Kirjoittaja Aihe: Afganistanilainen lääkäri huijasi marjan massit.  (Luettu 28617 kertaa)

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 576
 • Liked: 6621
Vs: Afganistanilainen lääkäri huijasi marjan massit.
« Vastaus #120 : 04.09.2018, 12:03:33 »
- Lääkäreidenkin mukaan Terttu on terve ja oikeustoimikelpoinen. Petkuttaminen jatkuu niin pitkään, kun hän voi vapaasti käyttää tilejään. Pankki ei voi tehdä mitään, emme kykene millään tavoin estämään rahalähetyksiä, ex-mies harmittelee.

Herkkäuskoisuus on hyvä valinta jos haluaa olla tervejärkisen maineessa tässä maassa. Hullu on se, joka tunnistaa valehtelijan.

Aika tyypillinen suvakin prototyyppi. Vaikka ehkä jokin aivolohko jo hälyttäisi, niin yliminä ei voi myöntää olleensa väärässä, vaan jatkaa vaan valitsemallaan tiellä.
Yleisestikin vihervasemmistolle ominaista käytöstä.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 032
 • Liked: 8468
 • Hummeriälykkö
Vs: Afganistanilainen lääkäri huijasi marjan massit.
« Vastaus #121 : 04.09.2018, 13:48:21 »
Kun en tiedä, minkä muotoinen perheyritys oli, niin vaikea ottaa kantaa asiaan. Osakeyhtiö on oma juridinen henkilönsä ja vaikuttaisi pahalta puhaltaa sieltä varoja omaan käyttöön. Verot ainakin tulisi maksuun eli joko osinkovero tai palkkana nostettu raha.

Tämän kahelin on pelastanut ymmärtävä ex-mies ja poika. Itse olisin vaatinut täyttä tuomiota mokomalle kahelille. Ehkä sitten siellä oikeussalissa olisi selvinnyt hieman niitä elämän realiteettejakin. Olisi saattanut olla aika vaikea tuomarille perustella toimiaan rakkaudella.

Ihmeesti tässäkin ketjussa ymmärretään moista ämmää. Ukko raataa työssä ja toinen haahuilee netissä etsien "rakkautta" ja "täyttymystä". Olisin itse vähintään ostanut akalle menolipun sinne jonnekin, missä rakkaus oleilee ja sen jälkeen vaihtanut lukot ovissa ja puhelinnumeron.

Jos omalle kohdalle sattuisi moinen (ei satu kun avioehto enkä päästä ketään pelailemaan tileilläni), niin välittömästi rikosilmoitus. Vai että pitäisi myydä omat asunnot ja omaisuus, kun akka pelailee lemmenpelejä?

Ei S*****A!!!
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

Tommi Korhonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 009
 • Liked: 1481
 • Artist formerly known as 'Joonatan'
Vs: Afganistanilainen lääkäri huijasi marjan massit.
« Vastaus #122 : 13.09.2018, 10:31:46 »
"Ymmärtäminen" voi olla sitä, ettei näillä tiedoilla voi sanoa mikä on tuon yrityksen historia. Jos se vaikka on naisen fiksumpina aikoina rakentama, ja sukulaiset ovat olleet siinä vain rajallisesti mukana.

Me tavalliset suomalaiset kun tuppaamme arvostamaan omistusoikeutta (sosialidemokratian verotuksen alaisena toki) ja itsemääräämisoikeutta. Aika pitkälti silloinkin kun se ei enää ole kokonaisuutena niin hyödyllistä.

Voihan nainen ollut vaikka perinyt yrityksen, ja muut ovat siinä vain kihuilemassa.

Ja juu, jos olisi perheen tulonlähde tai erityisesti puolison tekemä firma, niin tuollaisesta pitäisi minustakin vetää nainen täyteen vastuuseen. Asiassa on kuitenkin jotain mitä emme tiedä koska niin ei ole tapahtunut.
Kerrassaan toivoton tilanne. Kaikki muut eduskuntapuolueet kannattavat suomalaisvastaista politiikkaa. Perussuomalaiset ovat ohjelmatasolla hyvä, mutta sillä on lampaan rohkeus.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 235
 • Liked: 6501
Vs: Afganistanilainen lääkäri huijasi marjan massit.
« Vastaus #123 : 01.03.2019, 11:37:41 »
Merviä huijannut "öljynporauslautalla työskentelevä lääkäri"

Lainaus
1.3.2019 07:45 päivitetty 1.3.2019 09:18
(…)
Mervi, 62, saa tuntemattomalta, komealta mieheltä yksityisviestin Facebookissa. Mies kehuu Mervin silmiä ja kertoo olevansa työkomennuksella öljynporauslautan lääkärinä Meksikonlahdella. Turvallisuussäännöt kieltävät kuvat ja videopuhelut.

Vaikka ensin Merviä ei kiinnosta, mies on takiainen. Häneltä tulvii kymmenen kaunista viestiä heti aamulla: nukuitko hyvin, joko söit aamiaista, millainen päivä on tulossa? Hän lähettää rakkausrunon, sydämiä ja suukkoja. Lopulta Mervi tuntee velvollisuutta raportoida tekemisensä ja on koukussa viestittelyyn.

Mervi (nimi muutettu) on akateemisesti koulutettu, jäänyt juuri eläkkeelle ja eronnut parisuhteesta. Hän etsii rakkautta ja on yksin ison elämänmuutoksen keskellä. Romanssipommitus, empaattiset ja imartelevat sanat uppoavat.

Kuukausien viestittelyn jälkeen mies alkaa suunnitella matkaa Suomeen. Kesken työsopimuskauden lähtiessään hänen pitäisi maksaa itse sijaisen palkkaaminen ja helikopterikuljetus maihin. Öljynporauslautalla työntekijöillä on täysihoito ja heidän pankkitilinsä on muka jäädytetty. Mies sanoo pääsevänsä käsiksi rahoihinsa vasta maissa. Jotta yhteinen loma onnistuisi, Mervin pitäisi maksaa 5 000 dollaria öljynporauslautan "lomatoimikunnalle”.

(…)

Mervi lähettää rahaa. Eteen nousee kuitenkin uusia mutkia, ja rahaa tarvittaisiin lisää. Siinä loppuu Mervin usko. Häpeissään hän ei tee rikosilmoitusta.
Loput linkistä https://www.talouselama.fi/uutiset/oljylauttahuijari-pommittaa-rakkaudella-uhrille-jaa-jopa-satojen-tuhansien-eurojen-arvoiset-velat/0a5b5082-468d-38d1-8e0a-1b8cd79ab947
« Viimeksi muokattu: 01.03.2019, 11:40:40 kirjoittanut Riukulehto »
”Se oli tietynlainen yllätys kaikille, miten paljon virus pystyy leviämään rokotettujenkin keskuudessa.”
HUS vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä 25.11.2021

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 321
 • Liked: 11126
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Afganistanilainen lääkäri huijasi marjan massit.
« Vastaus #124 : 12.03.2019, 09:35:05 »
Lainaus
[...] Kiistellyt tilisiirrot tapahtuivat vuosina 2011–2014. Vastaaja toimi tekoaikaan miehensä omaishoitajana ja hänellä oli tämän pankkitilien käyttöoikeus valtakirjan nojalla.

Syytteen mukaan mukaan Turun seudulla asuva, nykyään 66-vuotias naisen olisi kavaltanut puolisoltaan ”ainakin 50 000” euroa. Hän siirsi varat useilla eri kerroilla oikeudettomasti tileilleen.

[...]

Syyttäjän 50 000 euroa perustuu keskusrikospoliisin rikostarkastajan tutkimuksiin. Rikostarkastaja kävi läpi pariskunnan tilit, omaisuudet ja menot useiden vuosien ajalta. Pariskunnalla oli erinäistä omaisuutta, mutta toisaalta myös monenlaisia juoksevia menoja ja varsin pienet eläkkeet.

