Kirjoittaja Aihe: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta  (Luettu 125961 kertaa)

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 735
 • Liked: 7431
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #360 : 20.08.2022, 00:57:35 »
Matkustajakoneen lentäjät nukahtivat 11000 metrin korkeudessa
https://www.verkkouutiset.fi/a/matkustajakoneen-lentajat-nukahtivat-11000-metrin-korkeudessa/

Lainaus
Matkustajakoneen kapteenin ja perämiehen kerrotaan nukahtaneen matkalla Sudanin Khartumista Etiopian Addis Abebaan elokuun 15. päivänä.

Ethiopian Airlines -yhtiön lento ET343 oli tuolloin noin yhdentoista kilometrin korkeudessa. Aviation Herald -lehden mukaan lennonjohto yritti ottaa useita kertoja yhteyttä koneeseen, sillä sen olisi pitänyt aloittaa laskeutumisensa Bolen lentokentälle.

Miehistö lopulta heräsi, kun autopilotti kytkeytyi pois päältä ja päästi varoitusäänen.

Khattia/kannabista kanssa, että olisivat nukahtaneet...

Lisätty uutisotsikko ja lainaus.
« Viimeksi muokattu: 01.09.2022, 21:04:09 kirjoittanut Skeptikko »

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 898
 • Liked: 3325
Nigeria kieltää mainosten ulkomaalaiset henkilöt
« Vastaus #361 : 05.09.2022, 20:52:14 »
Mainoksissa ei saa enää esiintyä ulkomaalaisia näyttelijöitä tai malleja Nigeriassa. Aiemmin mainoksissa oli paljon valkoisia. Nykyään Guinness-kaljalla on negrosupremasistinen kampanja "musta loistaa kirkkaimmin".

Lainaus
Nigeria becomes first country to ban foreign models in adverts

White models and voiceovers in British accents were once ubiquitous in Nigerian adverts. Not any more.

As part of a “policy of developing local talent”, the country’s advertising regulator has announced a complete ban on the use of foreign models and voiceover artists from October.

The ban would cover all non-Nigerians and will put paid to the numbers of western, white actors who have appeared regularly on the country’s television adverts.

[...]
https://www.thetimes.co.uk/article/fabc8d88-2523-11ed-83fa-560ae4fda953
« Viimeksi muokattu: 05.09.2022, 21:47:23 kirjoittanut totuuspuheasiamies »

Muhmutti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 490
 • Liked: 968
Vs: Nigeria kieltää mainosten ulkomaalaiset henkilöt
« Vastaus #362 : 05.09.2022, 21:44:18 »
Eiköhän tuokin saada jollakin konstilla käännettyä positiiviseksi erityiskohteluksi, joka parantaa haavoittuvassa asemassa olevan kansanosan mahdollisuuksia.

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 735
 • Liked: 7431
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #363 : 01.10.2022, 04:23:56 »
Burkina Faso:ssa toinen vallankaappaus tänä vuonna. Uusikin johtaja on sotilas, ei eversti tällä kertaa. Vain kapteeni.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009106595.html
Lainaus
Televisiossa puhunut joukko sanoi ottaneensa vallan tavoitteenaan vakauttaa maan turvallisuustilanne.
Aiemmin perjantaina hallitus ilmoitti, että joukoissa oli ollut ”sisäinen kriisi” palkkakiistojen vuoksi, ja sen vuoksi pääkaupungin keskeisillä paikoilla oli näkynyt sotilasjoukkoja ja teitä oli suljettu. Tuolloin hallituksen edustaja kertoi, että neuvotteluja käytiin parhaillaan ja Damiba oli niissä mukana.
Paikalla olleet ovat kertoneet uutistoimisto AFP:lle, että presidentin palatsin ja sotilasjuntan pääkonttorin liepeillä on kuultu laukauksia. Lisäksi valtiontelevision lähetys oli keskeytetty useiksi tunneiksi perjantaina ennen sotilaiden lausunnon julkistamista.
Nyt syrjäytetty Damiba nousi valtaan tammikuussa. Tuolloin sotilasjuntta syrjäytti Burkina Fason presidentti Roch Marc Christian Kaboren.
Maan johtoon noustuaan Damiba lupasi maan turvallisuuden olevan etusijalla. Vallankaappauksen jälkeen väkivaltaiset iskut ovat jatkuneet Burkina Fasossa ja satoja ihmisiä on kuollut.
Länsi-Afrikan valtioiden talousyhteisö (ECOWAS) on tuominnut vallankaappauksen. Yhteisön mukaan se tapahtui juuri kun Burkina Faso oli edennyt kohti perustuslailliseen hallintoon palaamista vuoden alussa tapahtuneen vallankaappauksen jälkeen...

Uskoisin, että uuden hallinnon myötä tilanne vakautuu ja maa jatkaa kehitystään (tyrsk!).

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 664
 • Liked: 11049
 • Oulu- Uleåborg
  • Esa Paloniemi- nude but not naked
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #364 : 15.10.2022, 19:20:39 »

Lainaus
Kuusi ihmistä on tuomittu kuolemaan kahden kiinalaisen kaivostyöntekijän murhista Kongon demokraattisesssa tasavallassa. Kaksi tuomituista on Kongon armeijan everstejä, ja kaikki kuolemaantuomitut yhtä lukuun ottamatta ovat armeijan henkilökuntaa. Lisäksi neljä muuta syytettyä tuomittiin 10 vuoden vankeuteen.

”Tuomio on varoitus sotavoimien joukoissa oleville mustille lampaille”, sanoi Kongon armeijan tiedottaja.

Murhat tapahtuivat maaliskuussa Iturin maakunnassa. Tuomitut suunnittelivat ja toteuttivat iskun kolonnaan, ryöstääkseen murhattujen kiinalaisten kuljettamat kultaharkot sekä 6.000 USD käteistä.

Kongossa tuomitaan usein rikollisia kuolemaan, mutta tuomiot muutetaan järjestelmällisesti elinkautiseksi vankeudeksi.

Hyökkäykset Kiinan hallitsemia kaivosyhtiöitä ja kiinalaisia työntekijöitä kohtaan ovat tavallisia mineraaleista rikkaassa itäisessä Kongossa. Alueella toimii myös erilaisia väkivaltaisia militioita.

Yhdysvaltojen vaikutusvalta Kongossa ja muualla Afrikassa on viime aikoina vähentynyt. Mantereen mineraalit ovat teknologiateollisuudelle erityisen tärkeitä, ja Yhdysvaltojen vähenevää vaikutusvaltaa ovat korvanneet Kiina, Turkki sekä Intia.

Lähde Al-Jazeera

https://www.kansalainen.fi/kongolaiseversteille-kuolemantuomio-kiinalaisten-murhista/
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 768
 • Liked: 129620
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #365 : 25.10.2022, 18:19:12 »
Lainaus
Opetusministerin Afrikan-matka herätti twitterin rasistit: ”Olin järkyttynyt”

Opetusministeri Li Anderssonin (vas.) viimeviikkoinen työmatka Etelä-Afrikkaan ja Mosambikiin aiheutti paheksunnan vyöryn twitterissä.

[...]

Andersson totesi saaneensa twitterissä päivityksiinsä reaktioina paljon rasistisia vihakommentteja. Kaikkiaan kommentteja oli satoja.

– Yhteistyön merkitystä aliarvioitiin, vierailukohteena olevia maita haukuttiin ja Afrikasta mantereena jaettiin rasistisia stereotypioita, hän luetteli

– Oikeiston kommentit ”miljardeista, jotka valuvat hukkaan Afrikkaan”, ovat toki twitterin peruskauraa, mutta olin silti järkyttynyt siitä, kuinka monen suomalaisen suhtautuminen koko mantereeseen on näin vahvasti rasismin värittämä.

Andersson arvioi, että suomalaisilla tuntuu yhä olevan valtavan suuria puutteita tiedossa Afrikan mantereesta ja aivan erityisesti sen maista.

[...]

– Meillä on Suomessa valtavasti työtä tehtävänä rasismin kitkemiseksi ja ennakkoluulojen purkamiseksi. Tästä työstä olemme vastuussa me kaikki. Antirasismi on valinta, joka meidän on tehtävä joka päivä.

Ministeriä arvosteltiin siitä, että hän ylipäätään matkusti eteläiseen Afrikkaan. Kysyttiin muun muassa, että mitä oppia sieltä voi saada koulutuksen saralla, kehotettiin menemään mielummin Viroon, muistutettiin, että ministeri on Suomen opetusministeri, arvioitiin, että matka oli lomamatka veronmaksajien piikkiin, vihjattiin ministerin keräävän lentopisteitä, paheksuttiin matka ilmastonmuutokseen vedoten.

Lisäksi muistutettiin, miten Etelä-Afrikka ja Mosambik ovat suhtautuneet Venäjään, ja puhuttiin siitä, kuinka paljon rahaa näihin maihin syydetään.
Kansan Uutiset 17.10.2022

Lainaus käyttäjältä: Tuula Kärki, KU
– Yhteistyön merkitystä aliarvioitiin, vierailukohteena olevia maita haukuttiin ja Afrikasta mantereena jaettiin rasistisia stereotypioita, hän luetteli

– Oikeiston kommentit ”miljardeista, jotka valuvat hukkaan Afrikkaan”, ovat toki twitterin peruskauraa, mutta olin silti järkyttynyt siitä, kuinka monen suomalaisen suhtautuminen koko mantereeseen on näin vahvasti rasismin värittämä.

Esimerkkien perusteella rasismiksi ja ennakkoluuloisuudeksi määriteltiin Lin matkan ja Afrikkaan lähetetyn kehitysavun kyseenalaistaminen.

Ihan mielelläni näkisin jonkun osoittavan vääriksi peruskaurakommentit ”miljardeista, jotka valuvat hukkaan Afrikkaan”, mutta Li valitsi itkeä rasismista.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 439
 • Liked: 3332
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #366 : 26.10.2022, 16:14:51 »
Lainaus
Opetusministerin Afrikan-matka herätti twitterin rasistit: ”Olin järkyttynyt”

...Andersson arvioi, että suomalaisilla tuntuu yhä olevan valtavan suuria puutteita tiedossa Afrikan mantereesta ja aivan erityisesti sen maista...

...– Meillä on Suomessa valtavasti työtä tehtävänä rasismin kitkemiseksi ja ennakkoluulojen purkamiseksi..
Anderssonin olisi aiheellista syyttää niitä "hyväntekeväisyys järjestöjä" jotka edelleen esittävät Afrikan maita alentavasti ja holhoavasti, luoden samalla rasistista mielikuvaa sellaisista Afrikan maista, jotka eivät kykene toimimaan omillaan ja itsenäisesti, ilman ulkopuolista apua.

Vaikka onhan se tavallaan täysin ymmärrettävää, että jos nuo maat esitettäisiin positiivisesti oman itsenäisen kulttuurin näkökulmasta , jotka eivät todellakaan tarvitse muiden maiden rahallista apua, niin se vesittäisi täysin "hyväntekeväisyyttä" harrastavien järjestöjen avustavan toiminnan, koska silloin ei olisi mitään järkevää syytä lahjoittaa rahaa "hyväntekeväisyys" järjestöille.

Ymmärrän täysin sellaisen avustuksen, jossa autetaan Afrikan luonnon katastrofin uhreja, vaikka minusta nekin pitäisi hoitaa Afrikan sisäisenä asiana, koska Afrikassa taitaa olla myös paljon rikkaita valtioita.
« Viimeksi muokattu: 26.10.2022, 16:19:20 kirjoittanut Näkkileipä »

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 959
 • Liked: 6637
 • Understanding is a three-edged sword.
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #367 : 14.11.2022, 13:50:24 »
Lainaus
Puut kaatuvat Zimbabwen kullankaivajien tieltä
-----
 Patrick Makwati, 29, ja hänen serkkunsa Sybeth Mwendauyan, 23, ovat tulleet Mazoween kultaa kaivamaan, ilman lupia, kuten muutkin lapiokaivajat. Serkukset selittävät, että he polttavat puuta kullan erottelemiseksi muusta kiviaineksesta, koska heillä ei ole varaa puiden ainoaan mahdolliseen vaihtoehtoon eli hiileen.

Makwati, Mwendauya ja muut kullankaivajat väittävät käyttävänsä puuta vain malmin kuumentamiseen. Muiden syrjäisillä alueilla kaivavien tavoin serkukset kuitenkin valmistavat myös päivittäisen ruokansa avotulella.

– Olemme riippuvaisia polttopuusta, koska meillä ei ole rahaa ostaa hiiltä, eikä mahdollisuutta päästä sähköverkkoon, Makwati selittää.
-----
Mazowessa ja muualla kaivajien hakkaamat alueet näyttävät pieniltä aavikoilta.

Zimbabwen metsäviranomaiset valittavat metsäkatoa. Metsähallituksen mukaan metsää katoaa eri syistä 262 000 hehtaaria joka vuosi. Laittomat kultakaivokset on luokiteltu yhdeksi metsäkadon osatekijäksi.

Hararelaisen ympäristöaktiivi Monalisa Mafmbierein mukaan kolmekymmentä prosenttia metsäkadosta johtuu laittomista kaivauksista.
-----
Zimbabwen laittomien kullankaivajien aiheuttamaan metsäkatoon etsitään syyllisiä, mutta itse ongelmaan ei ole tiedossa ratkaisua.

Kaivajilla itsellään on tarjota vastaus: mahdollisuus saada työpaikka virallisilta työmarkkinoilta. Niiden puuttuessa metsät joutuvat kärsimään edelleen.

Makwati, hänen serkkunsa ja muut kullankaivajat syyttävät maan heikkoa taloutta.

– Jos emme kaada puita, meillä ei ole päivän päättyessä rahaa. Poltamme kaatamamme puut malmin käsittelyssä ja myymme puhdasta kultaa. Jos meillä olisi viralliset työpaikat, emme tuhoaisi ympäristöä tai kaataisi puita, Makwati toteaa.

Koko juttu:
KU: Puut kaatuvat Zimbabwen kullankaivajien tieltä

Onhan se tietysti ymmärrettävää, että tuhotaan metsät, jotta edes jonkinlaista ansiota saisi hankittua. Mutta koko uutinen lähinnä laittaa ihmettelemään, että eikö Zimbabwessa ole minkäänlaista hallitusta, armeijaa, poliisivoimia, jotain joka voisi valvoa, ettei metsiä tuhota ihan noin vain. Ymmärtääkseni Zimbabwea kuitenkin kutsutaan valtioksi, mutta mitä se oikeastaan edellyttää, kutsutaanhan Somaliaakin valtioksi.

Toisaalta ihan mukava oli lukea pitkästä aikaa uutinen, jossa Afrikan maan ongelmista ei syytetty rasismia, kolonialismia, imperialismia tai ilmastonmuutosta. Muuta mukavaa tuossakaan uutisessa ei sitten ollutkaan.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 532
 • Liked: 51514
 • 1001 yön tarinoita: Ahmed ja Kela Gold
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #368 : 14.11.2022, 13:53:48 »
^ Pohjolan hölmöläisten on sen sijaan lopetettava metsien käyttö ja/tai maksettava miljardeja, jotta maailma pelastuuuuu....

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 302
 • Liked: 8922
 • Dirty white boy
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #369 : 14.11.2022, 15:24:11 »
Muutama konkreettinen luku hahmottamaan mittasuhteita, jos joku päivystävä vihreä sattuisi Hommaa lukemaan ja ajattelemaan järjellä:
 • Zimbabwessa hakattu metsä: 262000 ha = 2620 km2
 • Ahvenanmaan maakunnan maapinta-ala: 1 582,93 km2
 • Helsingin maapinta-ala: 215,08 km2

Eikä se Z ole kuin vähän yli Suomen kokoinen paikka: 390757 vs. 338 472 km2. Siitä puhumattakaan kumpi maista on oikeasti metsäinen.

Eli rautalangasta väännettynä Z:ssa metsää häviää vuosittain yli puolitoista affenanmaata tai pitkälle toistakymmentä Helsinkiä. Ja Suomessa? Eri asia?
« Viimeksi muokattu: 14.11.2022, 15:28:01 kirjoittanut Huppupelikaani »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 768
 • Liked: 129620
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #370 : 14.11.2022, 19:43:43 »
Keskisomalialaisen Baidoan kaupungin ympäristöä hallitsee ja ihmisiä ryöstelee islamistinen terroristijärjestö al-Shabaab, mutta todellinen ongelma onkin ilmastonmuutos ja pihit länsimaat.

Lainaus
Täällä ilmastonmuutoksen pahimmat seuraukset tapahtuvat jo nyt – Mana, 7, kuoli äitinsä viereen pakolaisleirin majassa

Afrikkalaiset ovat vähiten syypäitä ilmastonmuutokseen, mutta kärsivät siitä kaikkein eniten. Baidoan kaupungissa Somaliassa sadat tuhannet ilmastopakolaiset odottavat apua ja surevat kuolleita lapsiaan.

Saavumme yhteen Baidoan kymmenistä pakolaisleireistä kuin sotilasosasto: Kolme panssaroitua maastoautoa, joissa kolme televisioryhmää. Kolme avolava-autoa, joiden kyydissä 12 aseistettua vartijaa.

[...]

Baidoan kaupunkiin Keski-Somaliaan on pelkästään tämän vuoden aikana saapunut yli 250 000 ilmastopakolaista. Suurin osa heistä on paimentolaisia, joiden elinkeinon on tuhonnut jo kaksi vuotta jatkunut, historiallisen paha kuivuus.

Pakolaisäiti Wayaama Bakaar kertoo, että ennen tätä kuivuutta heillä oli vihreää laidunmaata ja 45 vuohta.

– Jos tarvitsimme jotain, saatoimme myydä yhden vuohistamme. Mutta nyt kaikki eläimet ovat kuolleet kuivuuteen, eikä meillä ole mahdollisuutta palata kotiin, Bakaar sanoo.

Tarina toistuu miltei samanlaisena leiristä ja majasta toiseen. Eläimet ovat kuolleet tai niitä on jäljellä niin vähän, että perhettä ei enää pysty elättämään.

Ja vähäistäkin omaisuutta verottaa Baidoan ympäristöä hallitseva terroristijärjestö al-Shabaab.

Al-Shabaabista ei kukaan uskalla puhua omalla nimellään, mutta tämäkin tarina toistuu samanlaisena.

– Al-Shabaab ei auttanut meitä mitenkään. He tulivat ja vaativat kaikilta perheiltä rahaa, ja ellei sitä ollut he veivät osan viimeisistä vuohistamme, nimettömänä pysyvä leirin asukas kertoo.

[...]

Pelastakaa Lasten viestintäpäällikkö Mowlid Mudan lähettää vahvan viestin Egyptissä menossa olevaan ilmastonmuutoskokoukseen.

Hänen mukaansa on kohtuutonta, että ihmiset jotka ovat vähiten syyllisiä ilmastonmuutokseen kärsivät siitä nyt eniten.

Afrikkalaiset ovat tuottaneet vain neljä prosenttia maailman tähänastisista ilmastopäästöistä. Ilmastopakolaisuudesta Afrikan osuudeksi arvioidaan nyt ja tulevaisuudessa noin 40 prosenttia.

Avustusjärjestöt ovat soittaneet hälytyskelloja jo kuukausia. YK arvioi, että nälkäkriisin torjumiseen tarvitaan pikaisesti yli 100 miljoonaa dollaria. Rahoista on saatu kokoon vain reilu kymmenys.

Maailma ei kuule hätähuutoa Afrikan kuivilta tasangoilta.
Yle 14.11.2022

Ylen Afrikan kirjeenvaihtaja Pasi Toivonen on ottanut asiakseen jankuttaa joka jutussa, kuinka afrikkalaiset ovat "vähiten syypäitä ilmastonmuutokseen". Se pitää sinänsä paikkansa, mutta toisaalta ovat ihan itse muuttaneet elinpiirinsä sellaiseksi, että pienikin kriisi muuttuu suuremmaksi. Tähän vielä päälle väestönkasvu, kun väestömäärä on yli kaksinkertaistunut vuodesta 2000 ja ennusteiden mukaan kaksinkertaistuu uudelleen vuoteen 2050 mennessä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 496
 • Liked: 65637
 • 'Hvis lyset tar os'
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #371 : 14.11.2022, 21:25:36 »
Afrikkalaiset ovat tehneet jo vuosikymmeniä kaikkensa- jotta kyseinen maanosa muuttuisi elinkelvottomaksi elää. Mikään oppi ei mene perille- vaan poppamiesten puhuvat päät satuilevat- ja loput sotivat aina ja iankaikkisesti.

Väestöräjähdys leviää kulovalkean tavoin- mutta länsimaissa ei osata muuta- kuin jauhaa ihmisoikeusjargonia ja ilmastohumppaa, sekä tietenkin kupata natiivien rahat tuohon päättymättömän tarinan onkaloon.

Kova on myös kiima tehdä Euroopasta uusi "Afrikan siirtomaa"- sellainen savanni- josta ajan saatossa syntyy betoniaavikko, kun jalot afrikkalaiset käyvät taloksi.

Olisiko liikaa pyydetty- että afrikkalaiset edes joskus hoitaisivat omat, pitkälle itse aiheuttamansa ongelmat. Ei kannattaisi yrittää väkisin punkea sivistystä sinne, missä sille ei ole vastaanottoa. Bongorumpu on syystä afrikkalaisten älypuhelin.
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Jäkättäjä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 158
 • Liked: 188
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #372 : 15.11.2022, 18:48:10 »
Olisiko liikaa pyydetty- että afrikkalaiset edes joskus hoitaisivat omat, pitkälle itse aiheuttamansa ongelmat. Ei kannattaisi yrittää väkisin punkea sivistystä sinne, missä sille ei ole vastaanottoa. Bongorumpu on syystä afrikkalaisten älypuhelin.
Miksi muuttaa mitään kun rahaa tulee päättäjille ovista ja ikkunoista. Heti kun ilmainen raha loppuu on pakko alkaa pärjäämään itse.

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 006
 • Liked: 10625
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #373 : 19.11.2022, 12:23:51 »
Giorgia Meloni laukoo ranskalaisten puuhasteluista afrikassa.

I haven't seen democrats this mad since Republicans freed their slaves.
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 064
 • Liked: 15222
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #374 : 24.11.2022, 23:17:00 »
Onnea Johtajalle, sai vielä komeammat lukemat kuin edellisellä kerralla.

Lainaus
Ulkomaat | Diktatuurit

Maailman ehkä huonoiten tunnettu julma yksinvaltias on voittamassa ”vaalit” noin 99,7 prosentin äänisaaliilla

--

Heikki Aittokoski HS
21.11. 17:01

--

Obiang syrjäytti vallankaappauksella setänsä, hirmuvaltias Francisco Macías Ngueman 3. elokuuta 1979. Obiang järjesti Macíasille oikeudenkäynnin, jossa tämä pantiin katosta roikkuvaan häkkiin elokuvateatterissa pääkaupunki Malabossa. Macías tuomittiin kuolemaan ja teloitettiin.

Obiang on sortanut rutiköyhää kansaansa samalla, kun hän ja hänen perheensä ovat eläneet uskomattomassa yltäkylläisyydessä. Diktaattoriperheen vauraus on peräisin valtavista öljyesiintymistä.

--

Päiväntasaajan Guinea on tilastollisesti Afrikan vauraimpia maita.

--

Tilasto kuitenkin vääristää todellisuutta. Koska vallanpitäjien klikki rohmuaa likipitäen kaiken varallisuuden, kansa jää nuolemaan näppejään ja elää köyhyydessä tai suoranaisessa kurjuudessa.

YK:n kehitysjärjestö UNDP:n tuoreessa inhimillisen kehityksen indeksissä Päiväntasaajan Guinea on sijaluvulla 145 eli samalla tasolla kuin Kambodža ja Zimbabwe, jotka kumpikin ovat itsevaltaisesti johdettuja kehitysmaita.

--

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009215482.html
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 898
 • Liked: 3325
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #375 : 02.12.2022, 20:25:31 »
Afrikan varakkain nainen, venäläis-angolalainen Isabel dos Santos on Interpolin listalla.

Lainaus
Interpol confirms red notice for Angolan billionaire Isabel dos Santos

Isabel Dos Santos, daughter of Angola’s former President and Africa's richest woman, sits for a portrait during a Reuters interview in London, Britain

Dos Santos, who has repeatedly denied wrongdoing, has faced corruption accusations for years, including allegations by Angola in 2020 that she and her husband had steered $1 billion in state funds to companies in which they held stakes during her father's presidency, including from oil giant Sonangol.

[...]
https://www.reuters.com/world/europe/interpol-confirms-red-notice-angolan-billionaire-isabel-dos-santos-2022-11-30/

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 064
 • Liked: 15222
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #376 : 02.12.2022, 21:25:20 »
^Arvaisitko pelkän kuvan perusteella afrikkalaiseksi?

Lainaus
Afrikan rikkaimmasta naisesta maailmanlaajuinen etsintäkuulutus

Joonas Lehtonen
Eilen klo 10:56
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/5a4d7287-1315-4a11-b2a4-d647a312739f
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 768
 • Liked: 129620
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #377 : 03.12.2022, 09:37:18 »
Lainaus
Presidentti Cyril Ramaphosan korruptio­skandaali uhkaa valta­puolue ANC:n asemaa

NELJÄ vuotta Etelä-Afrikkaa presidenttinä johtanut Cyril Ramaphosa, 70, on joutunut keskelle korruptioskandaalia, joka voi tuhota hänen pitkän poliittisen uransa. Parlamentti kokoontuu ensi tiistaina päättämään tutkintapaneelin raportin pohjalta, annetaanko presidentille potkut.

Valtapuolue ANC käsitteli perjantaina paneelin raporttia kokouksessaan, muttei ottanut kantaa presidentin erottamiseen. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Monet puolueen johdon jäsenet pelkäävät Ramaphosan ennenaikaisen eron johtavan tappioon vuoden 2024 vaaleissa ja ANC:n 30-vuotisen valtakauden katkeamiseen, kertoo yleisradioyhtiö BBC.

Ramaphosa ja hänen kannattajansa ovat pitäneet korruptioväitteitä poliittisena ajojahtina. Se pitää varmasti paikkansa muttei silti todista, etteikö presidentti olisi kahminut itselleen varoja kyseenalaisin menetelmin.

KORRUPTIOSKANDAALI alkoi viime kesänä, kun Etelä-Afrikan entinen tiedustelupäällikkö Arthur Fraser toi salaisia tietoja julkisuuteen. Fraser tunnetaan Ramaphosan kiistellyn edeltäjän ja poliittisen kilpailijan Jacob Zuman kannattajana.

Paljastusten mukaan Ramaphosa olisi kätkenyt merkittävän määrän käteistä rahaa villieläinfarmilleen Phala Phalassa Etelä-Afrikan koillisosassa. Farmin asuinrakennuksen sohvatyynyihin kätketyt rahat olisi Fraserin hankkimien tietojen mukaan varastettu presidentiltä helmikuussa vuonna 2020.

Ramaphosan mukaan rahat varastettiin helmikuussa hänen ollessaan Afrikan unionin kokouksessa Addis Abebassa Etiopiassa.

Presidentti ei kuitenkaan väitetysti kertonut poliisille varkaudesta vaan määräsi henkivartiostonsa päällikön järjestämään ryöstäjien sieppauksen ja rahojen kiristämisen takaisin. Julkisuudessa esiintyneet tiedot kätketyn summan kokonaismäärästä vaihtelivat neljästä kahdeksaan miljoonaan dollariin.

TUTKINNASSA Ramaphosa kertoi kätkeneensä sohvaan 580 000 dollaria käteistä. Rahat olivat hänen mukaansa peräisin sudanilaiselta liikemieheltä Mustafa Mohamed Ibrahim Hazimilta, joka vieraili presidentin farmilla jouluna 2019. Hazim oli presidentin mukaan maksanut summalla ostamansa kaksikymmentä puhvelia.

[...]

Tutkintapaneelin raportin mukaan “on merkittäviä perusteita epäillä varastetun valuutan alkuperän laillisuutta”.

Johannesburgin Sowetossa syntynyt Ramaphosa liittyi opiskeluvuosien jälkeen apartheid-hallintoa vastustaneeseen ANC-puolueeseen. Hän nousi puolueen pääsihteeriksi ja neuvotteli 1990-luvun alussa vapaustaistelija Nelson Mandelan vapauttamisesta vankilasta.
Helsingin Sanomat 2.12.2022

Lainaus
Monet puolueen johdon jäsenet pelkäävät Ramaphosan ennenaikaisen eron johtavan tappioon vuoden 2024 vaaleissa ja ANC:n 30-vuotisen valtakauden katkeamiseen, kertoo yleisradioyhtiö BBC.

Lyödäänkö vetoa?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 898
 • Liked: 3325
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #378 : 17.12.2022, 13:52:40 »
Virtahepo nielaisi tulevaisuuden moniosaajan puolittain. Kivityksen myötä hepo rykäisi elävän kaksivuotiaan ulos.

Lainaus
2-year-old rescued after being swallowed by hippo

A hippo has attacked a 2-year-old boy in Uganda, swallowing half of his body before spitting him out, a statement from the Uganda Police Force said on Friday.

The child was attacked on December 4 at around 3 p.m. local time (7 a.m. ET) in the Katwe-Kabatoro district, in the southwest of the country, according to the statement.

The boy, named by Ugandan police as Iga Paul, had been playing at his home in Rwenjubu cell, Lake Katwe.

“It took the bravery of a one Chrispas Bagonza, who was nearby, to save the victim after he stoned the hippo and scared it, causing it to release the victim from its mouth,” a spokesperson for Uganda Police Force said in the statement.

[...]
https://edition.cnn.com/2022/12/16/africa/toddler-rescued-swallowed-hippo-uganda-intl-scli/index.html

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 064
 • Liked: 15222
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #379 : 18.12.2022, 15:07:50 »
^Virtahevot ovatkin halutessaan vaarallisia, elukka painaa yli tonnin, eli jos sellainen kokee mitään uhkaa niin se voi vain päättää rynniä päälle, eikä vastassa oleva uhka voi sille mitään.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 064
 • Liked: 15222
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #380 : 07.01.2023, 16:23:54 »
Lyhyt uutinen, lainattu kokonaisuudessaan.

Lainaus
14:58 Jussi Nurminen

Epäily nolon videon vuotamisesta johti journalistien pidätyksiin Etelä-Sudanissa

Kuusi valtiollisen television työntekijää on pidätetty Etelä-Sudanissa epäiltynä presidentin noloon valoon saattaneen videon vuotamisesta julkisuuteen.

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt joulukuussa kuvattu video, jolla presidentti Salva Kiir vaikuttaa virtsaavan housuihinsa kesken kansallislaulun esittämisen virallisessa tilaisuudessa.

Viranomaisten mukaan pidätetyt journalistit, muun muassa kaksi kuvaajaa, tietävät, miten kyseinen video päätyi julkisuuteen.

71-vuotias Kiir on toiminut presidenttinä koko Etelä-Sudanin itsenäisyysajan eli vuodesta 2011 lähtien.

Lähteet: Reuters, AP
https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-131778
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Betonikostaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 846
 • Liked: 4584
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #381 : 07.01.2023, 18:26:16 »
Turhaan tuolla Etelä-Sudanissa nyt kipuillaan yhdestä presidentin housuunpissimisestä. Ei tämä muuttanut mitenkään ainakaan minun kuvaani maasta.

Video oli kyllä tautisen hauska. Kovaa torvensoittoa ja pönötystä, ja sitten menee pissit housuun. Ehtaa Vain Afrikassa -touhua.
Itä-Helsinki, täynnä mutiaiset
Itä-Helsinki, sinä maksat kaiken

--------------

Täytän TT2 on time
Toimeentulotuki on aina on time
Asumistuki on aina on time
Kuka pistää paremmaksi this time?

--------------

Jokainen matu maksaa miljoonan.

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 898
 • Liked: 3325
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #382 : 03.02.2023, 14:25:59 »
Lainaus
Putinin viimeinen turvapaikka voi löytyä Afrikasta

Venäjän ja Kiinan pyrkimykset saavuttaa jalansijaa Afrikassa ovat viime vuosina kasvaneet merkittävästi.

Siinä missä Kiina on tullut Afrikkaan lähinnä investointien ja lainaohjelmien kautta, venäläisten kärkenä Afrikassa toimii Wagner-palkkasoturiarmeija, jonka läsnäolo erityisesti Keski-Afrikan tasavallassa, Burkina Fasossa, Malissa ja Kamerunissa on vuosi vuodelta kasvanut.

[...]

Suomen Kenian-suurlähettiläs Pirkka Tapiolan mukaan Venäjä on onnistunut levittämään Afrikkaan omaa narratiiviaan Ukrainan sodasta huolestuttavan tehokkaasti.

[...]

Monissa Afrikan maissa on kuitenkin vaikea ymmärtää, että nykyinen Venäjä on yksi maailman kolonialistisimpia maita, koska Venäjällä tai sen edeltäjällä Neuvostoliitolla ei koskaan ollut afrikkalaisia siirtomaita. Niiden sijasta Venäjä on aina pyrkinyt alistamaan naapureitaan samaan tapaan kuin länsieurooppalaiset alistivat merten takaisia siirtomaitaan.

Afrikassa kylmän sodan aikana Neuvostoliitto pyrki kaikin keinoin esiintymään siirtomaiden itsenäisyysliikkeiden tukijana. Maa myös koulutti Moskovan Lumumba-yliopistossa merkittävän määrän Afrikan ja muiden maanosien itsenäisyysliikkeiden aktivisteja. Kun nämä palasivat kotimaihinsa ja pääsivät valtaan, Moskovalla oli valmiiksi heihin hyvät suhteet.

[...]

Monissa Afrikan maissa on valtavat luonnonrikkaudet, mutta jos niistä saatava hyöty ohjautuu vain pienelle eliitille, paineet muuttaa Afrikasta muun muassa Eurooppaan etsimään parempaa elämää vain kasvavat. Viime vuonna 15 Afrikan maassa tehdyssä mielipidetiedustelussa 52 prosenttia 18–24-vuotiaista afrikkalaisista suunnitteli maastamuuttoa.

[...]
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/70ffae5a-3d43-493a-8b3e-9e0fd38d0b9e

Eli suomalainen veronmaksaja rahoittaa Venäjää välillisesti tukemalla Afrikan korruptiota kehitysavulla.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 235
 • Liked: 26743
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #383 : 02.03.2023, 16:25:02 »
Norsunluurannikko ja Guinea auttavat kansalaisiaan pois maahanmuuttajia häätävästä Tunisiasta
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009428321.html

Lainaus
Asiasta kertoo muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Syynä kotiuttamiseen ovat Tunisian itsevaltaisen presidentin Kais Saiedin viime viikolla antamat lausunnot, joissa tämä syytti maahanmuuttoa ”ulkomaille työtä tekevien petturien juoneksi” muuttaa Tunisian väestöprofiilia.

Saiedin väestönvaihtoteoriaan viittaavien kommenttien mukaan maahanmuutolla yritetään tehdä Tunisiasta ”puhtaasti afrikkalainen valtio”, jolla ei ole ”arabi- ja muslimiyhteyksiä”, kertoo uutistoimisto Reuters.

Afrikan unioni tuomitsi Saiedin kommentit ja kutsui niitä ”sokeraaviksi” ja ”radikaaliksi vihapuheeksi.” Muun muassa ranskalainen äärioikeisto­politiikko Eric Zemmour asettui kuitenkin tukemaan Saiedia.

SAIED myös määräsi Tunisian turvallisuusjoukot lopettamaan kaikki laiton maahanmuutto maahan ja poistamaan kaikki laittomasti maassa oleskelevat maahanmuuttajat.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 701
 • Liked: 42765
 • Ego sum Spartacus
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #384 : 20.03.2023, 20:46:02 »
Eivät sitten viitsineet kertoa että Somalian väkiluku kasvoi noin 1/2 miljoonaa vuodessa.

Lainaus
X

YK:n mukaan Itä-Afrikkaa piinaava kuivuus on johtanut Somaliassa viime vuonna noin 43 000 ihmisen kuolemaan.

X

Kriisin sanotaan olevan kaikkea muuta kuin ohi. Kuluvan vuoden ensimmäisellä puolikkaalla ennustetaan nähtävän kymmeniä tuhansia kuolemia lisää.

YK kertoo tarvitsevansa yli 2 miljardia euroa Somalian kuivuuden vaikutuksia suitsivan ohjelmansa rahoittamiseen. Vain 15 prosenttia tarvittavasta summasta on saatu kasaan.


https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-143764?utm_medium=social&utm_source=copy-link-share

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 064
 • Liked: 15222
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #385 : 11.04.2023, 22:13:42 »
Lainaus
Erikoinen rikos­tapaus kuohuttaa: Väki­valta­rikollinen lavasti itse­murhansa vankilassa ja pakeni

--

Veli-Pekka Lehtonen HS
21:07

--

Väkivaltarikollisen tarina näytti kuitenkin tulleen tiensä päähän viime vuoden toukokuussa, kun Bester teki polttoitsemurhan vankilassa Bloemfonteinin kaupungissa.

Tai näin ainakin aluksi luultiin.

--

Besteriä ryhdyttiin etsimään, ja samalla alkoi sen setviminen, kuka oli Besterin sellistä löytynyt vainaja ja oliko vankilan mahdollisesti korruptoitunut henkilökunta avustanut Besteriä paossa.

--

Sellistä kuolleena löytyneen miehen henkilöllisyys on BBC:n mukaan edelleen epäselvä.

Eteläafrikkalaisen Sunday Timesin mukaan sellistä löytynyt ruumis olisi mahdollisesti ryöstetty läheiseltä ruumishuoneelta kahden muun ruumiin kanssa.

--

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009513176.html
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 701
 • Liked: 42765
 • Ego sum Spartacus
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #386 : 11.04.2023, 23:54:26 »
Lisää rahaa Molokin kitaan.

Lainaus
X

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres on vedonnut Somalialle annettavan laajan kansainvälisen tuen puolesta, sillä maa kärsii pahimmasta kuivuudesta vuosikymmeniin.

Asiantuntijat ovat arvioineet, että Somalian historiallisen kuivuusjakson vuoksi jopa kuusi miljoonaa somalialaista näkevät nälkää.

Guterres kertoi Somalian presidentin Hassan Sheikh Mohamudin kanssa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa haluavansa "soittaa hälytyskelloja, jotta maa saisi laajaa kansainvälistä tukea kohtaamiensa humatinaaristen vaikeuksien vuoksi".

Mohamud puolestaan sanoi, että Guterresin vierailu vakuuttaa, että YK on täysin sitoutunut tukemaan "suunnitelmiamme maan vakauttamiseksi".

X

https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-147885?utm_medium=social&utm_source=copy-link-share

Pentti Linkola maahanmuuttopolitiikasta ja kehitysavusta 1991
https://www.youtube.com/watch?v=ZqJFPAGSRyc

sutki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 578
 • Liked: 1365
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #387 : 12.04.2023, 02:58:25 »
Luulisi että esim. Arabiemiirikunnat voisivat kaikessa vauraudessaan rahoittaa Somalialle vesijärjestelmät joilla he itse tuottavat makeaa vettä merivedestä ja saavat aavikot vihertämään.
Se olisi todellinen win-win tilanne. Somaliassa olisivat kiitollisia ja Emiraateissa uskonveljiä auttamalla heillä olisi paremmat mahdollisuudet päästä paratiisiin kun sen aika koittaa.
Li Andersson 2.4.2023:  ”Vituttaa kuin pientä eläintä” :():

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 591
 • Liked: 15120
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #388 : 12.04.2023, 03:12:20 »
Luulisi että esim. Arabiemiirikunnat voisivat kaikessa vauraudessaan rahoittaa Somalialle vesijärjestelmät joilla he itse tuottavat makeaa vettä merivedestä ja saavat aavikot vihertämään.

Niitä ei kiinnosta. Tärkeämpää ja helpompaa on ostaa esimerkiksi eurooppalaisia jalkapallojoukkueita ja pistää ne polvistumaan ;)

Somalialaiset ovat oma juttunsa, mutta noin muuten arabikansoja ei kiinnosta kuin tehdä afrikkalaisista kansoista väkisin muslimeja, tai orjia. Siellä on täysi "miekkalähetys" käynnissä tänäänkin. Se ei vain näy oikein uutisissa, ellei nyt satu jostain syystä seuraamaan Vatican Newsiä.
qui non est mecum adversum me est

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 636
 • Liked: 61673
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: YHDISTETTY: Afrikan maiden uutisseuranta
« Vastaus #389 : 12.04.2023, 07:55:49 »
Lainaus
Putinin viimeinen turvapaikka voi löytyä Afrikasta

Venäjän ja Kiinan pyrkimykset saavuttaa jalansijaa Afrikassa ovat viime vuosina kasvaneet merkittävästi.
Afrikassa kylmän sodan aikana Neuvostoliitto pyrki kaikin keinoin esiintymään siirtomaiden itsenäisyysliikkeiden tukijana. Maa myös koulutti Moskovan Lumumba-yliopistossa merkittävän määrän Afrikan ja muiden maanosien itsenäisyysliikkeiden aktivisteja. Kun nämä palasivat kotimaihinsa ja pääsivät valtaan, Moskovalla oli valmiiksi heihin hyvät suhteet.

[...]
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/70ffae5a-3d43-493a-8b3e-9e0fd38d0b9e

Eli suomalainen veronmaksaja rahoittaa Venäjää välillisesti tukemalla Afrikan korruptiota kehitysavulla.

Ja korjaa hedelmät, kuten jostain yliopistosta 90-luvulla lähteneet somalit, joita ei voinut lähettää kotimaahansa.

ikuturson nuivuuden synty. Yrität opiskella korkeakoulussa itsellesi hyväpalkkasta ammattia, kun mustat miehet kiiltävissä nahkatakeissaan kultaa sormissaan ja kaulassaan polkevat Hervannassa aamusta iltaan korttelirallia uudenkarhealla Ford Sierralla ja asuvat Hotelli Hervannassa. Hädänalaisia sanoivat. Kuolemanvaarassa sanoivat.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Tagit: afrikka