Kirjoittaja Aihe: 2017-01-25 Trump allekirjoitti kohutun asetuksen: Meksikon rajalle rakennetaan muuri  (Luettu 28391 kertaa)

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 892
 • Liked: 1994
Olipahan taas melkoinen nykyiseen tyyliin uutisdokumenttina kaupattu antiTrump-proMigration opetusohjelma:

Saksalaisen ntv-uutiskanavan lyhyt dokumentti kertoi USA:han vaeltavista "väkivaltaa ja köyhyyttä" pakenevista keskiamerikkalaisista ja näiden elämästä matkan varrella. Ohjelma avattiin -tutun kaavan mukaan- haukkumalla Trump kovasydämiseksi. Seurasi lyhyitä juttuja -tietysti vain naisista ja lapsista- , jotka hakivat täitä lastensa hiuksista ja julistivat olevansa valmiita tekemään ihan mitä tahansa työtä (kunhan se työ on vain USA:ssa!), vaikkapa vain astioiden pesua. Näytettiin lapsia, jotka huusivat äitiä (joka oli juuri laittomasti ja röyhkeästi kiipeämässä jonkun esteen yli). Trumpin rajaa suojelemaan lähettämille yli 5000:lle sotilaalle tuhahdettiin pilkallisesti, suurta sotilasmäärää pidettiin naurettavana. Korostettiin taas Trumpin kovasydämisyyttä. Näytettiin Punaisen Ristin perustamaa puhelinpalvelupistettä, josta karavaanarit saivat soittaa rakkaille omaisilleen. Tässä kohdassa opetusohjelman tekijöille sattui moraalisäteilynsä sokaisemina kuitenkin kömmähdys: haastateltiin miestä, joka halusi soittaa perheelleen pitkän matkan jälkeen. Tämä perusteli yhteydenottoaan: "En voinut jättää hyvästejä vaimolle ja lapsille, koska matkaan lähtö tuli "niin yllättäen" ( :roll:), mutta haluan kuitenkin kertoa heille olevani kunnossa..." (Mistäköhän kotiin jätetyt raukat nyt elävät miehen salaa häivyttyä, mutta tämä aihe ei näköjään kiinnosta ohjelman moralisteja) Opetusohjelma loppui vetämällä Jumala mukaan loppuhuipennukseksi: "Eivät edes rukoukset Jumalalle pysty muuttamaan kovasydämisen Trumpin mieltä asiasta".
« Viimeksi muokattu: 08.12.2018, 09:33:50 kirjoittanut Alabama »

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 314
 • Liked: 2534
Karavaani on kutistunut 2500-3000 henkilöön aiemmasta 6000:sta. Syinä kutistumiseen ovat mm. turvapaikan hakeminen Yhdysvalloista (hakemuksia on otettu vastaan 40-100 päivässä, karavaanin saapumisesta Tijuanaan on 25 päivää, joten hakemuksia on otettu vastaan 1000-2500), 1000 on kiivennyt raja-aidan ylitse ja 1000 on palannut vapaaehtoisesti takaisin kotiin.

Meksikon uusi presidentti Andres Manuel Lopez Obrador keskustelee Yhdysvaltain hallinnon kanssa esityksestä, että Meksiko majoittaisi kaikki turvapaikkaa hakevat. Se odottaa vielä toteutustaan.

Meksikossa oleville karavaanin jäsenille on tarjottu työpaikkoja n. 300 dollarin kuukausipalkoilla ja työministeriön koordinaattorin mukaan 3000 on käynyt haastattelussa. Heistä moni ei tule jäämään Meksikoon, vaan yrittävät päästä Yhdysvaltoihin paremman elintason vuoksi.

Lainaus
Many U.S.-bound caravan migrants disperse as asylum process stalls

As rain poured down on a former music venue in Tijuana that holds a diminished crowd of 2,500 migrants, Jessica, 18, grabbed her feverish 1-year-old daughter and took her inside to a friend while she figured out what to do with her broken tent.

[...]

Other migrants face the same dilemma. Of 6,000 who arrived in Tijuana in the caravans last month, 1,000 have scrambled over border fences, and most of those were detained, the head of Mexico’s civil protection agency David Leon told local media on Wednesday.

[...]

A further 1,000 have accepted voluntary deportation, he said, while others are living on the street outside the municipal sports center where they first arrived, or in smaller shelters. The director of the Barretal camp, Mario Medina, said he expected hundreds more to arrive within days.

U.S. President Donald Trump has sought to make it harder to get asylum, but a federal court last month placed a temporary restraining order on his policy that only permitted asylum claims made at official ports of entry.

Under former President Barack Obama a system dubbed “metering” began, which limits how many can ask for asylum each day in Tijuana. Lawyers say Trump is using the system more aggressively to stem the flow at the port of entry.

[...]

Looking after the large groups of Central Americans is a challenge for Mexico. New President Andres Manuel Lopez Obrador has vowed to issue more work visas and on Friday pledged to do more to improve conditions at the Barretal shelter.

His government is in talks with Washington about an immigration plan, including a U.S. proposal to make asylum seekers stay in Mexico until their claim is decided, a process that can take years. Some believe that would deter people from seeking refuge.

[...]

At a jobs fair set up by the federal Labor Ministry, coordinator Nayla Rangel said more than 3,000 migrants, mainly from the caravan, had job interviews.

Rangel said there were more than 10,000 jobs open in the state of Baja California, with salaries around 1500 pesos ($74) per week. For many migrants hoping to send money to families in Central America, that likely would not be enough.

Reuters (9.12.2018)


kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 314
 • Liked: 2534
Yle lähetti Yhdysvaltain-kirjeenvaihtajansa Tijuanaan ja julkaisi ison jutun karavaanista. Siinä on suurimmaksi osaksi samat tiedot, kun mitä olen laittanut tänne aiemmin.

Lisäksi siinä on haastateltu karavaanissa olevia. Yksi perhe oli lähtenyt köyhyyttä pakoon eli ovat selkeästi paremman elintason perässä. Toinen väkivallan vuoksi, vaikka rikollisuus ei olekaan turvapaikan peruste. Muut haastatellut eivät suostuneet kertomaan taustoistaan. Heillä on silti oikeus hakea turvapaikkaa ja mahdollisuus kadota Yhdysvaltoihin laittomaksi maassaolijaksi, mikäli sitä ei myönnetä (vain n. 20% hakemuksista hyväksytään).

Tästä päästään eroon, jahka Yhdysvaltain ja Meksikon alustava sopimus, että turvapaikkaa hakevat odottavat Meksikossa, toteutetaan ja kun turvapaikanhakuoikeus on saatu poistettua laittomasti rajan ylittäneiltä. Nykyään turvapaikkaa voi hakea jonottamalla rajanylityspisteellä, jossa otetaan joka päivä Yhdysvaltojen puolelle 40-100 hakijaa tai ylittämällä raja-aidan laittomasti ja joutumalla rajavartijoiden pidättämäksi. Jälkimmäinen keino on suosittu:

Toimittaja näkee, kuinka karavaanin jäsenet tunkeutuvat Yhdysvaltoihin ja tulevat pidätetyiksi rajavartijoiden toimesta.

Lainaus
Yle Tijuanassa: "Rukoilen, että pääsemme edes kadulta pois" – Siirtolaiskaravaanin amerikkalainen unelma on karkaamassa


Hondurasilaisen Gabriela Regaladon Sofia-tytär on nälissään. 20-vuotias äiti nostaa puolitoistavuotiaan lapsen rinnalleen.

Imettäminen tekee usein kipeää. Viikkokausien karavaanimatkan kuihduttamasta kehosta ei tahdo tulla maitoa. Regaladolla ei ole rahaa ostaa monipuolista ruokaa ja juotavaa, jotka voisivat helpottaa imettämistä ja maidontuloa.

Nuoren äidin esikoinen, 3-vuotias Jefferson juo tuttipullosta kolajuomaa. Perheen teltan lattialla siirtolaisten leirissä lojuu tyhjä Pepsi-pullo.

– Elämme ihmisten hyvän tahdon varassa. Äsken sain pussillisen tortilloja ja kaksi avokadoa, Regalado kertoo Meksikon Tijuanassa.

Regaladojen perhe lähti Hondurasista köyhyyttä pakoon. Perheen tavoitteena on päästä Yhdysvaltoihin, josta he toivovat löytävänsä valoisamman tulevaisuuden.

[...]

Trumpin hallinto on yrittänyt sopia Meksikon kanssa, kuinka karavaanin siirtolaisten turvapaikkahakemukset hoidetaan. Yhdysvallat haluaa, että hakijat pysyvät Meksikossa.

Järjestely tekisi Meksikosta eräänlaisen turvapaikanhakijoiden odotushuoneen. Käytännössä se on sellaiseksi jo muodostunut. Osa karavaaniin kuuluvista on ollut Tijuanassa jumissa jo useamman viikon.


[...]

Tijuanassa turvapaikkahakemuksia otetaan käsittelyyn päivässä rajattu määrä, yleensä alle sata. Karavaanin mukana matkustaneet ovat järjestäytyneet perheittäin jonotusnumeroilla.

[...]

Jotta turvapaikka heltiäisi, hakijan on pystyttävä osoittamaan, että hän on vaarassa joutua kotimaassaan vainon kohteeksi rodun, uskonnon, poliittisten mielipiteiden tai johonkin tiettyyn ryhmään kuulumisen vuoksi.

Tuoreen, kuluvaa vuotta koskevan tilaston mukaan vain noin joka viides turvapaikkahakemus hyväksyttiin Yhdysvalloissa.

[...]

Aavistuksen parempi tilanne on muutaman teltan päässä Elva Galdamoz Aguilailla. Hänellä on ystäviä Tennesseessä, jotka lähettävät rahaa. Aguilain maahanmuuton rahallisiksi tukijoiksi ei heistäkään ole.

30-vuotias Aguilai pakeni lapsineen Hondurasin väkivaltaa. Ongelmia oli myös hänen lastensa isän kanssa.

Moni Ylen haastattelema siirtolainen oli haluton kertomaan tarkasti taustoistaan. On mahdollista, että he halusivat näin suojata kotimaassa yhä olevia sukulaisiaan.

[...]

Kaikilla ei kärsivällisyys riitä pitkään odottamiseen. Yhdysvaltain ja Meksikon raja-aidalla meren rannalla Tijuanassa kolme teininuorta tunkee itseään noin kuusimetrisen raja-aidan metallipylväiden välistä.

Hondurasilaisnuoret ovat tulleet Tijuanaan karavaanin mukana. Tuhansien kilometrien taivalluksen jälkeen nuorten kehot ovat niin solakoita, että kolmikko luikahtaa pylväiden välistä hämmästyttävän sujuvasti.

– Juoskaa, juoskaa! uhkarohkeaa rajanylitystä seuraava väkijoukko huutaa.

Nuoret eivät ehdi juosta muutamaa sataa metriä enempää. Yhdysvaltain rajavartijoiden auto kaartaa heidän eteensä ja noukkii nuoret kyytiin.

He pääsivät kuitenkin Yhdysvaltain puolelle, ja samalla askeleen lähemmäksi unelmaansa.

Yle (18.12.2018)

« Viimeksi muokattu: 18.12.2018, 21:02:00 kirjoittanut kivimies »

Linkster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 681
 • Liked: 1323
Pummi/rikollislauman kummallinen - tosin nykyisin kovin yleinen - harhakuvitelma on vain pölähtää johonkin vauraampaan maahan valmiiseen pöytään elätettäviksi koska he nyt vaan ovat niin kurjista oloista. Ensin tuo lössi on hölmöillyt oman elämänsä paskaksi ja ja velkaantunut vaikkapa jollekin koronkiskurille ja tilannetta ei varmaankaan helpota lasten vääntäminen lisätaakaksi ahdinkoon.
Itselläni tuo klisee "amerikkalainen unelma"ainakin on juuri päinvastainen kuin ylenannon uutisentapaisessa pläjäyksessä. En edes ajattelisi ropoakaan ilmaiseksi saavani vaan miettisin valmiiksi työpaikan tai itsensä työllistämisen jollain järkevällä liiketoiminnalla. Unelma tuossa kohtaa on sitä että työlläsi voit tuottaa yhteisölle jotain ja samalla jopa itsekin vaurastua.
Kennedyn lausahdus(mitä voit tehdä maasi hyväksi) sisältää mielestäni hyvin tuon amerikanunelman sisällön. Sosiaalidemokratialla saadaan pahimmillaan vain pummit pummaamaan kuten alamme täällä skandinaviassa huomata.
Pummijäte ei maailmasta lopu halaamalla koskaan,päinvastoin.

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 314
 • Liked: 2534
Karavaanissa olevat kyllästyivät odotukseen Tijuanassa ja ryhtyivät kiipeämään raja-aidan ylitse.
24 "hädänalaista" pääsi Yhdysvaltain puolelle ja melkein kaikki saatiin kiinni rajavartijoiden toimesta. He tulevat todennäköisesti hakemaan turvapaikkaa.

Se on vielä mahdollista, kun liittovaltion tuomari jäädytti Trumpin määräyksen, jonka mukaan laittomasti maahan tulleet eivät voi hakea turvapaikkaa. Päätös on voimassa 19. joulukuuta tapahtuvaan oikeuskäsittelyyn asti.

Liittovaltion tuomari päätti 19. joulukuuta jatkaa määräyksen jäädyttämistä myöhemmin tapahtuvaan oikeuskäsittelyyn asti.
Trumpin hallinto valitti korkeimpaan oikeuteen, joka piti alemman oikeusasteen päätöksen voimassa.

Sama tosin tapahtui myös matkustuskiellon kanssa, jonka korkein oikeus myöhemmin totesi perustuslakien mukaiseksi.

Lainaus
Supreme Court turns down Trump request to restart asylum ban

The Supreme Court on Friday rejected a request from the Trump administration to restart an asylum ban that would have prevented migrants who enter the country illegally from applying for asylum.

U.S. District Judge Jon Tigar placed a temporary hold on the Trump administration's new rules to cut off asylum for migrants who enter the country illegally on Nov. 19. The Justice Department took the unusual step of jumping straight to the Supreme Court to reinstate the ban, but the justice turned down that request by a 5-4 vote.

That means the asylum ban will remain on hold as the case proceeds through lower courts.

[...]

Usatoday.com (21.12.2018)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 19 760
 • Liked: 40723
 • Ilon ja toivon admin
Keski-Amerikan kansainvaellus jatkuu. Nyt Honduras­ista on ilmeisesti lähdössä 15. tammikuuta jopa 15 000 matun joukko kohti Yhdysvaltoja. Jotkut yrittävät rauhoitella huolestuneita sillä, että osa olisi toistaiseksi jäämässä töihin Meksiko­on ja yrittämässä vasta myöhemmin USA:han...

https://www.express.co.uk/news/world/1068122/migrant-caravan-us-mexico-border-honduras (6.1.2019)

Lainaus
New migrant caravan heading for US set to be biggest yet as Trump ramps up plans for wall

A MIGRANT caravan of 15,000 is set to leave Honduras and head through Mexico towards the US border, as Donald Trump continues to struggle to secure funding to erect the US border wall.

The caravan is believed to be preparing to leave Honduras from the city of San Pedro Sula on January 15. It is more than double the size of the previous caravan, which left Honduras in October. Despite only a few hundred migrants starting the long walk, by the time they reached the border in November, more than 7,000 people had joined.

Activists have said the final destination for the new migrant caravan may be Mexico and not the US.

The construction of a new 900 mile railway project is expected to generate thousands of jobs in the south of the country.

Mexican President Andrés Manuel López has pledged to issue visas and employment for Central American migrants.

Karen Spring from The Honduras Solidarity Network, an umbrella group of human rights organisations in the country, said: "It’s possible that many will stay in Mexico, look for work and then try and cross to the US at a later time.

"Ultimately, they are looking for economic security, safety, to be reunited with their families, and overall, a life with dignity."

(...)
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 752
 • Liked: 16046
 • Soon korkeemmas käres!
Mielestäni Trumpin pitäisi kysyä julkisesti demo(ni)kraateilta, että kumpi on heidän mielestään humaanimpaa: Ampua ei-sotilaallista kansainvaellusjoukkoa kyynelkaasukranaatein vai tervehtiä heitä passiivisella seinämällä, jonka läpi ei ole tulemista?

Nimittäin maailma on muuttunut. Rajoja ei useinkaan uhkaa avoin sotilaallinen konflikti, vaan rajoilla kolkuttelee siviilit, jotka etsivät aikaa parempaa. Jos Nancy Pelosilla on kaikille työpaikka, niin siitä vaan Nancylle töihin. Muussa tapauksessa voitaneen tulkita että jonniinlaista tarveharkintaa voitaisiin ehkä kuitenkin harkita ja siinä aikalisän saavuttamiseksi seinä, jossa on portti on sata kertaa humaanimpi lähestymistapa kuin 15000 sotilasta ampumassa kyynelkaasua pitkin rajaa kohti tulijoita lapsukaisineen.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

ÄmTeeAa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 433
 • Liked: 1597
Mielestäni Trumpin pitäisi kysyä julkisesti demo(ni)kraateilta, että kumpi on heidän mielestään humaanimpaa: Ampua ei-sotilaallista kansainvaellusjoukkoa kyynelkaasukranaatein vai tervehtiä heitä passiivisella seinämällä, jonka läpi ei ole tulemista?

Amerikkalaisilla on sanansäilä hallussa. Demokraatit sanoivat vastikään, että muuri olisi eettisesti väärin. Tuohon sitten konservatiivit mietiskelivät verkon syövereissä, että heidän mielestään muuri on lähinnä humaani juttu. Maamiinat rajalla olisivat eettisesti arveluttavia.

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 449
 • Liked: 7943
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Mielestäni Trumpin pitäisi kysyä julkisesti demo(ni)kraateilta, että kumpi on heidän mielestään humaanimpaa: Ampua ei-sotilaallista kansainvaellusjoukkoa kyynelkaasukranaatein vai tervehtiä heitä passiivisella seinämällä, jonka läpi ei ole tulemista?
Ne 'Trumpin' ampumat kyynelkaasukranaatit olisivat demokraattien (kuviteltu) vaalivaltti ja siihen ne yrittävät Trumpia pakottaa muurista itkemällä. No hyvä kysymys tuo olisi kuitenkin.
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

vihapuhegeneraattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 924
 • Liked: 2894
 • Generating Hatespeech since 2011
Tim Poolin video eilisyön puheesta jossa Trump käsittely rajamuuria ja demokraattien/lehdistön vastahyökkäyksestä. Suomenkin lehdistö täynnä "Orange man bad" läppää, mutta totuus onkin hiukan erilainen (taas kerran).

https://www.youtube.com/watch?v=59BC0m2OShE


Puuha-Pepe

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 354
 • Liked: 102
 • Go Jessi!
Texasissa ei olla kovin innostuneita muurin rakentamisesta yksityisten maille. Tähän asti rakennettu aita on tullut pääasiassa valtion maille, nyt on edessä tuhansia pakkolunastuksia. Osa Bush Jr:n aikana vireille laitetuista maiden pakkolunastuksista on viellä oikeudessa, eli aikaa ja rahaa tulee palamaan jos Ronald haluaa munanjatkeensa pystyyn.

https://www.washingtonpost.com/national/trumps-border-wall-would-need-private-property-but-texas-landowners-plan-to-dig-in-for-lengthy-legal-fight/2019/01/10/d7e4cba8-1443-11e9-803c-4ef28312c8b9_story.html

Lainaus
Nayda Alvarez wants nothing to do with any border wall, but her acre of land in Rio Grande City, Tex., where she lives in a brown house along the dividing line between the United States and Mexico, has become of great interest to the U.S. government.

She, along with dozens of other landowners in the Rio Grande Valley, received surprise letters from the federal government in recent months, requests from officials who are seeking access to their properties for surveys, soil tests, equipment storage and other actions. It is, lawyers and experts say, the first step in the government trying to seize private property using the power of eminent domain — a contentious step that could put a lengthy legal wrinkle into President Trump’s plans to build hundreds of miles of wall, some of which passes through land like Alvarez’s.

Previous eminent domain attempts along the Texas border have led to more than a decade of court battles, some of which date to George W. Bush’s administration and have yet to be resolved. Many landowners, like Alvarez, are vowing to fight anew.

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 314
 • Liked: 2534
Meksiko valmistautuu uuden karavaanin saapumiseen. Sanovat päästävänsä kaikki lailliset rajanylittäjät (ml. turvapaikanhakijat) lävitse, mutta laittomasti maahan saapuneet tullaan karkottamaan.

Lainaus
Mexico prepares for arrival of next Central American migrant caravan

Mexican authorities will meet with Central American officials to prepare for the arrival of a planned new caravan of migrants headed to the United States next week.

[...]

Mexico hopes to discourage a mass exodus from El Salvador, Guatemala and Honduras, and wants Central Americans who decide to migrate north to do so in an orderly way and through legal ports of entry.

“The doors to Mexico are open to anyone who wants to enter in an orderly fashion,” Gandini told Reuters in a telephone interview. “But whoever wants to come in illegally will be deported.”

[...]

There are 12 legal ports of entry for Central Americans on Mexico’s southern border, but Mexican authorities have identified an additional 370 illegal points of entry on that frontier, Interior Minister Olga Sanchez said this week.

Mexico borders in the south with Guatemala and Belize.

The illegal entry points will be “monitored and controlled to avoid undocumented access of people to our territory,” Sanchez said.

Guatemala’s deputy foreign minister, Pablo Cesar Garcia, met with Mexican authorities on Tuesday to discuss the caravan and to “provide all the necessary support to the migrants,” said Guatemalan Foreign Ministry spokeswoman Marta Larra.

[...]

Reuters.com (10.1.2018)