Kirjoittaja Aihe: Islam ja terrorismi  (Luettu 63337 kertaa)

WinstonSmith

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 456
 • Liked: 2012
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #240 : 11.09.2020, 23:01:48 »
Muslimien tekemän terrori-iskun muistopäivän muistutus kaikille. Terroristimuslimit olivat laillisia maahanmuuttajia, joita kaikki kuvailivat mukaviksi nuoriksi miehiksi.

Invalid Tweet ID

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 934
 • Liked: 16069
 • junior koodari
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #241 : 14.11.2020, 04:56:29 »
Yksi pois,minariteetin iltahuudosta,,,meni paratiisiin?

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007617949.html

Lainaus
TERRORISTIJÄRJESTÖ al-Qaidan toiseksi ylimmäksi johtajaksi nimetty Abdullah Ahmed Abdullah sai surmansa Israelin agenttien tekemässä iskussa Iranin Teheranissa elokuussa, kertoo New York Times.

Lehden mukaan iskulla oli Yhdysvaltojen siunaus.

Abdullah Ahmed Abdullah, joka tunnetaan myös nimellä Abu Muhammad al-Masri, ammuttiin kuoliaaksi kahden moottoripyörällä liikkuneen miehen toimesta.

Isku on pidetty tähän asti salassa. Yhdysvaltalaisviranomaiset eivät ole vielä vahvistaneet tietoa Abdullahin kuolemasta.
« Viimeksi muokattu: 14.11.2020, 04:58:26 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 473
 • Liked: 4112
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #242 : 07.01.2023, 11:11:29 »
Tulossa on dokumentti, jossa haastatellaan terroristi-iskujen tekijöitä. Traileri on vähän suppea:
https://youtu.be/PrkSKCSXYh8


Triggernometryn tekemä haastattelu dokumenttielokuvan tekijästä. Tämän perusteella voisi olla aika tasapainoinen tarkastelu:
https://www.youtube.com/watch?v=z8NoSgcBIX4

Lainaus
About The Film: A group of men trained by al-Qaeda are transferred from Guantanamo to the world’s first rehabilitation center for “terrorists” located in Saudi Arabia. Shot over three years, with unprecedented access, this film is a complex and nuanced exploration of the men we have heard so much about but never heard from.
https://jihadrehab.com/

Lisäys: Olisiko Suomessa toimijaa, joka uskaltaisi esittää tämän?
« Viimeksi muokattu: 07.01.2023, 11:23:38 kirjoittanut F1nka »
Tottelematon tieto aktivismissa

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 923
 • Liked: 3419
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #243 : 23.08.2023, 16:41:02 »
Lainaus
Ääri-islamistit lietsovat uskontojen sotaa Eurooppaan: ”Tappakaa Koraanin polttajat”

Al-Qaida julkaisi jokin aika sitten muslimeille vetoomuksen kostaa Ruotsissa ja Tanskassa tehdyt Koraanin polttamiset: ”Islamin ihmiset Ruotsissa, Tanskassa ja koko Euroopassa, teillä on velvollisuus hyökätä aggressiivisia ihmisiä vastaan.”

Koraanien polttaminen on lähtökohtaisesti ”sionistiristiretkeläisten” aikaansaannoksia ja reaktio islamin voittokulkuun maailmassa: ”Hyökkäyksistä islamilaisiin pyhättöihin on tullut heidän aseensa, jonka avulla he pyrkivät ryöstämään muslimeilta uskon palon ja kiduttamaan sekä loukkaamaan heitä.”

Terroristijärjestön julkaisema Lausunto Koraaniin kohdistuvista hyökkäyksistä ja velvollisuudesta taistella hyökkääjiä vastaan sisältää kehotuksen terrori-iskuihin Euroopassa sekä Koraanin polttamiseen syyllistyneiden tappamisen.

Muslimeja kehotetaan polttamaan ja pommittamaan Ruotsin ja Tanskan suurlähetystöjä kaikkialla maailmassa. Myös kyseisten maiden diplomaattien ja kuninkaallisten vahingoittaminen on ääri-islamistien mielestä suotavaa.

[...]
https://www.suomenuutiset.fi/aari-islamistit-lietsovat-uskontojen-sotaa-eurooppaan-tappakaa-koraanin-polttajat/

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 213
 • Liked: 63633
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #244 : 23.08.2023, 19:25:50 »
Jos noiden islamilaisten maiden vaihtoehtoina on sunnilainen salafismi tai sitten shiialainen totalitarismi, herää kysymys noiden yhteiskuntien kyvystä luoda mitään järkeen perustuvaa ja toimivaa yhteiskuntamallia. Miksei kummassakaan islamin mallissa synny ajattelua, jossa nuo uskonnolliset ajatukset taipuisivat taustalle ja kyettäisiin antamaan ajatuksia yhteiskunnan toimivuuteen ilman noiden islamien holhousta?

Miksei mitään moderneja/vaihtoehtoisia yhteiskuntamalleja synny noissa maissa? Mikä estää noita maita esittämästä vaihtoehtoisia yhteiskuntamalleja. Niin, luultavasti islam ja se perinteinen kulttuuri estää uudistumista. Islam on helpoin ratkaisu noille, vaikka se juuri on se tauti.
Kulttuuri ja uskonto ovat perc:stä, jolleivät kykene uudistumaan, oppimaan.

Selitys on yksinkertainen. Kun kristinuskossa on kymmenen käskyä, niitä on selitetty vuorisaarnassa, mutta lopulta Jeesuksen ristinkuolema lunasti kaikkien synnit ja antoi kaikille armon, s.o. luvan tehdä syntiä, islamissa ei ole vastaavaa armoa.

Päin vastoin. Siellä on sharia, joka on osa jumalan ylhäältä antamaa ilmoitusta, koraania ja haditheja. Sharia ei anna armoa. Se on laki ylitse maallisten lakien. Siksi islamilaisessa valtiossa ei voida säätää lakeja ja muodostaa yhteiskuntaa, joka olisi sharian kanssa ristiriidassa. Ei voi, muuten jumala rankaisee ankarasti. Ei pääse paratiisiin ei. Lähtökohtaisesti lakia ei voi siis säätää niin, että laki ei johtaisi ihmistä paratiisiin.

Jos sharia sanoo, että tytön perintö on puolet pojan perinnöstä, niin maallinen laki ei voi kävellä sen yli. Isä, joka antaa omaisuudestaan yhtä paljon pojalleen ja tytölleen on moskeijan ja imaamien oppien mukaan päätyvä helvettiin. Kuka haluaa päätyä helvettiin?

Kun katsoo nykyegyptiä muslimiveljeskuntineen ja nykyirania uskonnollisine johtajineen ja vertaa katukuvaa 60-luvun katukuvaan, jota ei juuri eurooppalaisesta erottanut, huomaa väistämättä, että islamin tulkinta on pikemmin tiukentunut kuin sekularisoitunut. Siksi nykyislamin tulkinnan mukaan ja radikaaleimpien maiden painostuksen alla muslimienemmistöinen valtio ei voi sekularisoitua, vaan sharia on sen ylin laki.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 189
 • Liked: 91590
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #245 : 12.10.2023, 11:34:18 »
Konekäännös. Katso loput tilastolliset kuvat alkuperäislähteestä. Paljon lisää sivuja alkuperäislinkin lopussa.

30.4.2013
MAAILMAN MUSLIMIT: USKONTO, POLITIIKKA JA YHTEISKUNTA

Luku 1: Uskomukset shariasta

Tutkimustulosten mukaan useimmat muslimit uskovat, että sharia on paljastettu Jumalan sana eikä ihmisten kehittämä lakikokoelma, joka perustuu Jumalan sanaan. Muslimit ovat myös taipuvaisia ​​uskomaan, että sharialla on vain yksi, todellinen ymmärrys, mutta tämä mielipide on kaukana yleismaailmallisesta; Joissakin maissa huomattavat muslimien vähemmistöt uskovat, että sharia-aloitteen tulisi olla avoin monille tulkinnoille.

Uskonnollinen sitoutuminen liittyy läheisesti shariaa koskeviin näkemyksiin: muslimit, jotka rukoilevat useita kertoja päivässä, sanovat todennäköisemmin shariaa Jumalan ilmestyneeksi sanaksi, sanovat, että sillä on vain yksi tulkinta ja tukevat islamilaisen lain täytäntöönpanoa maassaan.

Vaikka monet muslimit ympäri maailmaa sanovat, että sharia pitäisi olla maan laki, kysely paljastaa eriäviä mielipiteitä islamilaisen lain täsmällisestä soveltamisesta. 14 Yleisesti ottaen sharia-periaatteen kannattajat ovat tyytyväisimpiä sen soveltamiseen perhe- tai omaisuusriidoissa. Useimmilla alueilla harvemmat suosivat muita sharia-asioita, kuten varkaiden käsien leikkaamista ja islamista toiseen uskoon kääntyvien ihmisten teloittamista.

Kuva: Sharia jumalallisena ilmoituksena

17:ssä niistä 23 maasta, joissa kysymys esitettiin, vähintään puolet muslimeista sanoo, että sharia on ilmoitettu Jumalan sana. (Lisätietoja shariasta, katso tekstilaatikko .) Muslimit eivät missään maassa ole huomattavasti todennäköisemmin sanoneet, että sharia on miesten kehittämä kuin sanoa, että se on ilmoitettu Jumalan sana.

Sharia hyväksytään paljastettuna Jumalan sanana Etelä-Aasiassa ja useimmissa Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa. Esimerkiksi noin kahdeksan kymmenestä muslimeista (81 %) Pakistanissa ja Jordaniassa sanoo, että sharia on paljastettu Jumalan sana, samoin kuin selvä enemmistö useimmissa muissa näillä kahdella alueella tutkituissa maissa. Ainoastaan ​​Libanonissa mielipiteet jakautuvat tiiviimmin: 49 % muslimeista pitää shariaa Jumalan jumalallisena sanana, kun taas 38 % sanoo, että miehet ovat kehittäneet shariaa Jumalan sanasta.

Kaakkois- ja Keski-Aasian muslimit sanovat hieman harvemmin, että sharia tulee suoraan Jumalalta. Vain Kirgisiassa (69 %) yli kaksi kolmasosaa sanoo, että islamilainen laki on Jumalan ilmoitettu sana. Muualla näillä alueilla niiden muslimien prosenttiosuus, jotka sanovat, että se on ilmoitettu Jumalan sana, vaihtelee Malesian noin neljästä kymmenestä (41 %) Tadžikistanin kuuteen kymmenestä.

Näkemykset sharian alkuperästä ovat ristiriitaisempia Etelä- ja Itä-Euroopassa. Ainakin puolet muslimeista kuvailee shariaa jumalalliseksi sanaksi Venäjällä (56 %) ja Bosnia-Hertsegovinassa (52 %). Sitä vastoin vähintään kolme kymmenestä on tätä mieltä Kosovossa (30 %) ja Albaniassa (24 %).

Kaiken kaikkiaan muslimit, jotka rukoilevat useita kertoja päivässä, uskovat todennäköisemmin, että sharia on ilmoitettu Jumalan sana, kuin ne, jotka rukoilevat harvemmin. Näin on monissa maissa, joissa kysymys esitettiin, ja erityisen suuria eroja havaittiin Venäjällä (+33 prosenttiyksikköä), Uzbekistanissa (+21), Kirgisiassa (+20) ja Egyptissä (+15). Näkemykset sharia-lain alkuperästä eivät eroa johdonmukaisesti muiden mittareiden, kuten iän tai sukupuolen, kanssa.

Kuva: Sharian tulkitseminen

Muslimit eroavat suuresti siitä, pitäisikö sharia olla avoin useille käsityksille. Vaikka monet sanovat, että on olemassa vain yksi oikea tulkinta, huomattava prosenttiosuus useimmissa maissa joko sanoo, että tulkintoja on useita tai he eivät tiedä.

Suurin osa muslimeista kolmessa Keski-Aasian maassa – Tadzikistanissa (70 %), Azerbaidžanissa (65 %) ja Kirgisiassa (55 %) – sanoo, että shariaa voi ymmärtää vain yhdellä tavalla. Mutta muualla alueella on vähemmän yksimielisyyttä, mukaan lukien Turkissa, jossa samat osuudet (kukin 36 prosenttia) ovat kysymyksen kummallakin puolella.

Etelä- ja Itä-Euroopan muslimit kannattavat yleensä yhtä sharia-tulkintaa. Kuitenkin vain Bosnia ja Hertsegovinassa (56 %) ja Venäjällä (56 %) enemmistö ottaa tämän kannan.

Kaikista Etelä-Aasian tutkimukseen osallistuneista maista enemmistö sanoo johdonmukaisesti, että shariaa voi ymmärtää vain yhdellä tavalla. Tämän näkemyksen omaavien osuus vaihtelee 67 prosentista Afganistanissa 57 prosenttiin Bangladeshissa. Mutta yli neljännes muslimeista Afganistanissa (29 %) ja Bangladeshissa (38 %) sanoo, että sharia pitäisi olla avoin monille tulkinnoille.

Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueella usko shariasta yhteen tulkintaan vallitsee Libanonissa (59 %) ja palestiinalaisalueilla (51 %). Irakissa mielipiteet ovat kuitenkin ristiriitaisia: 46 % sanoo, että shariaa voi ymmärtää vain yhdellä tavalla, kun taas 48 % on eri mieltä. Ja Tunisiassa ja Marokossa suuri enemmistö (72 % ja 60 %) uskoo, että shariaa tulisi tulkita monin tavoin.

Kaakkois-Aasiassa mielipiteet nojaavat vaatimattomasti yhden sharia-tulkinnan puolesta. Suurin ero on Thaimaassa, jossa 51 % muslimeista sanoo, että islamilaisesta laista on vain yksi mahdollinen käsitys, kun taas 29 % sanoo, että sen pitäisi olla avoin monille tulkinnoille.

Useissa maissa huomattavat prosenttiosuudet sanovat olevansa epävarmoja siitä, pitäisikö shariaan soveltaa yhtä vai useampaa sopimusta, mukaan lukien vähintään joka viides muslimi Albaniassa (46 %), Kosovossa (42 %) ja Uzbekistanissa (35 %). , Turkki (23 %), Venäjä (21 %), Malesia (20 %) ja Pakistan (20 %).

Yksilön uskonnollisen sitoutumisen aste näyttää vaikuttavan näkemyksiin sharia-tulkinnasta. Monissa maissa, joissa kysymys esitettiin, muslimit, jotka rukoilevat useita kertoja päivässä, sanovat useammin kuin harvemmin rukoilevat, että kyseessä on yksi tulkinta. Suurimmat erot ovat Venäjällä (+33 prosenttiyksikköä) ja Uzbekistanissa (+27), mutta suuria eroja on myös Libanonissa (+18), Malesiassa (+16) ja Thaimaassa (+15).

Kuva: Sharia maan virallisena lakina

Kannatus shariasta maan viralliseksi laiksi vaihtelee merkittävästi tutkimukseen osallistuneiden kuuden pääalueen välillä. Etelä-Aasian, Kaakkois-Aasian, Saharan eteläpuolisen Afrikan ja Lähi-idän-Pohjois-Afrikan maissa kannattavat eniten sharia-lain käyttöönottoa maansa virallisessa laissa. Sitä vastoin vain vähemmistö muslimeista Keski-Aasiassa sekä Etelä- ja Itä-Euroopassa haluaa shariaa maan viralliseksi laiksi.

Etelä-Aasiassa korkea prosenttiosuus kaikissa kyselyyn vastanneissa maissa kannattaa shariasta viralliseksi laiksi, mukaan lukien lähes yleinen tuki Afganistanin muslimien keskuudessa (99 %). Yli kahdeksan kymmenestä muslimeista Pakistanissa (84 %) ja Bangladeshissa (82 %) on myös tätä mieltä. Niiden muslimien prosenttiosuus, jotka sanovat kannattavansa islamin lain tekemistä viralliseksi laiksi maassaan, on lähes yhtä suuri kaikissa tutkituissa Kaakkois-Aasian maissa (86 % Malesiassa, 77 % Thaimaassa ja 72 % Indonesiassa). 15

Saharan eteläpuolisessa Afrikassa useimpien kyselyyn osallistuneiden maiden muslimeista vähintään puolet sanoo kannattavansa shariaa maan viralliseksi laiksi, mukaan lukien yli seitsemän kymmenestä Nigerissä (86 %), Djiboutissa (82 %) ja demokraattisessa valtiossa. Kongon tasavalta (74 %) ja Nigeria (71 %).

Tuki sharialle maan virallisena laina on myös laajalle levinnyt muslimien keskuudessa Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueella – erityisesti Irakissa (91 %) ja palestiinalaisalueilla (89 %). Ainoastaan ​​Libanonissa mielipiteet kallistuvat päinvastaiseen suuntaan: 29 % libanonilaisista muslimeista kannattaa sharia-lakia, kun taas 66 % vastustaa sitä.

Tuki shariasta maan viralliseksi lakikoodiksi on suhteellisen heikkoa Keski-Aasiassa sekä Etelä- ja Itä-Euroopassa. Alle puolet muslimeista kaikissa näillä alueilla tutkituissa maissa kannattaa sharia-lakeja maansa virallisesti. Sharian kannatus maan lakina on suurin Venäjällä (42 %); Venäjän vastaajilta kysyttiin, pitäisikö shariasta tehdä virallinen laki maan etnisis-muslimitasavallassa. Muualla Keski-Aasiassa sekä Etelä- ja Itä-Euroopassa noin yksi kolmesta tai harvemmin sanoo, että shariasta tulisi tehdä maan laki, mukaan lukien vain 10 % Kazakstanissa ja 8 % Azerbaidžanissa.

Kuva

Jälleen uskonnollisen sitoutumisen taso vaikuttaa suuresti asenteisiin sharia-lain täytäntöönpanoon. Muslimit, jotka rukoilevat useita kertoja päivässä, suosivat islamilaista lakia maan virallisena laina todennäköisemmin kuin ne, jotka rukoilevat harvemmin. Ero on erityisen suuri Venäjällä (+37 prosenttiyksikköä), Libanonissa (+28), palestiinalaisalueilla (+27), Tunisiassa (+25) ja Kirgisiassa (+24).

Tutkituissa maissa kannatus shariasta maan viralliseksi laiksi vaihtelee yleensä vähän iän, sukupuolen tai koulutuksen mukaan. Kuitenkin Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueella 35-vuotiaat ja sitä vanhemmat muslimit kannattavat shariaa todennäköisemmin kuin 18-34-vuotiaat Libanonissa (+22 prosenttiyksikköä), Jordaniassa (+12), Tunisiassa (+12) ja Palestiinassa. alueet (+10).

Kuva: Pitäisikö sharia koskea kaikkia kansalaisia?

Muslimien joukossa, jotka kannattavat shariaa maan laiksi, useimmat eivät usko, että sitä pitäisi soveltaa ei-muslimeihin. Vain viidessä 21 maasta, joissa tämä jatkokysymys esitettiin, vähintään puolet sanoo, että kaikkien kansalaisten tulisi olla islamilaisen lain alaisia.

Uskomus, että sharia pitäisi ulottua ei-muslimeihin, on yleisin Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa, missä ainakin neljä kymmenestä muslimeista kaikissa maissa paitsi Irakia (38 %) ja Marokkoa (29 %) on tätä mieltä.

Egyptin muslimit (74 %) ovat todennäköisimmin sanoneet, että sen pitäisi koskea sekä muslimeja että ei-muslimeja, kun taas Jordaniassa 58 % on tätä mieltä.

Sitä vastoin Etelä- ja Itä-Euroopan muslimit, jotka kannattavat sharia-lakia maan viralliseksi lainsäädännöksi, ovat vähiten sanomassa, että sen pitäisi koskea kaikkia heidän maansa kansalaisia. Alueella tutkituista maista alle kolmasosa on tämän näkemyksen mukaan. Tämä sisältää 22 % Venäjän muslimeista (joilta kysyttiin sharia-lain soveltamisesta heidän maansa etnisissä muslimitasavallassa).

Muilla alueilla mielipiteet vaihtelevat suuresti maittain. Esimerkiksi Kaakkois-Aasiassa puolet shariaa virallisena laina kannattavista Indonesian muslimeista sanoo, että sen pitäisi koskea kaikkia kansalaisia, kun taas Thaimaan väestöstä noin neljäsosa (24 %). (Thai-muslimeista kysyttiin, pitäisikö shariasta tehdä virallinen laki maan pääosin muslimialueilla.) Vastaavasti Keski-Aasiassa enemmistö Kirgisian muslimeista (62 %), jotka kannattavat shariaa viralliseksi laiksi, sanoo, että sitä pitäisi soveltaa. ei-muslimeille omassa maassaan, mutta Kazakstanissa paljon vähemmän (19 %) samaa mieltä. Samaan aikaan Etelä-Aasiassa muslimit, jotka kannattavat shariasta Afganistanin maan lakia, sanovat 27 prosenttiyksikköä todennäköisemmin, että kaikkien kansalaisten tulisi olla islamin lain alaisia ​​kuin Pakistanissa (61 % Afganistanissa vs. 34). % Pakistanissa).

Kuva Kuinka shariaa tulisi soveltaa?

Kun muslimit eri puolilla maailmaa sanovat haluavansa shariaa maan laiksi, jakavatko he myös näkemyksen siitä, kuinka shariaa tulisi soveltaa käytännössä? Kaiken kaikkiaan niiden joukossa, jotka kannattavat shariasta maan lakia, tutkimus löytää laajan kannatuksen sille, että uskonnolliset tuomarit voivat ratkaista kotimaisia ​​riitoja. Pienemmät mutta huomattavat osuudet muslimeista kannattavat ankaria rangaistuksia, kuten varkaiden käsien leikkaamista tai aviorikoksen tekevien ihmisten kivittämistä. Tutkimus osoittaa, että luopioiden teloittamista kannatetaan vielä vähemmän.

Perhe- ja omaisuuskiistat

Islamilainen laki koskee monia kotimaisia ​​ja henkilökohtaisia ​​asioita, mukaan lukien avioliitto, avioero ja perintö. 16 Ja useimmat muslimit, jotka sanovat, että sharia pitäisi olla maan laki, tukevat hyvin islamilaisen lain soveltamista tällä alalla. Erityisesti 17 maassa 20 maasta, joissa on riittävästi näytteitä analysoitavaksi, vähintään puolet kannattaa sitä, että muslimijohtajille ja uskonnollisille tuomareille annetaan valta päättää perhe- ja omaisuuskiistoista.

Tuki siihen, että uskonnolliset tuomarit voivat päättää koti- ja omaisuusriidoista, on erityisen laajaa Kaakkois-Aasiassa, Etelä-Aasiassa ja Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueella. Näillä kolmella alueella vähintään kuusi kymmenestä muslimeista, jotka tukevat sharia-lain täytäntöönpanoa virallisena laina, sanoo, että uskonnollisten tuomareiden tulisi päättää perhe- ja omaisuusasioista. Tämä sisältää yli yhdeksän kymmenestä Egyptissä (95 %) ja Jordaniassa (93 %) ja lähes yhtä monta Malesiassa (88 %) ja Pakistanissa (87 %).

Keski-Aasiassa sekä Etelä- ja Itä-Euroopassa shariaa maan laiksi kannattavat muslimit ovat hieman vähemmän innostuneita siitä, että uskonnolliset tuomarit päättävät kotimaan asioista. Näillä kahdella alueella alle kaksi kolmasosaa kannattaa sitä, että uskonnollisille tuomareille annetaan valta päättää perhe- ja omaisuuskiistoista. Vähiten kannatusta uskonnollisten tuomareiden sallimiselle päättää kotimaisista asioista on Kosovossa (26 %) ja Bosnia-Hertsegovinassa (24 %).

Rangaistus varkaudesta tai ryöstöstä

Niistä, jotka haluavat sharian maan laiksi, 10 maassa 20:stä, joissa on riittävästi näytteitä analysoitavaksi, vähintään puolet sanoo kannattavansa rangaistuksia, kuten ruoskimista tai varkaiden ja rosvojen käsien leikkaamista. 17 Etelä-Aasiassa pakistanilaiset ja afganistanilaiset muslimit kannattavat selvästi hudud-rangaistuksia (katso sanasto ). Molemmissa maissa yli kahdeksan kymmenestä muslimeista, jotka kannattavat shariasta maan viralliseksi laiksi, kannattaa myös tämäntyyppisiä varkauksista ja ryöstöistä langettavia rangaistuksia (88 % Pakistanissa ja 81 % Afganistanissa). Sitä vastoin vain puolet bangladeshilaisista, jotka kannattavat shariaa maan lakina, on samaa mieltä.

Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa monet muslimit, jotka kannattavat sharia-lakia, suosivat myös rangaistuksia, kuten varkaiden käsien leikkaamista. Tämä sisältää vähintään seitsemän kymmenestä palestiinalaisalueilla (76 %) ja Egyptissä (70 %) ja vähintään puolet Jordaniassa (57 %), Irakissa (56 %) ja Libanonissa (50 %). Vain Tunisiassa alle puolet (44 %) niistä, jotka haluavat islamin lain maan laiksi, kannattaa myös tämäntyyppisiä rikosoikeudellisia seuraamuksia.

Kaakkois-Aasiassa noin kaksi kolmasosaa (66 %) Malesian muslimeista, jotka haluavat shariaa maan laiksi, kannattaa myös rangaistuksia, kuten varkaiden tai rosvojen käsien leikkaamista, mutta Thaimaassa alle puolet sanoo samaa (46 %). ja Indonesia (45 %).

Keski-Aasiassa sekä Etelä- ja Itä-Euroopassa suhteellisen harvat shariaa kannattavat muslimit kannattavat ankaria rikosoikeudellisia rangaistuksia. Näillä kahdella alueella vain Kirgisiassa yli puolet (54 %) kannattaa rangaistuksia, kuten ruoskimista tai varkaiden käsien leikkaamista. Muualla näillä kahdella alueella 43–28 prosenttia muslimeista kannattaa ruumiillisia rangaistuksia varkauksista ja ryöstöistä.

Kuva: Rangaistus aviorikoksesta

Kymmenessä 20:stä maasta, joissa on riittävästi näytteitä analysoitavaksi, vähintään puolet shariasta maan laiksi kannattavista muslimeista kannattaa myös uskottomien puolisoiden kivittämistä. 18

Suurin tuki kivitykseen löytyy Etelä-Aasiasta ja Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueelta.

Pakistanissa (89 %) ja Afganistanissa (85 %) yli kahdeksan kymmenestä muslimista, jotka haluavat islamin lain maansa viralliseksi laiksi, sanoo, että avionrikkojat pitäisi kivittää, kun taas lähes yhtä monet sanovat samaa palestiinalaisalueilla (84 prosenttia). ) ja Egyptissä (81 %). Enemmistö kannattaa kivittämistä myös uskottomien rangaistuksena Jordaniassa (67 %) ja Irakissa (58 %). Kannatus on kuitenkin huomattavasti alhaisempi Libanonissa (46 %) ja Tunisiassa (44 %), joissa alle puolet shariaa maan virallisena laina kannattavista uskoo, että avionrikkojat tulisi kivittää.

Kaakkois-Aasiassa kuusi kymmenestä Malesian muslimeista pitää kivittämistä sopivana rangaistusna aviorikoksesta. Noin puolet on tätä mieltä Thaimaassa (51 %) ja Indonesiassa (48 %).

Keski-Aasian sekä Etelä- ja Itä-Euroopan muslimit tukevat yleensä vähemmän avionrikkojien kivittämistä. Niistä, jotka kannattavat islamilaista lakia maan virallisena laina, vain Tadžikistanissa noin puolet (51 %) kannattaa tätä rangaistusmuotoa. Muualla näillä kahdella alueella alle neljä kymmenestä kannattaa tämän tyyppistä rangaistusta, mukaan lukien noin neljännes tai vähemmän Etelä- ja Itä-Euroopan maista.

Kuva: Rangaistus toiseen uskoon kääntymisestä

Verrattuna asenteisiin sharia-asioissa kotitalouksissa tai rikollisissa asioissa, tutkimukseen osallistuneiden maiden muslimit kannattavat huomattavasti vähemmän käännynnäisten kuolemanrangaistusta. 19 Siitä huolimatta kuudessa niistä 20 maasta, joissa on riittävästi näytteitä analysoitavaksi, vähintään puolet islamilaisen lain ottamista viralliseksi laiksi kannattavista kannattaa myös luopioiden teloittamista.

Islamin hylkääjien hengen riistämistä tuetaan eniten Egyptissä (86 %) ja Jordaniassa (82 %). Noin kaksi kolmasosaa niistä, jotka haluavat sharia-lain olevan maan laki, kannattaa myös tätä rangaistusta palestiinalaisalueilla (66 %). Muissa tutkituissa Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueen maissa alle puolet on tätä mieltä.

Etelä-Aasian maissa Afganistanissa ja Pakistanissa suuri enemmistö niistä, jotka kannattavat islamilaisen lain tekemistä maan viralliseksi laiksi, hyväksyy myös luopioiden teloituksen (79 % ja 76 %). Kuitenkin Bangladeshissa paljon harvemmat (44 %) jakavat tämän näkemyksen.

Suurin osa Malesian muslimeista (62 %), jotka haluavat nähdä sharian maansa virallisena lakina, kannattaa myös muihin uskontoihin kääntyneiden hengen riistämistä. Mutta harvemmat ottavat tämän aseman naapurivaltioissa Thaimaassa (27 %) ja Indonesiassa (18 %).

Keski-Aasiassa sekä Etelä- ja Itä-Euroopassa vain Tadžikistanissa (22 %) yli viidesosa shariaa maan viralliseksi laiksi haluavista muslimeista suvaitsee myös luopioiden teloituksen. Kannatus muihin uskontoihin kääntyneiden tappamiseen on alle yhden kymmenestä Albaniassa (8 %) ja Kazakstanissa (4 %).

Kuva: Näkemyksiä voimassa olevista laeista ja niiden suhteesta shariaan

Monet muslimit sanovat, että heidän maansa lait eivät noudata shariaa tai islamilaista lakia. Ainakin puolet on tätä mieltä 11:ssä niistä 20 maasta, joissa kysymys esitettiin. Samaan aikaan kuudessa maassa vähintään puolet muslimeista uskoo, että heidän kansalliset lakinsa noudattavat tiukasti shariaa.

Etelä- ja Itä-Euroopan sekä Keski-Aasian muslimit sanovat todennäköisimmin, että heidän lakinsa eivät noudata tarkasti islamilaista lakia. Suurin osa muslimeista Bosnia ja Hertsegovinassa (68 %), Venäjällä (61 %) ja Kosovossa (59 %) on tätä mieltä. Noin neljä kymmenestä Albanian muslimeista (43 %) sanoo myös, että heidän maansa eivät noudata shariaa tarkasti, ja noin puolet (48 %) on epävarma.

Keski-Aasiassa ainakin puolet muslimeista Kazakstanissa (72 %), Azerbaidžanissa (69 %) ja Kirgisianissa (54 %) sanoo, että heidän lainsa eivät noudata shariaa tarkasti. Tadžikistanissa sitä vastoin 51 % sanoo, että maansa lait noudattavat shariaa.

Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueella muslimien arviot tästä kysymyksestä ovat hyvin erilaisia. Libanonin muslimit (79 %) sanovat todennäköisimmin, että heidän maansa lait eivät noudata tarkasti islamilaista lakia. Ainakin puolet palestiinalaisalueiden (59 %), Jordanian (57 %), Egyptin (56 %) ja Tunisian (56 %) muslimeista sanoo samaa. Harvempi muslimi on samaa mieltä Irakissa (37 %) ja Marokossa (26 %).

Niissä kahdessa Kaakkois-Aasian maassa, joissa kysymys esitettiin, vähintään puolet muslimeista sanoo, että heidän maansa lait noudattavat shariaa. Useimmat Malesian muslimit sanovat, että heidän lakinsa noudattavat shariaa 58–29 prosentin marginaalilla; Indonesiassa marginaali on 54–42 prosenttia.

Kuva

Afganistanin muslimit erottuvat suuresta prosenttiosuudesta (88 %), joka sanoo, että heidän lakinsa noudattavat tiiviisti shariaa. Harvemmat muslimit muissa Etelä-Aasiassa tutkituissa maissa uskovat, että heidän lakinsa noudattavat shariaa (48 % Bangladeshissa ja 41 % Pakistanissa).

Tutkituissa maissa monet muslimit, jotka sanovat, että heidän lakinsa eivät noudata shariaa, uskovat tämän olevan huono asia. Etelä-Aasian muslimit ilmaisevat tämän tunteen erityisen todennäköisesti, mukaan lukien ainakin kahdeksan kymmenestä Pakistanissa (91 %), Afganistanissa (84 %) ja Bangladeshissa (83 %). Myös Kaakkois-Aasiassa ja Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueella muslimit, jotka uskovat maansa lakien poikkeavan shariasta, sanovat, että tämä on huono asia. Vähintään kuusi kymmenestä palestiinalaisalueilla (83 %), Marokossa (76 %), Irakissa (71 %), Jordaniassa (69 %), Egyptissä (67 %), Malesiassa (65 %) ja Indonesiassa (65 %). ) pidä tätä näkemystä. Hieman harvemmat muslimit Tunisiassa (54 %) sanovat saman.

Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueella Libanon on ainoa maa, jossa mielipiteet asiasta jakautuvat tiukasti. Niistä libanonilaisista muslimeista, jotka sanovat, että heidän lakinsa eivät noudata shariaa tarkasti, 41 prosenttia pitää tätä hyvänä asiana, kun taas 38 prosenttia pitää sen huonona asiana ja 21 prosentilla ei ole varmaa mielipidettä.

Etelä- ja Itä-Euroopan sekä Keski-Aasian muslimit sanovat harvemmin, että on huono asia, että heidän maansa lait eivät noudata shariaa. Muslimeista, jotka uskovat maansa lait eivät noudata shariaa, alle kolmannes useimmissa näillä alueilla tutkituista maista pitää tätä huonona asiana, kun taas monet sanovat, että se ei ole hyvä tai huono, tai eivät ilmaise mielipidettä. Poikkeuksia ovat Venäjä ja Kirgisia, joissa lähes puolet (kumpikin 47 prosenttia) pitää huonona asiana, että heidän maansa lait eivät noudata tarkasti islamilaista lakia.

Alaviitteet:

14 Saharan eteläpuolisen Afrikan muslimien shariaa koskevien näkemysten analysointia varten katso Pew Research Centerin huhtikuun 2010 raportti " Tolerance and Tension: Islam and Christianity in Sub-Saharan Africa ". (palaa tekstiin)

15 Thaimaassa vastaajilta kysyttiin, pitäisikö shariasta tehdä virallinen laki maan muslimivaltaisilla alueilla. (palaa tekstiin)

16 Katso Koraani 4:22-4; 65:1-6; 4:11-2. Katso myös Hourani, Albert. 1991. "Arabikansojen historia". Harvard University Press, sivu 65. (palaa tekstiin)

17 Tietyt hadithit tarkentavat, että jotkin rikokset, mukaan lukien varkaudet, ansaitsevat ruumiillisen rangaistuksen, kuten ruoskimisen tai käsien leikkaamisen. Katso Sahih al-Bukhari 81:771, 81:778 ja 81:780. (palaa tekstiin)

18 Tietyt hadithit määräävät kivittämisen sopivaksi rangaistukseksi aviorikoksesta. Katso Sahih al-Muslim 17:4192 ja 17:4198. (palaa tekstiin)

19 Tietyt hadithit joko ilmoittavat tai antavat ymmärtää, että luopumuksen tai toiseen uskoon kääntymisen rangaistus on kuolema. Katso Sahih al-Bukhari 52:260 ja 83:37. (palaa tekstiin)
« Viimeksi muokattu: 12.10.2023, 11:39:00 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri ei ole yhteiseloa vaan kulttuurien sotaa.
— Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.
— Hiilineutraalisuus ei ole vetotekijä vaan hirttosilmukka.
— Turvallisesta maasta tuleva tp-hakija on pummi.
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa.
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 189
 • Liked: 91590
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #246 : 12.10.2023, 13:56:28 »

Konekäännös: Israel on vasta ensimmäinen kohde, varoittaa Hamasin komentaja
Mahmoud al-Zahar:

Lainaus käyttäjältä: Mahmoud al-Zahar
"Koko planeetta tulee olemaan lakimme alaisuudessa; juutalaisia ​​tai kristittyjä pettureita ei enää ole."

"Uskomme siihen, mitä profeettamme Muhammed sanoi: "Allah veti maailman ääriä lähelle toisiaan minun tähteni, ja olen nähnyt sen itä- ja länsipäät. Kansani herruutta saavuttaisi ne päät, jotka on vedetty lähelleni", Zahar sanoi videolla, joka julkaistiin MEMRI TV:ssä joulukuussa 2022.

"Koko 510 miljoonaa neliökilometriä planeetta Maata tulee [järjestelmän] alle, jossa ei ole epäoikeudenmukaisuutta, ei sortoa, ei sionismia, ei petollista kristinuskoa eikä murhia ja rikoksia, kuten palestiinalaisia ​​ja arabeja vastaan. kaikki arabimaat, Libanon, Syyria, Irak ja muut maat", hän sanoi.

Samaan aikaan länsi jatkaa maidemme tulvimista terroristeilla ja heidän kannattajillaan!

Lainaus
😎 C 😎 @colsiegirl

I used to laugh at this kind of crap but with millions of Muslims entering Europe every year that guy may get his wish.

Lainaus
Angela Van Der Pluym @anjewla90

Never laugh. 1.9 billion Muslims. Over 500 millions actually faithfully follow the Quran. That’s more than 1 for every single American

Lainaus
Patriot @EytanUSA

When the enemy tells you their objective, and that objective includes your annihilation, you must listen to them. I was born in Israel, so I have always been well aware of this, but When are Christians gonna get it?

Lainaus
"How dreadful are the curses which Mohammedanism lays on its votaries! Besides the fanatical frenzy, which is as dangerous in a man as hydrophobia in a dog, there is this fearful fatalistic apathy. The effects are apparent in many countries, improvident habits, slovenly systems of agriculture, sluggish methods of commerce, and insecurity of property exist wherever the followers of the Prophet rule or live...

...Individual Muslims may show splendid qualities, but the influence of the religion paralyses the social development of those who follow it. No stronger retrograde force exists in the world. Far from being moribund, Mohammedanism is a militant and proselytizing faith. It has already spread throughout Central Africa, raising fearless warriors at every step; and were it not that Christianity is sheltered in the strong arms of science, the science against which it had vainly struggled, the civilization of modern Europe might fall, as fell the civilization of ancient Rome."

- Winston Churchill
« Viimeksi muokattu: 12.10.2023, 14:09:49 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri ei ole yhteiseloa vaan kulttuurien sotaa.
— Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.
— Hiilineutraalisuus ei ole vetotekijä vaan hirttosilmukka.
— Turvallisesta maasta tuleva tp-hakija on pummi.
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa.
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 189
 • Liked: 91590
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #247 : 12.10.2023, 15:09:47 »
Mitä tänään koulussa opit?
— Monikulttuuri ei ole yhteiseloa vaan kulttuurien sotaa.
— Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.
— Hiilineutraalisuus ei ole vetotekijä vaan hirttosilmukka.
— Turvallisesta maasta tuleva tp-hakija on pummi.
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa.
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 189
 • Liked: 91590
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #248 : 13.10.2023, 00:16:28 »
— Monikulttuuri ei ole yhteiseloa vaan kulttuurien sotaa.
— Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.
— Hiilineutraalisuus ei ole vetotekijä vaan hirttosilmukka.
— Turvallisesta maasta tuleva tp-hakija on pummi.
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa.
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 189
 • Liked: 91590
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #249 : 13.10.2023, 00:18:12 »
— Monikulttuuri ei ole yhteiseloa vaan kulttuurien sotaa.
— Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.
— Hiilineutraalisuus ei ole vetotekijä vaan hirttosilmukka.
— Turvallisesta maasta tuleva tp-hakija on pummi.
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa.
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 071
 • Liked: 132025
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #250 : 27.10.2023, 12:02:19 »
Yle: ”Tämä on vasta alkua” – tutkijan mukaan terrorismin uhka palasi osaksi eurooppalaisten arkea 27.10.2023

Yle ja terrorismi. Sitten vaan veikkauksia, millaisella aasinsillalla muslimien terrorismi ja väkivalta liitetään "äärioikeistoon".

Lainaus käyttäjältä: Yle
Terrorin uhka palasi yhdessä yössä osaksi eurooppalaisten arkea, kun äärijärjestö Hamas iski Gazasta Israeliin ja Israel alkoi kostona tuhota Hamasia. Näin toteavat Ylen haastattelemat asiantuntijat.

Euroopassa iskuja ovat tehneet ja tulevat tekemään yksittäiset tekijät.

– Tulemme näkemään vastaavia iskuja kuin viime vuosien veitsi-iskut tai autoiskut. Yksinkertaisia, improvisoituja iskuja, ennakoi turvallisuuden professori Peter Neumann Lontoon King’s Collegesta.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Euroopassa on ollut parin viime viikon aikana useita iskuja juutalaisia ja synagogia vastaan. Neumann sanoo, että näitä tullaan näkemään lisää.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Pariisissa, Brysselissä, Nizzassa ja Berliinissä viime vuosikymmenellä tapahtuneet iskut jättivät moniin eurooppalaisiin muistijäljen, ja nyt nuo muistot voivat palata mieliin.

Koronan aikana terrori-iskuja ei juuri tapahtunut. Matkustelu oli vaikeaa, eikä suuria väkijoukkoja ollut koolla. Pieniä veitsi-iskuja oli Euroopassa silloinkin.

Terrorismi ja terroristit eivät tässä välissä kuitenkaan kadonneet mihinkään, tutkijat muistuttavat.

– Jihadistiset terroristiverkostot tulivat tänne 2000-luvulla, ja ne jäivät pysyväksi ilmiöksi, sanoo Tarja Mankkinen.

Mankkinen on EU-komissiossa radikalisaation ehkäisyn yksikössä projektipäällikkönä.

Suomessa viime viikkojen pienet iskut eivät ole juuri nousseet uutisiin. Siksi suomalaisten kuva voi olla väärä.

– Käsitykseni on, että Suomessa on alettu uskoa siihen, että terrorismin uhkaa ei enää ole, sanoo Tarja Mankkinen.

Siis islamistisen terrorismin uhkaa. Äärioikeistolaisen terrorismin uhkaa on kyllä pidetty näkyvästi yllä vaikka sitten vetoamalla yhä uudestaan ja uudestaan Norjan Utöyan (2011) ja Uuden-Seelannin Christchurchin (2019) yksittäistapauksiin, kun viimeisen 15 vuoden aikana maailmalla on tehty kymmeniä tuhansia islamistisia terrori-iskuja.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Viime viikkojen iskuja yhdistää se, että tekijät ovat jihadisteja eli ääri-islamisteja.

Tässä muutamia esimerkkejä: Ranskan Arrasissa koulun entinen oppilas haavoitti useita ja tappoi opettajan 13. lokakuuta. Oppilas oli radikalisoitunut islamisti ja poliisin seurannassa.

Belgiassa Isis-terroristi tappoi kaksi ruotsalaista jalkapalloturistia ja haavoitti kolmatta 16. lokakuuta.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Saksassa, Ranskassa ja Belgiassa on ollut kymmeniä pommiuhkia kouluissa, lentokentillä ja esimerkiksi Saksan yleisradioyhtiö ZDF:ssä. Berliinissä iskettiin polttopulloilla synagogaan.

Tapaukset ovat saaneet alkunsa suoraan tai epäsuorasti Lähi-idän tilanteesta.

Euroopan kaupungeissa on myös nähty suuria mielenosoituksia, joiden yhteydessä on nähty polttopulloiskuja. Liikkeellä ovat ne, jotka ovat provosoituneet Gazan tilanteesta: jihadisteja, muita muslimiyhteisöjä sekä äärivasemmistoa, joka pitää Israelia vihollisenaan, Neumann luettelee.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Äärioikeisto ei toistaiseksi ole ollut mukana Lähi-idän tapahtumien innostamissa iskuissa. Mutta tutkijat epäilevät, että kun riittävästi jihadisteja on liikkeellä, äärioikeisto nostaa päätään.

– Silloin Euroopan yhteiskuntien poliittisesta keskustelusta voi tulla nykyistäkin rumempaa.

Saatiinhan se "äärioikeisto" lopulta mukaan. Muslimit ja äärivasemmisto käyttävät Euroopan kaduilla väkivaltaa, ja "äärioikeisto" saattaa tehdä poliittisesta keskustelusta rumempaa. Hyi molempia!
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 658
 • Liked: 4745
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #251 : 27.10.2023, 14:49:59 »
Eli kun ääri-islamistit aloittavat terrorihommelit ja porukkaa kuolee iskuissa jne. niin vasta sitten hommasta tulee rumaa, kun äärioikeisto tekee jotain... Ilmeisesti "nostaa päätään" eli ilmaisee marginaalisen olemassaolonsa. Sitten vasta on kamalaa vaikkeivät tekisi muuta kuin kainalotuulettavat. Allahiin fanaattisesti suhtautuvien murhaiskut ovat vaan "tavallista" menoa.
Muuten, islamistien ja äärioikeiston uhan määrää voi ihan kukin miettiä tykönänsä, että kuinkahan paljon kumpaakin sakkia on Euroopassa? Aivan!
« Viimeksi muokattu: 27.10.2023, 15:02:23 kirjoittanut Caucasian »

Torspo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 836
 • Liked: 3436
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #252 : 27.10.2023, 15:17:11 »

Lainaus käyttäjältä: Yle
Äärioikeisto ei toistaiseksi ole ollut mukana Lähi-idän tapahtumien innostamissa iskuissa. Mutta tutkijat epäilevät, että kun riittävästi jihadisteja on liikkeellä, äärioikeisto nostaa päätään.

– Silloin Euroopan yhteiskuntien poliittisesta keskustelusta voi tulla nykyistäkin rumempaa.

Saatiinhan se "äärioikeisto" lopulta mukaan. Muslimit ja äärivasemmisto käyttävät Euroopan kaduilla väkivaltaa, ja "äärioikeisto" saattaa tehdä poliittisesta keskustelusta rumempaa. Hyi molempia!
Toimittaja unohtaa mainita, että äärioikeisto on paikallisten tyyppien hommia, heitä ei voi karkoittaa minnekään. Jihadistit eivät ole kotoperäinen luonnonvoima, mille ei voi yksinkertaisesti tehdä mitään. Osan jihadisteista voi karkoittaa maasta riehumaan kotimaissaan ja ääri-islamitoiminnan voi luokitella järjestäytyneeksi rikollisuudeksi.

Miksei näin toimita? Toimintatapaa muuttamalla vallassa olleet persujen demonisoijat joutuisivat naurunalaisiksi virheineen. "Emme tienneet", "Kotouttamiseen lisää rahaa", "Muukalaisvastaisuus on ongelma", .... Loputon lista selityksiä.

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 658
 • Liked: 4745
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #253 : 27.10.2023, 15:47:44 »
^ Kyllä jonkinlainen muutos on ollut meneillään, että niitä toisenlaisiakin ääniä on hieman alkanut kuulumaan, mutta valitettavasti vielä aivan liian vähän. Yksi positiivinen muutos on muuten se ettei esim. Hämeen-Anttilaa ole kuskattu studioon kertomaan ettei islam edusta islamia.
Negatiivista on, että asioista ei puhuta niiden oikeilla nimillä. Jostain syystä Hamasia esim. ei edelleenkään kutsuta terroristijärjestöksi vaan äärijärjestöksi, että mikä siinä on niin vaikeaa??? EU on ihan virallisesti luokitellut sen aikoja sitten terrorijärjestöksi.
« Viimeksi muokattu: 27.10.2023, 15:53:23 kirjoittanut Caucasian »

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 189
 • Liked: 91590
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #254 : 04.12.2023, 20:45:01 »
Lainaus
MOT Koraaninpolttajat (28 min)
https://areena.yle.fi/1-63858284

Koraaninpolttamiset ovat aiheuttaneet raivoa Ruotsia vastaan muslimimaailmassa. Ruotsissa terrorin uhka on noussut, ja Venäjä on pyrkinyt lietsomaan jännitteitä Suomessakin. Ohjelma perustuu osin Ruotsin TV:n reportaasiin.

Sataprosenttista islamlutkutusta alkaen jo selostajan soundista, jollaista yleensä käytetään sotarikollisten toimien kuvauksessa.
— Monikulttuuri ei ole yhteiseloa vaan kulttuurien sotaa.
— Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.
— Hiilineutraalisuus ei ole vetotekijä vaan hirttosilmukka.
— Turvallisesta maasta tuleva tp-hakija on pummi.
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa.
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen

Karjala

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 328
 • Liked: 710
 • Hangosta Petsamoon
  • 🇫🇮 Maamme väestö
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #255 : 10.03.2024, 17:30:39 »
Tänään alkaa joillakin ihmisillä ramadan ja se tarkoittaa kaikille muille normaalia enemmän islamilaisia terrori-iskuja eli jihadia.
Muslimeille se tarkoittaa suurempia ruoka ja sähkölaskuja kun syödään normaalia enemmän ja valvotaan ja juhlitaan enemmän.

Yle seuraamassa tiukasti tapahtumia, tosin kaikista olennaiset osat meille ei-muslimeille kuffareille jätetään tyystin kertomatta:

Lainaus
Muslimien paastokuukausi ramadan näkyy yrityksissä ja ravintoloissa myös Suomessa
Muslimien paaston vaikutukset on huomattu Helsingin seudulla esimerkiksi ravintolassa, kampaamossa ja ruokakaupassa.
🔗 https://yle.fi/a/74-20078161

Huomio myös että jos käytät busseja seuraavan kuukauden aikana ja bussikuski ei syö eikä juo kahdentoista tunnin aikana, hän voi olla huonovointinen ja/tai sekava. Myös hermot voi olla kireellä kun ei ole juotu olenkaan.

Lisää ramadanista voi lukea täältä: 🔗 https://wikiislam.net/wiki/Sawm_(Fasting)

Terrori-iskujen seurantasivu: 🔗 https://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks.aspx?Yr=Last30

Ja lopuksi viime vuoden tulokset:

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 023
 • Liked: 50359
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #256 : 11.03.2024, 10:00:09 »
Höpölöpö noiden ”paaston” kanssa. Itse pätkäpaastoan jo neljättä vuotta putkeen, olen siis syömättä 14-16 tuntia vuorokaudessa joka ikinen vuorokausi, enkä räjähtele ja räyhää hermot kireällä, jos en kyllä myöskään yöllä mässää enkä juhli.

Muslimit ovat epäkelpoa porukkaa, kun ei kellon ympäri selvitä syömättä juomatta ilman, että pitää terrorisoida ja räjäytellä.

Ylen uutisissa eilen gazalaisnainen valitti, että kun tämä ”paastokuukausi” heillä nyt alkaa, niin tänä vuonna pöydät eivät notku ruokaa kuten yleensä ramadanina. Näillä on niin vääristynyt oppi ja asenne kaikessa, jopa paasto on näille syömistä. Ja tietysti justiinsakin kohtuutonta yösyömistä.
« Viimeksi muokattu: 11.03.2024, 10:05:02 kirjoittanut Emo »

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 189
 • Liked: 91590
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #257 : 11.03.2024, 10:31:58 »
^Islam on lapsellisine paastosääntöineen 3-vuotiaan Aku Ankan ajattelun tasolle jäänyt poikkeama ihmiskunnan pitkässä historiassa.
— Monikulttuuri ei ole yhteiseloa vaan kulttuurien sotaa.
— Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.
— Hiilineutraalisuus ei ole vetotekijä vaan hirttosilmukka.
— Turvallisesta maasta tuleva tp-hakija on pummi.
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa.
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen

Karjala

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 328
 • Liked: 710
 • Hangosta Petsamoon
  • 🇫🇮 Maamme väestö
Vs: Islam ja terrorismi
« Vastaus #258 : 12.04.2024, 08:45:00 »
Kaikkien rakastama ramadan on taas ohi ja saraseenit voittivat taas jälleen tämän vuoden mestaruuden. Muut jäivät nollille ja vielä suuremmalla erolla kun viime vuonna (katso liite 3 viestiä ylempänä).

Tagit: terrorismi jihad islam