Kirjoittaja Aihe: 2017-03-05 Makwan Amirkhani taltutti murtovarkaan Raisiossa  (Luettu 13002 kertaa)

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 171
 • Liked: 17586
 • covfefe
Vs: 2017-03-05 Makwan Amirkhani taltutti murtovarkaan Raisiossa
« Vastaus #30 : 05.03.2017, 16:56:23 »
Toinen asia uutisessa on, että maahan päässeet ulkomaalaiset eivät välttämättä turvaudu poliisiin.

Eivät välttämättä enää kovin kauaa suomalaisetkaan. Sellaiseksi pelleilyksi tämä touhu on mennyt.

Tulee mieleen poliisiylijohtaja joka kouluampujan ampumaratakuvaa katsoessaan ei nähnyt mitään vaarallista poikki radan ampuvan henkilön edesottamuksissa, mutta joka MV lehteä lukiessaan näkee erittäin suurta vaaraa.

Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Pasi Kuikka

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 201
 • Liked: 106
Vs: 2017-03-05 Makwan Amirkhani taltutti murtovarkaan Raisiossa
« Vastaus #31 : 05.03.2017, 20:16:48 »
Murtovaras oli selvästi ammattimies, ymmärtää työkalujen päälle. Vai olikohan meisseli saalista edelliseltä keikalta...

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 642
 • Liked: 67119
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: 2017-03-05 Makwan Amirkhani taltutti murtovarkaan Raisiossa
« Vastaus #32 : 08.03.2017, 15:46:52 »
Kyseinen murtovaras on vangittu ja häntä epäillään törkeän varkauden yrityksestä, kahdesta törkeästä pahoinpitelystä sekä Raisiossa viime viikonloppuna tapahtuneesta törkeästä varkaudesta eli toisesta asuntomurrosta, joka tapahtui ennen tätä välikohtausta.

Poliisi ei kerro tekijän kansallisuutta, mutta aiemmin on ollut juttua bosnialaisesta.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005119137.html?ref=rss (8.3.2017)

Lainaus
Makwan Amirkhanin ”paketoima” murtomies vangittu – poliisi epäilee pahoinpitelyistä ruuvimeisselillä

Ulkomaalaistaustainen murtomies ehti iskeä toiseenkin asuntoon ennen kiinnijäämistään.

Vapaaottelija Makwan Amirkhani jakoi lauantaina sosiaalisessa mediassa kuvan, jonka mukaan hän otti veljensä kanssa kiinni asuntomurtautujan ystävänsä asunnosta.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Matti Salonen kertoo Ilta-Sanomille, että murroista epäilty mies on vangittu keskiviikon aikana.

Länsi-Suomen käräjäoikeus vangitsi ulkomaalaisen miehen todennäköisin syin epäiltynä törkeän varkauden yrityksestä, kahdesta törkeästä pahoinpitelystä sekä Raisiossa viime viikonloppuna tapahtuneesta törkeästä varkaudesta.

Salonen kertoo, että törkeä varkaus liittyy toiseen asuntomurtoon, joka tapahtui ennen Amirkhanin kuvaamaa välikohtausta.


Esitutkinta on edelleen alkuvaiheessa. Salonen kuitenkin kertoo, että molempien törkeiden pahoinpitelyjen tekovälineenä epäillään käytetyn ruuvimeisseliä.

Amirkhani kertoi tekstissä suunnanneensa veljensä kanssa asunnolle, kun veljesten ystävä soitti heille. Asunnolla murtomies oli Amirkhanin mukaan käynyt hänen isoveljensä kimppuun ja lyönyt veljeä ruuvimeisselillä selkään, mutta mies oli lopulta saatu taltutettua.

– Ruuvimeisseli on ilmeinen tekoväline molemmissa tapauksissa, Salonen vahvistaa.

Rikoskomisario Salonen paljastaa, että poliisi ei usko miehen toimineen yksin. Toistaiseksi kiinniotettuna on kuitenkin vain yksi henkilö.

Poliisi vaikenee kuitenkin tässä vaiheessa siitä, oliko murtautuja yksin hetkellä, jolloin Amirkhanit ottivat hänet kiinni.

