Kirjoittaja Aihe: Eläkeuudistus - suomalaiset miehet kuolkoot töissä  (Luettu 5463 kertaa)

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 230
 • Liked: 32710
 • Ego sum Spartacus
Lainaus
Vuodenvaihteessa voimaan astuneen eläkeuudistuksen myötä vanhuuseläkeikää nostetaan vuoden 2017 jälkeen kolmella kuukaudella vuodessa, kunnes vanhuuseläkeiän alaraja on 65 vuotta.

Uudet ikärajat koskevat vuosina 1955-1964 syntyneitä. Heidän tarvitsee työskennellä syntymävuodesta riippuen siis korkeintaan 65-vuotiaaksi. 65 vuotta oli pitkään vanhuuseläkeikä. Vuoden 2005 eläkeuudistuksessa siirryttiin joustavaan 63-68-vuoden eläkeikään.

Vuonna 1965 ja sen jälkeen syntyneiden eläkeikäraja kytketään puolestaan elinajan keskimääräiseen kehitykseen. Heille alin vanhuuseläkeikäraja on jo yli 65 vuotta.

Elinaikakerroin

Tämän hetken elinaikaennusteiden mukaan vuonna 1965 syntyneet pääsevät eläkkeelle 65 vuoden ja kahden kuukauden iässä. Vuonna 1975 syntyneillä alin mahdollinen eläkeikä on jo vuoden verran korkeampi.

Jos työntekijä jää eläkkeelle alimmassa vanhuuseläkeiässä, vaikuttaa se eläkkeen määrään vähentävästi. Tällöin eläkettä vähennetään ns. elinaikakertoimella. Elinaikakerroin määritellään jokaiselle ikäluokalle erikseen. Elinaikakertoimella sopeutetaan kuukausieläkettä, koska eläkkeellä ollaan pidempään.

Esimerkiksi vuonna 1955 syntyneillä alin eläkeikä on 63 vuotta sekä kolme kuukautta ja elinaikakerroin 0,96344. Eli tuhannen euron eläke pienenee 963 euroon, jos jää eläkkeelle heti kun mahdollista.

Jokaiselle ikäluokalle määritetään myös tavoite-eläkeikä. Jos jaksaa työskennellä tavoite-eläkeikään asti, elinaikakerrointa ei käytetä, vaan eläkkeen saa täysimääräisenä. Vuonna 1955 syntyneiden tulisi jaksaa työssään 64 vuoden ja yhden kuukauden ikään, jotta eläkkeen saa ilman vähennystä.

Tavoite-eläkeikä kipuaa

Tavoite-eläkeikä nousee jopa nopeammin kuin alin vanhuuseläkeikä. Vuonna 1965 syntyneillä tavoite-eläikä on 67 vuotta sekä kaksi kuukautta ja vuonna 1975 syntyneillä 68 vuotta sekä seitsemän kuukautta.

Vuonna 1987 ja sen jälkeen syntyneille ei ole tällä hetkellä olemassa tavoite-eläkeikää. Laskennallisesti tavoite-eläkeikä olisi nimittäin yli 70 vuotta, mutta nykyisen lainsäädännön mukaan eläkevakuutusvelvollisuus päättyy 70-vuotiaana.

Alin vanhuuseläkeikäraja sen sijaan jatkaa nousuaan nuoremmilla ikäluokilla niin, että vuonna 2000 syntyneillä alin eläkeikä on 68 vuotta ja yksi kuukausi.

Vuoden 2000 jälkeen syntyneille ei ole vielä laskettu alinta eläkeikää, mutta jos suomalaisten elinaika pitenee entisestään, alin eläkeikä tulisi olemaan 2000-luvulla syntyneillä jopa yli 70 vuotta. Tuolloin viimeistään laki 70 vuoden maksimista joudutaan muuttamaan.

70 vuotta yläikäraja

Eläkejärjestelmästä sopivat yhdessä työnantaja- ja työntekijäjärjestöt. Myös valtio oli vahvasti mukana uusimmassa eläkeuudistuksessa. Eläketurvakeskuksen johtajan Mikko Kauton mukaan 70 vuoden yläikäraja oli työnantajapuolen toive.

- Yläikäraja tarkoittaa käytännössä eroamisikää ja työsuhteen päättymistä. Työnantajapuolella on koettu tärkeänä mahdollisuus päättää työsuhde viimeistään jossakin vaiheessa, Kautto toteaa.

Jos työnantaja ja työntekijä haluavat työsuhteen jatkuvan, niin se on erikseen sopimalla mahdollista.

- Tällä hetkellä hyvin harva ihminen tekee töitä 66-68-vuotiaana, mitä aikaisemmat rajat sallivat. Siinä mielessä 70 vuoden yläikäraja ei ole iso kysymys vielä vähään aikaan, Kautto uskoo.

Katso oheisesta taulukosta oman ikäluokkasi alin vanhuuseläkeikä. Nuorten kohdalla kyse on vasta arviosta, koska ikärajat lyödään kullekin ikäluokalle lopullisesti lukkoon vasta myöhemmin.

Esimerkkilaskelmat eläkkeiden määrästä

Grafiikan saa klikkaamalla suuremmaksi.
Grafiikan saa klikkaamalla suuremmaksi.
Eläketurvakeskuksen johtajan Mikko Kauton mukaan uusi eläkeuudistus pyrittiin tekemään mahdollisimman tasapuoliseksi eri ikäluokkien välillä.

- Ihan plus miinus nollaa kaikille sukupolville on uudistuksissa vaikea saada aikaiseksi. Mutta tässä se on hyvinkin lähellä. Varmasti edelliseen vuoden 2005 uudistukseen verrattuna tämä on huomattavasti neutraalimpi, Mikko Kautto toteaa.

Kauton mukaan työeläkejärjestelmä ei ole ihan yhtä antelias nuoremmille sukupolville kuin nyt jo eläkkeellä oleville.

- Nykyiset eläkeläiset ovat eläneet toisenlaisilla säännöillä. 1960-luvulla syntyneistä eteenpäin eläkkeen määräytyminen on kaikilla ikäluokilla hyvin lähellä toisiaan, Kautto toteaa.

Nuoremmilla ikäluokilla eläkkeet tulevat olemaan joka tapauksessa suurempia, koska eläkeikäraja nousee ikäluokka ikäluokalta. Nuoremmat ikäluokat ehtivät näin ollen kartuttaa eläkettä pidempään.

Oheinen taulukko pohjautuu laskelmaan, jossa kunkin ikäpolven henkilö työskentelee 25-vuotiaasta lähtien, ja palkka on koko työuran ajan keskimäärin 3 500 euroa kuukaudessa. On myös oletettu, että kunkin ikäpolven työura pitenee aina täysimääräisesti eläkeiän nousun verran.

Eläkekertymä euroissa on laskettu sekä alimpaan eläkeikään että tavoite-eläkeikään. Yksinkertaisuuden vuoksi laskelmassa ei oleteta ansiokehitystä eikä siinä ole ansio- ja hintaindeksien vaikutuksia.

Taulukoista puuttuu tavoite-eläkeikä syntymävuoden 1987 lähtien. Syy on siinä, että 70 vuotta on vakuuttamisvelvollisuuden ja eläkkeen karttumisen yläikäraja.

Näin eläke määräytyy

Vuoden 2017 alusta alkaen eläkettä karttuu 1,5 prosenttia tuloista vuodessa eli jokaisesta ansaitusta eurosta karttuu 1,5 senttiä eläkettä. Eläke alkaa karttua työntekijöille jo 17 ikävuodesta lähtien, yrittäjille 18 ikävuodesta lähtien. Eläkkeellä tehdystä työstä karttuma on myös 1,5 prosenttia tuloista vuodessa.

Tilapäisesti vuosina 2017-25 kertyy 53-62-vuotiaille eläkettä 1,7 prosenttia vuodessa. Korotettua karttumaa saavan työntekijän eläkemaksu on 1,5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin muiden työntekijöiden.

Eläkeiän eli vakuuttamisvelvollisuuden yläikäraja on vuonna 1957 ja sitä ennen syntyneillä 68 vuotta, vuosina 1958-1961 syntyneillä 69 vuotta sekä vuonna 1962 ja sen jälkeen syntyneillä 70 vuotta.

Eläkettä karttuu koko palkasta. Tähän asti eläkkeen karttumasta on ensin vähennetty palkansaajan työeläkemaksu. Jatkossa tämäkin osa kerryttää eläkettä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201702142200070551_uu.shtml

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 424
 • Liked: 11726
Vs: Eläkeuudistus - suomalaiset miehet kuolkoot töissä
« Vastaus #1 : 15.02.2017, 08:40:19 »
korjasin otsikon
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 230
 • Liked: 32710
 • Ego sum Spartacus
Vs: Eläkeuudistus - suomalaiset miehet kuolkoot töissä
« Vastaus #2 : 15.02.2017, 08:48:23 »
korjasin otsikon

Alkaa tuntua siltä että eläkevakuutusyhtiöt ovat olemassa vain sitä varten että niiden johtajat saavat jättimäisiä palkkoja ja työsuhde-etuja ja eläkevakuutetut ovat pelkkiä välineitä joilla rahaa kerätään kultalusikka porukalle ja tarkoitus on että he kuolevat ennen eläkkeelle pääsyä.

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 171
 • Liked: 17576
 • covfefe
Vs: Eläkeuudistus - suomalaiset miehet kuolkoot töissä
« Vastaus #3 : 15.02.2017, 09:17:47 »
Tupakan kulutus on laskenut kansanterveydellisesti kriittiselle tasolle, joten jollain on miehet tapettava.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Spesialisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 023
 • Liked: 2637
 • Intelligent blue eyes!
Vs: Eläkeuudistus - suomalaiset miehet kuolkoot töissä
« Vastaus #4 : 15.02.2017, 09:37:59 »
Tupakan kulutus on laskenut kansanterveydellisesti kriittiselle tasolle, joten jollain on miehet tapettava.

Ei riitä. Käyvät rasistiperkeleet salilla, syövät vihanneksia ja pitävät huolta kunnostaan. 
"Viranomaisilla on erittäin hyvä tilannekuva siitä, mitä tässä maassa tapahtuu. Se on hämmentävän hyvä" -Päivi Nerg

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 306
 • Liked: 42268
 • Hän tuhoaa ja tappaa, silti aina hymyilee
Vs: Eläkeuudistus - suomalaiset miehet kuolkoot töissä
« Vastaus #5 : 15.02.2017, 09:47:27 »
Tupakan kulutus on laskenut kansanterveydellisesti kriittiselle tasolle, joten jollain on miehet tapettava.

Ei riitä. Käyvät rasistiperkeleet salilla, syövät vihanneksia ja pitävät huolta kunnostaan.

Nooh, eipäs nyt yleistetä..  8)
"Afroeurooppalaisen liikkuvuuden poetiikka ranskankielisessä afrikkalaisessa kirjallisuudessa."

Suomen Akatemia on tukenut Anna-Leena Toivasen akatemiatutkijan viisivuotista hanketta 438  874 eurolla.

Hornsmith

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 240
 • Liked: 6780
 • Arvatkaapa vituttaako?
Vs: Eläkeuudistus - suomalaiset miehet kuolkoot töissä
« Vastaus #6 : 15.02.2017, 10:51:58 »
Kyllähän se tulevaisuudessa 70 vuotiaalla työläisellä nostattaa mielialaa, kun ruokiksella hakee kaupasta eineksiä evääksi ja joutuu kaupan ovella nöyrästi väistelemään notkuvia äbläwäblättäjiä. Nuoret miehet toteuttavat hauikset pullistellen kulttuuriaan ja naureskelevat selkä kaarella raahustavalle kantikselle, joka on menossa veroeuroja tienaamaan.

Uskotteko veljet ja sisaret että kaikki meistä eivät asetu tuohon kuvaan ihan kiltisti ja mukisematta! 
S.N.A.F.U
-------------------
And hey, lets be careful out there!

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 171
 • Liked: 17576
 • covfefe
Vs: Eläkeuudistus - suomalaiset miehet kuolkoot töissä
« Vastaus #7 : 15.02.2017, 10:59:52 »
Kyllähän se tulevaisuudessa 70 vuotiaalla työläisellä nostattaa mielialaa, kun ruokiksella hakee kaupasta eineksiä evääksi ja joutuu kaupan ovella nöyrästi väistelemään notkuvia äbläwäblättäjiä. Nuoret miehet toteuttavat hauikset pullistellen kulttuuriaan ja naureskelevat selkä kaarella raahustavalle kantikselle, joka on menossa veroeuroja...

Öh...tota noin. Homma menee jo nyt niin että 70-v vanhus antaa rahapussinsa kaupan ulkona päivystäville kunnia-kuluttajille...tai itkee ja antaa. Jonka jälkeen vanhus menee RUOKAJONOON joka jo nyt on kahden metropysäkin mittainen. Kohta kolmen. Siellä voi tavata tuttuja ja kertoa kuulumiset. Kunhan myöntää itselleen asemansa huonona ihmisenä huonoje joukossa.

Jotensakin veikkaan että nämä rakenteelliset ilmiöt joita rauhanajan Rauhanpuolustajien järjestöt ja poliitikot maahantuovat ja suojelevat, ei rauhanajan politiikalla mihinkään muutu tai katoa.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 109
 • Liked: 11177
 • Anyone?
Vs: Eläkeuudistus - suomalaiset miehet kuolkoot töissä
« Vastaus #8 : 15.02.2017, 11:09:40 »
Eli fiksuinta on jo syrjäytyä eläkkeelle siinä kakskymppisenä. Omanlaisensa kapina vallitsevaa dystopiaa vastaan.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 171
 • Liked: 17576
 • covfefe
Vs: Eläkeuudistus - suomalaiset miehet kuolkoot töissä
« Vastaus #9 : 15.02.2017, 11:19:07 »
Eli fiksuinta on jo syrjäytyä eläkkeelle siinä kakskymppisenä. Omanlaisensa kapina vallitsevaa dystopiaa vastaan.

Ei jos haluaa 3 ateriaa päivässä ja terveydenhuollon. Täytyy välillä tehdä kovia rikoksia että saa yhteiskunnan hoivapalvelut.

Kiltti seisoo ruokajonossa, rikollisille tuodaan ruoka eteen.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Hornsmith

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 240
 • Liked: 6780
 • Arvatkaapa vituttaako?
Vs: Eläkeuudistus - suomalaiset miehet kuolkoot töissä
« Vastaus #10 : 15.02.2017, 13:19:43 »
Eli fiksuinta on jo syrjäytyä eläkkeelle siinä kakskymppisenä. Omanlaisensa kapina vallitsevaa dystopiaa vastaan.

Eipä onnistu VHM tyyppiseltä henkilöltä ihan vähällä moinen, enkä kannusta muutenkaan tämänkaltaiseen ratkaisuun. Melkoisen yksitoikkoinen, niukka ja rajattu elämä edessä sillä kuka tähän lähtee tai joutuu.
S.N.A.F.U
-------------------
And hey, lets be careful out there!

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 347
 • Liked: 10883
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Eläkeuudistus - suomalaiset miehet kuolkoot töissä
« Vastaus #11 : 15.02.2017, 13:38:25 »
Eli fiksuinta on jo syrjäytyä eläkkeelle siinä kakskymppisenä. Omanlaisensa kapina vallitsevaa dystopiaa vastaan.

Eipä onnistu VHM tyyppiseltä henkilöltä ihan vähällä moinen, enkä kannusta muutenkaan tämänkaltaiseen ratkaisuun. Melkoisen yksitoikkoinen, niukka ja rajattu elämä edessä sillä kuka tähän lähtee tai joutuu.
Riippuu vähän, jos on vähän rahaa sukanvarressa niin voi ostaa vaikka palan maata itselleen, missä voi viljellä vuoden ruuat itselle. Siihen päälle työttömyystukirahat tai varhaiseläke rahat, niin siinähän elää jo herroiksi. Tälläistä se tulee olemaan suurella osalla VHM jokatapauksessa tulevaisuudessa, koska miesten työpaikat tulevat vähentymään vuosi vuodelta robottien takia. Ei välttämättä sen paskempaa elämää kuin muillakaan.
« Viimeksi muokattu: 15.02.2017, 13:42:01 kirjoittanut kriittinen_ajattelija »
We are at a crossroad. Mankind will divide into two groups: one that keeps hybridizing & auto-domesticating in the cities, & another that will stay away from the "diverse" cities & will instead seek rural life & artificial hardship, to become better & REVERSE the domestication.

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 109
 • Liked: 11177
 • Anyone?
Vs: Eläkeuudistus - suomalaiset miehet kuolkoot töissä
« Vastaus #12 : 15.02.2017, 13:40:52 »
Eli fiksuinta on jo syrjäytyä eläkkeelle siinä kakskymppisenä. Omanlaisensa kapina vallitsevaa dystopiaa vastaan.

Eipä onnistu VHM tyyppiseltä henkilöltä ihan vähällä moinen, enkä kannusta muutenkaan tämänkaltaiseen ratkaisuun. Melkoisen yksitoikkoinen, niukka ja rajattu elämä edessä sillä kuka tähän lähtee tai joutuu.
Mutta kun se elämä ei olisi yhtään sen rikkaampaa. Työtön vai eläkkeellä, toisessa vain kiusataan enemmän viranomaisten puolelta. Elinaikaodote ei nouse varsinaiseen eläkeikään kummassakaan. Eikö se muutenkin jo ole eliitin toiveissa, että vhm kuolee pois ajoissa.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Hornsmith

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 240
 • Liked: 6780
 • Arvatkaapa vituttaako?
Vs: Eläkeuudistus - suomalaiset miehet kuolkoot töissä
« Vastaus #13 : 15.02.2017, 13:42:39 »
^^ No eikös tuossa avauksessa juuri sanottu että tulevaisuudessa töissä ollaan vanhemmaksi kuin nykyään? Tässä on nyt joku ristiriita. :roll:
S.N.A.F.U
-------------------
And hey, lets be careful out there!

Oho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 432
 • Liked: 1134
Vs: Eläkeuudistus - suomalaiset miehet kuolkoot töissä
« Vastaus #14 : 15.02.2017, 19:22:14 »
Alkaa tuntua siltä että eläkevakuutusyhtiöt ovat olemassa vain sitä varten että niiden johtajat saavat jättimäisiä palkkoja ja työsuhde-etuja ja eläkevakuutetut ovat pelkkiä välineitä joilla rahaa kerätään kultalusikka porukalle ja tarkoitus on että he kuolevat ennen eläkkeelle pääsyä.

Ei kait kukaan täydellä pakalla pelaava ole aikoihin kuvitelut eläkemaksujen olevan muuta kuin vero toisella nimellä....

No meikä kerryttää 401K:ta n. 1400$:n  kuukausvauhtia ja niihin rahoihin ei Suomen valtiolla ole asiaa..
« Viimeksi muokattu: 15.02.2017, 19:24:26 kirjoittanut Oho »

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 241
 • Liked: 40433
 • Fucking hostile
Vs: Eläkeuudistus - suomalaiset miehet kuolkoot töissä
« Vastaus #15 : 15.02.2017, 19:29:36 »
Paras olisi kun pääsis mahdollisimman aikaisin terveenä sairaseläkkeelle.
Vasemmistoliitto: "Verotetaan kaikkea sellaista, mitä ei vielä veroteta."

The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

Vesa Heimo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 305
 • Liked: 1812
 • Nussittuna nukkuisit sikeästi.
Vs: Eläkeuudistus - suomalaiset miehet kuolkoot töissä
« Vastaus #16 : 15.02.2017, 19:44:05 »
Niinno, koko eläkejärjestelmähän on vanha saksalainen keksintö jossa palkittiin siitä että selvisi hengissä siihen ikään minne yleensä ei päästy. Eli tavallaan armahdettiin yhteiskuntavelvoitteesta.

Jos töihin aletaan mennä lähempänä kolmea kun kahtakymmentä samalla kun eliniänodote alkaa olla +80v. niin olisihan se hullua jos 30v. tekee töitä ja 20v loisii terveydenhuoltojärjestelmää rasittaen nenää kaivellen sohvan pohjalla.

Eräs USA:n presidenttikin on ihan riittävän pirteä töihin vaikka pestin loputtua onkin 74-78v. Toki ojaa ei jaksa tuohon asti kaivaa vaikka älyllistä työtä kykenisin varsin hyvin vääntämään, mutta hei, tasan ei mene karkit. Joillekin on vaan annettu enemmän.
" Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan."  T: Perussuomalaisten puoluesihteeri.

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 433
 • Liked: 6174
 • My love was promised long ago
Vs: Eläkeuudistus - suomalaiset miehet kuolkoot töissä
« Vastaus #17 : 15.02.2017, 20:15:56 »
Koko järjestelmää saisi pikkuhiljaa muuttaa enemmän vastaamaan ihmisten yksilöllisiä tarpeita. On ihmisiä, jotka ovat vahvasti työelämässä kiinni vielä 70-vuotiaina ja on heitä, jotka tahtovat jäädä osa-aikaisesti eläkkeelle jo mahdollisimman aikaisin. Yhä useamman terveyskään ei kestä kokoaikaisen, kovenevan työelämän vaatimuksia.

61-vuotiaana on mahdollisuus jäädä varhennetulle vanhuuseläkkeelle, joka jonkin verran laskee kokonaiseläkettä, mutta jos sen rinnalla osa-aikaisesti työskentelee, se työ myös kerryttää eläkettä.

Lainaus käyttäjältä: Hohtava Mamma
Paras olisi kun pääsis mahdollisimman aikaisin terveenä sairaseläkkeelle

Heh heh, taitaa olla yhä vaan vaikeampaa tämä. Nykyään saa olla melko graavit perusteet, että sairaseläkkeelle pääsee. Sitä on vaikeutettu koko ajan lisää.
'You cannot talk Butterfly language with Caterpillar people'

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 260
 • Liked: 18388
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: Eläkeuudistus - suomalaiset miehet kuolkoot töissä
« Vastaus #18 : 15.02.2017, 20:41:15 »
Jonkun on kuoltava, jotta riistetyt, sorretut ja vainotut matut voisivat elää. Se on sitten arvoitus, millä ne elävät suomalaisten miesten kuoleman jälkeen.

Sitten paetaan suurin joukoin itseaiheutettua kaaosta johonkin, missä vielä on elämää elättäjiä.

Arabiemiirikunnissako *) se oli, kun oltiin jäljillä: Mars. Hyvä idea. Omasta mielestäni turhapaikanhakijoita voitaisiin alkaa lähettämään sinne jo nyt.

Ne pääsevät lasten uimarenkaalla sormineen auringon polttamia reikiä tukkien yli Välimeren, ne pääsevät Marsiin. Allah itse on siellä vastassa, avosylein. Phobos on hänen nimikkokuunsa.

*) EDIT: jo vain, ae. Aika matalaa profiilia ovat onnistuneet pitämään normaalien arabi/islamperseilyjen suhteen, siitä pisteet.
« Viimeksi muokattu: 15.02.2017, 20:50:44 kirjoittanut MW »

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 230
 • Liked: 32710
 • Ego sum Spartacus
Vs: Eläkeuudistus - suomalaiset miehet kuolkoot töissä
« Vastaus #19 : 27.11.2019, 19:46:37 »
Katsoin tänään eläkelaskurista mikä eläkkeeni olisi jos olisin töissä nykyisen tiedon mukaiseen eläkeikääni asti ja aika nihkeältä vaikutti, noin 1900 € / kk johtuen lama-ajan työttömyydestä ja matalapalkkatöistä joissa aiemmin olin. Tietenkin pitää ottaa huomioon että eläkeikää nostetaan jatkuvasti ja siksi olenkin päättänyt hoitaa talouteni niin etten ole riippuvainen eläkkeestä.

Tänään tuli Youtubessa vastaan muutama video jotka mielestäni sopivat aiheeseen.

Retirement out of reach for millions of Americans
https://www.youtube.com/watch?v=_cPLrEAqgDc

5 Reasons To Retire As Soon As You Can | Wes Moss | Money Matters
https://www.youtube.com/watch?v=8pqhd_O1Feo

How To Retire Early | Wes Moss | Retirement Secrets
https://www.youtube.com/watch?v=KRPB4d_LUqY

Larva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 676
 • Liked: 6194
 • The Phosphorescent
Vs: Eläkeuudistus - suomalaiset miehet kuolkoot töissä
« Vastaus #20 : 28.11.2019, 06:29:34 »
Minä en ymmärrä miksei jokaiselle voi maksaa eläkettä sen verran mitä itse on maksanut eläkemaksuja. Tavallaan valtio pakottaisi säästämään itselleen vanhuudenpäivien varalle. Käsittääkseni nykyiset työssäkäyvät maksavat nykyisten eläkeläisten eläkkeet? Sehän on ihan perseestä.
Ikke bør den love å vandre i mørket som ikke har sett natten. -Ulver

Savi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 283
 • Liked: 808
Vs: Eläkeuudistus - suomalaiset miehet kuolkoot töissä
« Vastaus #21 : 28.11.2019, 07:56:56 »
Minä en ymmärrä miksei jokaiselle voi maksaa eläkettä sen verran mitä itse on maksanut eläkemaksuja. Tavallaan valtio pakottaisi säästämään itselleen vanhuudenpäivien varalle. Käsittääkseni nykyiset työssäkäyvät maksavat nykyisten eläkeläisten eläkkeet? Sehän on ihan perseestä.
Kun eläkejärjestelmä perustettiin ei ollut eläkesäästöjä vaan eläkkeet maksettiin kerätyistä eläkemaksuista. Eläkemaksut joita nyt maksat maksaa ikään kuin tuota ensimmäistä velkaa. Kannattaa lukaista historia osio, ihan mielenkiintoista juttua siitä kuinka virkamiehet palvelivat ennen vanhaan kuolemaansa saakka
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_el%C3%A4kej%C3%A4rjestelm%C3%A4#Historia

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 230
 • Liked: 32710
 • Ego sum Spartacus
Vs: Eläkeuudistus - suomalaiset miehet kuolkoot töissä
« Vastaus #22 : 03.12.2019, 10:54:17 »
Työeläkeotteessani lukee että Ilmarinen on vähentänyt Rinteen vappusatasen -100 € tulevasta työeläkkeestäni elinaikakertoimen perusteella, sama on varmaan tapahtunut monille muillekin.

Kuva lisätty.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 230
 • Liked: 32710
 • Ego sum Spartacus
Vs: Eläkeuudistus - suomalaiset miehet kuolkoot töissä
« Vastaus #23 : 31.08.2021, 15:48:00 »
 :facepalm: x 1 000 000

Lainaus
X

Julkisen talouden pelastava eläkeuudistus
Suomen tarvitaan päivitetty eläkeuudistus. Aiemmat kaksi eläkeuudistusta murensivat sukupolvien välistä sopimusta. Viimeisimmässä eläkeuudistuksessa sovittiin, että vuonna 1965 ja sen jälkeen syntyneiden eläkeikäraja kytketään elinajan keskimääräiseen kehitykseen vuodesta 2030 alkaen. Nykytilanteen keskeinen ongelma on se, että ihmiset jäävät keskimäärin eläkkeelle ennen alinta eläkeikää. Tarvitsemme eläkeuudistuksen, jonka myötä työurat jatkuvat aidosti pidempään ja joka on oikeudenmukainen sukupolvien välillä. Nimitämme ehdotusta uudeksi sukupolvisopimukseksi.

Uuden sukupolvisopimuksen kokonaisuus
1 Eläkeikä sidotaan taloudelliseen huoltosuhteeseen

Mikäli työllisten määrä suhteessa huollettaviin ei ole kestävällä tasolla, nostetaan automaattisesti eläkeikää siten, että kestävä taso saavutetaan.

2 Eläkeputkisto poistetaan kokonaisuudessaan

Eläkeputkiston poistaminen kokonaisuudessaan tarkoittaisi varsinaisen eläkeputken ja siihen liittyvän erityislainsäädännön poistamisen lisäksi sitä, että ansiosidonnaisesta ei kertyisi jatkossa eläkettä, työkyvyttömyyteen liittyvää lainsäädäntöä muutettaisiin sekä työttömyysjaksojen ketjuttamiseen
puututtaisiin.

3 Työeläkeindeksi muutetaan kuluttajahintaindeksiksi

Eläkeläiset töihin

Vaikka suurimmat ikäluokat on päästetty jo eläkkeelle, voivat he edelleen olla myös hyvinvointivaltion rahoittajia. Suomessa on perinteisesti suhtauduttu työllisyyteen ja eläkkeeseen jokotai-kysymyksenä. Töitä tehdään täysillä tai sitten ei ollenkaan. Tämä ei ole toimintakykyisten 65–74-vuotiaiden suhteen järkevä lähestymistapa. Suuri osa heistä elää vielä aktiivista elämänvaihetta ja heillä voisi olla paljon annettavaa työelämässä.

X

https://www.eva.fi/blog/2021/08/31/uusi-sukupolvisopimus-on-elakeuudistus-joka-pelastaa-julkisen-talouden/

https://www.eva.fi/wp-content/uploads/2021/08/eva-analyysi-no-97.pdf

Lainaus
X

Voit saada takuueläkettä, jos saat jotakin seuraavista eläkkeistä:

vanhuuseläke tai varhennettu vanhuuseläke
kansaneläkelain mukainen työkyvyttömyyseläke
työntekijän eläkelain mukainen tai muu vastaava työ- tai virkasuhteeseen perustuva täysi työkyvyttömyyseläke
täyden työkyvyttömyyden perusteella myönnetty lakisääteinen tapaturmavakuutuksen, sotilastapaturmalain, liikennevakuutusta koskevan lainsäädännön tai sotilasvammalain mukainen jatkuva tapaturmaeläke, elinkorko, työkyvyttömyyseläke tai sellainen ansionmenetyksen korvaus, jota maksetaan, kun liikennevahingon sattumisesta on kulunut vuosi
maatalousyrittäjien luopumistuki.
Lisäedellytys on, että olet asunut Suomessa vähintään 3 vuotta sen jälkeen, kun täytit 16 vuotta. Tämä asumisaika vaaditaan myös Suomeen muuttaneilta. Jos olet ollut vakuutettuna Suomessa vähintään vuoden, voidaan toisissa EU-/ETA-maissa ja Sveitsissä karttunutta vakuutusaikaa lukea hyväksesi.

Nuorelta työkyvyttömältä asumisaikaa ei vaadita, jos hän on saanut vammaistukea alle 16-vuotiaana.

Jos olet maahanmuuttaja etkä saa mitään edellä mainituista eläkkeistä, sinulla on oikeus takuueläkkeeseen, jos olet täyttänyt

65 vuotta
16 vuotta ja olet kansaneläkelain mukaan työkyvytön.

X

https://www.kela.fi/takuuelake-kuka-voi-saada

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 020
 • Liked: 15913
 • Kuka jos en minä
Vs: Eläkeuudistus - suomalaiset miehet kuolkoot töissä
« Vastaus #24 : 31.08.2021, 17:36:52 »
Jos olet maahanmuuttaja etkä saa mitään edellä mainituista eläkkeistä, sinulla on oikeus takuueläkkeeseen, jos olet täyttänyt

16 vuotta ja olet kansaneläkelain mukaan työkyvytön.

Veikatkaapa montako muhista pääsee 16 veenä eläkkeelle isisjoukoista?
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 709
 • Liked: 6602
 • Kivapuhe sallittu!
Vs: Eläkeuudistus - suomalaiset miehet kuolkoot töissä
« Vastaus #25 : 31.08.2021, 22:46:01 »
Lainaus
Julkisen talouden pelastava eläkeuudistus

Eipä tuo sitten ketään muuta pelastakaan...

Jotenkin olen jo aistivinani jonkinlaista epätoivoa. Maahan tulviva työvoimapulanpaikkaajien lauma ei sittenkään ole pelastus ja jotta kampaviinereiden elämä pelastettaisiin, tarvitaan meitä tavallisia ihmisiä kuolemaan sorvin ääreen.

Ainoa vaan, että tämä herra aikoo kahden vuoden sisällä häipyä, jos vaan pääsee, pois täältä eikä paluuta ole. Pitäkää tunkkinne!
“Everything woke turns to shit” - Donald J. Trump

Tagit: