Kirjoittaja Aihe: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka  (Luettu 278477 kertaa)

ike60

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 1 954
  • Liked: 1155
  • ketku intelletku
    • Bloginpoikanen
Vs: 2014-08-11 Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka
« Vastaus #1380 : 22.07.2019, 00:16:19 »
Ruotsissa tuli eilen voimaan muutos perheenyhdistämissäännöstöön. Voimaantulopäivä oli siis lauantai keskellä lomakautta, eikä sikäläinen valtamedia ole asiasta paljoa pukahtanut. Mahdollisesti tämä johtuu siitä, että säännöstö on nyt entistäkin löysempi.

Muutoksen sisältö on että toissijaista suojelua nauttivat saavat oikeuden perheenyhdistämiseen (tähän saakka tämä on ollut mahdollista vain poikkeustapauksissa).

Teoriassa kyse ei ole paljosta, sillä samalla tiukennetaan toimeentulovaatimuksia: perheenyhdistäjän pitää pystyä elättämään sekä itsensä että yhdistettävät (toimeentulovaatimus ei tietenkään koske alaikäistä perheenyhdistäjää). Tunnettu kirjailija, tsekkiläissyntyisenä itsekin maahanmuuttaja Katerina Janouch näkee kuitenkin toimeentulovaatimuksen tiukentamisen toisin:
Lainaus käyttäjältä: Katerina Janouch
Ruotsi on poikkeusten luvattu maa. Ruotsissa voidaan kernaasti tehdä poikkeuksia rikollisten kohdalla, murhaajien ja raiskaajien kohdalla, tukihuijareiden, valehtelijoiden ja petkuttajien kohdalla. Poikkeuksia sen sijaan ei tehdä esimerkiksi terrorismin uhrien kohdalla, kuten ukrainalaisen Irinan joka menetti jalan Drottningsgatanin [kuorma-autolla tehdyssä (suom. huom.)] terrori-iskussa 7.4.2017 ja joka nyt ollaan karkottamassa maasta [..].

Ajatus voi kohottaa verenpainetta. Ei kaukana täältä, viljavilta kukkuloilta ja hyvinhoidetuilta ruotsalaistaloilta, on toinen todellisuus. Yliopistokaupunki Lundissa, muutama kymmen kilometria täältä, pistoolein aseistautuneet nuoret pojat ryöstävät kanssaihmisiään kaupungin keskuspuistossa. Autoja jotka palavat Malmössä, räjähdyksiä ja pommeja. Jengiammuskeluja. Ihmisiä jotka lähettävät minulle sähköpostia jossa kirjoittavat että he eivät voi pitää parvekkeen ovea auki toisessa kerroksessa. Kristianstadissa [etelä-Ruotsissa noin 100 kilometriä Malmöstä (suom. huom.)]. Koska silloin joku kiipeää sisään niin että naapurien pitää soittaa poliisi. Vaaleatukkaisia ihmisiä jotka eivät voi mennä tiettyihin kaupunginosiin Helsingborgissa [noin 65 km Malmöstä (suom. huom.)]. Söderiin ei kantaruotsalainen mielellään mene. Siihen tottuu, siihen osaa suhtautua. Mutta hyvää se ei ole.

Osoitteessa brottsplatskartan.se, joka käsittelee Skånea ja jossa poliisi raportoi sattuneista tapahtumista, voidaan lukea mm. että viimeisten kolmen päivän aikana on tapahtunut 29 sattumusta, ja19.7. ei ole vielä ohi, useat tapaukset ovat ryöstöjä, ammuskeluja ja räjähdyksiä.

[Janouch listaa tapauksista 7: autopalo Lundissa, räjähdys kellarissa Landskronassa ym.]

Rikoslistaa voi jatkaa pitkään. Ja mitä haluan sanoa tällä? Ehkä sen, että asioiden pitää mennä paljon huonommiksi ennen kuin ne voivat tulla paremmiksi. Valitettavasti pelkään pahoin että huomiset muutokset perheenyhdistämismaahanmuuttoon eivät hyödytä Ruotsia.

Janouchilla on vielä toivoa jäljellä. En tiedä kuinka paljon Ruotsin kohdalla on toivoon aihetta, mutta tämäkin uutinen Ruotsista herättää toiveita politiikan muutoksesta Suomessa. Jos Ruotsin lainsäädäntömuutos aiheuttaa merkittävän lisäyksen perheenyhdistämisiin, maan tila luultavasti heikkenee entistäkin nopeammin. Tämä johtaa vääjäämättä suuria otsikoita aiheuttaviin uutisiin, joita täkäläisenkin median on vaikea olla raportoimatta. Tämä puolestaan luo painetta maahanmuuttopolitiikan muuttamiseen Tanskan, Itävallan ja Italian suuntaan. Jos politiikkaa saadaan täällä tiukennettua ennen kuin Suomessakin on liian myöhäistä, Ruotsin uhri ei ole ollut täysin turha.