UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Presidentti Macronin valtakausi ja Ranskan parlamenttivaalit 2017  (Luettu 38860 kertaa)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 964
 • Liked: 60690
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Selkeyden vuoksi päätimme luoda uuden ketjun liittyen vastavalitun Ranskan presidentti Macronin valtakauteen sekä kesäkuussa järjestettäviin parlamenttivaaleihin. Tähän ketjuun siis kaikki keskustelu, uutiset yms. näihin aiheisiin liittyen.

Vanha ketju "Ranskan presidentinvaalit 2017 ja Marine Le Pen" löytyy täältä: http://hommaforum.org/index.php/topic,117627.0.html


---

Aloitetaanpa ketju Macronin tänään julkistamalla pääministerivalinnalla. Ranskan pääministeriksi nousee siis Edouard Philippe, joka ei kuulu Macronin La République En Marche -liikkeeseen, vaan tasavaltalaispuolueeseen. Hän on kansanedustaja ja on toiminut aiemmin pääministeri Alain Juppén avustajana. Alla pari uutista aiheesta.

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/220920-macron-nimitti-ranskan-uuden-paaministerin (15.5.2017)

Lainaus
Macron nimitti Ranskan uuden pääministerin

Ranskassa presidentti Emmanuel Macron on nimittänyt pääministerikseen Le Havren pormestarin Edouard Philippen, 46.

Oikeistopuolueen kansanedustaja Philippe on toiminut oikeistohallituksen pääministerin Alain Juppén avustajana. Kansainvälisesti melko tuntemattoman Philippen on määrä koota kabinettinsa niin, että se voidaan nimittää tiistaina.

Valinta on odotettu. Sitoutumattomana presidentiksi valitun Macronin uskotaan näin haluavan osoittaa republikaanioppositiolle, että hallitus tulee todella olemaan vasemmisto-oikeistolainen.

http://www.ksml.fi/ulkomaat/Ranskan-uusi-p%C3%A4%C3%A4ministeri-Philippe-nyrkkeilee-ja-ihailee-Churchilli%C3%A4/986512?pwbi=20e4b5106a7c1a9c6c77fafd7e5abdb8 (15.5.2017)

Lainaus
Ranskan uusi pääministeri Philippe nyrkkeilee ja ihailee Churchilliä

Ranskan tuore pääministeri Edouard Philippe, 46, on toiminut kotikaupunkinsa Le Havren kaupunginjohtajana vuodesta 2010.  Hän ei kuulu presidentti Emmanuel Macronin keskustalaiseen En Marche -liikkeeseen, vaan on keskustaoikeistolaisen Tasavaltalaiset -puolueen jäsen. Parlamenttiin hänet valittiin vuonna 2012.

Macronin ja Philippen talousnäkemykset ja käsitys sosiaalipolitiikasta on ranskalaismedian mukaan varsin samanlainen
: tämä saattaa johtua paljolti myös siitä, että kummatkin opiskelivat samoissa yliopistoissa. Philippen tausta on kuitenkin pitkään ollut konservatiiveissa, kun taas Macron toimi sosialistisen presidentin Francois Hollanden hallituksen talousministerinä.

Ranskalaismedian mukaan Macron pyrkiikin Philippen valinnalla laajentamaan liikkeensä kannatuspohjaa enemmän oikealle.

Urheilullista Philippeä pidetään usein tylyn viileänä intellektuellina, jota on vaikea lähestyä.

– Älykäs, eloisa ja ajoittain vähän hullu, kuvaili nimettömänä pysynyt puoluelähde Phillippeä uutistoimisto AFP:lle.

– Häntä ei ole helppo oppia tuntemaan, eikä hän ole kovin lämmin ihminen, luonnehti niin ikään nimettömänä pysytellyt paikallispoliitikko Normandiasta uutta pääministeriä.

Ranskan ex-pääministeristä Alain Juppesta kirjan kirjoittanut toimittaja Gael Tchakaloff ei sen sijaan säästellyt sanojaan kuvaillessaan eepoksessaan Philippeä.

– Ylimielinen ihminen, jolla ylikorostunut itseluottamus ja kaikki mittasuhteet ylittävä kunnianhimo, Tchakaloff kirjoitti.


Philippe harrastaa nyrkkeilyä ja on kirjoittanut kaksi dekkaria. Hänen tiedetään myös ihailevan suuresti Britannian entistä pääministeriä Winston Churchill. Uusi pääministeri on naimisissa ja hänellä on kolme lasta.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 964
 • Liked: 60690
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Merkel ja Macron tapasivat eilen ja molemmat vakuuttelivat olevansa valmiita muuttamaan EU-sopimuksia, jos tarve vaatii. Macron kertoi, ettei hän kannata vanhojen velkojen mitätöintiä euroalueen maiden välillä, mutta on valmis harkitsemaan tulevien taakkojen jakamista. Saksa vastustaa jyrkästi euromaiden velkojen mitätöintiä.

http://www.ts.fi/uutiset/maailma/3512753/Merkel+ja+Macron+valmiita+muuttamaan+EUn+sopimuksia (15.5.2017)

Lainaus
Merkel ja Macron valmiita muuttamaan EU:n sopimuksia

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoivat maanantaina tapaamisensa jälkeen Berliinissä olevansa valmiita muuttamaan EU-sopimuksia, jos tarve vaatii.

– Saksa on valmis muuttamaan sopimusta, jos siinä on järkeä, Merkel sanoi. Macron säesti toteamalla, ettei näissä asioissa tulisi olla tabuja.

– On olemassa yhteisymmärrys siitä, ettemme voi vain keskittyä Britannian euroeroon, vaan meidän on ennen kaikkea keskityttävä siihen miten voimme syventää ja vahvistaa EU:ta ja ennen kaikkea euroaluetta kriisien varalta, Merkel jatkoi.

Macron kertoi, ettei hän kannata vanhojen velkojen mitätöintiä euroalueen maiden välillä, mutta on valmis harkitsemaan tulevien taakkojen jakamista. Saksa vastustaa jyrkästi euromaiden velkojen mitätöintiä.

Kaksikko tapasi tänään Berliinissä Macronin ensimmäisenä virallisena työpäivänä.

(...)

Iltasanomien tänään julkaistussa pääkirjoituksessa analysoidaan Macronin EU-politiikkaa ja näkemyseroja Saksan kanssa.

"Macron ajautuu helposti asemaan, jossa voi pitää tyytyväisenä osan omasta kansastaan tai miellyttää saksalaisia. Molempien miellyttäminen voi olla todella vaikeaa."

http://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000005212007.html?ref=rss (16.5.2017)

Lainaus
Pääkirjoitus: Macron on kansan ja Merkelin välissä

Ranskan uusi presidentti Emmanuel Macron nautti sunnuntaina juhlavista virkaanastujaisistaan, ja heti maanantaina hän matkusti Berliiniin tapaamaan Saksan liittokansleria Angela Merkeliä.
Syystä, sillä EU:n kova ydin rakentuu yhä Saksan ja Ranskan ympärille. Nämä kaksi maata määrittävät sen suunnan, mihin EU kehittyy.

Macronin voitto presidentinvaaleissa nostatti innostuksen monissa EU-maissa, sillä Macronin ajateltiin tuovan jatkuvuutta. Marine Le Penin Ranska olisi ollut jotain ihan muuta. Silti on suuri virhe ajatella, että Macronin EU-politiikka tarkoittaisi muuttumattomuutta. Tai että Ranska ja Saksa olisivat nyt samaa mieltä asioista.

Macron haluaa nykyistä syvällisemmän ja yhdentyneemmän euroalueen, mutta hän haluaa myös, että Ranska ja Saksa ovat tasavahvoja EU:n ytimessä. Lisäksi Macron kannattaa liittovaltiota, mikä tarkoittaisi esimerkiksi jäsenmaiden välisiä tulonsiirtoja ja taloussuhdanteiden tasausta. Tällaiset ajatukset eivät herätä vastakaikua Saksassa. Angela Merkel valmistautuu myös vaaleihin – syyskuun liittopäivävaaleihin – eikä hänen vaalilupauksiinsa taatusti kuulu Saksan heikentäminen tai muiden euromaiden rahoittaminen liittovaltion välityksellä. Eikä Saksassa muutenkaan olla halukkaita antamaan valtaa Ranskaan, mikä olisi välttämättä edessä, jotta Macronin ajatus tasavahvuudesta toteutuisi.

Jos Macron aikoo pitää omat äänestäjänsä tyytyväisinä, hänen on pakko lunastaa osa lupauksistaan. Jos hän taas aikoo kääntää edes osan Le Penin äänestäjistä kannalleen, hän ei voi jatkaa nykyisenkaltaista EU-politiikkaa, koska se vahvistaisi näkemystä asioita sanelevasta EU-eliitistä. Saksalaiset puolestaan ovat jo ehtineet antaa Macronille neuvoja tiukasta talouspolitiikasta. He mieluummin neuvovat kuin kuuntelevat.

Macron ajautuu helposti asemaan, jossa voi pitää tyytyväisenä osan omasta kansastaan tai miellyttää saksalaisia. Molempien miellyttäminen voi olla todella vaikeaa.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 964
 • Liked: 60690
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Presidentti Macron on tänään nimittänyt loputkin hallituksestaan, johon kuuluu poliitikkoja sekä oikealta, vasemmalta että keskeltä. Jokunen tuttu nimikin siellä on mukana. Ainakin ilmeisesti tasavaltalaispuolueessa on oltu hieman nyreissään heidän poliitikkojensa loikattua Macronin kelkkaan.

https://www.thelocal.fr/20170517/live-macron-unveils-his-first-french-government (17.5.2017)

Lainaus
Macron unveils first government and leaves French right fuming

Newly installed French president Emmanuel Macron unveiled his first government on Wednesday with the left, the right, the centre and ecologists all represented in his first government.

Macron named his government on Wednesday which featured figures from the right, the left, the centre, a famous ecologist and an Olympic fencing champion.

The government contains 18 ministers and four secretaries of state with the gender divide split evenly.


Macron and his Prime Minister Philippe Edouard named Bruno Le Maire from the right-wing Republicans party as the minister for economy.

Le Maire had been touted as possible member of the cabinet in recent days and is one of three members of the Republicans party in Macron's government along with Prime Minister Philippe.

Another figure from the right adopted into Macron's 22-strong government is Gerald Darmanin, who is named as minister of public accounts.

The naming of two conservatives naturally irked those on the right.

François Baroin who is leading the Republicans' parliamentary elections campaign said: "They have gone, it's their choice, it belongs to them."


The Republicans later sent out a statement calling the government "confusing". The party also confirmed that those members who had joined Macron's Republic en Marche (REM) party are no longer part of the Republicans.

Socialist party stalwart and veteran of François Hollande's government Jean-Yves Le Drian remains in the government but moves over from defence minister to Minister for Europe and Foreign Affairs.

Renowned ecologist and former TV star Nicolas Hulot has been named Minister of Ecology. Hulot has been touted as a minister in every government over recent years so it is somewhat of a coup for Macron to persuade him to join his cabinet.

(...)

Tässä jutussa on kerrottu lyhyesti jokaisesta hallituksen jäsenestä. Lainaan alle vain nimet ja tehtävät, loput voi lukea linkistä.

Ainakaan yhtään Muhammedia ei ole mukana, which is nice. Urheiluministeri Laura Flessel on afrikkalaistaustainen.

https://www.thelocal.fr/20170517/whos-who-a-look-at-emmanuel-macrons-new-balanced-government (17.5.2017)

Lainaus
Who's who: All you need to know about Macron's 'balanced' French government

Bruno Le Maire - Minister of the Economy

Gerard Collomb - Minister of the Interior

François Bayrou - Minister of Justice

Sylvie Goulard - Defence Minister

Jean-Yves Le Drian - Foreign Minister

Nicolas Hulot - Minister of Ecology

Muriél Penicaud - Minister of Labour

Agnès Buzyn - Minister of Health

Jacques Mézard - Agriculture Minister

Frédérique Vidal - Minister for Higher Education, Research and Innovation

Laura Flessel - Sports Minister

Jean Michel Blanquer - Education Minister

Gérald Darmanin - Budget Minister

Richard Ferrand - Minister for the cohesion of territories

Elisabeth Borne - Minister of Transport

Annick Girardin - Minister for Overseas Territories

Francoise Nyssen - Minister of Culture

Marielle de Sarnez - Minister for European Affairs

---

Four secretary of states were named
 
Christopher Castaner will be the government's spokesperson and will also be in charge of relations with parliament. Marlene Schiappa is the secretary of state for equality, Sophie Cluzel is the secretary of state for disabled people and Mounir Mahjoubi is the secretary of state for digital technology.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 529
 • Liked: 17908
Ranskalaismedia: Ranskalla oli salainen suunnitelma tasavallan suojelemiseksi Marine Le Penin presidenttiydeltä
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005217500.html

Lainaus
SUUNNITELMAN olisi pannut Le Penin voitettua täytäntöön pieni ryhmä ministerejä ja merkittäviä virkamiehiä.

Sen oli määrä estää vakavat levottomuudet ja säilyttää poliittinen asetelma kutsumalla parlamentti koolle hätäistuntoon ja pitämällä väistyvä pääministeri Bernard Cazeneuve vallassa.
...
L’OBS KERTOO Ranskan poliisin ja tiedustelupalvelujen olleen erityisen huolissaan ”äärimmäisten väkivaltaisuuksien” lisääntymisestä etenkin äärivasemmiston mielenosoituksissa.
...
Kaksi päivää ennen vaalien toista kierrosta maan turvallisuusviranomaiset varoittivat siitä, että mielenosoittajat olivat valmiita käyttämään ilotulitteita, kranaatinheittimiä ja palopommeja.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Lady Deadpool

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 2 688
 • Liked: 3830
 • Roturomanttinen
Sputnik News uutisoi yli 40% olevan tyytyväisiä Macronin luomaan hallitukseen. Olisi mielenkiintoista nähdä millä äänenpainolla tämä luku uutisoitaisiin esim. Suomessa, oletan että hieman erilaisemmalla kuin toisissa, nimellä mainitsemattomissa, maanjohtaja uutisissa.

https://sputniknews.com/europe/201705191053783865-macron-government-poll/ (19.5.2017)

Lainaus
Over 40% of French Satisfied With President Macron's New Government - Poll

Forty-three percent of French citizens are "satisfied" with the composition of the new government under President Emmanuel Macron and 44 percent approve of the appointment of Edouard Philippe as prime minister, a poll showed Friday.

The OpinionWay survey revealed that 23 percent were dissatisfied with the newly formed government, while 19 percent disapproved the choice of Philippe as prime minister. On both questions, over a third of the respondents refused to share their opinion.

The poll was carried out on May 17-18 among 1,004 people aged 18 and older.

On Sunday, Macron, who won the French runoff election on May 7 with over 66 percent of vote, officially assumed office. On the following day, the new president announced that Philippe, the mayor of Le Havre and a member of The Republicans' party, would serve as his prime minister.

The new government was announced on Wednesday, with the decision taking into account the promised balance of male and female members, and left- and right-wing politicians.
Sarjavihaaja.

Marius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 651
 • Liked: 2327
 • Normaali erilainen.
Macron ja Merkel ovat julkisesti ilmoittaneet olevansa valmiita muuttamaan kansojen tahtoa.
Ajamaan sopimusten yli.

Nyt me näemme mitä EU tarkoittaa.

En sitä paitsi pätkän häivääkään luota ranskalaisten vaaleihin.

Jos jo Ruotsissa fuskataan, niin totta mooses Ranskassa.
« Viimeksi muokattu: 20.05.2017, 23:59:11 kirjoittanut Marius »
Yksi plus yksi on kolme, koska enemmistö sanoo niin.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 741
 • Liked: 11689
2017-05-22 The Local: Marine Le Pen ‘ditches plans for Frexit’ in shock U-turn :o
Lainaus
"There will be no Frexit,” chief economic strategist Bernard Monot said in an interview with a British newspaper, explaining that the Front National (FN) leader had realised that this was not what the French people want.

Contacted by The Local,  Alain Vizier, the FN's communications director, refused to comment on whether this was now official party policy or if Monot was simply expressing his own opinion.
Lainaus
Monot told the Daily Telegraph that “we have taken note of what the French people told us” and decided to put an end to the high-risk strategy of pulling France, a founding member of the EU, out of the bloc.

“I continue to think that the euro is not technically viable but it makes no sense for us to keep insisting stubbornly. From now on our policy will be to renegotiate the EU treaties to give us more control over our budget and banking regulations,” he said.
"We know, of course, that there is no freedom of speech. But few persons realise that there is no freedom of silence, either. Residents of a communist state are required to make positive statements on belief and loyalty" : Hu Shih

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 869
 • Liked: 10127
Ranskalaismedia: Ranskalla oli salainen suunnitelma tasavallan suojelemiseksi Marine Le Penin presidenttiydeltä
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005217500.html

Lainaus
Kaksi päivää ennen vaalien toista kierrosta maan turvallisuusviranomaiset varoittivat siitä, että mielenosoittajat olivat valmiita käyttämään ilotulitteita, kranaatinheittimiä ja palopommeja.

Jostain syystä Hesari on päättänyt tiputtaa sanan kranaatinheitin jutun nykyversiosta. Heidän lähteenään käyttämä Guardianin jutussa (oletettavasti siis toimituskunnassa osataan ranskaa yhtä hyvin kuin meidän perheessämme, kun ranskalainen lehti luetaan Guardianin kautta) kyllä yhä lukee vielä "mortars" tuossa kohtaa. Vasemmalle tunnetusti vakaasti Guardianissa otsikossa puhuttiin Ranskan tasavallan puolustamisesta Le Penin voittaessa (in the event of Le Pen victory), Hesarissa tämä oli siis käännetty "tasavallan suojelemiseksi Marine Le Penin presidenttiydeltä". Hienoinen ero noissa ilmaisuissa. Toinen sopii paremmin puhuttaessa äärivasemmiston odetuista väkivaltaisuuksista.
   
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

JJohannes

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 460
 • Liked: 3441
 • Eih bennek, eih blavek!
Ranskalaismedia: Ranskalla oli salainen suunnitelma tasavallan suojelemiseksi Marine Le Penin presidenttiydeltä
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005217500.html

Lainaus
Kaksi päivää ennen vaalien toista kierrosta maan turvallisuusviranomaiset varoittivat siitä, että mielenosoittajat olivat valmiita käyttämään ilotulitteita, kranaatinheittimiä ja palopommeja.

Jostain syystä Hesari on päättänyt tiputtaa sanan kranaatinheitin jutun nykyversiosta. Heidän lähteenään käyttämä Guardianin jutussa (oletettavasti siis toimituskunnassa osataan ranskaa yhtä hyvin kuin meidän perheessämme, kun ranskalainen lehti luetaan Guardianin kautta) kyllä yhä lukee vielä "mortars" tuossa kohtaa. Vasemmalle tunnetusti vakaasti Guardianissa otsikossa puhuttiin Ranskan tasavallan puolustamisesta Le Penin voittaessa (in the event of Le Pen victory), Hesarissa tämä oli siis käännetty "tasavallan suojelemiseksi Marine Le Penin presidenttiydeltä". Hienoinen ero noissa ilmaisuissa. Toinen sopii paremmin puhuttaessa äärivasemmiston odetuista väkivaltaisuuksista.

Sanojen "mortar" ja "incendiary bomb" kääntäminen "kranaatinheittimeksi" ja "palopommiksi" todennäköisesti antaa aika väärän kuvan siitä, mitä alkuperäisessä jutussa sanottiin. Tuskin mielenosoittajilla on käytössään tykistöltä varastettuja 81mm kranaatinheittimiä tai taktisia pommittajia, joista tiputtaa 750 paunan Mk. 77 -palopommeja. "Mortar" voi siis myös tarkoittaa Thunder King -tyylisiä ilotulitteita tai yleensä mitä tahansa viritelmiä, joissa lingotaan kamaa (ei siis välttämättä kranaatteja) lyhyehköstä putkesta ruudin tms. avulla taivaalle. "Incendiary bomb"-termin sijaan toimittaja lienee hakenut termiä "incendiary device", joka kattaa savuheitteet, soihdut ja molotovit ja vastaavat.
Ei ole turhia päiviä, tai jos on, on koko elämä.

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 606
 • Liked: 14710
Lainaus
Ranskan uusi pääministeri Philippe nyrkkeilee ja ihailee Churchilliä

Lainaus
Churchill:

¨Miten kauheita ovatkaan ne kiroukset, jotka muhamettilaisuus on kannattajiensa päälle sysännyt. Fanaattisen raivon lisäksi, joka on ihmiselle vaarallinen niin kuin vesikauhu koiralle, on myös pelottava ja fatalistinen apatia. Sen vaikutukset ovat ilmeisiä monissa maissa. Kurittomat tavat, surkea maatalousjärjestelmä, hidas kaupankäyntitapa ja omaisuuden turvattomuus vaivaavat kaikkialla missä profeetan seuraajat hallitsevat tai elävät.¨

"Yksittäisillä muslimeilla voi olla hyviä ominaisuuksia, mutta uskonnon vaikutus lamaannuttaa sosiaalisen kehityksen niiltä jotka seuraavat islamia. Sen voimakkaampaa taannuttavaa voimaa ei maailmassa ole. Ei vielä lähelläkään tuhoutumista, muhamettilaisuus on sotaisa ja käännytystyötä tekevä uskonto. Se on myös jo levinnyt läpi Keski-Afrikan, tuottaen pelottavia sotureita joka askeleellaan. Jos kristinusko ei olisi suojassa tieteen vahvoilla käsivarsilla, jota vastaan se itse turhaan taisteli, modernin Euroopan sivilisaatio saattaisi tuhoutua, kuten tuhoutui muinaisen Rooman sivilisaatio.¨

https://riippumatonmedia.com/2015/12/19/mita-winston-churchill-ajatteli-islamista/

 :roll:
« Viimeksi muokattu: 22.05.2017, 11:58:23 kirjoittanut Micke90 »

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 964
 • Liked: 60690
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
On tää Ranskan poliittinen kenttä kyllä erikoinen, kun on tottunut tähän suomalaiseen jähmeyteen... käytännössä ihan hetki sitten käyntiin polkaistu La République en marche olisi saamassa tuoreen gallupin mukaan ehdottoman enemmistön (310-330 paikkaa) parlamenttiin :o

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/gallup%20ranska-65936 (27.5.2017)

Lainaus
Gallup ennustaa uudelle liberaalipuolueelle selvää enemmistöä Ranskan parlamenttiin

Emmanuel Macronin La République en marche ! (LREM, Tasavalta liikkeelle!) -puolueen mahdollisuudet menestyä Ranskan kesäkuun parlamenttivaaleissa olivat pitkään mysteeri, koska puolueelta puuttui organisaatio ja ehdokkaat.

Nuorista ja uusista kasvoista koostuva ehdokaslista ja Macronin nimittämä uusi keskustaliberaali useamman puolueen hallitus näyttäisi kuitenkin vakuuttaneen äänestäjät.

Perjantaina Les Échos'ssa julkaistun Opinion Wayn ja Orpin mielipidemittauksen mukaan LREM olisi saamassa parlamenttiin 310–330 paikkaa, kun 577-paikkaisessa parlamentissa ehdoton enemmistö edellyttää vähintään 289 paikkaa.

Ehdoton enemmistö parlamentissa tarkoittaisi sitä, että Macron pystyisi viemään talousliberaalin uudistusagendansa läpi ilman neuvotteluita kompromisseista muiden puolueiden kanssa.
Puolueella on 526 vaalipiirissä ehdokas yhdessä keskustalaisen MoDemin kanssa. Niissä vaalipiireissä, missä puolueella ei ole ehdokkaita, ehdolla on muista puolueista loikanneita, jotka kampanjoivat niin sanotun presidentillisen enemmistön puolesta. Presidentillisellä enemmistöllä tarkoitetaan niitä ehdokkaita ja puolueita, jotka kampanjoivat yhteisellä listalla valitun presidentin tueksi muodostettavan parlamenttienemmistön puolesta.

Macron perusti En Marche ! -liikkeensä vuosi sitten huhtikuussa. Liikkeen julkilausuttuja tavoitteita olivat alun perin konservatismin kaikkien muotojen hylkääminen, sitoutuminen uudistusmielisyyteen, sitoutuminen Euroopan unioniin, Ranskan talouden sopeuttaminen globalisaatioon ja sitoutuminen Ranskan politiikan tekemiseen moraalisemmaksi ja modernimmaksi.


(...)

Nationalistinen Kansallinen rintama (Front National) on jäämässä vaaleissa 10–15 paikkaan siitä huolimatta, että puolueen kannatus ensimmäisellä kierroksella on 19 prosenttia. Ensimmäisen kierroksen kannatusprosenteilla ei kuitenkaan ole suurta merkitystä lopputuloksen kannalta.

Tämä johtuu ennen kaikkea Ranskan erityislaatuisesta vaalijärjestelmästä. Edustajat kansalliskokoukseen valitaan kaksivaiheisissa vaaleissa 11. ja 18. kesäkuuta. Jokaisesta maan 577 vaalipiiristä valitaan parlamenttiin vain yksi edustaja.

Jos yksi ehdokas ei saa vaalien ensimmäisellä kierroksella vaalipiirissä puolta annetuista äänistä ja neljäsosaa kaikkien äänivaltaisten äänistä, edustajan valinta siirtyy toiselle kierrokselle.

Toiselle kierrokselle pääsevät kaikki, jotka ovat saaneet ensimmäisellä kierroksella vähintään 12,5 prosenttia äänistä. Jos vähintään kaksi ehdokasta ei ole saanut annettua ääniosuutta, toiselle kierrokselle pääsee kaksi eniten saanutta ehdokasta. Toisella kierroksella valituksi tulee eniten ääniä saanut ehdokas.

(...)
« Viimeksi muokattu: 27.05.2017, 10:56:00 kirjoittanut Alaric »
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 964
 • Liked: 60690
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
VTT Jukka Tarkka pohtii tänään julkaistussa kirjoituksessaan Ranskan ja Britannian parlamenttivaaleja.

Tarkan mielestä nykyinen meno on sellaista, että mielijohteiden ja päähänpälkähdysten perusteella reagoiva kansalaismielipide rajoittaa valtiollisen johdon toimintamahdollisuuksia. Sen sijaan järjen voitto olisi se, että valtiollinen johto pystyisi opastamaan kansalaismielipidettä suuren luokan perusongelmien harkinnassa.

Kuulostaapa jotenkin sellaiselta krhm... "ohjatulta demokratialta". Kansanäänestykset taitavat olla Tarkalle suorastaan kauhistus.

http://www.ess.fi/Mielipide/art2374478 (1.6.2017)

Lainaus
Kolumni: Lapsekas hyväuskoisuus kannustaa uskomaan järjen voittoon niin Ranskassa kuin Britanniassakin

Britannian puolueet eivät ole saaneet otetta kansallisten rakenneongelmien ratkaisusta. Parlamenttivaalien kampanjointi on vanhanaikaista puolueiden kauneuskilpailua. Samaan aikaan brexitin etiäisaavistukset nakertavat yhteiskunnan perusteita ja talouden ydintä jo ennen kuin tiedetään, mitä kaikkea ero unionista oikeastaan merkitsee.

Britit arvuuttelevat, pystyykö Labour parantamaan vielä muutamalla prosenttiyksiköllä asemiaan maan kakkospuolueena. Kansakunnan suuri kysymys on, kutistuuko konservatiivien voittomarginaali alle kymmenen prosentin. Kansakunnan pohtiessa tällaista triviaa, itse aiheutetun mullistuksen pelko nakertaa yhdistyneen kuningaskunnan reuna-alueita.

Kukaan ei kuunaan voisi kuvitella, että Labour pystyisi hallitsemaan EU-eroa yhtään konservatiiveja viisaammin. Päinvastoin. Labourin johtama brexit olisi luultavasti vielä kauheampi kuin se, mitä konservatiivit sanovat tavoittelevansa.

Tähän mennessä nähdyt brexit-tuhojen ennusmerkit ovat lasten leikkiä sen rinnalla, mitä alkaa tapahtua, kun ero EU:sta ihan oikeasti käy toteen. Mutta ei se mitään. Vaaleihin mennään niin kuin aina ennenkin. Poliitikot nahistelevat vanhaan tyyliin muodollisista valta-asemista.

Parlamenttivaalit olisivat viimeinen mahdollisuus tarkistaa, onko kansa todella aina oikeassa. Kaikki muut tekevät virheitä. Kansallinen kollektiivi ei voi olla jumalallinen poikkeus tästä luonnonlaista. Parlamentti on sitä varten, että se ottaisi järjen käteen, jos kansa ei siihen pysty. Puoluetaktikoiden hengen voima ei näytä riittävän siihen.

Ranskassa on syntynyt mielenkiintoinen yhteiskunnallinen koetilanne. Puolueet ovat menettäneet otteensa todellisuudesta, kuten Britanniassakin. Presidentinvaaleissa paljastui kuitenkin yllättäen kansallisen enemmistön poliittinen näkemys, joka ei kumpua vanhojen puolueiden ohjelmallisista päähänpinttymistä. Se lähtee järkiperäisen tilannearvion osoittamista välttämättömyyksistä.

Ranskan parlamenttivaaleista nähdään, voiko uuden presidentin tueksi syntyä toimintakykyinen, puolueiden ulkopuolinen voimaryhmittymä. Kansalaismielipiteen pitämyksistä välittämättä se voisi ehkä toteuttaa kaikkien välttämättömäksi ymmärtämiä asioita. Se olisi ennenkuulumatonta, sillä ranskalaisuuteen kuulu pakkomielle vastustaa aina hallitusta, ja varsinkin presidenttiä.

Ranskan parlamenttivaalien ehdokasasettelu voisi viitata siihen, että jotakin näin kummallista on ehkä tekeillä Ranskassa, kaikista maailman maista juuri siellä. Se olisi aatehistoriallinen vallankumous.

Parlamentarismin ytimenä on Britannian hitaan historian kasvattama toimintamalli, jossa parlamenttiin keräytynyt poliittinen voima pystyy vahvoihin liikkeisiin silloin, kun niitä tarvitaan. Britannian nykyinen parlamentarismin versio on kuitenkin johtanut alakuloiseen alistumiseen brexitiin, joka tuottaa kaiken järjen vastaisia tuloksia.

Ranska on ehkä toista maata. Jos hyvin käy, uudenlainen parlamentarismi voi viritellä optimistista dynamiikkaa. Parhaimmillaan se voisi ehkä saattaa matkaan jotakin uutta.

Tähän mennessä maailmanhistoriassa nähty neuvoo olemaan uskomatta mihinkään noin edistykselliseen. Mutta lapsekas hyväuskoisuus kannustaa kuvittelemaan mahdolliseksi, että järki voisi voittaa.

Silloin valtiollinen johto pystyisi opastamaan kansalaismielipidettä suuren luokan perusongelmien harkinnassa. Se olisi kokonaan muuta kuin nykyinen meno, jossa mielijohteiden ja päähänpälkähdysten perusteella reagoiva kansalaismielipide rajoittaa valtiollisen johdon toimintamahdollisuuksia.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 964
 • Liked: 60690
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Kuten @internetsi tuolla brittivaaliketjussa mainitsi, Ranskan parlamenttivaalien 1. kierros järjestetään sunnuntaina. Macronin liikkeelle povaillaan melkoista vaalivoittoa.

Ranskan merentakaisilla alueilla on jo äänestetty ja poikkeuksellisesti tuloksetkin on jo julkistettu. Kymmenellä alueella yhdestätoista Macronin La République En Marche -liikkeen ehdokkaat saivat eniten ääniä ja menevät 2. kierrokselle.

Front Nationalin ei odoteta menestyvän kovin kummoisesti. Tavoitteena olisi ilmeisesti saada ainakin 15 paikkaa.

https://www.theguardian.com/world/2017/jun/07/french-parliamentary-election-emmanuel-macron-first-round-la-republique-en-marche (7.6.2017)

Lainaus
French parliamentary election polls point to Macron landslide

First-round results for overseas voters have La République En Marche candidates ahead in 10 out of 11 constituencies.

Emmanuel Macron’s new centrist party could be within reach of a clear majority in parliamentary elections, with his candidates this week topping the first-round vote in almost all constituencies for French voters abroad.

First-round voting across France will take place on 11 June with a final round on 18 June, but French voters who live abroad and choose their own members of parliament for “overseas constituencies” voted early due to security restrictions on online voting.

Unusually, the foreign ministry has already released the first-round results for French voters abroad. The French president’s candidates were ahead in 10 out of 11 constituencies and now face a second round.

(...)

At least 289 seats are needed for a parliamentary majority, but a series of projections by polling firms have shown Macron’s movement could win more than 300 and might be within reach of one of the largest parliamentary majorities in postwar France.

Candidates in support of the pro-business Macron – many of whom are new to parliamentary politics and include a former fighter pilot, a former bullfighter, a leading mathematician, business owners and pensioners – have centred their campaigns on the argument “give the new president a chance”.

Macron needs a solid parliamentary majority if he is to put in place his plans to loosen France’s extensive labour laws and change the French welfare system on pensions and unemployment benefits. His prime minister, Édouard Philippe, said on Tuesday that the government wanted to modernise labour laws fast. He argued that overhauling France’s social model of welfare protections was “essential and urgent”.

(...)

The hard-left Jean-Luc Mélenchon, who came fourth in the presidential election, is running for a parliamentary seat in the southern port city of Marseille, where his presidential scores were strong, and hopes his movement, La France Insoumise (France Unbowed) can gain more than the 15 seats required to have its own parliamentary grouping. But the left is divided among several candidates in many constituencies and the results are not certain.

The far-right Front National’s Marine Le Pen, who gained 10.6m votes and came second in the presidential election, is running for a parliamentary seat in her northern former coalmining heartlands around Hénin-Beaumont. The FN only has two seats in parliament. It is seeking to reach the 15-seat threshold to form a parliamentary group that would give it more speaking time and access to top roles within the assembly. But it is not certain to reach that. Outside a few strongholds in the far north and south-east of the country, the FN will face the same challenges it faced in the presidential election: voters of mainstream parties voting tactically against it in the final round.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Jaakko Sivonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 367
 • Liked: 5627
Ranskan parlamenttivaalien koko vaalimetodi on suunniteltu FN:n kukistamiseksi: yhden hengen vaalipiireissä kahden kierroksen järjestelmä; tarkoituksena on, että jos FN-ehdokas pääsee toiselle kierrokselle, muiden puolueiden kannattajat voivat ryhmittäytyä yhdeksi rintamaksi häntä vastaan.
Malo periculosam libertatem quam quietum servitium

Jaakko Sivonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 367
 • Liked: 5627
Lainaus käyttäjältä: Yle
Venäläissivusto löysi todisteita: Venäjän sotilastiedustelu osallistui Ranskan vaalihakkerointiin

Ranskan vaalihakkeroinnissa vuodettuihin dokumentteihin unohtunut hakkerin nimi yhdistettiin Venäjän sotilastiedusteluun.
https://yle.fi/uutiset/3-9658586
Malo periculosam libertatem quam quietum servitium

newspeak

 • Vieras
Patongit valmiiksi.

Lainaus
Äänestäminen alkoi verkkaisesti Ranskan vaaleissa – suurin jännitys kohdistuu siihen, saako presidentti Macronin puolue jytkyn vai ei

Äänestäminen päättyy kello yhdeksältä illalla Suomen aikaan.

Äänestysaktiivisuus Ranskan parlamenttivaalien ensimmäisellä kierroksella näyttäisi ensimäisten tietojen mukaan olevan alhaisempi kuin edellisissä vuoden 2012 vaaleissa. Äänestysprosentti mukailee ennusteita, joiden mukaan äänestysprosentti jää matalaksi.

Ranskan sisäministeriön mukaan äänestysprosentti oli sunnuntaina puolilta päivin 19,24 prosenttia, kertoo Reuters. Edellisissä vaaleissa äänestysprosentti oli vastaavaan aikaan hieman suurempi, 21,06 prosenttia.

France24-kanavan mukaan vuoden 2012 parlamenttivaaleissa yllettiin 45 prosentin äänestysinnokkuuteen.

Äänestäminen parlamenttivaalien ensimmäisellä kierroksella on alkanut aamulla yhdeksältä Suomen aikaan ja vaalihuoneistot suljetaan kello 21. Vaalien seuraava kierros on viikon päästä sunnuntaina kesäkuun 18. päivänä.

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005249713.html

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 741
 • Liked: 11689
Vielä on jäljellä viikon vähiten mielenkiintoinen vaali. Muutama minuutti exit-polliin.

Itse katselen YT: France 24 LIVE
"We know, of course, that there is no freedom of speech. But few persons realise that there is no freedom of silence, either. Residents of a communist state are required to make positive statements on belief and loyalty" : Hu Shih

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 741
 • Liked: 11689
:(

« Viimeksi muokattu: 11.06.2017, 21:06:03 kirjoittanut qwerty »
"We know, of course, that there is no freedom of speech. But few persons realise that there is no freedom of silence, either. Residents of a communist state are required to make positive statements on belief and loyalty" : Hu Shih

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 741
 • Liked: 11689
"We know, of course, that there is no freedom of speech. But few persons realise that there is no freedom of silence, either. Residents of a communist state are required to make positive statements on belief and loyalty" : Hu Shih

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 964
 • Liked: 60690
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Eli ennusteiden mukaan Macronin jengille 390-430 paikkaa ja Front Nationalille 3-10 paikkaa? Wippajei.

:-\
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 869
 • Liked: 10127
Eli ennusteiden mukaan Macronin jengille 390-430 paikkaa ja Front Nationalille 3-10 paikkaa? Wippajei.

:-\

Paikkajakauma kai sentään on veilä todellinen *ennuste*? Ei kai Macron-ilmiökään voi aiheutta sitä, ettei kaikista paikoista ylivoimainen enemmistö ei jäisi vielä toisen kierroksen varaan.

Oletettavasti FN toki pärjää silloin yhä huonosti.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

newspeak

 • Vieras

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 741
 • Liked: 11689
Marine sanoi puheessaan että alhaisesta äänestysprosentista johtuen 2.kierroksella on paljon kaksintaisteluja, 3-way äänestyksen sijaan.

Omaa äänestystään johtaa 45% ääniosuudella. Toisella kierroksella vastaan tulee Macronin porukan ehdokas, jolla on alle 20%.

Tuo mennee tosi tiukaksi.
"We know, of course, that there is no freedom of speech. But few persons realise that there is no freedom of silence, either. Residents of a communist state are required to make positive statements on belief and loyalty" : Hu Shih

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 741
 • Liked: 11689
F24:n studiossa ihmetellään systeemin järkevyyttä. Kuka tässä maassa on oppositio? Ensinnäkin että FN tulee saamaan mitättömän määrän paikkoja, taas. Nyt samaan sarjaan pääsee myös demarit. Sen näköjään vaati että alkoi systeemin kyseenalaistaminen :P Enemmistö siis 289, jonka yli EM menee kirkkaasti.

Jos sielläkin on 2/3 vaatimus joissain kovimmissa lakimuutoksissa, niin ovat liki jopa sitä. Melkoista. Luulisi porukan huolestuvan hieman enemmän kun diktatuuri on todella lähellä. Ei siinä, onhan tuossa maassa ollut ennenkin yksinvaltiaita. Selvinnevät tästäkin.

357 aiempi ennätys. 2/3 olisi 385.
"We know, of course, that there is no freedom of speech. But few persons realise that there is no freedom of silence, either. Residents of a communist state are required to make positive statements on belief and loyalty" : Hu Shih

newspeak

 • Vieras

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 869
 • Liked: 10127
Ranskassahan on kaksikamarinen parlamentti. Macron ei ainakan vielä tulee hallitsemaan senaattia, joten perustuslakia hänen ei pitäisi päästä muuttamaan miten haluaa.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 964
 • Liked: 60690
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Sunnuntaina olisi tosiaan parlamenttivaalien toinen kierros.

Ranskassa on alettu pohtia voiko suuri vaalivoitto olla liian suuri.

Lisäksi jutussa on mainittu, että suhteellinen vaalitapa oikeuttaisi Macronin puolueen vain kolmasosaan parlamentin 577 paikasta, kun se on nykyisellä vaalitavalla saamassa noin kaksi kolmasosaa. Vastaavasti äärioikeiston Kansallinen rintama olisi saanut yli 80 kansanedustajaa, kun sille nyt ennustetaan noin viittä paikkaa.

http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/ranskassa-mietitaan-lahteeko-macronin-voittokulku-jo-lapasesta/762921/ (16.6.2017)

Lainaus
Ranskassa mietitään, lähteekö Macronin voittokulku jo lapasesta

Voiko suuri vaalivoitto olla liian suuri? Tätä pohditaan paremman puutteessa Ranskassa, missä parlamenttivaalien sunnuntaisen toisen kierroksen tuloksesta ei ole epäselvyyttä.

Presidentti Emmanuel Macronin vastaperustetulle Tasavalta liikkeellä (La republique en marche, REM) -puolueelle liittolaisineen povataan yli kahden kolmasosan enemmistöä parlamentin alahuoneeseen, kansalliskokoukseen. Turun yliopiston tutkijan Laura Parkkisen mukaan ranskalaiset valtiosääntöoppineet ovat jo alkaneen kyseenalaistaa nykytilannetta.

- Mietitään, onko tämä demokraattista ja pitäisikö parlamentin olla ehkä moniäänisempi, Parkkinen kuvaa.

Perjantaina julkaistussa France Info -kanavan kyselyssä kuusi kymmenestä vastaajasta piti huonona sitä, että yksi ryhmä on saamassa niin suuren enemmistön kansanedustajista.

Paljon puhutaan myös politiikan henkilöitymisestä, joka on lisääntynyt Ranskassa viimeksi kuluneiden parin vuosikymmenen aikana. Voittoon rymistävä REM-puolue on vasta järjestäytymässä - ensimmäinen puoluekokouskin on vasta ensi kuussa.

- Puoluehan on yhtä kuin Macron, sillä ei ole oikeasti ideologiaa, Parkkinen summaa.

Vaalitavan siunaus ja kirous


REM ja sen liittolainen Demokraattinen liike (MoDem) saivat ensimmäisellä kierroksella yli 30 prosenttia äänistä. Jos historiallisen alhainen äänestysprosentti otetaan huomioon, liittoumaa äänesti vain noin 15 prosenttia äänioikeutetuista.

Suhteellinen vaalitapa oikeuttaisi Macronin tukijoukot vain kolmasosaan parlamentin 577 paikasta. Vastaavasti äärioikeiston Kansallinen rintama olisi saanut yli 80 kansanedustajaa, kun sille nyt ennustetaan noin 5:tä paikkaa.

Ranskalainen kaksivaiheinen enemmistövaalitapa näyttää siis täyttävän tarkoituksen, joka on ollut pitää ääriryhmät ulkona päätöksenteosta. Kääntöpuolena systeemi aiheuttaa turhautumista ja saattaa uhata demokratiaa äänestysaktiivisuuden laskiessa.

France Infon kyselyn perusteella vain 47 prosenttia äänioikeutetuista aikoo käydä äänestämässä vaalin toisella kierroksella. Äänestysvilkkaus jäisi näin vielä pari prosenttiyksikköä viime sunnuntain ensimmäisestä kierroksesta ja olisi alhaisin Ranskan viidennen tasavallan aikana eli vuoden 1958 jälkeen.

Sosialisteilla ja äärioikeistolla vaikeaa


Kansallisen rintaman Marine Le Pen saattaa vihdoin selvittää tiensä kansalliskokoukseen. Jos näin käy, Parkkinen ennustaa hänen esiintyvän äänekkäästi oppositiossa. Puoluetta kuitenkin repivät sisäiset riidat, eikä Le Penin asema ehkä säily ensi vuoden puoluekokouksessa.

Valtapuolue sosialisteille sunnuntai lienee kohtalon hetki. Rökäletappio romuttaisi puolueen rahoituspohjan. Irtisanomisista sekä puolueen päämajan myynnistä puhutaan jo.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html


Takinravistaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 582
 • Liked: 297
Transseksuaali domina paljasti että yksi Macronin hallituksen ministeri on hänen entinen asiakkaansa.

https://twitter.com/OnlineMagazin/status/875998808919953408

https://twitter.com/Hedidonk1/status/875997193370468352

Mitä? Harrastavatko ministeritkin seksiä?

No, olihan Mitterandilla au-lapsi, kuten myös Halla-ahollakin.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 580
 • Liked: 8181
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Macaron on kyllä mainio poliitikko koska sopii niin vasemmistolaisille kuin oikeistolaisille ja vielä kaikenlaisille liberaaleillekin jotka tykkäävät siitä että tädilläkin on kalu. Ainoat jotka eivät tykkää ovat faschistinazzzeja ja nehän täytyy muutenkin sulkea ulkopuolelle tai paremminkin leirin sisäpuolelle.

Uskonkin että macaron on eu tulevaisuutta, kaikkille sopiva poliitikko.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy