Kirjoittaja Aihe: 2017-01-25 Trump allekirjoitti kohutun asetuksen: Meksikon rajalle rakennetaan muuri  (Luettu 36075 kertaa)

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 570
 • Liked: 3939
 • weltoffen = sturmreif
Olipahan taas melkoinen nykyiseen tyyliin uutisdokumenttina kaupattu antiTrump-proMigration opetusohjelma:

Saksalaisen ntv-uutiskanavan lyhyt dokumentti kertoi USA:han vaeltavista "väkivaltaa ja köyhyyttä" pakenevista keskiamerikkalaisista ja näiden elämästä matkan varrella. Ohjelma avattiin -tutun kaavan mukaan- haukkumalla Trump kovasydämiseksi. Seurasi lyhyitä juttuja -tietysti vain naisista ja lapsista- , jotka hakivat täitä lastensa hiuksista ja julistivat olevansa valmiita tekemään ihan mitä tahansa työtä (kunhan se työ on vain USA:ssa!), vaikkapa vain astioiden pesua. Näytettiin lapsia, jotka huusivat äitiä (joka oli juuri laittomasti ja röyhkeästi kiipeämässä jonkun esteen yli). Trumpin rajaa suojelemaan lähettämille yli 5000:lle sotilaalle tuhahdettiin pilkallisesti, suurta sotilasmäärää pidettiin naurettavana. Korostettiin taas Trumpin kovasydämisyyttä. Näytettiin Punaisen Ristin perustamaa puhelinpalvelupistettä, josta karavaanarit saivat soittaa rakkaille omaisilleen. Tässä kohdassa opetusohjelman tekijöille sattui moraalisäteilynsä sokaisemina kuitenkin kömmähdys: haastateltiin miestä, joka halusi soittaa perheelleen pitkän matkan jälkeen. Tämä perusteli yhteydenottoaan: "En voinut jättää hyvästejä vaimolle ja lapsille, koska matkaan lähtö tuli "niin yllättäen" ( :roll:), mutta haluan kuitenkin kertoa heille olevani kunnossa..." (Mistäköhän kotiin jätetyt raukat nyt elävät miehen salaa häivyttyä, mutta tämä aihe ei näköjään kiinnosta ohjelman moralisteja) Opetusohjelma loppui vetämällä Jumala mukaan loppuhuipennukseksi: "Eivät edes rukoukset Jumalalle pysty muuttamaan kovasydämisen Trumpin mieltä asiasta".
« Viimeksi muokattu: 08.12.2018, 09:33:50 kirjoittanut Alabama »
"This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill - the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe.
You take the red pill - you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes."

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 064
 • Liked: 4734
Karavaani on kutistunut 2500-3000 henkilöön aiemmasta 6000:sta. Syinä kutistumiseen ovat mm. turvapaikan hakeminen Yhdysvalloista (hakemuksia on otettu vastaan 40-100 päivässä, karavaanin saapumisesta Tijuanaan on 25 päivää, joten hakemuksia on otettu vastaan 1000-2500), 1000 on kiivennyt raja-aidan ylitse ja 1000 on palannut vapaaehtoisesti takaisin kotiin.

Meksikon uusi presidentti Andres Manuel Lopez Obrador keskustelee Yhdysvaltain hallinnon kanssa esityksestä, että Meksiko majoittaisi kaikki turvapaikkaa hakevat. Se odottaa vielä toteutustaan.

Meksikossa oleville karavaanin jäsenille on tarjottu työpaikkoja n. 300 dollarin kuukausipalkoilla ja työministeriön koordinaattorin mukaan 3000 on käynyt haastattelussa. Heistä moni ei tule jäämään Meksikoon, vaan yrittävät päästä Yhdysvaltoihin paremman elintason vuoksi.

Lainaus
Many U.S.-bound caravan migrants disperse as asylum process stalls

As rain poured down on a former music venue in Tijuana that holds a diminished crowd of 2,500 migrants, Jessica, 18, grabbed her feverish 1-year-old daughter and took her inside to a friend while she figured out what to do with her broken tent.

[...]

Other migrants face the same dilemma. Of 6,000 who arrived in Tijuana in the caravans last month, 1,000 have scrambled over border fences, and most of those were detained, the head of Mexico’s civil protection agency David Leon told local media on Wednesday.

[...]

A further 1,000 have accepted voluntary deportation, he said, while others are living on the street outside the municipal sports center where they first arrived, or in smaller shelters. The director of the Barretal camp, Mario Medina, said he expected hundreds more to arrive within days.

U.S. President Donald Trump has sought to make it harder to get asylum, but a federal court last month placed a temporary restraining order on his policy that only permitted asylum claims made at official ports of entry.

Under former President Barack Obama a system dubbed “metering” began, which limits how many can ask for asylum each day in Tijuana. Lawyers say Trump is using the system more aggressively to stem the flow at the port of entry.

[...]

Looking after the large groups of Central Americans is a challenge for Mexico. New President Andres Manuel Lopez Obrador has vowed to issue more work visas and on Friday pledged to do more to improve conditions at the Barretal shelter.

His government is in talks with Washington about an immigration plan, including a U.S. proposal to make asylum seekers stay in Mexico until their claim is decided, a process that can take years. Some believe that would deter people from seeking refuge.

[...]

At a jobs fair set up by the federal Labor Ministry, coordinator Nayla Rangel said more than 3,000 migrants, mainly from the caravan, had job interviews.

Rangel said there were more than 10,000 jobs open in the state of Baja California, with salaries around 1500 pesos ($74) per week. For many migrants hoping to send money to families in Central America, that likely would not be enough.

Reuters (9.12.2018)


kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 064
 • Liked: 4734
Yle lähetti Yhdysvaltain-kirjeenvaihtajansa Tijuanaan ja julkaisi ison jutun karavaanista. Siinä on suurimmaksi osaksi samat tiedot, kun mitä olen laittanut tänne aiemmin.

Lisäksi siinä on haastateltu karavaanissa olevia. Yksi perhe oli lähtenyt köyhyyttä pakoon eli ovat selkeästi paremman elintason perässä. Toinen väkivallan vuoksi, vaikka rikollisuus ei olekaan turvapaikan peruste. Muut haastatellut eivät suostuneet kertomaan taustoistaan. Heillä on silti oikeus hakea turvapaikkaa ja mahdollisuus kadota Yhdysvaltoihin laittomaksi maassaolijaksi, mikäli sitä ei myönnetä (vain n. 20% hakemuksista hyväksytään).

Tästä päästään eroon, jahka Yhdysvaltain ja Meksikon alustava sopimus, että turvapaikkaa hakevat odottavat Meksikossa, toteutetaan ja kun turvapaikanhakuoikeus on saatu poistettua laittomasti rajan ylittäneiltä. Nykyään turvapaikkaa voi hakea jonottamalla rajanylityspisteellä, jossa otetaan joka päivä Yhdysvaltojen puolelle 40-100 hakijaa tai ylittämällä raja-aidan laittomasti ja joutumalla rajavartijoiden pidättämäksi. Jälkimmäinen keino on suosittu:

Toimittaja näkee, kuinka karavaanin jäsenet tunkeutuvat Yhdysvaltoihin ja tulevat pidätetyiksi rajavartijoiden toimesta.

Lainaus
Yle Tijuanassa: "Rukoilen, että pääsemme edes kadulta pois" – Siirtolaiskaravaanin amerikkalainen unelma on karkaamassa


Hondurasilaisen Gabriela Regaladon Sofia-tytär on nälissään. 20-vuotias äiti nostaa puolitoistavuotiaan lapsen rinnalleen.

Imettäminen tekee usein kipeää. Viikkokausien karavaanimatkan kuihduttamasta kehosta ei tahdo tulla maitoa. Regaladolla ei ole rahaa ostaa monipuolista ruokaa ja juotavaa, jotka voisivat helpottaa imettämistä ja maidontuloa.

Nuoren äidin esikoinen, 3-vuotias Jefferson juo tuttipullosta kolajuomaa. Perheen teltan lattialla siirtolaisten leirissä lojuu tyhjä Pepsi-pullo.

– Elämme ihmisten hyvän tahdon varassa. Äsken sain pussillisen tortilloja ja kaksi avokadoa, Regalado kertoo Meksikon Tijuanassa.

Regaladojen perhe lähti Hondurasista köyhyyttä pakoon. Perheen tavoitteena on päästä Yhdysvaltoihin, josta he toivovat löytävänsä valoisamman tulevaisuuden.

[...]

Trumpin hallinto on yrittänyt sopia Meksikon kanssa, kuinka karavaanin siirtolaisten turvapaikkahakemukset hoidetaan. Yhdysvallat haluaa, että hakijat pysyvät Meksikossa.

Järjestely tekisi Meksikosta eräänlaisen turvapaikanhakijoiden odotushuoneen. Käytännössä se on sellaiseksi jo muodostunut. Osa karavaaniin kuuluvista on ollut Tijuanassa jumissa jo useamman viikon.


[...]

Tijuanassa turvapaikkahakemuksia otetaan käsittelyyn päivässä rajattu määrä, yleensä alle sata. Karavaanin mukana matkustaneet ovat järjestäytyneet perheittäin jonotusnumeroilla.

[...]

Jotta turvapaikka heltiäisi, hakijan on pystyttävä osoittamaan, että hän on vaarassa joutua kotimaassaan vainon kohteeksi rodun, uskonnon, poliittisten mielipiteiden tai johonkin tiettyyn ryhmään kuulumisen vuoksi.

Tuoreen, kuluvaa vuotta koskevan tilaston mukaan vain noin joka viides turvapaikkahakemus hyväksyttiin Yhdysvalloissa.

[...]

Aavistuksen parempi tilanne on muutaman teltan päässä Elva Galdamoz Aguilailla. Hänellä on ystäviä Tennesseessä, jotka lähettävät rahaa. Aguilain maahanmuuton rahallisiksi tukijoiksi ei heistäkään ole.

30-vuotias Aguilai pakeni lapsineen Hondurasin väkivaltaa. Ongelmia oli myös hänen lastensa isän kanssa.

Moni Ylen haastattelema siirtolainen oli haluton kertomaan tarkasti taustoistaan. On mahdollista, että he halusivat näin suojata kotimaassa yhä olevia sukulaisiaan.

[...]

Kaikilla ei kärsivällisyys riitä pitkään odottamiseen. Yhdysvaltain ja Meksikon raja-aidalla meren rannalla Tijuanassa kolme teininuorta tunkee itseään noin kuusimetrisen raja-aidan metallipylväiden välistä.

Hondurasilaisnuoret ovat tulleet Tijuanaan karavaanin mukana. Tuhansien kilometrien taivalluksen jälkeen nuorten kehot ovat niin solakoita, että kolmikko luikahtaa pylväiden välistä hämmästyttävän sujuvasti.

– Juoskaa, juoskaa! uhkarohkeaa rajanylitystä seuraava väkijoukko huutaa.

Nuoret eivät ehdi juosta muutamaa sataa metriä enempää. Yhdysvaltain rajavartijoiden auto kaartaa heidän eteensä ja noukkii nuoret kyytiin.

He pääsivät kuitenkin Yhdysvaltain puolelle, ja samalla askeleen lähemmäksi unelmaansa.

Yle (18.12.2018)

« Viimeksi muokattu: 18.12.2018, 21:02:00 kirjoittanut kivimies »

Linkster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 691
 • Liked: 1392
Pummi/rikollislauman kummallinen - tosin nykyisin kovin yleinen - harhakuvitelma on vain pölähtää johonkin vauraampaan maahan valmiiseen pöytään elätettäviksi koska he nyt vaan ovat niin kurjista oloista. Ensin tuo lössi on hölmöillyt oman elämänsä paskaksi ja ja velkaantunut vaikkapa jollekin koronkiskurille ja tilannetta ei varmaankaan helpota lasten vääntäminen lisätaakaksi ahdinkoon.
Itselläni tuo klisee "amerikkalainen unelma"ainakin on juuri päinvastainen kuin ylenannon uutisentapaisessa pläjäyksessä. En edes ajattelisi ropoakaan ilmaiseksi saavani vaan miettisin valmiiksi työpaikan tai itsensä työllistämisen jollain järkevällä liiketoiminnalla. Unelma tuossa kohtaa on sitä että työlläsi voit tuottaa yhteisölle jotain ja samalla jopa itsekin vaurastua.
Kennedyn lausahdus(mitä voit tehdä maasi hyväksi) sisältää mielestäni hyvin tuon amerikanunelman sisällön. Sosiaalidemokratialla saadaan pahimmillaan vain pummit pummaamaan kuten alamme täällä skandinaviassa huomata.
Pummijäte ei maailmasta lopu halaamalla koskaan,päinvastoin.

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 064
 • Liked: 4734
Karavaanissa olevat kyllästyivät odotukseen Tijuanassa ja ryhtyivät kiipeämään raja-aidan ylitse.
24 "hädänalaista" pääsi Yhdysvaltain puolelle ja melkein kaikki saatiin kiinni rajavartijoiden toimesta. He tulevat todennäköisesti hakemaan turvapaikkaa.

Se on vielä mahdollista, kun liittovaltion tuomari jäädytti Trumpin määräyksen, jonka mukaan laittomasti maahan tulleet eivät voi hakea turvapaikkaa. Päätös on voimassa 19. joulukuuta tapahtuvaan oikeuskäsittelyyn asti.

Liittovaltion tuomari päätti 19. joulukuuta jatkaa määräyksen jäädyttämistä myöhemmin tapahtuvaan oikeuskäsittelyyn asti.
Trumpin hallinto valitti korkeimpaan oikeuteen, joka piti alemman oikeusasteen päätöksen voimassa.

Sama tosin tapahtui myös matkustuskiellon kanssa, jonka korkein oikeus myöhemmin totesi perustuslakien mukaiseksi.

Lainaus
Supreme Court turns down Trump request to restart asylum ban

The Supreme Court on Friday rejected a request from the Trump administration to restart an asylum ban that would have prevented migrants who enter the country illegally from applying for asylum.

U.S. District Judge Jon Tigar placed a temporary hold on the Trump administration's new rules to cut off asylum for migrants who enter the country illegally on Nov. 19. The Justice Department took the unusual step of jumping straight to the Supreme Court to reinstate the ban, but the justice turned down that request by a 5-4 vote.

That means the asylum ban will remain on hold as the case proceeds through lower courts.

[...]

Usatoday.com (21.12.2018)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 470
 • Liked: 47957
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Keski-Amerikan kansainvaellus jatkuu. Nyt Honduras­ista on ilmeisesti lähdössä 15. tammikuuta jopa 15 000 matun joukko kohti Yhdysvaltoja. Jotkut yrittävät rauhoitella huolestuneita sillä, että osa olisi toistaiseksi jäämässä töihin Meksiko­on ja yrittämässä vasta myöhemmin USA:han...

https://www.express.co.uk/news/world/1068122/migrant-caravan-us-mexico-border-honduras (6.1.2019)

Lainaus
New migrant caravan heading for US set to be biggest yet as Trump ramps up plans for wall

A MIGRANT caravan of 15,000 is set to leave Honduras and head through Mexico towards the US border, as Donald Trump continues to struggle to secure funding to erect the US border wall.

The caravan is believed to be preparing to leave Honduras from the city of San Pedro Sula on January 15. It is more than double the size of the previous caravan, which left Honduras in October. Despite only a few hundred migrants starting the long walk, by the time they reached the border in November, more than 7,000 people had joined.

Activists have said the final destination for the new migrant caravan may be Mexico and not the US.

The construction of a new 900 mile railway project is expected to generate thousands of jobs in the south of the country.

