HOMMAN KIRJASTO > Tilastot, tutkimukset, gallupit ja talousluvut

Raiskausraportti Ruotsista

(1/2) > >>

Totti:
Ruotsissa on juuri julkaisu koosteraportti raiskaustutkimuksista vuosina 1990-2016. Raportti on koonnut yksiin kansiin kaikki 13 tutkimusta asian tiimoilta, joita on tehty noina vuosina.

Raportti on tässä: https://sd.se/wp-content/uploads/2017/03/V%C3%A5ldt%C3%A4ktsrapport-2017.pdf

Alkutekstistä:


--- Lainaus ---Översiktens resultat kan sammanfattas med att all tillgänglig forskning, publicerad från 1990 fram till i dag (november 2016) och som mäter invandrares brottslighet i Sverige, redovisar en tydlig och mycket stor överrepresentation vid våldtäktsbrottslighet hos person er med utländsk bakgrund.
Samtidigt finns det ingen studie som pekar på motsatsen.
--- Lainaus päättyy ---


--- Lainaus ---Katsannan tulos voidaan kiteyttää niin, että kaikki saatavissa oleva tutkimusmateriaali vuodesta 1990 tähän päivään saakka (marraskuu 2016), joka mittaa maahanmuuttajien rikollisuutta Ruotsissa, osoittaa selvän ja erittäin suuren yliedustuksen raiskausrikoksissa henkilöillä, joilla on ulkomainen tausta.

Samaan aikaan ei ole olemassa ainoatakaan tutkimusta, joka osoittaisi päinvastaista.
--- Lainaus päättyy ---

Muutama huomio:

Sivu 6 - 21

Rikostutkimuksessa ulkomaantaustainen rikosepäilty on yliedustettuna seuraavin kertoimin:

60-70 -luvulla: 1,2-2,6
80-luvulla: 2,1 -4,7
90-luvulla: 2,1 -8,1
00-luvulla: 2,1 -19,5

Eli 60-70-luvulla, kun suomalaiset tulivat Ruotsiin, yliedustusta oli jo havaittavissa. Sen jälkeen ulkomaalaisten osuus on räjähtänyt käsiin.

Sivu 9

- Tutkimus "Brottsförebyggandet rådet, Rapport: 2005:17," ilmoittaa, että ulkomailla syntyneet olivat 5 kertaa, ja maahanmuuttajien lapset 1,8 kertaa useammin epäiltynä raiskauksesta vuosina 1997-2001 kun kantaväestö.
- Tutkimus "Kardell, J. & Martens, P.L. (2013)" arvioi, että ulkomailla syntyneet tekivät 5,1 kertaa enemmän raiskausrikoksia kun kantaväestö vuosina 1997-2001.

- Tutkimus "Ceccato, V., (2014)" arvioi, että yli 66% epäilystä raiskaajista Tukholman alueella olivat ulkomaan kansalaisia ja olivat "etnisesti erilaisia".

Sivu 10

- Tutkimus "Brottsförebyggandet rådet, Rapport: 1996:2" laski, että Pohjois-Afrikassa syntyneet olivat 23 kertaa, Irakissa 20 kertaa, Bulgariassa ja Romaniassa 20 kertaa, muussa Afrikassa 16,5 kertaa, Perussa, Ecuadorissa ja Boliviassa 10 kertaa useammin epäiltyinä raiskauksista kun kantaväestö.

- Tutkimus "Hjelm, Anne-Christine (2006)" laskee, että 85% niistä, jotka tuomittiin hovioikeudessa vähintään 2 vuoden vankeuteen raiskauksesta olivat ulkomaantaustaisia. Eniten vangittuna heitä Lähi-idästä ja Afrikasta 38% osuudella. Ruotsalaisten osuus kaikista vangituista oli 15%.

Kukaan tällä foorumilla ei varmaan ole kovinkaan yllättynyt tuloksesta.

Uimakoulutettava:
Eikö tämän julkaiseminen ole rasismia? :'(

Eikö rikkaamman kulttuurin edustajilla ole oikeutta tutustua ruotsalaisiin prinsessoihin? >:(
Onko 50 nettipoliisia sisäministeriön mielestä riittävä määrä kitkemään vihapuhetta Suomesta? :flowerhat:

Sipilän hallitus, millaisin miettein kohti tulevaisuutta? Aito Monikulttuurihan se tietysti Suomessakin on, mutta ihan mielenkiinnosta kysyisin.

starsailor:
Jos medialla olisi moraalia, niin tämä olisi kaikkien lehtien otsikoissa. Mitä enemmän tuota yliedustusta ajattelee, niin sitä vihaisemmaksi tulee. Kaikki mahdolliset selitykset ovat tuomittu rasistiseksi, mutta ne ovat totta.

alussaolisana:
Rasmuksen kootut selitykset olisi kiva kuulla: Natsit ovat lavastaneet, rasistiset naiset provosoineet jne.

Golimar:

--- Lainaus ---Ilmoitukset seksuaalirikoksista lisääntyivät selvästi Ruotsissa – Viranomaiset: Turvapaikanhakijat eivät ole selitys, Metoo on..............

Poliisille tehtävät rikosilmoitukset seksuaalirikoksista, kuten raiskauksista ja ahdistelusta, ovat lisääntyneet Ruotsissa selvästi viime vuosien aikana. Myös haastatteluihin pohjautuvissa rikosuhritutkimuksissa on nähtävissä samanlainen kasvu. Kasvun syille on nyt etsitty selitystä Ruotsin oikeusministeriön alaisen rikostenehkäisyneuvoston Brån tekemässä raportissa (siirryt toiseen palveluun).

Vuosia 2005–2017 tarkastelevan raportin johtopäätös on, että suurin selittävä tekijä ovat lainsäädäntöön tehdyt muutokset ja yhteiskunnassa lisääntynyt ymmärrys siitä, mikä on seksuaalirikos ja millainen toiminta ei ole hyväksyttävää.

Yhtenä merkittävänä vaikuttajana on maailmanlaajuinen Metoo-kampanja, jonka yhteydessä naiset ovat kertoneet kokemastaan ahdistelusta ja väkivallasta. Metoo-liike on myös nostanut julkisuuteen eri maissa näkyvässä asemassa olleita miehiä, jotka ovat hyväksikäyttäneet asemaansa seksuaalirikoksia tehdessään.

Ruotsissa Metoo-keskustelu on käynyt kiivaana ja johtanut muun muassa Ruotsin Akatemian historiansa syvimpään kriisiin johtaneeseen skandaaliin.

Ruotsin hallituksen Brålle antamassa selvitystehtävässä toivottiin faktatietoa muun muassa erilaisten seksuaalirikostyyppien lisääntymisestä ja rikoksiin syyllistyvien ihmisten taustoista. Hallituksen toiveena oli saada tutkittua tietoa seksuaalirikoksista, joista julkisessa keskustelussa on usein syytetty muun muassa eri maahanmuuttajaryhmiä.

Turvapaikanhakijoiden ja seksuaalirikosten lisääntymisen välillä ei yhteyttä....................

Raportti osoittaa, ettei maahanmuuttoaalto ole vaikuttanut seksuaalirikosten määrään. Sen sijaan sietokyky tiettyjä seksuaalirikoksia kohtaan, joita ei aiemmin ilmoitettu, on alentunut. Tämä kulminoitui Metoo-aaltoon ja se on erinomaista, toteaa Tukholman yliopiston kriminologian instituutin professori Jerzy Sarnecki raportin havainnoista Dagens Nyheterille .................
--- Lainaus päättyy ---

https://yle.fi/uutiset/3-10809019

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta