumpi on edellä, asettaa riman sille toiselle. Jos USA:n coronaan kuolleiden määrä ja tartuntojen määrä jäävät EU:ta vähäisemmiksi, silloin EU toimi USA:ta huonommin. Jos toisinpäin, niin se on sitten niin. Kuitenkin niitä Corona lukuja voi vertailla keskenään nyt.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 800
 • Liked: 1539
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10702 : 12.04.2020, 13:39:54 »
Taputuksia mannymille. Harva jaksaa moista vääntöä näiden vassarihenkisten kanssa jotka lukee sen johon haluavat uskoa eli jenkkilän vassarimedian spinnaukset.
Jenkkilän vassarimedian spinnaukset on toki luettavissa suomenkin lehdistä seuraavana päivänä yksi yhteen, ja sähköisistä medioista ml. YLE myös.
Tästä syystä kotimaiset mediat on jääneet, turhaa fakea tunkevat.

Vasemmistolaisten elämä on tavallaan helppoa, mutta täältä sivusta katsottuna itsetehtyä vaikeaa :)

Vai että ihan vasemmistomedia :)

Yhtä vähän kuin demokraatit on vasemmistopuolue.

Sokeutesi on silmiinpistävä. Jos et edes tunnista demokraattien politiikkaa, miten voit ylipäätään kommentoida tässä ketjussa.

Demokraatit ovat viimeistään Clintonin kaudella siirtyneet kirkkaasti vasemmalle.

[...]

Tämä on itse asiassa mielenkiintoinen ja tutkittukin aihe, joka menee hieman syvemmälle kuin muutaman edellisen vuoden tarkasteluun. Lyhytjänteisessä kuvassa olet aivan oikeassa, demokraattipuolue on tosiaan siirtynyt vasemmalle 2000-luvulla (liite 1). Tämä ei kuitenkaan ole pidemmän tarkastelujakson koko kuva: republikaanipuolue on viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana siirtynyt reilusti oikealle – itse asiassa paljon enemmän kuin demokraatit viime vuosina vasemmalle. (liite 2).

Lopputuloksena, kun puolueet ovat liikkuneet omiin suuntiinsa, on nykypäivän yhteenvetona suurempi polarisaatio ja puolueiden välinen ero isompi kuin koskaan (liite 3). Kolme liitettä mittaavat vähän eri metriikkaa, mutta kelvollisen yleiskuvan niistä saa.

Vähän karsastan amerikkalaisen massiivisen kokoisen yleispuolueen asettamista yhteen pisteeseen poliittisella kartalla noin yleensä. Kun eurooppalaisessa monipuoluedemokratiassa poliittiset väittelyt ja kiistat käydään puolueiden välillä, käydään ne Yhdysvalloissa enimmäkseen puolueiden sisällä, pitkälti johtuen majoritaarisen vaalitavan paineesta ryhmittyä kahteen isoon leiriin. Jos Yhdysvaltain vaalijärjestelmä olisi suhteellinen, molemmat isot puolueet todennäköisesti jakautuisivat pienempiin ryhmittymiin johtuen yksinkertaisesti poliittisista eroista.
« Viimeksi muokattu: 12.04.2020, 13:49:42 kirjoittanut Julleht »
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 659
 • Liked: 4558
 • Harvinainen valkoinen leijona
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10703 : 13.04.2020, 06:42:11 »
Cuomo (NY kuvernööri) kehuu Trumppia:
- Biden ja Pelosi on kritsoineet ettei Trump ole käyttänyt DPA:ta tai käyttö on olut surkeaa (DPA = Defence Production Act). Cuomo kumoaa ne puheet ja sanoo että DPA:ta on käytetty eka päivästä lähtien ja todella tehokkaasti on käytettykin. Lainaus RedStatesta tähän:
Lainaus
According to Governor Cuomo...Trump is using the DPA effectively.
“...DPA they call it, which I’ve been saying from day one is a very powerful tool...Cuomo said. “This is in the defense of this nation. The federal government has used it effectively...”

...he shut down another talking point, he also said it was right to be questioning the World Health Organization’s response...for example, how former Obama official...chastised Trump for daring to call out WHO’s actions and saying that their funding needed to be reexamined. Here’s what Cuomo said:
“A question that I’ve had from day one and when you look back at this, where were the horns that should have been triggered back in December and January?” Cuomo asked. “Where were the warning signs? Who was supposed to blow the whistle? The president has asked this question, and I think he’s right.”
“The president, his answer is the World Health Organization should have been blowing the whistle...I know the question is right, and sometimes the question is more important than the answer. How did this happen? I mean, I still want to know how this happened because the warning signs were there, and if you don’t know the answer, then how do you know it’s not going to happen again? Right? Fool me once.”
Trumppia on kritisoitu demokraattien taholta siitäkin, kun on väläytellyt WHO-maksujen leikkauksia koska WHO vähätteli virheellisesti pandemiaa pitkään. Cuomo sanoo tuossa, että Trump läksyttää ihan aiheesta WHO:ta. Tässä Cuomo oikeastaan ottaa omasta puolestaan nätisti pois Trumpin harteilta syytökset toimimattomuudesta ja virhearvioinneista, ja heittää ilmaan kysymyksen: kenen olisi pitänyt antaa Trumpille ja hänelle (Cuomolle) paremmat neuvot ja vielä ajoissa? Cuomon mukaan nyt on huijattu kerran.

Cuomo haukkuu demokraatteja tyhmästä Trump-politikoinnista väärässä asiassa. Tätä kelpaa lukea jos haluaa vasemmistoisempaa uutisointia mutta kuitenkin kansan parista, eli ilmastonmuutos-, rikkaidenkapitalismi-henkinen Axios uutisoi tästä aiheesta.
Hienovaraisuussyistä nimeä Trump ei tosin mainita jutussa, kun hänen tekemisiä kehutaan ja vastustajia haukutaan. Mutta siis trump esitti Paycheck Protection Programmia virushätäavuksi, jonka demokraatit tyrmäsi vaatien ensin vastapalveluna lisärahaa sinnetänne.
Cuomolla kärähti tästä käämit ja hän haukkui kaikki kongressin "porsas-tynnyri poliitikot". Että kun joku yrittää tehdä oikein NY:lle ja koko kansakunnalle ja käyttää verorahoja niinkuin pitää - niin sitten toiset tekee epäoikeudenmukaisuuksia ja näkee kaikkialla vain mahdollisuuksia täyttää rahalla tynnyreitä, joita nämä poliittiset porsaat jakaa periaatteella "me halutaan meidän rahat" älyn sijaan. Lainaus Axiosilta:
Lainaus
Cuomo rips Congress for ignoring state governments in stimulus bill
New York Gov. Andrew Cuomo (D) tore into Congress Sunday for not doing enough to support state governments...accusing lawmakers of "pork-barrel politics"...
Democrats on Thursday blocked $250 billion in additional funding for the Paycheck Protection Program, demanding it include an additional $250 billion...
- You did an injustice to the places that actually had the need," Cuomo said at a press conference. "Which, from an American taxpayer point of view, that's what you were trying...Not everything has to be an opportunity for pork barrel."
...it became a game of political pork and, 'I want my share,' as opposed to where is the need genuinely."

Lauantaina 11.4. NY:n kuvernööri Cuomo pääsi juuri sanomasta ettei koulut ehkä mene kiinni ja päätöksiä ei ole vielä tehty, kun samalla NY:n pormestari ilmoitti juuri laittaneensa päätöksellään koulut kiinni. TheHillin mukaan siis De Blasio (pormestari) määräsi New Yrokin koulut kiinni koko loppukevätkaudeksi virusvastaisen toimena. Ilmoitti päätöksestään Cuomolle tekstiviestillä. Cuomon mukaan tämä oli mahdollista siksi, koska tällaiset rajoituspäätökset tehdään aina alueittain aluetasolla:
Lainaus
New York City Mayor Bill de Blasio (D) reportedly informed the state's governor, Andrew Cuomo (D), of his decision to keep the city's schools closed for another month just minutes before the decision was publicly announced...de Blasio informed a select few advisers including Dr. Anthony Fauci, head of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases and member of the White House coronavirus task force, the night before Saturday's announcement.

The breakdown in communication reportedly contributed to the dispute between the two state leaders over whether or not schools would remain closed: Under de Blasio's directive, schools in the city would remain closed for the remainder of the 2019-2020 school year. Cuomo disagreed...spokesperson for Cuomo told the Times in response that "decisions are not based on politics but based on data and science...will continue to be made on a regional basis...
An official with de Blasio's office told...Any move to reopen the city's schools...require a new executive order by the governor. The Mayor knows that it is critical to the health and safety of our students, educators, and all New Yorkers that our schools remain closed...
Vinkkitietojen mukaan siis Cuomo ei tykkää rajoituksista, mutta pormestari löi koulut turvallisuussyistä kiinni ja tietää että avaaminen vaatisi Cuomon erillispäätöstä, ja että sitä Cuomo ei uskalla tehdä. Näitä rajoituksia ei siis tehdä kovin suurissa mittakaavoissa ylätason hallinnossa, vaan poliitikot tappelee niistä pormestaritason hallinnoissa.

Kalifornian demokraattinen kuvernööri kehuu Trumppia viruskriisin hoidossa - valehtelisin ellen kehuisi Trumppia tässä, hän tekee kaikkensa. TheHill kertoo tässä:
Lainaus
California Gov. Gavin Newsom (D) offered praise for President Trump’s efforts to help the state amid the coronavirus pandemic.
"So I can only speak for myself...Otherwise, I would be simply lying to you, misleading you, and that is a wonderful thing to be able to say, and I hope that continues."...
the state has seen an improvement in the fight against the virus, with the number of patients in the ICU on Thursday dropping 1.9 percent from Wednesday, its first decrease in the figure thus far.
...Newsom said the fight against the coronavirus has united them.
“We’re involved in 68 lawsuits with the Trump administration. I’ve been on your show. I haven’t been timid. He certainly hasn’t been timid. But I got to say this. It’s just a fact. I’d be lying to you. I’d be lying to the American people. Every single direct request that he was capable of meeting, he has met,” Newsom said. “This has been a remarkable moment where at least we have been able to rise above that partisanship.”
Kuvernööri muistuttaa, että hän on tehnyt 68 oikeusjuttua Trumpin hallinnosta, eikä he ole arastelleet riidellä ja puhua suoraan. Ja nyt hänen mukaansa on sanottava, että Trump vastaa kaikkiin vaatimuksiin sen mitä pystyy - valehtelisin jos muuta väittäisin. Tämä on merkittävä asia, että ainakin meillä nyt yhteistyö toimii, kehuu tämä demokraattikuvernööri, joka on tainnut olla osavaltioista jatkuvasti kaikkein eniten Trump-vastainen.

Mistäs nyt tuulee, kun alueellisesti korkean tason demokraattipoliitikot on alkaneet Trumppia kehumaan ja puolustamaan? Minä jo luulin, että Trump-vastaisuus on puoluesääntö numero 1., mutta ei se sitten ollutkaan. Jotain perustavaa on liikahtanut tuolla, kun nuo kuvernöörit jos ketkään taitaa olla osavaltionsa kansan hermolla. Jännä nähdä, ulottuuko tämän muutoksen vaikutus jossain vaiheessa tänne meillekin Trump-vastaisten meitteisiin tai jopa ihan... en tiedä, uskallanko edes toivoa toivotonta, no sanon kuitenkin... oikein valtamedian juttuihin asti.

Mikke70

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 174
 • Liked: 99
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10704 : 13.04.2020, 08:59:14 »
En yritä päteä asialla, josta ei riittävästi tietoa (eikä siihen riitä googlen selailu), mutta onnistuminen koronatilanteen hoitamisessa on huomattavasti monimutkaisempi kuin pelkkä kuolleiden ja tartuntojen määrän vertailu. Ikärakenne, ihmisten perusterveys, sosiaaliset suhteet, väestön tiheys, perusterveydenhoito maassa... ja mitä lie. On todellakin yksinkertaista logiikkaa arvioida kuolleiden ja tartuntojen määrällä.

Tämä nyt menee jo erittäin paljon off topic joten tämä minun osaltani tässä.

Infernaalinen_aviomies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 409
 • Liked: 42
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10705 : 13.04.2020, 15:41:13 »
Kokeillaan seuraavaa. Etsi uutislähteistäsi 5 kappaletta positiivista uutista Trumpista. Koska vaikuttaa siltä että sekä sinä, että Don Nachos, Oho ja muut vasemmistohenkiset, ilmestytte ketjuun samoin argumentein kuin mitä "arvostettu media" milloinkin tuuttaa eetteriin.

Tehdään mielummin niin, että minä kirjoitan omat viestini, ja sinä voit kirjoittaa omia viestejäsi jos haluat. Pakko se ei ole, tämä koko foorumi perustuu ihan vapaaehtoisuuteen. Se on muuten trollauksen muoto, jos luo satoja rivejä tekstiä ja sanoo, että toisen tulee todistaa se rivi riviltä vääräksi koska muuten on muka itse oikeassa. 

Washingtonin osavaltiosta muuten kuuluu Trump-uutisia, nimittäin paikallinen julkinen radioasema KUOW on päättänyt, että presidentti puhuu niin paljon paskaa koronavirus-briiffauksissaan ettei niitä voi lähettää suorana lähetyksenä kuulijoille.

Lainaus
KUOW recently made an editorial decision to stop airing White House briefings on the coronavirus pandemic live on a daily basis. We will continue to cover these briefings – but believe it is imperative that they are fact-checked, which is a challenge during a live broadcast.

(...)

After airing the White House briefings live for two weeks, a pattern of false information and exaggeration increasingly had many at KUOW questioning whether these briefings were in the best service of our mission—to create and serve a more informed public. Of even greater concern was the potential impact of false information on the health and safety of our community.
https://www.kuow.org/stories/kuow-statement-on-live-white-house-coronavirus-task-force-briefings-35a2

Aseman mukaan Trumpin horinoiden lähettäminen suorana ilman faktantarkistusfiltteriä välissä voisi olla vaaraksi yhteisölle ("impact of false information on the health and safety of our community").

Miltähän New Yorkin asukkaista muuten nyt tuntuu muistella Trumpin puheita, että USA:n 15 koronapotilasta voivat hyvin ja kohta heitä on lähestulkoon nolla, tilanne on niin hyvin hallinnassa? Etenkin kun he nyt tietävät, että presidentti puhui vasten parempaa tietoaan manipuloidakseen heitä.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 9910
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10706 : 13.04.2020, 16:58:27 »
Kokeillaan seuraavaa. Etsi uutislähteistäsi 5 kappaletta positiivista uutista Trumpista. Koska vaikuttaa siltä että sekä sinä, että Don Nachos, Oho ja muut vasemmistohenkiset, ilmestytte ketjuun samoin argumentein kuin mitä "arvostettu media" milloinkin tuuttaa eetteriin.

Tehdään mielummin niin, että minä kirjoitan omat viestini, ja sinä voit kirjoittaa omia viestejäsi jos haluat. Pakko se ei ole, tämä koko foorumi perustuu ihan vapaaehtoisuuteen. Se on muuten trollauksen muoto, jos luo satoja rivejä tekstiä ja sanoo, että toisen tulee todistaa se rivi riviltä vääräksi koska muuten on muka itse oikeassa. 

Niin sitähän te olette täällä viljelleet. Trumpin valeita on määrä x, lähteenä y. Sitten kun lähteen Y tarkistaa ja huomaa että ne Y:n väitteet valeista eivät pidä paikkaansa, niin minun pitäisi sitten mennä Y:lle sanomaan asiasta. Minä en ole vaatinut rivi riviltä vääräksi todistamista, van pääpointtien joiden kohdalla sinä joko vetoat auktoriteettiin, sivuutat, sanot että minun pitäisi jonkun toisen kanssa keskustella yms. Se muuten kertoo ihan riittävästi ettet halua etsiä 5 positiivista uutista Trumpista. Se kertoo siitä ettet yritä edes löytää kokonaista kuvaa Trumpista, vaan puhtaasti yhdellä silmällä tuijotat asiaa.

Lainaus
Washingtonin osavaltiosta muuten kuuluu Trump-uutisia, nimittäin paikallinen julkinen radioasema KUOW on päättänyt, että presidentti puhuu niin paljon paskaa koronavirus-briiffauksissaan ettei niitä voi lähettää suorana lähetyksenä kuulijoille.

Washingtonin osavaltion julkisrahoitteinen radioasema, josta kukaan ei oikeastaan ole kuullut koskaan, on sitten päättänyt ruveta totuuspoliisiksi. Eli päättävät mikä on totuus, riippumatta siitä mikä on totuus. No sellaista se on. Jos Trump nyt keksisi lääkkeen syöpään joka tehoaa 100%, se olisi silti väärin.


Lainaus
Miltähän New Yorkin asukkaista muuten nyt tuntuu muistella Trumpin puheita, että USA:n 15 koronapotilasta voivat hyvin ja kohta heitä on lähestulkoon nolla, tilanne on niin hyvin hallinnassa? Etenkin kun he nyt tietävät, että presidentti puhui vasten parempaa tietoaan manipuloidakseen heitä.

Varmaan samalta kuin niistä 39 suomalaisesta jotka kuolivat sen jälkeen kun mm, sinä julistit että Hallitus on tehnyt hyvää työtä ja tilanne on hallinnassa.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Jaakko Sivonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 120
 • Liked: 5428
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10707 : 13.04.2020, 19:58:25 »
Trump taas vaihteeksi ei tiedä, miten Yhdysvallat toimii:


Luuleeko Trump voivansa lähettää FBI:n tai armeijan pakottamaan New Yorkin ravintolat ja elokuvateatterit auki, jos osavaltion kuvernööri ei niitä halua avata?

USA:n perustuslain mukaan liittovaltiolle kuuluvat vain ne vallat, jotka perustuslaki sille eksplisiittisesti myöntää, ja lockdownia ei perustuslaissa mainita.

Lainaus käyttäjältä: US Constitution, Amendment X
The powers not delegated to the United States by the Constitution, nor prohibited by it to the States, are reserved to the States respectively, or to the people.
https://www.law.cornell.edu/constitution/tenth_amendment

Kuten monesti, tässäkin asiassa Trumpin kanta oli päinvastainen muutama päivä sitten:


MAGA-väki ylisti Trumpia tuosta linjasta; nyt hekin todennäköisesti vaihtavat kantansa päinvastaiseksi, kun "God-Emperor" on puhunut.

« Viimeksi muokattu: 13.04.2020, 20:25:10 kirjoittanut Jaakko Sivonen »
Malo periculosam libertatem quam quietum servitium

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 917
 • Liked: 7312
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10708 : 13.04.2020, 20:54:21 »
Trump taas vaihteeksi ei tiedä, miten Yhdysvallat toimii:

Eiköhän siellä löydy lakimiehet tekemään tarvittavat tulkinnat ja säädösluonnokset, mihin suuntaan nyt halutaankin mennä. Se on monimutkainen ja muuttuva systeemi.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 317
 • Liked: 4325
 • Mersupersu
Vs: Donald Trump - USA:n 45. presidentti 2017 -> 1 viesti/jäsen/vrk
« Vastaus #10709 : 14.04.2020, 11:02:52 »
Lainaus
I don't remember ever hearing a President saying that before!

Ja sitten takaisin todellisuuteen:

Lainaus
Trump 2020: "When somebody is president of the United States, the authority is total. And that's the way it's got to be."

Nixon 1977: "Well, when the president does it, that means that it is not illegal."

https://moneymaven.io/mishtalk/economics/let-s-compare-trump-2020-comments-to-nixon-comments-in-1977-ZcZDhBfTvUOBT4TaPxOscg
Natan Sharansky: "understand a critical difference between the world of fear and the world of freedom. In the former, the primary challenge is finding the inner strength to confront evil. In the latter, the primary challenge is finding the moral clarity to see evil."