Mexican President Andrés Manuel López has pledged to issue visas and employment for Central American migrants.

Karen Spring from The Honduras Solidarity Network, an umbrella group of human rights organisations in the country, said: "It’s possible that many will stay in Mexico, look for work and then try and cross to the US at a later time.

"Ultimately, they are looking for economic security, safety, to be reunited with their families, and overall, a life with dignity."

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 549
 • Liked: 18597
 • Easter Worshipper
Mielestäni Trumpin pitäisi kysyä julkisesti demo(ni)kraateilta, että kumpi on heidän mielestään humaanimpaa: Ampua ei-sotilaallista kansainvaellusjoukkoa kyynelkaasukranaatein vai tervehtiä heitä passiivisella seinämällä, jonka läpi ei ole tulemista?

Nimittäin maailma on muuttunut. Rajoja ei useinkaan uhkaa avoin sotilaallinen konflikti, vaan rajoilla kolkuttelee siviilit, jotka etsivät aikaa parempaa. Jos Nancy Pelosilla on kaikille työpaikka, niin siitä vaan Nancylle töihin. Muussa tapauksessa voitaneen tulkita että jonniinlaista tarveharkintaa voitaisiin ehkä kuitenkin harkita ja siinä aikalisän saavuttamiseksi seinä, jossa on portti on sata kertaa humaanimpi lähestymistapa kuin 15000 sotilasta ampumassa kyynelkaasua pitkin rajaa kohti tulijoita lapsukaisineen.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

ÄmTeeAa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 613
 • Liked: 2262
Mielestäni Trumpin pitäisi kysyä julkisesti demo(ni)kraateilta, että kumpi on heidän mielestään humaanimpaa: Ampua ei-sotilaallista kansainvaellusjoukkoa kyynelkaasukranaatein vai tervehtiä heitä passiivisella seinämällä, jonka läpi ei ole tulemista?

Amerikkalaisilla on sanansäilä hallussa. Demokraatit sanoivat vastikään, että muuri olisi eettisesti väärin. Tuohon sitten konservatiivit mietiskelivät verkon syövereissä, että heidän mielestään muuri on lähinnä humaani juttu. Maamiinat rajalla olisivat eettisesti arveluttavia.

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 671
 • Liked: 8702
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Mielestäni Trumpin pitäisi kysyä julkisesti demo(ni)kraateilta, että kumpi on heidän mielestään humaanimpaa: Ampua ei-sotilaallista kansainvaellusjoukkoa kyynelkaasukranaatein vai tervehtiä heitä passiivisella seinämällä, jonka läpi ei ole tulemista?
Ne 'Trumpin' ampumat kyynelkaasukranaatit olisivat demokraattien (kuviteltu) vaalivaltti ja siihen ne yrittävät Trumpia pakottaa muurista itkemällä. No hyvä kysymys tuo olisi kuitenkin.
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

vihapuhegeneraattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 095
 • Liked: 3623
 • Generating Hatespeech since 2011
Tim Poolin video eilisyön puheesta jossa Trump käsittely rajamuuria ja demokraattien/lehdistön vastahyökkäyksestä. Suomenkin lehdistö täynnä "Orange man bad" läppää, mutta totuus onkin hiukan erilainen (taas kerran).

https://www.youtube.com/watch?v=59BC0m2OShE

Ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre.

Puuha-Pepe

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 407
 • Liked: 132
 • Go Jessi!
Texasissa ei olla kovin innostuneita muurin rakentamisesta yksityisten maille. Tähän asti rakennettu aita on tullut pääasiassa valtion maille, nyt on edessä tuhansia pakkolunastuksia. Osa Bush Jr:n aikana vireille laitetuista maiden pakkolunastuksista on viellä oikeudessa, eli aikaa ja rahaa tulee palamaan jos Ronald haluaa munanjatkeensa pystyyn.

https://www.washingtonpost.com/national/trumps-border-wall-would-need-private-property-but-texas-landowners-plan-to-dig-in-for-lengthy-legal-fight/2019/01/10/d7e4cba8-1443-11e9-803c-4ef28312c8b9_story.html

Lainaus
Nayda Alvarez wants nothing to do with any border wall, but her acre of land in Rio Grande City, Tex., where she lives in a brown house along the dividing line between the United States and Mexico, has become of great interest to the U.S. government.

She, along with dozens of other landowners in the Rio Grande Valley, received surprise letters from the federal government in recent months, requests from officials who are seeking access to their properties for surveys, soil tests, equipment storage and other actions. It is, lawyers and experts say, the first step in the government trying to seize private property using the power of eminent domain — a contentious step that could put a lengthy legal wrinkle into President Trump’s plans to build hundreds of miles of wall, some of which passes through land like Alvarez’s.

Previous eminent domain attempts along the Texas border have led to more than a decade of court battles, some of which date to George W. Bush’s administration and have yet to be resolved. Many landowners, like Alvarez, are vowing to fight anew.

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 064
 • Liked: 4734
Meksiko valmistautuu uuden karavaanin saapumiseen. Sanovat päästävänsä kaikki lailliset rajanylittäjät (ml. turvapaikanhakijat) lävitse, mutta laittomasti maahan saapuneet tullaan karkottamaan.

Lainaus
Mexico prepares for arrival of next Central American migrant caravan

Mexican authorities will meet with Central American officials to prepare for the arrival of a planned new caravan of migrants headed to the United States next week.

[...]

Mexico hopes to discourage a mass exodus from El Salvador, Guatemala and Honduras, and wants Central Americans who decide to migrate north to do so in an orderly way and through legal ports of entry.

“The doors to Mexico are open to anyone who wants to enter in an orderly fashion,” Gandini told Reuters in a telephone interview. “But whoever wants to come in illegally will be deported.”

[...]

There are 12 legal ports of entry for Central Americans on Mexico’s southern border, but Mexican authorities have identified an additional 370 illegal points of entry on that frontier, Interior Minister Olga Sanchez said this week.

Mexico borders in the south with Guatemala and Belize.

The illegal entry points will be “monitored and controlled to avoid undocumented access of people to our territory,” Sanchez said.

Guatemala’s deputy foreign minister, Pablo Cesar Garcia, met with Mexican authorities on Tuesday to discuss the caravan and to “provide all the necessary support to the migrants,” said Guatemalan Foreign Ministry spokeswoman Marta Larra.

[...]

Reuters.com (10.1.2018)

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 064
 • Liked: 4734
Karavaani ylitti Guatemalan ja Meksikon rajan 1000 vahvuisena. 700 odottaa rajan ylitystä Guatemalan puolella.
Rajan ylittäneitä käskettiin menemään rekisteröitymään viranomaisille, minkä jälkeen he voivat hakea humanitaarista viisumia, jonka turvin voivat jäädä Meksikoon tai matkustaa Yhdysvaltain rajalle.

Meksikon ulkoministeri aikoo tavata yhdysvaltalaisen kollegansa ja puhua aiheesta.

Lainaus
Caravan of almost 1,000 Central American migrants successfully enter Mexico as they wait to hear if they will be granted visas after walking for days on end

Nearly 1,000 migrants have successfully entered southern Mexico after abandoning their Central American homes in search of a better life abroad.

Mexico's National Migration Institute said 969 migrants from Honduras, El Salvador, Guatemala and Nicaragua crossed into Ciudad Hidalgo just days after new US-bound caravans of people set off from Central America.

Children were photographed in tears as they crossed into Mexico after walking for days on end with parents trying to escape poverty and crime-riddled lives back home.

Mexican officials put wrist bands on the migrants as they entered the country to monitor the flow of people. The bands must be kept until the migrants register with authorities.

Once registered, migrants who met the requirements to stay would be issued humanitarian visas, allowing them to work in Mexico or continue to the U.S. border, said Ana Laura Martinez de Lara, director general of migratory control and verification.


[...]

Martinez de Lara said approximately 700 people were still waiting to cross into Mexico from Tecun Uman on the Guatemalan side of the border. She could not say if any people had tried to cross into Mexico illegally.


Mexico's government said Foreign Minister Marcelo Ebrard planned to meet U.S. Secretary of State Mike Pompeo soon for talks on their efforts to address the migration challenge. No date was yet set for the talks, a ministry spokeswoman said.

[...]

Daily Mail (18.1.2019)

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 064
 • Liked: 4734
Meksiko on nopeuttanut humanitaaristen viisumien jakamista. 8000 on hakenut sitä viikon aikana ja 500 on saanut sen.
Meksikon ja Guatemalan rajalle on kerääntynyt tuhansia karavaanin jäseniä odottamaan päätöstä.

Humanitaarinen viisumi mahdollistaa oleskelun Meksikossa ja täten myös matkustamisen Yhdysvaltain rajalle.


Lainaus
Migrant caravan grows as Mexico fast-tracks humanitarian visas

A migrant caravan trying to reach the U.S. is expected to grow as thousands gather at Mexico's southern border awaiting entry. Last week, Mexico decided to fast-track humanitarian visas so migrants can enter legally and nearly 8,000 people have applied. So far, more than 500 visas have been issued.

Thousands of migrants are gathered on both sides of Mexico-Guatemala border because of the five-day waiting period to get visas. Now, those who had originally entered Mexico illegally are trying to backtrack to the border, so they too can get visas, reports CBS News' Adriana Diaz.

As the buses arrived in Tapachula, 15 miles north of the border, desperation set in. The lines began forming before dawn Tuesday as word spread that the Mexican government was transporting migrants who had entered illegally to get humanitarian visas.

[...]

CBS (23.1.2019)

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 064
 • Liked: 4734
Invalid Tweet ID
Yhdysvallat ja Meksiko ovat sopineet, että karavaani (ja muut turvapaikkaa hakevat) eivät enää pääse rajan ylitse taikasanan avulla, vaan heidän pitää odottaa turvapaikkapäätöstä Meksikossa, joka huolehtii heidän majoituksestaan.

Yhdysvallat säästää majoitus- ja säilöönottokuluissa ja kielteisen päätöksen saaneet eivät voi enää jäädä maahan laittomasti.


Tämä käytäntö on nyt otettu käyttöön. Meksikon hallituslähteen mukaan ensimmäiset Yhdysvalloista turvapaikkaa hakevat palautettiin Meksikoon tänään. He joutuvat olemaan siellä, kunnes heidän hakemuksensa on käsitelty. Siihen voi mennä kauan, kun jonossa on 800000 tapausta.

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden ministeriö ei kommentoinut palautusten aloitusajankohtaa, mutta antoi lausunnon, jonka mukaan käytäntö ei koske yksintulleita alaikäisiä ja haavoittuvassa asemassa olevia.Lainaus
US to return first group of asylum seekers to Mexico on Friday

The United States will return the first group of migrants seeking US asylum to the Mexican border city of Tijuana on Friday, a Mexican government spokesman said Thursday.

The spokesman, speaking on condition of anonymity, did not specify the nationalities of those to be returned to Mexico.

[...]

The US department of homeland security did not immediately respond for a comment on when the program would begin, although a department official said the policy would not apply to certain vulnerable populations and unaccompanied minors.

Serious doubts exist over whether Mexico can keep Central American asylum seekers who are fleeing poverty and crime safe, especially in border towns that are often more violent than the cities they left.

It is unclear how Mexico plans to house what could be thousands of asylum seekers for the months – or years – it takes for US immigration cases to be heard. A backlog of more than 800,000 cases is pending in immigration courts.


The program, dubbed Migrant Protection Protocols by homeland security, is one of a series of measures taken by the Trump administration aimed at making it harder for Central Americans to enter the United States under asylum laws.

[...]


Last year, about 93,000 people sought asylum at the southern border, up 67% from 2017, according to government data.

The Guardian (25.1.2019)

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 064
 • Liked: 4734
Yhdysvallat lähettää rajalle 3750 sotilasta Meksikon rajalle. Tällä hetkellä rajalla on 600 sotilasta.

He avustavat rajavalvonnassa, operoivat seurantakameroita ja asentavat piikkilankoja olemassaoleviin aitoihin 240 kilometrin mitalta.

Lainaus
Pentagon sending 3,750 extra U.S. forces to border with Mexico

The Pentagon is sending 3,750 additional U.S. forces to the southwest border with Mexico for three months to support border agents, the Department of Defense said on Sunday.

The deployment will raise the total number of active-duty forces supporting Customs and Border Protection agents there to about 4,350, it said.

The Pentagon disclosed the official figure days after a Democratic lawmaker said about 3,500 extra troops would be deployed.

[...]

The Pentagon says the U.S. military will operate mobile surveillance cameras in Arizona, California, New Mexico and Texas, a mission scheduled to run through Sept. 30. Some of the additional troops will also string up 150 more miles (240 km) of concertina wire.

Acting Defense Secretary Patrick Shanahan approved the latest deployment on Jan. 11, according to the statement. But a figure was not disclosed until Thursday, when Democratic U.S. Representative Adam Smith, chairman of the House of Representatives Armed Services Committee, said 3,500 additional troops were being sent.

Smith criticized senior Pentagon officials for failing to disclose the information during a hearing before his committee in Congress on the issue just two days earlier.

Reuters (4.2.2019)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 220
 • Liked: 63745
Kari Huhdan kolumni on tavallaan jatkoa Saska Saarikosken Välimeren tilannetta käsitelleelle kolumnille.

Lainaus
Kari Huhta: Ylimielinen tietämättömyys kohtaa siirtolaiskriisin

TAPAH­TUMAT Latinalaissa Amerikassa nousevat kansain­välisiksi uutisiksi useimmiten, kun kyseessä on suuri katastrofi tai kun alueen maat ovat väli­kappaleina jossakin laajemmassa valtapelissä.

Nyt on meneillään suuri katastrofi Venezuelassa, ja Yhdysvalloissa tehdään politiikkaa Keski-Amerikan siirtolaisilla. Otsikot ovat taas kas­vaneet.

Paljon vähemmän huomiota sai esimerkiksi se, miten 1990-luvulla demokratia eteni Latinalaisessa Amerikassa. Se eteni epätäydellisenä, mutta kuitenkin ainutlaatuisen laajalla rintamalla verrattuna kasvutalouksiin ja kehittyviin maihin muissa maailmankolkissa.

Tällaisen valikoivan seurannan tuloksena syntyvä käsitys Yhdysvaltojen eteläpuolella sijaitsevista Amerikan valtioista on melko sävytön. Venezuelan romahdus sopii hyvin kuvaan. Uruguayn asettuminen vapauden ja demokratian mittauksissa Pohjoismaiden tuntumaan jää yleensä noteeraamatta.

Asenne on sukua piittaamattomuudelle, jolla kirjailija Joseph Conradin mukaan merimiehet katsovat vieraita rantoja ja ihmisiä. Conradin klassikossa Pimeyden sydän kertoja Marlow päätteli, että kyseessä oli merimiesten ”hieman ylimielinen tietämättömyys”.

Työskenneltyäni kauan sitten vuoden merillä ja sittemmin pitkään toimittajana Latinalaisessa Amerikassa minun on helppo yhtyä Conradin näkemykseen sekä merimiesten osalta että siinä, miten Latinalainen Amerikka nähdään.

OLEN myös itse syyllisten joukossa. Alkuvuosinani HS:n ulkomaantoimittajana uutisoin Keski-Amerikan sodista, joissa oli perimmiltään kyse Yh­dysvaltojen ja Neuvostoliiton tukemien voimien valtakamppailusta. Sitten koitti 30 vuoden tauko. Viimeisellä uutismatkallani HS:n toimittajana palasin tammikuussa Keski-Amerikan entiselle sota-alueelle kertomaan nykyisestä kriisistä, jossa sadattuhannet ihmiset pakenevat väkivaltaa ja kurjuutta kohti Yhdysvaltoja.

[...]

Tarjolla oli ilmeinen tilaisuus selvittää, miksi siirtolaiset lähtevät vaaralliselle matkalle kohti Yhdysvaltoja, keitä he ovat ja mitä heille tapahtuu matkan varrella ja perille päästyään.

Toisin kuin usein aiemmin Latinalaisen Amerikan uutisoinnissa, eurooppalaiselle kertojalle ei tällä kertaa ole tarjolla houkutusta moraaliseen ylemmyyteen.

Kuten Saska Saarikoski kirjoitti (HS 7.2.), Eurooppaan pyrkijöitä hukkuu Välimereen parissa päivässä sama määrä ihmisiä kuin Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalla kuolee vuodessa, eli 12 ihmistä. Amerikan lukuun voi lisätä pari nollaa, kun laskee mukaan lähtömaissa ja matkalla kuolleet sekä kadonneet, mutta perusasetelma ei siitä muutu.

MITÄ matkallani näin? En haastatellut poliitikkoja vaan siirtolaisia, turvapaikanhakijoita, heidän autta­jiaan ja muutamaa tutkijaa. Näin suuren inhimillisen katastrofin sekä Salvadorissa että Meksikon ja Yhdysvaltojen rajalla. Kaikkialla oli myös suurta auttamisen halua.

Siirtolaisten mukana tulee varmasti rikollisiakin, mutta useiden rajanylittäjien ensimmäisenä kohteena oleva McAllen Teksasissa kuuluu Yhdysvaltojen turvallisimpiin kaupunkeihin.

Suurrikolliset liikkuvat yksityis­koneilla rahalla ostettu passi taskussaan eivätkä henkensä uhalla ja ihmissalakuljettajien ehdoilla.

Tämän alueen uutisoinnissa ei kannattaisi pitää 30 vuoden taukoja. Vaikka tie humanitaarisesti vastuullisen ja viisaaseen maahanmuuttoon on pitkä, vaikein vastustaja on edelleen tuo hieman välinpitämätön tietämättömyys.
Helsingin Sanomat 12.2.2019

Helsingin Sanomien toimittaja Kari Huhta asettuu Keski-Amerikan reissunsa perusteella kannattamaan "humanitaarisesti vastuullista ja viisasta maahanmuuttoa", toisin kuin me muut, joita vaivaa "välinpitämätön tietämättömyys". Ei kuitenkaan altista itseään kritiikille kertomalla millaisia valintoja ja millaista politiikkaa se käytännössä tarkoittaisi ja millaisia olisivat seuraukset.

Lainaus
Kari Huhta: Maahanmuuttajien käyttö vallan välineinä on iki­vanha ilmiö, eikä se ole ennenkään ollut ylentävää katseltavaa

[...]

SIIRTOLAISTEN käyttö vallan välineinä on kuitenkin yhtä vanha ilmiö kuin ihmiskunta itse, eikä se ole ennenkään ollut ylentävää katseltavaa. Muukalaisilla on lietsottu pelkoa, vihaa ja väkivaltaa. Mutta sitten myös uteliaisuutta, vieraanvaraisuutta ja suvaitsevaisuutta.

Siirtolaiset ja muuttoliikkeet ovat muokanneet maailman sellaiseksi kuin se nyt on, eikä tämä ole päätepiste. Aiempiin vaiheisiin suhteutettuina Yhdysvaltojen ja Euroopan maahanmuuttokriisit menettävät dramaattisuuttaan.

Valloittajalaumat eivät ole porteilla, eivätkä liberaalin demokratian instituu­tiot ole romahtamassa, vaikka niiden osittainen sulkeminen Yhdysvalloissa onkin vakava teko.

Tässä tilanteessa Euroopassa tuskin haetaan hyviä neuvoja ensimmäisenä Yhdysvalloista, mutta ehkä pitäisi.

[...]

Tilanteen hallintaan tarvitaan selkeä maahanmuuttopolitiikka ja toimiva rajajärjestelmä. Niitä ei voi korvata muurilla. Maahan tuleville siirtolaisille ja pakolaisilla tarvitaan näkymä hyvästä elämästä.

Euroopassa tarvitaan aivan samaa.
Helsingin Sanomat 25.1.2019

Että kuka tässä onkaan ylimielinen ja tietämätön (vrt. tämänpäiväinen otsikko)?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 30 830
 • Liked: 24687
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen‡
Nythän siellä on aktiivinen sotilaallinen muuri, mitä voi aina vahvistaa rautaesiripuksi asti. USA voi siirtää kaikkialla maailmassa olevat joukkonsa puolustamaan omaa rajaansa. Meksikolla on täysi oikeus ja kohtuus tehdä sama omalle rajalleen. Rajojen yli laittomasti lontiminen kyllä saadaan loppumaan kun tahtoa on.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 310
 • Liked: 13614
The U.S. Immigration System May Have Reached a Breaking Point - The New York Times
https://www.nytimes.com/2019/04/10/us/immigration-border-mexico.html

Lainaus
Gone are the days when young, strong men waited on the Tijuana River levees for their chance to wade across the water, evade capture and find work for the summer. These days, thousands of people a day simply walk up to the border and surrender. Most of them are from Central America, seeking to escape from gang violence, sexual abuse, death threats and persistent poverty. The smugglers have told them they will be quickly released, as long as they bring a child, and that they will be allowed to remain in the United States for years while they pursue their asylum cases.

The very nature of immigration to America changed after 2014, when families first began showing up in large numbers. The resulting crisis has overwhelmed a system unable to detain, care for and quickly decide the fate of tens of thousands of people who claim to be fleeing for their lives. For years, both political parties have tried — and failed — to overhaul the nation’s immigration laws, mindful that someday the government would reach a breaking point.

That moment has arrived. The country is now unable to provide either the necessary humanitarian relief for desperate migrants or even basic controls on the number and nature of who is entering the United States.

The immigration courts now have more than 800,000 pending cases; each one takes an average of 700 days to process. And because laws and court rulings aimed at protecting children prohibit jailing young people for more than 20 days, families are often simply released. They are dropped off at downtown bus stations in places like Brownsville, Tex., where dozens last week sat on gray metal benches, most without money or even laces on their shoes, heading for destinations across the United States.

At the current pace of nearly 100,000 migrants each month, officials say more than a million people will have tried to cross the border in a 12-month period. Some of those arriving today will have a strong legal case to stay under international refugee treaties and federal asylum laws, but most won’t have a formal asylum hearing until 2021.
...
In recent days, officials have grasped for ever-more-dire ways to describe the situation: “operational emergency”; “unsustainable”; “systemwide meltdown.”

One top official said simply: “The system is on fire.”
...
Experts say the president is not wrong when he says that “legal loopholes” in America’s immigration system are partly responsible for encouraging migrants to bring children like Jeremias on a dangerous journey that in some cases ends in tragedy. In December, two migrant children died in Customs and Border Protection custody after becoming gravely ill during their trip. Officials warn that more deaths are likely.
...
Only about 20 percent of asylum seekers ultimately win the right to live and work in the United States by proving that they would face persecution in their home countries. Just wanting a better job doesn’t qualify.
...
Some have won asylum, for example, by proving that their membership in a religious minority singles them out for harassment or threats. In the past, women suffering domestic abuse have qualified, as have some victims targeted by gangs. Generalized fear of violence does not qualify. Neither does poverty.
...
Families like Ms. Perez and her son are the biggest targets of Mr. Trump’s fury. The president and his aides blame the nation’s immigration laws — the president derisively calls them “Democrat laws” — for creating an incentive for migrants to bring a child with them to improve their chances of getting into the United States.

One of them is the Trafficking Victims Protection Reauthorization Act, a 2008 bill signed into law by President George W. Bush that requires immigration authorities to treat migrant children differently than they do adults. The other is a 1997 legal settlement in a case known as Flores, which prevents the government from holding children or families in secure detention facilities for longer than 20 days.
...
The president’s most recent initiative was the one calling for many migrants to remain in Mexico for the months or years it could take for an American judge to hear their case; that policy, too, ran afoul of the courts when a federal judge in California blocked its implementation.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 064
 • Liked: 4734
Lainaus
The immigration courts now have more than 800,000 pending cases; each one takes an average of 700 days to process. And because laws and court rulings aimed at protecting children prohibit jailing young people for more than 20 days, families are often simply released. They are dropped off at downtown bus stations in places like Brownsville, Tex., where dozens last week sat on gray metal benches, most without money or even laces on their shoes, heading for destinations across the United States.

Eli Yhdysvaltoihin pääsee helposti ylittämällä rajan laittomasti ja huutamalla "turvapaikka". Jos ottaa pieniä lapsia mukaan, niin pääsee vapaaksi 20 päivän jälkeen.

Ei ihme, että turvapaikkaa hakevien perheiden määrä on noussut, kun systeemi on noin älytön.

Juuri tämän vuoksi turvapaikkaa hakevat olisi välittömästi vapautettava, mutta ei Yhdysvaltain, vaan Meksikon puolelle.

Tätä politiikkaa ryhdyttiin kokeilemaan vuoden alusta. Tosin jokin oikeusistuin meni estämään tämän päätöksen ja nyt odotetaan ylemmän oikeusasteen päätöstä.  :roll:

Lainaus
Trumpin turvapaikkapolitiikka törmäsi tuomioistuimeen – turvapaikanhakijoita ei saa lähettää Meksikon puolelle

Yhdysvalloissa liittovaltion oikeusistuin on estänyt presidentti Donald Trumpin hallinnon linjauksen, jonka mukaan turvapaikanhakijoiden on odotettava hakemustensa käsittelyä Meksikon puolella. Asiasta uutisoi muun muassa Washington Post.

Trumpin turvapaikkapolitiikan tavoitteena on ollut vähentää siirtolaisvirtoja Meksikon rajan yli. Trumpin mielestä turvapaikanhakijoiden pääsy Yhdysvaltoihin hakuprosessin ajaksi on toiminut houkuttimena sellaisillekin henkilöille, jotka eivät tarvitse kansainvälistä suojelua.

Hallinnon mukaan moni maahan pyrkivä tietää, ettei Yhdysvaltojen viranomaisilla ole riittävästi tiloja kaikkien turvapaikanhakijoiden pitämiseen pidätettyinä.

Yhdysvaltoihin pyrkivien siirtolaisten määrä Meksikon rajalla on viime kuukausina ollut korkeimmalla tasollaan tällä vuosikymmenellä. Valtaosa siirtolaisista on Keski-Amerikan maista.

Trumpin hallinto alkoi toteuttaa turvapaikkakäytäntöään tammikuussa. Alkuvuoden aikana satoja turvapaikanhakijoita on palautettu Meksikoon odottamaan päätöstä.

Liittovaltion tuomarin Richard Seeborgin mielestä turvapaikkapolitiikka rikkoo lakeja, joiden mukaan turvapaikanhakijoita ei saa palauttaa vaarallisiin olosuhteisiin.

Tuomioistuimen päätös astuu voimaan perjantaina. Sen jälkeen ne 11 siirtolaista, jotka olivat haastaneet Trumpin hallinnon turvapaikkapolitiikan oikeuteen, on päästettävä Yhdysvaltojen puolelle.

Seeborg kirjoitti päätöksessään, että rajaviranomaisilla on edelleen oikeus pidättää turvapaikanhakijat, kun he tulevat Yhdysvaltojen puolelle.

Yle (12.4.2019)


Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 531
 • Liked: 4639
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Lainaus
Yhdysvaltalaiset veteraanit jahtaavat siirtolaisia oman käden oikeudella

Rajalla omin päin partioivat amerikkalaiset videoivat tekemisiään sekä julkaisevat pidätyksistä suoria lähetyksiä Facebookissa.

KANSALAISOIKEUSJÄRJESTÖ ACLU pyytää viranomaisia puuttumaan ryhmään, joka jahtaa siirtolaisia omin päin Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalla.

The United Con­stitutional Patriots -niminen joukko on partioinut rajalla Sunland Parkin lähellä New Mexicossa helmikuusta lähtien. Omien sanojensa mukaan ryhmä koostuu pääasiassa sota­veteraaneista.

Aseistetut miehet jahtaavat laittomia siirtolaisia ja ottavat heitä kiinni omin luvin. ACLU kutsuu ryhmää ”fasistiseksi asejärjestöksi”.

”Emme voi sallia rasististen ja aseistettujen ihmisten harjoittaa oman käden oikeutta ja kaapata sekä ottaa kiinni ihmisiä, jotka etsivät turvapaikkaa”, järjestö kirjoittaa torstaina julkaistussa kannanotossaan.

Järjestön mukaan veteraaniryhmä on ottanut kiinni satoja siirtolaisia.

RAJALLA omin päin partioivat amerikkalaiset videoivat tekemisiään sekä julkaisevat pidätyksistä klippejä ja suoria lähetyksiä Facebookissa.

Yhdellä videolla esimerkiksi kuuluu, kun aseistettu rajalla partioiva mies väittää siirtolaisille olevansa rajavartiostosta.

Toisella videolla kuvaaja kutsuu tilannetta hyökkäykseksi ja toteaa Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin lausuntoja mukaillen, että ”muuri on rakennettava”.

Videoilla miehet käskevät siirtolaisia maahan ja vahtivat näitä niin kauan, että heidän soittamansa oikea rajavartiosto saapuu paikalle.

VIDEOITA kuvaa ryhmän tiedottajana toimiva 43-vuotias Jim Benvie, joka tuli New Mexicoon pari kuukautta sitten Minnesotasta.

The New York Timesille antamassaan puhelinhaastattelussa Benvie kertoo pitävänsä ryhmänsä tekosia rajalla täysin laillisina. Hän vetoaa yleiseen kiinniotto-oikeuteen ja kuvailee rajapartion toimintaa ”sanallisiksi kansalaispidätyksiksi”.

Hänen mukaansa ryhmä aikoo oleilla rajalla siihen asti, että Trumpin lupaama muuri on rakennettu tai Yhdysvaltojen kongressi kiristää turvapaikkalakeja.

YHDYSVALTOJEN rajavartiolaitos ei ole suostunut suoraan kommentoimaan rajalla toimivaa vapaaehtoispartiota.

Sieltä kuitenkin vastattiin The Guardianille sähköpostitse, että rajavartiolaitos ”ei tue yksityisiä ryhmiä tai järjestöjä, jotka valvovat lakia oman käden oikeudella”. Laitos varoittaa siviilejä lainvalvontaan sekaantumisesta, sillä sillä voi olla niin rikosoikeudellisia kuin yleiseen turvallisuuteenkin liittyviä seurauksia.

Sunland Parkin kaupungin tiedottaja Peter Ibaro puolestaan sanoi The Guardianille, että hänen tietojensa mukaan rajalla liikkuva partioryhmä ainoastaan ”tarkkailee ja raportoi”. Hänen mielestään ryhmä vain harjoittaa perustuslaillista oikeuttaan.
Loput HS:n jutusta

Mutta summa summarum: Vähäosaiset ovat "siirtolaisia" joilla ilmeisesti pitäisi olla lupa tulla maahan haluamastaan kohdasta rajaa. Heitä kiinniottava porukka on sitten fasisteja ja mikä pahinta, aseistettuja.

Uskoisin että rajalla asuvat ovat paljon enemmän huolissaan omasta turvallisuudestaan kuin esimerkiksi kaikenmaailman ihmisoikeusjärjestöt jotka eivät asu rajan pinnassa ja ole alttiina väkivaltarikoksille sekä omaisuusrikoksille kun maahan pyrkii ainesta joiden taustasta kukaan ei tiedä mitään. Ylipäätään kun maahan tulee vähäosaisia maista joissa ei ole edes varsinaista sotatilaa, mutta suuri köyhyys, ei turvapaikkaa edes tarvitse antaa. Viherpiipertäjät kyllä ovat tietenkin näiden "hädänalaisten" puolella.
Koska elämme epävakauden aikoja jokainen ostaa itselleen vatupassin.

-Repomies

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 395
 • Liked: 1106
Verratkaapa huviksenne rikislukuja/nuppi osavaltioissa Kanadan ja Meksikon rajoilla..
Pesunkestävä militaristivaskisti.

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 064
 • Liked: 4734
Yhdysvaltain presidentti Trump laittoi 5% tullimaksut Meksikolaisille tuotteille laittoman maahanmuuton kiihtymisen vuoksi.

Maksut tulisivat voimaan 10. kesäkuuta. Trump on uhannut nostaa ne 25%:n, mikäli Meksiko ei tee asialle mitään.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat ottaneet Meksikon rajalla kiinni 100 tuhatta "hädänalaista" viimeisen 2 kuukauden aikana.

Lainaus
Trump lätkäisee Meksikolle 5 prosentin tullimaksut saadakseen siirtolaisvirran tyrehtymään – uhkaa nostaa maksut 25 prosenttiin

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump iskee Meksikoa viiden prosentin tullimaksuilla. Presidentin mukaan 10. kesäkuuta voimaan astuvat tullimaksut jatkuvat, kunnes "laiton maahanmuutto" Meksikon kautta loppuu.

Tullimaksut koskevat kaikkia Meksikosta Yhdysvaltoihin tulevia tuotteita. Presidentti tviittasi, että tullimaksut nousevat, kunnes maahanmuutto-ongelmaan löydetään ratkaisu.


Tullimaksut nousevat 10 prosenttiin heinäkuussa ja sen jälkeen viidellä prosenttiyksiköllä joka kuukausi kolmen kuukauden ajan, jos kriisi jatkuu. Hallinnon julkaiseman tiedotteen mukaan tullimaksut pysyvät 25 prosentissa, kunnes siirtolaisen tulo Meksikon läpi saadaan loppumaan.

Trump on jo pitkään arvostellut Meksikoa siitä, ettei se ole ryhtynyt ankarampiin toimenpiteisiin Keski-Amerikasta Yhdysvaltoihin suuntautuvan siirtolaisvirran tyrehdyttämiseksi.

[...]

Yhdysvaltain rajaviranomaiset ovat ottaneet Meksikon rajalla kiinni yli 100 000 siirtolaista viimeisen kahden kuukauden aikana.

Yle (31.5.2019)
« Viimeksi muokattu: 31.05.2019, 17:18:30 kirjoittanut kivimies »

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 064
 • Liked: 4734
Republikaanit yrittävät estää nämä tariffit, vaikka ovat aiemmin kannattaneetkin taloudellisten pakotteiden käyttöä mm. Venäjää vastaan.

Trump ei ole edes laittanut täysiä pakotteita (mm. kaupankäyntikielto) Meksikolle, vaan tyytyi tullimaksujen asettamiseen.

Tariffien vastustajien pitäisi samalla logiikalla vastustaa muitakin Yhdysvaltain pakotteita.

Tariffien pysäyttämiseen tarvitaan 2/3-osan enemmistö sekä edustajanhuoneessa että senaatissa.

Lainaus
Kapina omassa puolueessa: Republikaanit pysäyttämässä Trumpin Meksiko-tullit

USA:n republikaanisen puolueen senaattorit ovat tyytymättömiä presidentti Donald Trumpin aikeisiin asettaa Meksikosta tehtävälle tuonnille viiden prosentin tullit. Useat yhdysvaltalaiset tiedotusvälineet kertovat, että senaattorit lähtivät hyvin turhautuneina ulos Valkoisen talon henkilökunnan kanssa käydystä tapaamisesta tiistaina.

– Minun väestäni ei löydy paljoa tukea tulleille, se on varmaa, senaatin enemmistöjohtaja Mitch McConnell kommentoi toimittajille.
[...]

– En kalpene kellekään intohimossani, vakavuudessani ja omistautumisessani rajaturvallisuutta kohtaan. Mutta siihen ei ole mitään syytä, että texasilaiset tilalliset, valmistajat ja pienyrittäjät joutuisivat massiivisten uusien verojen maksajiksi, öljyosavaltion republikaanisenaattori Ted Cruz puhisi.

[...]

Maaliskuussa republikaaneista moni äänesti Trumpin rajalle kohdistunutta hätätilajulistusta vastaan, mutta jäi vaille presidentin veto-oikeuden kumoavaa kahden kolmasosan enemmistöä. Nyt tilanne voi hyvinkin olla toinen, presidentin läheinen liittolainen, senaattori Kevin Cramer varoitti Politicon mukaan.

Iltalehti (5.6.2019)

« Viimeksi muokattu: 05.06.2019, 18:54:21 kirjoittanut kivimies »

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 671
 • Liked: 8702
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Lainaus
– En kalpene kellekään intohimossani, vakavuudessani ja omistautumisessani rajaturvallisuutta kohtaan. Mutta siihen ei ole mitään syytä, että texasilaiset tilalliset, valmistajat ja pienyrittäjät joutuisivat massiivisten uusien verojen maksajiksi, öljyosavaltion republikaanisenaattori Ted Cruz puhisi.
Tuosta päätynee loogisesti siihen että miljoonien ihmisten marssille Yhdysvaltoihin ei haluta tehdä mitään koska  texasilaiset tilalliset, valmistajat ja pienyrittäjät.

Luulisi ettei Meksikon intresseissä ole päästää varsinkaan muiden maiden kansalaisia norkoilemaan Yhdysvaltojen rajalle vaarantaen samalla oman maansa vientikaupan mahdollisten tariffien takia. Tässä jutussa täytyy olla paljon sellaista mitä meille ei kerrota.
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 064
 • Liked: 4734
Trump on peruuttanut tullimaksut sen jälkeen, kun Yhdysvallat ja Meksiko pääsivät sopuun maahanmuutosta.

Meksiko lähettää kansalliskaartin joukkoja rajoilleen (aiempien tietojen mukaan 6000 lähetettäisiin etelärajalle)  ja ottaa vastaan kaikki Yhdysvaltoihin pyrkineet tp-hakijat, jotka Yhdysvallat lähettävät Meksikoon odottamaan hakemuksensa käsittelyä. Maiden viranomaiset jatkavat keskusteluja ja päätösten toimeenpanoa tarkkaillaan seuraavien 90 päivän ajan.

Maat myös neuvottelevat käytännöstä, jossa tp-hakijoiden olisi haettava turvapaikkaa ensimmäisestä maasta, johon saapuvat.

Lainaus
Trump perui tulliuhkauksensa Meksikolle – maat pääsivät sopuun maahanmuutosta

Yhdysvallat ja Meksiko ovat päässeet yhteisymmärrykseen maahanmuutosta. Tämän johdosta Yhdysvallat peruu uhkauksensa, jonka mukaan maanantaista alkaen Meksikon tuotteille olisi asetettu viiden prosentin tuontitullit.


Presidentti Donald Trump ilmoitti asiasta Twitterissä. Hänen mukaansa päätös perua tullit on pysyvä.

[...]

Trumpin mukaan Meksiko on sitoutunut vahvoihin toimiin rajoittaakseen Meksikon läpi Yhdysvaltoihin pyrkivien keskiamerikkalaisten siirtolaisten määrää.

Meksiko asettaa rajoilleen kansalliskaartinsa joukkoja hillitsemään etelämpää Keski-Amerikasta suuntautuvaa muuttoliikettä. Kansalliskaartin toiminnan pääpaino on Meksikon etelärajalla.

Meksiko lupaa myös ottaa vastaan Yhdysvaltoihin pyrkineet siirtolaiset, jotka Yhdysvaltain viranomaiset palauttavat. Siirtolaiset odottavat Meksikossa maahanmuuttoanomuksensa käsittelyä. Yhdysvallat lupaa nopeuttaa lupien käsittelyä.


[...]

Maiden viranomaiset jatkavat yhteisiä keskusteluja ja tarkkailevat päätösten toimeenpanoa seuraavien 90 vuorokauden ajan.

[...]

Yle (8.6.2019)

Lainaus
Meksiko tarjoutuu lähettämään etelärajalleen 6 000 sotilasta välttääkseen Trumpin tullit

Meksiko on tarjoutunut lähettämään Guatemalan-vastaiselle rajalle 6 000 kansalliskaartin sotilasta välttääkseen Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin uhkaamat tuontitullit.

Asiasta kertoi lehdistölle ulkoministeri Marcelo Ebrard sen jälkeen, kun Yhdysvaltain ja Meksikon viranomaiset olivat lopettaneet päivän neuvottelukierroksensa Washingtonissa. Neuvotteluja on määrä jatkaa perjantaina.

Maat neuvottelevat myös koordinoidusta turvapaikkapolitiikasta, jossa keskiamerikkalaisten olisi haettava turvapaikkaa ensimmäisessä maassa johon he saapuvat lähdettyään kotimaastaan.

[...]

Yle (7.6.2019)

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 696
 • Liked: 4927
Maahanmuutto, siirtolaiset, maahanmuuttoanomukset jne... YLE sitten ei vaan voi millään muotoa tai millään tavalla kirjoittaa mistä on oikeasti kyse: estää laittomasti maahantunkeuvat, jotkut jopa väkivaltaan turvautuen, joilla ei ole sinne mitään asiaa.

Mitä he kuvittelevät tuolla harhaanjohtamisella saavansa aikaiseksi?

Onneksi tiedossa on varmasti vielä +4v peppukipuilua kun Trump valitaan uudelleen - koska hän on tehnyt mitä luvannut äänestäjilleen. Toista kuin esim. Mr. vappuvero Rinne.

Trumpilta hyvä veto nuo pakotteet. Money talks. 

YLE, sellainen huomautus että päätös ei ole pysyvä vaan se on voimassa niin kauan kuin sombrerot pysyvät sovitussa.
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 696
 • Liked: 4927
Iltalannalla on joku pakkomielle LAITTOMIEN maahantunkeutujien pääsystä jenkkilään etusivullaan päivittäin. Edelleen tuo sama sonta jatkuu maahanmuutosta ja siirtolaisesta kun kyse on laittomista. Mitäköhän käännöskonetta Iltalannan toimittaja käyttää? Ehkä se toimii näin "illegal immigrant -> Soros App -> siirtolainen"??

Tässä tulee asiaa. Eli Trump on ensimmäinen presidentti joka on tehnyt tälle asialle jotain. Nyt kuulutetaan sombreroilta tekoja ja että pysyvät lupauksissaan. Ei niin kuin YLEn mielipide että asia on nyt sovittu ja pysyvä...

Former ICE Director Applauds POTUS’ ‘First Great Steps’ in Mexico Migration Deal: Now We Must Implement

Lainaus
Following the president’s deal with Mexico in an effort to address the immigration crisis at the U.S.-Mexico border, former acting U.S. Immigration and Customs Enforcement (ICE) Director Tom Homan says he will believe it when he sees it working.

President Donald Trump struck a deal with Mexico late Friday, just days ahead of his start date to place tariffs on Mexican goods as a means to get the country to help with the massive influx of migrants traveling through to try and cross into the U.S. illegally.

The immigration agreement between the U.S. and Mexico means asylum-seekers will now wait in Mexico during the processing of their cases. Mexico will also now deploy security forces to the border.

However, Homan said he “won’t be convinced until [it] actually happens.”

“This president’s already done more — concerning all the resistance he takes from the Democratic Party, some in his own party didn’t agree with the tariff threat and the courts — regardless of all this resistance, he’s already done more than any other president I’ve ever worked for,” Homan said.

The former ICE director called the agreement the “first great steps, we just got to make sure it’s implemented the correct way.”
While Trump’s tariffs drew backlash, even from some Republican lawmakers, GOP members of Congress rallied in support of the president’s agreement with Mexico, as IJR Red reported.

“I appreciate President Trump’s bold leadership and applaud this agreement,” Sen. Lindsey Graham (R-S.C.) said. The senator’s praise is in stark contrast to Senate Minority Leader Chuck Schumer (D-N.Y.), who decided to instead mock the president.

“Now that that problem is solved, I’m sure we won’t be hearing any more about it in the future,” Schumer tweeted late Friday.

However, Trump seems unphased, as he tweeted numerous times early Saturday. “Mexico will try very hard, and if they do that, this will be a very successful agreement for both the United States and Mexico!” he wrote.

“Everyone very excited about the new deal with Mexico!” Trump added.
https://ijr.com/former-ice-director-applauds-potus-mexico-migration-deal/

Parit kommentit mukaan:

- If Mexicans do not keep their promise, close the border & hit them with 25% tariff immediately. They have lied to us before and are the cause of the Central American Invasion!

- The idea of placing tariffs or the threat of tariffs to poor Mexico was enough to put Mexico into some kind of action. Let’s see if Mexico will follow through. They need to build their own borders on their southern side. Make large and make them strong. BUILD THE WALL1
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 220
 • Liked: 63745
Iltalannalla on joku pakkomielle LAITTOMIEN maahantunkeutujien pääsystä jenkkilään etusivullaan päivittäin. Edelleen tuo sama sonta jatkuu maahanmuutosta ja siirtolaisesta kun kyse on laittomista. Mitäköhän käännöskonetta Iltalannan toimittaja käyttää? Ehkä se toimii näin "illegal immigrant -> Soros App -> siirtolainen"??

Yleensä tekevät juttunsa vähimmällä vaivalla kansainvälisten uutistoimistojen juttujen pohjalta, ja esimerkiksi AP on linjannut, että eivät enää kutsu laittomia siirtolaisia laittomiksi siirtolaisiksi.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 470
 • Liked: 47957
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Mitäs ihmettä tämä tällainen on? :flowerhat:

https://twitter.com/HommaMedia/status/1137414234621562882


https://www.dailymail.co.uk/news/article-7114469/ISIS-plotted-send-operatives-border-Mexico.html (8.6.2019)

Lainaus
REVEALED: ISIS defector says group plotted to send terrorists into the US through border with Mexico to attack the financial system

An ISIS defector has claimed that the terror group plotted an attack on the U.S. by sending operatives from Syria through the southern border with Mexico.

The astonishing revelation was shared in a report by researchers for the International Center for the Study of Violent Extremism (ICSVE), who interviewed the former ISIS fighter on May 12.

Going by the pseudonym 'Abu Henricki al Canadi', the Canadian fighter with dual Trinidadian citizenship spoke to the researchers while in custody of a militia in Rojava, Syria.

At the end of the lengthy interview, as the researchers were about to leave, Abu Henricki opened up about a sickening ISIS plot he said he was recruited for in 2016, after traveling to Syria to join the group.

Abu Henricki said that he and other Trinidadian citizens were recruited to infiltrate the U.S. through the southern border with Mexico.

He said that the mastermind of the plot was an individual in New Jersey, but that he wasn't certain of the targets, and refused to participate in the plan.

'What they wanted to do, basically is they wanted to do financial attacks. Financial attacks to cripple the [U.S.] economy,' Abu Henricki explained.

'Apparently, they have the contacts or whatever papers they can get to a false ID, false passports,' he said. 'They have their system of doing it. So that's maybe the way that I could have gone out with other individuals. It wasn't me alone.'

'That information, the plan came from someone from the New Jersey state from America. I was going to take a boat into Mexico. He was going to smuggle me in,' Abu Henricki said.

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)