Kirjoittaja Aihe: Turun yliopisto kutsuu pommimiehiä luennoimaan terrorismista!!  (Luettu 2929 kertaa)

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 171
 • Liked: 17587
 • covfefe
Lainaus
Turun yliopiston John Morton -keskus on järjestämässä lauantaina 13.5. tapahtumaa, jossa puhujina ovat militantin äärivasemmistolaisen terroristijärjestö Weather Undergroundin entisiä johtajia, Bill Ayers ja Bernardine Dohrn. 1960- ja 1970-luvuilla toiminut järjestö syyllistyi lukuisiin pommi-iskuihin ja pyrki syrjäyttämään Yhdysvaltain laillisen hallituksen kommunistisella vallankumouksella.

http://beta.oikeamedia.com/o1-17977

Ottamatta kantaa pommimiesten tavoitteiden realistisuuteen, räjähderikollisten kutsuminen yliopiston vasemmistohurmoshenkiseen ja väkivaltamyönteiseen luentotilaan, jossa tekijät eivät edes sulje pois vastaavan pommiterrorismin mahdollisuutta, osoittaa vaarallista piittaamattomuutta ja suoranaista terrorismin kannatusta.

Tämä luento ja valinta todistaa että yliopistojen sisällä on vahva terroririkollisuuden kannattajakunta joka erityisesti pommiväkivallan käyttöön hyväksyvästi suhtautuvana edistää väkivallan ja terrorismin määrää kun varsinainen yliopistollinen funktio olisi kyseisen rikollisuuden vähentäminen.

Ainoa ero minkä Turun yliopisto tekee on se että se suojelee ja vähättelee vasemmistohurmoshenkiseen terrorismin määrää ja vaarallisuutta ja pyrkii demonimisoimaan oikeistolaista. Tämän toteamiseksi ei tarvi kandidaatin papereita. Riittää että katsoo luentoväen listoja.

Tämä todistaa epäilyn että oikea terrorismi nauttii vahvaa yliopistollista suojelua ja tukea laitoksissa joiden professorit EIVÄT KYKENE EROTTELEMAAN TUTKITTAVIA ASIOITA JA ILMIÖITÄ OMISTA HENKILÖISTÄÄN. ts muuttuvat ensin terrorismin sympatisoijiksi ja lopulta heikoimmat muuttuvat terrorismiin tarttujiksi. Mitä prosessia editetään muka terrorismin ja konfliktien tutkimisena.

Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 620
 • Liked: 2190
Ja olisi ehkä kannattanut suu vaahdossa saarnaamisen sijaan laittaa esille se todellinenkin tapahtuma ja syy henkilöiden läsnäololle, eli heitäkin käsittelevän War/Peace -documenttielokuvan näytös. Ei luento, ei edes yliopiston tiloissa, elokuvan tekijä+mainitut tohtorit paikalla. Mutta niin.

http://www.utu.fi/en/units/jmc/events/Pages/home.aspx
Lainaus
War/Peace" Documentary Screening

​Time: 1.00pm, May 13, 2017

​Place: Public Library of Turku, Studio Room

​War/Peace documentary (2017) film is re-introducing radical student activists from the late 60s. Ex-leaders of The Weather Underground movement Bill Ayers and Bernardine Dohrn are controversial characters in the US based on public opinion. The film will serve as a historical reminder of activism and asks a question; how can change be possible if peaceful demonstration is not effective and violence only brings more violence?

​We're inviting you to see the film and hear Ayers and Dohrn talk about their activism in the 70s and how it comapers to the current activisim in the US. The audience will have an opportunity to ask filmmakers and Ayers and Dohrn questions.

​The event is hosted by the JMC and IIPC (International Institute for Popular Culture). The event is free and open to all.

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 171
 • Liked: 17587
 • covfefe
Lainaus
Ja olisi ehkä kannattanut suu vaahdossa saarnaamisen sijaan laittaa esille se todellinenkin tapahtuma ja syy henkilöiden läsnäololle, eli heitäkin käsittelevän War/Peace - documenttielokuvan näytös.


Mikä on suoranaisesti valhe ja maailman vanhin selitys terrorismille ja sitä käyttäville ryhmille. Kun tutkimme aikuisten oikeasti (eikä Turun vasemmistovihreän terrorismia edistävän laitoksen logiikalla) terrorismi-ilmiötä, havaitaan aina seuraavaa: TERRORISTI ESIINTYY TAI LUULEE OLEVANSA SOTILAS JA KÄYVÄNSÄ SOTAA, MIKÄ ON VALHE TAI ITSEPETOSTA.

Lainaus
Ei luento, ei edes yliopiston tiloissa, elokuvan tekijä+mainitut tohtorit paikalla. Mutta niin.

Täysin selvä vasemmistoterrorismin puhtaaksipesu ja suoranaista valhetta pommimiehillä maustettuna. Huomatkaa että kyseessä olevat pommimiehet KUVITTELEVAT olleensa sodassa ja mieltävät tekonsa, oman logiikkansa mukaan, sotilaallisiksi iskuiksi. Luento on POPULAARIKULTTUURIN alsisuudessa joten tarkoitus on luoda vasemmistoterroristien pommikampanjanjalle popularistinen ja jos ei ymmärtävä niin selittelevä konteksti.

Todellisuudessa kyse on yksinkertaisesti asetekniikan ja lain sekä valtion suhteesta.

Ihminen joka tarttuu pommeihin käyttääkseen niitä toisia ihmisiä vastaan,ilman valtion lupaa, on terroristi.  Kerran pommimies (tai pommihenkilö) on aina pommien käyttöön valmis terroristi. Ajatus että tiöaisuuteen kutsutaan esiintymään pommeja käyttäneet, mutta ei muka vuorovaikutusta, on yhtä imbesilli kuin laitoksen professori. Johonkin on tutkimuksen raja kyettävä vetämään. Pommiaseen käyttö on se raja ellei Turun yliopisto ole tarkoituksellisesti edistämässä ja hyväksymässä terroristita väkivaltaa kun se palvelee vasemmistopopulaarikulttuurin päämääriä.

Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

pienivalkeapupu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 610
 • Liked: 3352
 • Maanantaikappale
WU:n tarkoitus oli korvata (demokraattisesti) valittu Jenkkilän hallitus... niinpäniin, vasemmistolaisella vallankumoushankkeella.
Erilaista väkivaltaa niin kuin Li A. on jo mainiosti tokaissut, kyllähän sellaisen aggressiohankkeen puuhamiehiä pitää etenkin Turkuun roudata koska erilainen väkivalta. Jepjepjep, minäpä haen takkini jne...
Soldier on
Weather the storm

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 812
 • Liked: 12413
 • Manner-Suomen Tasavalta
Ja olisi ehkä kannattanut suu vaahdossa saarnaamisen sijaan laittaa esille se todellinenkin tapahtuma ja syy henkilöiden läsnäololle, eli heitäkin käsittelevän War/Peace -documenttielokuvan näytös. Ei luento, ei edes yliopiston tiloissa, elokuvan tekijä+mainitut tohtorit paikalla. Mutta niin.

Siis jopa Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja on sanonut että tämä "dokumentti" on kyseenalainen ja arveluttava (mutta antoi toki kolme tähteä viidestä).

Lainaus
Elokuva-arvostelut    |   Elokuva-arvostelu
Rikkaitten perheitten kakarat perustivat terroristijärjestön 1960-luvulla USA:ssa, ja sitten pommit tappoivat ihmisiä

Suomalaisdokumentti yhdysvaltalaisesta militanttiryhmästä sievistelee ja unohtaa asioita.
Weathermen Underground -liikkeen ex-johtajat Bernardine Dohrn ja Bill Ayers.

Miska Rantanen HS

Julkaistu: 12.5. 2:00 , Päivitetty: 12.5. 9:53

Dokumentti

War/Peace, ohjaus: Inderjit Kaur Khalsa. Pääosissa Bill Ayers, Bernardine Dohrn ja Noam Chomsky. 60 min. K7. ★★★

Dokumenttielokuva War/Peace on kiintoisa ja ristiriitainen tapaus. Sen aiheena on yhdysvaltalainen vallankumouksellinen Weathermen-organisaatio 1960- ja 70-luvulla.

Ryhmä syntyi, kun Students for a Democratic Society -opiskelijajärjestöstä irtautuneet militantit ainekset siirtyivät maltillisesta aktivismista pommien rakenteluun ja räjäyttelyyn.

Heidän toimintaansa kuului lisäksi muun muassa mellakoiden organisointi ja LSD-saarnamies Timothy Learyn vankilapaon järjestäminen.

Dokumentti keskittyy liikkeen käännekohtaan eli vuosiin 1969–70, kun organisaatio painui maan alle. Uusiksi nimetty Weather Underground -ryhmä jatkoi toimintaansa vuoteen 1976 saakka.

War/Peacessa ryhmän keskeiset nimet muistelevat liikkeen vaiheita ja arvioivat sen vaikutuksia.

Kuten kuvioon sopii, harmaantuneet ikähipit (joista kolme on professoreita) muistavat myös motkottaa ikävästä kapitalismista, joka on mahdollistanut heidän hyväosaisuutensa.

Erikoista tässä on se, että War/Peacen on ohjannut suomalainen Inderjit Kaur Khalsa (ent. Mervi Rannikko).

Inderjit on kertonut kiinnostuksensa heränneen, kun hän löysi vuonna 2014 Johanneksen Antikvariaatista Erottajalla Life-lehden huhtikuun numeron vuodelta 1970.

Lehdessä oli tuore artikkeli New Yorkin Greenwich Villagessa räjähtäneestä talosta. Nelikerroksinen talo oli romahtanut maaliskuussa 1970, kun siellä majailevat Weathermenin jäsenet olivat rakentamassa naulapommia. Se piti räjäyttää aliupseerien tanssiaisissa Fort Dixissä. Räjähdyksessä kuoli kolme Weathermenin jäsentä.

Pitkään Yhdysvalloissa asunut Inderjit kiinnostui ryhmästä. Hän otti yhteyttä Weathermen-veteraaneihin ja ehdotti dokumentin tekemistä.

War/Peace on sujuva ja teknisesti moitteeton dokumentti, jolla luulisi olevan kiinnostusta myös muualla maailmassa. Vanhojen radikaalien saaminen kameran eteen ja puhumaan avoimesti on jo sellaisenaan hatunnoston arvoinen teko.

Puhuvien päiden lomaan leikattu arkistomateriaali tekee teoksesta vetävän. Toki on kliseistä leikata kuvaan vuorotellen pukubisnesmiehiä ja kerjäläisiä, mutta se toimii.

Ongelma on kuitenkin se, että dokumentin tekijät ovat istuneet liian lähellä kohdettaan.

Alkuplanssin mukaan elokuva on propagandaelokuva rauhan puolesta. Se on kiusallisessa ristiriidassa sen kanssa, että Weathermenin iskuissa kuoli ihmisiä ja näillä teoilla lietsottiin pelkoa ja tuhoa.

Dokumentissa kirjailija Bryan Burrough pitääkin ryhmän näkyvimpänä perintönä monenlaisia turvallisuustarkastuksia julkisissa tiloissa.

Käy myös ilmi, ettei ääriradikaaleilla ollut mitään suunnitelmia yhteiskunnan uudistamiselle siltä varalta, jos he olisivat saaneetkin toimillaan jotain valtaa.

Dokumenttia mainostetaan vanhalla hokemalla, että toisen terroristi on toisen vapaustaistelija. Väitettä on tässä tapauksessa vaikeata niellä, kun haastateltavana on rikkaiden perheiden kakaroita, jotka innostuivat aikoinaan perustamaan terroristijärjestön.

Dokumentti ei myöskään kerro mitään ryhmän varainhankinnasta. Weathermen oli osallisena New Yorkin Nanuetissa vuonna 1981 tehdyssä pankkiryöstössä, jossa ammuttiin kuoliaaksi kolme vartijaa.

Dokumentin ei tarvitse olla totuuskomissio tai ultravarovaista tasapainottelua, mutta viimeistään dokumentin paasaava loppuspiikki kapitalismista ja muun muassa kasvinjalostusyhtiö Monsantosta jättää katsojan hämmentyneeksi.


Kenelle siinä puhutaan ja kenen suulla?
http://www.hs.fi/kulttuuri/elokuva-arvostelu/art-2000005205975.html
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

guest8788

 • Vieras
"Vuosina 1971-1972 Yhdysvalloissa oli n. 1900 pommi-iskua, eli kutakuinkin 5 kpl päivässä."

Tällä luentovideolla RamZPaul kertoo Weather Undergroundista sekä 70-luvun väkivaltaisesta vasemmistoradikalismista laajemminkin omaan humoristiseen tyyliinsä.

https://www.youtube.com/watch?v=DtZDfEEFMfU

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 394
 • Liked: 109179
Lainaus
Dokumenttiprojekti: Sota vai rauha

Dokumenttiprojekti: Sota vai rauha The Weather Underground -liikkeen aktivistien halu muuttaa maailmaa johti äärimmäiseen väkivaltaan 60-luvun Yhdysvalloissa. Osa liikkeen jäsenistä jatkoi taistelua pitkään maan alla. Mitä ikääntyneet aktivistit ajattelevat toimintatavoistaan?

En katsonut itse dokkaria kuin hyvin hajanaisesti, mutta olipa valtamedian elokuva-arvioissa uskomattoman myötäsukaisia kuvauksia tuosta porukasta, joka oli siis Charles Mansonin kultin väkivaltaa ihannoinut äärivasemmistolainen pommeja räjäytellyt terroristijärjestö, jonka oli tarkoitus kaataa Yhdysvaltain hallinto sissisodalla. Suomalaistoimittajien jutuista sai nykytermejä käyttäen käsityksen, että kyse oli radikaalista kansalaistottelemattomuudesta ihmisoikeuksien ja jakamattoman ihmisarvon puolesta, koska Trump.

Hbl: Hans mamma var USA:s farligaste kvinna: "Politiskt våld är inte alltid fel" 7.8.2022  (maksumuuri)

Höblässä Juri von Bonsdorffilta kahden Weather Underground -ryhmän jäsenen pojan Zayd Ayers Dohrnin haastattelu, jossa hän sai puolustella poliittista väkivaltaa ja vanhempiensa terroristiryhmää muun muassa kiistämällä sen terroristisuuden (Dohrnin mukaan terrorismia on viattomien vahingoittaminen tarkoituksella) ja toivoa uusia maanalaisia radikaaliryhmiä taistelemaan lakeja rikkoen ilmastonmuutoksen vastustamisen ja muun hyvän puolesta.

Esillepanosta ja täydellisestä kritiikittömyydestä päätellen Dohrnin mielipiteet edustavat myös toimittaja von Bonsdorffin ja koko lehden näkemyksiä. Koska Trump.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tagit: