Kirjoittaja Aihe: 2017-04-05 Unkarin ja muiden Visegrád-maiden maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)  (Luettu 52334 kertaa)

Uimakoulutettava

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 138
 • Liked: 4311
 • Kukkahattubingoava kristitty eli väärämielinen VHM
European Union Tells Hungary and Poland To Accept Mass Migration Or Leave

The source said: “They will have to make a choice: are they in the European system or not? You cannot blackmail the EU, unity has a price.”

Eli perussuomalaiset teeskentelevät vielä tämän vuoden loppuun asti, että pysyvää taakanjakoa ei ole tulossa.

Ymmärtäkää, hyvällä, kansallisvaltiot, että Kummisetää ei saa kiristää.

Suojelurahan maksaminen ei välttämättä riitä, on ryhdyttävä yhteistoimintaan, kuten kaikki muutkin.

Suudelkaa sormusta Vapaan Maailman Kanslerin pikkurillissä.

Te Euroopan kansallisvaltioita puolustavat uskottavat puolueet, ottakaapa oppia Perussuomalaisista.
"Taisi Merkel todeta tuossa keskustelussa lainaten edeltäjiään, että joka unohtaa EU-projektin, pitäisi käydä sotilaiden haudoilla sitä muistelemassa" :flowerhat:

Päälahjoittaja Sipilä

"Teko oli rikos ja siinä käytettiin väkivaltaa. Uhriksi otettua naista sormeiltiin vaatteiden alta. Ja siinä kaikki."

Dr. Kemppinen

Hankala Tapaus

 • Vieras
...Perussuomalaisten kiemurtelu on sikälikin outoa...

Kyllä tässä on paljon outoa. En yritäkään kiistää. Mutta on tämä silti vähän viallinen tapa toimia, kun jokaisen epäkohdan syypääksi päätyvät Perussuomalaiset.

"Perussuomalaiset eivät estä Pohjois Korean ohjuskokeita!"
"Perussuomalaisten aiheuttaman hyökyaallon jäljet näkyvät vieläkin Fukushimassa!"
"Kokonainen aurinkokunta imeytyi Persumurhaajien mustaan aukkoon vain kymmenen miljoonan valovuoden päässä!"

Euroopan(kin) uutisointi on vähän niin ja näin. Kaikki, mistä melutaan, ei aina toteudu. Uutismediat ovat muuttuneet mielipidekirjoitusten temmellyskentäksi, josta kukaan ei enää pysty lukemaan koko totuutta.

Ja maahanmuuttokriittinen puolue tarvitaan niin kauan kuin ongelma on olemassa. Varsinaista haittaa ei ole siitäkään, että puolue on myös EU-kriittinen. Englanti avasi pelin. Eikä se tule olemaan viimeinen.
« Viimeksi muokattu: 06.04.2017, 09:58:20 kirjoittanut Kemolitor »

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 455
 • Liked: 3354
Joillekin on ilmeisesti hyvin tärkeätä, että negridejä ja muslimeita virtaa joka Euroopan kolkkaan tasaisesti. Sekö on Eurooppalaisten tahto?

Noh Länsi-Eurooppa nykymenolla pian rappioituu barbaarien toimesta kuin Länsi-Rooma konsanaan, Itä-Eurooppa sitten jatkanee Euroopan  kulttuuriperintöä kuin Itä-Rooma seuraavat 1000 vuotta.

Itä-euroopalle käynee lopulta kuten Itä-roomallekin, muslimien piirittämänä se kutistuu yhä pienemmäksi ja lopulta musulmaanit valtaavat viimeisenkin euroopan ja länsimaisen sivistyksen linnakkeen.

Ihan tässä Johannes Angelos tulee mieleen, hänkään ei halunnut elää enää Konstantinopolin valloituksen jälkeen, koska koki että sivistyksen aika päättyy siihen.

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 067
 • Liked: 8955
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Tämänlaisia uutisia olen alkanut nimittää valeuutisiksi. Yleensä niitä on tullut Yleltä. Nyt tuli Breitbartilta. Se on harmi. Valeuutisen tästä uutisesta tekee se, että viitaan johonkin nimettömään virkamieslähteeseen ja oma-aloitteisesti tehtyihin laskelmiin tämän lähteen teorioita käyttäen. Usein virkamieslähdettä ei todellisuudessa ole olemassakaan ja laskelmatkin ovat sieltä täältä epämääräisten oletusten ja otantojen avulla tehtyjä tarkoituksenmukaiseen suuntaan tehtyjä vedätyksiä. Juttu on siis alunperin kirjoitettu tiettyä päämäärää tavoitellen ja myöhemmin siihen on keksitty muutamia uskottavuutta lisääviä tekijöitä koristelemaan sitä. Näin Yle yleisesti toimii. Jos nyt Breitbart ottaa saman keinon käyttöön, on sen uskottavuus pian nolla, ja Breitbartin mukana laskee Voittaja-Trumpin uskottavuus. Huonolta kuulostava suuntaus.

Varsinainen uutissisältö -- eli toimittelijoiden omasta päästään keksimä väite -- on toinen asia. Unkarin ja Puolan erottamisella Eurostoliitosta on uhkailtu jo vuosia. Mitään siitä ei ole tullut. Eurostoliiton säännöihin tehtiin pari vuotta sitten tuo merkittäväksi noussut artikla 50, jonka perusteella britit saivat nyt eronsa. Eurostoliitosta erottamisesta ei ole sääntöjä. Näitä pienempiä sääntöjä, kuten äänestyksistä pois sulkeminen, on sinne sääntökokoelmaan tehty. Niidenkin sääntöjen laillisuus on kyseenalaista. Todellisuudessa ketään ei voida Eurostoliitosta erottaa tai edes äänestyksistä poistaa -- tai edes mitenkään rangaista muutoin kuin sakoilla, ja ne taas maa voi paikata ottamalla velkaa EKP:ltä, jota ei voida estää --. Minkäänlaista yhteistä pakolaispoliitiikkaakaan Eurostoliitto ei laillisesti kykene tekemään ilman kaikkien maiden hyväksyntää, ja jos Puola ja Unkari eivät sitä halua, ei sitä tule. Tyhjiä uhkauksia tyhjien uhkauksien perään. Niistä on Eurostoliitto tunnettu.

Tietenkin Saksa voi erotuttaa Eurostoliitosta kenet tahansa sääntöjen ja lakien vastaisesti, ja pakottaa muut tekemään mitä haluaa sääntöjen ja oman tahdon vastaisesti. On Saksa aiemminkin kovistellut Puolaa, ja sen kovistelun seuraus tunnetaan nimellä Toinen Maailmansota. Siinä keinossa on siis historian valossa Saksan kannalta nähtävissä myös haittapuolia. Lahjomalla Saksa voisi onnistua Puolaa ja Unkaria omaehtoisesti pyytämään eroa artiklan 50 mukaisesti. En silti usko näiden maiden edes siihen suostuvan. Lahjarahan maksaminen on epävarmaa ja varmempaa on kuulua epäonnistuneeseen yhteiskuntakokeiluun ja yrittää sisältäkäsin varastaa mahdollisimman paljon rahaa. Eurostoliitto on umpikujassa. Oikeastaan Kreikka aloitti tämän umpikujan kieltäytymällä hyväksymästä yhtään mitään uutta ennenkuin saa tukipakettirahat ilman ehtoja. Sen jälkeen ei muilla mailla ole ollut edes moraalista painetta edistää itselleen vastenmielisiä asioita, joita enemmistö eurostomaista kannattaa.

Mikään ei myöskään poista niitä kahta tosiasiaa, että eurostososialismi on epäonnistunut yhteiskuntakokeilu, ja että Eurostoliitto on hajoamassa oleva liittovaltioruumis. Puola ja Unkari tekevät päätöksensä Eurostoliiton suhteen täsmälleen näistä kahdesta lähtökohdasta. Ensimmäisen kohdan kohdalle he toteavat, etteivät lähde epäonnistunutta yhteiskuntakokeilua omaan maahansa tuomaan. Toisen kohdan kohdalla he ovat vaikeammassa paikassa: Miten selvitä Eurostoliiton hajoamisesta ehjin nahoin -- ja lisäksi ottaa hajoamisesta mahdollisimman iso hyöty irti --?
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Beenari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 822
 • Liked: 3831
 • Banned
Vähän jo sivuttiin dilemmaa, mutta...

Jos nämä turvapaikanhakijat ovat rikkaus ja voimavara, sekä huippukoulutettua ja ahkeraa työvoimaa, niin miksi Unkaria ja Puolaa pitää painostaa ottamaan niitä vastaan? Kaikkien muiden EU-maidenhan pitäisi olla ainoastaan tyytyväinen, koska sitä rikkautta ja voimavaraa huippukoulutettujen ja ahkerien turvisten takia jäisi muihin maihin suhteessa paljon enemmän.

Mikä tuossa yhtälössä mättää?
"Hölmöä miettiä, mikä maan tai maapallon tila on sadan vuoden kuluttua. Meistä kumpikaan ei ole silloin enää elossa"
- Antti Rinne (SDP)

Uimakoulutettava

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 138
 • Liked: 4311
 • Kukkahattubingoava kristitty eli väärämielinen VHM
Perussuomalaisten kiemurtelu on sikälikin outoa, että pysyvällä taakanjakomekanismilla on tarkoitus siirtää turvapaikkapoliittinen päätösvalta EU:lle, ja kun ei ole enää kansallista päätösvaltaa, ei ole paljonkaan käyttöä kansallisella tasolla toimivalle maahanmuuttokriittiselle puolueelle.

Kyllähän Puolueen kannalta on hyvin tärkeää, että "populistinen" puolue yhä kerää nuivien äänet hallitusopposition säkkiin, joka on pohjaton kuin suomalaisten kärsivällisyys ja väestönsiirtojen jatkuminen.

No, ehkäpä turvattomien nuorten miesten grillistä jää yli hiiliä, joilla Perussuomalaiset voivat pystyttää Rautatientorille jämäkän vaalimakkaragrillin - jos siis saavat Sipilältä luvan.
"Taisi Merkel todeta tuossa keskustelussa lainaten edeltäjiään, että joka unohtaa EU-projektin, pitäisi käydä sotilaiden haudoilla sitä muistelemassa" :flowerhat:

Päälahjoittaja Sipilä

"Teko oli rikos ja siinä käytettiin väkivaltaa. Uhriksi otettua naista sormeiltiin vaatteiden alta. Ja siinä kaikki."

Dr. Kemppinen

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 152
 • Liked: 71560
Kyllä tässä on paljon outoa. En yritäkään kiistää. Mutta on tämä silti vähän viallinen tapa toimia, kun jokaisen epäkohdan syypääksi päätyvät Perussuomalaiset.

Ei varmaan kukaan oleta, että yksi puolue voi yksin estää huonojen päätösten tekemisen. Sen täytyy riittää, että osoittavat tekevänsä työtä hyvien päätösten edistämiseksi ja huonojen päätösten vastustamiseksi. Mutta sitähän perussuomalaiset eivät ole tehneet, eivät etenkään taakanjaon suhteen.

En sulata sitä, että perussuomalaiset valehtelevat ja vaikenevat pakollisen taakanjaon etenemisestä aikana, jolloin valehtelu ja vaikeneminen voi olla seurauksiltaan lopullista ja kohtalokasta.

Euroopan(kin) uutisointi on vähän niin ja näin. Kaikki, mistä melutaan, ei aina toteudu. Uutismediat ovat muuttuneet mielipidekirjoitusten temmellyskentäksi, josta kukaan ei enää pysty lukemaan koko totuutta.

Älä tosiaankaan vetoa siihen, että ehkä taakanjako ei toteudu, kun asia on ollut jo Suomen hallituksenkin käsiteltävänä. Jo uhka taakanjaosta on riittävä syy pitää meteliä eduskunnassa ja vaalikampanjoissa. Mutta mitään sellaista ei näy, ei kuulu.

Olen kohta kymmenen vuotta kirjoitellut CEASista. Aiotut aikataulut ovat pettäneet, mutta suunnitelma on edennyt, ja nyt sen tärkein palikka, Dublin-järjestelmän purkaminen ja pysyvän taakanjakomekanismin pystyttäminen, on aivan käden ulottuvilla. Esteenä tai paremminkin hidasteena on enää Unkari ja Puola. Suomi ja PS siinä mukana ovat painostamassa Unkaria ja Puolaa taakanjakomekanismin hyväksymiseen.

Ja maahanmuuttokriittinen puolue tarvitaan niin kauan kuin ongelma on olemassa. Varsinaista haittaa ei ole siitäkään, että puolue on myös EU-kriittinen. Englanti avasi pelin. Eikä se tule olemaan viimeinen.

Jos CEAS ottaa jättiloikan kohti toteutumistaan taakanjako sementoimalla, kansalliset puolueet eivät enää tarvitse maahanmuuttopoliittisia ohjelmia, kun ei ole omaa maahanmuuttopolitiikkaa. Silloin saa olla vaikka kuinka maahanmuuttokriittinen, mutta maahanmuutto on ja pysyy pois kansalliselta asialistalta. Jäljelle jää vain kysymys EU:ssa pysymisestä, ja eron estämiseen taas on omat keinonsa.

Minun näkökulmastani perussuomalaisilla on eduskunnassa ja hallituksessa yksi ainoa tehtävä, ja se on myönteisen taakanjakokannan peruminen vaikka sitten hallituksen hajottamisella uhkaamalla. Jos PS ei nyt ryhdistäydy ja heittäydy taisteluun taakanjakoa vastaan, niin mitäpä virkaa puolueella ja sen kansanedustajilla sitten on enää muutenkaan. Tyhjän saa pyytämättäkin.

Varsinainen uutissisältö -- eli toimittelijoiden omasta päästään keksimä väite -- on toinen asia. Unkarin ja Puolan erottamisella Eurostoliitosta on uhkailtu jo vuosia. Mitään siitä ei ole tullut. (..) Todellisuudessa ketään ei voida Eurostoliitosta erottaa tai edes äänestyksistä poistaa -- tai edes mitenkään rangaista muutoin kuin sakoilla, ja ne taas maa voi paikata ottamalla velkaa EKP:ltä, jota ei voida estää --. Minkäänlaista yhteistä pakolaispoliitiikkaakaan Eurostoliitto ei laillisesti kykene tekemään ilman kaikkien maiden hyväksyntää, ja jos Puola ja Unkari eivät sitä halua, ei sitä tule. Tyhjiä uhkauksia tyhjien uhkauksien perään. Niistä on Eurostoliitto tunnettu.

Erottamisuhkaus on lähinnä symbolinen. Sen on tarkoitus korostaa, että nyt ollaan niin tärkeiden kysymysten äärellä, että todelliset painostuskeinot, luultavasti lähinnä EU-rahahanojen sulkeminen, ovat tässä tilanteessa äärimmäisyydestään huolimatta hyväksyttäviä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Hankala Tapaus

 • Vieras
.En sulata sitä, että perussuomalaiset valehtelevat ja vaikenevat pakollisen taakanjaon etenemisestä aikana, jolloin valehtelu ja vaikeneminen voi olla seurauksiltaan lopullista ja kohtalokasta.

Katson tässä tilanteessa aloituksen uutisen olevan enemmän sitä valetta. Jos uutinen olisi varma ja tosi, suhtautumiseni olisi toki toisenlainen.

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 713
 • Liked: 15845

Perussuomalaisten kiemurtelu on sikälikin outoa, että pysyvällä taakanjakomekanismilla on tarkoitus siirtää turvapaikkapoliittinen päätösvalta EU:lle, ja kun ei ole enää kansallista päätösvaltaa, ei ole paljonkaan käyttöä kansallisella tasolla toimivalle maahanmuuttokriittiselle puolueelle.

Jos kaikkein huonoin vaihtoehto toteutuu, niin ainakin sen haluaisin saada selville kuinka suuret juudaksenrahat Soini sai myymällä Perussuomalaisten nykyisyyden ja tulevaisuuden.
Luopuminen puheenjohtajuudesta ei ehkä ollut sattumaa.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 152
 • Liked: 71560
Katson tässä tilanteessa aloituksen uutisen olevan enemmän sitä valetta. Jos uutinen olisi varma ja tosi, suhtautumiseni olisi toki toisenlainen.

Siis mitkä osat siitä ovat mielestäsi valetta, epävarmaa tai epätotta?

On fakta, että EU yrittää pakottaa Puolan ja Unkarin hyväksymään turvapaikanhakijoiden siirrot. Keinoista ei ole vielä yksimielisyyttä, mutta on vakavasti esitetty ainakin miljardisakkoja (komission esitys), EU-tukien leikkausta, äänioikeuden menettämistä sekä erottamista.

On myös fakta, että EU yrittää saada tämän vuoden aikana käyntiin väliaikaisen taakanjakomekanismin jatkoksi pysyvän taakanjakomekanismin, joka romuttaisi nykyisen Dublin-järjestelmän.

Eli mikä tuossa uutisessa on sellaista, joka todeksi vahvistettuna muuttaisi suhtautumisesi asiaan?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Hankala Tapaus

 • Vieras
Eli mikä tuossa uutisessa on sellaista, joka todeksi vahvistettuna muuttaisi suhtautumisesi asiaan?

Jäsen sivullisenkin mainitsema nimetön lähde pudotti heti puolet uskottavuudesta. Toisen puolen se, että vaikka yritystä on ollutkin, vastarintaa on riittänyt siinä mitassa että asia on todellakin vielä kesken. Huhut varmoina totuuksina pudotteleva uutinen ei ole mielestäni kovin uskottava.

Sanoisin että vaikka muutama pomomies on jo puhunut vanhan kunnon Hitlerin malliin, EU ei juuri nyt halua keikuttaa venettä liiallisilla toimenpiteillä. On liian suuri riski siihen, että veneestä putoaa muitakin kuin vain Britannia. Ne pelkäävät nyt isoa romahdusta ja huutavat juuri siksi.

Tämän asian suhteen on kyllä todettava heti perään, että todellakin toivon tehneeni oikean tulkinnan. MIKÄÄN uutislähde ei ole enää 100% luotettava, joten uutisista saamiinsa mielikuviin ei ole hyvä itsekään tuudittautua.

Ihmistuntemus sen sijaan sanoo, että jos tilanne olisi noin vakava, joku Suomessakin huutaisi siitä ihan omalla nimellään ja ääneen.

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 017
 • Liked: 7218
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
EU-imperialismin vihamielisyys väestönjalostuksesta kieltäytyvää Itä-Eurooppaa kohtaan on hälyttävä varoitus vapaalle maailmalle, antifasisteille ja koko ihmiskunnalle natsismin vaarasta, joka on konkreettisesti nousemassa jälleen esiin Saksa-johtoisen imperiumin pimeästä sydämestä uhkaamaan itsenäisiä kansoja ja liberaalia demokratiaa. Jos EU:n vallannutta äärioikeistolaista totalitaristista eliittiä ja sen masinoimaa valepropagandaa ei torjuta lähiaikoina, niin edessä on kolmas maailmansota ja uusi holokausti. Väestönjalostuspolitiikka ja rasistisen ääriajattelun marssi itää kohti on jo pitkällä käynnissä. Tällä kertaa elintilaa valtaava rasismi on perusteltu ja pyhitetty uskonnollisilla opinkappaleilla, ja se tekee natsismista entistäkin paljon vaarallisempaa.

Saksa tekee jo toista kertaa paholaisen töitä 100 vuoden sisällä. Taisi olla Paasikivi oikeassa.
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

Uimakoulutettava

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 138
 • Liked: 4311
 • Kukkahattubingoava kristitty eli väärämielinen VHM
Ihmistuntemus sen sijaan sanoo, että jos tilanne olisi noin vakava, joku Suomessakin huutaisi siitä ihan omalla nimellään ja ääneen.

Kuinka huojentavaa.

Jos Tornion raja romahtaisi ja Ruotsista pakenisi Suomeen turvaan tuhansia nuoria miehiä, Perussuomalaiset huutaisivat?

Jos pääministeri myöntäisi, että kaikki Ruotsista Suomeen paenneet olisi voitu palauttaa, Perussuomalaiset huutaisivat?

Hyvää yötä.
"Taisi Merkel todeta tuossa keskustelussa lainaten edeltäjiään, että joka unohtaa EU-projektin, pitäisi käydä sotilaiden haudoilla sitä muistelemassa" :flowerhat:

Päälahjoittaja Sipilä

"Teko oli rikos ja siinä käytettiin väkivaltaa. Uhriksi otettua naista sormeiltiin vaatteiden alta. Ja siinä kaikki."

Dr. Kemppinen

Hankala Tapaus

 • Vieras
Jos Tornion raja romahtaisi ja Ruotsista pakenisi Suomeen turvaan tuhansia nuoria miehiä, Perussuomalaiset huutaisivat?...

Minä ainakin kuulin siitä kun ne tulivat. Ja kun en ollut itse paikalla huutamassa, joku on varmaan älähtänyt.

Ymmärrän sen katkeruuden, jota tämä tilanne aiheuttaa joissain ihmisissä. Voin sanoa senkin, että itseäni tilanne vituttaa suunnattomasti. Ihmiset eivät kuitenkaan aina ymmärrä sitä, että Perussuomalaisissa vähemmistöksi jääneillä maahanmuuttokriittisillä ei nyt vain kertakaikkiaan voi muuttaa koko maailmaa. Ihmiset odottivat liikaa, liian nopeasti.

Ja se, mitä voidaan tehdä, on nykyisin eri asia kuin se, mitä laki niistä sanoo. Vastapuolella on koko suomen poliittinen kenttä muutamaa kristillistä lukuunottamatta. Vaikka koko PS kävisi yhtenä rintamana näitä vastaan, tulos olisi tänään 0. Ja vaikka se seuraavissa vaaleissa korjautuisikin, siihen mennessä vahinkoa olisi vieläkin enemmän.

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 713
 • Liked: 15845
Ihmiset eivät kuitenkaan aina ymmärrä sitä, että Perussuomalaisissa vähemmistöksi jääneillä maahanmuuttokriittisillä ei nyt vain kertakaikkiaan voi muuttaa koko maailmaa. Ihmiset odottivat liikaa, liian nopeasti.

Me kyllä odotimme, että ne Perussuomalaisissa enemmistönä olevat noudattaisivat edes sitä hallitussopimusta mikä saatiin aikaan.
Mutta ei, siellä oltiin hiljaa kuin kusi puntissa.

Lainaus käyttäjältä: Hankala Tapaus
Ja se, mitä voidaan tehdä, on nykyisin eri asia kuin se, mitä laki niistä sanoo. Vastapuolella on koko suomen poliittinen kenttä muutamaa kristillistä lukuunottamatta. Vaikka koko PS kävisi yhtenä rintamana näitä vastaan, tulos olisi tänään 0. Ja vaikka se seuraavissa vaaleissa korjautuisikin, siihen mennessä vahinkoa olisi vieläkin enemmän.

Jos koko PS olisi edes yrittänyt pitää siitä hallitussopimuksesta kiinni, ja tarvittaessa muuttanut vaikka oppositioon, niin kannatus olisi tänään kaikkea muuta kuin 0, se huitelisi 30%:n paremmalla puolella niin pitkällä, että muita puolueita heikottaisi koko joukolla.
Mutta ei, siellä oltiin rakastuttu hallitukseen niin paljon, että mentiin aivan sanattomiksi ja tehtiin kaikki mitä vaadittiin, eikä itse vaadittu yhtään mitään.
Hallituksessa kun on niiiiiin kiva olla.

Mikäli J H-a:sta tulee puheenjohtaja niin jotain mahdollisuuksia on saada aikaan alle kahdessa vuodessa lähes sellainen muutos mihin suoraselkäisyydellä oltaisiin päästy muutenkin.
Joku toinen saa laskeskella juudaksenpennejään mielummin hiton etäällä, ja vieläpä pitää sen harjansa muistona.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Hankala Tapaus

 • Vieras
...niin kannatus olisi tänään kaikkea muuta kuin 0, se huitelisi 30%:n paremmalla puolella niin pitkällä...Mikäli J H-a:sta tulee puheenjohtaja...

Kannatuksella ei muuteta muuta kuin seuraava vaalitulos. Eikä aina sitäkään. Kuka tietää, mitä vaikkapa SDP:llä vahvistettu hallitus ehtisi siihen mennessä tekemään? Jo niiden vahinkojen korjaaminen saattaisi kestää vuosia. Silloin, kun vaaleihin on vielä matkaa, tehdyt päätökset eivät vaikuta aina tulokseen. Keskivertoäänestäjän kyky keskittyä asioihin ei riitä kovin pitkäksi ajaksi. Siksi vaalien alla ei tapahdu yleensä mitään.


Ja nyt siihen puheenjohtajaäänestykseen. Se on juuri SE juttu, johon kaikkien pitäisi nyt keskittyä. Vaikka toivoisin kyllä sitäkin, että jokainen opiskelisi itseksee sen, kuinka ja miten edustuksellisessa demokratiassa vaikutetaan. Pettymykset, sellaisten väkisinkin tullessa, olisivat kuitenkin käsiteltävissä kun ei olisi odotellut politiikalta mahdottomia.


Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 228
 • Liked: 10218
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
EU-imperialismin vihamielisyys väestönjalostuksesta kieltäytyvää Itä-Eurooppaa kohtaan on hälyttävä varoitus vapaalle maailmalle, antifasisteille ja koko ihmiskunnalle natsismin vaarasta, joka on konkreettisesti nousemassa jälleen esiin Saksa-johtoisen imperiumin pimeästä sydämestä uhkaamaan itsenäisiä kansoja ja liberaalia demokratiaa. Jos EU:n vallannutta äärioikeistolaista totalitaristista eliittiä ja sen masinoimaa valepropagandaa ei torjuta lähiaikoina, niin edessä on kolmas maailmansota ja uusi holokausti. Väestönjalostuspolitiikka ja rasistisen ääriajattelun marssi itää kohti on jo pitkällä käynnissä. Tällä kertaa elintilaa valtaava rasismi on perusteltu ja pyhitetty uskonnollisilla opinkappaleilla, ja se tekee natsismista entistäkin paljon vaarallisempaa.

Saksa tekee jo toista kertaa paholaisen töitä 100 vuoden sisällä. Taisi olla Paasikivi oikeassa.

Saksa tekee nyt kolmatta kertaa paholaisen töitä sitten vuoden 1914.

Hankala Tapaus

 • Vieras
Saksa tekee nyt kolmatta kertaa paholaisen töitä sitten vuoden 1914.

Ihmiskunnan historia on täynnä maailmanvalloituksesta ja suurvaltakunnista haaveilleita valtioita ja diktaattoreita. Yhteistä näille kaikille on se, että ne ovat aina hajonneet. Ja aina kun ne hajoavat, kurkunleikkuu alkaa.

EU pitää onnistua pysäyttämään ennenkuin ne talkoot alkavat.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 849
 • Liked: 39515
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Uuden nuivan puolueen rakentaminen kun olisi liian pitkä projekti, jotta sille saataisiin riittävä vipuvarsi.

Tämähän on tähän asti ollut se hallitseva ajatuksen kulku. Mutta maailma muuttuu koko ajan nopeammin, ja niin saattavat muuttua myös aiemmat lainalaisuudet.

Suomessa ei kuitenkaan taideta olla vielä lähelläkään sitä, että nykyinen hallitseva valtarakennelma muuttuisi - jonkinlaisen pakon edessä - Suomea tuhoavasta Suomea säilyttäväksi.

Hulluus jatkuu, kunnes hulluus on tullut tiensä päähän, ja sortuu oman painonsa alle.
« Viimeksi muokattu: 06.04.2017, 05:50:47 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Länsimaiden johtajien ihmeellisin kehityssuunta on yrittää itsepäisesti luoda Neuvostoliitto Eurooppaan.”
— Gorbachev

“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— George Soros

“Kansallismielisyyden vastakohta ei ole globalismi, vaan kansallismielettömyys”
— Teemu Keskisarja, HS

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 152
 • Liked: 71560
Jäsen sivullisenkin mainitsema nimetön lähde pudotti heti puolet uskottavuudesta.

Siis minkä suhteen? Uutisessa mainittu erottamisuhka on asiassa pelkkä mitätön detalji. Olennaista on taakanjakoon pakottaminen.

Toisen puolen se, että vaikka yritystä on ollutkin, vastarintaa on riittänyt siinä mitassa että asia on todellakin vielä kesken. Huhut varmoina totuuksina pudotteleva uutinen ei ole mielestäni kovin uskottava.

Edelleen, taakanjakoon pakottaminen on fakta, ei huhu. Puhut huhuista, mutta toisaalta varmuudella vastarinnasta, vaikka sitä edustavat enää Puola ja Unkari, kun taas Suomi on ottanut kannan pakkotaakanjaon puolesta.

Ihmistuntemus sen sijaan sanoo, että jos tilanne olisi noin vakava, joku Suomessakin huutaisi siitä ihan omalla nimellään ja ääneen.

Voit sitten heittää ihmistuntemuksellasi vesilintua. Hallitus ja hallintovaliokunta (puheenjohtajana Juho Eerola) ovat julkaisseet kirjalliset lausunnot, joiden perusteella Suomi kannattaa EU:n pakkotaakanjakoa ja vaatii alistamaan siihen myös niskuroivat jäsenmaat eli Puolan ja Unkarin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 671
 • Liked: 9622
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Frans_Timmermans
Yllä mainittu rodunjalostaja Timmermans on Hollannin työväenpuolueen poliitikko. Näköjään hän kulkee kansallissosialistien jalanjälkiä vaatiessaan Keski-Euroopan maita rodunjalostukseen.

Hollannissa kansallissosialistit jalostivat rotua tappamalla 140 000 juutalaista Toisen maailmansodan aikana. Se ei näköjään Timmermansin mielestä riitä.

Osiris

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 225
 • Liked: 794
Vähän jo sivuttiin dilemmaa, mutta...

Jos nämä turvapaikanhakijat ovat rikkaus ja voimavara, sekä huippukoulutettua ja ahkeraa työvoimaa, niin miksi Unkaria ja Puolaa pitää painostaa ottamaan niitä vastaan? Kaikkien muiden EU-maidenhan pitäisi olla ainoastaan tyytyväinen, koska sitä rikkautta ja voimavaraa huippukoulutettujen ja ahkerien turvisten takia jäisi muihin maihin suhteessa paljon enemmän.

Mikä tuossa yhtälössä mättää?

No mikähän siinä mättäisi? Kysymyksesi taustalla on selkeästi looginen johtopäätelmä, mikä taas kielisi älykkyydestä ja ne ovat molemmat ankarasti kiellettyjä. Ensin kielletään toki kysymästä ja sen jälkeen edes ajattelemasta.

Sota on rauhaa, vapaus on orjuutta, tietämättömyys on voimaa! (Orwell)

Monikulttuurisuus on rikkaus! (Eu)
Jalkojemme alla on Pyhä Maa

Lemmy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 987
 • Liked: 1425
 • "je m’en fous"
Unkaria ja Puolaa potkitaan pihalle, brittejä ei haluttaisi millään päästää pois. Tasan ei käy onnenlahjat. EU on kyllä niin lahoamassa oleva savijaloilla seisova jättiläinen että alkaa olla loppu lähellä.

EU:ssa on kahdenlaisia maita, niitä jotka saa EU:lta rahaa säkkikaupalla ja niitä, jotka maksavat lystin. Unkari ja Puola saavat sitä rahaa, mutta Britit ovat yksi suurimmista rahoittajista.

Britit ovat niin suuri maksaja, että se ei voi olla näkymättä EU:n budjetissa, mutta kumman hiljaa tuosta puolesta ollaan eikä ole mitään puhetta näkynyt sopeuttamistoimista.

No mut ilmiselvä budjetin tasaus. Kreditistä suurin pois, niin debitistä karsitaan. Budjetti tasapainossa sanois kreikkalainen  ;D
- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011

Kela_Platinum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 998
 • Liked: 1341
Hesari on nyt julkaissut uutisen aiheeseen liittyen:

Lainaus
Unkari koettelee jälleen EU:n hermoja ja arvopohjaa – yliopistolaki synnytti myrkyllisen loanheiton EU-parlamentin suurimman ryhmän sisällä

KAUHUKAKARAN maineessa oleva Unkari koettelee jälleen EU-instituutioiden ja muiden jäsenmaiden hermoja. Erityisesti kuohuntaa aiheuttaa uusi yliopistolaki, jota pidetään hyökkäyksenä eurooppalaisia arvoja vastaan.

Pitkin viikkoa vellonut kiista on äitynyt poikkeuksellisen myrkylliseksi sananvaihdoksi EU-parlamentin suurimmassa ryhmässä, keskustaoikeistolaisessa EPP:ssä, johon kuuluvat muun muassa Unkarin valtapuolue Fidesz ja Suomen kokoomus.

Pääministeri Viktor Orbán runnoi tiistaina Unkarin parlamentissa läpi lain, joka saattaa johtaa miljardööri George Sorosin rahoittaman Central European University -yliopiston (CEU) sulkemiseen. Tekeillä on myös laki, jolla hallitus käy kansalaisjärjestöjen kimppuun.

Orbánin EU:ta ärsyttäviin tempauksiin kuuluu myös äskettäin unkarilaisille lähetetty ”Pysäyttäkää Bryssel!”-kyselykirje, jossa kansalaisia pyydetään kommentoimaan Unkarin itsenäisyyttä väitetysti uhkaavia EU-hankkeita.


Kirje lähetettiin vain muutama päivä sen jälkeen, kun EU-johtajat – Orbán heidän joukoissaan – julistivat yhtenäisyyttä Roomassa 25. maaliskuuta. Unkarin ja myös Puolan kahnaukset muun EU:n kanssa eivät lupaa hyvää, kun unionin pitäisi käydä yhtenäisenä neuvottelemaan Britannian EU-erosta ja muista hankkeista.

SUURI joukko kansainvälisiä tahoja ja tuhannet unkarilaiset ovat protestoineet CEU:n toiminnan jatkumista uhkaavaa lakia. Keskiviikkona julkaistiin entisten EU-vaikuttajien avoin kirje, jossa vaadittiin EU-maiden päättäjiä ja EU-instituutioiden johtajia tuomitsemaan jyrkästi ”hyökkäys akateemista vapautta” vastaan.

Kirjeen olivat allekirjoittaneet esimerkiksi entinen pääministeri Alexander Stubb (kok) ja entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) sekä monet aiemmin vaikutusvaltaiset EU-johtajat. Heidän mielestään EU:n tulisi tuomita samalla päättäväisyydellä unionin jäsenmaan toimet kuin esimerkiksi Venäjän ja Turkin vastaavat edesottamukset.

UNKARILAISLAKI kuohuttaa tunteita erityisesti EU-parlamentin suurimmassa EPP-ryhmässä. Ryhmän kaksitoista unkarilaisjäsentä lähettivät keskiviikkona muille europarlamentaarikoille sähköpostin, jossa Unkariin kohdistettua kritiikkiä soimattiin George Sorosin ja sosialistien ruokkimiksi ”valheiksi ja propagandaksi”.

Unkarilaismeppien mukaan kyseessä on ”orwellilainen” ja ”valeuutisiin” perustuva hyökkäys, koska uusi laki pyrkii asettamaan Sorosin yliopiston samaan asemaan kuin muutkin unkarilaiset opinahjot. Orbánia tukevien meppien mukaan on väärin, että CEU on voinut antaa samasta tutkinnosta sekä amerikkalaisen että unkarilaisen tutkintotodistuksen.

EPP-ryhmän luxemburgilainen meppi Frank Engel vastasi unkarilaisten sähköpostiin myöhään keskiviikkona lyhyellä viestillä, jossa ei jätetty mitään rivien väliin.

”Unohtakaa tällainen paska. Me tiedämme, mitä tapahtuu ja miksi. Ainoa järkevä kysymys on: miksi ette jätä EPP-ryhmää ja EU:ta ihan omilla ehdoillanne? – – Menkää. Lähtekää, kiitos”, Engel kirjoitti kännykästään lähettämässä sähköpostissa, joka välitettiin HS:lle.


Kokoomusmeppi Sirpa Pietikäinen asettelee sanansa diplomaattisemmin. Hänen mukaansa EPP-ryhmässä käytiin keskiviikkona ”ystävällistä ja rakentavaa, mutta tiukkaa” keskustelua unkarilaisten kanssa.

Pietikäisen mukaan EPP on vuosikymmenien ajan edistänyt länsimaisia vapauksia ja ihmisoikeuksia, myös silloin kun Neuvostoliitto oli olemassa. Hänen mielestään unkarilaisten tulee nyt osoittaa, seisovatko he EPP:n ja EU:n arvojen tukena.

”Tämä on sellainen asia, mitä pitäisi Fideszissä ja unkarilaisten kesken miettiä. Jos he kokevat, että se ei ole arvopohja, jonka he jakavat, silloin heidän ja meidän on syytä miettiä, että kuuluvatko he tähän perheeseen”, Pietikäinen sanoo.

VAIKKA unkarilaiset aiheuttavat päänvaivaa emoryhmälleen, EPP:ssä asiaa joudutaan tarkastelemaan myös vaikutusvallan näkökulmasta. EPP:n riveissä on 217 meppiä, joista unkarilaisia on kaksitoista. Seuraavaksi suurimpaan sosialistien ja demokraattien S&D-ryhmään kuuluu 189 meppiä.

EU-komissio on kommentoinut varovaisen huolestuneesti Unkarin yliopistolakia. Komissaarit aikovat keskustella asiasta ensi viikon keskiviikkona sen jälkeen kun laista on tehty juridinen analyysi.

Mikäli komissio ryhtyy Unkarin vastaisiin toimiin, asia lankeaa ensimmäiselle varapuheenjohtajalle Frans Timmermansille, joka on Hollannin työväenpuolueen jäsen. Unkarilaismepit leimasivat hänet keskiviikon viestissään ”sosialistikomissaariksi”.

”Hyvät kollegat, älkää ryhtykö pahaa-aavistamattomiksi, harhaanjohdetuiksi ja passiivisiksi välineiksi, joita Soros ja sosialistit, vastustajamme, käyttävät poliittisen agendansa ajamiseen”, viestissä sanottiin.

UNKARIN parlamentti saattaa hyväksyä toukokuussa lain, jonka pelätään kaventavan kansalaisjärjestöjen toimintavapautta. Järjestöjen tulisi taipua tiukempiin raportointivelvoitteisiin ja ilmoittaa julkisesti, mikäli ne saavat ulkomaista tukea.

Myös kyseisen lain katsotaan osin kohdistuvan unkarilaissyntyiseen George Sorosiin, joka rahoittaa monia Unkarissa toimivia kansalaisjärjestöjä. Unkarin koulutuksesta vastaava ministeri Zoltan Balog kertoi tiistaina, että hallituksen tavoitteena on pysäyttää kaikki ”valheelliset vakoilevat kansalaisjärjestöt, kuten ne, joita George Soros rahoittaa”.

VIKTOR Orbán on vuosien ajan keskittänyt valtaa itselleen. Hän on puhunut siitä, miten Unkarin tavoitteena on ”epäliberaalin demokratian” kehittäminen.

Orbánin mukaan Venäjä, Kiina, Turkki ja Singapore ovat esimerkkejä maista, joissa demokratia on viritetty globaalisti kilpailukykyisemmälle tolalle.

Orbán on viime vuosina ottanut toistuvasti yhteen muiden EU-maiden kanssa etenkin turvapaikanhakijoihin liittyvässä politiikassa. Myös muiden Itä-Euroopan maiden vastahankaisuus on herättänyt vakavia huolia unionin yhtenäisyydestä ja tulevaisuudesta.

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005159333.html

Jos Unkari jotenkin lähtee, niin eiköhän EU ala olemaan siinä.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 864
 • Liked: 46577
 • Saatanalliset säkeet Tervetuloa!
^Onneksi Eurroopasta löytyy vielä tahoja, jotka pitävät kiinni oman maansa intresseistä, eivätkä taivu monoliitin ylhäältä ohjailemiin jokaisiin oikkuihin.

Unkari on Euroopan toivo ja toivottavasti saa vedettyä muitakin tahoja vanavedessään kyseenalaistamaan ja lopulta torpedoimaan koko EU-hulluuden. Eurostoliitto on takuu Euroopan tuholle.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 528
 • Liked: 5189
Onko Tsekko_Slovakia ottanut jotain kantaa tähän V4-kamujen kyykyttämiseen ja kovisteluun? Tsekin pressa Zemanhan ei ole mikään varsinainen mamutuksen ystävä.
"Ovela tapa pitää ihmiset passiivisina ja kuuliaisina on rajoittaa tiukasti hyväksyttävien mielipiteiden kirjoa, mutta sallia hyvin vilkas keskustelu sen kirjon sisällä. … tämä antaa ihmisille tunteen, että ajattelu on vapaata.” - Chomsky

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 800
 • Liked: 9296
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Lainaus
Breitbart London raportoi, että Euroopan Unioni avaa turvapaikankäsittelykeskuksia Länsi-Afrikkaan ja Välimeren eteläpuolisiin maihin, koska Eurooppa ”tarvitsee kuusi miljoonaa maahanmuuttajaa”, sanoi maahanmuuttoasioista vastaava EU-komissaari Dimitris Avramopoulos viime kuussa.

Eli kaikki ne ikävät asiat mistä johtuu pakolaistulvat ovat EU:lle tarpeen. EU tarvitsee hätää ja epätoivoa.
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

flammee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 707
 • Liked: 661
Puola ja Unkari voisivat vastata EU:n uhoiluun ja alkaa kuljettaa transitona rajoillaan norkoilevia matuja Saksaan ja muihin niitä haluaviin EU maihin.

Muistaakseni Orban hoksasi että päästämällä porukkaa läpi, lähtee porukkaa vielä enemmän liikkeelle. Eli porukan pysäyttäminen rajalle on tehokkaampi keino kuin sen roudaaminen eteenpäin. Siksi Unkarin rajat meni kiinni.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 671
 • Liked: 9622
Jos joku vielä kuvittelee, että Saksa vastusti Unkarin aidanpystytystä, niin muistakaa EU:n ja Turkin tekemä sopimus, jolla Balkanin reitti tukittiin vielä paremmin.

Saksa on ilman muuta tukenut Unkarin toimia laittoman siirtolaisuuden pysäyttämiseksi 2016, vaikka Merkel on teeskennellyt pyhimystä ja taivastellut Unkarin "omapäistä" toimintaa. Tämä on teatteria.

Miksi EU ei alkanut syyttää Suomea, kun Suomi sopi Venäjän kanssa, että laittomat siirtolaiset pysäytetään jo Venäjän puolella? Suomea olisi voitu uhata erottamisella EU:sta, kun emme salli huijariparkojen ajavan junalla Pietarista Helsinkiin. Tässä tapauksessa EU ja Suomen hallitus sopivat toisenlaisesta teatterista, mutta tavoite oli sama kuin Unkarin tapauksessa eli padota liiallista laittoman halpatyövoiman tuloa.

Hankala Tapaus

 • Vieras
Voit sitten heittää ihmistuntemuksellasi vesilintua...

Tämäkin on toki mahdollista. Monenkin kohdalla olen jo arvannut väärin.

Arvelen kuitenkin että tässä ei nyt ole ihan kaikki, mitä asiasta pitäisi tietää. Aina kannattaa pohtia, kuka kirjoittaa mitä ja miksi. En oikein usko että sellaisia lappuja kirjoitellaan, missä ehdoitta vaaditaan kaikkien tulokkaiden automaattinen hyväksyntä ja tasainen jakelu kaikkiin EU maihin. Monesti ihmiset tulkitsevat ikäviä uutisia vähän liiankin ikäviksi ja unohtavat siksi tarkastella kokonaisuutta, josta yksi uutinen on vain pieni osa. Ja joillakin kirjoittajilla on oma agenda värittämässä uutisointia.

Jossitellaan.

JOS turvapaikkaturisti ei voi itse päättää kohdemaataan ja on olemassa riski joutua vaikkapa Unkariin/muuhun hyysäyksessä tervejärkisenä pysyneeseen maahan, mielenkiinto vähenee. JOS asiaan liittyy kiintiöitä jotka ovat tämänhetkisiä tulvia merkittävästi pienempiä, kauppa on hyvä. Se mahdollistaa loppujen palautukset yhteisymmärryksessä. JOS jne...

Vain pieni poliittinen eliitti ajaa tätä asiaa. Hämmästyttävän suuri valta sillä kyllä on. Mutta peli ei ole vielä pelattu kaikissa muissakaan EU maissa, vaikka pomot ovat jo periaatepäätöksiä kyhäilleetkin.

Katsellaan. Yritän ainakin itse, vaikka se toisinaan tuottaakin minulle suunnattomia vaikeuksia, luottaa siihen että viallinen rakennelma voidaan korjata politiikan keinoin.
« Viimeksi muokattu: 06.04.2017, 19:31:37 kirjoittanut Hankala Tapaus »