Kirjoittaja Aihe: 2019-05-19: PS-nuorten eurovaalitwiitti ja siitä noussut kohu  (Luettu 48673 kertaa)

Julleht

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 573
  • Liked: 1043
Vs: 2019-05-19: PS-nuorten eurovaalitwiitti ja siitä noussut kohu
« Vastaus #990 : 26.11.2019, 15:14:20 »
Olli Immonen teki aiheesta kirjallisen kysymyksen:

Ja vihdoin vastaus:

Lainaus
Vastaus kirjalliseen kysymykseen KKV 292/2019 vp


Vastaus kirjalliseen kysymykseen Perussuomalaiset Nuoret ry:n valtionavustuksen lopettamisesta ja avustuksen takaisinperinnästä

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ssä mainitussa tarkoituksessa Te, Arvoisa puhemies, olette toimittanut asianomaisen ministerin vastattavaksi kansanedustaja Olli Immosen /ps näin kuuluvan kirjallisen kysymyksen KK 292/2019 vp:

Mihin toimenpiteisiin hallitus aikoo ryhtyä huolehtiakseen siitä, että poliittisille nuoriso- ja
opiskelijajärjestöille myönnetään opetus- ja kulttuuriministeriön tukea oikeudenmukaisemmin ja
yhdenvertaisuusperiaatetta noudattaen, jotta demokratia ja oikeusvaltioperiaate toteutuvat ja

miten hallitus aikoo varmistaa, ettei opetus- ja kulttuuriministeriössä syrjitä tai jätetä ilman valtionavustuksia poliittisia nuorisojärjestöjä näiden laillisten poliittisten mielipiteiden perusteella?


Vastauksena kysymykseen esitän seuraavaa:
Esitys valtionavustuksista valtakunnallisille nuorisoalan järjestöille valmistellaan opetus- ja kulttuuriministeriössä virkatyönä. Valmistelua ja päätöksentekoa avustuksista ohjaavat nuorisolaki sekä valtioneuvoston asetus nuorisotyöstä ja –politiikasta.

Nuorisolain tavoitteena on edistää nuorten osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia sekä kykyä ja edellytyksiä toimia yhteiskunnassa; tukea nuorten kasvua, itsenäistymistä, yhteisöllisyyttä sekä niihin liittyvää tietojen ja taitojen oppimista; tukea nuorten harrastamista ja toimintaa kansalaisyhteiskunnassa; edistää nuorten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa sekä oikeuksien toteutumista; sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja. Tavoitteen toteuttamisessa lähtökohtina ovat yhteisvastuu, kulttuurien moninaisuus ja kansainvälisyys; kestävä kehitys, terveet elämäntavat sekä ympäristön ja elämän kunnioittaminen; sekä monialainen yhteistyö.

Mainitut avustukset ovat opetus- ja kulttuuriministeriön harkinnan varassa. Nuorisolain mukaan valtakunnallisen nuorisoalan järjestön valtionavustuksen määrää harkittaessa otetaan huomioon järjestön taloudenhoito sekä järjestön toiminnan valtakunnallisuus, laatu, laajuus ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Valtionavustuksen määrää harkittaessa otetaan lisäksi huomioon, miten järjestö toiminnassaan edistää yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja osallisuutta sekä toteuttaa muita 2 §:ssä säädettyjä tavoitteita ja lähtökohtia. Muun ohessa tämä merkitsee sitä, että sellainen toiminta, joka on nuorisolain tavoitteiden vastaista tai niiden suhteen välinpitämätöntä, voidaan jättää avustamatta kyseisestä määrärahasta. Näitä seikkoja punnitaan jokaisen hakijan osalta yhdenvertaisesti.

Helsingissä 26.11.2019
Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Tagit: