HOMMAN POLIITTINEN SIIPI > Muut puolueet ja poliittiset vaikuttajat

Suomi Ensin (oli: 2017-02-10 Superperjantai. Mielenosoituksia Helsingissä.)

<< < (2/1456) > >>

MacGyver:
Vielä ainakin keskiviikkoon jatkuu matuläävän vastamielenilmaisu lasipalatsin päädyssä.

Roope:
Facebook-päivityksestä uutiseksi:

--- Lainaus ---Kansanedustaja, vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö arvostelee kovin sanoin hallituksen linjaa erityisesti irakilaisten turvapaikanhakijoiden suhteen. Hän kertoo tavanneensa irakilaisia maanantaina Helsingissä.
--- Lainaus päättyy ---
Uusi Suomi: Kansanedustaja tapasi turvapaikanhakijoita: ”Näiden ihmisten on vaikea ymmärtää, miksi Suomi kohtelee heitä näin” 13.2.2017


--- Lainaus käyttäjältä: Ville Niinistö 13.2.2017 ---Kävin tapaamassa irakilaisia turvapaikanhakijoita Kiasman edessä. He ovat kokoontuneet paikalle, koska monien tilanne on sietämätön. Ruotsi ja Saksa eivät pakkokäännytä irakilaisia takaisin epävakaassa konfliktin tilassa olevaan maahan, joka on turvaton ihmisille. He myöntävät valtaosalle turvapaikan tai vähintään väliaikaisen oleskeluluvan. Suomen hallitus ja Migri eivät näin tee.

Suomi on pakkokäännyttämässä ihmisiä turvattomaan Irakiin. Ihmiset ovat huolissaan tulevaisuudestaan, he pelkäävät palaamista ja monet kokevat heitä uhkaavan henkilökohtaisen vainon jatkuvan.

Hallituksen on arvioitava politiikkansa uudestaan: Suomen on annettava vähintään väliaikainen oleskelulupa ihmisille, jotka ovat vaarassa joutua hengenvaaraan Irakissa tai joutuvat oikeudettomaan tilaan Suomessa, paperittomiksi, hallitusten omien päätösten takia. Ennen näissä tilanteissa olisi myönnetty väliaikainen oleskelulupa tai humanitaarinen suojelu, mutta Sipilän hallitus ei ihmisyyttä kunnioita.

Paikalla oli henkilö, jonka veli oli tapettu kolme kuukautta sitten Irakissa. Hän sanoi olevansa samojen tahojen uhkaama, mutta hän oli silti saanut käännytyspäätöksen. Paikalla oli isä kahden lapsensa kanssa, joka oli saanut koko perheelleen kielteisen päätöksen ja odottaa nyt oikeusvalituksensa kohtaloa. Moni sanoi, että valituksen jälkeinen kohtelu on kovaa - ihminen jää vaille tukea ja monien mukaan poliisin kohtelu on kovaa, vaikka nämä ihmiset eivät ole tehneet mitään laitonta. He ovat vain hakeneet turvapaikkaa, mikä on ihmisoikeus.

Kaikki sanoivat, että suurin vääryys on epämääräisesti tulevat kielteiset päätökset Suomen hallituksen ja Migrin keksimällä verukkella "Irak on turvallinen maa" - vaikka Irak on muiden maiden ja asiantuntijoiden mielestä turvaton maa. Näiden ihmisten on vaikea ymmärtää, miksi Suomi kohtelee heitä näin.

Suomi ei voi kääntää selkäänsä ihmisyydelle. Puolustetaan ihmisoikeuksia. Jokaisella on oltava oikeusvaltiossa mahdollisuus saada oikeutta ja suojaa henkilökohtaiselta vainolta. Suomi ei voi käännyttää ihmisiä hengenvaaraan. Jopa lapset, myös yksin Suomeen tulleet, ovat vaarassa joutua käännytetyiksi sotatilassa olevaan maahan. Suomi ei ole koskaan ennen käännyttänyt alaikäisiä konfliktiin. Ei anneta sen tapahtua nytkään. Kokoomuksen ja keskustan vastuun, omantunnon ja ihmisoikeuksien kunnioittamisen on vihdoin herättävä hallituskumppaninsa miellyttämiseltä.

Nämä ihmiset sanoivat olevansa paikalla, kunnes hallituksen edustajat tulevat heitä kuuntelemaan. Vähintä, mitä hallituksen on tehtävä, on kohdata nämä ihmiset ja hallituksen politiikan ihmisille aiheuttamat seuraukset.

Se Suomi ja suomalaiset, jonka minän tunnen, on sivistysvaltio, joka puolustaa aina ihmisyyttä. Pidetään siitä kiinni. Nyt kaikkien on avattava silmät vääryydeltä.
--- Lainaus päättyy ---
https://www.facebook.com/niinistoville/posts/1448012725217445


--- Lainaus käyttäjältä: Ville Niinistö 13.2.2017 ---Kävin tapaamassa irakilaisia turvapaikanhakijoita Kiasman edessä. He ovat kokoontuneet paikalle, koska monien tilanne on sietämätön. Ruotsi ja Saksa eivät pakkokäännytä irakilaisia takaisin epävakaassa konfliktin tilassa olevaan maahan, joka on turvaton ihmisille. He myöntävät valtaosalle turvapaikan tai vähintään väliaikaisen oleskeluluvan. Suomen hallitus ja Migri eivät näin tee.
--- Lainaus päättyy ---

Ruotsissa irakilaisten turvapaikanhakijoiden hyväksymisprosentti oli viime vuonna 45 ja esimerkiksi Unkarissa noin 13 prosenttia eli selvästi pienempi kuin Suomessa.


--- Lainaus käyttäjältä: Ville Niinistö 13.2.2017 ---Suomi on pakkokäännyttämässä ihmisiä turvattomaan Irakiin. Ihmiset ovat huolissaan tulevaisuudestaan, he pelkäävät palaamista ja monet kokevat heitä uhkaavan henkilökohtaisen vainon jatkuvan.
--- Lainaus päättyy ---

Pakkokäännyttäminen on normaali laillinen proseduuri. Kyseessä ovat ihmiset, joiden turvapaikkahakemus on todettu perusteettomaksi ja palauttaminen mahdolliseksi. Sen sijaan todettu henkilökohtainen vaino, joka uhkaisi jatkua, olisi samalla peruste turvapaikalle.


--- Lainaus käyttäjältä: Ville Niinistö 13.2.2017 ---Hallituksen on arvioitava politiikkansa uudestaan: Suomen on annettava vähintään väliaikainen oleskelulupa ihmisille, jotka ovat vaarassa joutua hengenvaaraan Irakissa tai joutuvat oikeudettomaan tilaan Suomessa, paperittomiksi, hallitusten omien päätösten takia. Ennen näissä tilanteissa olisi myönnetty väliaikainen oleskelulupa tai humanitaarinen suojelu, mutta Sipilän hallitus ei ihmisyyttä kunnioita.
--- Lainaus päättyy ---

Siis kuinka? Oleskelulupahan myönnetään, jos on vaarassa joutua hengenvaaraan Irakissa. Tämän selvittämistä varten on turvapaikkatutkinta ja sen jälkeiset valitusmenettelyt.

Sen sijaan siitä, että joku jää tänne lakia, viranomaisia ja suomalaisia halveksien senkin jälkeen, kun käännytyspäätös on lainvoimainen, ei tietenkään pidä palkita oleskeluluvalla. Aiempi täysin poikkeuksellinen suomalainen käytäntö, joka takasi oleskeluluvan turvapaikkatutkinnan lopputuloksesta huolimatta, oli kaiken järjen vastainen.

Viime vuonna Suomen laista poistettua niin sanottua humanitaarisen suojelun turvapaikkakategoriaa ei ole muissa maissa, joten ilmeisesti muutkaan hallitukset eivät kunnioita ihmisyyttä.
 

--- Lainaus käyttäjältä: Ville Niinistö 13.2.2017 ---Paikalla oli henkilö, jonka veli oli tapettu kolme kuukautta sitten Irakissa. Hän sanoi olevansa samojen tahojen uhkaama, mutta hän oli silti saanut käännytyspäätöksen. Paikalla oli isä kahden lapsensa kanssa, joka oli saanut koko perheelleen kielteisen päätöksen ja odottaa nyt oikeusvalituksensa kohtaloa. Moni sanoi, että valituksen jälkeinen kohtelu on kovaa - ihminen jää vaille tukea ja monien mukaan poliisin kohtelu on kovaa, vaikka nämä ihmiset eivät ole tehneet mitään laitonta. He ovat vain hakeneet turvapaikkaa, mikä on ihmisoikeus.
--- Lainaus päättyy ---

Tarinoita ja lisää tarinoita. Mitähän tuo Suomen poliisin kova kohtelu on tarkoittavinaan itseään kuolemaantuomittuina pitävien puheissa?


--- Lainaus käyttäjältä: Ville Niinistö 13.2.2017 ---Kaikki sanoivat, että suurin vääryys on epämääräisesti tulevat kielteiset päätökset Suomen hallituksen ja Migrin keksimällä verukkella "Irak on turvallinen maa" - vaikka Irak on muiden maiden ja asiantuntijoiden mielestä turvaton maa. Näiden ihmisten on vaikea ymmärtää, miksi Suomi kohtelee heitä näin.
--- Lainaus päättyy ---

Kuten Niinistö hyvin tietää, sen enempää hallitus kuin Migrikään ei ole väittänyt, että "Irak on turvallinen maa", vaan hokema on ollut suomalaisten pakolaisjärjestöjen keksintöä. Hallitus ei päätä turvallisuusarvioista, se on Migrin tehtävä, eikä arvioita tehdä maakohtaisesti vaan aluekohtaisesti.

Toisin kuin Niinistö väittää, Suomen Irak-linjaukset eivät poikkea kaikista muista maista. Linjaukset ovat suunnilleen samat kuin Ruotsissa ja taatusti edelleen löysemmät kuin vaikkapa Unkarissa.


--- Lainaus käyttäjältä: Ville Niinistö 13.2.2017 ---Suomi ei voi kääntää selkäänsä ihmisyydelle. Puolustetaan ihmisoikeuksia. Jokaisella on oltava oikeusvaltiossa mahdollisuus saada oikeutta ja suojaa henkilökohtaiselta vainolta. Suomi ei voi käännyttää ihmisiä hengenvaaraan. Jopa lapset, myös yksin Suomeen tulleet, ovat vaarassa joutua käännytetyiksi sotatilassa olevaan maahan. Suomi ei ole koskaan ennen käännyttänyt alaikäisiä konfliktiin. Ei anneta sen tapahtua nytkään. Kokoomuksen ja keskustan vastuun, omantunnon ja ihmisoikeuksien kunnioittamisen on vihdoin herättävä hallituskumppaninsa miellyttämiseltä.
--- Lainaus päättyy ---

Suomi tarjoaa suojaa henkilökohtaiselta vainolta, mutta se ei tunnu riittävän Niinistölle, joka haluaisi oleskeluluvat myös tutkinnassa moneen kertaan hylätyille irakilaisille turvapaikanhakijoille.

Tämä mielenosoitus on samanlaista pelleilyä kuin se muutaman vuoden takainen kuukausia kestänyt "nälkälakko", jossa vaadittiin Suomen myöntävän automaattisesti oleskeluluvan kaikille afganistanilaisille.

Vaniljaihminen:
Eikö Suomi nyt ollutkaan läpensä rasistinen maa, jossa skinit lyövät pesismailalla kaikkia, jotka vähänkin näyttävät erilaisilta. Kyllä Irak paljon turvallisempi on kuin Suomi, ainakin olisi saman logiikan mukaan.

Hyvä kun Suomen rahat loppuu, eipähän jaeta ilmaisia asuntoja miljoonapäisille "vähemmistöille". Lällällää.

qwerty:
Olen aistivinani poliittista painostusta Migrin riippumattomuutta kohtaan tuossa Ville Niinistön vuodatuksessa.

Katsotaan tarttuuko media kiinni ärhäkkäästi! *merimiesnaurua* ;D :(

Riukulehto:
Matut hokee "me raiskaamme" https://www.youtube.com/watch?v=HBeuWM0HnlA

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta