UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2016-05-21 MV: Paavi Franciscus siirtolaisongelmista  (Luettu 12744 kertaa)

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 169
 • Liked: 12724
 • Big Bear Market, Now Here
Paavi ei kannusta lisääntymään muslimien kanssa; tuo on infowarsin ja mv-lehden omituinen tulkinta. Paavi sanoo, että Euroopassa on alhainen syntyvyys ("demografinen tyhjyys") ja sitten (virheellisesti) väittää, että tilanne ratkeaisi (missään mielekkäässä mielessä) maahanmuutolla. Katolilaiset eivät voi mennä uskottomien kanssa naimisiin kuin erityistapauksessa.

Kannattaa lukea alkuperäisteksti.

Kyllä, paavilisä on yleensä mediassa sellaiset 50% ;D

« Viimeksi muokattu: 23.05.2016, 12:34:29 kirjoittanut Miniluv »
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

Rubiikinkuutio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 271
 • Liked: 2493
 • A fonte puro pura defluit aqua.

Kannattaa lukea alkuperäisteksti.

Luin. Sekin oli mokupaskaa. Tämä nykypaavi on kyllä todellinen kristuksen seuraaja maanpäällä.

Jossain irvailtiin, että katollinen kirkko seuraa aina luterilaisten uudistuksia viiveellä, mutta nyt tämä viive on näköjään kuroutunut hyvinkin pieneksi.
"Sananvapaus ei ole lupa loukata tai olla eri mieltä."

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 169
 • Liked: 12724
 • Big Bear Market, Now Here
Vs: 2016-05-21 MV: Paavi Franciscus siirtolaisongelmista
« Vastaus #32 : 23.05.2016, 12:22:39 »
Lainaus
Olennaista kuitenkin on, että Paavi ei tietenkään näe tuossa Matteuksen Evankeliumin kohdassa mitään väärää. Siis rinnastaessaan ISIS:in siihen, hän selvästi. antaa sille jonkinasteisen hyväksynnän. Kannattaa myös muistaa, että ISIS on valloittanut lähinnä muslimien alueita.

Mielestäni idea tuossa oli, että Matteuksestakin voi tehdä saman väärän tulkinnan kuin Isis tekee omista lähteistään.

Väärää tässä ideassa on se, että Isis on profeettansa Muhammedin uskollinen seuraaja.
« Viimeksi muokattu: 23.05.2016, 12:36:20 kirjoittanut Miniluv »
"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 033
 • Liked: 15946
Paavi Franciscus teki Merkelit, kutsui maahanmuuttajat Eurooppaan.

Pakolaisten paine on siirtymässä läntiselle välimerelle, eli Italian ja Espanjan painajaiseksi.

Paavin kutsumia vieraita voisi alkaa suoraan rahdata Vatikaaniin ja piikkilanka-aita ympärille, kunnes paavi alkaa huutaa hoosiannaa.
« Viimeksi muokattu: 23.05.2016, 13:40:15 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 033
 • Liked: 15946
Jeesus ja ISIS? Paavi vaihtoon, heti! IDA! Apua! :o

Ristiinnaulitseehan ISISkin, joten sitä voi pitää ainakin siinä mielessä kristillisenä.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Datamursu

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 26
 • Liked: 43
Katsotaan jos homma menee kaikkien taiteen sääntöjen mukaan... Vastaavaa uutista en ainakaan löytänyt.

Cruxnow sivuston, joka on osa The Boston Globe uutissivustoja, mukaan Paavi Francis on antanut varsin nuivaa kommenttia liittyen ns. "Pakolaistilanteesta". Alla muutamia lainauksia kirjoituksesta.

Lainaus käyttäjältä: Cruxnow
“Migrants should be treated according to certain rules, because migration is a right, but one which is highly regulated,” he said. “On the other hand, to be a refugee means coming from a terrible situation of war, anguish, hunger and the status of a refugee requires more care, more work.”

....

Francis is no doubt aware of this problem. During the press conference, he spoke of having met with an unnamed Swedish government official who informed him of Sweden’s inability to integrate the large numbers of foreigners arriving into the country.
He spoke to me of troubles they are having, Francis said, “because so many of them are coming that there isn’t time to settle them, find school, lodging, work, learn the language.”

....

“So what do I think of those who close their borders?” Francis asked. “I think that in theory no one should close their heart to a refugee, but those who govern must also exercise prudence. They should be very open to receiving them, but they should also calculate how they will be able to settle them, because a refugee must not only be welcomed, but also integrated.”
“And if a country is only able to integrate 20, let’s say, then it should only accept that many. If another is able to do more, let it do more,” he said.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 653
 • Liked: 27636
Le Figaro kertoo paavin uusista maahanmuuttoajatuksista. Hän vastustaa kaikkea maahanmuuton rajoittamista.

Lainaus
Paavi Franciscus ehdottaa 21 toimenpidettä pakolaisten vastaanottoon

Le Figaro 22.8.2017 juttu ranskaksi

Paavi vahvistaa taas kerran konkreettisilla ehdotuksillaan vastustavansa kaikkia maahanmuuton rajoituksia. Hän kannattaa erityisesti "humanitaaristen viisumien myöntämistä" ja kehottaa suosimaan "perheenyhdistämisiä".

Kyse ei ole ohjelmasta, vaan paavin vuosittain kirjoittamasta kirjeestä 104° "journée mondiale du migrant et du réfugié" -julkaisuun (21.8.2017). Paavi Franciscusin 15.8.2017 allekirjoittamat viisi tiivistä sivua tekstiä sisältävät kuitenkin 21 konkreettista toimenpidettä, jotka ovat toimintaohjelman luontaisia ja summaavat yhteen hänen ajatuksiaan maahanmuuttokysymyksistä. Hän kehottaa yhtäläisesti sekä lähtömaita, että kohdemaita tekemään laittomasta maahanmuutosta laillista.

Kirjoituksessaan paavi ajaa laajamittaista, anteliasta ja laillisesti organisoitua siirtolaisten ja pakolaisten vastaanottoa mainitsematta minkäänlaisista maahanmuuttajavirtojen rajoituksista, joista hän kuitenkin puhui ja jotka hän oikeutti palatessaan Ruotsista marraskuussa 2016. Silloin kyse oli vastaanottokapasiteettiin liittyvistä rajoituksista.

Paavin tavoite on muuttaa asenteita ja painostaa kansainvälistä yhteisöä, jotta se omaksuisi vuoden 2018 loppuun mennessä kaksi globaalia sopimusta, toinen koskien pakolaisia ja toinen maahanmuuttajia. Näiden sopimusten periaatteita kannatettiin 19. syyskuuta 2016 YK:n huippukokouksessa.

"Vähimmäistoimeentulon takaaminen"

Nykyiselle paaville maahanmuuttajien ja pakolaisten vastaanottaminen on ehdoton prioriteetti. 8. heinäkuuta 2013 hän omisti ensimmäisen matkansa paavina tälle teemalle vieraillessaan Lampedusan saarella vaatiakseen eurooppalaisia avaamaan porttinsa. Sitten uudistaessaan Vatikaania hän perusti uuden "Dicastère pour le Service du Développement humain intégral" -ministeriön, jonka maahanmuuttajista ja pakolaisista vastaava osasto on hänen tahdostaan, poikkeuksellisesti ja symbolisesti, asetettu suoraan hänen alaisuuteensa.

Paavi muistuttaa kirjeessään häntä ohjaavasta ensimmäisestä perusperiaatteesta: "Kaikki maahanmuuttajat, jotka kolkuttavat portillamme ovat tilaisuus kohdata Jeesus, joka samaistui kaikkien aikakausien muukalaisiin, vastaanotettuihin tai torjuttuihin."

Tässä on paavi Franciscuksen maahanmuuttoa koskeva 21 toimenpiteen lista.

1. "Turvallisten ja laillisten maahantulomahdollisuuksia" kehittäminen kohdemaissa: Erityisesti "myöntämällä humanitaarisia viisumeja", joita annettaisiin "laajennetun ja yksinkertaistetun" mallin mukaan ja suosimalla "perheenyhdistämisiä".
2. Laittomien reittien karttamiseksi tulee moninkertaistaa "humanitaaristen käytävien määrä pakolaisille ja kaikkein heikoimmassa asemassa oleville".
3. Tulee luoda "tilapäisten erikoisviisumien" -järjestelmä "heille, jotka pakenevat konflikteja naapurimaihin".
4. Ei pidä ryhtyä pakolaisten ja "kelpaamattomien" maahanmuuttajien "kollektiivisiin ja mielivaltaisiin karkotuksiin", etenkin kun on kyse henkilöiden lähettämisestä maihin, jotka "eivät kykene takaamaan arvokkuuden ja perusoikeuksien kunnioittamista".
5. "Henkilön turvallisuus tulee aina asettaa kansallisen turvallisuuden edelle": Tämän johdosta "rajavalvontahenkilöstöä on koulutettava riittävästi", jotta maahanmuuttajien ja pakolaisten "ensivastaanotto" on "asianmukaista ja arvokasta".
6. On löydettävä "vaihtoehtoisia ratkaisuja niiden henkilöiden säilyttämiseen, jotka tulevat maahan ilman lupaa".
7. Lähtömaissa on luotava järjestelmä lailliselle siirtolaisuudelle, jotta voidaan torjua ihmissalakuljettajien "laittomia värväyskäytäntöjä".
8. Kohdemaissa "maahanmuuttajille on taattava lähetystöjen apua" ja "oikeus pitää aina hallussaan omia henkilöllisyystodistuksia", on tarjottava oikeuspalveluja ja "mahdollisuus avata pankkitilejä", sekä "on taattava vähimmäistoimeentulo".
9. Kohdemaassa heille tulee taata "vapaa liikkuminen, työnteon mahdollisuus ja mahdollisuus käyttää telekommunikaatiovälineitä".
10. Niille henkilöille, jotka haluavat palata takaisin kotimaihinsa on luotava "ohjelmia ammatillista ja sosiaalista uudelleen integroitumista varten".
11. "Alaikäisiä maahanmuuttajia" on suojeltava ja on vältettävä "kaikkia säilöönoton muotoja", ja on taattava "säännöllinen pääsy ensimmäisen ja toisen asteen koulutukseen".
12. Kaikille lapsille on myönnettävä maan kansalaisuus "syntymähetkellä".
13. On taisteltava maahanmuuttajien ja pakolaisten "kansalaisuudettomuutta" vastaan säätämällä "kansalaisuuden saamista koskevia lakeja".
14. Maahanmuuttajille ja pakolaisille on annettava rajoittamaton mahdollisuus käyttää "kansallisia terveydenhoitopalveluja ja eläkejärjestelmiä" ja "palatessaan takaisin kotimaihinsa heidän rahakorvauksensa on lähetettävä sinne".
15. On taattava "kaikille maassa oleville ulkomaalaisille ammatin- ja uskonnonvapaus".
16. On edistettävä "maahanmuuttajien ja pakolaisten sosiaalista ja ammatillista integroitumista, taaten kaikille - myös turvapaikanhakijoille - työntekomahdollisuus, kielikoulutusta ja aktiivista kansalaisuutta".
17. Tulee estää "alaikäisten maahanmuuttajien" tuottavan työn "väärinkäyttö".
18. On suosittava "perheenyhdistämisiä - mukaan lukien isovanhemmat, veljet ja siskot, ja lapsenlapset - asettamatta heille koskaan taloudellisia kapasiteettivaateita".
19. On lisättävä "vammaisiin" maahanmuuttajiin, pakolaisiin ja turvapaikanhakijoihin kohdistettavaa huomiota ja tukea.
20. On autettava enemmän maahanmuuttajia vastaanottavia kehitysmaita.
21. Integrointi on järjestettävä "tukahduttamatta" maahanmuuttajien "kulttuuri-identiteettiä ja tarjoamalla kansalaisuutta", joka "ei riipu taloudellisesta ja kielellisestä kapasiteetista" ja "tarjoamalla erityisiä laillistamisväyliä maassa mahdollisesti pitkään viipyville maahanmuuttajille".

Lihavointi mun.

... että sellainen paavi.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 653
 • Liked: 27636
Tulipahan mieleen, että tuosta ohjelmasta voisi toteuttaa ensin pilotin Vatikaanissa. Jos resepti on suuri menestys, niin sitten voisivat Vatikaanissa paukutella henkseleitä ja todeta, jotta "mitä me sanottiinkaan". Toisaalta jos resepti on susi ja johtaa katastrofiin, niin silloin vahingot rajoittuvat vain yhteen pieneen valtioon ja muut säästyvät virhearvioksi osoittautuneelta suunnitelmalta. Mielestäni tämä olisi reilu diili empirian selvittämiseksi.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Aksiooma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 297
 • Liked: 11575
 • Arvokonservatiivi ja 2000 luvun fennomaani
^ Olin ehdottamassa aivan samaa. Paavi voisi ottaa Vatikaaniin aluksi vaikka 10.000 elintasopakolaista. Kyllä tämä nykyinen paavi on myynyt sielunsa jo ajat sitten. Aivan varmasti osa jotain Globaalia Hallintoa, mitä yrittää ajaa omalta osaltaan kuin käärmettä piippuun. Valkoista savua odotellessa.
Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan kansakunnan elinedut ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi. -Risto Ryti

Jordan Peterson: Postmodernism - How and why it must be fought https://youtu.be/Cf2nqmQIf

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 606
 • Liked: 14703
Lainaus
Henkilön turvallisuus tulee aina asettaa kansallisen turvallisuuden edelle.

Eurooppalaisten henkilöiden turvallisuus = kansallinen turvallisuus.

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 397
 • Liked: 4789
 • Understanding is a three-edged sword.
Jos ei ole mitään sanottavaa itse ketjun aiheesta, niin jätetään sanomatta. Ei tästä ketjusta tehdä mitään yleistä paaviketjua eikä myöskään aleta jauhaa katolilaisuudesta.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 653
 • Liked: 27636
Lainaus
Henkilön turvallisuus tulee aina asettaa kansallisen turvallisuuden edelle.

Eurooppalaisten henkilöiden turvallisuus = kansallinen turvallisuus.

Näinhän se on. On hämmentävä ajatus, että ulkomaalaisen henkilön turvallisuus menisi kansallisen turvallisuuden (=meidän turvallisuutemme) edelle, vaikka täällä jo presidenttiä myöten horistaan tuon suuntaisia. Olisi mielenkiintoinen tilanne, kun idästä alkaisi rynnäköidä rajan yli vihreitä miehiä, mutta heitä ei saisi asein pysäyttää, ettei tule pipi, koska paavin doktriini. Onneksi täällä ei juuri katolisia ole, mitä nyt yksi tunnettu konna.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 094
 • Liked: 8149
 • Manner-Suomen Tasavalta
Tällainen politiikka johtaisi muun muuassa siihen, että roomalaiskatoliset valtiot lakkaavat olemasta maailmassa. Paavi siis käytännössä yrittää samaa kuin muutkin rajoittamatonta maahanmuuttoa kannattavat valtiojohtajat, eli oman valtionsa ja kaikkien samanlaisten valtioiden lopullista lakkauttamista. Ei ole tiedossa ymmärtääkö paavi tämän, mutta se ei ole oleellista, koska lopputulos on kuitenkin sama.

Lisäys: on mielenkiintoista miten tämä vaikuttaa roomalaiskatolisissa maissa, kuten Latinalaisen Amerikan maissa, ja Puolassa. Puolahan on ollut tosi konservatiivinen sekä uskonnollisesti että maahanmuuttoasioissa. Kumpi menee edelle, kun paavi alkaa vastustamaan muukalaisvastaisuutta? Vastaavasti Latinalaisessa Amerikassa tämä varmasti otetaan positiivisemmin vastaan, koska siellä maahanmuutto tarkoittaa lähinnä latinojen maahanmuuttoa Yhdysvaltoihin ja Kanadaan, mitä ei tietenkään pidetä huonona asiana.

Lisäys 2: meillähän on yhä ulkoministerinä katolilainen Timo Soini, nyt äkkiä joku toimittaja kysymään Timolta että mites nyt kun olet ulkoministeri, ja uskovainen, ja Paavi vaatii rajojen lakkauttamista? Miltä nyt tuntuu? Mitä mietteitä tämä sinussa herättää? Oletko eri mieltä paavin kanssa? :D
« Viimeksi muokattu: 24.08.2017, 22:26:56 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 087
 • Liked: 22990
 • Ego sum Spartacus
Paavi Fransiscus on vielä pahempi mokuttaja kuin piispat Irja Askola ja Kari Mäkinen, täysi katastrofi koko ukko.

https://www.youtube.com/watch?v=vGgEAoJJKG0

acc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 879
 • Liked: 2819
Paavin maahanmuutto-ohjelma "vastustaa kaikkia maahanmuuton rajoituksia" ei ole yllätys. Yhdysvaltalainen syvästi uskovainen, katolilainen Ann Barnhardt on kirjoittanut paljon Vatikaanista ja paavista.

Barnhardt antaa ymmärtää paavi Jorge Mario Bergoglion olevan marxilainen anti-paavi, jonkinlainen Saatana, joka tuhoaa katolisen kirkon. Mutta valitettavasti katolisella kirkolla ei ole rasitteenaan vain nykyistä paavia. Organisaatio tuntuu kuhisevan ateisteja, homoja, pedofiileja ja ahneita oman edun tavoittelijoita.

Barnhardtin kirjoituksiin voi tutustua hänen sivuillaan http://www.barnhardt.biz 
2017 Personality 13: Existentialism via Solzhenitsyn and the Gulag
(Huomaa: käsittämätön feministin raivokohtaus, kohta 42:00 eteenpäin)
https://www.youtube.com/watch?v=w84uRYq0Uc8

alussaolisana

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 060
 • Liked: 2972
 • 17 v.
Paavi haluaa liittovaltion. Siksi. Katolisilla on enemmistö EUssa ja sillä sekunnilla, kun EUsta tulee liittovaltio, paavista tulee ehkä jopa EUn vaikutusvaltaisin henkilö. Protestanttiset alueet kaatuvat silloin paavin syliin. Vatikaani on täysillä mukana tässä projektissa, enkä ihmettele lainkaan, että luterilaisille alueille, kuten Ruotsiin on syötetty niin paljon tulijoita. Paavi on myös historian ensimmäinen jesuiittapaavi. Se ei ole sattumaa. Jesuiitat ovat olemassa vain ja ainoastaan Vatikaanin vallan palauttamista varten. Edelleen ei ole sattumaa, että heitä on paljon Goldman Sachs'issä ja ilmeisesti myös Federal Reservessä.

Toki minulla on paavin lakin muotoinen foliomyssy päässäni aina kotosalla.
"Harmageddonin tapahtumapaikka sijaitsee nykyisessä Israelissa Afulan kunnassa (38 900 asukasta) ja sinne voi ajaa valtatie 66:a pitkin. Kunta mainostaa itseään sloganilla "Afula, hauska paikka asua"."

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 099
 • Liked: 7584
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
... että sellainen paavi.

Argentiinasta on kotoisin. Voi selittää hänen mielenlaatuaan. Argentiina on perintenen siirtolaisuuden vastaanottajamaa, joka noudatti USA:n ohella Ius Soli -periaatetta, eli että syntyvän lapsen kansalaisuuden määrittää maa jossa hän syntyy, eikä vanhempien kansalaisuus. Siirtolaisia paapottiin vielä vähemmän kuin pohjoisessa suuressa esikuvavaltiossa. Etelän intiaanit kansanmurhattiin 1800-luvulla ja tilalle tuotiin köyhiä espanjalaisia ja italialaisia, jotka toisin kuin intiaanit, olivat valmiit työskentelemään latifundoilla. Haaveet suuresta kansallisesta tulevaisuudesta jäivät vaillinaiseksi, muun muassa oloisuhteisiin nähden vastuuttoman löyhäkätisen talouspolitiikan takia etenkin Peronin aikana. Suuria ja toteuttamattomia lupauksia ovat harrastaneet ja haihattelevaa vasemmistoradikalismia ja niiden törmätessä syntyviä konflikteja myös.

Katolinen kirkko on sopeutunut aikanaan Etelä-Amerikan oikeistodiktatuureja ja tukenut niitä, joten se instituutiona (macchivellimäisesti) sopeutunee myös liberaaliin aikaamme.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

Teaparty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 310
 • Liked: 4507
 • I will stand my ground
Olisipa Suomessakin Le Figaron kaltainen sanomalehti
Todella virkistävää lukea journalismia vailla ihme kommarivänkäystä

Ja itse juttuun... paavin käskyt selittävät Timo Soinin toiminnan 100%. Muut uuvatit ovat sen verran tyhmiä, etteivät tajua olevansa Rooman kirkolla töissä.

Uimakoulutettava

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 133
 • Liked: 4314
 • Kukkahattubingoava kristitty eli väärämielinen VHM
Le Figaro kertoo paavin uusista maahanmuuttoajatuksista. Hän vastustaa kaikkea maahanmuuton rajoittamista.

Lainaus
Paavi Franciscus ehdottaa 21 toimenpidettä pakolaisten vastaanottoon

Le Figaro 22.8.2017 juttu ranskaksi

Paavi muistuttaa kirjeessään häntä ohjaavasta ensimmäisestä perusperiaatteesta: "Kaikki maahanmuuttajat, jotka kolkuttavat portillamme ovat tilaisuus kohdata Jeesus, joka samaistui kaikkien aikakausien muukalaisiin, vastaanotettuihin tai torjuttuihin."Niin...

Koska jihadisti katkaisi katolisen papin kurkun katolisen kirkon alttarin ääreen, joku voisi epäillä paavin erehtymättömyyttä, mutta onneksi hän voi tarvittaessa itse julistaa olevansa erehtymätön.

https://hommaforum.org/index.php/topic,114703.0.html

Jos paavi järjestäisi mokutushurmoksellisen rukousaamiaisen, Vatikaaniin voisivat lentää Suomen itseoikeutettuina edustajina pääministeri Sipilä, ministeri Soini ja ministeri Risikko. Sipilä ei ota "harha-askelia", hän ei anna Suomen käpertyä sisäänpäin: Sydän, rajat ja valtimot auki.

"Taisi Merkel todeta tuossa keskustelussa lainaten edeltäjiään, että joka unohtaa EU-projektin, pitäisi käydä sotilaiden haudoilla sitä muistelemassa" :flowerhat:

Päälahjoittaja Sipilä

"Teko oli rikos ja siinä käytettiin väkivaltaa. Uhriksi otettua naista sormeiltiin vaatteiden alta. Ja siinä kaikki."

Dr. Kemppinen

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 116
 • Liked: 6176
Eurooppalainen terveydenhoito kuuluu koko maailmalle! Erikoisuutena oleva toimeentulotuki myös!

(Ihan oikeasti, jossain vaiheessa terveydenhoitoa saa vain erillisellä vakuutuksella ja toimeentulotuki muuttunut soppatykiksi ja yömajaksi? Jos tuota muutosta ei tehdä, on veroprosentti tai julkinen lainanotto palveluiden ylikysynnän jälkeen aivan järjetön.)

Toisaalta tämä voisi olla katolisen kirkon tahtotila, sillä nuo sosiaalijärjestelmät ovat heijastuksia kommunismista ja katolinen kirkko vastusti kaikista kirkkokunnista kenties kaikkein eniten kommunistiaatetta. Käsittääkseni katolisen kirkon viimeisin julkinen ihmehän kosketti 1910-luvun alussa "Venäjältä nousevaa harhaoppia".

Tulemme elämään vielä hyvin väkivaltaisia aikoja sen jälkeen, kun sosiaaliapuun oppineet joutuvat luopumaan saavutetuista eduistaan.

rooster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 552
 • Liked: 2165
Koska jihadisti katkaisi katolisen papin kurkun katolisen kirkon alttarin ääreen, joku voisi epäillä paavin erehtymättömyyttä, mutta onneksi hän voi tarvittaessa itse julistaa olevansa erehtymätön.

https://hommaforum.org/index.php/topic,114703.0.html

Jos paavi järjestäisi mokutushurmoksellisen rukousaamiaisen, Vatikaaniin voisivat lentää Suomen itseoikeutettuina edustajina pääministeri Sipilä, ministeri Soini ja ministeri Risikko. Sipilä ei ota "harha-askelia", hän ei anna Suomen käpertyä sisäänpäin: Sydän, rajat ja valtimot auki.
Sanotaanko näin, että olisi erittäin mielenkiintoista nähdä millainen reaktio syntyisi jos näin kävisi. Protestanttisissa maissa tuskin tapahtuisi juuri mitään mutta katolilaisten maiden reaktio voisi olla todella paha.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 832
 • Liked: 9264
Vs: 2016-05-21 MV: Paavi Franciscus siirtolaisongelmista
« Vastaus #51 : 25.08.2017, 20:53:15 »
En nyt allekirjoita täysimääräisesti edellä olevien kirjoittajien analyysejä. Nimittäin, latinalaisesta Amerikasta en tiedä tarkkaan mutta Euroopassa katolinen kirkko on menettänyt täysin arvovaltansa kuten kristinusko yleensäkin. Euroopassa ei ole ainuttakaan maata jossa kansalaisten enemmistö lotkauttaisi korvaansa sille mitä paavi sanoo.

Euroopan alhaisimmat syntyvyysluvuthan on nykyään Etelä-Euroopan katolisissa maissa ja katolisuudessahan ehkäisyn ja abortin kuuluisi olla kielletty.

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 490
 • Liked: 8764
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: 2016-05-21 MV: Paavi Franciscus siirtolaisongelmista
« Vastaus #52 : 25.08.2017, 21:36:26 »
En nyt allekirjoita täysimääräisesti edellä olevien kirjoittajien analyysejä. Nimittäin, latinalaisesta Amerikasta en tiedä tarkkaan mutta Euroopassa katolinen kirkko on menettänyt täysin arvovaltansa kuten kristinusko yleensäkin. Euroopassa ei ole ainuttakaan maata jossa kansalaisten enemmistö lotkauttaisi korvaansa sille mitä paavi sanoo.

On Puola ja Liettua. Ehkä myös läntinen Ukraina. Ja kyllä kirkon nuorten päivät ovat Euroopassakin paljon suurempi festivaali kuin mikään muu. Viimeksi Krakowassa taisi olla todellinen kansainvaellus. Siitä ei vain uutisoitu vaan siitä, että Franciscus antoi lentekoneessa haastattelun mediassa.

Näissä pitäisi ymmärtää, että koko kirkon yhteiskunnallinen opetus perustuu siihen, että mitään käytännön politiikan ohjeita millekään maalle tai puolueelle ei anneta. Eikä paavi ole erehtymätön tuollaisissa puheissa, jotka pidetään jonkun kansainvälisen päivän johdosta. Ne eivät siis ole toimintaohjeita.

Kannattaa myös huomata, että tuota puhetta ei taida olla suunnattu nimenomaan Eurooppaan, vaan se on tarkoitettu yhtä sopivaksi jenkeille, kenialaisille, australialaisille, filippiiniläisille jne...

Tuo ohjelma on päivänpoliittisesti todella huono eikä toimi edes alusta silloin, kun rajojen yli virtaa enemmän väkeä kuin kyetään vastaanottamaan. Toisaalta maailmassa, jossa jonkinlainen oikeudenmukaisuus vallitsisi, tuo ohjelmakin voisi erittäin hyvin toimia ja sitä jopa pitäisi noudattaa. Meidän ihan oma asiamme on tehdä omat maamme tai maakuntamme sellaisiksi, että edes niissä vallitsisi oikeudenmukaisuus.
qui non est mecum adversum me est

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 099
 • Liked: 7584
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Le Figaro kertoo paavin uusista maahanmuuttoajatuksista. Hän vastustaa kaikkea maahanmuuton rajoittamista.

... että sellainen paavi.

Googletin ja löysin sivun missä on paavin kirje, jossa on yleisluontoinen viesti 104:lle kirkon maahanmuuttokongressille. Kirjeessä paavi tuntuu lähinnä kytkevän linjauksensa omiin edeltäviinsä ja edeltäjiensä toimenpiteisiin. Itse konkreettisten 21 toimenpiteen listaa en netistä pikasilmäyksellä löytänyt. Olisikohan jäsen IDA:lla pääsy tarkempien lähteitten äärelle? :)
« Viimeksi muokattu: 26.08.2017, 15:27:48 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 653
 • Liked: 27636
2017-08-25 Italialaiskolumni: Paavi Francesco Soros
« Vastaus #54 : 06.09.2017, 20:14:55 »
Paavi Franciscus ehdottaa 21 toimenpidettä pakolaisten vastaanottoon

Le Figaro 22.8.2017 juttu ranskaksi

Paavi vahvistaa taas kerran konkreettisilla ehdotuksillaan vastustavansa kaikkia maahanmuuton rajoituksia. Hän kannattaa erityisesti "humanitaaristen viisumien myöntämistä" ja kehottaa suosimaan "perheenyhdistämisiä".
(...)

Italialaislehden mielipidekirjoituksessa arvioidaan nykyisen paavin julistuksia ja lausumia. Samalla kirjoituksessa hahmotellaan globaalin valtapolitiikan toimijoita, tavoitteita ja aatteita.

Lainaus
Paavi Francesco Soros

Giampaolo Rossi

Il Giornale 25.8.2017 juttu italiaksi

OLEN HUOLISSANI

Sanon tämän raskain sydämin, mutta tämä paavi huolestuttaa minua. Minua huolestuttaa hänen ideologinen ekstremisminsä ja syvällisyyden puuttuminen, kun hän käsittelee historiallisesti tärkeitä aiheita, jotka ravistelevat yhteiskuntamme perustaa. Olen huolestunut hänen tarkkaan ajoitetusta mediastrategiastaan, joka on täysin yhtenäinen valtavirran kanssa ja se vaikuttaa viehättävän häntä suunnattomasti. Minua huolestuttaa se, että hän sanoo juuri sen, mitä maailman eliitti haluaa kuulla sanottavan. Minua huolestuttaa eräiden aiheiden osalta nähdä katolisen kirkon alistuvan ajan hengelle seuraten pahimpia teknokraattiglobalismin linjoja, jonka seuraukset me kärsimme nahoissamme. Minua huolestuttaa kuulla paavin puhuvan maahanmuutosta kuin Open Societyn paperi.

Jos Kristuksen vikaari, roomalaiskatolisen kirkon päämies, näyttää olevan Soros-kopio, niin ehkä silloin meidän kaikkien tulisi huolestua. Jos hän saa ylistystä Emma Boninolta[1] ja on vaikea erottaa hänen sanomaansa Roberto Savianon artikkelista[2], niin se tarkoittaa, että kirkko on lakannut olemasta "uskomaton" tullakseen banaalilla tavalla uskottavaksi.

UTOPIA JA IRREALIA

Paavi Francescon maahanmuuttoa koskevat kannat ja lausunnot hämmentävät utopistisuudellaan ja epärealistisuudellaan, sekä poikkeamalla radikaalilla tavalla paavien Johannes Paavali II:n ja Benedictus XVI:n opetuksista. Heille "maasta pois muuttamisen oikeuden" (joka jo paavi Johannes XXIII oli vahvistanut Mater et Magistra -kiertokirjeessään) edelle meni aina vielä korkeampi oikeus: "Oikeus olla muuttamatta maasta pois, eli oikeus elää rauhassa ja arvokkaasti omassa kotimaassaan" (Johannes Paavali II).   

Maahanmuuttofanaatikko Bergoglio [nykyinen paavi] ei huomioi ollenkaan sitä, että vastaanottamisvelvollisuus "on aina mukautettava yhteen maahanmuuttajia vastaanottavan maan vaateiden kanssa" (Johannes Paavali II) ja että "jokaisella valtiolla on oikeus kontrolloida maahanmuuttajavirtoja ja soveltaa politiikkaa, jonka ohjenuorana on yhteiskunnan hyvään tähtäävät yleiset vaateet" (Benedictus XVI).

Maahanmuutto aiheuttaa järisyttäviä seurauksia myös kansakuntien identiteeteille, jotka internationalisti Bergogliolle ovat marksilaisia ylärakenteita, mutta kirkon oppien mukaan kansainvälisen järjestelmän keskeisiä elementtejä, kuten Benedictus XVI osoitti vuonna 2012 puhuessaan Italian kuntaliiton (ANCI) kunnanjohtajille: "On osattava sovittaa yhteen solidaarisuus ja lain kunnioitus, jotta yhteiskunnallisessa yhteiselossa ei synny mullistuksia ja on huomioitava lakiperiaatteet, sekä kulttuuritraditio - myös uskonnollinen -, joista  on johdettavissa Italian kansakunnan alkuperä". Tämä periaate pätee kaikkiin kansakuntiin.

On syytä tehdä selväksi eräs asia: Puheenaiheena ei ole rakkaus ja vastaanottaminen, jolla jokaisen kristityn tulee kohdata kärsiviä ja tarpeessa olevia; hurskauden perusta, jonka alkuperä on Jeesuksen opetuksessa, hänen ylösnousemuksessaan ja apostolien historiallisessa työssä.

Puheenaiheena ei ole katolisen kirkon periaate "universaali yhteinen hyvä, joka kattaa koko ihmiskunnan ylittäen kaiken kansallisen itsekkyyden" (Johannes Paavali II puheesta).

Puheenaiheena on maahanmuuttofundalismia halaavan paavin ajan hengen taju, jolla hän trivialisoi tämän globaalien voimien liikkeelle laittaman exodukseen historiallisen draaman aivan kuin se olisi ainoastaan Euroopan rasistien ja ksenofobien aiheuttama kansallista itsekkyyttä koskeva ongelma.

Paavi Franciscon äskettäinen viesti ei ole vallankumouksellinen, eikä kapinallinen; kyse on yksinkertaisesti tämän paavinkauden omistamisesta tälle projektille.

“NO STATE, NO BORDERS” -KIRKKO

Italian media on jumiutunut paavi Franciscon vaatimaan Ius Soli teemaan, "oikeus kansalaisuuteen syntymän perusteella"; mutta tosiasiassa tämä kohta on tulkittu mielivaltaisesti, sillä sen konteksti koski isänmaattomuutta, eli kansalaisuuden puuttumista, jota "esiintyy aina välillä maahanmuuttajien ja pakolaisten keskuudessa".

Kuitenkin se tosiasia, että tämän paavin lausunnot johtavat väärinkäsityksiin ja manipulaatioon, paljastaa hänen korkeutensa epämääräisyyden, joka vaikuttaa joka kerta pyrkivän provosoimaan.

Hänen lausunnoissaan esiintyy kuitenkin kohtia, jotka osoittavat tämän paavin todella haluavan katkaista siteet Lännen historiaan.

VALTIO JA KANSAKUNTA: Francesco sanoo, että ihmisyksilön keskeisyys "velvoittaa aina asettamaan yksilön turvallisuuden kansallisen turvallisuuden edelle". Tämä lause itsessään liittyy kirkon ja Lännen perinteisiin: Elämän pyhyys edellyttää, että ei ole olemassa valtionetua [raison d'État], joka on ihmishenkeä korkeammalla. Hallituksilla on moraalinen velvollisuus pelastaa maahanmuuttajia ja suojella henkilöitä, jotka saapuvat pakoreittejä pitkin. Jos paavi kuitenkin väittää, että maahanmuutto pitää hyväksyä maan yhteiskunnan turvallisuudesta välittämättä, niin silloin ollaan vaarallisilla vesillä.

Modernit kansakunnat eivät perustu jumalallisiin periaatteisiin, vaan ne perustuvat ryhmäidentiteettien, yksilön vapauden ja turvallisuuden väliseen kompromissiin - ja juuri valtion tulee taata nämä. Jos valtio ei täytä tätä velvoitettaan, niin syitä sen olemassaololle on yksi vähemmän. Silloin "kansallinen turvallisuus" ei olisi valtionetu, vaan yksittäisten kansalaisten henkilökohtainen turvallisuus, josta jokaisen kansakunnan valtiojärjestelmän on huolehdittava, sillä sanktiona on muuten valtion ja yksilön välisen luottamussuhteen hajoaminen.

Ehkä paavi Francesco ei ymmärrä sitä, mutta hänen sanansa tuhoavat koko länsimaisen demokratian perustan ja hänen kantansa on kauhistuttavan lähellä Soroksen lapsenlapsien näkemystä näiden marssiessa Euroopan kaupungeissa kantaen transparentteja: “No State, no borders”.

YKSILÖN VASTUU: Paavi Francesco väittää myös, että täytyy "suosia perheenyhdistämisiä - mukaan lukien isovanhemmat, veljet ja siskot, sekä lapsenlapset - asettamatta koskaan taloudellisia vaateita tälle toiminnalle".

Toisin sanoen tämä merkitsee sitä, että maahanmuuttajan tullessa laittomasti rajan yli maan kansalaiset eivät joudu ottamaan taakakseen vain häntä, vaan perheenyhdistämisen nimissä myös hänen sukulaisensa. Sen perheen, jonka hän on hajottanut päättäessään muuttaa maastaan pois (paitsi tietenkin niissä tapauksissa, joissa henkilö on paennut todellisen vainon johdosta).

Tämän periaatteen mukaan maahanmuuttajalle ei opeteta yksilön vastuun etiikkaa, vähitellen tapahtuvaa itsensä toteuttamista työn, henkilökohtaisen ja taloudellisen kasvun kautta, jotta hän voisi sitten parantaa elinolojaan ja varmistaa itse kykenevänsä elättämään perheensä.

Tässä piilee jo jotakin enemmän kuin velvollisuus humanitaariseen vastaanottamiseen tai sosiaaliseen työhön osallistumisesta (pyhä asia). Tässä ei ole kyse kirkon sosiaalisesta opista; tässä on kyse sosialistisesta opista.


MAAHANMUUTTO PÄÄMÄÄRÄNÄ

Puolalainen ja saksalainen paavi, jotka ovat universaalin eurooppalaisen - mutta kansalliselle identiteetille perustuvan - sivilisaation lapsia, näkivät globaalin maahanmuuton historialliset dimensiot saavana tragediana, joka oli kohdattava solidaarisuudella, rakkaudella, vastaanottavuudella, mutta samaan aikaan tarvittavalla realismilla koko yhteiskunnalliselle ja kulttuuriselle rakenteelle aiheutuvan mullistuksen merkityksen ymmärtämiseksi.

Tästä syystä edelliset paavit katsoivat "oikeuden olla muuttamatta pois maasta" olevan korkeammalla kuin oikeuden muuttaa pois
; tästä syystä heidän toimensa tähtäsivät niiden turmiollisten syiden poistamiseen, jotka aiheuttivat tätä siirtolaisuutta: Johannes Paavali II:lle ne olivat sotia ja Benedictus XVI:lle kehitykselle välttämättömän taloudellisen vapauden puuttuminen.

Sitä vastoin tälle argentiinalaiselle ja kolmannen maailman paaville globaali maahanmuutto näyttää olevan päämäärä, toteutettava projekti; Miljoonien ihmisten repäisemistä juuriltaan omasta maastaan, omista vuosisataisista traditioistaan ja identiteeteistään pidetään pohjimmiltaan hyödyllisenä asiana globaalia integraatiota koskevan ekumeenisen unelman toteuttamiseksi. George Soroksella on aivan identtinen ja sama näkemys.

On yllättävää, että tämä paavi ei sanallakaan tuomitse maahanmuuttoon johtaneita syitä; Lännen humanitaarisia sotia (Irakissa, Afganistanissa, Libyassa, Syyriassa, Jemenissä), jotka ovat tuottaneet miljoonia pakolaisia.

Myöskään ei yhtään ihmissalakuljettajiin kohdistuvaa tuomitsemista, vaikka he ruokkivat koko maailman laitonta maahanmuuttoa.

Hän ei varoita Eurooppaan kohdistuvasta demografisesta uhasta, joka seuraavien vuosikymmenien aikana muuttaa Euroopan luonteen, ja sen kulttuuri- ja uskontoidentiteetin (tosiasiassa paavi näkee aivan samoin kuten eliitti maahanmuuton olevan ratkaisu Euroopan demografiseen kriisiin).
 
Hän ei mainitse sanallakaan, että tämä globaali maahanmuutto köyhdyttää edelleen jo nyt köyhiä maita riistäessään niiden ihmis- ja kompetenssiresursseja, ja sen myötä myös toivon paremmasta tulevaisuudesta, synnyttäen kierteen joka ajaa maahantulijoiden lähtömaita vielä kurjempaan köyhyyteen ja köyhdyttää samalla vastaanottavia maita, jotka eivät kykene kantamaan tämän raamatullisen exoduksen yhteiskunnallisia seurauksia ja vaikutuksia.

JOS KIRKOSTA TULISI EI-VALTIOLLINEN ORGANISAATIO

Vuosisatojen aikana kirkon realismi on ollut seurausta sisäisestä jännitteestä, jonka on synnyttänyt tietoisuus maailmassa olemisesta maailmaan kuulumatta. Tämä jännite (tuskallinen ja repivä jokaiselle yksittäiselle kristitylle) on antanut kirkolle mahdollisuuden kohdata todellisuus metahistoriallisella visiolla, joka on antanut arvostelukykyä kaikille sen arvioille ja syvällisyyttä sen kaikille toimenpiteille.

Paavi Francescon kirkko on valinnut toisenlaisen tien, ehkä tiedostamatta: Se on olemista maailmassa kuuluen maailmaan.

Jos kirkko ei kuitenkaan enää kykene metahistorialliseen ulottuvuuteen ja jos se kutistuu suureksi globaaliksi ei-valtiolliseksi järjestöksi, joka kykenee vain kohtaamaan sivilisaatiomme historian ja kriisien myllerryksiä, niin kuinka se voi edelleen kehottaa kristittyjä olemaan "aamunkoiton vahtisotilaita"[3], jos se itse on päättänyt seurata auringonlaskun valoa.

--------
[1] Radicali Italiani, Italian radikaalit (wikipedia)
[2] His writing is influenced by anti-fascist thinkers such as Giustino Fortunato, Gaetano Salvemini, by the anarchists Errico Malatesta and Mikhail Bakunin, and by the poet Rocco Scotellaro. (wikipedia) 
[3] Sentinelle del mattino. Wikipedian mukaan jonkinlainen italialainen katulähetys- ja evankelioimisliike.
 
Lihavoinnit mun.

EDIT typo
« Viimeksi muokattu: 06.09.2017, 20:23:39 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 087
 • Liked: 22990
 • Ego sum Spartacus
Vs: 2016-05-21 MV: Paavi Franciscus siirtolaisongelmista
« Vastaus #55 : 24.10.2018, 14:17:22 »
Tuo paavi on kyllä varsinainen iljetys.

Lainaus
The Pope compares populists to HITLER and says 'the sowing of hate' was to blame for World War Two
Pope Francis said populism starts by 'sowing hate' as he attended a book launch
Pontiff warned young people Hitler rose to power through the use of populism
The 81-year-old called for increased efforts to teach the young about WW2

Pope Francis has compared populists to Hitler and said the 'sowing of hate' was to blame for the Second World War.

The 81-year-old pontiff told crowds at a book launch in Rome, Italy that Nazi  Germany rose to power through the use of populism.

Increased efforts, he said, were now needed to teach the young about the history of the First and Second World Wars 'so that they do not fall into the same mistake and know how populism spreads.'

Pope Francis was speaking at the launch of a book about the wisdom of the older generation. Film director Martin Scorsese was present at the event.

According to ANSA, the Pope said: 'It is important that young people should know how populism is born.

'I think of Hitler last century, who had promised the development of Germany. That we know how populism starts: by sowing hate. You can't live sowing hate.'

The Pope's comments were made after a woman who teaches Italian to refugees told him at the book launch that she was concerned about a rise in anti-migrant sentiment.

DW reports that Francis cited the Bible as saying refugees should be welcomed.

But he said governments are entitled to set immigration limits, adding that it was 'important for all of Europe to strike a deal on this problem'.

In January last year, Pope Francis warned against a rise in populism and the dangers of allowing political crises to usher in dictators like Hitler.

He also condemned the use of barbed-wire fences to keep foreigners out.

He said at the time: 'Crises provoke fear, alarm. In my opinion, the most obvious example of European populism is Germany in 1933.

'Germany is broken, it needs to get up, to find its identity, a leader, someone capable of restoring its character, and there is a young man named Adolf Hitler who says: 'I can, I can'.

'And all Germans vote for Hitler. Hitler didn't steal the power, his people voted for him, and then he destroyed his people.'

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6310527/The-Pope-compares-populists-HITLER-says-sowing-hate-blame-World-War-Two.html

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 490
 • Liked: 8764
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: 2016-05-21 MV: Paavi Franciscus siirtolaisongelmista
« Vastaus #56 : 24.10.2018, 15:41:41 »
Lainaus
he said governments are entitled to set immigration limits, adding that it was 'important for all of Europe to strike a deal on this problem'.

No onko tämä tärkeää vai ei? Itse ole olettanut, että on.

Ihmiset ovat aina itseensä ja pöyristyvät paavin sanoista. Mikä on tavallaan hyväkin juttu. Joka tapauksessa ihmiset voisivat Suomessa miettiä enemmän ihan muita juttuja kuin Hitleriä. Jos välttämättä haluaa olla poliitinen journalisti voi kysyä vaikka miksi katolinen kirkko auttoi saksalaisia Argentiinaan liittoutuneita pakoon ja miksi Argentiina auliisti otti heidät vastaan?

Hyvän ja pahan populismin ero on ihan sama kuin hyvän ja pahan yleensäkin, joten sitä on aika turha miettiä pelkästään populismiin liittyvänä kysymyksenä, vaan keskittyä tuohon rajojen asettamiseen siirtolaisuudelle, joka on poliittinen kysymys ja poliittisesti ratkaistavissa.
qui non est mecum adversum me est

Tagit: