Äänestys

Tulisiko Perussuomalaisten ottaa kantaa Suomen lastensuojeluun?

Kyllä pitäisi. Huostaanotosta tulisi tehdä nykyistä hankalampaa
21 (53.8%)
Kyllä pitäisi. Huostaanotoista tulisi tehdä nykyistä helpompaa
12 (30.8%)
Ei pitäisi. Nykyinen lastensuojelujärjestelmä on ihan hyvä
6 (15.4%)

Äänestäjiä yhteensä: 37

Kirjoittaja Aihe: Perussuomalaisten kanta lastensuojeluun?  (Luettu 4729 kertaa)

Brandis

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 4 036
  • Liked: 5382
  • My love was promised long ago
Vs: Perussuomalaisten kanta lastensuojeluun?
« Vastaus #30 : 31.01.2021, 08:08:32 »
Puhun kokemuksen syvällä rintaäänellä. Minut otettiin lapsena huostaan ja toimitettiin surkeimpaan sijaisperheeseen, jonka vain kuvitella saattaa. Huostaanotto sinänsä oli tarpeellinen, mutta perhe oli väärä. Lastenkoti olisi ollut parempi. Onneksi pääsin lopulta kunnon nuorisokotiin.

Lisäksi kokemusta löytyy myös erinäisistä loma- ja tukiperheistä, jotka vain rahastivat lomalapsilla alkamatta pitkäaikaisiksi sijaisvanhemmiksi.

"Avohuollon" piirissä olin myös ennen huostaanottoa.

Olen pahoillani, että olet joutunut läpikäymään kaiken tuon. Tuolla matkalla varmasti huomasit mikä merkitys on välittävällä aikuisuudella, ja kohtasit monenlaista toimijaa. Peruspointtini on se, ettei huostaanotettujen lasten ja nuorten parissa voi tehdä työtä leipäpappi-mentaliteetilla, vaan todellista persoonaa, läsnäoloa ja välittämistä (sekä monenlaista ihmisenlukutaitoa) siinä tarvitaan. Se on raskas työ, joka täytyy jaksaa hoitaa kunnialla loppuun saakka.

Väitän myös, että yhteiskuntana ymmärrämme huonosti kiintymyssuhteen merkitystä lapselle, ja niitä vaurioita, joita lapsen huostaanotto kiintymyssuhteeseen aiheuttaa. Yhteiskunnan rakenteet ja ammattilaisuus eivät koskaan takaa lapselle niitä asioita, joita hän todella tarvitsee.

Lastensuojelun tilaan toivon poliittisia avauksia ja kannanottoja, sekä senkaltaisia muutoksia vallitseviin käytäntöihin, jotka aidosti tukisivat kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten ja nuorten hyvinvointia (usein ne liittyvät keinoihin tukea biologista vanhemmuutta ja tämän vanhemman läsnäoloa lapselle/nuorelle, vaikka se vanhemmuus olisi kuinka puutteellistakin. Lapselle kyseessä on kuitenkin ainoa oma vanhempi). Tämän asian kohdalla kaikenlaiset temppuohjelmien laatimiset, uudet toimintakeskukset ym. ulkoa ohjattu toiminta ovat surkeaa räpiköintiä vaikean asian edessä, eivätkä ne vie eteenpäin kohti toivottua lopputulosta. Jos panoksena on näiden lasten ja nuorten mielenterveys, perusturvallisuus ja tulevaisuus, ei meillä ole varaa katsoa poispäin ongelmista. Mielenkiinnolla odotan kuka puolueista on se rohkea, joka ottaa koppia näiden lasten asioista. Veikkaan, että se on kristillisdemokraatit.
« Viimeksi muokattu: 31.01.2021, 10:29:53 kirjoittanut Brandis »
Will-Love-Intelligence
Unconscious responsiveness-Directed sensitivity-Universal inclusivity

Tagit: