Kirjoittaja Aihe: Presidentti Macronin valtakausi ja Ranskan parlamenttivaalit 2017  (Luettu 1030 kertaa)

Alaric

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 007
 • Liked: 19786
 • LOVE
  • Profiili
Selkeyden vuoksi päätimme luoda uuden ketjun liittyen vastavalitun Ranskan presidentti Macronin valtakauteen sekä kesäkuussa järjestettäviin parlamenttivaaleihin. Tähän ketjuun siis kaikki keskustelu, uutiset yms. näihin aiheisiin liittyen.

Vanha ketju "Ranskan presidentinvaalit 2017 ja Marine Le Pen" löytyy täältä: http://hommaforum.org/index.php/topic,117627.0.html


---

Aloitetaanpa ketju Macronin tänään julkistamalla pääministerivalinnalla. Ranskan pääministeriksi nousee siis Edouard Philippe, joka ei kuulu Macronin La République En Marche -liikkeeseen, vaan tasavaltalaispuolueeseen. Hän on kansanedustaja ja on toiminut aiemmin pääministeri Alain Juppén avustajana. Alla pari uutista aiheesta.

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/220920-macron-nimitti-ranskan-uuden-paaministerin (15.5.2017)

Lainaus
Macron nimitti Ranskan uuden pääministerin

Ranskassa presidentti Emmanuel Macron on nimittänyt pääministerikseen Le Havren pormestarin Edouard Philippen, 46.

Oikeistopuolueen kansanedustaja Philippe on toiminut oikeistohallituksen pääministerin Alain Juppén avustajana. Kansainvälisesti melko tuntemattoman Philippen on määrä koota kabinettinsa niin, että se voidaan nimittää tiistaina.

Valinta on odotettu. Sitoutumattomana presidentiksi valitun Macronin uskotaan näin haluavan osoittaa republikaanioppositiolle, että hallitus tulee todella olemaan vasemmisto-oikeistolainen.

http://www.ksml.fi/ulkomaat/Ranskan-uusi-p%C3%A4%C3%A4ministeri-Philippe-nyrkkeilee-ja-ihailee-Churchilli%C3%A4/986512?pwbi=20e4b5106a7c1a9c6c77fafd7e5abdb8 (15.5.2017)

Lainaus
Ranskan uusi pääministeri Philippe nyrkkeilee ja ihailee Churchilliä

Ranskan tuore pääministeri Edouard Philippe, 46, on toiminut kotikaupunkinsa Le Havren kaupunginjohtajana vuodesta 2010.  Hän ei kuulu presidentti Emmanuel Macronin keskustalaiseen En Marche -liikkeeseen, vaan on keskustaoikeistolaisen Tasavaltalaiset -puolueen jäsen. Parlamenttiin hänet valittiin vuonna 2012.

Macronin ja Philippen talousnäkemykset ja käsitys sosiaalipolitiikasta on ranskalaismedian mukaan varsin samanlainen
: tämä saattaa johtua paljolti myös siitä, että kummatkin opiskelivat samoissa yliopistoissa. Philippen tausta on kuitenkin pitkään ollut konservatiiveissa, kun taas Macron toimi sosialistisen presidentin Francois Hollanden hallituksen talousministerinä.

Ranskalaismedian mukaan Macron pyrkiikin Philippen valinnalla laajentamaan liikkeensä kannatuspohjaa enemmän oikealle.

Urheilullista Philippeä pidetään usein tylyn viileänä intellektuellina, jota on vaikea lähestyä.

– Älykäs, eloisa ja ajoittain vähän hullu, kuvaili nimettömänä pysynyt puoluelähde Phillippeä uutistoimisto AFP:lle.

– Häntä ei ole helppo oppia tuntemaan, eikä hän ole kovin lämmin ihminen, luonnehti niin ikään nimettömänä pysytellyt paikallispoliitikko Normandiasta uutta pääministeriä.

Ranskan ex-pääministeristä Alain Juppesta kirjan kirjoittanut toimittaja Gael Tchakaloff ei sen sijaan säästellyt sanojaan kuvaillessaan eepoksessaan Philippeä.

– Ylimielinen ihminen, jolla ylikorostunut itseluottamus ja kaikki mittasuhteet ylittävä kunnianhimo, Tchakaloff kirjoitti.


Philippe harrastaa nyrkkeilyä ja on kirjoittanut kaksi dekkaria. Hänen tiedetään myös ihailevan suuresti Britannian entistä pääministeriä Winston Churchill. Uusi pääministeri on naimisissa ja hänellä on kolme lasta.
Ramadan - the month for fasting and blasting.

Alaric

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 007
 • Liked: 19786
 • LOVE
  • Profiili
Merkel ja Macron tapasivat eilen ja molemmat vakuuttelivat olevansa valmiita muuttamaan EU-sopimuksia, jos tarve vaatii. Macron kertoi, ettei hän kannata vanhojen velkojen mitätöintiä euroalueen maiden välillä, mutta on valmis harkitsemaan tulevien taakkojen jakamista. Saksa vastustaa jyrkästi euromaiden velkojen mitätöintiä.

http://www.ts.fi/uutiset/maailma/3512753/Merkel+ja+Macron+valmiita+muuttamaan+EUn+sopimuksia (15.5.2017)

Lainaus
Merkel ja Macron valmiita muuttamaan EU:n sopimuksia

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoivat maanantaina tapaamisensa jälkeen Berliinissä olevansa valmiita muuttamaan EU-sopimuksia, jos tarve vaatii.

– Saksa on valmis muuttamaan sopimusta, jos siinä on järkeä, Merkel sanoi. Macron säesti toteamalla, ettei näissä asioissa tulisi olla tabuja.

– On olemassa yhteisymmärrys siitä, ettemme voi vain keskittyä Britannian euroeroon, vaan meidän on ennen kaikkea keskityttävä siihen miten voimme syventää ja vahvistaa EU:ta ja ennen kaikkea euroaluetta kriisien varalta, Merkel jatkoi.

Macron kertoi, ettei hän kannata vanhojen velkojen mitätöintiä euroalueen maiden välillä, mutta on valmis harkitsemaan tulevien taakkojen jakamista. Saksa vastustaa jyrkästi euromaiden velkojen mitätöintiä.

Kaksikko tapasi tänään Berliinissä Macronin ensimmäisenä virallisena työpäivänä.

(...)

Iltasanomien tänään julkaistussa pääkirjoituksessa analysoidaan Macronin EU-politiikkaa ja näkemyseroja Saksan kanssa.

"Macron ajautuu helposti asemaan, jossa voi pitää tyytyväisenä osan omasta kansastaan tai miellyttää saksalaisia. Molempien miellyttäminen voi olla todella vaikeaa."

http://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000005212007.html?ref=rss (16.5.2017)

Lainaus
Pääkirjoitus: Macron on kansan ja Merkelin välissä

Ranskan uusi presidentti Emmanuel Macron nautti sunnuntaina juhlavista virkaanastujaisistaan, ja heti maanantaina hän matkusti Berliiniin tapaamaan Saksan liittokansleria Angela Merkeliä.
Syystä, sillä EU:n kova ydin rakentuu yhä Saksan ja Ranskan ympärille. Nämä kaksi maata määrittävät sen suunnan, mihin EU kehittyy.

Macronin voitto presidentinvaaleissa nostatti innostuksen monissa EU-maissa, sillä Macronin ajateltiin tuovan jatkuvuutta. Marine Le Penin Ranska olisi ollut jotain ihan muuta. Silti on suuri virhe ajatella, että Macronin EU-politiikka tarkoittaisi muuttumattomuutta. Tai että Ranska ja Saksa olisivat nyt samaa mieltä asioista.

Macron haluaa nykyistä syvällisemmän ja yhdentyneemmän euroalueen, mutta hän haluaa myös, että Ranska ja Saksa ovat tasavahvoja EU:n ytimessä. Lisäksi Macron kannattaa liittovaltiota, mikä tarkoittaisi esimerkiksi jäsenmaiden välisiä tulonsiirtoja ja taloussuhdanteiden tasausta. Tällaiset ajatukset eivät herätä vastakaikua Saksassa. Angela Merkel valmistautuu myös vaaleihin – syyskuun liittopäivävaaleihin – eikä hänen vaalilupauksiinsa taatusti kuulu Saksan heikentäminen tai muiden euromaiden rahoittaminen liittovaltion välityksellä. Eikä Saksassa muutenkaan olla halukkaita antamaan valtaa Ranskaan, mikä olisi välttämättä edessä, jotta Macronin ajatus tasavahvuudesta toteutuisi.

Jos Macron aikoo pitää omat äänestäjänsä tyytyväisinä, hänen on pakko lunastaa osa lupauksistaan. Jos hän taas aikoo kääntää edes osan Le Penin äänestäjistä kannalleen, hän ei voi jatkaa nykyisenkaltaista EU-politiikkaa, koska se vahvistaisi näkemystä asioita sanelevasta EU-eliitistä. Saksalaiset puolestaan ovat jo ehtineet antaa Macronille neuvoja tiukasta talouspolitiikasta. He mieluummin neuvovat kuin kuuntelevat.

Macron ajautuu helposti asemaan, jossa voi pitää tyytyväisenä osan omasta kansastaan tai miellyttää saksalaisia. Molempien miellyttäminen voi olla todella vaikeaa.
Ramadan - the month for fasting and blasting.

Alaric

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 007
 • Liked: 19786
 • LOVE
  • Profiili
Presidentti Macron on tänään nimittänyt loputkin hallituksestaan, johon kuuluu poliitikkoja sekä oikealta, vasemmalta että keskeltä. Jokunen tuttu nimikin siellä on mukana. Ainakin ilmeisesti tasavaltalaispuolueessa on oltu hieman nyreissään heidän poliitikkojensa loikattua Macronin kelkkaan.

https://www.thelocal.fr/20170517/live-macron-unveils-his-first-french-government (17.5.2017)

Lainaus
Macron unveils first government and leaves French right fuming

Newly installed French president Emmanuel Macron unveiled his first government on Wednesday with the left, the right, the centre and ecologists all represented in his first government.

Macron named his government on Wednesday which featured figures from the right, the left, the centre, a famous ecologist and an Olympic fencing champion.

The government contains 18 ministers and four secretaries of state with the gender divide split evenly.


Macron and his Prime Minister Philippe Edouard named Bruno Le Maire from the right-wing Republicans party as the minister for economy.

Le Maire had been touted as possible member of the cabinet in recent days and is one of three members of the Republicans party in Macron's government along with Prime Minister Philippe.

Another figure from the right adopted into Macron's 22-strong government is Gerald Darmanin, who is named as minister of public accounts.

The naming of two conservatives naturally irked those on the right.

François Baroin who is leading the Republicans' parliamentary elections campaign said: "They have gone, it's their choice, it belongs to them."


The Republicans later sent out a statement calling the government "confusing". The party also confirmed that those members who had joined Macron's Republic en Marche (REM) party are no longer part of the Republicans.

Socialist party stalwart and veteran of François Hollande's government Jean-Yves Le Drian remains in the government but moves over from defence minister to Minister for Europe and Foreign Affairs.

Renowned ecologist and former TV star Nicolas Hulot has been named Minister of Ecology. Hulot has been touted as a minister in every government over recent years so it is somewhat of a coup for Macron to persuade him to join his cabinet.

(...)

Tässä jutussa on kerrottu lyhyesti jokaisesta hallituksen jäsenestä. Lainaan alle vain nimet ja tehtävät, loput voi lukea linkistä.

Ainakaan yhtään Muhammedia ei ole mukana, which is nice. Urheiluministeri Laura Flessel on afrikkalaistaustainen.

https://www.thelocal.fr/20170517/whos-who-a-look-at-emmanuel-macrons-new-balanced-government (17.5.2017)

Lainaus
Who's who: All you need to know about Macron's 'balanced' French government

Bruno Le Maire - Minister of the Economy

Gerard Collomb - Minister of the Interior

François Bayrou - Minister of Justice

Sylvie Goulard - Defence Minister

Jean-Yves Le Drian - Foreign Minister

Nicolas Hulot - Minister of Ecology

Muriél Penicaud - Minister of Labour

Agnès Buzyn - Minister of Health

Jacques Mézard - Agriculture Minister

Frédérique Vidal - Minister for Higher Education, Research and Innovation

Laura Flessel - Sports Minister

Jean Michel Blanquer - Education Minister

Gérald Darmanin - Budget Minister

Richard Ferrand - Minister for the cohesion of territories

Elisabeth Borne - Minister of Transport

Annick Girardin - Minister for Overseas Territories

Francoise Nyssen - Minister of Culture

Marielle de Sarnez - Minister for European Affairs

---

Four secretary of states were named
 
Christopher Castaner will be the government's spokesperson and will also be in charge of relations with parliament. Marlene Schiappa is the secretary of state for equality, Sophie Cluzel is the secretary of state for disabled people and Mounir Mahjoubi is the secretary of state for digital technology.
Ramadan - the month for fasting and blasting.

Skeptikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 224
 • Liked: 5770
  • Profiili
Ranskalaismedia: Ranskalla oli salainen suunnitelma tasavallan suojelemiseksi Marine Le Penin presidenttiydeltä
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005217500.html

Lainaus
SUUNNITELMAN olisi pannut Le Penin voitettua täytäntöön pieni ryhmä ministerejä ja merkittäviä virkamiehiä.

Sen oli määrä estää vakavat levottomuudet ja säilyttää poliittinen asetelma kutsumalla parlamentti koolle hätäistuntoon ja pitämällä väistyvä pääministeri Bernard Cazeneuve vallassa.
...
L’OBS KERTOO Ranskan poliisin ja tiedustelupalvelujen olleen erityisen huolissaan ”äärimmäisten väkivaltaisuuksien” lisääntymisestä etenkin äärivasemmiston mielenosoituksissa.
...
Kaksi päivää ennen vaalien toista kierrosta maan turvallisuusviranomaiset varoittivat siitä, että mielenosoittajat olivat valmiita käyttämään ilotulitteita, kranaatinheittimiä ja palopommeja.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Lady Deadpool

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 801
 • Liked: 949
 • Wanda Wilson
  • Profiili
Sputnik News uutisoi yli 40% olevan tyytyväisiä Macronin luomaan hallitukseen. Olisi mielenkiintoista nähdä millä äänenpainolla tämä luku uutisoitaisiin esim. Suomessa, oletan että hieman erilaisemmalla kuin toisissa, nimellä mainitsemattomissa, maanjohtaja uutisissa.

https://sputniknews.com/europe/201705191053783865-macron-government-poll/ (19.5.2017)

Lainaus
Over 40% of French Satisfied With President Macron's New Government - Poll

Forty-three percent of French citizens are "satisfied" with the composition of the new government under President Emmanuel Macron and 44 percent approve of the appointment of Edouard Philippe as prime minister, a poll showed Friday.

The OpinionWay survey revealed that 23 percent were dissatisfied with the newly formed government, while 19 percent disapproved the choice of Philippe as prime minister. On both questions, over a third of the respondents refused to share their opinion.

The poll was carried out on May 17-18 among 1,004 people aged 18 and older.

On Sunday, Macron, who won the French runoff election on May 7 with over 66 percent of vote, officially assumed office. On the following day, the new president announced that Philippe, the mayor of Le Havre and a member of The Republicans' party, would serve as his prime minister.

The new government was announced on Wednesday, with the decision taking into account the promised balance of male and female members, and left- and right-wing politicians.
"Since you're only slightly less sexy than me, you're obviously in charge of this Motley Crew."

- Deadpool

"Inform and Destroy"

Marius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 365
 • Liked: 2079
 • Normaali erilainen.
  • Profiili
Macron ja Merkel ovat julkisesti ilmoittaneet olevansa valmiita muuttamaan kansojen tahtoa.
Ajamaan sopimusten yli.

Nyt me näemme mitä EU tarkoittaa.

En sitä paitsi pätkän häivääkään luota ranskalaisten vaaleihin.

Jos jo Ruotsissa fuskataan, niin totta mooses Ranskassa.
« Viimeksi muokattu: 20.05.2017, 23:59:11 kirjoittanut Marius »
Yksi plus yksi on kolme, koska enemmistö sanoo niin.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 951
 • Liked: 3998
  • Profiili
2017-05-22 The Local: Marine Le Pen ‘ditches plans for Frexit’ in shock U-turn :o
Lainaus
"There will be no Frexit,” chief economic strategist Bernard Monot said in an interview with a British newspaper, explaining that the Front National (FN) leader had realised that this was not what the French people want.

Contacted by The Local,  Alain Vizier, the FN's communications director, refused to comment on whether this was now official party policy or if Monot was simply expressing his own opinion.
Lainaus
Monot told the Daily Telegraph that “we have taken note of what the French people told us” and decided to put an end to the high-risk strategy of pulling France, a founding member of the EU, out of the bloc.

“I continue to think that the euro is not technically viable but it makes no sense for us to keep insisting stubbornly. From now on our policy will be to renegotiate the EU treaties to give us more control over our budget and banking regulations,” he said.
Suomi ei voi olla globaali sosiaalitoimisto, johon kenellä tahansa on oikeus lampsia elätettäväksi: JH-a 13.3.17

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 566
 • Liked: 5272
  • Profiili
Ranskalaismedia: Ranskalla oli salainen suunnitelma tasavallan suojelemiseksi Marine Le Penin presidenttiydeltä
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005217500.html

Lainaus
Kaksi päivää ennen vaalien toista kierrosta maan turvallisuusviranomaiset varoittivat siitä, että mielenosoittajat olivat valmiita käyttämään ilotulitteita, kranaatinheittimiä ja palopommeja.

Jostain syystä Hesari on päättänyt tiputtaa sanan kranaatinheitin jutun nykyversiosta. Heidän lähteenään käyttämä Guardianin jutussa (oletettavasti siis toimituskunnassa osataan ranskaa yhtä hyvin kuin meidän perheessämme, kun ranskalainen lehti luetaan Guardianin kautta) kyllä yhä lukee vielä "mortars" tuossa kohtaa. Vasemmalle tunnetusti vakaasti Guardianissa otsikossa puhuttiin Ranskan tasavallan puolustamisesta Le Penin voittaessa (in the event of Le Pen victory), Hesarissa tämä oli siis käännetty "tasavallan suojelemiseksi Marine Le Penin presidenttiydeltä". Hienoinen ero noissa ilmaisuissa. Toinen sopii paremmin puhuttaessa äärivasemmiston odetuista väkivaltaisuuksista.
   
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

JJohannes

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 816
 • Liked: 2402
 • Eih bennek, eih blavek!
  • Profiili
Ranskalaismedia: Ranskalla oli salainen suunnitelma tasavallan suojelemiseksi Marine Le Penin presidenttiydeltä
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005217500.html

Lainaus
Kaksi päivää ennen vaalien toista kierrosta maan turvallisuusviranomaiset varoittivat siitä, että mielenosoittajat olivat valmiita käyttämään ilotulitteita, kranaatinheittimiä ja palopommeja.

Jostain syystä Hesari on päättänyt tiputtaa sanan kranaatinheitin jutun nykyversiosta. Heidän lähteenään käyttämä Guardianin jutussa (oletettavasti siis toimituskunnassa osataan ranskaa yhtä hyvin kuin meidän perheessämme, kun ranskalainen lehti luetaan Guardianin kautta) kyllä yhä lukee vielä "mortars" tuossa kohtaa. Vasemmalle tunnetusti vakaasti Guardianissa otsikossa puhuttiin Ranskan tasavallan puolustamisesta Le Penin voittaessa (in the event of Le Pen victory), Hesarissa tämä oli siis käännetty "tasavallan suojelemiseksi Marine Le Penin presidenttiydeltä". Hienoinen ero noissa ilmaisuissa. Toinen sopii paremmin puhuttaessa äärivasemmiston odetuista väkivaltaisuuksista.

Sanojen "mortar" ja "incendiary bomb" kääntäminen "kranaatinheittimeksi" ja "palopommiksi" todennäköisesti antaa aika väärän kuvan siitä, mitä alkuperäisessä jutussa sanottiin. Tuskin mielenosoittajilla on käytössään tykistöltä varastettuja 81mm kranaatinheittimiä tai taktisia pommittajia, joista tiputtaa 750 paunan Mk. 77 -palopommeja. "Mortar" voi siis myös tarkoittaa Thunder King -tyylisiä ilotulitteita tai yleensä mitä tahansa viritelmiä, joissa lingotaan kamaa (ei siis välttämättä kranaatteja) lyhyehköstä putkesta ruudin tms. avulla taivaalle. "Incendiary bomb"-termin sijaan toimittaja lienee hakenut termiä "incendiary device", joka kattaa savuheitteet, soihdut ja molotovit ja vastaavat.
Le néo-fascisme sera l’ultime expression du libéralisme social libertaire, de l’ensemble qui commence en Mai 68. Sa spécificité tient dans cette formule: «Tout est permis, mais rien n’est possible.» -- Michel Clouscard

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 16 612
 • Liked: 10200
 • Vihapuhetta Hommalla jo vuodesta 2012.
  • Profiili
Lainaus
Ranskan uusi pääministeri Philippe nyrkkeilee ja ihailee Churchilliä

Lainaus
Churchill:

¨Miten kauheita ovatkaan ne kiroukset, jotka muhamettilaisuus on kannattajiensa päälle sysännyt. Fanaattisen raivon lisäksi, joka on ihmiselle vaarallinen niin kuin vesikauhu koiralle, on myös pelottava ja fatalistinen apatia. Sen vaikutukset ovat ilmeisiä monissa maissa. Kurittomat tavat, surkea maatalousjärjestelmä, hidas kaupankäyntitapa ja omaisuuden turvattomuus vaivaavat kaikkialla missä profeetan seuraajat hallitsevat tai elävät.¨

"Yksittäisillä muslimeilla voi olla hyviä ominaisuuksia, mutta uskonnon vaikutus lamaannuttaa sosiaalisen kehityksen niiltä jotka seuraavat islamia. Sen voimakkaampaa taannuttavaa voimaa ei maailmassa ole. Ei vielä lähelläkään tuhoutumista, muhamettilaisuus on sotaisa ja käännytystyötä tekevä uskonto. Se on myös jo levinnyt läpi Keski-Afrikan, tuottaen pelottavia sotureita joka askeleellaan. Jos kristinusko ei olisi suojassa tieteen vahvoilla käsivarsilla, jota vastaan se itse turhaan taisteli, modernin Euroopan sivilisaatio saattaisi tuhoutua, kuten tuhoutui muinaisen Rooman sivilisaatio.¨

https://riippumatonmedia.com/2015/12/19/mita-winston-churchill-ajatteli-islamista/

 :roll:
« Viimeksi muokattu: 22.05.2017, 11:58:23 kirjoittanut Micke90 »
Soinin on varmaan historian tyhmin puoluejohtaja. Ilmeisesti hän halusi siirtyäkin historiaan tällaisella arvonimellä.

Alaric

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 007
 • Liked: 19786
 • LOVE
  • Profiili
On tää Ranskan poliittinen kenttä kyllä erikoinen, kun on tottunut tähän suomalaiseen jähmeyteen... käytännössä ihan hetki sitten käyntiin polkaistu La République en marche olisi saamassa tuoreen gallupin mukaan ehdottoman enemmistön (310-330 paikkaa) parlamenttiin :o

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/gallup%20ranska-65936 (27.5.2017)

Lainaus
Gallup ennustaa uudelle liberaalipuolueelle selvää enemmistöä Ranskan parlamenttiin

Emmanuel Macronin La République en marche ! (LREM, Tasavalta liikkeelle!) -puolueen mahdollisuudet menestyä Ranskan kesäkuun parlamenttivaaleissa olivat pitkään mysteeri, koska puolueelta puuttui organisaatio ja ehdokkaat.

Nuorista ja uusista kasvoista koostuva ehdokaslista ja Macronin nimittämä uusi keskustaliberaali useamman puolueen hallitus näyttäisi kuitenkin vakuuttaneen äänestäjät.

Perjantaina Les Échos'ssa julkaistun Opinion Wayn ja Orpin mielipidemittauksen mukaan LREM olisi saamassa parlamenttiin 310–330 paikkaa, kun 577-paikkaisessa parlamentissa ehdoton enemmistö edellyttää vähintään 289 paikkaa.

Ehdoton enemmistö parlamentissa tarkoittaisi sitä, että Macron pystyisi viemään talousliberaalin uudistusagendansa läpi ilman neuvotteluita kompromisseista muiden puolueiden kanssa.
Puolueella on 526 vaalipiirissä ehdokas yhdessä keskustalaisen MoDemin kanssa. Niissä vaalipiireissä, missä puolueella ei ole ehdokkaita, ehdolla on muista puolueista loikanneita, jotka kampanjoivat niin sanotun presidentillisen enemmistön puolesta. Presidentillisellä enemmistöllä tarkoitetaan niitä ehdokkaita ja puolueita, jotka kampanjoivat yhteisellä listalla valitun presidentin tueksi muodostettavan parlamenttienemmistön puolesta.

Macron perusti En Marche ! -liikkeensä vuosi sitten huhtikuussa. Liikkeen julkilausuttuja tavoitteita olivat alun perin konservatismin kaikkien muotojen hylkääminen, sitoutuminen uudistusmielisyyteen, sitoutuminen Euroopan unioniin, Ranskan talouden sopeuttaminen globalisaatioon ja sitoutuminen Ranskan politiikan tekemiseen moraalisemmaksi ja modernimmaksi.


(...)

Nationalistinen Kansallinen rintama (Front National) on jäämässä vaaleissa 10–15 paikkaan siitä huolimatta, että puolueen kannatus ensimmäisellä kierroksella on 19 prosenttia. Ensimmäisen kierroksen kannatusprosenteilla ei kuitenkaan ole suurta merkitystä lopputuloksen kannalta.

Tämä johtuu ennen kaikkea Ranskan erityislaatuisesta vaalijärjestelmästä. Edustajat kansalliskokoukseen valitaan kaksivaiheisissa vaaleissa 11. ja 18. kesäkuuta. Jokaisesta maan 577 vaalipiiristä valitaan parlamenttiin vain yksi edustaja.

Jos yksi ehdokas ei saa vaalien ensimmäisellä kierroksella vaalipiirissä puolta annetuista äänistä ja neljäsosaa kaikkien äänivaltaisten äänistä, edustajan valinta siirtyy toiselle kierrokselle.

Toiselle kierrokselle pääsevät kaikki, jotka ovat saaneet ensimmäisellä kierroksella vähintään 12,5 prosenttia äänistä. Jos vähintään kaksi ehdokasta ei ole saanut annettua ääniosuutta, toiselle kierrokselle pääsee kaksi eniten saanutta ehdokasta. Toisella kierroksella valituksi tulee eniten ääniä saanut ehdokas.

(...)
« Viimeksi muokattu: 27.05.2017, 10:56:00 kirjoittanut Alaric »
Ramadan - the month for fasting and blasting.