Kirjoittaja Aihe: Islam ja terrorismi  (Luettu 63097 kertaa)

newspeak

 • Vieras
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #210 : 23.05.2018, 18:04:02 »
David Woodin, Vocab Malonen ja Jon McCrayn "Islamicize Me"-sketsisarja on edennyt 7. päivään. Ramadanin aikana esitettävässä sarjassa fiktiiviset kaverukset Giovanni, Jamal ja Dennis eivät paastoa, vaan oppivat islamista joka päivä jotain uutta pyrkiessään kuitenkin elämään muslimeina.

Jon McCray kertoo videollaan sarjan taustoista (7:14) Sarja perustuu erittäin löyhästi 2015 tapahtuneeseen terrori-iskuun, jossa kaksi muslimiterroristia yritti tehdä iskun Muhammed-pilakuvia esittelevään näyttelyyn.

Toistaiseksi ilmestyneet jaksot:

Päivä 0: "Islamicize Me: The Challenge" (4:58) - Sarjan prologi, jossa kolmikko vaihtaa grillikyljet taikareppuun. Oheisvideossa "Exploring Islam Day 0 Vlog" (0:51) islamista innostuneet kaverukset kertovat tavoitteistaan.

Päivä 1: "Islamicize Me Day 1: Urine Trouble!" (5:05) - Pojat oppivat taikarepulta kyykyssä pissaamisen tärkeyden.

Päivä 2: "Islamicize Me Day 2: How to Dress Like Muhammad" (5:00) - Pojat opettelevat pukeutumaan kuten muslimin kuuluu.

Päivä 3: "Islamicize Me Day 3: Wax On, Wax Off" (8:00) - Pojat kiinnittävät huomiota karvoitukset siistimiseen. Illalla Dennis pohtii Allahin huolenpitoa: "Exploring Islam Day 3 Vlog (Islamicize Me)" (1:59)

Päivä 4: "Islamicize Me Day 4: Finger Lickin' Good!" (6:10) - Päivän opetuksena on sormien nuolemisen tärkeys.

Päivä 5: "Islamicize Me Day 5: Dunk Your Flies!" (6:45) - Jamalin muroihin päätynyt kärpänen antaa tilaisuuden oppia islamin mukaisista siunauksista.

Päivä 6: "Islamicize Me Day 6: The Prophet's Drinking Game" (6:36) - Islamin mukaan vesi on aina puhdasta. Lisäksi Dennis oppii islamofobian olevan totisinta totta: "Exploring Islam Day 6 Vlog (Islamicize Me)" (0:57)

Päivä 7: "Islamicize Me Day 7: Poison Control" (10:27) - Dennis syö 7 taatelia ja tulee kuolemattomaksi.

Huumori on hyvä tapa käsitellä vaikeitakin asioita.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 911
 • Liked: 50024
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #211 : 26.05.2018, 13:57:22 »
...

https://yle.fi/uutiset/3-9652595?origin=rss

Lainaus
Elämme vaihetta, jossa islamilla on mahdollisuus mennä itseensä ja uudistua perinpohjaisesti. Näin historia toimii. Sovitus- ja korjaustaakka on sillä uskonnolla ja kulttuurilla, jonka piiristä rikkomukset ihmisyyttä vastaan tulevat.

Syntyessään islam oli edistyksellinen. Myöhäisantiikin kirjallisia konteksteja tutkivan Angelika Neuwirthin mukaan Koraani kumpusi samoista lähteistä kuin läntinen eurooppalainen ajattelu ja teologia, mutta lisäksi se laajensi monoteismin kaikille kuuluvaksi, antoi naiselle Jumalan edessä saman arvon kuin miehelle ja puhetavassaan ylisti tietoa ja tietämistä.
...

Jari Ehrnrooth

Kirjoittaja kirjailija ja filosofi, kulttuurihistorian ja sosiologian dosentti.

Dosentti on ihan sekaisin. Aisantuntija. Onneksi on olemassa asiantuntijoitakin.

Mitä on islam - asiantuntija kertoo

Lainaus
Kokkolan Kampushallin Rajat on rakkautta tilaisuus - islamin valhe

https://www.youtube.com/watch?v=3ePX5T43PTs

Hyvä pätkä, kukaan ei voi uskottavasti väittää että mies puhuu kakkelia.

newspeak

 • Vieras
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #212 : 29.05.2018, 18:46:13 »
Sketsisarjassa "Islamicize Me" radikalisoituminen alkaa olla jo hyvässä vauhdissa:

Päivä 8: "Islamicize Me Day 8: Urine Luck!" (5:24) - Giovanni perehtyy islamilaiseen lääketieteeseen.

Päivä 9: "Islamicize Me Day 9: Mr. Scruffles Sees the Power of Islam!" (6:49) - Dennis oppii Profeetalta eläinten kohtelusta (Ei välttämättä sovi kaikille)

Päivä 10: "Islamicize Me Day 10: A Picture Is Worth a Thousand Lashes!" (5:37) - Pojat oppivat islamilaisen lähestymistavan kuvaavaan taiteeseen.

Päivä 11: "Islamicize Me Day 11: Muhammad's Path to Financial Success!" (6:56) - Pojat oppivat islamilaisen taloudenpidon perusteet.

Päivä 12: "Islamicize Me Day 12: Temporary Marriage (Nikah Mut'ah)" (6:57) - Pojat pääsevät nauttimaan itämaisesta eksotiikasta.

Päivä 13: "Islamicize Me Day 13: The Gang Makes a Dhimmi!" (8:16) - Giovanni palaa esi-isiensä aikaan.

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 994
 • Liked: 14005
 • Dying Tecumseh (Ferdinand Pettrich)
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #213 : 04.06.2018, 23:09:36 »
Afganistanilaisen uutistoimiston uutinen, josta lainaus:
Lainaus
“We reaffirm that violence and terrorism cannot and should not be associated with any religion, nationality, civilization, or ethnic group, as violent extremism and terrorism in all its forms and manifestations including violence against civilians and suicide attacks, are against the holy principles of Islam,” read the statement.

Suomeksi esim: https://yle.fi/uutiset/3-10202014

Terroristin vastaus:
Lainaus
Kabulissa ainakin 7 ihmistä kuollut itsemurhaiskussa – kohteena terrorismin tuominneet uskonoppineet
4.6.2018 19:12

Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa tapahtui maanantaina pommiräjähdys, jossa kuoli ainakin seitsemän ihmistä. Viranomaisten mukaan kyseessä oli itsemurhaisku.

Ennen puoltapäivää sattuneessa räjähdyksessä lisäksi haavoittui vajaat kymmenen ihmistä, kertoi poliisin edustaja.

Pommi räjähti lähellä telttaa, jossa paikalliset uskonoppineet olivat pitäneet kokoustaan. Kokous oli vain tuntia aiemmin tuominnut juuri tämäntyyppiset terrorihyökkäykset syntinä islamia vastaan.

Pommi-isku tehtiin ulkosalla, kun uskonoppineet olivat poistumassa kokousteltasta.

Mikään taho ei ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Äärijärjestöt Isis ja Taleban ovat tehneet tuhoisia terrori-iskuja Kabulissa säännöllisesti. Taleban ilmoitti maanantaina, että sillä ei ole mitään tekemistä tehdyn iskun kanssa.
ὕβρις, νέμεσις, και κριτική 'häpäisy, kosto ja tuomio'

Memento mori 'Muista kuolevaisuutesi'

Timo Rainela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 777
 • Liked: 4127
 • fundamentalisti patriootti - pro deep squatter®
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #214 : 06.07.2018, 15:54:40 »
Mielenkiintoista tietoa terrorismin hinnasta yhteiskunnalle.
Pertti Rönkkö:

Lainaus
Amerikkalainen Rand Corporation -ajatustehdas on tutkinut terrorismin hintaa vuosilta 2004 - 2016. Saksalle terrorismi on tullut maksamaan tuona aikana lähes 20 miljardia euroa, Englannille lähes 44, Ranskalle lähes 43 ja Espanjalle lähes 41 miljardia euroa. Tutkimuksesta kertoo saksalainen Philosophia-Perennis-verkkolehti.
Pertti Rönkkö Havaintoja Saksanmaalta
https://www.facebook.com/pertti.ronkko/posts/10155885105763542
https://philosophia-perennis.com/2018/07/06/terrorismuskosten-in-europa-180-mrd-e/
TR: Muuten olen sitä mieltä, että naisten olemassaolo politiikassa, virkahallinnossa ja päätöksenteossa on suurin yksittäinen syy kansakuntamme yhtenäisyyden ja moraalisen, eettisen, sivistyksellisen sekä pratopalogistisen rappion ja tuhon liikkeelle panevana voimana. Joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 014
 • Liked: 131557
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #215 : 30.07.2018, 17:17:17 »
Lainaus
Supon mukaan tulevaisuuden terroristi on verkossa toimiva diginatiivi – torjuntaan tarvitaan uusia keinoja

Minkälainen voi olla tulevaisuuden terroristi? Suojelupoliisin erikoistutkijan Saana Nilssonin mukaan hän on "innovatiivinen diginatiivi".

Nilsson on tehnyt terrorismin tulevaisuudesta katsauksen, jossa todetaan radikalisoitumisen tapahtuvan tulevaisuudessa erityisesti virtuaalimaailmassa.

–Entistä vaarallisemmat verkostot ja mentorit ohjaavat radikaalille ideologialle alttiita nuoria, jotka toimivat virtuaalimaailmassa ja hyödyntävät uudella tavalla sen tuomia mahdollisuuksia toiminnassaan, Nilsson sanoo.

Viime vuosina toteutettujen iskuhankkeita ovat yrittäneet 20–30 -vuotiaat henkilöt. Näin esimerkiksi vuonna 2024 terroristeiksi mahdollisesti ajautuvat ihmiset ovat nykyisin 10–20-vuotiaita.

Erikoistutkija Nilsson on myös listannut syitä, miksi joku voi radikalisoitua?

–Yleensä otetaan esille esimerkiksi työttömyys, taloudelliset vaikeudet, syrjinnän ja epäoikeuden kokeminen, ongelmat ihmissuhteissa, huonot koulutusmahdollisuudet ja liikkumisen rajoittaminen. On kuitenkin muistettava, että kuka tahansa voi radikalisoitua, ja erityisesti nuorten osalta toiminnan taustalla saattaa olla esimerkiksi jännityksen hakeminen, hän listaa.

Suojelupoliisi on huolissaan erityisesti radikaali-islamistisesta terrorismista, koska muiden ääriliikkeiden muodostama uhka on nykyisin Suomessa vähäinen. Tilanteen todetaan voivan toki muuttuvan.

[...]

–Vaikka ei ole mahdollista määritellä tiettyä profiilia, yhdistää islamistisia terroristeja nuori ikä ja toimiminen virtuaalimaailmassa. Tulevaisuuden terroristi on nuori aikuinen, "innovatiivinen diginatiivi". Hän verkostoituu ja myös toimii virtuaalimaailmassa, Nilsson kertoo.

[...]

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari on korostanut, että Suomen kansalliseen turvallisuuteen kohdistuvat samat uhat kuin muuallakin Euroopassa.


Fakta
Verkostot muutostilassa


Suojelupoliisin mukaan Euroopan ja Suomen radikaali-islamistiset verkostot ovat muutostilassa.

Konfliktialueen murros Syyriassa ja Irakissa ja Isisin heikentynyt asema ovat johtaneet siihen, että radikaali-islamistiset verkostot arvioivat uudelleen toimintaansa ja ovat alttiita uusille vaikutteille.

Syyriasta ja Irakista palaavat, taistelukokemusta omaavat vierastaistelijat muuttavat verkostoja radikaalimpaan suuntaan.

Lisäksi seuraavan parin vuoden aikana eurooppalaisista vankiloista vapautetaan ainakin yli 200 terrorismirikoksista tuomittua vankia, mikä vaikuttaa verkostojen toimintaan Euroopassa.

Kolmas verkostojen toimintaan tulevaisuudessa mahdollisesti vaikuttava tekijä on niiden kietoutuminen yhteen järjestäytyneen rikollisuuden verkostojen kanssa. Ryhmät sekoittuvat ja omaksuvat toistensa metodeja.

Lähde: Suojelupoliisi
Lapin Kansa 29.7.2018

Supon tutkijan mukaan "kuka tahansa voi radikalisoitua" ja "tulevaisuuden terroristi" on "innovatiivinen diginatiivi".

Sekavaa, mutta hoksottimilla varustettu lukija ymmärtää Lapin Kansan tekstin vinkeistä tai viimeistään lopun faktalaatikosta, että terroristimurhaaja on Suomessa ja Euroopassa myös tulevaisuudessa edelleenkin lähes satavarmasti muslimi.

Tutkija Nilssonin SuomiAreenan alustuksessa, johon Lännen Median juttu perustuu, sanottiin heti alussa selväkielisesti, että puheenvuoro keskittyy nimenomaan radikaali-islamistiseen terrorismiin, mutta tämä oli tipahtanut pois lehtijutusta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 786
 • Liked: 3898
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #216 : 21.11.2018, 12:38:51 »
Lainaus
Yli 50 ihmistä kuollut pommi-iskussa Afganistanissa

Itsemurhapommittaja iski uskonnollisten johtajien kokoukseen pääkaupungissa Kabulissa. Viranomaisten mukaan iskun kohteena oli uskonnollisten johtajien kokous, joka oli kutsuttu koolle profeetta Muhammadin syntymäpäivän vuoksi.  Paikalla oli uskonoppineita eri maista.

https://yle.fi/uutiset/3-10517324

Muhammedin synttäreitä eilen vietettiin,
vierahiksi ystävät ja tutut kutsuttiin.

Lähettilään kunniaksi puhe pidettiin,
sitten vielä juhlapommit heitettiin.
« Viimeksi muokattu: 21.11.2018, 12:40:57 kirjoittanut Jorma Teräsrautela »
I was at Re'im.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 014
 • Liked: 131557
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #217 : 13.01.2019, 14:09:20 »
Tieteen päivien satoa:


Lainaus
Uskonnollinen radikalismi, islam ja terrorismi – miten vastustaa median toiston voimaa?

Radikalisoituvat uskonnot, ja aivan erityisesti radikaalit islamtulkinnat, on 2010-luvun jälkipuolella esitetty merkittävänä eurooppalaisen ja länsimaisen sivilisaation uhkana. Jatkuva radikalismin, terrorismin ja islamin niputtaminen mediassa ja julkisessa keskustelussa voi kuitenkin sumentaa näköpiiriämme. Apulaisprofessori Johanna Sumiala ja dosentti Jyri Komulainen haluavat Tieteen päivien (9.-13.1.2019) ohjelmissaan raivata tilaa ymmärtävälle terrorismikeskustelulle ja myönteisille esimerkeille uskonnollisesta radikalismista.

Viattomiin siviileihin kohdistuvat islamistiset terroriteot ovat yleistyneet Euroopassa alkaen tammikuun 2015 iskusta Charlie Hebdon toimitukseen, ja ne selitetään mediassa ja julkisessa keskustelussa usein ”radikalisoitumisen” lopputuloksina. Elokuusta 2017 lähtien radikalismin uhka on ollut konkreettisemmin läsnä myös suomalaisten kokemusmaailmassa, kun Abderrahman Bouanane puukotti useita ihmisiä Turun Kauppatorilla. Radikaalius on kuitenkin eri asia kuin väkivaltainen jihadismi. Tästä ovat yhtä mieltä media- ja viestintätutkimuksen apulaisprofessori Johanna Sumiala sekä uskontoteologian ja ekumeniikan dosentti Jyri Komulainen.

Sumiala on ollut viime vuosina kiinnostunut siitä, miten väkivaltaa, terrorismia ja kuolemaa esitetään mediassa. Koska islamistinen terrori on yleistynyt länsimaissa viime aikoina, Sumiala on perehtynyt myös väkivaltaisiin islamtulkintoihin. Tieteen päivillä Sumiala vetää paneelia Miten keskustella terrorismista mediayhteiskunnassa? Monialaisessa paneelissa istuvat tutkija Karin Creutz, tietokirjailija ja kriisiviestinnän asiantuntija Lilly Korpiola sekä Helsingin Sanomien ulkomaantoimittaja Jukka Huusko.

Komulainen on dosentti sekä Helsingin että Itä-Suomen yliopistossa. Hänen tutkimusuransa on lähtenyt liikkeelle hindulaisuuden ja kristinuskon välisen dialogin tarkastelusta, mutta myöhemmin hän on perehtynyt laajemmin globaalin etelän teologioihin. Komulainen on Tieteen päivillä session Uskonto, rohkeus ja radikalismi? puheenjohtaja. Sessiossa ovat mukana myös tutkija Kimmo Ketola sekä uskontodialogin asiantuntija ja teologian tohtori Elina Hellqvist.

Radikaali ja politisoituva uskonto: uhka vai vapautuksen impulssi?

Vaikka uskonnollinen radikalismi ja väkivalta onkin onnistuttu viime vuosina niputtamaan länsimaisessa tajunnassa, ei radikalismilla itsessään ole välttämätöntä yhteyttä hirmutekoihin tai terrorismiin. ”Jokainen aito kristitty on parhaimmillaan radikaali”, Komulainen kiteyttää tavalla, joka voisi asiayhteydestä irrallaan kuulostaa äärimmäisen uhkaavalta maallistuneille suomalaisille tapakristityille.

[...]

Komulainen toki myöntää, että radikalismi voi myös yhdistyä väkivaltaan ja terroritekoihin. Mutta hänen mukaansa olisi ymmärrettävä, että niin kutsutut maailmanuskonnot, kuten kristinusko, islam, buddhalaisuus ja hindulaisuus, ovat niin laajoja ilmiöitä, että kaikkiin niistä liittyy sekä rauhan että väkivallan elementtejä. Esimerkiksi islamin mieltäminen muutaman marginaalisuuntauksen tekojen tähden väkivaltaiseksi terroriuskonnoksi kertoo enemmän ennakkoluuloistamme kuin islamista itsestään.

Toiston politiikka ja kapeneva julkinen keskustelutila

Sumialan mielestä uskonnollinen radikalismi voi näyttäytyä sekä positiivisena että negatiivisena riippuen siitä, mihin ilmiöihin se kulloinkin yhdistetään mediassa. Koska länsimaissa uskonnollinen radikalismi on viime aikoina yhdistetty lähinnä terrorismiin, on käsite saanut uhkaavan ja väkivaltaisen sivumerkityksen.

Sumiala kuitenkin korostaa, että länsimaalaisten on helppo unohtaa, että jonkin ilmiön terrorismiksi tai väkivaltaiseksi radikalismiksi ymmärtäminen riippuu näkökulmasta ja kontekstista. Esimerkiksi al-Qaidan isku Charlie Hebdon toimitukseen ei näyttäytynyt monissakaan paikoissa epäoikeutettuna tai likaisena terrorina vaan sankarillisena profeetta Muhammedin kunnian puolustamisena. ”Mediatutkimuksen näkökulmasta on hirveän mielenkiintoista, milloin mediassa aletaan kutsua jotakin iskua terrorismiksi. Iskujen tekijät eivät välttämättä itse pidä tekoaan terrorina, eikä kaikkia iskuja, kuten Las Vegasin joukkoampumista lokakuussa 2017, pidetä mediassakaan terrorismina”, Sumiala sanoo.

Terrorismikin on tietynlaista poliittista toimintaa, Sumiala muistuttaa: ”Terrorismin tavoitteena on herättää huomiota sellaisella teolla, jolla on suuri symbolinen arvo ja joka aiheuttaa kaaosta ja epäjärjestystä.” Hänen mukaansa islamin, radikalismin ja terrorismin assosiaatiossa on kyse ”toiston politiikasta”. Länsimaisessa mediassa erityisesti islamin ja terrorismin yhteydestä on puhuttu niin paljon, että nykyään toista on mahdotonta ajatella ilman toista – terrorismin ja islamin yhteys on ikään kuin hokemalla hoettu yhteiskunnallisesti olemaksi olevaksi tosiasiaksi. ”Vaikka asiantuntija sanoisi, että terroria ja islamia ei pidä aina yhdistää, tulee hän samalla yhdistäneeksi ne negaation kautta”, Sumiala toteaa tiedostaen, että joutui samalla jälleen kerran toistamaan islamin ja terrorismin välisen yhteyden.

Toiston politiikka ja sen seuraukset ovat esimerkki niistä ilmiöistä, joita Sumialan Tieteen päivien paneelissa käsitellään. Hänen mukaansa suomalaisen julkisuuden keskustelutila, jossa terrorismista voidaan tällä hetkellä puhua, on hätkähdyttävän ja huolestuttavan pieni. Yksi iso syy tälle on se, että islam ja terrorismi ovat niin vahvasti kytkeytyneet toisiinsa mielissämme. ”Huoleni on se, ettei julkisuudessa ole enää tilaa ajatella asioita muista kuin omasta näkökulmasta”, Sumiala avaa.

Sumialan ja muutaman muun tutkijan vielä julkaisemattoman tutkimuksen havainnot Turun iskun jälkeisestä Twitter-keskusteluista kertovat paljon: keskusteluissa vallitsivat islamin pitäminen iskun syntipukkina sekä iskun tekijää rodullistavat kommentit. Sen sijaan tekijän asemaa ja olosuhteita ymmärtämään pyrkineet kommentit hiljennettiin tai torpattiin. Sumialan kysymys suomalaiselle yhteiskunnalle kuuluu: ”Mitä meidän pitäisi tehdä näille lukkiutuneille asetelmille?”

[...]

Sumiala on ylipäätään pessimistinen: ”Länsimaisessa ajattelutavassa usein oletetaan, että maailmaa voidaan muuttaa ja ongelmia ratkoa, kunhan vain pääsemme puhumaan asioista. Mutta nykyisessä alati kiihtyvässä ja pirstaleisessa mediaympäristössä voi olla parempi, että joistakin asioista ei puhuta ollenkaan. Tämän mahdollisuuden käsitteleminen on meille tavattoman vaikeaa.”
Tieteen päivät
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 911
 • Liked: 50024
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #218 : 14.01.2019, 14:49:01 »
Isisin outo suunnitelma herttuatar Catherinen murhaamiseksi: Kannustivat toisiaan myrkyttämään tämän marketista ostaman ruoan

https://www.iltalehti.fi/kuninkaalliset/a/4264980b-0767-4aec-9c12-028f7eff93b8

Lainaus
Isis-terroristijärjestön kannattajat ovat suunnitelleet herttuatar Catherinen murhaamista myrkyttämällä.

Daily Mail kertoo, että Isis-fanaatikot aikoivat myrkyttää ruoan, jota herttuatar ostaa supermarketista. Katen myrkyttämistä koskevat viestit on lähetetty viestipalvelu Telegramissa, missä terroristijärjestön kannattajat kannustivat toisiaan sormeilemaan Katen ostamaa ruokaa.

Lainaus
Palvelussa on myös jaettu tietoja siitä, missä herttuatar käy ruokaostoksilla.

Yhdessä palvelussa jaetussa kuvassa Katen ostoskärryn päälle on tehty punainen X-merkki ja kirjoitettu ”me tiedämme mitä hän syö, myrkyttäkää se”.

Osa viesteistä on kohdistunut myös herttuatarparin esikoispoikaan Georgeen.

Lainaus
Daily Star Sunday -lehti on uutisoinut, että uhkaukset otetaan hyvin vakavasti. Tiedustelupalvelun agentit uskovat, että viestit eivät ole tyhjänpäiväisiä.

– Juoni on inhottava, koska siihen liittyvät Katen pienet lapset, ja koska se osuu hänen yritykseensä elää mahdollisimman tavallista elämää, jota jokainen äiti haluaa elää, lähde kommentoi.

Lähteen mukaan viestit on liitetty Husnain Rashidiin, joka tuomittiin elokuussa 25 vuodeksi vankeuteen prinssi Georgen surmaamisen suunnittelusta.

Rashid jakoi Telegramissa kuvia ja tietoja Georgen koulusta.


Ajnabi Al-Finlandi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 308
 • Liked: 22
 • Satunnaisesti päivystävä muslimi
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #219 : 13.03.2019, 16:03:24 »
Juutalaisille ja muslimeille on siis eri ohjeet. Tämä johtuu siitä, että islam ei tunne yleisinhimillistä moraalia vaan klaanimoraalin. Profeetta (rauha hänelle) opetti tietysti ihan samaa.

Tässä on karkea virhe. Profeettaﷺ opetti nimen omaan, että olemme kaikki Adamin(AS) lapsia ja että kaikki profeetat Adamista(AS) Muhammediinﷺ ovat tuoneet kaikki saman sanoman. Kansallisuusaatteen hän määrittely yhdeksi niistä neljästä asiasta, jotka kuuluvat tietämättömyyden aikaan, mutta josta hänen ummansa ei kuitenkaan pääse eroon.
"Luulee olevansa aina oikeassa, koska koraani. Paskantärkeilevä jankkaaja, joka hermostuu kaikista poikkipuolisista sanomisista. Vihaa muissa sitä mitä itse edustaa 10 kertaa pahemmin."

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 671
 • Liked: 5074
 • Metamorfinen ja nuivaantunut
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #220 : 29.03.2019, 23:10:17 »
Eräässä muussa yhteydessä tuli esille Seuran aikanaan julkaisema juttu Fakta: Kaikki terroristit eivät ole muslimeja vuodelta 2017. Siinä viitataan Europolin TE-SAT-raportteihin useammalta vuodelta.

Jotain vallan hassua julkaistuissa luvuissa on, koska järjestään islamistiseen terrorismiin liittyvien pidätysten määrä suhteessa toteutuneisiin, epäonnistuneisiin ja estettyihin tekoihin on aivan eri kuin muiden kohdalla.

Esim. 2006  pidätyksiä suhteessa islamistisiin terroritekoihin/yrityksiin oli 257 pidätettyä yhtä tekoa kohden. Muiden osalta 497 tekoa ja 449 (706-257) pidätettyä eli 0,9 pidätettyä yhtä tekoa kohden.

Yksi syy voisi olla se, miten tekojen motiivi määritellään.
Lainaus käyttäjältä: Seura
Raporteissa ei oteta huomioon tekijöiden uskonnollista vakaumusta. Näin ollen ei ole mahdollista tehdä tarkkaa arviota siitä, kuinka moni yllä olevan listan pidätetyistä todellisuudessa oli muslimeja. Mikään ei kuitenkaan viittaa siihen, että esimerkiksi separatistiset, äärivasemmistolaiset tai äärioikeistolaiset terroristit olisivat yleisesti erityisen suurelta osin muslimeja tai että heidän uskonnollisella vakaumuksellaan muuten olisi yleisesti erityistä merkitystä heidän harjoittamaansa terrorismiin. Islamististen, jihadististen ja uskonnollisesti motivoituneiden iskujen ja pidätysten osalta voi sen sijaan pitää todennäköisenä, että niihin liittyneet henkilöt ovat valtaosin muslimeja.

Alla Seuran raporteista koostama tilasto, toimivat lähdelinkit löytyvät Seuran jutusta:
Lainaus
    2006
    Toteutettuja, epäonnistuneita ja estettyjä terrori-iskuja yhteensä 498 (islamistisia 1)
    Pidätyksiä yhteensä 706 (islamistiseen terrorismiin liittyviä 257)
    Lähde: EU Terrorism Situation & Trend Report TE-SAT 2007

    2007
    Toteutettuja, epäonnistuneita ja estettyjä terrori-iskuja yhteensä 583 (islamistisia 4)
    Pidätyksiä yhteensä 1044 (islamistiseen terrorismiin liittyviä 201)
    Lähde: EU Terrorism Situation & Trend TE-SAT 2008 – Report

    2008
    Toteutettuja, epäonnistuneita ja estettyjä terrori-iskuja yhteensä 515 (islamistisia 0)
    Pidätyksiä yhteensä 1009 (islamistiseen terrorismiin liittyviä 187)
    Lähde: EU Terrorism Situation & Trend Report TE-SAT 2009

    2009
    Toteutettuja, epäonnistuneita ja estettyjä terrori-iskuja yhteensä 294 (islamistisia 1)
    Pidätyksiä yhteensä 587 (islamistisiin terrorismiin liittyviä 110)
    Lähde: EU Terrorism Situation & Trend – TE-SAT Report 2010

    2010
    Toteutettuja, epäonnistuneita ja estettyjä terrori-iskuja yhteensä 249 (islamistisia 3)
    Pidätyksiä yhteensä 611 (islamistiseen terrorismiin liittyviä 179)
    Lähde: EU Terrorism Situation and Trend TE-SAT Report 2011

    2011
    Toteutettuja, epäonnistuneita ja estettyjä terrori-iskuja yhteensä 174 (uskonnollisesti motivoituneita 0)
    Pidätyksiä yhteensä 484 (uskonnollisesti motivoituneeseen terrorismiin liittyviä 122)
    EU Terrorism Situation and Trend TE-SAT Report 2012

    2012
    Toteutettuja, epäonnistuneita ja estettyjä terrori-iskuja yhteensä 219 (uskonnollisesti motivoituneita 6)
    Pidätyksiä yhteensä 537 (uskonnolliesti motivoituneeseen terrorismiin liittyviä 159)
    Lähde: EU Terrorism Situation and Trend TE-SAT Report 2013

    2013
    Toteutettuja, epäonnistuneita ja estettyjä terrori-iskuja yhteensä 152 (uskonnollisesti motivoituneita 0)

    Pidätyksiä yhteensä 535 (jihadistiseen terrorismiin liittyviä 216)
    Lähde: EU Terrorism Situation and Trend – TE-SAT Report 2014

    2014
    Toteutettuja, epäonnistuneita ja estettyjä terrori-iskuja yhteensä 199 (uskonnollisesti motivoituneita 2)
    Pidätyksiä yhteensä 774 (uskonnollisesti motivoituneeseen terrorismiin liittyviä 395)
    Lähde: EU Terrorism Situation and Trend – Report 2015

    2015
    Toteutettuja, epäonnistuneita ja estettyjä terrori-iskuja yhteensä 211 (jihadistisia 17)
    Pidätyksiä yhteensä 1077 (jihadistiseen terrorismiin liittyviä 687)
    Lähde: EU Terrorism Situation and Trend – TE-SAT Report 2016
”Jos olet aina ollut sitä mieltä, että sääntöjen tulee kohdella kaikkia samalla tavalla ja kaikkia tulisi arvioida samoilla kriteereillä, sinua olisi pidetty 60 vuotta sitten radikaalina, 30 vuotta sitten liberaalina, mutta tänä päivänä rasistina." -Thomas Sowell

wannabe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 535
 • Liked: 363
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #221 : 07.05.2019, 20:47:55 »
Children At Philadelphia Muslim Society Say They Will “Chop Off Heads” For Allah

https://www.prisonplanet.com/children-at-philadelphia-muslim-society-say-they-will-chop-off-heads-for-allah.html

Lainaus
[...]
One girl even talks about martyrs sacrificing their lives to conquer Jerusalem. In the video, she says:

     “We will defend the land of divine guidance with our bodies, and we will sacrifice our souls without hesitation.We will chop off their heads, and we will liberate the sorrowful and exalted Al-Aqsa Mosque. We will lead the army of Allah fulfilling His promise, and we will subject them to eternal torture.”

MAS Philly belongs to the Muslim American Society, which has 42 chapters in the U.S. [...]
"En minä teitä tarvitse. Minulla on jo teidän lapsenne." -AH

Pullervo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 301
 • Liked: 23916
 • antikomintern
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #222 : 07.05.2019, 21:25:57 »
^ Oheisessa twiitissä tuo videopätkä (jossa tosin lapset hämärretty tunnistamattomiksi).

https://twitter.com/HommaMedia/status/1125347013481177088
Invalid Tweet ID

Ajattara

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 879
 • Liked: 4274
 • Strange Death of Europe
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #223 : 07.05.2019, 21:38:23 »
^ Oheisessa twiitissä tuo videopätkä (jossa tosin lapset hämärretty tunnistamattomiksi).

Sellasta. Ja meidän lapsille joku Astrid Lindgren on liian radikaalia :roll:
War is Peace. Freedom is Slavery. Ignorance is Strength.

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 311
 • Liked: 23835
 • Death to the Russian invaders!
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #224 : 07.05.2019, 21:59:38 »
^ Oheisessa twiitissä tuo videopätkä (jossa tosin lapset hämärretty tunnistamattomiksi).

--

Kenen tahansa vastuullisen poliitikon tulee ottaa huomioon nämä lukemattomat ja kumoamattomat esimerkit islamin väkivaltaisuudesta myös sen "länsimaistuneessa" muodossa, ja hänen tulee sen mukaisesti tehdä kaikkensa rajoittaakseen voimakkaasti islamin ja sen vaikutusvallan kasvua länsimaissa.

Välinpitämättömyys tätä murhanhimoista väkivallan lietsomista vastaan on rikollista vastuuttomuutta tai tahallista terrorismin tukemista.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 169
 • Liked: 5399
 • to the maximam!
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #225 : 07.05.2019, 22:12:57 »
Tieteen päivien satoa:

Ja näin tämäkin tapahtuma muuttui tiedetapahtumasta naiiviksi SJW-pseudopelleilyksi :facepalm:
O tempora, o mores!

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 290
 • Liked: 26941
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #226 : 07.06.2019, 14:03:53 »
Kyseessä siis eräs Lontoon terroristi-iskuun syyllistyneistä:

Lainaus
Rachid Redouane, one of the London Bridge attackers, was worried that music channels would turn his baby girl gay, an inquest heard on Wednesday (June 5).

Redouane—one of three men behind the attack in June 2017—became increasingly extreme and last visited his daughter the day before the attack, Redouane’s former wife Charisse O’Leary told the inquest at The Old Bailey, according to The Independent.

O’Leary said Redouane had asked her to stop watching certain music channels in front of their daughter “because if there were gay people on there he would say it would turn her gay” and he disapproved of the clothes worn by women.
...
Another of the attackers, Khuram Butt, was known to police as an associate of banned anti-LGBT extremist group al-Muhajiroun.

A prominent member of the group, Anjem Choudary, once preached that those found guilty of “sodomy” should be stoned to death under Sharia law.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 290
 • Liked: 26941
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #227 : 12.06.2019, 16:54:32 »
Fuelling the Fire: Weaponizing Islam in Europe – EURACTIV.com
https://www.euractiv.com/section/politics/opinion/fuelling-the-fire-weaponizing-islam-in-europe/

Lainaus
“Fuelling the Fire: Weaponizing Islam in Europe” was the title of a panel at this year’s excellent GLOBSEC conference.

Olivier Guitta is the Managing Director of GlobalStrat, a security and geopolitical risk consulting firm for corporations and governments. A Government Intelligence Officer contributed to this article. Olivier tweets @OlivierGuitta

After an unprecedented wave of jihadist terrorism, since 2015, in France, the UK, Germany, Spain among others, now is the time to reflect on how Western counter-terrorism strategies might miss the point. Indeed, while going after the operatives is a must, the West needs also to have an arsenal to target the ideological terror masters.

France, for example, reacted swiftly militarily against the Islamic State striking targets inside Raqqa less than 48 hours after the 13 November 2015 Paris attacks took place. But for all the military response, a real counter-attack against extremists is a must.

Indeed, it has emerged that one of the suicide bombers in the Paris attacks had been radicalised in a Salafist mosque in Chartres. Also, the terrorist that tried to attack the Thalys train between Amsterdam and Paris in August 2015 has been radicalized in a mosque in Spain, as the Barcelona jihadists were.

Fighting against jihadi terrorism cannot be just focusing on the “soldiers” but also on the “generals“. In fact, inciting terrorism has a multiplying effect: a smart preacher can “hire”/ brainwash tens or hundreds or more recruits. In short, to make an analogy with drugs, should we go after just the user or the dealer or both?

Unfortunately, for the time being, authorities have mostly gone after the user, while there are only a handful of known leading jihadist father figures in each country.

As an example, the main global Islamist organisation, the Muslim Brotherhood (MB) founded in 1928 by Hassan al-Banna is a source of inspiration for many extremists. Coincidentally, most of the leadership of al-Qaeda, including Osama bin Laden, and Ayman al-Zawahiri started as Muslim Brothers but also Abu Bakr al Baghadi, the “Caliph” of the Islamic State.
...
Al-Banna viewed Islam as a superior religion, ”It is the nature of Islam to dominate, not to be dominated, to impose its law on all nations, and to extend its power to the entire planet.” As described by investigative journalist Sylvain Besson, in November 2001, Swiss authorities stumbled on a document simply known as “The Project” at the house of Yusuf Nada, a top MB figure.

The Project is a roadmap to follow in order to install Islamic regimes in the West by propaganda, preaching and if necessary by war. One of the main points of the Project is to support all the movements engaged in the Jihad in the Muslim world.

Unsurprisingly, Mohamed Akif, the MB’s General Guide until January 2010 called on young jihadis to focus,” against the real enemy of the ummah, the enemy which occupies, kills, desecrates and plunders…in al-Quds, in Baghdad and in Kabul.” Hence, some of this MB propaganda led young European Muslims to go fight coalition troops in Iraq.

Djamel Beghal, an al-Qaeda operative who was sentenced to 10 years in jail for having plotted in 2001 an attack on the U.S. embassy in Paris, is allegedly the father figure that radicalised even more Amedy Coulibaly, one of the perpetrators of the January 2015 Paris attacks.

How many other vulnerable souls did Beghal brainwash while in jail or now for that matter? What is interesting is that al Banna’s grandson, Tariq Ramadan, allegedly greatly influenced Beghal. The court papers from Beghal’s indictment actually show that Beghal “was in charge of preparing Tariq Ramadan’s speeches.”

The radicalisation is not only taking place in jails or Salafi mosques. It is also occurring in the education field. Indeed as early as 2004 a landmark report put together by Jean-Pierre Obin, the inspector general of French national education, was describing an alarming situation in French schools in terms of radicalization.

Even though the large majority of Muslim kids are French, a good number of them described themselves as Muslim citizens and hailed Bin Laden as their hero. In their eyes, he was the one who represented a conquering Islam winning over the West.

After his tour of French schools, Obin explains these disturbing findings mostly because of a clear indoctrination orchestrated by international religious organizations. The students are since their young age taught what to think, what to believe and their regular teachers are presented as ”liars”.

Also, Obin notes that “the project of these blatant segregationist groups denouncing integration as an oppression” is to take these Muslims out of the French Nation and bring them instead in the “Muslim nation”.

But this does not stop with education. It also touches on culture. Another form of incitement commonplace in France goes largely unnoticed—namely, anti-French rap music. Several Muslim rap bands have been gaining fame and preaching for the jihadist cause.
« Viimeksi muokattu: 12.06.2019, 16:56:43 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 994
 • Liked: 14005
 • Dying Tecumseh (Ferdinand Pettrich)
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #228 : 10.01.2020, 00:48:50 »
Eläinpommi  >:(. Sääliksi käy aasia.  :'(
Lainaus
- -

Al-Qaidaan kytkeytyvä Ansar al-Sharia -terroristijärjestö on julkaisemansa materiaalin perusteella käyttänyt Jemenissä eläimiin kiinnitettyjä räjähteitä.

Sosiaalisessa mediassa on julkaistu - - video, jossa jihadistit kiinnittävät tykistön ammuksista rakennetun pommin aasiin. Myöhemmin videolla leikataan kohtaan, jossa pommi räjäytetään aasin kuljettua kauemmas.

- -

Terrorismiasiantuntija Malcolm Nance toteaa Twitter-ketjussa nähneensä ensi kertaa eläimeen kiinnitetyn räjähteen Libanonin Sidonin lähellä 1980-luvulla Libanonin sodassa. Hänen mukaansa Hizbollah käytti tuolloin vastaavaa metodia Israelin joukkoja vastaan.

- -
https://www.verkkouutiset.fi/jihadistit-iskevat-videolla-aasiin-kiinnitetylla-pommilla/
ὕβρις, νέμεσις, και κριτική 'häpäisy, kosto ja tuomio'

Memento mori 'Muista kuolevaisuutesi'

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 290
 • Liked: 26941
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #229 : 10.01.2020, 02:46:16 »
Terrorismiasiantuntija Malcolm Nance toteaa Twitter-ketjussa nähneensä ensi kertaa eläimeen kiinnitetyn räjähteen Libanonin Sidonin lähellä 1980-luvulla Libanonin sodassa.

Ilmeisesti ainakin Neuvostoliitto kokeili samantapaista ideaa jo paljon aiemmin:

The kamikaze canines that blew themselves up to destroy Nazi tanks: WWII photographs reveal Stalin's dogs of war that had explosives strapped to them
https://www.dailymail.co.uk/news/article-2517413/The-kamikaze-canines-blew-destroy-Nazi-tanks-WWII-photographs-reveal-Stalins-dogs-war-explosives-strapped-them.html

Lainaus
Stalin's 'canine killers' were deployed in WW2 against Nazi tanks
Kamikaze dogs fitted with explosives and taught to carry them to tanks
Use of dogs in battle was first approved in 1924 and continued into 1990s
...
While there were successes from the use of dogs, there were also reports of singular battlefield failures, not least because the Soviets had trained them on diesel-powered tanks, while the Germans used gasoline engines.
« Viimeksi muokattu: 10.01.2020, 02:54:15 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 808
 • Liked: 7629
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #230 : 10.01.2020, 04:53:48 »
Palestiinan arabit koettivat jo vuosia sitten käyttää vammaisia itsemurhapommittajina.
https://en.wikipedia.org/wiki/Hussam_Abdo
Lainaus
Hussam Muhammad Bilal Abdo (Arabic: حسام محمد بلال عبده; born 24 February 1990[1]) is a Palestinian from the Masahiya area of Nablus, who, as a teenager, made international headlines on 24 March 2004, when he entered the Hawara Checkpoint in the West Bank, with eight kilos (18 lbs) of explosives strapped to his body as part of a suicide attack attempt...
...Israeli media described Abdo as a "mentally challenged" boy[5] while his brother, Hosni, said that Abdo "has the intelligence of a 12 year old."

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 996
 • Liked: 18781
 • Kuka jos en minä
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #231 : 10.01.2020, 08:17:45 »
Terrorismiasiantuntija Malcolm Nance toteaa Twitter-ketjussa nähneensä ensi kertaa eläimeen kiinnitetyn räjähteen Libanonin Sidonin lähellä 1980-luvulla Libanonin sodassa.

Ilmeisesti ainakin Neuvostoliitto kokeili samantapaista ideaa jo paljon aiemmin:

The kamikaze canines that blew themselves up to destroy Nazi tanks: WWII photographs reveal Stalin's dogs of war that had explosives strapped to them
https://www.dailymail.co.uk/news/article-2517413/The-kamikaze-canines-blew-destroy-Nazi-tanks-WWII-photographs-reveal-Stalins-dogs-war-explosives-strapped-them.html

Lainaus
Stalin's 'canine killers' were deployed in WW2 against Nazi tanks
Kamikaze dogs fitted with explosives and taught to carry them to tanks
Use of dogs in battle was first approved in 1924 and continued into 1990s
...
While there were successes from the use of dogs, there were also reports of singular battlefield failures, not least because the Soviets had trained them on diesel-powered tanks, while the Germans used gasoline engines.

Onhan näitä ollut pitkin sotia. Jenkkien toteuttamattomasta lepakkopalopommeista(jotka jäivät käyttämättä koska kyoto valikoitui pois kohteista+ydinpommin keksiminen).

Elefantit joihin pultattu konekivääri(kyllä näistä on 1wwn ajoilta kuvia).

Miinanetsijädelfiinit.

Rottapommit tai pommirotat(idea laittaa elävät rotat aikapommeineen saksaan ww2. luovuttiin kun saksalaiset pääsivät selville).
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 994
 • Liked: 14005
 • Dying Tecumseh (Ferdinand Pettrich)
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #232 : 12.01.2020, 15:25:11 »
"^Sanoisinko, että olen pohtinut, myös tällä palstalla, seikkoja, mitkä yllä nostetaan esiin? Koska sisältö menee pitkälti ohi Qassem Soleimanin tappamisesta, sen kostamisesta ja ukrainalaisen matkustajakoneen vainoharhaisesta neutralisoinnista ohjuksella, jatkan toisessa keskusteluketjussa: Islam ja terrorismi." (Viittaamani lainaus on tämän puheenvuoroni lopussa.)

Keskeisenä syynä pidän nyt islamin pinnallista tuntemista, jota valtamedia suoltaa. Se tulee esille jopa Anter Yasan kirjoituksessa, kun hän käyttää sanaa islam-ismi, kun pitäisi kirjoittaa klassinen tai perinteinen islamin uskonnollisen lain (arab. sharia) tulkinta (arab. fiqh).

Pinnallisuus taasen liittyy monikulttuuri- ja ihmisoikeusideologiaan, joka on nyky-Suomen valtionideologia, ja valtamedian asiantuntijoina käyttämien islamin tuntijoiden tietoiseen pyrkimykseen kertoa kansalle islamista yksipuolinen kuva erityisesti suhteessa lakiin. Nuivillakin on pinnallisia islamnäkemyksiä, mitkä ovat nähdäkseni kierouttaneet suomalaista nationalismia rotupuhtauden suuntaan.

Nämä katsantokantani eivät ole mitään absoluuttista totuutta, vaan kehotan kynnelle kykeneviä tutustumaan itse kukin klassisen sharian tulkinnan perusteoksiin ja tekemään omat johtopäätöksensä islamista. Uskontotiede ei ole salatietoa.

Ensimmäinen virhe on pitää islamia luonteeltaan kristinuskon kaltaisena opillista puhtautta korostavana uskontona. Islam on luonteeltaan lakiuskonto. Toinen virhe on nähdä ensisijaisesti muslimien geeneissä vikaa, esim. arabit ja persialaiset ovat geneettisesti erilaisia, joten heidän kulttuurinsa ja islamtulkintansa ovat loogisesti erilaisia. Ei, geenit eivät määrää uskontoa, eivät edes sen tulkintaa.

Iran on perinteisen shialaisen fiqhin mukaan järjestetty, eli pappisjohtoinen islamilainen valtio, shialainen teokratia. Vastaavanlainen esimerkki sunnalaisesta teokratiasta on Saudi-Arabia. Jokainen valtio, joka lainsäädännössään seuraa ensisijaisesti shariaa, on islamilainen teokratia. Ei sellainen ole islamistinen valtio kuten ISIS-kalifaattia kutsuttiin. ISIS oli islamilainen teokratia sen hetken, kun se oli olemassa. Laintulkinnaltaan yhtäläisyydet Saudi-Arabiaan ovat huomattavasti suuremmat kuin erot.

Moni pitää maltillisena tai maallistuneena muslimienemmistöistä valtiota, joka on implementoinut uskonnollisen lain vain perheoikeuteen kuten Marokkoa. Silti perusoikeuden osalta Marokkokin on teokratia. Marokon kansanedustajat eivät siis määrittele esim. onko aviorikos (maallisen)lain mukaan rikos, koska perheoikeus on alistettu jumalallisen (teokraattisen) lain alle. Rangaistuksen aviorikoksesta määrää maallinen laki, koska rikoslaki ei ole Marokossa sharia.

@Viimeinen suomalainen

Täällä meillä taitaa suvakkien ja tiedostavien toimittajien aivot vääntyä kohta umpisolmuun! Trumpia pitäisi mollata ja Iranin diktatuuria kehua, mutku...
Anter Yasa tarjoilee tässä sille porukalle sitä ihteään lapiollisen, ansaitusti:

Lainaus/Anter Yasa FB:

" Jokainen suomalainen, joka puolustaa Iranin hallitusta, valkopesee, vähättelee ja tukee sitä "anti-imperialismina" USAta vastaan:

Sylkee todellisuudessa Iranin maallistuneiden nuorten liberaalien naamaan, jotka haluavat vapautta alistavalta islamismilta. Maallistuneet iranilaiset tietävät hallituksen valehtelevan ja osoittavat mieltä sitä vastaan.

Iran hirttää homot, tappaa islamin jättäneet, alistaa naiset toisen luokan kansalaisiksi, rahoittaa terrorismia ympäri maailmaa ja pyrkii saamaan ydinaseita kiristääkseen naapurimaitaan

Te kuvittelette tekevänne "antirasistisen", "anti-imperialistisen" ja "anti-fasistisen" teon asettautumalla Iranin hallituksen puolelle Donald Trumpia vastaan (And dont get me wrong, en ole mikään Trumpisti, enkä koskaan ollut), mutta olen lopen kyllästynyt teidän etuoikeutettujen, tylsyyteen syntyneiden, kaikesta kaiken tietävien ja itseään hyvin suvaitsevaisina pitävien nurinkuristen fasistien karhunpalveluksiin.

Herätkää, anon teiltä, jos pilvilinnastanne ja kuplautuneista mukavista elämistänne kerkeätte kuuntelemaan, herätkää - tapatatte meidät, kun ette salli Lähi-Idän maallistuneille liberaaleille liberalismia omassa sokeudessanne. Tuette islamisteja meidän nimissämme - me huudamme teiltä apua - mutta ette kuuntele, olette liian keskittyneitä tukemaan alistajiamme vielä kaiken lisäksi meidän nimissämme.

Herätkää.

Tämä on meille painajainen."

https://www.facebook.com/anter.yasa?fref=nf


ὕβρις, νέμεσις, και κριτική 'häpäisy, kosto ja tuomio'

Memento mori 'Muista kuolevaisuutesi'

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 994
 • Liked: 14005
 • Dying Tecumseh (Ferdinand Pettrich)
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #233 : 20.01.2020, 20:05:14 »
Kansanryhmää vastaan kiihottaminen ja uskonrauhan rikkominen uhkaa herkästi henkilöä, joka väittää, että muslimit ovat terroristeja tai terroristit muslimeja tai islamin laki tukee terrorismia tai terroristit tukeutuvat islamin lakiin. Siksi kriittinen keskustelu aiheesta on lievästi sanottuna ongelmallista.

Alla on yksi selitys, miksi islamin ja terrorismin suhdetta on niin kovin käsitellä vaikea eurooppalaisessa valtamediassa ja Euroopan poliittisen eliitin myöntää jihadismin nousevan islamin lain klassisesta tulkinnasta. (Islamin tutkijoiden keskuudessa yleistä vastaavaa agendaa ei käsitellä, mutta sitä on käsitelty muissa tämän Forumin puheenvuoroissa, ks. esim. keskusteluketju.) Taustalla on Laura Korpisen mukaan Eurooppa-neuvoston päätös suojella islamia ja muslimeja kielteiseltä julkisuudelta, jonka muslimien harjoittama terrorismi väistämättä aiheuttaa.

Lainaus
Yhdysvaltoja kohdanneen 911-terrori-iskun 11.9.2001 jälkeen koettiin, että kaikki kivet on käännettävä terrorismin torjumiseksi.

Myös Euroopan Unioni julisti asiassa solidaarisuuttaan Yhdysvaltain kansaa kohtaan. Suomikin saattoi 1.2.2003 voimaan uudet terrorismirikoksia koskevat erillissäännökset (rikoslain uusi 34a luku), Euroopan unionin puitepäätöksen 2002/475/YOSvelvoittamana.

Samalla kun terrorismia vastaan asemoiduttiin voimallisesti, alkoi islamin suojaaminen arvostelulta.

- -

Olen ihmetellyt asiaa hyvin pitkään, ja vasta nyt minulle on valjennut, miksi näin.

Asiasta on nimenomaisesti näin päätetty Euroopan Unionin johtajien kesken: https://www.consilium.europa.eu/media/20967/concl-bxlfi1.pdf

Kun Eurooppa-neuvosto kokoontui heti 911-iskun jälkeen 21.9.2001, kokous päätti, että 1) terrorismin torjunta on ensisijainen tavoite mutta samalla 2) vastustetaan sitä, että fanaattiset terrorismiryhmät ajatuksellisesti yhdistettäisiin (”assosioitaisiin”) arabimaihin tai islamilaiseen maailmaan
.

Herkkähipiäisyys islamin kohdalla ei siten pohjaa Suomen perustuslain uskonnonvapaussäännökseen tai rikoslain uskonrauhasäännöksiin, jotka ovat 911-iskua edeltävältä ajalta, vaan Euroopan Unionin haluun suojata erityisesti islamia, ja estää se, että ihmiset ajatuksissaan yhdistäisivät terrorismin ja islamin keskenään. Tästä johtuu että islam on erityissuojelussa, verrattuna esimerkiksi kristinuskon arvosteluun.

- -
Kursivointi minun.

Katso myös: https://www.suomenuutiset.fi/eurooppa-neuvosto-kielsi-islamin-yhdistamisen-terrorismiin-varatuomari-moittii-paatosta-ankarasti-erityissuojelussa-suhteessa-kristinuskoon/
ὕβρις, νέμεσις, και κριτική 'häpäisy, kosto ja tuomio'

Memento mori 'Muista kuolevaisuutesi'

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 808
 • Liked: 7629
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #234 : 21.01.2020, 22:05:04 »
Jos noiden islamilaisten maiden vaihtoehtoina on sunnilainen salafismi tai sitten shiialainen totalitarismi, herää kysymys noiden yhteiskuntien kyvystä luoda mitään järkeen perustuvaa ja toimivaa yhteiskuntamallia. Miksei kummassakaan islamin mallissa synny ajattelua, jossa nuo uskonnolliset ajatukset taipuisivat taustalle ja kyettäisiin antamaan ajatuksia yhteiskunnan toimivuuteen ilman noiden islamien holhousta?

Miksei mitään moderneja/vaihtoehtoisia yhteiskuntamalleja synny noissa maissa? Mikä estää noita maita esittämästä vaihtoehtoisia yhteiskuntamalleja. Niin, luultavasti islam ja se perinteinen kulttuuri estää uudistumista. Islam on helpoin ratkaisu noille, vaikka se juuri on se tauti.
Kulttuuri ja uskonto ovat perc:stä, jolleivät kykene uudistumaan, oppimaan.

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 829
 • Liked: 7735
 • Seksikäs kristallilumisuklaa
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #235 : 21.01.2020, 22:15:57 »
Onko islamilaisessa maailmassa koskaan edes ollut rauhaa, edes yhtä huonoa kuin eurooppalaiset rauhat..? Hämeen-Anttila perustelee asoita, että olisi nyt väärin tulkita muslimeja vain tämänhetkisen tilanteen takia, mutta kyllä siellä on kautta historian rähisty aivan samalla tavalla kuin nykypäivänäkin. Ainoastaan Saddamin ja Gaddafin kaltaiset diktaattorit ovat pitäneet kaikki kurissa ja nuhteessa.
"Meillä on niin ihana hallitus mutta miehet vihaa.."

Oho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 432
 • Liked: 1134
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #236 : 21.01.2020, 23:19:30 »
Onko islamilaisessa maailmassa koskaan edes ollut rauhaa, edes yhtä huonoa kuin eurooppalaiset rauhat..?

Kyllä varmaan, ei kait ottomaanien imperiumi olisi muuten pysynyt kasassa yli viittä vuosisataa

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 311
 • Liked: 23835
 • Death to the Russian invaders!
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #237 : 03.02.2020, 02:18:02 »
Lainaus
Streatham 'terrorist' freed from jail days ago after extremist material conviction (2.2.2020)

Sudesh Amman stabbed two people before being gunned down in broad daylight He had been serving a sentence for the possession and distribution of extremist material

--

"There was nothing that could be done to keep him behind bars under existing laws, hence why he was under surveillance and strict licencing conditions.

(...)

Muslimi riehui taas veitsi kädessä tappaakseen "vääräuskoisia" eurooppalaisia Euroopan maaperällä. Riehui, koska "nykyisten lakien mukaan mitään ei ollut tehtävissä hänen pitämiseksi telkien takana" hänen muodostamasta ilmiselvästä turvallisuusuhasta huolimatta.

Tuloksena oli taas yksi hengenvaarallisesti puukotettu ja yksi vähemmillä vammoilla säästynyt.

Tämä ei tietenkään ole mikään yksittäistapaus vaikka mediat pyrkivätkin tätä ja satoja muitakin "yksittäistapauksia" sellaisina esittämään, vaan se on osa islamin keskeisintä vihasanomaa, mitä ilman islamia ei ole olemassa. Tätä on islam kaikessa kukoistuksessaan, kun se pääsee edes vähääkään voimiinsa, ja on täysin perusteetonta harhakuvitelmaa kuvitellakaan mitään muuta. Katsokaa vain mitä tahansa maata, jossa on mainittavan suuri muslimiväestö. Nämä väkivaltaisuudet eivät siis Euroopassakaan tule missään tapauksessa vähenemään tai loppumaan niin kauan kuin Euroopassa on niin huomattava muslimivähemmistö kuin tänne on viime vuosikymmenien aikan kertynyt.

Ja mikä pahinta, Euroopan ongema islamin suhteen on juuri tuo "nykyisten lakien mukaan mitään ei ole tehtävissä" islamin - siis muslimien - muodostamasta ilmiselvästä uhasta huolimatta. Aivan niin kuin tässäkin "yksittäistapauksessa". Wannabe-terroristeja kävelee tuhansittain Euroopan kaduilla veitsi taskussa - "mitään ei ole lakien mukaan tehtävissä". Fatima huutaa helsinkiläisellä torilla, että "Tää on meidän Suomi - ei teidän!" - "mitään ei ole tehtävissä". Ja mitään ei tosiaan ole tehtävissä, ennen kuin avataan lopulta silmät todellisuudelle ja julkisesti myönnetään että maahanmuuttajien mukana on tullut sellainen vuosisatainen vihan, väkivallan valloitushalun ideologia, että sitä voi verrata vain natsi-ideologiaan ja aletaan suitsia tuon ideologian leviämistä ja siihen sisältyvää vihankylvöä. Vihankylvöä, jonka rinnalla perinteinen rasismi on pyhäkoulupuhetta.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 786
 • Liked: 3898
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #238 : 03.02.2020, 03:11:30 »
Onko islamilaisessa maailmassa koskaan edes ollut rauhaa, edes yhtä huonoa kuin eurooppalaiset rauhat..?

Kyllä varmaan, ei kait ottomaanien imperiumi olisi muuten pysynyt kasassa yli viittä vuosisataa

Osmanien valtakunnassa oli useampikin sota käynnissä yhtä aikaa koko sen olemassaolon ajan. Hämeen-Anttilan mielestä suurin osa muslimeista on aina elänyt rauhassa, mutta tämä ei siis koske Osmanien valtakuntaa.
I was at Re'im.

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 829
 • Liked: 7735
 • Seksikäs kristallilumisuklaa
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #239 : 03.02.2020, 13:53:45 »
Onko islamilaisessa maailmassa koskaan edes ollut rauhaa, edes yhtä huonoa kuin eurooppalaiset rauhat..?

Kyllä varmaan, ei kait ottomaanien imperiumi olisi muuten pysynyt kasassa yli viittä vuosisataa

Turkkilaiset jotakuinkin ovat salonkikelpoisimpia muslimeja, mutta heidän oppinsa on suufilaisuutta. Se ei ole niin ääliömäistä kuin muut, korkeintaan kieroa, mikä nyt ei heti nyt niin päälle näy.

Ottomaanit kyllä sotivat paljon ja tuhosivat Bysantinkin, mikä tietysti oli anteeksiantamatonta. Se aika kun siellä oli rauhallista, oli suurten johtajien kuten Suleimanin ja Kemal Atatürkin aikana. Jopa juutalaisia suvaittiin.
"Meillä on niin ihana hallitus mutta miehet vihaa.."

Tagit: terrorismi jihad islam