Rikostarkastajan käräjäoikeudelle esittämä loppupäätelmä oli, että vastaaja (nainen) olisi tullut toimeen eläkkeellään, mutta ulkomaille hänelle ei olisi ollut varoja lähetettäväksi ilman, että hän olisi ottanut rahoja asiaomistajalta, eli mieheltään.

”Lupasi 500 000 euroa”

Törkeästä kavalluksesta syytetty nainen myönsi syyllistyneensä mainittuun rikokseen. Hän kiisti kuitenkin siirtäneensä miehensä varoja itselleen enempää kuin 18 515 euroa.

Vastaajan mukaan hän oli elänyt puolisonsa kanssa yhdessä viimeiset viitisentoista vuotta. Hänellä oli oma talo, jossa hän kävi aika ajoin.

Rahaa kului paljon auton kuluihin ja polttoaineisiin. He kävivät paljon ulkona syömässä. Mies halusi olla ”aina liikkeessä”. Hänelle tehtiin erilaisia ostoksia. Rahaa kului myös kahden talon ylläpitoon.

[...]

Naisen mukaan hän oli ollut tekoaikaan sekaisin. Hänen isänsä oli kuollut oltuaan pitkään saattohoidossa. Hän oli ollut tekoaikaan psykiatrisella osastolla neljä viikkoa.

Vastaaja väitti, ettei tekoaikaan ollut huomannut omaa sekavuuttaan. Se, että hän oli itse joutunut huijauksen kohteeksi, selvisi hänelle vasta sairaalassa.

Nainen teki rikosilmoituksen petoksesta vuonna 2016.

Ei todistetta sairaudesta

Nainen vetosi käräjäoikeuteen, että hänet tuomittaisiin alentuneesti syyntakeisena.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus ei pyyntöön suostunut.[...]

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f8839143-1a76-49cd-97fd-1a303720a19e

Taas yksi. Tuollaiset avoimet suhteet voivat olla riskialttiita, jos toinen osapuoli ei saa kaipaamaansa taloudellista ja emotionaalista tyydytystä, mutta pääsee miehen rahoihin. Oliko se tämä vai joku toinen vastaavankaltainen juttu jossa pitkäaikaisella naisystävälle oli pääsy miehensä rahoihin miehen sairastaessa.
« Viimeksi muokattu: 12.03.2019, 09:38:20 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 846
 • Liked: 16651
Vs: Afganistanilainen lääkäri huijasi marjan massit.
« Vastaus #125 : 26.04.2019, 12:30:25 »
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/155e0a6e-01f3-4dd3-932c-0cd01750c4b7

Lainaus käyttäjältä: Iltis
Huijari esiintyi Hollywood-tähtenä – suomalaisnainen otti lainan ja menetti jopa 150 000 euroa

Kuuluisana Hollywood-elokuvatähtenä esiintynyt mies lähestyi suomalaisnaista Instagramissa kesällä 2018. Hän kertoi rakennuttavansa orpokotia Afrikkaan ja etsivänsä projektille rahoitusta. Sijoitetut eurot naiselle luvattiin takaisin projektin edetessä.

Mihin tämä maailma on mennyt, kun ei enää Hollywood-tähtiinkään voi luottaa??  :flowerhat:
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 235
 • Liked: 6501
Vs: Afganistanilainen lääkäri huijasi marjan massit.
« Vastaus #126 : 22.01.2020, 15:23:47 »
Lainaus
Romanssihuijauksia ilmi myös Lapissa

22.01.2020 klo 14.56 Lappi

Lapin poliisille on tullut lyhyessä ajassa useampia ilmoituksia romanssihuijauksista Lapissa. Huijaukset ovat lähteneet liikkeelle pääsääntöisesti Facebookin, Messengerin tai jonkin Internetin seuranhakupalvelun kautta.

Useassa tapauksessa ulkomaalainen sotilas on lähestynyt suomalaista naista romanttisessa mielessä. Yhteydenpidon edistyessä rakastunut mies on pyytänyt rahaa päästäkseen nettirakkaansa luo Suomeen. Rahaa saatuaan hänelle on tullut yllättäviä esteitä ja rahaa on tarvittu lisää.

Profiilit ovat tekaistuja ja poliisi epäilee niiden takana olevan tosiasiassa kansainvälisten ammattirikollisten. Tekijät ovat saaneet rikoshyötyä muutamasta tuhannesta eurosta lähes sataan tuhanteen euroon. Rahansiirtoja on tehty useiden ulkomaisten pankkien kautta, jolloin rikollisia on mahdotonta jäljittää ja saada vastuuseen.

Poliisin verkkosivuilla on kerrottu, mistä voi tunnistaa epärehellisen nettirakkaan: https://www.poliisi.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/intermin/embeds/poliisiwwwstructure/59341_Nettirakas.PNG?25b061750bddd688

Poliisi kehottaa kansalaisia olemaan valppaana ja ilmoittamaan lappilaisille tapahtuneista romanssihuijauksista osoitteeseen rikostorjunta.lappi@poliisi.fi.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/romanssihuijauksia_ilmi_myos_lapissa_87199
”Se oli tietynlainen yllätys kaikille, miten paljon virus pystyy leviämään rokotettujenkin keskuudessa.”
HUS vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä 25.11.2021

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 129
 • Liked: 23037
Vs: Afganistanilainen lääkäri huijasi marjan massit.
« Vastaus #127 : 18.05.2021, 11:32:08 »
Tämäpä nainen ei langennut huijarin pauloihin, vaan vedätti huijareita:

Jonna Janezko vedätti nettihuijaria kuukausia
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d9c8eb8f-8a67-481b-93f6-ac66d81ba879

Lainaus
”Berry” halusi vaihtaa keskustelun nopeasti englanniksi ja Google Hangoutsin pikaviestipalveluun. Hän kertoi olevansa leski, 12-vuotiaan tytön isä ja Jemenin Sanaassa YK:n rauhanturvaajaoperaatiossa, Janetzko kertoi ulkoiluttavansa työkseen ankkoja lammen ympäri.

Janetzko kirjoitti kuuluvansa Haistappavittu-heimoon. Espoolainen perheenäiti kertoi pitävänsä poroja ja ratsastavansa niillä välillä Venäjälle tapaamaan sukulaisiaan, kunhan jääkarhut eivät sarvipäitä söisi. Yhden ankan nimi oli Kaljamaha. Koiriensa nimiksi Janetzko listasi joukon rivoja suomalaisia ruumiinosasanoja. Ja Björnen. Jostain syystä.
...
Mies antoi väärennetyn YK:n sähköpostiosoitteen. Janetzko oli luonut itselleen sähköpostiosoitteen nimellä holmohuijarityhma. ”YK” vaati 5290 euroa vapautushakemuksen käsittelymaksuksi kummalliselle pankkitilille. Janetzko väärensi tietokoneella kuitin maksusuorituksesta ja lähetti sen huijareille.

– Laitoin myös pankille viestin. He kiittivät tiedoista ja sanoivat sulkevansa pankkitilin. Ilmeisesti he tekivätkin sen, kun heti seuraavana päivänä scammerit sanoivat, että älä vain maksa sille samalle tilille.

Janetzko lähti urkkimaan huijareilta lisää pankkitilitietoja. Hän ilmoitti jokaisen sekä pankeille että Suomen verkkopoliisille. Lopulta näytön ruudulle lävähti suomalaisia tilitietoja.

– Olin että vau! Tämä on jo jännää. Ensin suomalaisissa tileissä oli ulkomainen saajan nimi, mutta sen jälkeen ne olivat suomalaisia. Sain kaikkiaan yli 20 suomalaisen tilin tiedot. Tajusin, että näinkin tyhmillä huijareilla voi olla näin paljon mahdollisia suomalaisuhreja, hän sanoo.
...
Viestittely jatkui Janetzkon mukaan ”yrjöromantiikkana”. Hän muun muassa lähetti huijarille viestin, jossa uhkasi ilmoittaa hänet poliisille – sydämensä varastamisesta. Janetzko jatkoi jahkailuja maksujen kanssa, seurasi rakkaudentunnustuksia ja raivokohtauksia.
...
Ei rakkaustarinaa ilman draamaa. Jonna Janetzko kertoi huijarille lähtevänsä sienimatkalle Haistappavittu-heimon shamaanin kanssa. ”Tripiltä” löytyi kuvitteellinen kilpakosija Samuel.

– Henget kertoivat, että minun kuuluu olla mustan miehen kanssa. Sanoin, yritämme shamaanin kanssa muuttaa tilanteen. Shamaani paljastui muuten lopulta aika pervoksi. Yksi nainen Naistenhuoneella teki videon, jossa poltti lappua, jossa oli Marsh Berryn nimi. Taustalla soi bongorummut.

Janetzko kertoi harkitsevansa rahan siirtämistä Samuelille. Huijari huolestui, ilmoitti olevansa mustasukkainen ja vannoi rakkauttaan gugeligodin nimeen. Huijari kiristi Janetzkoa jopa itsemurhauhkauksilla, jos nainen ei jättäisi Samuelia. Niin Janetzko viimein tekikin ja merkitsi Facebookiin parisuhdepäivityksen huijarin uuden profiilin kanssa.
...
– He laittoivat heti alkuun viestin ”alaye”, joka tarkoittaa Länsi-Afrikassa ja etenkin Nigeriassa selityspyyntöä. Yritin vielä härkkiä Samuelina, että: ”Olen saanut huijattua jo 8000 euroa. Paljonko te pellet olette saaneet?” Hän vain laittoi ruutukaappaukset minulle omalle tililleni takaisin ja kertoi Samuelin olevan vain rahan perässä. Sanoin, että hän vain pelleilee.

Huijari kyseli Samuelilta, oliko Janetzko kertonut hänellekin uskonnostaan ja kulttuuristaan. Mies itse tiesi, että kyntösonni on Suomessa pyhä eläin ja lähes kaikki palvovat gugeligodia. Avioliittoon astuessa taas on harrastettava seksiä ensin shamaanin kanssa.
...
Naistenhuone alkoi ideoida tekaistua hyväntekeväisyysryhmää. Janetzko kertoi huijarille, että oli jättänyt pariskunnalle hakemuksen keräykseen. Ja seuraavalle Temptation island Suomi -kaudelle.

Valeryhmään kertyi yli tuhat ihmistä. He laativat sepitettyjä keräystarinoita ja niiden kiitosviestejä kuvineen. Ulkopuolisiksi jäseniksi hyväksyttiin vain ja ainoastaan huijari jakamalla heille linkki ryhmään. Pariskunnalle mukamas kerätty summa kohosi yli 130 000 euroon. Janetzko tosin kertoi törsänneensä siitä jo huimia summia muun muassa timanttisormuksiin. Mies ei ollut iloinen.

– Rahaa oli sen verran paljon, että he ehdottivat ”agenttitapaamista”. Eli joku olisi hakenut rahat. Olin utelias, mutta poliisi ei näyttänyt vihreää valoa, joten en viitsinyt sopia mitään.
...
Janetzko sai houkuteltua miehen avaamaan IP-osoitteen kalastelulinkin. Se johti Länsi-Afrikan Ghanaan.
...
Suuttumuksen sijaan huijarit myönsivätkin, millä asialla he olivat olleet. Janetzko sai useita ”I’m sorry” -anteeksipyyntöviestejä. Ajoittain huijarit myös estivät Janetzkon viestit. Janetzkolta on kysytty, eikö hän tuntenut sääliä huijareita kohtaan. Hyvin vähän.
...
– He kuluttivat kymmeniä tai jopa satoja työtunteja kanssani, kun olin niin vaikea, ärsyttävä ja kauhea. Se oli pois siitä, että joku olisi oikeasti näihin mennyt. Jos tällä yksi, kaksi, kymmenen tai 22 ihmistä huijaukselta välttyi, tämä oli sen arvoista, hän sanoo.
« Viimeksi muokattu: 18.05.2021, 11:41:11 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Talvetar

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 345
 • Liked: 1034
Vs: Afganistanilainen lääkäri huijasi marjan massit.
« Vastaus #128 : 16.06.2021, 01:37:11 »
^

Veikkaan, että nainen teki sen tahallaan. Naisilla on aika yleistä, että hommaavat prostestanttisen työmoraalin omaavan valkoisen miehen ja jossain välissä mystery meat himo iskee.

No sitten mystery meat-himo on kyllä kopsahtanut jo Tertun omaan nilkkaan, koska firman rahahanat on vedetty kiinni ja lihatiskillä shoppaillaan enää omilla eläkerahoilla:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201809032201178910_u0.shtml

Lainaus käyttäjältä: IL
- Terttu tekee tilisiirtoja edelleen, mutta nyt sentään omilla rahoillaan, omasta eläkkeestään. Noin 1500 euroa siirtyy joka kuukausi huijareiden taskuun.

...........

- Äiti asuu nyt mökillä, koska hänen eläkkeensä menee likimain kokonaan Afrikkaan. Hänellä ei ole omaa tietokonetta, vaan romanssia hoidetaan Turun kaupunginkirjaston koneilla. Siellä hän istuu chattailemassa huijareiden kanssa, poika selittää.

Holhoukseen tuollainen vanha, vedätettävä ihminen jo kuuluisi = en yhtään ihmettele esim pojan huolta.

Mutta suomessa byrokratia ei ilmeisesti ja onneksi salli sitä, etteikö vanhusta vedätetä hyvinvoiva vanhus saa jakaa rahojaan minne haluaa....

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 321
 • Liked: 11126
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Afganistanilainen lääkäri huijasi marjan massit.
« Vastaus #129 : 26.04.2022, 19:01:20 »
Lainaus
Savolaisessa pikkukaupungissa asuva, entinen Itä-Suomen poliisilaitoksen lupasihteeri on menettänyt työnsä, rahansa ja luottotietonsa, koska luotti netin deittisivustolla tapaamaansa ”Tamara Maric Coillaurdiin”.

Rikosten seurauksena nykyään 29-vuotias mies sai vuoden ja neljän kuukauden ehdollisen vankeuden sekä yli 77 000 euron korvaukset maksettavakseen.

Tekoaikaan vasta 24—26-vuotias mies luovutti ensin Tamaralle säästönsä, sitten hän otti vastaan naisen ”sedän ystävälle” meneviä maksuja ulkomaalaisilta firmoilta lähes 200 000 euron arvosta neljälle suomalaiselle pankkitililleen

Näistä rahoista nuori mies siirsi ”Tamaran” ohjeiden perusteella eri keinoin ”Nigeriaan” ”sedän ystävälle” rahat heti ne saatuaan.

Rahat ”Tamara” tai naisen taustalla oleva rikollisliiga oli saanut haltuunsa petosten ja huijausten avulla eri yritysten välisistä kansainvälisistä tilisiirroista. Oikean saajan sijasta rahat ohjautuivat nuoren suomalaismiehen pankkitileille ja yhdessä tapauksessa hänen isänsä tilille.

[…]

Nuori poliisin lupavirkailija asui vanhempiensa kotona ja hänellä oli pääsy vanhempiensa henkilö- ja pankkitietoihin.

Viime vaiheessa, kun nuori mies epäili jo ”Tamaraa” huijariksi, usutti ”Tamara” häntä ottamaan lainoja eli erilaisia pikavippejä vanhempiensa tietojen avulla. Mahdollisesti ”Tamara” kiristi miestä sillä, että muutoin hän kertoisi tämän teoista vanhemmille sekä poliisille.

Nuori mies nosti vanhempiensa nimissä tuhansien eurojen luotot. Näin tehdessään hän syyllistyi 18 petokseen, 20 väärennykseen sekä identiteettivarkauteen.

Äidille koitui pahoja ongelmia ja isä joutui ulosottoon.

Urkki muita miestuttavia

Oikeutta 29-vuotiasta vastaan käytiin viime syksynä Etelä-Savon käräjäoikeudessa.

Pääsyytteet olivat viisi törkeää rahanpesua.

Vastaaja sai myös syytteet henkilörekisteririkoksesta sekä virkavelvollisuuden rikkomisesta, koska oli katsonut poliisihallinnon ja Väestörekisterikeskuksen rekistereistä kahden muun suomalaismiehen tietoja ilman virkaansa liittyvää käyttötarkoitusta.

Kyseiset miehet olivat ”Tamaran” suomalaisia tuttavuuksia.

”Tamara” otti yhteyttä

29-vuotias savolainen kiisti pääosan syytteistä. Hän ei kuitenkaan kieltänyt rahojen saamista ja siirtämistä edelleen, mutta kiisti tienneensä rahojen olevan rikoksella saatuja. Lisäksi mies huomautti itsekin joutuneensa petoksen kohteeksi ja painotti, ettei itse ollut saanut taloudellista hyötyä.

Kiistämistä rasitti suuresti se, että esitutkinnassa, eli poliisikuulustelussa hän oli myöntänyt monet osateot.

Mies kertoi tavanneensa ”Tamaraksi” esittäytyneen naisen toukokuussa 2017 Happy Pancake -deittisivustolla.

”Tamara” otti yhteyttä häneen. He siirtyivät juttelemaan Facebookiin ja KIK-sovellukseen.

Syytetty kertoi ihastuneensa ”Tamaraan”. Hän uskoi suhteeseen. Hän uskoi, että se voisi edetä seurusteluksi.

Syytetty lisäsi, ettei hänellä ollut aiempaa kokemusta seurustelusta. Opiskelu ja työ olivat vieneet hänen aikansa.

[…]

Uskottavuutta lisäsi syytetyn mukaan myös se, että ”Bank of American pankinjohtaja Frank Barlett” otti häneen yhteyttä. Syytetty antoi Barlettille henkilötietonsa ja pankkitiliensä tiedot.

Etelä-Savon käräjäoikeus oli oli kyseisen Barlettiin uskottavuudesta toista mieltä, koska pankinjohtaja käytti viesteissään outlook.com-sähköpostiosoitetta pankin osoitteen sijaan.

Käräjäoikeuden mukaan syytetyn olisi pitänyt käsittää kyseessä olevan huijaus.

Ainakaan alkuvaiheessa syytetty ei huijausta kuitenkaan käsittänyt, sillä lähetti etärakkaalleen kertomansa mukaan palkkansa, säästönsä ja lainansa, yhteensä noin 25 000 euroa.

[…]

Kaksi rahanpesusyytteistä kaatui, koska esirikosta eli ulkomaisia rahasiirtohuijauksia ei oltu näytetty toteen pitkällisessä poliisitutkinnassa.

Vaikka syytetyn olisikin oikeuden mielestä pitänyt mieltää syyllistyvänsä rikokseen, lieventävää oli sentään se, ettei hän saanut teoistaan henkilökohtaista hyötyä.

[…]

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0c11db5e-adb2-4968-afb9-f8d48124b135


« Viimeksi muokattu: 26.04.2022, 19:07:55 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 875
 • Liked: 5520
Vs: Afganistanilainen lääkäri huijasi marjan massit.
« Vastaus #130 : 27.04.2022, 02:19:50 »
Aika klassikko, paitsi että jäi kiinni.

Tagit: