Kirjoittaja Aihe: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju  (Luettu 108719 kertaa)

Heikki Luoto

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 338
 • Liked: 2982
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #330 : 17.03.2017, 00:57:34 »
Jos Hollannin puolueet kategorisoidaan europarlamenttiryhmiensä mukaan vasemmisto-liberaaleihin (GUE/NGL, S&D, Greens-EFA, ALDE) sekä oikeisto-konservatiiveihin (EPP, ECR, ENF), niin paikoissa vasemmisto-liberaalit hävisivät 18 ja oikeisto-konservatiivit voittivat 11.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_political_parties_in_the_Netherlands

Miksi ne pitää tuolla tavalla kategorisoida? Varsinkin kun maan suurin puolue VVD on liberaali ja oikeistolainen.

Euroopan liberaalidemokraattien liiton ryhmään (ALDE) kuuluva VVD on jossain määrin rajatapaus. Mutta johonkin se raja on vedettävä.
ALDE:een kuuluu myös sosiaaliliberalismia edustava D66, joka kasvatti paikkamääräänsä 12->19.
Sananvapauden vastaiselle Facebookille korvaava vaihtoehto: MeWe
mewe.com/i/heikkiluoto

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 392
 • Liked: 24938
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #331 : 17.03.2017, 01:12:45 »

Vaaleissahan kävi hyvin. Jos Wildersin hermo pitää niin eteenpäin mennään. Hollannin kataiset ja villeniinistöt saavat nyt järjestäytyä kahteen eri leiriin ja kokeilla hallituskuvioita. Kumpi tai kampi niin Wilders voinee järjestää itsensä vaa'ankieliasemaan. Ja jatkaa kasvamistaan. Ei kannata häkeltyä EU-maiden kataislaisen median saatanallista vääristelyä ja valehtelua. Wildersin fyysilliselle ja psyykilliselle terveydelle toivon hyvää.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Aapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 831
 • Liked: 2066
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #332 : 17.03.2017, 01:18:37 »
Euroopan liberaalidemokraattien liiton ryhmään (ALDE) kuuluva VVD on jossain määrin rajatapaus. Mutta johonkin se raja on vedettävä.
ALDE:een kuuluu myös sosiaaliliberalismia edustava D66, joka kasvatti paikkamääräänsä 12->19.

Europarlamenttiryhmät eivät ole ehkä paras tapa vedellä rajoja valtakunnallisessa politiikassa. ALDE:een kuuluu myös Suomen Keskusta, joka on varmaankin yksi Euroopan epäliberaaleimmista puolueista.
"Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity."

- Robert J. Hanlon

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8965
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #333 : 17.03.2017, 01:29:25 »
Ensin olin surusta surkeana. Nyt tuloksia uudelleen tarkkailleena alkaa näyttää valoisammalta. Suomen sosialistisen lehdistön tulkintoihin en ole koskaan luottanut, enkä luottanut nytkään, mutta luotin silti. En ymmärtänyt, miten pilalla ne ovat. Enkä tarkoita nyt "demareiden" murskatappion unohtamista ja Wildersin pienen voiton tulkitsemista tappioksi. Väärin ymmärrys on syvällisempi. Kyse ei ole enää yksittäisten puolueiden tappioista ja voitoista. Kyse on suuremmista linjoista. Luodon Heikki eli Heikki Luoto jo tulkitsi tähän suuntaan: "vasemmisto-liberaalit hävisivät 18 ja oikeisto-konservatiivit voittivat 11." Se on hyvä tulkinta. Minun tutkimuksieni mukaan totuus on vieläkin parempi -- joskaan ei silti yhtä hyvä kuin ennen vaaleja toivoin --.

Otetaan ensiksi tämä vaalien suurin voittaja eli Vihreä puolue. Se sai 14 paikkaa. Jäsen Totti oli tuntemattomista lähteistä saanut selville kyseisen puolueen olleen aina ennen pienpuolue muutaman paikan turvin. Jäsen Totti on väärässä. Kyseinen puolue oli viime vaaleissa pienpuolue neljällä paikallaan. Sitä ennen se on pyörinyt siinä kymmenen paikkeilla koko vuosituhannen ja viime vuosituhannella käynyt ylikin. Lähteenä Wikipedia. Eli ei se mikään pienpuolue ollut, eikä sen voitto ollut suurvoitto. Se oli vain pieni laajentunut paluusiirtymä täysin romahtaneista "demareista" joka suuntaan.

Hollannissa näyttää olevan sama meno kuin Saksassa. Vihreillä ja demareilla on jonkinlainen vuorovetojärjestelmä, jossa vuoroin Vihreät saavat vuosisadan vaalivoiton -- ja samalla demarit menettävät lähes kaiken kannatuksensa, mutta siitä ei puhuta -- ja vuoroin demarit ottavat voiton ja Vihreät selkälöylyn. Näin punavihreyden kokonaismäärä pysyy aina suunnilleen samoissa -- tai laskee noin 18 paikkaa, jos Heikki Luodon laskelmiin voi luottaa --. Puolueiden väliset suhteet muuttuvat sitävastoin radikaalisti. Olettaisin, ettei näissä maissa ole niin suurta puoluetukijärjestelmää kuin Suomessa, jolloin tällainen vaihtelu ei käytännössä vaikuta mihinkään. Se on joku punavihreäpeli.

Suurin ilon aihe on kuitenkin Moisanderin Antin eli Antti Moisanderin lyhyesti esiintuoma seikka: Uusi puolue nimeltä Forum voor Democratie pääsi läpi ja sai kaksi paikkaa. Se puolue näyttää olevan oikein hieno ja hyvä. Se on Hollannin Muutos2011. Se on rajat kiinni ja multikulti abuhannat takaisin kotimaahansa. Se on Thierry Baudetin puolue. Thierry näyttää olevan yliopistomiehiä. Hän on kirjoitellut Leidenin yliopistossa kiinnostavalta kuulostavan väitöskirjan nimeltä The significance of borders : why representative government and the rule of law require Nation States (suom. Rajojen merkitys: Miksi edustuksellinen hallinto ja lainnoudattaminen vaativat kansallisten valtioiden olemassaoloa). Jos Wilders oli liian rääväsuu Hollannin nuivia johtamaan Täydellisen Voittoon, ja täälläkin vaadittiin uskottavampaa ja faktapitoisempaa miestä johtamaan kansaa, niin täs siul on sellane.

Congratulations, onnitteluja ja gefeliciteerd mister Thierry Baudet. Let it be your journey victorious and much luck. Succee we you hope and succee you will. Now act.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #334 : 17.03.2017, 01:40:16 »
Itse asiassa eivät suomen mediat olleet ainoat, jotka pelkäsivät jytkyä. Kyllä Hollannin kansallismielisetkin odottivat huomattavasti parempaa tulosta.

Nykyään tuntuu olevan tärkeintä se, että osaa ruokkia trolleja. Soini heittelee vähän väliä jotain pientä herjaa, mitä netissä riitelevät kannattajat voivat kierrättää, ja Trump on tässä lajissa vielä parempi. Se menee riitaan mukaan ja voittaa sen.

Eli tärkeintä ei ole se, mitä sanoo, vaan se pitää sanoa siten, että sitä voi käyttää riitelyssä. Riita väljähtyy ja menettää hohdon jos riitelijät joutuvat keksimään herjansa itse, joten se pieni vaiva, mikä uusien herjojen keksiminen on itselle tai jollekin avustajalle, voi olla vaaleissa ratkaiseva tekijä.

Ideologiasta paasaamalla ei enää menesty, joten siihen ei kannata haaskata aikaa, mutta hyvä läpänheittäjä on puolueelle arvokas henkilö. Ideologia saattaisi kuitenkin toimia jos avustajakaartiin etsittäisiin stand up -koomikko, joka osaa heittää läppää fiksusti.

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8965
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #335 : 17.03.2017, 01:45:20 »
Lisätään vielä pieni katkelma Thierry Baudetin väitöskirjasta tähän hompanssien huviksi ja mieliharmiksi. Katsokaa, missä seurassa eräs peräpuolensa myynyt ketku on, ja lähettäkää Thierrylle muutosvaatimus siitä, kenen hänen tilallaan pitäisi olla.

Lainaus
[...] Throughout Europe, politicians with a significantly nationalist agenda have had considerable – and increasing – electoral success in recent years. Indeed, the fact that European elites have taken step after step to dismantle the nation state does not mean that the native European populations are enthusiastic about that. ‘Populist’ politicians such as Berlusconi in Italy, Le Pen in France, Fortuyn and Wilders in the Netherlands, Klaus in the Czech Republic, Haider in Austria, Timo Soini in Finland, and many more, have all made affirmations of the national culture an important part of their political campaigns, and have consciously demonstrated pride in representing their respective nations. In referenda on the Constitutional Treaty of the European Union, large numbers have expressed disapproval of granting supranational institutions powers that were formerly entrusted to national governments. And on November 29th, 2009, the Swiss voted against the right of Muslim immigrants to manifest their religion in an ostentatious way by building minarets. It is not unlikely that holding such referenda in other European countries, would produce similar results.

If large percentages of native European populations do not wish their political sovereignty to be given away, and their national culture to disappear, should this not cause us to doubt the legitimacy and indeed the very rationale of supranationalism and multiculturalism? If the chances of success of a borderless world do not seem very high, would it not be wise to consider alternatives to the currently dominant trend?

https://openaccess.leidenuniv.nl/bitstream/handle/1887/19141/Baudet%20PhD%20proof.pdf?sequence=10
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11606
 • Punavihreäkriittinen
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #336 : 17.03.2017, 08:57:50 »
Katsoin tuosta muutama postaus takaperin annetusta linkistä kuntakohtaiset äänestykset koko maassa niin oli 2-3 kuntaa joissa suurimpana puolueena oli se joka haluaa lakkauttaa naisten äänioikeuden. ;D
Juu siellä on noita ääriuskovaisia kalvinisteja tai jotain. Hollannin omat lestadiolaiset. Ihan kiintoisaa sakkia. Niitä on noin miljoona.

Lainaus
Mukana pn myös Ortodoksiset Kalvinistit, jotka eivät ehkäise ja paljon heitä asuu kaupungissa
nimeltä Urk, jossa keski-ikä on alhaisin koko alanko-maissa. 90 minuuttia liberaalista Amsterdamista
on kaupunki nimeltä Staphorst mikä on kuin toinen maailma. Melkein 80:llä prosentilla koko kylän
väestöstä ei ole televisiota. He vastustavat (äänestämällä) naispappeutta, homoliittoja ja eutanasiaa.
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

Lady Deadpool

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 725
 • Liked: 3991
 • Roturomanttinen
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #337 : 17.03.2017, 10:00:36 »
'Nuff said. Suvakkien ja hyvien ihmisten kyky sisäistää ja oppia on tunnetusti aika heikohko, sama se on antaa juhlia "voittoaan" omassa kuplassa, todellisuus tulee kuitenkin vastaan jossain vaiheessa. Halusivat tai eivät.

Lainaus
Liberals take the wrong lessons from the Dutch election. The failure of Geert Wilders and his PVV party to top the poll in the Dutch election has convinced some that the European anti-establishment revolt is over. They are wrong. It is true that the new governing coalition will, like the old one, be centre-Right in hue. But prime minister Mark Rutte clung on to his job by stealing Mr Wilders’s agenda. He demanded that migrants integrate or leave, and picked a fight with the Turkish leader, Recep Tayyip Erdogan.
The Telegraph (16.3.2017)
Sarjavihaaja.

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 044
 • Liked: 19076
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #338 : 17.03.2017, 10:17:12 »
Punavihreän median ja suvakkipoliitikkojen reaktio jaksaa naurattaa edelleen. Rutte julistettiin voittajaksi, Wilders häviäjäksi. Rutten puolue menetti reilusti edustajapaikkoja, Wildersin puolue sai niitä lisää. Kuka on häviäjä ja voittaja?

Voiko noistakin reaktioista päätellä, että "hyvien ihmisten" keskuudessa on kollektiivinen paniikki päällä?
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Heikki Luoto

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 338
 • Liked: 2982
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #339 : 17.03.2017, 14:10:48 »
Euroopan liberaalidemokraattien liiton ryhmään (ALDE) kuuluva VVD on jossain määrin rajatapaus. Mutta johonkin se raja on vedettävä.
ALDE:een kuuluu myös sosiaaliliberalismia edustava D66, joka kasvatti paikkamääräänsä 12->19.

Europarlamenttiryhmät eivät ole ehkä paras tapa vedellä rajoja valtakunnallisessa politiikassa. ALDE:een kuuluu myös Suomen Keskusta, joka on varmaankin yksi Euroopan epäliberaaleimmista puolueista.

Vedin sossuliberaalien ja oikeistokonservatiivien rajan ALDE:n ja EPP:n väliin. Stubbilais-orpolainen Kokoomus kuuluu EPP:hen, mutta mielestäni liberaalin linjansa perusteella se sopisi hyvin ALDE:enkin.
Sananvapauden vastaiselle Facebookille korvaava vaihtoehto: MeWe
mewe.com/i/heikkiluoto

Finis Finlandiae

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 100
 • Liked: 3115
 • KALIFAATTI TULEE, OLE VALMIS!
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #340 : 17.03.2017, 14:31:16 »
Lainaus
Mukana pn myös Ortodoksiset Kalvinistit, jotka eivät ehkäise ja paljon heitä asuu kaupungissa
nimeltä Urk, jossa keski-ikä on alhaisin koko alanko-maissa. 90 minuuttia liberaalista Amsterdamista
on kaupunki nimeltä Staphorst mikä on kuin toinen maailma. Melkein 80:llä prosentilla koko kylän
väestöstä ei ole televisiota. He vastustavat (äänestämällä) naispappeutta, homoliittoja ja eutanasiaa.

Varsin usein (terve) järki ottaa hatkat, kun töllö astuu huushollin porstuaan.
PolpoSTASI: "Jos tämä tori olisi tarkoitettu suomalaisille, täällä olisi suomalaisille tarkoitettuja penkkejä. Häivy!"

GER = paskan kemiallinen merkki
Pakkoruotsi = /c:stä!
YLE - powered by 3000+ mokuidioottia.

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 453
 • Liked: 10525
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #341 : 17.03.2017, 14:38:37 »
Vedin sossuliberaalien ja oikeistokonservatiivien rajan ALDE:n ja EPP:n väliin. Stubbilais-orpolainen Kokoomus kuuluu EPP:hen, mutta mielestäni liberaalin linjansa perusteella se sopisi hyvin ALDE:enkin.

EPP:n PJ on Juncker ja vara-PJ Katainen. Ei EPP ole oikeistokonservatiivinen.
"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

Heikki Luoto

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 338
 • Liked: 2982
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #342 : 17.03.2017, 14:53:43 »
^Tässä tapauksessa "oikeistokonservatiivisella" tarkoitin europarlamenttiryhmien joukkoa, jossa on sekä oikeistolaisia tai konservatiiveja.
Tein europarlamenttiryhmille karkean jaottelun liberaali-vasemmistoon ja oikeisto-konservatiiveihin europarlamentin istumajärjestyksen perusteella.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_parlamentti#/media/File:European_Parliament_2014.svg
Sananvapauden vastaiselle Facebookille korvaava vaihtoehto: MeWe
mewe.com/i/heikkiluoto

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 713
 • Liked: 28120
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #343 : 17.03.2017, 15:33:35 »
Oikean Median kirjoittaja Jukka Hankamäki ottaa kantaa viimeaikojen julkisuudessa esitettyihin populismi-arvioihin liittyen Hollannin vasta käytyihin vaaleihin.

Mikäli vielä ei mielestään ole päässyt kiinni populismiin, niin tämä kirjoitus korjaa puutteen jokseenkin aukottomasti.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Pärmi

 • Vieras

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 060
 • Liked: 13727
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #345 : 18.03.2017, 02:37:16 »
Tuota lopputulosta kun katsoo niin juuri ja juuri voi ajatella että voisi muodostaa neljän puolueen hallituksen VVD-CDA-D66-CU jolla olisi niukka enemmistö 76/150 eli todella heikko ja hajanainen hallitus.

Normaalissa tilanteessahan tästä umpikujasta seuraisi uudet vaalit viimeistään vuoden sisällä mutta luultavasti ei nyt sillä hollantilaispoliitikot ovat sisäistäneet että Wildersin pelko on viisauden alku.

Nuiva kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 548
 • Liked: 6428
 • Sivistynyt maahanmuuttokriitikko.
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #346 : 18.03.2017, 08:23:09 »
Parasta noissa median "vaalianalyyseissa" oli se, että Wilderssin "tappiota" oltiin jo näkemässä selvänä merkkinä maahanmuuttokriittisen liikkeen romahtamisesta koko Euroopassa. Ei saatana tätä propagandaa. ;D
"Maailman parantaminen ei voi olla näin pienen kansan tärkein tehtävä. Meidän vaikutuksemme maailman menoon on promillen luokkaa. Sekin on hieman yläkanttiin laskettu. Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia tästä maasta, suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Kukaan muu ei sitä tee."
-Gustav Hägglund 6.6.2015

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 713
 • Liked: 28120
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #347 : 18.03.2017, 09:04:47 »
Dosentti Ahvio otti kirjoituksessaan hyvän ja asiallisen kannanoton Hollannin vaalitulokseen:

http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/973/hollannin_parlamenttivaalit_ja_isanmaallisen_kevaan_eteneminen_euroopassa/9529?comments_comment=9529#comments_comment_9529

Siellä oli linkki Verkkouutisten artikkeliin, "Vasemmisto on nujerrettu" – oikeiston voitto Alankomaissa oli murskaava.
Artikkelista käy ilmi, että vasemmiston kannatus on vähentymässä, mutta loppukannatus siirtyy laitavasemmiston suuntaan.
Odotettavissa siis on kahtiajaon syveneminen ja mielipiteitten kärjistyminen, mikä ennen kaikkea on laitavasemmistossa tapahtuvan prosessin tulos, oikeisto ei suuremmin ole ääreytynyt, hämmentynyt keskusta on enimmäkseen kasvanut vasemmiston kustannuksella.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 176
 • Liked: 39538
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #348 : 18.03.2017, 11:16:22 »
Noissa Hollannin vaaleissa eniten ihmetyttää demarien romahdus. En tosin tunne kovin hyvin Hollannin poliittista tilannetta mutta olettaisin että demarit ovat mokuttajia joilla on hiven järkeä jäljellä. Nyt demarien kannatus taisi siirtyä mokuttajille joilla ei ole jäljellä järjen hiventäkään. Mutta missä on demareiden perinteinen poliittinen agenda eli työväestön etujen ajaminen ja minne meni duunarien äänet. En oikein usko että rasvakourat äänestäisivät viherpiipertäjiä jotka haluaisivat täyttää Hollannin musuilla.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

takalaiton

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 934
 • Liked: 4238
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #349 : 18.03.2017, 13:42:29 »
Wilders vastustaa Hollannin islamisaatiota, minkä johdosta islamistit ovat laittaneet hänet tappolistalle. Käytännössä hänen poliittisia toimintavapauksiaan on vakavasti rajoitettu, koska missään ei voi liikkua ilman henkivartijoita ja vaalikampanjointi on hankalaa. En ole huomannut yhtään uutista tai kommenttia, missä nämä "liberaalin demokratian" kannattajat olisivat asiasta huolissaan. Kuitenkin vapaat vaalit ja monipuoluejärjestelmä, siis yleisesti poliittiset toimintavapaudet, ovat aivan länsimaisen demokratian ytimessä.

Wildersin vastustajat eivät asiaa tietysti myönnä, mutta he ovat tyytyväisiä vallitsevaan tilanteeseen. Osa varmasti salaisesti toivoo sitäkin, että islamistit saavat joskus Wildersin hengiltä. Tätä odotellessa on mukava syyttää Wildersia tuhmia puhuvaksi islamofoobikoksi, kun samaan aikaan tappotuomioita jakeleville ja länttä vihaaville muslimeille ei edes ole vakiintunutta vastaavaa termiä.

Jos Suomessa joku terroristiryhmä uhkaisi esim. jonkun vihreän poliitikon henkeä, tästä nousisi valtava älämölö. Länsimainen demokratia on uhattuna, kuultaisiin joka tuutista. Vastaava uhkaus esim. Halla-aholle ohitettaisiin Hollannin tapaan olankohautuksella. Mitäs olet islamofoobinen.
Oulu is not safe - start deportations.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 368
 • Liked: 134431
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #350 : 18.03.2017, 13:54:31 »
Jos Suomessa joku terroristiryhmä uhkaisi esim. jonkun vihreän poliitikon henkeä, tästä nousisi valtava älämölö. Länsimainen demokratia on uhattuna, kuultaisiin joka tuutista. Vastaava uhkaus esim. Halla-aholle ohitettaisiin Hollannin tapaan olankohautuksella. Mitäs olet islamofoobinen.

Iltalehti: Isis-taistelijaksi lähtenyt porilaismies lähetti tappouhkauksia Soinille ja Halla-aholle 29.8.2015
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 176
 • Liked: 39538
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #351 : 18.03.2017, 14:12:07 »
Parasta noissa median "vaalianalyyseissa" oli se, että Wilderssin "tappiota" oltiin jo näkemässä selvänä merkkinä maahanmuuttokriittisen liikkeen romahtamisesta koko Euroopassa. Ei saatana tätä propagandaa. ;D
Onkohan ainutkaa vastuullinen media uutisoinut Hollanin vaaleja näi:
Hallituspuolueet kärsivät tappion.
Wiedersin voitto odotettua pienempi, Rutte saavutti torjuntavoiton menetettäen parlamenttipaikkoja mutta säilytti suurimman puolueen aseman, Vihreät saivat vaalivoiton vietyää paikkoja murskatappion kärsineiltä sosiaalidemokraateilta.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 392
 • Liked: 24938
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #352 : 01.04.2017, 19:35:09 »

Maikkarin tv-uutiset käsittelevät Geert Wildersin suoritusta (edustajapaikkoja parlamenttiin 33% aiempaa enemmän) "vaalitappiona".

Nyt TV-uutisissakin voi siis puhtaasti valehdella. Ei tarvitse enää tyytyä huijaamiseen tai peittelyyn.

Tapio Nurminen (joka omistaa MediaHubin ja käytännössä Maikkarin TV-toimittajat) valehteli 31.3. perjantaina klo 19 ja 22 uutisissa.

Ei riitä että toimittajaksi naamioitunut toimitusjohtaja ottaa määräykset Bilderbergistä, vaan agendaa voi ajaa valehtemalla. Eikä kukaan voi mitään.

http://www.katsomo.fi/#!/jakso/33001017/kymmenen-uutiset/733128/kymmenen-uutiset

kohta 12'40"


"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 453
 • Liked: 10525
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #353 : 16.05.2017, 10:34:41 »
Vaaleista on nyt kaksi kuukautta aikaa ja uutta hallitusta ei ole vieläkään saatu pystyyn. Mark Rutte (kokoomus) on koittanut kasata haliltusta yhdessä keskustan, vihervassarien ja krisujen kanssa. Hallitusneuvottelut kaatuivat kun vihervassarit (GroenLinks) ei pystynyt hyväksymään Rutten haluamaa tiukempaa siirtolaispolitiikkaa, jossa siirtolaiset padottaisiin Afrikkaan samaan tapaan kuin Turkin kanssa on sovittu. Geert Wilders on sanonut olevansa valmis neuvottelemaan Rutten kanssa hallituksen muodostamisesta mutta tuskin noissa puheissa edetään muodollisuuksia pidemmälle. Demarit on edelleen sikiöasennossa, tärisemässä täydellistä tuhoutumistaan vaaleissa, joten hallituksen eivät lähde hekään. Tilanne on lukossa.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/28168936/__Formatie__Klaver_overspeelt_hand__.html
https://euobserver.com/beyond-brussels/137914
"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 631
 • Liked: 15777
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #354 : 13.10.2017, 11:43:53 »
Saivat viimeinkin muodostettua hallituksen :o Maan ennätystä sivuavassa 208 päivässä.

Dutch News: New Dutch government will have 16 ministers, eight junior ministers
Lainaus
The new Dutch government will be made up of 16 ministers – some of whom will share departments – and eight junior ministers, prime minister Mark Rutte has confirmed.

With Rutte in the lead role for the third time, the three other parties in the cabinet will also appoint one of ‘their’ ministers as deputy prime ministers.

The VVD will have six ministers, D66 and the CDA four and ChristenUnie 2. Three of junior functions (staatssecretarissen) – who are not members of the cabinet – will go to the VVD, the CDA and D66 will each have two and ChristenUnie 1.

The new team is likely to be presented to the public on October 26, Rutte said.

Wiki Paikkoja nelikolla on 76/150. (Euroryhmä) VVD (ALDE) 33, CDA (EPP) 19, D66 (ALDE) 19 ja CU (ECR) 5.
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 525
 • Liked: 5202
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #355 : 22.03.2019, 16:10:26 »
En löytänyt Hollannin vaaleista tuoreempaa ketjua. Maahanmuuttokriittinen ja eurovastainen puolue nousi Senaatin vaaleissa ykköseksi.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Foorumi demokratialle -puolue nousee Hollannin senaatissa suurimmaksi puolueeksi. Jos tulos vahvistuu, pääministeri Mark Rutten VDD-puolue putoaa senaatin kakkoseksi.

Tämä tarkoittaisi, että Rutten keskustaoikeistolaisen hallituskoalition täytyy hakea ulkopuolelta tukea, jos se mielii saada lakeja läpi.

Foorumi demokratialle -puoluetta johtaa 36-vuotias Thierry Baudet, joka seuraa poliittisissa teemoissaan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin jalanjäljissä. Hän vastustaa maahanmuuttoa ja korostaa Hollanti ensin -teemaa kulttuuri- ja talousasioissa. Lisäksi hän vastustaa euroa ja haluaa Hollannin eroon Euroopan unionista.

Rutten VDD putoaisi 13 paikasta kahteentoista ja hänen hallituskoalitionsa kokonaisuudessaan putoaisi 38 paikasta 31:een.

Senaatissa on 75 paikkaa. Foorumi demokratialle olisi ottamassa niistä 12 paikkaa.

https://yle.fi/uutiset/3-10699851

Jos Yleä on uskominen, niin tämä tulos antaa puolueelle aika lailla sananvaltaa lainsäädännössä. 

Ehkä tärkeämpi juttu on, mitä se kertoo mamu-kritiikin kannatuksesta Alankomaissa.
"Ovela tapa pitää ihmiset passiivisina ja kuuliaisina on rajoittaa tiukasti hyväksyttävien mielipiteiden kirjoa, mutta sallia hyvin vilkas keskustelu sen kirjon sisällä. … tämä antaa ihmisille tunteen, että ajattelu on vapaata.” - Chomsky

Heikki Luoto

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 338
 • Liked: 2982
Suomalaismedia ei ole juuri uutisoinut Alankomaiden aluevaalien tuloksista. Verkkomedia Kansalainen paikkaa tiedotusaukkoa Breitbartin uutisen suomentamisella.
Maahanmuuttokriittinen Foorumi demokratialle -puolue nousi ensiyrittämällään suurimmaksi saatuaan 86 paikkaa 570:sta. Aluevaalit vaikuttavat myös Alankomaiden ylähuoneen koostumukseen, jossa Foorumi demokratialle -puolue nousi myös suurimmaksi ryhmäksi 13 paikallaan.

Toisen maahanmuttoon kriittisesti suhtautuvan puolueen, Geert Wildersin Vapauspuolueen paikkamäärä tippui 66 paikasta 41:een.

https://www.kansalainen.fi/alankomaissa-foorumi-demokratialle-populistipuolue-nousi-suurimmaksi-ensimmaisissa-aluevaaleissaan/
Lainaus
Alankomaissa Foorumi demokratialle -populistipuolue nousi suurimmaksi ensimmäisissä aluevaaleissaan

Keskiviikkona 20.3.2019 pidetyissä Alankomaiden aluevaaleissa uusi populistinen ja euroskeptinen Foorumi demokratialle -puolue (FvD) nousi suurimmaksi puolueeksi Alankomaiden parlamentin ylähuoneessa, jossa sillä ei ollut yhtään paikkaa aiemmin. Puoluetta johtavaa Thierry Baudetia on kutsuttu ”hollantilaiseksi Donald Trumpiksi”.
EU-kriittinen, avoimia rajoja ja ”ilmastohysteriaa” vastustava Foorumi demokratialle -puolue voitti 86 paikkaa Alankomaiden provinssien kaikista 570 paikasta. Voitollaan puolue ohitti 80 paikkaa saaneen oikeistoliberaalin Vapauden ja demokratian kansanpuolueen (VVD)
.

Vuonna 2016 perustetulle Foorumi demokratialle -puolueelle nämä olivat ensimmäiset aluevaalit. Puolueen menestyksen yllätyksellisyydestä kertoo se, että joillakin alueilla sillä ei ollut riittävästi ehdokkaita täyttämään voittamiaan paikkoja.
...
Sananvapauden vastaiselle Facebookille korvaava vaihtoehto: MeWe
mewe.com/i/heikkiluoto

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #357 : 24.03.2019, 18:44:38 »
FvD-puolueen puheenjohtajan Thierry Baudet'n pitämästä vahvasta voittopuheesta löytyy myös englanninkielinen käännös.

Tämä on varsin erilaista mitä länsimaisilta poliitikoilta on totuttu kuulemaan. Avointen rajojen politiikka, vasemmistolainen aivopesu ja ilmastohulluus saavat toki kyytiä, mutta lisäksi hän muistuttaa, että alankomaalaisetkin ovat ihmiskunnan historian hienoimman sivilisaation (eli eurooppalaisen sivilisaation) perijöitä ja vaalijoita. Seikka, jota muutaman vuosikymmenen mädätys mediassa ja kouluissa ei muuta miksikään.

Väkevää settiä erityisesti tuossa loppupuolella:

But, we have been called to the front. Because we must. Because our country needs us. And we, dear friends, we are the product of three hundred thousand years of evolution. We survived the ice ages, we have slain mammoths. We are the carriers and inheritors of the greatest civilization that has ever existed. We carry in us a unique power, and a few decades of indoctrination by the media and the schools can never bury that. What is inside us can never be taken away. And today, you can feel it in this hall. Today we have chosen to fight! To dream again, to hope again, to fight again.

https://www.counter-currents.com/2019/03/populism-triumphs-in-the-netherlands/

Lainaus
Populism Triumphs in The Netherlands: Thierry Baudet’s Acceptance Speech

Forum for Democracy (FvD) is a Dutch populist party that entered politics in 2017, gaining two seats in our Parliament. In the Senatorial elections this week, they won 13 out of 75 seats, becoming the biggest party in the Senate and the first party to jump from having no Senate seats to becoming the largest, ever. Altogether they received roughly fifteen percent of the vote, far surpassing Geert Wilders’ established populist party, the Party for Freedom, which got seven percent. Upon their victory, Thierry Baudet, the party’s leader, gave a remarkable speech that, combined with his electoral victory, caused the media to erupt in flames, calling his party fascistic and racist. I have translated the speech below. — Éordred

---

The owl of Minerva spreads its wings at the fall of the evening.[1] And not only this evening, dear friends, dear campaign members, dear party members, dear comrades. Only now, in these late hours of the day, are the first results coming in, and now we know where we stand and what happened today.

The owl of Minerva only now spreads its wings, because it is often only at the last moment that we realize what we have and what we should have cherished, when it is almost too late.

So we stand here tonight, at the eleventh hour, quite literally. We stand among the rubble of what was once the greatest and most beautiful civilization the world has ever known, a civilization that reached to the far corners of the Earth, filled with self-confidence. This civilization produced the most beautiful architecture, the greatest music, and the best art that has ever existed under the stars. Our nation is part of that great civilization.

But like all the other Boreal nations,[2] we are being destroyed by the very people who have been appointed to protect us. We are being undermined by our own universities, our journalists, by those who receive cultural subsidies to produce our art, and even by those who design our buildings. And above all, we are being undermined by our rulers. This is a clique – a small clique of self-important professional bureaucrats, people who have never read a book in their lives and have no clue how to deal with long term-issues – that rules us. Unfortunately, they control our country’s decision-making process, and through a curious mix of cynicism, lack of ability, and self-interest, they manage to make the wrong decision every time. Not for much longer!

Economic incompetent Mark Rutte[3] raised taxes in the depth of the crisis, hurting people’s purchasing power and making the indexation of pensions impossible, which now, today, has left two and a half million Dutchmen in poverty. They live under the poverty line, unemployed or nearly so. Then, the three subsequent administrations led by Rutte left the borders wide open, breaking every immigration record. With all the integration and immigration problems we already have, we again let in hundreds of thousands of people from totally different cultures. The cabinet even voted down our proposal to begin aiding those Syrians who can return, to go back. Then they signed the ruinous Marrakech migration compact, with all the damage that will do in the coming years.

(...)

Because on this day, now that we are in this crisis, in this dusk, this sunset, on this day, the owl of Minerva has arisen. Today, Forum for Democracy is the biggest party – or at least shares first place – in The Netherlands. The voter has spread his wings like the owl and shown his true power. The owl of Wisdom has taken flight and has shaken the Earth with its wingbeats, for these wings do not exist merely to fly. They are like turbines that will put the winds of change in motion, to make our country ours again, to end this epoch of cultural, economic, and political capitulation.

(…)

The result, ladies and gentlemen, the result is here tonight. Menno Wigman wrote, “I would never have noticed that the Sun exists, if it did not set every night.” The beauty of The Netherlands is the same: I would never have noticed it if our rulers had not spoiled its beauty. I will go further and say that if this mass migration that has changed our neighborhoods had never happened, if all this Leftist indoctrination in the universities and this ugly architecture had never existed, if the EU hadn’t kept expanding its powers, if we did not have this climate heresy – if all this madness had not happened, I would never have entered politics. But, we have been called to the front. Because we must. Because our country needs us. And we, dear friends, we are the product of three hundred thousand years of evolution. We survived the ice ages, we have slain mammoths. We are the carriers and inheritors of the greatest civilization that has ever existed. We carry in us a unique power, and a few decades of indoctrination by the media and the schools can never bury that. What is inside us can never be taken away. And today, you can feel it in this hall. Today we have chosen to fight! To dream again, to hope again, to fight again. If I look back at the last three years, this is the feeling that I have most deeply: that we have achieved something together, the desire to rebuild, to have a go at the world again, together. A belief in the future. And for that, I want to thank you all.

(...)
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 417
 • Liked: 13212
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #358 : 27.03.2019, 03:34:14 »
Lainaus
[...]FvD’s meteoric rise is a result of how Baudet and his friends presented themselves but even more by how the established parties presented themselves. At the time of the national elections two year ago, voters were only marginally interested in climate and debates on the subject were few and far between. But the government agreement put together by VVD, CDA, D66 and ChristenUnie suddenly turned the Netherlands into the world’s leading champion on climate.  Months later all homes were to be gas free, the bill for which was to be largely paid by the population which, relatively speaking, is not the greatest source of CO2 emissions. Initially Forum was the only party to dispute the government climate stance. Not only did Baudet criticise the high cost of climate policy, he also questioned the United Nations’ IPCC panels’ prevailing views and those of the Paris agreement. The mendacious energy bill was a godsend for Baudet.

[...]

https://www.dutchnews.nl/features/2019/03/wynias-week-thierry-baudets-meteoric-electoral-rise-explained/?fbclid=IwAR13IiH9r-0Z6XWB91vng9JsQ1GWJe9xT0HjpZA0H95IXA7J1XTfZIrdrk0

Hollannissakin oli ilmastovaalit. Ei ne sitäkään ideaa Suomessa keksineet.

Tuli mieleen: Ehkä ne Kreikka & kumpp. tuet ja pankkien pelastaminen aletaan pikkuhiljaa maksattaa, keillä muillakaan kuin niillä joilla on niitä varaa maksaa. Miten tämä ilmasto parissa vuodessa niin kriisiytyi?
« Viimeksi muokattu: 27.03.2019, 03:38:10 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 645
 • Liked: 8036
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
Vs: 2017-03-15: Suuri Hollannin vaalien seurantaketju
« Vastaus #359 : 30.03.2019, 17:39:50 »
http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272955-naiden-vaalien-suurin-skandaali


"YLE raportoi yli viikko sitten Hollannin - meidän tarkeimmän EU-viiteryhmämaan - vaalitulosta seuraavasti pienellä verkkouutisellaan https://yle.fi/uutiset/3-10699851:

"Foorumi demokratialle -puoluetta johtaa 36-vuotias Thierry Baudet, joka seuraa poliittisissa teemoissaan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin jalanjäljissä. Hän vastustaa maahanmuuttoa ja korostaa Hollanti ensin -teemaa kulttuuri- ja talousasioissa. Lisäksi hän vastustaa euroa ja haluaa Hollannin eroon Euroopan unionista."

Samaan aikaan YLE:n TV:n pääuutiset teki kaksi erillistä reportaasia Thaimaan vaaleista.

Tammikuun lopussa Maria Pettersson dynamiittityhmässä - tosin osin rehellisessä - Journalisti-lehden pääkirjoituksessaan julisti:

"Me päätämme, mistä vaaleissa puhutaan." https://www.journalisti.fi/artikkelit/2019/1/me-ptmme-mist-vaaleissa-puhutaan/

Hollannin vaalituloksen pimittäminen suomalaisilta on ehkä suurin koskaan tapahtunut journalistinen skandaali, koska Suomi varmistautuu ehkä vuosikymmeniin tärkeimpiin eduskuntavaaleihin.

V niin kuin Kettumedia päätti olla kertomatta Hollannin historiassa koskaan kokemattoman poliittisen mullistuksen suomalaisille, koska se olisi pilannut Kettumedian ilmastonmuutosvaalit. Kettumedia oli päättänyt, että nyt keskustellaan päättömiä ilmastonmuutoksesta ja jätetään tärkeät asia keskustelematta, koska keskustelu vaikeista ja tärkeistä asioista voisi liikaa suosia Halla-ahon persuja.

....."
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT