UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2017-02-13 IL: Joukkoliikenne aloitti syrjinnän ja häirinnän vastaisen kampanjan  (Luettu 36740 kertaa)

zeiaar

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 61
 • Liked: 246
Tässähän on kyseessä se kuuluisa rakenteellinen rasismi. Siihen syyllistymisen välttely tuntuu käyvän päivä päivältä vaikeammaksi. Se on vähän kuin se entinen Apu-lehden ‘’Missä Jallu luuraa’’-juttu. Niin myös rakenteellinen rasismi näyttää luuraavan mitä ihmeellisimmissä paikoissa ja asioissa.

Vertaistukea ongelmaani etsiessäni aloin lueskella vanhoja Hommaketjuja. Törmäsin nimimerkki’’ Unlucky Luken’’ vuoden vanhaan postaukseen, jossa hän runouden keinoin yrittää analysoida tätä meille monelle niin ylitsepääsemättömäksi osoittatunutta rasismin muotoa.

Kuten tiedetään, runouden avulla voi ilmaista vaikeitakin asioita ja tuntoja lyhyesti ja ytimekkäästi -  oleellinen ikään kuin kristallisoituu.  Hommarunoilija ‘’Unlucky Luke’’ on onnistunut tässä kerrassaan nerokkaalla tavalla. Seuraavassa - tekijän luvalla- ‘’Oodi rakenteelliselle rasismille’’

                        
Oodi rakenteelliselle rasismille

Vapisevin huulin lausun nimesi, oi rakenteellinen rasismi,
Sinä joka olet kaikkialla etkä missään,
katseissa ja varsinkin katseettomuuksissa,
ilmeissä ja etenkin ilmettömyyksissä, Sinä viekas!

Sinulla on kaikki nimet ja kaikki piilot. Kätkeydyt arkipäivien
loputtomaan virtaan,
ulossulkemisiin,
sisäänavautumisiin,
valintamyymälän asiakkaan retuuttamiseen, Sinä Annat kylmyyden!

Sinä olet "hylätty" -leima turvapaikkahakemuksessa, olet Hommaforum
ja kaikki sen kirjoittajat, puhut jopa
presidentin suulla, Sinä vaanit Sinä väijyt Sinä viettelet,
oi perimmäisen pahuuden pinnan kimallus ja pohjan synkkä laulu!

Jos olisin tarkkanäköinen kuin sosiologi tai terävä kuin humanisti,
toisin Sinut päivänvaloon, riisuisin sinut niin että
kaikki Sinut näkisivät, mutta oi voi!
Mitättömyyteni vain palvelee mahtiasi joka on ollut
                                                                                 on
                                                                                      on oleva
                                                                                                    aina ja kaikkialla! 
                     
Luettuasi runon, voitko enää puhtaalla omallatunnolla väittää, ettet joskus olisi syyllistynyt rakenteelliseen rasismiin? Minä en ainakaan voi.

Vakavasti puhuen; jos joskus julkaistaan ‘’ Saatanalliset säkeet’’, eli kirja Homman parhaimmista kommenteista ja postauksista, niin ‘’Oodi rakenteelliselle rasisimille’’ kuuluu kyllä jo teoksen esipuheeseen.

Tällaiset taitavien kirjoittajien ja ajattelijoiden hengentuotteet ovat sitä parasta Hommaforumia. Näin takautuvasti kiitokset ’’ Unlucky Lukelle’’ alkuvuoden parhaista nauruista.
"Täytyy kuulua älymystöön uskoakseen tuollaista. Kukaan tavallinen ihminen ei olisi niin hölmö". George Orwell.

Tappivanukas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 522
 • Liked: 4278
 • Je suis Teukan viinapää
Miten saadaan rasismi loppumaan? No valtio piffaa jokaiselle rodullistetulle body camin kuukaudeksi. Todetaan ettei sylkemistä tapahdu koskaan, ja että huutelijat ovat mt-vikaisia ja/tai päihdeongelmaisia.

Ei tod. tule kuvaaminen mieleen kun metrossa alkaa huutaminen tai käsillä puhuminen. Jos tilanne vaatii puuttumista, puutun tilanteeseen. Jos ei, vaihdan vaunua. Helppoa.
Juuri tulleen tiedon mukaan kotoutumisongelmat suomalaiseen yhteiskuntaan saattavat liittyä täällä vellovaan rasismiin.

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 213
 • Liked: 14085
Taitaa Michaelalle olla rasismin löytäminen ihan elämäntehtävä.

Rasmus ry
13. marraskuuta 2013 ·
·

Rasmus ry:n toiminnanjohtaja Michaela Moua nimettiin Etnisten suhteiden neuvottelukunnan (Etno) rasisminvastaiseksi Hyvän tahdon lähettilääksi upeassa tilaisuudessa Helsingin Gloriassa. Tilaisuudessa esiintyi mm. Musta Barbaari, Daco Junior ja Kevin Tandu.
Etno nimesi lähettiläiksi myös muusikko Daco Juniorin sekä Suomalais-portugalilainen laulaja Anna Abreu Anna Abreun.

Järjestöaktiivi Michaela Moua toteaa olevansa savolais-länsi-afrikkalainen. Michaela on tehnyt rasisminvastaista työtä lukuisissa järjestöissä ja hänet valittiin syyskuussa Rasmus ry:n toiminnanjohtajaksi.

Hyvä löytö joka vahvistaa aikaisemman näkemykseni ammattimaisesta loukkaantujasta, joka loukkaantuu vaikka yksinään ja joka tapauksessa.
Kyseinen ammatti on elinkeino ja osa organisaatiota joka on rakennetty yksinomaan rasismia löytämään ja häätämään.

Hieman samaan tapaan toimiva IPCC perustettiin YK:n alaisena löytämään ihmisen tuhoisan vaarallisen vaikutuksen ilmastoomme, ja sen jälkeen se sitä on löytänyt kaikin keinoin, ja keinoja kaihtamatta, sillä leveä leipä loppuu lyhyeen mikäli ilmenee, että ei se nyt ihan niin suurta ole, eikä niin vaarallistakaan.
Rassissmi on tuohon edelliseen nähden paljon parempi leipäpuu, sillä sitä ei voida mitata edes ajan kanssa millään mittarilla, joten niin kauan kunnes maksaja kyllästyy leipää siunautuu leveästi eteen.

Ilmaston suhteen olemme jokseenkin turvassa, sillä ihmisen kyky säätää sitä mihinkään suuntaan on puhdas nolla, lopputuloksena on korkeintaan varattomuus, josta voi selvitä olemalla jatkossa ahkerampi eikä yhtä typerä.
Rassissmi sen sijaan voi olla hyvinkin vahingollinen, sillä sitä kun tarpeeksi etsiskellään ja huudellaan se voi osottautua itse itseään toteuttavaksi pahanlaatuiseksi ennusteeksi.
Pahanlaatuista se erityisesti tulee olemaan rassissmi-mannekiinien omalle viiteryhmälle, joihin riittävän meluamisen jälkeen ei kukaan järjissään oleva halua koskea pitkällä tikullakaan, sillä kukaan ei halua vaivoikseen mahdollisia tarpeettomia, mutta kalliiksi käyviä julkisuus-, tai oikeustoimia.

Riittävällä mölyämisellä ja hyvillä huonoilla esimerkeillä aikaansaaduista vaikeuksista saadaan ihmiset varuilleen sellaisten asioiden ja ihmisten suhteen joihin he aikaisemmin suhtautuivat välinpitämättömästä, mutta jatkossa varautuneesti ja torjuvasti.
Tuo ilmiö sitten ammattimaisten rassissminlöytäjien toimesta tietenkin tulkitaan rassissmiksi, jolloin itse synnytettyä tilannetta voidaan edelleen pahentaa.

Missä vaiheessa sitten kierre onnistutaan viheltämään poikki ja millä menetelmillä se saadaan aikaan, sen aika tulee näyttämään, mutta se on varmaa, että mitä pahemmaksi tilanteen annetaan mennä, sen kovemmat lääkkeet se vaatii parantuakseen.
Täytyy toivoa ihmisten pikaisesti huomaavan tilanteen oikean laidan ja lopettavan tuollaisten ammattien rahoittamisen, ennen kuin se tulee käymään kalliiksi.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."


Oto Hascak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 824
 • Liked: 2691
Mikähän mahtaa olla Michaelan pätevyys mainittuun tehtävään - riittääkö pelkkä suojaväri?

Pelkkä suojaväri ei riitä. Tai siis kyllä Suomessa on tummahipiäisiä ihmisiä, jotka ovat maalaisjärjellä sekä hyvällä asenteella varustettuja. Sellaista tyyppiä ei tuollaiseen tehtävään voisi ikinä asettaa. Suojavärin on toki oltava kunnossa, mutta sen lisäksi pitää olla kykyä ja ennen kaikkea halua räksyttää asioista, joita ei oikeasti ole ja suunnatonta tarvetta puuttua tikulla jokaiseen epäolennaiseen pikkuasiaan. Synnynnäinen halu periaatenärkästymiseen on kaiken A ja O, kun noita tehtäviä täytetään.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 788
 • Liked: 18610
Helsingin joukkoliikenne saattaa tosiaan olla joskus vaikeaa maahanmuuttajan näkökulmasta. Mutta vaikeaa se on joskus myös muuttajien kotikulmillakin. Vedenhakumatkalla saattaa kaivolla olla jo odottamassa oman heimon poikia valmistautuneina poikuutensa menettämistä edellyttävään rituaaliin.

Vuosaaressa saa vettä kotioloissa vääntämällä kraanasta, iästä, sukupuolesta tai heimosta välittämättä.

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenne on tosiaankin maahanmuuttajan näkökulmasta vaikeaa. Viimeksi tänään näin Helsingin ja Espoon rajalla bussin, jonka matkustajat joutuivat siirtymään pysäkille ja toiseen bussiin koska kuski ja mustasta maijasta (rrraz!) bussiin siirtyneet poliisit rasistisesti syyttivät Afrikan rodullistettua uussuomalaista kohtuuttomasti yhteistyökyvyttömyydestä merkityksettömien lippukonventioiden osalta. Käytännössä joka kerta kun metroasemilla on ollut vähemmistöjenalistuspatrulleja, on ainakin muutama selkeästi rodullistettu joutunut kurmuutuksen kohteeksi. Tämä on luonnollisestikin kohtuutonta, koska tämä on paljon enemmän kuin väestömäärällisesti kuuluisi olla.

Ihmettelen, ettei uusi kokohubaramme ole vielä käynyt tämän vääryyden kimppuun. Hänen on kuitenkin jotenkin osoitettava oikeamielisten tukiporukalleen että on vähintään Hubaran tasoinen sekopää. Ei sitä antirasistin sädekehää ihan vähällä saavuteta. Vaatimus ihonväripohjaisista joukkoliikenteen erioikeuksista on vähintä, mitä hän voi vaatia. Muutenhan hän on rasisti, ja hyväksyy vallitsevan järjestelmän jossa tummaihoisia pidätetään toistuvasti liputta matkustamisesta!
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 231
 • Liked: 5447
Sekin voi toki vaikuttaa viereen istumiseen jos on toi kuvan " painu helvettiin tai tapan sut" ilme kokoajan naamalla, tiedän siitä, että käytän sitä itse kun joudun julkisilla matkustamaan, toimii, vaikken rodullistettu olekaan!
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

mmm

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 987
 • Liked: 544
btw. Allekirjoittanutta tuijotettiin rasistisesti viime viikolla hsl:n bussissa. Keneltä voin vaatia korvauksia? Kuka kompensoi sen luonnollisen naama kohtaa nyrkin -impulssin patoamisesta koituneet unettomat yöt,  joiden vuoksi näen nykyään unia joissa pidän nenästä kiinni ja syljen ihmisten kasvoille?
Vähättelemättä, jos katse voisi tappaa, olisin kuollut. Somaleita he eivät olleet, sillä puhe kuulosti vieraalta.

I am hurt here!
Eläköön Suomi ja Åland ja Sulo ja
brr..brr..brr...bruttokansantulo.

Kyklooppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 531
 • Liked: 6605
 • Musertunut Suomen kansalainen.
kuka täällä haluaa olla ja asua kun käytös on tätä luokkaa? Ei ainakaan kukaan ulkomaalainen.

Pitänee olla "kuka täällä haluaa olla ja ilmaiseksi asua" ?
[/quote

Juu sama mua järkytti, kuka täällä haluaa asua ilmaiseksikaan?
Ihmisjäte.

acc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 769
 • Liked: 2449

Tämä lehtikirjoitus, joka sai paperilehdessä melkein aukeaman, on osa uudenlaista propagandaa.  Juttu ei ole julkaistu uutisarvonsa takia vaan siksi, että sillä pehmitetään suomalaisia hyväksymään suomalaisen Suomen lopettaminen. Suomalaiset yritetään saada yhdistämään mielissään Michael Mouasta luotu mielikuva maahantunkeutujiin yleensä.

Tässä ketjussa on tullut esille se, että Moua on rasmuslainen. On mahdollista, että hänen kertomuksensa ovat ainakin osittain hänen mielikuvituksensa tuotetta ellei kyseessä ole kylmän harkittu valehtelu.

Erityisesti huomiotani kiinnitti Hesarin jutussa se, mikä siitä puuttui. Juttu oli yksipuolinen. Alkuperäisväestön näkökulma puuttui. Olisi voitu myös kertoa, kuinka pahalta köyhästä alkuperäisväestön edustajasta tuntuu, kun joutuu kokemaan pakkomonikulttuuristamisen haitat elämässään.

Hesarin harjoittama uutispropaganda olisi tehokkaampaa, jos se edes pyrkisi näyttäytymään puolueettomana. Nyt lukija haistaa liian helposti vaikuttamisyritykset.

Pidän mahdollisena, että monikulttuuria tukevan propagandan levittämisestä on suunnitelma, joka on kehitetty päätoimittajien ja joidenkin valtionhallinnon viestintäihmisten seminaareissa.Yhä harvemmin toimittajat kertovat mitä tapahtuu tai mitä tapahtui, mutta sitäkin useammin he kertovat omia mielipiteitään siitä mitä tapahtuu tai tapahtui, ja miksi, ja mitä pitäisi tehdä.
http://pekkasiikala11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/279859-analyysi-toimittajista-tullut-mielipidekirjoittajia

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 983
 • Liked: 18132
 • Persuhtava keskustelija
Minä en usko sanaakaan tuosta artikkelista.

En ikinä ole nähnyt mitään tuollaista, eikä se todellakaan sovi Suomalaiseen kulttuuriin.

Koko artikkeli on puhdasta valhetta, jonka tarkoituksena on lietsoa Suomalaisiin kohdistuvaa rasismia ja syyllistää Suomalaisia jostain sellaisesta jonka kuvittelevat auttavan monikulttuurisuushulluuden edistämisessä.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 359
 • Liked: 8659
Hyvä huomio nimimerkiltä acc. Valemedian (HS, Yle) toimittajat matkustavat varmasti itsekin HSL:n busseilla ja tietävät, että Michaela Mouan tarinat eivät ole totta. Silti tätä propagandaa syötetään aukeaman täydeltä. Kyseessä on siis harkittu valehtelu median toimesta. Ulkopaikkakuntalainen saattaa mennä lankaan ja kuvitella, että HSL:n liikennevälineissä on tuon tuosta rasistista huutoa.

Kun kerran valemedia jalkautuu raportoimaan Rosengårdin rauhallisuudesta, niin kumma kun resurssit eivät riitä HSL:n bussien rauhallisuudesta raportoimiseen.


Vöyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 906
 • Liked: 689
  • Botanist on Alp
Täysin uskottavia tapauksia - tälläinen on nykyinen ilmapiirlmme. Primitiiviset vihareaktiot pääsevät yhä avoimemmin irralleen. Karua viljaa niitämme nuivuuden ja Gurun noususta.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 061
 • Liked: 62618
Täysin uskottavia tapauksia - tälläinen on nykyinen ilmapiirlmme. Primitiiviset vihareaktiot pääsevät yhä avoimemmin irralleen. Karua viljaa niitämme nuivuuden ja Gurun noususta.

Vai että ihan ilmapiiri. Tiesitkö, että ulkomaalaisten seksuaalirikokset lisääntyivät viime vuoden toisella neljänneksellä yli sata prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 359
 • Liked: 8659
Täysin uskottavia tapauksia - tälläinen on nykyinen ilmapiirlmme. Primitiiviset vihareaktiot pääsevät yhä avoimemmin irralleen. Karua viljaa niitämme nuivuuden ja Gurun noususta.

Asutko Helsingissä ja väität kuulevasi säännöllisesti rasistista huutoa HSL:n liikennevälineissä?

Tuulenhenki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 281
 • Liked: 4302
 • Saatanantaja, enkelintäjä
Pelkkä huutelu ei ole syrjintää. Syrjintä on sitä, että Valtteri jää pysäkille, koska on musta, eikä siksi, että 1) bussi on täynnä, 2) kuljettaja ei huomaa Valtteria tai 3) Valtterilla ei ole rahaa tai bussikorttia. Syrjintä on syrjiviä tekoja.

Huutelua saavat kestää ihan kaiken väriset ja kaikenlaiset ihmiset. Suomessa on semmoinen erikoinen piirre vielä, että huutelijat ovat lähes aina humalassa, ja toisekseen huutelijoiden kaverit tai muut ympärillä olijat yleensä vaientavat möykkääjän nopeasti. Julkinen älämölö kun ei kuulu suomalaiseen kulttuuriin (jota ei kuulemma ole edes olemassa). Ihmettelen myös, miksi on paheksuttavampaa huutaa "neekeri" kuin vaikkapa "kukkakeppi" tai "läski"?

Rasismiulina kääntyy aina itseään vastaan. Suomalaiset ovat aivan helvetin kyllästyneitä kuulemaan kaiken aikaa suomalaisten rasismista. Sen jälkeen, kun olemme antaneet tulijoille ilmaiseksi asunnon, koulutuksen, lastenhoitotarvikkeet, terveydenhoidon ja käyttörahaakin - jotka kaikki ovat kantasuomalaisilta köyhiltä pois ja jotka on kustannettu suomalaisten verovaroin, eli jokainen suomalainen on niihin talkoisiin osallistunut- ja sitten kun olemme vielä olleet kaikin tavoin mielin kielin jotta tulijoilla olisi hyvä ja rauhallinen olla, niin vaatimukset sen kuin lisääntyvät, ja kaiken tämän päälle saamme vielä kuulla olevamme rasisteja. Jossain vaiheessa tyynen suomalaisen kuppi menee nurin. Sitten ei ole enää kellään kivaa.
Don't despair
Show no fear
Life your life without regrets


"No one should ask you for the name of the one
who tells the story." - Blind Guardian

Kyklooppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 531
 • Liked: 6605
 • Musertunut Suomen kansalainen.
Rasistilla ei ole tuulensuojaa, kansa saa kärsiä kun ei opita käyttäytymään paremmin.
Ihmisjäte.

Beenari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 815
 • Liked: 3797
 • Banned
Rasismi-huutelua tapahtuu Helsingin joukkoliikenteessä. Olen itse joutunut sitä kuuntelemaan ja mieleni pahoittamaan. Toistaiseksi ne rasistihuutelut ovat aina tapahtuneet tilanteessa, jossa kuljettajana olen kieltäytynyt, matkustustusturvallisuuteen vedoten, ottamasta kuljettamaani linja-autoon enempää lastenvaunuja kuin mitä niille varatuille paikoille mahtuu. Kantasuomalainen hyväksyy täysin perusteluni, tyytyy kohtaloonsa ja odottaa seuraavaa vaunua. Työvoimapulan paikkaajat eivät, he kokevat että syrjin heitä ihonvärinsä tai muun vastaavan seikan vuoksi ja kertovat sen hyvin äänekkäästi.

Ja jopa tilanteessa jossa se perässä tuleva vuoro on samaan aikaan saapumassa samalle pysäkille.
"Hölmöä miettiä, mikä maan tai maapallon tila on sadan vuoden kuluttua. Meistä kumpikaan ei ole silloin enää elossa"
- Antti Rinne (SDP)

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 750
 • Liked: 9798
 • Anyone?
Työvoimapulan paikkaajat eivät, he kokevat että syrjin heitä ihonvärinsä tai muun vastaavan seikan vuoksi ja kertovat sen hyvin äänekkäästi.

Ja jopa tilanteessa jossa se perässä tuleva vuoro on samaan aikaan saapumassa samalle pysäkille.
Kyllä siinä tunteet kuumenee, kun on kiire töihin. 
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 402
 • Liked: 8146
Ylipäätään n90%, siis ei kokonaan mutta melkein, häiritsevä käytös julkisissa liikennevälineissä vähenisi jos olisi parempi kontrolli sen suhteen että matkustajilla on matkaansa oikeuttava lippu tai kuukausikortti. Jostain syystä esim metrossa pummilla matkustaminen ei tunnu asioista päättäviä kiinnostavan. Pahimmat meuhkaajat kun yleensä ovat niitä joilla ei päiviensä täytöksi muuta sisältöä ole kuin istua päämäärättömästi metrossa/ratikassa/lähijunassa vaikka moiseen ei varaa olisikaan.

Augustus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 348
 • Liked: 596
Juuri tänään iltapäivällä päätin lähteä Helsingin Kontulassa käymään. Metron jarrutellessa olin seisomassa metrossa ovien edessä ja kun ovi avautui otin reippaan askeleen eteenpäin sen enempää katsomatta kuka on oven ulkopuolella, koska tapana on, että metrosta ulostulevat päästetään ulos ennenkuin ulkona olevat menevät sisään metroon. Eikös joku afrikkalaisemman näköinen ollutkin pyrkimässä heti ekana sisään ja olkapäämme törmäsivat toisiinsa. No ei siitä mitään jälkitilannetta kuitenkaan syntynyt.

Jos tuon tilanteen olisi nähnyt joku tiedostavampi SJW-tyyppi, niin mulle olisi varmaan käynyt huonosti. Että sellaista rasismia tänään Kontulan metroasemalla.

Hakkapeliitta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 092
 • Liked: 4097
 • muurinrakentaja
Mouan rasismikokemukset saivat hesarissa odotetun jatko-osan.

Lainaus
Helsingin Sanomat kertoi tällä viikolla helsinkiläisen Michaela Mouan kokemasta rasismista joukkoliikennevälineissä.

Juttu herätti muitakin häirintää ja rasismia kokeneita kertomaan omista kokemuksistaan.

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005111833.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=e508481de2ae0d973dd7fe17e22d2c13
« Viimeksi muokattu: 03.03.2017, 14:03:33 kirjoittanut Hakkapeliitta »
Monikulttuurisuus on aivan ihana asia. Se on yksi tärkeimmistä rikkauksista. Jotta se säilyy rikkautena, koulussa täytyy olla enemmän resursseja.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 852
 • Liked: 8624
 • köyhää suomalaista paskasakkia

Oma akka juuri tuhahti. Vaikka käyttää stadin julkisia säännöllisesti niin ei ole nähnyt tai kuullut YHTÄÄN matuvastaista aktiota. On asunut vajaat 30 v Hgissä ja siis nolla matuihin kohdistuvaa häiriköintiä ratikoissa dösissä paikallisjunissa. Sen sijaan ei-matuja kyllä häiriköidään säännölliseti matujen ja sekakäyttäjien taholta.   

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 966
 • Liked: 5728
 • 白右
Kyseiselle kampanjalle voisi laatia vaikka sellaisen mainosjulisteen, jossa on vihainen somali ja alla teksti "minä vartioin täällä".
Vastuu - Yksilöllisyys - Oikeudenmukaisuus

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 152
 • Liked: 34539
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Tämä nyt on vähän OT, mutta kun pari vuotta sitten selviteltiin näitä bussien väkivaltatapauksia, niin kävi ilmi, että suuri osa niistä oli sellaisia, joissa värin kuski veti turpaan matkustajaa. Muistaako kukaan samaa minkä minä muistan?

(En lukenut ketjua.)
"Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan."
- Mikhail Gorbachev

”Mitä perverssimpää asiaa osataan suvaita, sitä enemmän suvaitsemisesta saa hyvepisteitä.”
- https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/2336133563173491

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 999
 • Liked: 17527
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Joku HD-ipkamera maksaa nykyään kai noin 50€. Laittakoon HKL livestreamia joka värkistä verkkoon, että maalaisetkin pääsevät kauhistelemaan rasismia.

Nuïva

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 242
 • Liked: 398
Voisi kuvitella, että tämmöisillä kampanjoilla yritetään viedä huomiota tapauksista, joissa muuan linja-autonkuljettaja hakattiin koomaan ja eräs matkustaja joukkoraiskattiin junaseisakkeella.

Joukkoliikenne on arkipäiväinen osa useimpien kaupunkilaisten elämää. Luonnollisesti yllämainitut tapaukset ovat omiaan herättämään pelkoa ja levottomuutta joukkoliikenteen käyttäjissä ja sitä kautta suuressa osassa väestöä.

Vaikka julkinen liikenne onkin osa arkea, harva sen käyttämisestä erityisemmin nauttii. Milloin vuorot ovat myöhässä, milloin peruttuja. Jos ja kun kyytti vihdoin saapuu, on kulkuväline yleensä ääriään myöten täynnä. Ruuhkahuippujen ulkopuolella matkustaminen on kenties vieläkin epämukavampaa. Tällöin viihtyvyyttä vähentävät mitä mielikuvitsellisimpien päihteiden käyttäjät sekavalla käytöksellään, remuavat kakaralaumat, yksityisasioitaan äänekkäästi luuriinsa toimittavat ja hoitopaikkaa vailla olevien mielenterveyspotilaiden huutelu.

Tällä kampanjalla sivuutetaan näennäisen kömpelösti todelliset matkustusviihtyvyyteen vaikuttavat seikat ja yritetään puuttua matkustajien kokemaan turvallisuusvajeeseen turhankin takaperoisesti.

Kaikki, jotka ovat ikinä julkisia liikennevälineitä käyttäneet, voivat sanoa, ettei väkivaltainen rasismi ole niiden suurin ongelma. Luonnollisestikaan tätä ei voida nykyään sanoa, koska monikulttuuriuskonnollinen kielenkäyttökaanon kieltää sellaisen.

Kampanjassa ei siis voida käyttää asioista niiden oikeita nimiä, vaan koko kampanja on tehty uuskielellä.

Kun ongelmia ovat matkustajien valtaosan mielestä aiheuttaneet ulkonaisesti arvioiden muualta kuin napapiiriltä kotoisin olevat, käännetään asetelma päinvastaiseksi.

Kun kampanjan tarkoituksena on saada suomalaiset huolehtimaan kanssamatkustajien turvallisuudesta ja siinä samassa julkisen liikenteeen henkilökunnankin turvallisuudesta, ei voida enää kampanjoida, että istukaa pikkutytön viereen, jota mamujoukko ahdistelee. Saatatte näin estää joukkoraiskauksen, joskin saatatte itse joutua sellaisen kohteeksi, sukupuolestanne riippumatta.

Ei myöskään voida enää kampanjoida, että jos kuljettajaa hakataan ulkomaalaisten karttuisalla kädellä, näpätkää hakkaajista kuva taikka kaksi. Tosin liikennelaitos kehottaa varovaisuuteen, koska saatatte teon johdosta olla pian itsekin koomassa.

Eräässä mielessä kampanjan tarkoitus on lisätä julkisten kulkuvälineiden käyttäjien kokemaa turvallisuutta, mutta myös vähentää heidän kokemaansa kärsimystä.

Ihmisen kokema kärsimys on nyky-yhteiskunnassa vaikea asia. Sellaisen olemassaolon tunnustaminen riippuu yksilön ulkonäöstä ja sen perusteella tehtävistä johtopäätöksistä alkuperää koskien. Mitä lähemmäs päiväntasaajaa yksilön alkuperä voidaan sijoittaa, sitä uskottavampi on hänen kokemansa kärsimys.

Uuskielessä näille leveysasteille alkuperältään sijoittuvat ovat käytännössä kykenemättömiä kokemaan minkäänlaista kärsimystä. Tämän vuoksi yleisen turvallisuuden lisäämiseksi tehdyt kampanjat ovat tätä nykyä kaikki muotoa, jossa suomalaisia kehotetaan vähentämään oman rasistisuutensa julkituomista, koska se on ainoa kärsimystä tuottava ilmiö.

Todellisuudessa kampanjalla kehotetaan huolehtimaan kanssaihmisistä, koska yhteiskunta ei siihen enää kykene. Mitä ylilyövämpää on kampanjointi rasismia vastaan, sitä epätoivoisemmin sillä apua pyydetään, koska yhteiskunta on kaatumassa uudisasukkaista johtuviin ongelmiin.

Beenari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 815
 • Liked: 3797
 • Banned
Tällä kampanjalla sivuutetaan näennäisen kömpelösti todelliset matkustusviihtyvyyteen vaikuttavat seikat ja yritetään puuttua matkustajien kokemaan turvallisuusvajeeseen turhankin takaperoisesti.

Kaikki, jotka ovat ikinä julkisia liikennevälineitä käyttäneet, voivat sanoa, ettei väkivaltainen rasismi ole niiden suurin ongelma.

Tässä on se asian pihvi. Ja ydin.

Sanon tämän sekä joukkoliikenteen aisakkaana että kuljettajana.
"Hölmöä miettiä, mikä maan tai maapallon tila on sadan vuoden kuluttua. Meistä kumpikaan ei ole silloin enää elossa"
- Antti Rinne (SDP)

Kyklooppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 531
 • Liked: 6605
 • Musertunut Suomen kansalainen.

Oma akka juuri tuhahti. Vaikka käyttää stadin julkisia säännöllisesti niin ei ole nähnyt tai kuullut YHTÄÄN matuvastaista aktiota. On asunut vajaat 30 v Hgissä ja siis nolla matuihin kohdistuvaa häiriköintiä ratikoissa dösissä paikallisjunissa. Sen sijaan ei-matuja kyllä häiriköidään säännölliseti matujen ja sekakäyttäjien taholta.

Tässä on nyt joku ongelma,ehkä hän katsoo mutta ei näe tapahtumia jotka ovat töykeän inhorasistisia.
Virallinen totuushan on se mitä voit lukea pääkaupunkiseudun valtalehdestä, älä sitä kyseenalaista.
Ihmisjäte.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 402
 • Liked: 8146
Pitäydyn kannassani että joukkoliikennevälineissä kaikenlainen häiriökäyttäytyminen vähenisi todella radikaalisti jos kontrolloitaisiin kunnolla että matkustajilla olisi matkaan oikeuttava lippu tai kuukausikortti. Jostain syystä pummilla matkustamista ja huonoa käytöstä katsotaan läpi sormien. On muka kauhean kallista asettaa portit metroon joten antaa örveltäjien matkustaa jatkossakin ilmaiseksi.

Noihin artikkelin esimerkkeihin on vaikea uskoa että ulkomaalaiset kovin usein saisivat kuulla jotain "puhu suomea"-sönkötystä. Sitä olen kyllä monta kertaa todistanut kun ulkomaalaisilta tivataan että "vot du juu tink öbaut Finland"