Kirjoittaja Aihe: Soininvaara: ”Mikael Jungner on väärässä puolueessa – myös Juhana Vartiainen  (Luettu 4661 kertaa)

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 347
 • Liked: 10884
 • Punavihreäkriittinen
Lainaus
Pitkän linjan demari ja entinen puoluesihteeri Mikael Jungner on väärässä puolueessa, kirjoittaa vihreiden konkaripoliitikko Osmo Soininvaara.
Jungner avautui maanantaina Facebookissa huonosta vaalituloksestaan ja arvioi, että Helsingissä liberaalit keskustavasemmistolaiset tai -oikeistolaiset ehdokkaat pärjäävät oikein hyvin ”paitsi jos on demari”.

– Tuskin sanon mitään kovin omaperäistä, kun sanon, että minusta Jungner on väärässä puolueessa. Sosialidemokratia olisi voinut Lipposen kauden jälkeen ottaa Jungnerin edustaman suunnan, mutta ei ottanut, Soininvaara kirjoittaa blogissaan.
Vihreiden entinen ministeri ja kansanedustaja huomauttaa, että aiemmin saman johtopäätöksen teki Juhana Vartiainen, joka loikkasi kokoomuksen ennen kevään 2015 eduskuntavaaleja.
– Pelkään pahoin, että hän joutuu tekemään saman johtopäätöksen uudestaan, koska kokoomus ei ole se liberaali urbaani puolue, jota Vartiainen ajatteli, eikä siitä sellaista tule, koska konservatiivisesta puolueesta ei voi tulla liberaalia puoluetta ja koska kokoomus on muutenkin menossa rajusti oikealle, povaa Soininvaara.

Soininvaara kutsuu kumpaakin ”urbaaneiksi liberaaleiksi”, ja pohtii, että koska nämä ovat hajallaan eri puolueissa ”urbanismi on heikoilla”. Tästä johtuen Suomessa pyritään hänen mukaansa lähinnä estämään Helsingin kehitystä samaan aikaan kun Ruotsi tukee Tukholman kehitystä, ja se on Helsinkiä vahvempi kasvun moottori.
Soininvaaran mukaan vihreistä pitäisikin nyt kasvattaa urbaania liberalismia edistävä yleispuolue.
– Tilaa pitäisi olla sekä Jungnerille että Juhana Vartiaiselle, Soininvaara kirjoittaa.
http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/osmo-soininvaara-%e2%80%9dmikael-jungner-on-v%c3%a4%c3%a4r%c3%a4ss%c3%a4-puolueessa-%e2%80%93-my%c3%b6s-juhana-vartiainen%e2%80%9d/ar-BBzK32g?ocid=spartanntp_edu

Lainaus
Jungner ja urbaani liberalismi

Mikael Jungner purki eilen pettymystään facebook-sivuillaan  vaalitulokseensa.
”Arvelen että Helsingissä liberaali keskustavasemmistolainen/oikeistolainen vetää oikein hyvin, paitsi jos on demari.”
Tuskin sanon mitään kovin omaperäistä, kun sanon, että minusta Jungner on väärässä puolueessa. Sosialidemokratia olisi voinut Lipposen kauden jälkeen ottaa Jungnerin edustaman suunnan, mutta ei ottanut.
Jungner ei ole ainoa joka on väärässä puolueessa. On paljon ihmisiä, jotka haluaisivat kuulua urbaania liberalismia edustavaan puolueeseen, mutta ovat hajallaan eri puolueissa.
Myös Juhana Vartiainen havaitsi olevansa väärässä puolueessa. Pelkään pahoin, että hän joutuu tekemään saman johtopäätöksen uudestaan, koska kokoomus ei ole se liberaali urbaani puolue, jota Vartiainen ajatteli, eikä siitä sellaista tule, koska konservatiivisesta puolueesta ei voi tulla liberaalia puoluetta ja koska kokoomus on muutenkin menossa rajusti oikealle.
Koska urbaani liberalismi ei ole järjestäytynyt, koko urbanismi on heikoilla. Sillä on vaikutusta koko Suomen menestykseen. Taloudellinen kasvu tapahtuu suurissa kaupungeissa, mutta kasvun moottorina Helsinki on huomattavasti heikompi kuin on Oslo, Tukholma, tai vaikka Tallinna. Ruotsissa esimerkiksi valtio tukee Tukholman kehitystä huomattavin panostuksin, meillä valtiovalta yrittää lähinnä ehkäistä kaupungistumista. http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005159721.html
Jos kaikki puolueet lakkautettaisiin ja ihmiset joutuisivat järjestäytymään poliittisesti uudestaan, urbaania vasemmistoliberalismia edustavasta puolueesta tulisi mahtipuolue.
Tähän puolueeseen tulisi paljon helsinkiläisiä kokoomuslaisia, mutta ei niitä moraalikonservatiiveja eikä änkyräoikeistolaisia, siihen tulisi paljon helsinkiläisiä vihreitä, itseasiassa melkein kaikki, ja siihen tulisivat viimeiset uudistusmieliset demarit. Myös RKP:stä tulisi mukaan huomattava osa ja mahtuisipa joukkoon jokin Olli Rehnin kaltainen keskustalainenkin.  Moni urbaani liberaali äänestikin Jan Vapaavuorta – ja sai valtuustoon kaiken maailman homojen vastustajia.
Tämä puolue asemoituisi Ståhlbergin terminologian mukaan porvarilliseen vasemmistoon. Porvarilliseen, koska se ei ajattelisi maailmaa ay-liikkeen silmälasien läpi, vaan ottaisi markkinatalouden annettuna tosiasiana.
Vasemmistoon, koska talouspolitiikassa tämä puolue tähtäisi sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen, kuten valtaosa suomalaisista, mutta pyrkisi tähän tavoitteeseen aivan toisella tavalla kuin nykypäivän demarit. Se eroaisi oikeistolaisista libertaareista siinä, että lähtökohtana olisi markkinavirheiden ja ulkoisvaikutusten korjaaminen – siellä oikeallahan ajatellaan, ettei mitään markkinavirheitä tai huomioon otettavia ulkoisvaikutuksia ole ja että eriarvoisuus nyt vain on luonnollinen asia.
Talousteoreettista  (mikrotaloustiedettä) se soveltaisi aivan toisella otteella kuin mitä mikään poliittinen puolue nyt tekee Suomessa.
En kuitenkaan pidä kovin realistisena ajatuksena uuden urbaania liberalismia edustavan puolueen synnyttämistä. Näillä puolueilla suunnilleen mennään, jotka meillä nyt on. Tietysti voisi perustaa jonkinlaisen urbaania liberalismia edistävän poikkipoliittisen kansalaisjärjestön.
Eniten urbaaneja liberaaleja on vihreissä, ja tämä suuntaus vahvistui huomattavasti kunnallisvaaleissa ja levisi voimalla Helsingin ulkopuolelle. Vihreiden pitäisi koota tätä joukkoa voimaperäisemmin, jolloin puolueen on myös muututtava yhä selkeämmin yleispuolueeksi ja hyväksyttävä se, että moni tulee puolueeseen puolustamaan urbaania liberalismia enemmän kuin vastustamaan ydinvoimaa tai suojelemaan metsäluontoa. Tilaa pitäisi olla sekä Jungnerille että Juhana Vartiaiselle.
http://www.soininvaara.fi/2017/04/11/jungner-ja-urbaani-liberalismi/
« Viimeksi muokattu: 12.04.2017, 11:38:29 kirjoittanut kriittinen_ajattelija »
We are at a crossroad. Mankind will divide into two groups: one that keeps hybridizing & auto-domesticating in the cities, & another that will stay away from the "diverse" cities & will instead seek rural life & artificial hardship, to become better & REVERSE the domestication.

SmallFish

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 783
 • Liked: 1872
"Urbaani liberalismi", voi äiti.

Tuo koko trio on lähinnä väärässä maassa.
« Viimeksi muokattu: 12.04.2017, 14:12:57 kirjoittanut SmallFish »

Foundation

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 015
 • Liked: 380
 • Tästä tulee vielä hyvä!
Halla-aho on urbaani Soininvaara 2.0. Eikä ole pätkääkään väärässä puolueessa, vaan juuri siinä missä Matti Putkonenkin on.

Lainaus
Näkemyseroista huolimatta tavoite oli molemmilla sama. Kapitalistisissa maissa vallitsevaan kriisiin ei Lipposen mukaan ollut muuta ratkaisua kuin suunnitelmatalous.

Yhteistyötä vasemmistopuolueiden välillä pidettiinkin kannatettavana. Lipponen kuittaa kysymyksen vasemmiston sisäisen suukovun "verisyydestä" toteamalla, että porvarien herjat olivat aina olleet voimakkaampia.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/07/22/paavo-lipponen-sosialismin-asialla"Erityisesti on mainittava kokoomuksen Wille Rydman, jolla on järkeviä näkemyksiä ja joka onnistui toisella yrittämällä." - Jussi Halla-aho 2015

"Koska puheenaihe on jatkuvasti sama, huomaan pitäväni jatkuvasti suunnilleen samaa puheenvuoroa, mutta toistoahan ei koskaan ole liikaa." - Jussi Halla-aho 2015

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 347
 • Liked: 10884
 • Punavihreäkriittinen
Lainaus
Urbaanin liberaalipuolueen ekologinen lokero odottaa täyttäjäänsä

Kirjoitukseni Mikael Jungnerin puoluevalinnasta herätti niin paljon huomiota (luettu 18 000 kertaa ) että on syytä jatkaa aihetta vähän syvemmälle.

Mistä tilaus kaupunkimaiselle puolueelle?
Miksi tarvittaisiin kasvavia kaupunkeja edustava puolue vastapainoksi sille, että pääministeripuolue vastaavasti edustaa Suomea kasvavien kaupunkien ulkopuolella.
Suomessa kaupungistuminen sujuu onnahdellen ja sen seurauksena koko maan talous on huonossa hapessa. Kaikki tiedämme, että Suomen talous on lamassa ja Ruotsissa ja Norjassa menee lujaa. Tosiasiassa Ruotsin ero Suomeen johtuu jokseenkin kokonaan siitä, että kasvu Tukholmassa ja Göteborgissa on ollut paljon nopeampaa kuin Helsingissä.

Voimme tietysti katsoa Helsingissä myös vähän peiliin, mutta aika suuri on ero myös valtiovallan suhtautumisessa kaupungistumiseen. Ruotsissa se nähdään myönteisenä ja valtio osallistuu esimerkiksi Tukholman infrainvestointeihin kymmenkertaisella summalla Suomeen ja Helsinkiin verrattuna. Suomessa kaupungistumista halutaan edelleen rajoittaa ja hidastaa.

Puolueet edustavat myös elinkeinoja. Kasvu kaupungeissa tapahtuu perinteisten elinkeinojen ulkopuolella – lähinnä tietotyössä ja urbaaneissa palveluissa. Kaupunkeja edustava puolue edustaisi myös kaupunkimaisia, kasvavia elinkeinoja. Kun vaikkapa työlainsäädäntöä tarkennetaan, olisi ihan hyvä, kun mukana olisi muitakin kuin maatalouden ja kuihtuvan teollisuuden ja edustajia.

Miksi liberaali?
Siksi että kaupungeissa nyt vain ollaan liberaaleja suhteessa muuhun Suomeen ja kasvavissa elinkeinoissa erityisen liberaaleja.

Kuka täyttää ekologisen lokeron?
Minun käsitykseni mukaan urbaanille liberaalilla puolueelle on niin ilmiselvä ekologinen lokero, että joku sen täyttää.
Kunnallisvaalien tuloksen perusteella kaupunki-puolueen tittelistä kilpailevat käytännössä vain kokoomus ja vihreät. Dynaamisimmissa kaupungeissa nämä ovat kaksi suurinta puoluetta niin, että kokoomus on ykkönen ja vihreät kakkonen – paitsi Mauri Pekkarisen Jyväskylässä jossa vihreät on ykkönen.

Merkittävinä poikkeuksena tästä kokoomuksen ja vihreiden kaksikosta ovat Vantaa ja Tampere ja tietysti Oulu. Tampereen demarit valitsivat pormestariehdokkaakseen yksimielisesti eläköityneen SAK:n puheenjohtajan, Lauri Lylyn. Demarien kunniaksi on sanottava, etteivät he valintaa tehdessään antaneet puolueen edun häiritä päätöksentekoa. En tiedä, korkkasivatko paikalliset vihreät kuohuviinipullon – syytä ainakin olisi ollut.

Suhteessa vihreisiin kokoomus on niskanpäällä ja paransi Jan Vapaavuorten ansiosta asemaansa suhteessa vihreisiin selvästi. Vihreät ovat kuitenkin vahvoilla kasvavissa elinkeinoissa, joten kisaa ei ole vielä ratkaistu. Myöhemmin nähdään, pystyykö Vapaavuori pitämään kokoomuksen aika originellin ryhmän linjallaan. Jos pystyy, kokoomus haastaa vahvasti vihreät kaupunkiliberaalina puolueena.

Vihreiden heikkouksia tässä kisassa tuli Jungner-postauksen kommenteissa valotetuksi niin perusteellisesti ja monipuolisesti, että en ryhdy sitä toistamaan. Tyydyn sanomaan, että suhteessa selkein kaupunkipuolue, mutta pitää sitä heikkoutenaan sen sijaan että pitäisi sitä vahvuutenaan. Puolue on tosin tehnyt kaupunkipoliittisen ohjelman 13 vuotta sitten, mutta maaseudun ongelmien kanssa on oltu paljon aktiivisempia.

Entä vasemmistoliitto? Ilman pormestarikisaa Vasemmistoliitto olisi Helsingissä todennäköisesti ohittanut demarit. Puolueella on sama kaksijakoisuuden ongelma kuin RKP:lla. Helsingin punavihreät ovat kovin eri puusta veistetty kuin Pohjois-Suomen korpikommunistit. Jos muut puolueet haluaisivat tehdä kiusaa RKP:lle, ne kuljettaisivat puolueen Pohjanmaan Koti, Uskonto ja Isänmaa -henkisiä mainoksia Uudellemaalle ja päinvastoin. Lapin vasemmistoliiton materiaalia kannattaisi jakaa Kumpulassa

Minä olen yrittänyt herkällä korvalla kuunnella, mikä on Vasemmistoliiton poliittinen sanoma, mutta se ei ole minulle valjennut. Toki puolueella on yksittäisissä kysymyksissä yksittäisiä päteviä poliitikkoja. Tunnetasolla ollaan kyllä vahvoja. Sanon vain, ettei Vihreiden kannattaisi tässä tunteiden taistossa keskittyä kilpailemaan vasemmistoliiton kanssa. Tästä toivomuksesta kokoomus on kanssani tietysti täysin eri mieltä.

On varmaankin hyvä, ettei urbaaneja puolueita ole yksi vaan kaksi. Kokoomus ja vihreät pakottavat toisensa karsimaan omia heikkouksiaan sen lisäksi, että puolueilla on perustavanlaatuisia aatteellisia eroja. Edessä saattaa olla selkeä kaksipuoluejärjestelmä kaupungeissa – tai sitten ei.

Voi tietysti käydä niinkin, että joku perustaa varteenotettavan urbaanin liberaalipuolueen. Sellainen voi saada nopeasti kannatusta ja paljon. Tämä on koettu 1960-luvulla Helsingissä, kun piskuinen Vapaamielisten liitto kohosi mahtipuolueeksi ja onhan samanlaista koettu pitkin Eurooppaa.
http://www.soininvaara.fi/2017/04/14/urbaanin-liberaalipuolueen-ekologinen-lokero-odottaa-tayttajaansa/
« Viimeksi muokattu: 16.04.2017, 13:46:27 kirjoittanut kriittinen_ajattelija »
We are at a crossroad. Mankind will divide into two groups: one that keeps hybridizing & auto-domesticating in the cities, & another that will stay away from the "diverse" cities & will instead seek rural life & artificial hardship, to become better & REVERSE the domestication.

Vöyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 998
 • Liked: 775
  • Botanist on Alp
Hyviä pointteja. Keskusta on tämän maan suuri kirous. Miten saisimme Suomen Keskustan jotenkin normaalikokoiseksi maaseutupuolueeksi? (Eli 5-10%:n kannatukselle.)

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 124
 • Liked: 57752
 • Kansanryhmäkiihottunut takaisinviskaaja
Lainaus
Soininvaaran mukaan vihreistä pitäisikin nyt kasvattaa urbaania liberalismia edistävä yleispuolue.
– Tilaa pitäisi olla sekä Jungnerille että Juhana Vartiaiselle, Soininvaara kirjoittaa.

Vihreissä pitäisi olla tilaa huijari-populisti-idiooteille.  :facepalm: Soininvaara on seonnut entistä pahemmin.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“En tiedä, kuka tämän tukipaketin neuvotteli, mutta minun palveluksessa hän ei enää olisi.”
—  Björn "Nalle" Wahlroos elpymispaketista

Acres

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 453
 • Liked: 374
Lainaus
Suomessa kaupungistuminen sujuu onnahdellen ja sen seurauksena koko maan talous on huonossa hapessa. Kaikki tiedämme, että Suomen talous on lamassa ja Ruotsissa ja Norjassa menee lujaa. Tosiasiassa Ruotsin ero Suomeen johtuu jokseenkin kokonaan siitä, että kasvu Tukholmassa ja Göteborgissa on ollut paljon nopeampaa kuin Helsingissä.

Ai se onkin vain tästä kiinni. Onpa helppoa ratkaista ongelmia.
Eurooppa kadehtii Ruotsia.  Me valaisemme roviona pimeydessä. Rosengårdin kaltaisissa esikaupungeissa nousee esiin uusi yrittäjäsukupolvi, jolla on suorastaan moniarvoinen halu polttaa.

- B.H keskustelija ja lähimmäinen

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10566
Vartiaisen äänimäärästä voisi päätellä, että Kokoomuksella on niin vahva ökydemarisiipi, että Jungnerkin voisi loikata sen riveihin ääniharavaksi. Saataisiin politiikkaan lisää alkoholisoituneen pummin näkökulmaa.

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 585
 • Liked: 1526
Vartiaisen äänimäärästä voisi päätellä, että Kokoomuksella on niin vahva ökydemarisiipi, että Jungnerkin voisi loikata sen riveihin ääniharavaksi. Saataisiin politiikkaan lisää alkoholisoituneen pummin näkökulmaa.
Eihän demoareiden ja kokkareiden todellisessa politiikassa ole Lipposen jälkeen ollut mitään todellista eroa. Demareiden retoriikka on erilaista, mutta teot samoja.

Kokoomuksen kunniaksi on sanottava, että he sentään ajavat politiikkaansa paljon avoimemmin.

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 347
 • Liked: 10884
 • Punavihreäkriittinen
Aika mielenkiintoisesti on nousemassa tämä suurkaupungit vs muu Suomi vastakkainasettelu, toki muissakin länsimaissa kuin Suomessa.

Lainaus
Ole kaupunkinationalisti, anteeksipyytelemättä!
 JUHANA VARTIAINEN


Tulevaisuus on kaupunkinationalismissa.

Vuoden 2015 hallitusneuvotteluissa huomasin, miten koko muu Suomi vertaa itseään pääkaupunkiin ja muut yliopistot vertaavat itseään Helsingin yliopistoon. Tältä pohjalta voidaan tehdä pikkusieluista aluepolitiikkaa. Suomessa on nationalismia. Suomessa on myös paikallishenkeä – mutta muualla kuin Helsingissä.

Tämä asenne ei riitä Helsingille. Globaali talouskasvu luo kasvavien metropolien verkoston, ja Helsingin vertaisryhmää ovat Tukholma, Kööpenhamina, Oslo, Pietari ja Berliini. Helsingin on oltava vetovoimaisen Pohjolan hubi, jonka yliopistoihin ja korkeakouluihin nuoret kaikkialta maailmasta haluavat tulla. Keskus, jonne tullaan töihin, opiskelemaan, turisteina, taiteilijoina.

Internet on luonut digimaailman, jossa ollaan yht’aikaa globaaleja ja lokaaleja. Uusien yritysten markkinapaikka on koko maailma, samalla kun huomataan — niin yrityksissä kuin tutkijoiden analyyseissä — että tuottavuus ja luovuus kasvavat parhaiten kun ollaan ihan nokakkain.

Eli ollaan lähekkäin ja samalla kaikkialla maapallolla.

Eli ollaan kaupungissa.

Tämä maailma vyöryy päälle, optimistisena ja innostavana. Kun vierailin alkuviikosta Tukholmassa Pohjoismaiden neuvostossa, sain hyperloopin kehittäjäyhtiöltä Tukholma-Helsinki-lipun, jolla matka taittuu puolessa tunnissa. Reittiaikataulua ei vielä ole, mutta 2020-luvulla on määrä matkaa tehdä. Rahoittajia ilmoittautuu paraikaa mukaan.

Maailmanpolitiikan kipuilut juontuvat globalisaation ja kansakuntien ristiriidasta, sanotaan. Jos globalisaatio ei hyödytä kaikkia samalla tavalla, jotkut kääntyvät kohti kansallismielisyyttä. Kuvitellen että kansakunta menestyisi paremmin, jos ihmisten, ideoiden, tavaroiden, palvelusten, investointien ja rahan liikkeitä kahlitaan. Tämä on umpikuja, jonne Trumpin ja Le Penin kannattajia johdetaan.

Mutta on myös positiivista “nationalismia”, joka on paikallista mutta avaa silmänsä maailmalle. Nimittäin kaupunkinationalismia.

Se on kaupunkihenkeä, meille Helsinki-henkeä, stadilaisuutta.. Kaupunkinationalismi ei ole koskaan ahdasta, rasistista, ihmisten alkuperän nojalla rajoittavaa. Vain avoimet kaupungit kukoistavat.

Britannia äänesti itsensä ulos EU:sta, mutta Britannian ja Euroopan merkittävin kaupunki Lontoo oli ylivoimaisella enemmistöllä toista mieltä. Viime vuosisadan alun korkein hengenelämä kehkeytyi täysin kosmopoliittisessa Wienissä.

Kaupungit ovat sopusoinnussa globalisaation kanssa, ne hyödyttävät sitä ja hyötyvät siitä. Kaupunkinationalisti voi olla nationalisti ja internationalisti yhtä aikaa!

Nostetaan Helsinki kukoistukseen. Tehkäämme tänne tuleminen mahdollisimman helpoksi yrittäjille ja osaajille. Investoidaan väyliin rohkeasti. Mutta pidetään samalla kaupungin talouden tasapainosta tiukasti huolta, kuten mielelläni kaikessa julkistalouden päätöksenteossa korostan.

Puolustetaan Helsingin kasvua valtakunnan päättäjille, tarvittaessa vaikka kovinkin nyrkein. Raivataan ne kasvun esteet, jotka löytyvät omista valtuustoista. Riidellään vähemmän siitä, mihin nimenomaiseen paikkaan rakennetaan. Rakennetaan enemmän, tiheämmin ja korkeammalle.

Me helsinkiläiset. Olkaamme siis Helsinki-nationalisteja. Anteeksipyytelemättä. Jos joku valittaa, että muualla maassa ei ole yhtä hyvä olla kuin täällä, sanokaamme 1960-luvun poliitikkojen tapaan: muuta tänne. Täällä on työtä, opiskelua ja tulevaisuutta. Helsingin tehtävä on olla parempi kuin muu Suomi eikä sitä tehdä häveliäästi.
http://juhanavartiainen.fi/2017/ole-kaupunkinationalisti-anteeksipyytelematta/
« Viimeksi muokattu: 16.04.2017, 13:02:12 kirjoittanut kriittinen_ajattelija »
We are at a crossroad. Mankind will divide into two groups: one that keeps hybridizing & auto-domesticating in the cities, & another that will stay away from the "diverse" cities & will instead seek rural life & artificial hardship, to become better & REVERSE the domestication.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 597
 • Liked: 36940
Soininvaara ilmeisesti näkee Helsingin väkimäärän kasvattamisen itsetarkoitukseksi, ja itsessään menestystä tuottavaksi toiminnaksi. Tukholma ja Göteborg ovat pikemminkin hyviä esimerkkejä siitä mitä seuraa, kun tätä linjaa noudatetaan, ja nimenomaan negatiivisessa mielessä.

Kun helsinkiläisten vihreiden kaksi viime aikojen pääajatusta - kaupungin väkimäärän itsetarkoituksellinen kasvattaminen ja sen kieltäminen, että yksikään turvapaikanhakijoiden palautus muslimimaihin olisi hyväksyttävä - yhdistetään, lopputuloksena on toteutuessaan paikallinen konkurssi jos ei maailmanloppu. Kenen tahansa seuraavia askelia miettivän pitäisi tajuta tämä. Tärkeää näyttää kuitenkin olevan sen näyttäminen, ettei missään tapauksessa ajattele noin pitkälle. Miksi?
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

ArtturiE

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 254
 • Liked: 5163
 • Vitutuspuhe päivässä pitää unelman loitolla
Lainaus
Suomessa kaupungistuminen sujuu onnahdellen ja sen seurauksena koko maan talous on huonossa hapessa. Kaikki tiedämme, että Suomen talous on lamassa ja Ruotsissa ja Norjassa menee lujaa. Tosiasiassa Ruotsin ero Suomeen johtuu jokseenkin kokonaan siitä, että kasvu Tukholmassa ja Göteborgissa on ollut paljon nopeampaa kuin Helsingissä.

Ai se onkin vain tästä kiinni. Onpa helppoa ratkaista ongelmia.

Teollisuuden investoinnit on ilmeisesti sidottu asemilla ja ostareissa notkuvan kehitysmaalössin määrään, jos ei jopa massaan.  Kannattaisi näiden punavihertonttujen esittää ihan numeroina se, miten tuo runsaudensarvi toimii käytännössä.  Ilmaisten palveluiden tuottamisella Ruotsi ja Norja ei ole pärjänneet maailmanmarkkinoilla.
Peace. And that really has nothing to do with islam.
-Pat Condell
Jussi Halla-aho pääministeriksi 2019
Laura Huhtasaari presidentiksi 2024
Giorgia Meloni http://www.fratelli-italia.it
Matteo Salvini http://www.leganord.org

”keskiaasialainen”


Monokulttuuri FM
https://www.youtube.com/channel/UCXDMEjhhzvzqJQvXUPWVXfA

Goman

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 328
 • Liked: 1039
 • Sol lucet omnibus
Kaiken lisäksi nämä kaupungistumisen apostolit näyttävät täysin unohtavan sen millä kansa/kansakunta elää. Ja varsinkin sen missä kaikki myytäväksi kelpaavat tuotteet valmistetaan. Ne nimittäin valmistetaan aivan muualla kuin suurissa kaupungeissa.

Laivat, autot, energia, pahvit ja paperit, ja kaikki mitä tarvitaan ruokahuoltoon tehdään suurten kaupunkien ulkopuolella. Suuret kaupungit elävät näiden todellisten tuotannontekijöiden siivellä.

En löytänyt mitään kunnon linkkiä tämän todistamiseksi, lieneekö sitä edes kukaan kunnolla tutkinut kuinka ja missä tuotanto oikeasti syntyy.
 

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 708
 • Liked: 22736

Lainaus
Ole kaupunkinationalisti, anteeksipyytelemättä!
 JUHANA VARTIAINEN


Globaali talouskasvu luo kasvavien metropolien verkoston, ja Helsingin vertaisryhmää ovat Tukholma, Kööpenhamina, Oslo, Pietari ja Berliini. Helsingin on oltava vetovoimaisen Pohjolan hubi

...

Tämä maailma vyöryy päälle, optimistisena ja innostavana. Kun vierailin alkuviikosta Tukholmassa Pohjoismaiden neuvostossa, sain hyperloopin kehittäjäyhtiöltä Tukholma-Helsinki-lipun, jolla matka taittuu puolessa tunnissa. Reittiaikataulua ei vielä ole, mutta 2020-luvulla on määrä matkaa tehdä. Rahoittajia ilmoittautuu paraikaa mukaan.

...

Nostetaan Helsinki kukoistukseen. Tehkäämme tänne tuleminen mahdollisimman helpoksi yrittäjille ja osaajille.


Ylensä talousosaajat ovat rationaalisia epäidealisteja, jotka ymmärtävät myös talousyhtälöiden rajoitukset ja vaatimus balanssista yhtäläisyysmerkin molemmin puolin. Mutta tämä Vartiainen on kyllä ihan oman luokkansa ekonomisti, jolla on jalat tukevasti ilmassa unohtaen matematiikan lainalaisuudet tyystin ladellessaan teesejään.

Mies elää ilmiselvässä stadikuplassa, missä hän näkee Helsinkiä jonkinlaisena tulevana maailman napana. Hybris paistaa kirkkaana läpi Vartiaisen maalaillessaan fantasioitaan, missä hän unohtaa sekä demografian että geografian.

Helsinki ei voi kilpailla Kööpenhaminan kanssa sijaintinsa takia. Se ei myöskään kilpaile Berliinin kanssa kokonsa takia.
Helsinki ei siis kilpaile juuri minkään muun eurooppalaisen pääkaupungin kanssa koska sillä ei ole tarpeeksi suurta kansakuntaa takanaan eikä sijainti ole erityisen houkutteleva. Realiteetit eivät yksinkertaisesti tue Vartiaisen unelmaa.

Mielestäni Helsingin ei edes pidä kilpailla muiden kaupunkien kanssa vaan olla omanlaisensa uniikki kohde, jonne ei tulla sen takia että se on pohjolan Berliini vaan sen takia, että se on Helsinki.

Helsingistä siis pidä tehdä uutta pilvenpiirtäjien Manhattania tai "monikulttuurista" Tukholmaa. Helsinki tulisi säilyttää omaleimaisen suomalaisena jugendkaupunkina, joka houkuttelee ihan sellaisenaan.

En tosin tiedä onko tämä edes enää mahdollista. Vanhasta upeasta Helsingistä ei juurikaan ole mitään jäljellä kokkarien ja vihreiden rakennusvimman takia. Toisaalta nurkat alkavat olemaan täynnä ulkomaalaista joutilasta väkeä, joka pilaa niin ilmapiirin kun turvallisuudenkin.

Helsinki on jo uppoava juuri Vartiaisen kaltaisten fantasioiden tähden. Ja jos Vartianen saisi päättää, se räjäytettäisiin pohjaan saman tien.
Sosialisti varastaa aina kaikki kansalaisten rahat. Sosialistinen politiikka käsitää lähinnä sitä missä ajassa rahat varastetaan.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 181
 • Liked: 56321
 • Saatanalliset Säkeet Tervetuloa!
Soininvaaran höpinät eivät voisi oikeasta vihreydestä, mitä Linkola ja muut vanhakantaiset vihreät allekirjoittavat, enää kauempana olla.

Koko vihreys on nykyään sanahelinää, jolla ei ole mitään tekemistä luonnon ja sen hyvinvoinnin kanssa.

Mitä taas tulee Jungeriin ja Vartiaiseen, heidän kohdallaan oikea puolue näyttäytyy lähinnä "mielisairaalalta". Kaupungistuminen näköjään tappaa kaiken ajattelun ja ylentää idiooteista idiooteimmat "suuriksi ajattelijoiksi", joiden ajatukset kelpaavat lähinnä ihmiskunnan ja luonnon tuhon välineiksi.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 830
 • Liked: 7716
 • Seksikäs kristallilumisuklaa
Joo, vihreiät ovat lähinnä kasvattamassa kulutusta eivätkä vähentämässä sitä. Linkola vihaa nykyvihreitä.

Kyllä demarit pienempi perkele on kuin vihreät. Jungner saisi kaikin mokomin mennäkin vihreisiin. Jungner on ollut demari ainoastaan siitä syystä, että näillä on joskus ollut valtaa. Esimerkiksi 90-luvulla oli nuorison parissa muodikkainta äänestää demareita, nollareilla suosituin nuorisopuolue oli kokoomus (Jaana Pelkonen, huom) ja nyt se on ne pirun viherpössöt.
"Meillä on niin ihana hallitus mutta miehet vihaa.."

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 837
 • Liked: 29889
 • Kiihottavat vieraslajit
Mitähän se urbaani-liberaali oikein tarkoittaa. Itse otaksuisin että sellainen henkilö on kadottanut täysin kosketuksensa arkielämän realiteetteihin ja elää unelmissa.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 970
 • Liked: 10534
Osmo Soininvaarasta itsestään on sanottu, että hänen oikea puolueensa olisi Kokoomus. Mikael Jungner mielestäni myös kuuluu Kokoomukseen.

Acres

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 453
 • Liked: 374
Mitähän se urbaani-liberaali oikein tarkoittaa.

Sivilisaation pitkälle jalostama kotieläin. Fyysisesti haurastuu haurastumistaan. Tekniset innovaatiot sammuttavat osia aivoista. Viimeisimpinä mm. GPS, jonka johdosta aivojen omia navigointitaitoja ei tarvita. Täydellisen riippuvainen valtiosta. Ei pysty puolustautumaan reviirille tunkeutujia vastaan.
Eurooppa kadehtii Ruotsia.  Me valaisemme roviona pimeydessä. Rosengårdin kaltaisissa esikaupungeissa nousee esiin uusi yrittäjäsukupolvi, jolla on suorastaan moniarvoinen halu polttaa.

- B.H keskustelija ja lähimmäinen

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 115
 • Liked: 11196
 • Anyone?
Lainaus
Suomessa kaupungistuminen sujuu onnahdellen ja sen seurauksena koko maan talous on huonossa hapessa. Kaikki tiedämme, että Suomen talous on lamassa ja Ruotsissa ja Norjassa menee lujaa. Tosiasiassa Ruotsin ero Suomeen johtuu jokseenkin kokonaan siitä, että kasvu Tukholmassa ja Göteborgissa on ollut paljon nopeampaa kuin Helsingissä.

Ai se onkin vain tästä kiinni. Onpa helppoa ratkaista ongelmia.
Näin on. Voimavarat pitää keskittää Helsinkiin nyt ja jatkossa. Sana kaupungistuminen on koodisana ghettoutumiselle.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 347
 • Liked: 10884
 • Punavihreäkriittinen
Mitähän se urbaani-liberaali oikein tarkoittaa. Itse otaksuisin että sellainen henkilö on kadottanut täysin kosketuksensa arkielämän realiteetteihin ja elää unelmissa.
Ehdottomasti heidän kuitenkin kannattaa perustaa oma puolue: Vihersekoomus nimeksi vaan.  :)
We are at a crossroad. Mankind will divide into two groups: one that keeps hybridizing & auto-domesticating in the cities, & another that will stay away from the "diverse" cities & will instead seek rural life & artificial hardship, to become better & REVERSE the domestication.