Kirjoittaja Aihe: 2009-01-14 HS: Sankareita kaikki?  (Luettu 5039 kertaa)

Leon

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 162
 • Liked: 0
 • Kalevalainen tulimyrsky
2009-01-14 HS: Sankareita kaikki?
« : 14.01.2009, 12:46:45 »
Malcolm X on sankari Che Guevaran rinnalla! VHM on taas syyllinen kaikkeen.

http://www.hs.fi/juttusarja/nevanlinna/artikkeli/Sankareita+kaikki/1135242719890

Ja loppuun vakiotoivotukseni: lopettakaa jo Pravdan tilaus, jos ette ole sitä vielä tehneet.
Ex tenebris lux

jiipik

 • Vieras
Vs: 2009-01-14 HS: Sankareita kaikki?
« Vastaus #1 : 14.01.2009, 12:55:10 »
Ja koko stoori tässä:

Lainaus
Sankareita kaikki?

TUOMAS NEVANLINNA KIRJOITTAJA ON FILOSOFI. HS.KULTTUURI@HS.FI

Kuka Yhdysvaltain juhlituista valkoisista sankareista ei lähemmässä tarkastelussa paljastuisi rasistiksi ja murhaajaksi? Tahi suuryhtiöiden ja järjestäytyneen rikollisuuden marionetiksi?

Presidenteistä salapolio-Roosevelt oli viheliäinen diktaattori, mafia-Truman räjäytti ydinpommin ja satyyri-Kennedy käynnisteli messevästi Vietnamin sotaa.

Mustia sankareita Yhdysvalloissa on yllin kyllin tarjolla. Päällimmäisenä Martin Luther King, jonka päivää vietetään ensi maanantaina ympäri Yhdysvaltoja.

King oli pasifisti-humanisti, joka vaati demokratiaan kuuluvien kansalaisoikeuksien viemistä loppuun saakka. Hän antoi elämänsä puolustaessaan tätä ajatusta. Upea, hieno ihminen.

Samalla hyvänsuovan valkonaaman oli helppo tuntea itsensä moraaliseksi tunnustaessaan Kingin vaatimuksen. Vielä vänkä kulaus liberaalia syyllisyyttä digestiiviksi, niin olosta kehkeytyi kerrassaan taivaallinen.

Vaan entäpä Kingin aktivistikollega Malcolm X sitten? Öyrgh! Sula lahkolainen fanaatikko-terroristi!

Jos King teki samaa kuin valkoinen liberaali eliitti (vetosi tasa-arvoon ja petti vaimoaan), Malcolm X teki samaa kuin valkoiset konservatiivit: julisti toisen rodun ylemmyyttä, kannatti eristämispolitiikkaa ja salli aseellisen itsepuolustuksen, koska poliisiin ei voi luottaa.

Tässä vaiheessa jokainen sentraali-Santra kähisee: "Malcolm X:n reaktio oli toki ymmärrettävä, mutta emmehän halua rientää toiseen ääripäähän! Ei musta eikä valkoinen ylemmyys, vaan – tasa-arvo!"

Santran tomppeli tasapuolisuus tiivistää tismallisesti vallitsevan ajattelutavan. Hän on triviaalisti oikeassa, mutta samalla teoreettisesti säälittävä ja asettuu käytännössä aina vallan puolelle.

Kun Malcolm X "syyllistyi" samaan kuin valkoinen sortovalta, hän näytti totuuden siitä.

Vastamumina siitä, ettei hän ollut tarpeeksi radikaali, koska hän vain käänsi valkoisen sortovallan rakenteen toisin päin, on liejuinen puolitotuus. Malcolm X käänsi peilin valkoisen vallan eteen, mutta juuri siksi hän oli radikaali.

Mustaan rotuun vetoaminen näytti valkoisen rotuun vetoamisen absurdiuden.

Miksi valkoinen ylemmyys olisi korkeintaan pieni laiminlyönti kansalaisoikeuksien historiassa, mutta musta ylemmyys taas fanaattinen ja terroristinen idea, joka romuttaisi sivilisaation perusteet? Miksi valkoisten yksityinen aseenkanto ja väkivalta olisi itsepuolustusta ja järjestyksen ylläpitoa, mutta mustien vastaava toiminta terrorismia ja järjestyksen horjuttamista?

Johtopäätös on selvä. Valkoinen valta oli feikki ja vääryys ja Malcolm X:n ele oli totuus siitä.

Niinpä emme vietäkään Malcolm X:n päivää. Ja, ceterum censeo, työnnelkääpä tyynesti kaikki puheenne "tasapuolisuudesta" jonnekin hyvin pimeään paikkaan.

Haluaako Nevanlinna kaikkien sotaa kaikkia vastaan "rodun" nimissä? Ilmeisesti. Tutkintapyynnöt kehiin!

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ei todellakaan salli minkäänlaista "kaksi väärää on yksi hyvä" -ajattelua. Olen ilmeisesti sentraali-Santra. Kingin maltillisuus ja väkivallattomuus toi mustalle (tosin segregoidulle) keskiluokalle toivoa tulevaisuudesta, 60-luvulla oli jo olemassa hyvä kehitys kohti taloudellista tasaveroisuutta, Malcolm X:n radikaalisuus ja väkivallan ihannointi tuhosi tuon kehityksen ja johti nykytilanteeseen: "brotherit" ovat täysin yliedustettuina sekä rikoksentekijöinä ja huumeidenkäyttäjinä että vankitilastoissa. Juuri radikaalisuus tuhoaa edellytykset tasa-arvolle ja yhdenvertaisuudelle.

Ehkä (toivon todellakin tätä) Nevanlinnan kirjoitus oli jonkinnäköinen hörhö provo johonkin suuntaan. Siihen viittaisi FDR=diktaattori, Truman=mafioso, Kennedy=pelle -kommentit.
« Viimeksi muokattu: 14.01.2009, 13:02:10 kirjoittanut jiipik »

Kami

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 956
 • Liked: 11
 • ristihuuli, turjanruoja, luonnevikainen ja nuiva
Vs: 2009-01-14 HS: Sankareita kaikki?
« Vastaus #2 : 14.01.2009, 13:26:11 »
En kyllä menisi Malcolm X:ää syyttämään nykytilasta. Indoktrinaatio on niin tiukassa niissäkin ihmisissä. Isä vihaa itseään, näkee itsensä pojassaan ja vihaa tätä, poika vihaa isäänsä ja itseään, jatkaa sukua, vihaa itseään ja poikansa. Se tuottaa äkäisiä, itsetunnottomia ja sosiopaattisia nuoria miehiä kulttuuriin ja rotuun katsomatta.

Malcolm X provosoi kyllä, mutta missä määrin, sitä en menisi itse arvailemaan, enkä kyllä siinä luottaisi jonkun hesarin "filosofin" näkemykseen asiasta. Jos ajatellaan että kaikki ihmiset ovat pääpiirteittäin samanlaisia ja sanotaan että VHM on rasisti, niin kyllä se tekee kaikista muistakin HM:stä rasisteja. Kohdistui se sitten peilikuvaan tai siihen mitä siellä ei näy.
Kaatukaa, oi kaikkivallat/näyttäkää, on teissä miestä/kapinoikaa kerran edes/uinumatta virran mukaan/menkää syyttäjäinne eteen/kerran silmät avoimina/myöntäkää se todeksi/ on valikoitu valheet vaan

CMX - Kansalaiset

LW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 808
 • Liked: 908
 • Syyllistävä piilorakenne
Vs: 2009-01-14 HS: Sankareita kaikki?
« Vastaus #3 : 14.01.2009, 13:30:39 »
Malcolm X ja USA:n mustat saavat kiittää onneaan siitä, että Nevanlinna on täysin väärässä. Jos Amerikan valkoiset todella olisivat olleet kauttaaltaan samanlaista porukkaa kuin buurit tai etelävaltioiden kovan linjan konservatiivit, Malcolm X:n, Mustien Panttereiden ja muiden vastaavien hörhöjen pelleilystä olisi seurannut todella karmiva vastareaktio. Valkoiset kun olivat etenkin silloin valtavan paljon suurempi, rikkaampi ja paremmin organisoitu väestöryhmä, joka olisi voinut tehdä mustille ihan mitä tahansa. Jos itse on pieni hintelä nörtti, ei kannata mennä solvaamaan ja tönimään sitä päälle kaksimetristä bodattua psykopaattia.
"Yksi seikka jota ei vielä ole taidettu mainita, ovat rasistineitokaiset, jotka asettuvat houkutuslinnuiksi ja rasistiäijät sitten kyttää taustalla pusikossa puukkoineen ja puntareineen." -Pirjo Pönni Jokinen

Totuus löytyy kaurapuurosta.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 031
 • Liked: 27090
 • Ego sum Spartacus
Vs: 2009-01-14 HS: Sankareita kaikki?
« Vastaus #4 : 18.01.2021, 12:06:24 »
Tänään on Martin Luther Kingin päivä.

Lainaus
Martin Luther King Day on Yhdysvalloissa kansallinen vapaapäivä, joka on omistettu kansalaisoikeustaistelija Martin Luther King, Jr. muistolle. Päivää vietetään vuosittain tammikuun kolmantena maanantaina.[1] Ronald Reagan allekirjoitti muistopäivän laiksi vuonna 1983 ja ensimmäisen kerran sitä vietettiin 20. tammikuuta 1986.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Martin_Luther_Kingin_p%C3%A4iv%C3%A4

Lainaus
King syntyi Atlantassa, Georgian osavaltiossa Michael King Junior -nimisenä. Hänen vanhempansa olivat Martin Luther King Sr. (alk. Michael King) ja Alberta Williams King. Hänen isänsä oli myös pastori, joka muutti oman ja poikansa nimet Martti Lutherin kunniaksi vuonna 1934. King valmistui vuonna 1948 Morehouse Collegesta sosiologian kandidaatiksi. Vuonna 1951 hän valmistui teologian kandidaatiksi Crozerin teologisesta oppilaitoksesta (Crozer Theological Seminary). Martin Luther King, Sr. nimitti Kingin Dexter Avenuen baptistikirkon pastoriksi Montgomeryssa, Alabamassa vuonna 1954. Teologian tohtoriksi King valmistui 5. kesäkuuta päivä 1955 Bostonin yliopistosta.[3]

King avioitui vuonna 1953 Coretta Scottin kanssa Marionissa, Alabamassa. King ja Scott saivat neljä lasta:[4]

Yolanda Denise (s. 17. marraskuuta 1955 Montgomery, Alabama)
Martin Luther III (s. 23. lokakuuta 1957 Montgomery, Alabama)
Dexter Scott (s. 30. tammikuuta 1961 Atlanta, Georgia)
Bernice Albertine (s. 28. maaliskuuta 1963 Atlanta, Georgia)
Kingillä oli lukuisia avioliiton ulkopuolisia suhteita. FBI:n Kingistä koostamien salakuuntelunauhojen perusteella hänen on myös todistettu käyttäneen useita seurakuntaansa kuuluneita naisia seksuaalisesti hyväkseen sekä tienneen eräiden kollegoidensa ja ystäviensä tekemästä seksuaalisesta väkivallasta jopa ollen itse sitä todistamassa.[5][6]

https://fi.wikipedia.org/wiki/Martin_Luther_King,_Jr.

Lainaus
X

26.5.2019 7:56
YHDYSVALTALAISEN ihmisoikeustaistelijan Martin Luther Kingin elämästä on paljastunut uusia tietoja, jotka saattavat baptistipastorin aivan uuteen valoon, kirjoittaa Sunday Times. Tiedot ovat peräisin suuresta asiakirja-arkistosta, jonka Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI:n julkaisi äskettäin.

Sunday Times kertoo, että yhden julkaistun FBI:n muistion mukaan King olisi seurannut vierestä, nauranut ja tarjonnut neuvoja, kun hänen ystävänsä raiskasi naista hotellihuoneessa. Yksityiskohtaisten tapahtumien uskotaan tallentuneen FBI:n salakuuntelunauhoille, joita säilytetään Yhdysvaltojen kansallisarkistossa ja jotka on toistaiseksi määrätty salaisiksi.

X

FBI:n muistion mukaan Kingin seurassa oli baltimorelainen pastori Logan Kearse, joka oli saapunut Washingtoniin usean seurakuntaansa kuuluvan naisen kanssa.

Kearse oli kutsunut Kingin tapaamaan naisia huoneeseensa, jossa keskusteltiin siitä, kuka seurakuntalaisista olisi sopiva "luonnollisiin ja epäluonnollisiin seksiakteihin". Kun yksi naisista asettui vastahankaan, "baptistipappi raiskasi hänet välittömästi" Kingin katsellessa vieressä, muistiossa kirjoitetaan.

Seuraavana päivänä King ja kymmenkunta muuta ihmistä osallistui FBI:n mukaan samassa hotellissa seksiorgioihin. Kun yksi mukana olleista naisista oli kieltäytynyt epäluonnollisena pitämästään aktista, King ja useat mukana olleet miehet keskustelivat, kuinka häntä pitäisi opettaa.

Muistion mukaan King oli sanonut naiselle, että aktiin suostuminen auttaisi hänen sieluaan. Eräs vanhempi FBI:n virkamies lähetti Kingille yhden nauhoitteen ja nimettömän kirjeen, jossa hän varoitti pastoria, että hänen "haureelliset aktinsa ovat nauhalla".

X

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006119162.html

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 500
 • Liked: 3493
Vs: 2009-01-14 HS: Sankareita kaikki?
« Vastaus #5 : 18.01.2021, 12:30:05 »
^ Tasapuolisuuden nimissä nämä tällaiset julkistukset ovat erittäin tervetulleita.

Vaikka ko. genren lehdet eivät välttämättä ole mielestäni ihan journalismin kirkkaimpia sanansaattajia, niin onhan tämä nyt taas ihan eri tasolla kuin Hesarin tai Ylen uutisointi. Kaksi jälkimmäistä eivät todellakaan ole eturintamassa tai edes sivu-uutisena kertomassa tällaisista asioista. Malcolm X on pyhymys, sitä kuvaa ei voida himmentää edes journalismin periaatteiden mukaan.

Journalismi tänä päivänä perustuu vain kahdelle peruskivelle, muista kuka maksaa palkkasi sekä muista kumartaa vasemmalle. Muu puolueettomuus sekä itsepintainen tasapuolinen tiedonvälitys ovat menneen ajan paskapuhetta.

Minä jaksan sättiä lehtimiehiä maailman tappion niin kauan kuin eivät ole puolueettomia tiedon jakajia.

Kyösti Karvonen saa minulta ensimmäisen luokan mitalin journalismin perusteiden hylkäämisen saralla. Onnittelut sekä iso kimppu punaisia ruusuja. Toivotan herralle hyviä eläkepäiviä.
En pidä politiikasta, vähiten vihaan persuja. So be it.

Lalli Kirvesniemi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 177
 • Liked: 545
Vs: 2009-01-14 HS: Sankareita kaikki?
« Vastaus #6 : 18.01.2021, 12:34:27 »
Jännä homma miten kolmannes amerikkalaisista mustista miehistä, on jossainvaiheessa elämänkaartaan telkien takana. Älkää olko rasisteja etteivät radikalisoitusi lisää ja epätoivon seurauksena vieläkin enemän heistä poistu kaidaalta tieltä ;D

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 674
 • Liked: 18440
Vs: 2009-01-14 HS: Sankareita kaikki?
« Vastaus #7 : 20.01.2021, 01:48:05 »
Malcolm X provosoi kyllä, mutta missä määrin, sitä en menisi itse arvailemaan, enkä kyllä siinä luottaisi jonkun hesarin "filosofin" näkemykseen asiasta. Jos ajatellaan että kaikki ihmiset ovat pääpiirteittäin samanlaisia ja sanotaan että VHM on rasisti, niin kyllä se tekee kaikista muistakin HM:stä rasisteja. Kohdistui se sitten peilikuvaan tai siihen mitä siellä ei näy.

Malcolm X:n muuten väitetään toimineen homoprostituoituna:

Malcolm X Was "Gay-for-Pay," New Book Says
https://www.huffpost.com/entry/malcolm-x-was-gayforpay_b_845979

Lainaus
Also, before any of us in the African American community flatly dismiss these assertions as part and parcel of a racist conspiratorial propaganda machine that is out to discredit our brother Malcolm, we need, at least, to hear these nagging claims.

And this time hear them coming from one of our own — Manning Marable, a renowned and respected African American historian and social critic from Columbia University.

Sadly, Marable died April 1, just days before the release of his magnum opus, an exhaustive and new 594-page biography Malcolm X: A Life of Reinvention, on April 4th, which also marks the anniversary of Martin Luther King’s assassination in 1968.

His assertions in the book — deriving from meticulously combing through 6,000 pages of F.B.I. files obtained through the Freedom of Information Act, records from the Central Intelligence Agency, State Department and New York district attorney’s office, as well as his interviews with members of Malcolm X’s inner circle and security team — leave the reader in shock and awe.
...
But what will come as a shock is Marable’s assertions that the Malcolm X the world has come to know through Alex Haley’s 1965 New York Times bestseller The Autobiography of Malcolm X and Spike Lee’s 1992 film Malcolm X, based largely on Haley’s book, is fictive. And the spin we have is in part due to Malcolm himself.

In creating an autobiographical narrative that would have his book fly off of the shelves as well as elevate his status to a national — if not world — stage, Malcolm X intentionally fabricated, exaggerated, glossed over, and omitted vital facts about his life. One such fact omitted was his same-sex relationship with a white businessman.
...
But this claim by Marable, however, of Malcolm’s same-sex relationship is not new. Reports of Malcolm X’s queerness were first revealed in Bruce Perry’s 1991 biography, Malcolm: The Life of a Man Who Changed Black America.

According to Perry, Malcolm’s same-sex dalliances date back to childhood, where he enjoyed being masturbated or fellated. In his 20s, Perry informs us, Malcolm had a sustained sexual relationship with a transvestite named Willie Mae, and also he had sex with gay men for money, boasting he serviced “queers.”
...
When Malcolm came to Boston to live with his older half-sister, Roxbury’s Ella Little Collins, he was 16, having dropped out of school at 15. With no job skills and looking for the most expedient route to acquire money, Malcolm peddled cocaine, broke into homes of Boston’s well-to-do, gambled big at poker games, and unabashedly serviced gay men for pay.

PS, ainakin yksi Malcolm X:n lapsenlapsistakin on päätynyt uutisiin:

Grandson of Malcolm X killed in Mexico City
https://www.seattletimes.com/seattle-news/politics/grandson-of-malcolm-x-killed-in-mexico-city/

Lainaus
Malcolm Shabazz, grandson of political activist Malcolm X, died in Mexico City after a violent dispute in a bar, Mexican authorities said Friday. He was 28.

City prosecutors are investigating the attack that sent Shabazz to a nearby hospital where he died Thursday of blunt-force trauma injuries. United States officials confirmed that Shabazz was killed in Mexico City.

Much like his grandfather, Shabazz spent his youth in and out of trouble. At 12, he set a fire in his grandmother’s apartment, a blaze that resulted in the death of Malcolm X’s widow. After four years in juvenile detention, Shabazz was later sent back to prison on attempted robbery and assault charges.
...
In June 1997, Malcolm Shabazz set the fire at his grandmother Betty Shabazz’s home. She died from severe burns, and he served four years in juvenile detention.
...
Despite the encouragement and support by his family’s numerous supporters in New York, he struggled. He joined the Bloods street gang and after moving to the small city of Middletown, near New York’s Catskills region, he had additional legal scrapes.

Shabazz also served time on a 2002 attempted robbery conviction, and was released in 2005. In 2006, he pleaded guilty to criminal mischief for smashing the window of a Yonkers doughnut shop.
« Viimeksi muokattu: 20.01.2021, 01:57:23 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 849
 • Liked: 9869
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: 2009-01-14 HS: Sankareita kaikki?
« Vastaus #8 : 20.01.2021, 06:54:03 »
Ei tule äkkiä mieleen USA:ssa vapaan aseenkannon puolustajia, jotka kannattaisivat sitä vain valkoisille. Esimerkiksi erilaisilla militioilla ja vastaavilla ei ole mitään rotupolitiikkaa, vaan mustat ja muut ei-valkoiset ovat sinne tervetulleempia kuin HS:n toimitukseen.
qui non est mecum adversum me est

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 655
 • Liked: 1220
Vs: 2009-01-14 HS: Sankareita kaikki?
« Vastaus #9 : 31.01.2021, 07:47:10 »
Jännä homma miten kolmannes amerikkalaisista mustista miehistä, on jossainvaiheessa elämänkaartaan telkien takana. Älkää olko rasisteja etteivät radikalisoitusi lisää ja epätoivon seurauksena vieläkin enemän heistä poistu kaidaalta tieltä ;D
Jos synnyt perheeseen jonka vanhemmat yms myy huumeita ja kaikki sun ympärillä joko myy/käyttää niitä niin todennäköisesti sä itsekkin joudut vankilaan jossain vaiheessa.Suomessa noiden "roistojen" suuri osuus tänne tulevissa voinee johtua siitä että noi katsoo että täällä on helppo saada rahaa tekemällä rikoksia ja rangaistukset on pienet sen lisäksi että ketään ei tunnuta karkoitettavan ja raiskauksista saa mitättömiä tuomioita.Tee rikoksen ja jäät kiinni niin sua ei edes karkoiteta vaan voi jatkaa elämää täällä ja saat kämpän pään päälle ja lisäksi vielä rahaa että voit elää jotenkuten etkä kuole nälkään.

Hiiden hirvi

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 41
 • Liked: 158
Vs: 2009-01-14 HS: Sankareita kaikki?
« Vastaus #10 : 31.01.2021, 08:16:58 »
Ei tule äkkiä mieleen USA:ssa vapaan aseenkannon puolustajia, jotka kannattaisivat sitä vain valkoisille. Esimerkiksi erilaisilla militioilla ja vastaavilla ei ole mitään rotupolitiikkaa, vaan mustat ja muut ei-valkoiset ovat sinne tervetulleempia kuin HS:n toimitukseen.

Hyvä pointti. Yksi tunnetuimmista ja tärkeimmistä vapaan aseenkannon puolustajista aivan korkeimmalla tasolla on itse asiassa Yhdysvaltain Korkeimman Oikeuden jäsen Clarence Thomas. Tuomari Thomas on itse musta/afroamerikkalainen, ja hän perustelee vapaan aseenkanto-oikeuden tarpeellisuutta nimenomaan mustille, koska nämä useimmiten elävät ja kasvavat ympäristössä missä suurin osa kanssaihmisistä on aseistautuneita. Jos tuollaisessa ympäristossä haluaa rehellisin keinoin edetä elämässään, on oltava aseistautunut. Ja Thomas tietää mistä puhuu, kun on itse ponnistanut georgialaisesta slummista Korkeimpaan Oikeuteen saakka. Hän muuten vastustaa tiukasti myos rotuun perustuvia kiintiöitä.

Ei liene yllättävää että nk. liberaalit USA:ssa totaalisesti sivuuttavat tuomari Thomasin kannanotot....oikea ihonväri, mutta väärä mielipide.

Tagit: