UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2017-04-05 Unkarin ja muiden Visegrád-maiden maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)  (Luettu 52284 kertaa)

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 546
 • Liked: 6479
 • Punavihreäkriittinen
Unkari taitaa olla tekemässä geopoliittista käännöstä noin muutenkin. Ei suostu ottamaan haittamaahanmuuttoa, uhoaa EU:lle, lämpimät suhteet Venäjään ja (Iraniin), uhittelee Sorokselle jne...
Eipä Unkaria voi kovin kauaa enää sanoa "länsimaaksi" - ainakaan geopoliittisessa mielessä.

Lainaus
Iran & Hungary to develop nuclear plant for 'scientific-educational' purposes
https://www.rt.com/business/383730-iran-hungary-nuclear-plant/
All we're really doing is just fighting the clock, and it always wins.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 146
 • Liked: 71474
Arvelen kuitenkin että tässä ei nyt ole ihan kaikki, mitä asiasta pitäisi tietää. Aina kannattaa pohtia, kuka kirjoittaa mitä ja miksi. En oikein usko että sellaisia lappuja kirjoitellaan, missä ehdoitta vaaditaan kaikkien tulokkaiden automaattinen hyväksyntä ja tasainen jakelu kaikkiin EU maihin. Monesti ihmiset tulkitsevat ikäviä uutisia vähän liiankin ikäviksi ja unohtavat siksi tarkastella kokonaisuutta, josta yksi uutinen on vain pieni osa. Ja joillakin kirjoittajilla on oma agenda värittämässä uutisointia.

Olen seurannut CEAS-kehitystä sadoista uutisista, artikkeleista ja dokumenteista sen melkein kymmenen vuotta. Tuo uutinen on nähdäkseni täysin linjassa kaiken tähänastisen tiedon kanssa.

Näillä näkymin juuri sellainen lappu on tulossa tämän vuoden aikana määräenemmistöllä hyväksyttäväksi, että kaikki tulijat jaetaan jakoavaimen perusteella kaikkiin EU-maihin paitsi Tanskaan.


Lainaus
Jossitellaan.

JOS turvapaikkaturisti ei voi itse päättää kohdemaataan ja on olemassa riski joutua vaikkapa Unkariin/muuhun hyysäyksessä tervejärkisenä pysyneeseen maahan, mielenkiinto vähenee.

Riski on silloinkin pienempi kuin joutua nykyisin ilkeiden rajavartijoiden maasta potkimaksi. EU-alueelle sijoitettu voisi varsin vapaasti siirtyä toiseen maahan, eikä kaavailtu muutaman vuoden sossukarenssi ole tässä merkittävä este, kun laittomia siirtolaisia on Euroopassa muutenkin miljoonia.

Esimerkiksi ei-hyysäävään Latviaan ei ole jäänyt kuin muutama sinne siirretty, vaikka he olivat tulleet sinne vapaaehtoisina, ei pakolla, kuten pysyvässä taakanjakomekanismissa.

Lainaus
JOS asiaan liittyy kiintiöitä jotka ovat tämänhetkisiä tulvia merkittävästi pienempiä, kauppa on hyvä.

Kuulostat Orpolta ja Sipilältä, jotka puolustivat pakkokiintiöiden hyväksymistä samalla perustelulla. Perustelu on kuitenkin huono. Vaikka lyhyellä tähtäimellä näennäisesti hyötyisimmekin järjestelystä, menettäisimme samalla lopullisesti vallan päättää Suomeen muuttavista. Jakoavaimen muuttaminen Suomelle epäedullisemmaksi esimerkiksi ottamalla valtion pinta-ala jakokriteeriksi, kuten alkuperäisessä taakanjakosuunnitelmassa tehtiin, onnistuisi kädenkäänteessä, emmekä voisi sille mitään.

Lisäksi, jos rajat kerran voidaan tukkia tulvilta, ei ole järkeä rakentaa vastapainoksi järjestelmää, joka pelkällä olemassaolollaan luo yhä pahenevia tulvia. Taakanjako on sitä paitsi vain yksi askel CEAS-suunnitelmassa. Samat taakanjakoarkkitehdit ovat kaavailleet turvapaikanhakukeskuksia muun muassa Pohjois-Afrikkaan.

Lainaus
Vain pieni poliittinen eliitti ajaa tätä asiaa. Hämmästyttävän suuri valta sillä kyllä on. Mutta peli ei ole vielä pelattu kaikissa muissakaan EU maissa, vaikka pomot ovat jo periaatepäätöksiä kyhäilleetkin.

Peli ei ole pelattu, koska etenkin Unkarin nykyjohdon on todella vaikea ellei täysin mahdotonta antaa periksi pakkokiintiöiden suhteen. On kuitenkin jonkinlainen järkytys, että Suomessa minkään puolueen kansanedustajilla ei ole yritystäkään panna kampoihin.

Unkarinkin vastarinta on muiden maiden kannalta merkityksetöntä siinä vaiheessa, jos se suostuu mahdolliseen kompromissiin, jossa se vain jätetään toistaiseksi rauhaan.

Lainaus
Katsellaan. Yritän ainakin itse, vaikka se toisinaan tuottaakin minulle suunnattomia vaikeuksia, luottaa siihen että viallinen rakennelma voidaan korjata politiikan keinoin.

Se on mahdollista. Juuri siksi PS-kansanedustajia pitää potkia, kunnes joko ryhtyvät hommiin tai tunnustavat, että eivät aio tehdä asialle mitään. Toistaiseksi teeskentelevät, etteivät muka ole tietoisia, mitä on tapahtumassa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 376
 • Liked: 8420
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Kuulin tänään sellaista, että ei ole olemassa edes mitään proseduuria millä joku maa voitaisiin erottaa EU:sta. Jos näin on niin, Puolaa ja Unkaria ei eroteta vaikka he tuon hankkeen torppaisivatkin. Huonoin vaihtoehto Suomen kannalta olisi silloin tietysti se, että taakajakoon haluttomien jäädessä ulkopuolelle Suomi suostuisi jakamaan taakkaa niiden muiden kanssa, koska haluaa olla ytimessä ja identifioitua Saksaan.
qui non est mecum adversum me est

PannuHattu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 338
 • Liked: 731
 • Pieni vihreä mies
Tässä on jo vuosia kuullut poliitikkojen suusta tekosyynä "kyllä muuten mutku eu", "ei hallituksessa voi enemmistön populistien tahdon mukaan alkaa demokratiaa toteuttamaan hyppimään", "eihän tätä kukaan voinut arvata" jne.

Mitä jos tunnustetaan tosiasiat, joko fixit tai lakkautetaan eduskunta tarpeettomana. Eduskunnalle jäävän puuhastelun voi siirtää aluehallintovirastoille. Puolueet voi nykymuodossaan lakkauttaa. Jonkinlaiset päiväkerhot suojatyöpaikat voi järjestää kyvyttömimmille broilereille, "kyvykkäimpien" siirtyessä lutkuttamaan eu:n "hillotolppia".   

The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tyrants.
- Thomas Jefferson

There are four boxes to be used in the defense of liberty: soap, ballot, jury and ammo. Please use in that order.
-Larry McDonald

Heikki Luoto

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 334
 • Liked: 2943
Tämänlaisia uutisia olen alkanut nimittää valeuutisiksi. Yleensä niitä on tullut Yleltä. Nyt tuli Breitbartilta. Se on harmi. Valeuutisen tästä uutisesta tekee se, että viitaan johonkin nimettömään virkamieslähteeseen ja oma-aloitteisesti tehtyihin laskelmiin tämän lähteen teorioita käyttäen. Usein virkamieslähdettä ei todellisuudessa ole olemassakaan ja laskelmatkin ovat sieltä täältä epämääräisten oletusten ja otantojen avulla tehtyjä tarkoituksenmukaiseen suuntaan tehtyjä vedätyksiä. Juttu on siis alunperin kirjoitettu tiettyä päämäärää tavoitellen ja myöhemmin siihen on keksitty muutamia uskottavuutta lisääviä tekijöitä koristelemaan sitä. Näin Yle yleisesti toimii. Jos nyt Breitbart ottaa saman keinon käyttöön, on sen uskottavuus pian nolla, ja Breitbartin mukana laskee Voittaja-Trumpin uskottavuus. Huonolta kuulostava suuntaus.
...

Breitbart viittasi The Timesin juttuun, jossa siteerattiin nimetöntä korkeaa virkamieslähdettä. Lehdistö on kauan käyttänyt lähdesuojan takaa puhuvia ihmisiä ilman valeuutisleimaa.
« Viimeksi muokattu: 07.04.2017, 00:17:21 kirjoittanut Heikki Luoto »
Sananvapauden vastaiselle Facebookille korvaava vaihtoehto: MeWe
mewe.com/i/heikkiluoto

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 866
 • Liked: 23347
 • Paalutetaan sananvapaus!
JOS turvapaikkaturisti ei voi itse päättää kohdemaataan ja on olemassa riski joutua vaikkapa Unkariin/muuhun hyysäyksessä tervejärkisenä pysyneeseen maahan, mielenkiinto vähenee. JOS asiaan liittyy kiintiöitä jotka ovat tämänhetkisiä tulvia merkittävästi pienempiä, kauppa on hyvä. Se mahdollistaa loppujen palautukset yhteisymmärryksessä. JOS jne...

JOS turvapaikka-asiat siirretään EU:lle eli siltä osin yhdenmukaistetaan säännökset (ns. harmonisointi) kaikissa EU:n jäsenmaissa, se todellakin tarkoittaa sitä, että turvapaikka-asiat siirretään EU:lle. Suomi ei sen jälkeen voi tehdä muuta kuin noudattaa kiltisti asioita koskevia Brysselistä tulevia asetuksia ja direktiivejä ym. normeja, ja joutuu vieläpä muuttamaan oman lainsäädäntönsä EU:n yhteisten säännösten mukaiseksi.

Se olisi taas yksi palanen pois Suomen nopeasti katoavasta suvereniteetista, ja vieläpä aika tärkeä palanen.
There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.
- Idi Amin, diktaattori

Hankala Tapaus

 • Vieras
...Kuulostat Orpolta ja Sipilältä...

Tuollaisia lausuessasi et kuulosta erityisen hauskalta. Ehdotan pientä tarkistusta linjaan.

...oistaiseksi teeskentelevät, etteivät muka ole tietoisia, mitä on tapahtumassa.

Tai sitten käyvät kauppaa toivoen, että pelastus tulee muualta. Politiikka on paskapeliä ja sen pelureiden tarkoitusperät jäävät monesti hämäriksi.

Gunnar Hymén

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 313
 • Liked: 6328
 • Gunnar Hymen - the new porn standard for women

JOS turvapaikka-asiat siirretään EU:lle eli siltä osin yhdenmukaistetaan säännökset (ns. harmonisointi) kaikissa EU:n jäsenmaissa, se todellakin tarkoittaa sitä, että turvapaikka-asiat siirretään EU:lle. S

tämän nyt ymmärtää lyhyelläkin matematiikalla, miksi EU hajoaa. eihän kukaan täysjärkinen "äärioikeistolainen rasismi-maa" lähde tuohon hullunmyllyyn.

unkari on bueno, unkarille ääni ja tuki. unkari ja puola ja itävalta (ehkä jopa yllättäen sveitsi myös?) tulevat hajoittamaan EUn lopullisesti. ei nuo hyväksy eunukkien paskaa yhtään vaan pitävät rajat kiinni vaikka EU itkee miten.
09.11.2016
Winnipeg Jets, Patrik Laine - 3+1
POTUS, Donald Trump - 100-0 vs Hillary

Hankala Tapaus

 • Vieras
...Se olisi taas yksi palanen pois Suomen nopeasti katoavasta suvereniteetista, ja vieläpä aika tärkeä palanen.

Se on totta. Monta palaa on jo lähtenyt ja monia on vielä lähdössä.

Saatan kuulostaa piittaamattomalta joidenkin EU päätösten suhteen, mutta siihen on yksinkertainen selitys. Uskon EU:n romahtavan omaan mahdottomuuteensa. Tämän takia näen monia asioita niin, että jos ne edes hidastavat katastrofia, kokonaistilanne välttämättömän tapahtuessa on joka tapauksessa parempi. Tämä luullakseni auttaa pistämään muutamat erimielisyyksiä aiheuttaneet mielipiteeni oikeaan kontekstiinsa.

Matkalla vääjämättömästi seuraavaan romahdukseen, voimme toki kohdata moniakin variaatioita tulevaisuudesta. Niiden arvailu onkin vaikeampaa. Yksi versio voi jopa olla että EU ottaa lusikan kauniseen käteen ja venyttää elinikäänsä ymmärtämällä että eurooppalaisten enemmistö ei halua maanosan muuttuvan kolmannen maailman kaatopaikaksi.

Sekin on vain yksi uusi JOS.

Uimakoulutettava

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 138
 • Liked: 4311
 • Kukkahattubingoava kristitty eli väärämielinen VHM
On kuitenkin jonkinlainen järkytys, että Suomessa minkään puolueen kansanedustajilla ei ole yritystäkään panna kampoihin.

Jonkinlainen järkytys kieltämättä, mutta ei yllätys.

Paitsi tietysti hallitusoppositiota äänestäville. Tai oikeastaan ei, sillä standardiargumentti "Never happened" toimii erittäin hyvin loppuun asti.

PS-kansanedustajia pitää potkia, kunnes joko ryhtyvät hommiin tai tunnustavat, että eivät aio tehdä asialle mitään. Toistaiseksi teeskentelevät, etteivät muka ole tietoisia, mitä on tapahtumassa.

Ovat vain oppineet äänestäjältä itsepetoksen jalon taidon tai päinvastoin.

Koska ääni tulee ilmankin, hommiin ei ryhdytä eikä varsinkaan mitään tehtyä ja tekemättä jätettyä tunnusteta.

"Äänestetään gallupit kumoon!" tv.

Timo Soini/Jussi Halla-aho/Sampo Terho

Jyväskylän Jytkyttäjät
"Taisi Merkel todeta tuossa keskustelussa lainaten edeltäjiään, että joka unohtaa EU-projektin, pitäisi käydä sotilaiden haudoilla sitä muistelemassa" :flowerhat:

Päälahjoittaja Sipilä

"Teko oli rikos ja siinä käytettiin väkivaltaa. Uhriksi otettua naista sormeiltiin vaatteiden alta. Ja siinä kaikki."

Dr. Kemppinen

Jepulis

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 215
 • Liked: 8445
JOS turvapaikkaturisti ei voi itse päättää kohdemaataan ja on olemassa riski joutua vaikkapa Unkariin/muuhun hyysäyksessä tervejärkisenä pysyneeseen maahan, mielenkiinto vähenee.

Riski on silloinkin pienempi kuin joutua nykyisin ilkeiden rajavartijoiden maasta potkimaksi. EU-alueelle sijoitettu voisi varsin vapaasti siirtyä toiseen maahan, eikä kaavailtu muutaman vuoden sossukarenssi ole tässä merkittävä este, kun laittomia siirtolaisia on Euroopassa muutenkin miljoonia.
Erinomainen huomio. Lisättäköön vielä, että kotimaiset ystävämme vihreät, de gröönät, sekä heidän ystävänsä koko kulttuurimarksilaisten vasemmistosiipi koko EU:ssa, käy joka päivä taistelua nimenomaan sen mahdollistamiseksi että sosiaaliturvashekkimme ulotettaisiin laittomiinkin ryhmiin. Kysymyksessä on pelkkä hämäys.

Jos taakanjako astuu voimaan meille aiheutuvat ongelmat paisuu jälleen. Mekanismin A-osassa EU siedättää kansalaisiaan joka vuosi suurempaan taakkaan. Samantapaisen ilmiön näkee nyt Suomessakin, jossa kansaa harhautetaan toimittajien piiristä viimeksi tänään korostamalla, että ongelmat on ohi, koska 32000 tuli vain kerran. Nyt tulijamäärät on kuulema "romahtaneet". Todellisuudessa pitkän ajan tulijamäärät on kasvaneet. Ja sitäpaitsi, hyvä analyysi ottaisi huomioon piikin toistumisen mahdollisuuden ihan ilman kausitasoitustakin. Nyt meidät on siis siedätetty pysyvästi korkeammalle tasolle. Suuremmat raiskaustilastot on jo uusi normaali. On uusi normaali, että valtion rahaa kuluu niin paljon. Ja niin edelleen.

Uusi normaali syntyy ja paisuu samoin myös Euroopan laajuisesti.

Mekanismin B-osa toimii sitten lähtömaiden puolella. He edelleen saavat tietoa Euroopan höllentyvästä palkitsevasta käytännöstä missä kulttuurimarksilaiset poliitikkomme ovat varmasti suurena apuna mainostamassa Sipilän malliin. Paine rajalla tulee vastaamaan uusia Euroopan rajoihin puhkaistuja reikiä, ja toisin kuin #unelmoijat uskoo, vanhatkaan reiät ei jää täyttämättä, eikä tilanne tietenkään tule olemaan "hallittu". Vain hieman siedätetympi mutta ei hallittu. Yksin Afrikan väestönkasvu pitää huolen jälkimmäisestä faktasta.
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

Hankala Tapaus

 • Vieras
Ovat vain oppineet äänestäjältä itsepetoksen jalon taidon tai päinvastoin.

Tässä on viisautta. Melkeinpä kaikki tätä asiaa koskeva viisaus.

Jo Tony Halmeen päästyä eduskuntaan, innokkaimmat arvelivat että nyt se on loppu ja kaikki ulkomaalaiset ajetaan ulos maasta. Valitettavasti politiikka ei toimi niin.

Ihminen voi kieltäytyä näkemästä todellisuutta. Politiikan todellisuus on raadollinen. Jos ei voi voittaa suoralla ylivoimalla, on käytävä kauppaa ja yritettävä minimoida tappiot. Poltiikassa tilanteet muuttuvat koko ajan ja joskus lähtötilanteen lupaukset jäävät lunastamatta. Hallitusohjelma? Kukapa olisi sitä tehdessään arvannut, että rakas länsinaapurimme dumppaa helvetillisen lauman väkeä oman maansa läpi?

On helppo olla jälkiviisas ja kertoa, miten asiat olisi pitänyt hoitaa. Valitettavan monet kertojat kuitenkin luovat uusia totuuksia tällaista jutellessaan. Että uhkaus hallituksesta lähtemisestä olisi pysäyttänyt maahantulijat.

On edelleenkin varsin perusteltua arvioida, että hallituksessa istuisi nyt SDP, jos näin olisi tehty. Sepä se varmaan olisi laittanut rajat kiinni.

Itsepetoksen taidon voi oppia liian monelta äänestäjältä. Niiltä, jotka toivovat jotain asiaa niin paljon, että uskovat mahdottomuuksiin. Tai niiltä, jotka uskoivat niiden toisten tarkoittavan hyvää juuri heille. Minä en usko että äänestäjistä vaaleissa voitti edes 15% äänestäjistä. Suurin osa petti itseään luulemalla hyvää vääristä ehdokkaista.

Ja jos joku nyt kuittelee että minä olen riemuissani siitä mitä tämän päivän politiikka on, hän pettää itseään taas.
Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 800
 • Liked: 9294
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Lainaus
On helppo olla jälkiviisas ja kertoa, miten asiat olisi pitänyt hoitaa. Valitettavan monet kertojat kuitenkin luovat uusia totuuksia tällaista jutellessaan. Että uhkaus hallituksesta lähtemisestä olisi pysäyttänyt maahantulijat.

On edelleenkin varsin perusteltua arvioida, että hallituksessa istuisi nyt SDP, jos näin olisi tehty. Sepä se varmaan olisi laittanut rajat kiinni.
No nyt meillä on kuitenkin hallituksessa Persut jotka ei laittanut rajoja kiinni, verratuna siihen että meillä olisi SDP hallituksessa joka ei olisi laittanut rajoja kiinni. Että kyllä nuivuus sai tässä suurvoiton ja persuja kannattaa siksi äänenstää.
« Viimeksi muokattu: 07.04.2017, 03:07:04 kirjoittanut Peltipaita »
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Hankala Tapaus

 • Vieras
No nyt meillä on kuitenkin hallituksessa Persut jotka ei laittanut rajoja kiinni, verratuna siihen että meillä olisi SDP hallituksessa joka ei olisi laittanut rajoja kiinni. Että kyllä nuivuus sai tässä suurvoiton ja persuja kannattaa siksi äänenstää.

Kymmenen pisteen kysymys kuuluukin: Kuinka paljon enemmän ne rajat olisivat auki SDP:n kanssa? Kakkoseksi voisi kysyä: Kuinka paljon enemmän turvapaikkoja ja kansalaisuuksia jaettaisiin SDP:n kanssa?

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 304
 • Liked: 12558
^..... jos kyselyleikkeihin kerran lähdetään, niin kysytään sitten samoilla lämpöisillä, että minkälaiselle asetelmalla oltaisiin menossa seuraaviin eduskuntavaaleihin, JOS persut olisivat joko pysäyttäneet matuvyöryn uhkauksellaan lähteä hallituksesta, tai sitten tosiaan lähteneet ja jättäneet esim. demarit ottamaan 32000 geelipäätä ansioluetteloonsa?

Nythän tiedetään miten kävi, ja tuloksen voi lukea gallupeista. Toinen kilpailee pääministerin paikasta, ja toinen hakee ennätystä pudotuksen jyrkkyydessä ja kamppailee olemassaolostaan.

Fakta on se, että vielä 2015 alkupuolella sekä kepulit, että kokkarit olivat täysin polvillaan, eivätkä olisi uskaltaneet riskeerata uusia vaaleja. Mutta nyt kun HallitusSuomalaiset on kuohittu Jabban ministeripestin takia, niin hyödylliset idiootit joutavat mennä. Lopputulos on se, että maassa on kymmeniä tuhansia geelipäitä, joista ei eroon päästä, ja ns. nuivaskenen ainoa toivo päästä vaikuttamaan ajoissa asioihin on nuijittu maanrakoon ties kuinka pitkäksi aikaa. Toipumiseen voi mennä niin pitkä aika, että sitten voi olla jo myöhäistä. Eurokiimaiset sosialistit (Kok, Dem, Kesk, Vihr, RKP, Vas) kerkiävät rakentaa EU-kiintiöviemärin kolmannen maailman ihmisjätteelle siihen mennessä. Viemärin, joka päättyy Suomen (täysin avoimelle) rajalle.

E:typo
« Viimeksi muokattu: 07.04.2017, 13:38:01 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Hankala Tapaus

 • Vieras
^..... jos kyselyleikkeihin kerran lähdetään, niin kysytään sitten samoilla lämpöisillä, että minkälaiselle asetelmalla oltaisiin menossa seuraaviin eduskuntavaaleihin, JOS persut olisivat joko pysäyttäneet matuvyöryn uhkauksellaan lähteä hallituksesta, tai sitten tosiaan lähteneet ja jättäneet esim. demarit ottamaan 32000 geelipäätä ansioluetteloonsa?

Mitäpä tuohon vastaisi?

Jätetään se vyöryn alku kokonaan pois. Ennakointia kun olisi saanut ja pitänyt tehdä jo 20 vuotta sitä ennen. Tilanne siis ajankohtaan, jolloin kansainvaellus oli käynnissä.

JOS uhkaus olisi (kaikkea todennäköisyyttä vastaan) tepsinyt, ei edustajien määrä olisi kasvanut välttämättä kovinkaan paljoa. Arvaan kuitenkin että +4 ihan siksi että muutamat äänestäjät olisivat rohkaistuneet asiasta. Seuraukset ulinaa, ongelmia (todellisia ja liioiteltuja) EU:n kanssa, mutta maan kannalta kuitenkin kohtalaisen hyvä tilanne. Uudet tulijatkin vähissä (ainakin siihen saakka, kun seuraava naapuri keksii uuden kepposen). Soinin ura ulkoministerinä (mahdollisesti) ohi, koska kukaan "tärkeä" ei olisi halunnut leikkiä rasistin kanssa. Yst. muist. muu maailmantilanne.

JOS olisivat lähteneet hallituksesta, onkin vaikeampi. Riippuu niin paljon muiden pelistä.

JOS peli 1: + 10 uutta kansanedustajaa ja kaikki nuivia. Kuitenkin vaaleja odotellessa +32 000 uutta Suomen kansalaista (ja mahdolliset vahvistukset). Uuden eduskunnan ja hallituksen kanssa lähtötilanne sama kuin tänään, mutta värikylläisemmässä maassa.

JOS peli 2: Vähintään -20 kansanedustajaa, koska "oikein autettuna" kansa sanoisi "ei ne osannu ees hallituksessa olla ja nyt on maa täynnä turismia". 10 - 20 vuotta takapakkia kaikelle maahanmuuttokritiikille. Totaalinen katastrofi. Tämä olisi myös seuraus, jos PS olisi potkaistu hallituksesta vaatimuksensa kanssa.

Mielelläni näkisin myös muiden edes lyhyesti perustellut mielipiteet asiasta.

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 304
 • Liked: 12558
^..... jos kyselyleikkeihin kerran lähdetään, niin kysytään sitten samoilla lämpöisillä, että minkälaiselle asetelmalla oltaisiin menossa seuraaviin eduskuntavaaleihin, JOS persut olisivat joko pysäyttäneet matuvyöryn uhkauksellaan lähteä hallituksesta, tai sitten tosiaan lähteneet ja jättäneet esim. demarit ottamaan 32000 geelipäätä ansioluetteloonsa?

Mitäpä tuohon vastaisi?

Jätetään se vyöryn alku kokonaan pois. Ennakointia kun olisi saanut ja pitänyt tehdä jo 20 vuotta sitä ennen. Tilanne siis ajankohtaan, jolloin kansainvaellus oli käynnissä.

JOS uhkaus olisi (kaikkea todennäköisyyttä vastaan) tepsinyt, ei edustajien määrä olisi kasvanut välttämättä kovinkaan paljoa. Arvaan kuitenkin että +4 ihan siksi että muutamat äänestäjät olisivat rohkaistuneet asiasta. Seuraukset ulinaa, ongelmia (todellisia ja liioiteltuja) EU:n kanssa, mutta maan kannalta kuitenkin kohtalaisen hyvä tilanne. Uudet tulijatkin vähissä (ainakin siihen saakka, kun seuraava naapuri keksii uuden kepposen). Soinin ura ulkoministerinä (mahdollisesti) ohi, koska kukaan "tärkeä" ei olisi halunnut leikkiä rasistin kanssa. Yst. muist. muu maailmantilanne.

JOS olisivat lähteneet hallituksesta, onkin vaikeampi. Riippuu niin paljon muiden pelistä.

JOS peli 1: + 10 uutta kansanedustajaa ja kaikki nuivia. Kuitenkin vaaleja odotellessa +32 000 uutta Suomen kansalaista (ja mahdolliset vahvistukset). Uuden eduskunnan ja hallituksen kanssa lähtötilanne sama kuin tänään, mutta värikylläisemmässä maassa.

JOS peli 2: Vähintään -20 kansanedustajaa, koska "oikein autettuna" kansa sanoisi "ei ne osannu ees hallituksessa olla ja nyt on maa täynnä turismia". 10 - 20 vuotta takapakkia kaikelle maahanmuuttokritiikille. Totaalinen katastrofi. Tämä olisi myös seuraus, jos PS olisi potkaistu hallituksesta vaatimuksensa kanssa.

Mielelläni näkisin myös muiden edes lyhyesti perustellut mielipiteet asiasta.

Nyt on näköjään vaan pakko sopia olevamme tästä eri mieltä, varsinkin tuon hallituksesta lähtemisen tai potkimisen seurauksien osalta: itse veikkaan, että se on nimenomaan se -20 kansanedustajaa KOSKA jäivät hallitukseen tekemättä käytännössä mitään mutavyöryn pysäyttämiseksi. Toki on mahdollista, että sekä jäämällä, että lähtemällä oltaisiin nykytilanteessa samassa pisteessä, mutta itse kyllä vahvasti epäilen sitä.

Ajattele miten paljon maailma on muuttunut 2015 matuvyöryn aikana ja sen jälkeen: vaikka lehtien kommenttipalstat pysyvät edelleen aika ajoin suljettuina, ja nyyhkytarinoita matuista saa lukea joka toinen päivä, niin myös muutosta ON tapahtunut. Tavalliset ihmiset ovat osallistuneet mielenosoituksiin matutulvan patoamiseksi. Etnoraiskaajien nimiä on alkanut ilmestyä lehtiin. Totuus tulijoiden kaameasta kyvyttömyydestä työelämään on otettu esiin monessa mediassa. Jopa Vihreässä Langassa oli artikkeli, jossa suoraan sanotaan oikeasti apua tarvitsevia olevan prosentin murto-osa. Lehtien kommenttipalstat ovat etnouutisissa TÄYNNÄ ihanan nuivaa tekstiä.

Itse kyllä näkisin, että nykyisessä ilmapiirissä niitä tahoja, jotka selvästi olisivat pistäneet itsensä likoon matuvyöryn pysäyttämiseksi, EI rangaistaisi vaaleissa vaalitappiolla äänestäjien toimesta, vaan päin vastoin. Lisäksi, ei oppositioKAAN olisi huono paikka: sieltäkin pystyy vaikuttamaan, kunhan on vaan massaa takana. Vrt. esim. Tanskan nuivien huikea vaikutus maan politiikkaan, vaikka ovat taas oppositiossa. Persujen parasta ennen on kuitenkin nyt mennyttä, kun eivät osanneet pelata peliä. Persut tulevat seuraavissa vaaleissa menettämään sen ainoan vipuvartensa, eli kohtalaisen määrän kansanedustajia, jolla peli olisi voinut jatkua JOKO hallituksessa TAI oppositiossa. Nyt persut ovat enää kuin persaukinen pelaaja pokeripöydässä, joka voidaan koska tahansa nokittaa ulos pelistä.
« Viimeksi muokattu: 07.04.2017, 13:29:41 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Tuulenhenki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 409
 • Liked: 4938
 • Saatanantaja, enkelintäjä
Voisitteko vääntää Persuista jossain asiaan liittyvässä ketjussa?

Tämä on varmaan jo kolmas näkemäni persuviesteillä paskottu ketju viikon sisään.  :facepalm:
Don't despair
Show no fear
Life your life without regrets

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 850
 • Liked: 39509
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Lainaus käyttäjältä: HS
KAUHUKAKARAN maineessa oleva Unkari ...

Jos Unkari on "kauhukakara" (=itsenäisyydestään kiinni pitävä kansallisvaltio, joka muistaa millaista elämä oli Neuvostoliiton sotilassaappaan alla), niin EU on järjestäytyneen sosialistisen rikollisuuden käärmeenpesä.

Lainaus
Orbánin EU:ta ärsyttäviin tempauksiin kuuluu myös äskettäin unkarilaisille lähetetty ”Pysäyttäkää Bryssel!”-kyselykirje, jossa kansalaisia pyydetään kommentoimaan Unkarin itsenäisyyttä väitetysti uhkaavia EU-hankkeita.

Väitetysti! Mitä muuta Soroksen Open Borders (= rajojen tuhoaminen ja väestövaellus muslimimaista) ja liittovaltiokehitys on kuin itsenäisyyden romuttamista?

Lainaus käyttäjältä: Pietikäinen
”Tämä on sellainen asia, mitä pitäisi Fideszissä ja unkarilaisten kesken miettiä. Jos he kokevat, että se ei ole arvopohja, jonka he jakavat, silloin heidän ja meidän on syytä miettiä, että kuuluvatko he tähän perheeseen”, Pietikäinen sanoo.

"Kansallista Kokoomusta" edustavan Pietikäisen "arvopohjaperhe" on kansainvälisessä sosialismissa ja kansallisvaltioiden tuhoamisessa.

Lainaus
”Hyvät kollegat, älkää ryhtykö pahaa-aavistamattomiksi, harhaanjohdetuiksi ja passiivisiksi välineiksi, joita Soros ja sosialistit, vastustajamme, käyttävät poliittisen agendansa ajamiseen”, viestissä sanottiin.

Tämä kuvaa aika hyvin Suomen millaisiksi Suomen hallitus, eduskunta ja virkamiehet ovat EU:hun liittymisen jälkeen taantuneet.

Lainaus
Unkarin koulutuksesta vastaava ministeri Zoltan Balog kertoi tiistaina, että hallituksen tavoitteena on pysäyttää kaikki ”valheelliset vakoilevat kansalaisjärjestöt, kuten ne, joita George Soros rahoittaa”.

Hienoa, että joku uskaltaa sanoa tämän ääneen.
« Viimeksi muokattu: 07.04.2017, 08:01:57 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Länsimaiden johtajien ihmeellisin kehityssuunta on yrittää itsepäisesti luoda Neuvostoliitto Eurooppaan.”
— Gorbachev

“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— George Soros

“Kansallismielisyyden vastakohta ei ole globalismi, vaan kansallismielettömyys”
— Teemu Keskisarja, HS

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 528
 • Liked: 5189
Jo Tony Halmeen päästyä eduskuntaan, innokkaimmat arvelivat että nyt se on loppu ja kaikki ulkomaalaiset ajetaan ulos maasta. Valitettavasti politiikka ei toimi niin.

Ihminen voi kieltäytyä näkemästä todellisuutta. Politiikan todellisuus on raadollinen. Jos ei voi voittaa suoralla ylivoimalla, on käytävä kauppaa ja yritettävä minimoida tappiot.
...

Kauppaa on käytävä, mutta mikä on se, mitä persut sai vastalahjaksi seuratessaan katseella 30k läpsyttäjiä tuloa Suomeen? Auttakaa muistamaan, mutta aika tyhjää lyö. Soinin diplomaattipassi, ministeriaudi, ja merkinnät persuministerien cv:seen ei innosta itseäni pätkän vertaa. Persujen SMP-politiikka sinänsä ei houkuttele äänestämään, jos jotain muuta mamu-kriittistä on tarjolla.

Hallituskelpoisuus tulevaisuudessa? Tilanteet muuttuvat, ja jos persut saa kannatusta takaisin, kokoomus ja keskusta kyllä saattavat ottaa heidät jatkossakin hallitukseen.
"Ovela tapa pitää ihmiset passiivisina ja kuuliaisina on rajoittaa tiukasti hyväksyttävien mielipiteiden kirjoa, mutta sallia hyvin vilkas keskustelu sen kirjon sisällä. … tämä antaa ihmisille tunteen, että ajattelu on vapaata.” - Chomsky

Jääpää

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 927
 • Liked: 1958
 • Kiljuvuorten Sumuinen Gorilla 75%
Sillävälin Suomessa:

Lainaus
Open Borders of Solidarity -tapahtuma on Tornion ja Haaparannan nuorisoneuvostojen yhteinen tapahtuma, joka koostuu erilaisista työpajoista, isosta kansalaispaneelista ja loppukonsertista, jossa esiintyy Suomen ja Ruotsin kantaaottavien artistien kärkikaartia.

Esiintyjinä ovat esimerkiksi Musta Barbaari, Ruudolf, Seksikäs suklaa, Dosdela ja Prinssi Jusuf ja Paleface. Lisäksi mukaan on tulossa ruotsalaisia artisteja, joiden nimet julkaistaan myöhemmin

Lainaus
Open Borders of Solidarity -tapahtuma järjestetään Viktorian torilla keskiviikkona 24. toukokuuta kello 11.45 – 17.00 ja paikalle odotetaan tulevan arviolta 600 ihmistä

http://yle.fi/uutiset/3-9550644

 
Perustuslaki 29§
"Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset."

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 879
 • Liked: 10184
 • Anyone?
^Haiskahtaa Soroksen rahoittamalta festivaalilta.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 029
 • Liked: 3171
 • Sus siunatkoon
Kuulin tänään sellaista, että ei ole olemassa edes mitään proseduuria millä joku maa voitaisiin erottaa EU:sta. Jos näin on niin, Puolaa ja Unkaria ei eroteta vaikka he tuon hankkeen torppaisivatkin.

Eihän Kreikan velkojen taakaamiseenkaan, tai katsannosta riippuen Saksan ja Ranskan pankkien tukemiseen, ollut mitään valmista proseduuria ja kaikki sellaiset proseduurit piti olla kielletty EU:n/euroalueen omissa säännöissä, mutta niin vain tämä "arvoyhteisö" polkaisi pystyyn proseduurit eli J. Kataisen sanoin "luovat ratkaisut" tähän hommaan, kun joillain (kenellä?) oli riittävän suuri hätä.

Sinällään pajon puhuvaa tämän "arvoyhteisön" toiminnasta on myös se, että Britannia on lähdössä EU:sta ja "arvoyhteisö" haluaa tehdä Britannian lähdöstä mahdollisimman kivuliaan ja varoittavan esimerkin. Ja nyt samainen "arvoyhteisö" uhkaa Unkaria ja Puolaa erottamisella.

Olisiko kenelläkään asemiin nostetulla ja nousseella PS-poliitikolla mitään sanottavaa tästä "arvoyhteisön" toiminnasta? Ei varmaan ole, koska hallitusvastuu, maltillisuus jne.. Ainakin itselleni suuri syy äänestää Persuja oli EU-kriittisyys, mitä he eivät nyt edusta edes vähimmässä määrin mielestäni.
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 850
 • Liked: 39509
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
^Haiskahtaa Soroksen rahoittamalta festivaalilta.

Voisin kuvitella, että artistit voisivat ehkä esiintyä ilmaiseksi, koska näkyvyys.

Mutta roudaavatko roudarit ilmaiseksi, järjestävätkö järjestysmiehet järjestystä ilmaiseksi, antavatko äänentoísto- ja valofirmat kalustonsa ilmaiseksi käyttöön?

Tekisikö putkimies ilmaiseksi duunia näkyvyys-palkkiolla?

Joku näitä tilaisuuksia rahoittaa.
“Länsimaiden johtajien ihmeellisin kehityssuunta on yrittää itsepäisesti luoda Neuvostoliitto Eurooppaan.”
— Gorbachev

“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— George Soros

“Kansallismielisyyden vastakohta ei ole globalismi, vaan kansallismielettömyys”
— Teemu Keskisarja, HS

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 376
 • Liked: 8420
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Lainaus käyttäjältä: Pietikäinen
”Tämä on sellainen asia, mitä pitäisi Fideszissä ja unkarilaisten kesken miettiä. Jos he kokevat, että se ei ole arvopohja, jonka he jakavat, silloin heidän ja meidän on syytä miettiä, että kuuluvatko he tähän perheeseen”, Pietikäinen sanoo.

Tämä olisi ihan hyvä. Fideszin vanavedessä voisi lähteä joitain muitakin. Kannattaa jo ehkä nyt miettiä ketä asetetaan ehdolle europarlamenttiin seuraavissa vaaleissa. Kansallismielinen ryhmä voi olla parlamentin suurikin tällä menolla. 
qui non est mecum adversum me est

JKN93

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 057
 • Liked: 636
 • Yhteiskunta Tutkija
Massamaahanmuutolla halutaan sekoittaa maan väestö ja kansan identiteetti sekoitukseksi tai kokonaan uudenlaiseksi identiteetiksi.Tämä koskee sekä kantaväestöä että muuttajia.
Eliitti hyötyy.Hankala Tapaus

 • Vieras
Voisitteko vääntää Persuista jossain asiaan liittyvässä ketjussa?

Tämä on varmaan jo kolmas näkemäni persuviesteillä paskottu ketju viikon sisään.  :facepalm:

Puhun mielelläni persuista vain asiaan liittyvissä ketjuissa.  Valitettavasti jonkun on tungettava puhumaan totta myös ei-persulankoihin silloin, kun vääristelu karkaa liian pitkälle.

Tämä ei valitettavasti ole edes kolmas persunpaskontaviesteillä sotkettu ketju viikon sisään. Pikemminkin kolmaskymmenes.  :facepalm:

Hankala Tapaus

 • Vieras
...Nyt on näköjään vaan pakko sopia olevamme tästä eri mieltä...

Sovitaan pois. Mutta vain siksi että lanka ei ole varsinaisesti aiheesta.

Ehdotan kuitenkin, että palaamme asiaan jossakin paremmin aiheesen sopivassa langassa. Niitä piisaa.

Hankala Tapaus

 • Vieras
Kauppaa on käytävä...

Passaako sinullekin, että palaamme aiheeseen jossain paremmin siihen sopivassa langassa?

Pitänee varmaan itse avata sellainen...

Kameleontti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 104
 • Liked: 1505
Massamaahanmuutolla halutaan sekoittaa maan väestö ja kansan identiteetti sekoitukseksi tai kokonaan uudenlaiseksi identiteetiksi.Tämä koskee sekä kantaväestöä että muuttajia.
Eliitti hyötyy.

Jo 2ww aikaan tämmösiä suunnitelmia joillain (Kalergin visiot oli jo aiemmin)

Lainaus
At his direction the German press played up Kaufman's call for genocide. A front page article about the book in the Berlin daily Der Angriff, July 23, 1941, appeared under headlines that called it a "Diabolical Plan for the Extermination of the German People" and a work of "Old Testament Hatred." Extracts also appeared, for example, in the nationally-circulated weekly paper Das Reich, August 3, 1941.

A plan similar to Kaufman's was issued during the war years by a prominent American anthropologist. In an article headlined "Breed War Strain Out of Germans" in the New York daily newspaper P.M., January 4, 1943, Ernest Hooton laid out an "outbreeding" plan that would "destroy German nationalism and aggressive ideology while retaining and perpetuating desirable German biological and sociological capacities." (See also: Benjamin Colby, ‘Twas a Famous Victory, 1974, p. 131.)

The Harvard University professor's proposal called for genetically transforming the German nation by encouraging mating of German women with non-German men, who would be brought into the country in large numbers, and of German men, forcibly held outside of Germany, with non-German women. Ten to twelve million German men would be assigned to forced labor under Allied supervision in countries outside of Germany to rebuild their economies. "The objects of this measure," wrote Dr. Hooton, "include reduction of the birthrate of 'pure' Germans, neutralization of German aggressiveness by outbreeding and denationalization of indoctrinated individuals."

This plan, Hooton estimated, would require at least 20 years to be implemented. "During this period," he went on, "encourage also the immigration and settlement in the German states of non-German nationals, especially males."

In the decades since the end of World War II, something of the spirit of the genocidal Kaufman and Hooton plans seems manifest in Germany's population and immigration policies. Since the nation's defeat in 1945, the German birth rate has fallen to below the replacement level, millions of racially and culturally alien migrants have been welcomed as settlers in Germany, the number of children of mixed ethnicity has sharply increased, and the ethnic-cultural character of much of the country has been drastically altered, especially in the larger cities.

http://ihr.org/books/kaufman/perish.shtml

Ja toisin kuin Ajattelija2008 aiemmin ketjussa kirjoitti niin kansallissosialistit eivät suinkaan halunneet tuhota kansaansa/rotuaan sotkemalla muihin kuten nyt yritetään tehdä. Ennemminkin se oli vastalause nykymenolle. Unkari alkaa olla jo sen verran natsistinen, että varmaan sieltäkin pian löytyy kaasutusleirejä... Riippuu kenen voitoksi tämä touhu kääntyy...