– Meillä on perusteltu syy uskoa, ettei hän ollut yksin, Salonen kuvaa koko tapahtumasarjaa.

Poliisi pitää itsellään myös tiedon vangitun miehen kansallisuudesta, iästä ja mahdollisesta aiemmasta rikoshistoriasta. Mies ei ole asunut Suomessa.

– Esitutkinta jatkuu tiiviinä ja kuulusteluja suoritetaan parhaillaan, Salonen sanoo.
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 642
 • Liked: 67119
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: 2017-03-05 Makwan Amirkhani taltutti murtovarkaan Raisiossa
« Vastaus #33 : 30.06.2017, 10:47:05 »
Amirkhanin maaliskuussa Raisiossa taltuttama murtokeppostelija oli bosnialainen. Lisäksi toinenkin bosnialainen mies sai tuomion. Alla olevan uutisen otsikon "kovat tuomiot" on kyllä silkkaa liioittelua.

Toinen miehistä tuomittiin vuoden ja 10 kuukauden vankeusrangaistukseen törkeistä varkauksista ja kahdesta pahoinpitelystä. Toinen vastaajista sai törkeistä varkauksista ja avunannosta varkauteen vuoden ja kahden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen sekä 90 päivää yhdyskuntapalvelua. Varkaudet oli tehty paikallisten bussiyhtiöiden tiloihin ja yksityishenkilöiden omakotitaloihin.

Tuomitut joutuvat korvaamaan asianomistajille useita tuhansia euroja. Toinen tuomituista aikoo valittaa tuomiosta.

http://www.is.fi/muutlajit/art-2000005273858.html?ref=rss (30.6.2017)

Lainaus
Makwan Amirkhani pysäytti ryöstäjät ja sai ruuvimeisselistä iskun kaulaan – tapauksesta kovat tuomiot käräjillä

Vapaaottelija Makwan Amirkhani jakoi maaliskuun alussa sosiaalisessa mediassa kuvan, jonka mukaan hän otti veljensä kanssa kiinni asuntomurtautujan ystävänsä asunnosta.

Käräjäoikeus vangitsi tuolloin miehen todennäköisin syin epäiltynä törkeän varkauden yrityksestä, kahdesta törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä varkaudesta.

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa on nyt annettu tuomio tapauksesta.

Vastaajat, kaksi bosnialaista miestä, tuomittiin vankeusrangaistuksiin. Molemmat saivat tuomiot useista varkauksista ja törkeistä varkauksista, ja toinen heistä tuomittiin kahdesta pahoinpitelystä, joissa vapaaottelija Makwan Amirkhani ja hänen veljensä olivat asianomistajina.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan Makwan Amirkhanin veli oli saanut puhelun ystävältään, joka kertoi, että hänen taloonsa on murtauduttu. Kotona talossa oli vain ystävän 11-vuotias lapsi.

Amirkhanit olivat viiden minuutin päässä grillaamassa. Kun veljekset saapuivat talolle, he lähtivät kiertämään taloa eri puolilta.

Makwan Amirkhan kertoi todistuksessaan, että hän näki talon taakse tultuaan veljensä pitelevän toista miestä, joka oli yrittänyt lyödä häntä teräaseella. Amirkhani oli lyönyt toista miestä kasvoihin, jonka jälkeen toinen oli lähtenyt pakoon. Tämän jälkeen paikalle jäänyt mies oli huitonut Amirkhania teräaseella.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan ase oli noin 30 cm pituinen ruuvimeisseli. Ryöstäjä oli osunut Amirkhania meisselillä kaulaan ja sääreen. Iskut olivat aiheuttaneet naarmun ja haavan. Amirkhani oli saanut lopulta kaadettua miehen maahan.

Amirkhanin veljen päälle oli työnnetty penkki, häntä oli lyöty ja isketty ruuvimeisselillä selkään, jolloin ruuvimeisseli on mennyt talvitakin läpi.


Vastaaja oli kertonut käsittelyssä olleensa itse ”ottavana osapuolena” tilanteessa. Hän oli myös kieltänyt minkäänlaisen teräaseen käytön. Hän myös väitti paikalla olleen 3–4 henkilöä, jotka olivat käyneet hänen kimppuunsa. Käräjäoikeus piti selitystä epäuskottavana.

Käräjätuomion päätöksen mukaan asianomistajien menettelyssä on kyse ollut lähinnä jokamiehen kiinniotto-oikeudesta ja kohtuullisesta voimankäytöstä sekä alaikäisen suojelemisesta.

– Ikinä ei pitäisi käyttää väkivaltaa siviilielämässä, mutta läheisen ollessa hengenvaarassa ihmisellä ei välttämättä ole muita vaihtoehtoja. Mikä minua enemmän ihmetyttää on se, että kaikista maailman taloista ja kodeista murtovaras valitsee sen, jota sattuu puolustamaan UFC-ottelija, joka on valmistautumassa elämänsä otteluun, Amirkhani kommentoi maaliskuussa Facebookissa heti tapauksen jälkeen.

Toinen miehistä tuomittiin vuoden ja 10 kuukauden vankeusrangaistukseen törkeistä varkauksista ja kahdesta pahoinpitelystä. Toinen vastaajista sai törkeistä varkauksista ja avunannosta varkauteen vuoden ja kahden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen sekä 90 päivää yhdyskuntapalvelua. Varkaudet oli tehty paikallisten bussiyhtiöiden tiloihin ja yksityishenkilöiden omakotitaloihin.

Tuomitut joutuvat korvaamaan asianomistajille useita tuhansia euroja.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Toinen vastaajista on ilmoittanut olevansa tyytymätön tuomioon ja valittavansa tuomiosta.
« Viimeksi muokattu: 30.06.2017, 10:55:58 kirjoittanut Alaric »
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Tsuudi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 818
 • Liked: 2531
 • Päähänpotkinnan voimaaannuttama Tsuudi pohjoisesta
Vs: 2017-03-05 Makwan Amirkhani taltutti murtovarkaan Raisiossa
« Vastaus #34 : 30.06.2017, 11:37:14 »
Joo on tosiaan hyvä, että sankarilla on suojaväri. VHM olisi nimittäin vastaavassa tilanteessa pidätettynä epäiltynä pahoinpitelystä ja liikenteen vaarantamisesta.

Mutta kuten jo aiemminkin todettu, noinhan sen pitäisikin mennä: murtomies on tehnyt tietoisen valinnan mennessään toisten tontille, ja sellaisten käsittelyyn soisi lain suovan ns. vapaat kädet. Myös VHM:lle.

PS: mielenkiintoinen kysymys, joka ainakin VHM:n tapauksessa tulisi heti framille: missä vaiheessa ja kuka soitti poliisin?

Täsmälleen samaa mieltä.  Epäillä sopii, että jos kantis olisi vastaavan voitelun järjestänyt, niin epäiltäisiin pahoinpitelystä. Mielestäni systeemissämme on paha valuvika. Laintulkinnan lähtökohtana on oletus, että aina soitetaan poliisi ja poliisi hoitaa. Ja jollei näin ole menetellyt, niin aina on toiminut väärin. Tämä näkemykseni perustuu lukemattomiin aiempiin tapauksiin. Toinen "keturallaan" oleva asia on, että lain tulkinta lähtee siitä, että oikeudettoman hyökkäyksen kohteeksi joutuneen oletetaan kykenevän käyttämään tilanteessa kokemukseensa ja tasoonsa nähden mielestäni kohtuutonta harkintakykyä. Tuollainen tilanne on aina stressitilanne, ja täydellisen kontrollin ja harkinnan säilyttäminen vaatii paljon kokemusta vastaavista tilanteista ja harjoittelua. Näin ollen minusta suomessa liian herkässä on hätävarjelun liioittelun perusteella jaetut tuomiot. Kyllä lähtökohta tulisi olla se, että murtovaras/ryöstäjä/raiskaaja tekee tietoisen valinnan, ja on näin ollen vastuussa aiheuttamastaan tapahtumaketjusta, kuten tässä ketjussa aiemmin joku mainitsikin. Kyllä selkeä ylilyönti on aina ylilyönti ja siitä pitää sanktioita tulla. Sanoohan suomen lakikin keskiajalta, että naurisvarasta ei hirtetä. Tilanne, jossa oikeudeton hyökkääjä käyttää teräasetta on mielestäni oikeutettu peruste jopa ampuma-aseen käytölle. Mm. poliisi on käyttänyt ampuma-asetta teräaseella varustautunutta hyökkääjää vastaan ja sen on katsottu olleen hätävarjeluna oikeutettua. Jos keskimääräisen virkamiehen joka on harjoitellut välineistön käyttöä sekä omaa kokemusta ei edellytetä kykenevän pysäyttämään teräaseelle aseistautunutta henkilö lievemmillä keinoilla, niin miten on mahdollista että siviililtä vaaditaan teräshermoja ja rautaista harkintaa. Nähtävästi lainsäätäjä olettaa suomessa, että kansalainen luopuu kaikista oikeushyvistään rikollisen hyväksi jos ja kun poliisi ei joka paikkaan kerkeä, eikä ole välttämättä kiinnostunut tulemaan.
Minusta tämä hätävarjeluasia pitäisi perkata suomessa perinpohjin. Lakiin sinänsä ei tarvitsisi muutosta tehdä. riittää, että aluksi perkataan DEMLAN jäsenet ja punamummon kaverit oikeuslaitoksesta pihalle.
Sinänsä tuomio Amirkhanin kohdalta oikein ja mies toimi mielestäni aivan oikein. Omalla mittarilla arvoituna olisi ollut täysin oikeudenmukaista lyödä vieläkin kovempaa. Myös aseen käyttö teräaseella tapahtuvaa hyökkäystä vastaa ok, vaikka olisi johtanut hyökkääjän kuolemaan.
Tässä tarinassa on myös opiksi otettavaa meille suomalaisille:
Pallinaamaa vapaasti mukaillen: "Emme suostu soittamaan"!   
"Hyvä pystykorva on parempi kuin huono nainen."

Vanha Remington

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 22
 • Liked: 32
Vs: 2017-03-05 Makwan Amirkhani taltutti murtovarkaan Raisiossa
« Vastaus #35 : 30.06.2017, 12:22:02 »
Makwanin velipojalla on muuten tuomio alaikäiseen sekaantumisesta/raiskauksesta sen semmoisesta.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 488
 • Liked: 7320
Vs: 2017-03-05 Makwan Amirkhani taltutti murtovarkaan Raisiossa
« Vastaus #36 : 30.06.2017, 12:32:29 »
Mikäköhän on tilanne bosnialaisten oleskelulupien kanssa vai ovatko jo tasavaltamme kansalaisia.
Kansainvälisyys on yleellisyyttä, johon vain yläluokalla on varaa.

Benito Mussolini

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 16 444
 • Liked: 23324
Vs: 2017-03-05 Makwan Amirkhani taltutti murtovarkaan Raisiossa
« Vastaus #37 : 30.06.2017, 12:52:10 »
Amirkhanin maaliskuussa Raisiossa taltuttama murtokeppostelija oli bosnialainen. Lisäksi toinenkin bosnialainen mies sai tuomion. Alla olevan uutisen otsikon "kovat tuomiot" on kyllä silkkaa liioittelua.

Mikäli roistot voitaisiin lähettää Bosniaan saamaan tuomionsa, veikkaisin kummankin saava 5-10 vuotta kättelyssä, eikä valituksia paljoa otettaisi huomioon, eikä hyvällä käytöksellä tuomio vähenisi päivääkään.
Luulisi €Uroopassa kyettävän sopimaan sekä tuomion saaminen että tuomion kärsiminen kotimaissaan.
Se vähentäisi matkailurikollisuutta merkittävästi.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

JP73

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 329
 • Liked: 924
 • Nuivana syntynyt
Vs: 2017-03-05 Makwan Amirkhani taltutti murtovarkaan Raisiossa
« Vastaus #38 : 01.07.2017, 00:39:55 »
Minusta tämä hätävarjeluasia pitäisi perkata suomessa perinpohjin. Lakiin sinänsä ei tarvitsisi muutosta tehdä. riittää, että aluksi perkataan DEMLAN jäsenet ja punamummon kaverit oikeuslaitoksesta pihalle.

Oikeustieteelliset tiedekunnat tarvitsevat myös perusteellista harjausta DEMLA:n vanhoillisista.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 875
 • Liked: 24851
 • Blues for Allah
Vs: 2017-03-05 Makwan Amirkhani taltutti murtovarkaan Raisiossa
« Vastaus #39 : 15.11.2017, 08:58:50 »
Makwanilla tuntuu menevän tarina totuuden edellä. Kertoo kirjassa hakanneensa salilla rasistin, vaikka kyseessä oli näytösottelu.
www.arvokisat.com/il-ufc-tahti-makwan-amirkhanin-tilitys-hammentaa-puhuuko-vapaaottelija-muunneltua-totuutta
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 923
 • Liked: 38392
 • Ego sum Spartacus
Vs: 2017-03-05 Makwan Amirkhani taltutti murtovarkaan Raisiossa
« Vastaus #40 : 30.10.2021, 21:53:01 »
Gibrili nukutti kaanin joka teki älyttömän liikkeen.


valtakunnanpärkhele

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 497
 • Liked: 10964
Vs: 2017-03-05 Makwan Amirkhani taltutti murtovarkaan Raisiossa
« Vastaus #41 : 30.10.2021, 22:38:24 »
Toivottavast ei käynyt mitään pahemmin, aika vastapalloon polvi tuli, lehdissä puhutaan aivovammasta. 
Siinä on kuitenkin jo tarpeeksi ristiä kannettavaksi yhdelle miehelle olla turkulainen kurdi.
J. Sarasvuo - Woketus on paitsi väärin, myös mielenvikaisuuden muoto.
Wokettajat eivät edistä asiaa, jonka moraalisessa oikeutuksessa he hurskastelullaan loisivat


Tytti Tuppurainen: "Jokainen suomalainen tuntee arjessaan, mitä sosialidemokratia on!"

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 487
 • Liked: 11622
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: 2017-03-05 Makwan Amirkhani taltutti murtovarkaan Raisiossa
« Vastaus #42 : 02.08.2022, 23:39:08 »
Paremman puutteessa tähän ketjuun. Yhdysvaltalainen vapaaottelija kommentoi "suomalaista kulttuuria":

Lainaus
Makwan Amirkhanin tyrmääjä heitti karun kommentin suomalaisesta – "En tiedä, millainen kulttuuri hänen kotimaassaan on"

Tony Pietilä

22:12

--

Ottelun voittanut Pearce vaikuttaa olevan varsin tyytyväinen siitä, että tyrmäsi nimenomaan Amirkhanin. Hän kertoi vapaaottelusivusto Bjpenn.comille, että halusi täräyttää juuri ”ärsyttävän” suomalaisen kanveesiin.

– Halusin todella vetää häntä turpaan. Tämä kaveri kiusasi ja tuuppi minua koko viikon ajan. Hän esimerkiksi asettui eteeni eikä päästänyt minua ohi. En tiedä, millainen kulttuuri hänen kotimaassaan on, mutta olin valmis matsiin ja halusin todella satuttaa sitä kundia tuon epäkunnioittavan käytöksen jälkeen, Pearce latasi sivustolle.

– Hän varmaan yritti päästä pääni sisään, eikä onnistunut siinä.

--

https://www.is.fi/urheilu/art-2000008981247.html
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 638
 • Liked: 2207
Vs: 2017-03-05 Makwan Amirkhani taltutti murtovarkaan Raisiossa
« Vastaus #43 : 03.08.2022, 04:44:24 »
Toivottavasti joku on kertonut tolle että se on oikeasti jostain kurdistanista "pakolaisena" suomeen tullut tyyppi eikä suomalaiseen kultuuriin kuulu tollainen käytös.

/edit
Se tyhjä rumpu kumisee aina eniten.:)
« Viimeksi muokattu: 03.08.2022, 05:12:09 kirjoittanut Melbac »

Tagit: