UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Teemu Torssonen Jyväskylän valtuustossa ja kaupunginhallituksessa  (Luettu 89538 kertaa)

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 784
 • Liked: 6840
 • Kuka ullattui? Mina en.
^^^^ Saattoi Katajan kunnostautuminen keventää osaltaan Juvosen kytkinjalkaa, että Juvonen nosti kytkintä hetkeksi kun Persuilla oli hajoamishässäkkänsä?
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

guest14935

 • Vieras
Ilmeisesti vaalipiällikkö Il Direttorella on mopo keulinut aiemminkin:

Kansanedustaja äänesti tasa-arvoisen avioliiton puolesta – sai porttikiellon perussuomalaisten tilaisuuksiin
Perussuomalaisten Keski-Suomen piirin vaalipäällikkö kutsuu kansanedustaja Arja Juvosta "puolueen hajoittajaksi".

Näyttää siltä, että vaaleissa kansan luottamusta saaneet jäsenet ovat kevyttä kauraa palkatulle puolueen työntekijälle.
Tuossa olisi varmaankin syytä selvittää minkä tällä kertaa sanoo syyksi, puoluehan voi vaikka erottaa koko paikallisjärjestön ja luoda uuden niin halutessaan, siis mikäli syytä niin tehdä olisi.

Tämä ei nyt normaalitilanteessa olisi kovinkaan merkityksellistä vaan kun maa ei ole millään tapaa normaalitilanteessa vaan valloitus tai kansanvaihto on käynnissä.
Pt-mediasta, eilinen uutinen, sinänsä asiaan liittymätön mutta arviolta 10v päästä täälläkin myös pikkukunnissa, isommissa toki jo nyt yleistä:
https://pt-media.org/2018/10/12/viikonloppuna-toinenkin-jallivaaran-tapainen-teko/
Lainaus
Jällivaarassa on ollut jo pitkään hyvin omituinen, mutta yleinen trendi. Nimittäin uusruotsalaiset kyttäävät humalaisia naisia ravintoloiden ulkopuolella ja yrittävät esimerkiksi siepata heitä autoon.
Samanlaisia tapahtumia on tapahtunut viikon sisällä toinenkin. Växjössä lauantaiyönä sattunut raiskauksen yritys jäi yritykseksi. Kaksi uusruotsalaista 26- ja 28-vuotiaat nuorukaiset olivat autolla liikkeellä. 22-vuotias nainen oli väärässä paikassa väärään aikaan kun nuorukaiset kaappasivat naisen autoonsa.
Ei sillä etteikö täälläkin sattuisi, toissapäiväinen uutinen tuomiosta.
https://www.ksml.fi/kotimaa/Mies-raiskasi-tyt%C3%B6n-autossa-%C3%84%C3%A4nekoskella-kolme-vuotta-vankeutta/1268894
Itse uutinen sekä linkki jossa kuvia herrasmiehestä kotimaa - osiossa https://hommaforum.org/index.php/topic,514.msg2950065.html#msg2950065

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 362
 • Liked: 4405
Olisiko vaalipäällikkö tarpeen viedä vierailulle vokkiin tai vaikka katselemaan jotain Jyväskylän lähiöistä tai paikallisliikenteen lähtölaitureita (ei aamupäivällä) Forumin eteen.

Kyllä vaalipäällikkö on näistä tietoinen. Vuoden 2017 vaalikoneesta:
Lainaus
Vaalilupaukseni
1. Turvapaikkaturisti syö sinunkin pöydässä! Meillä ei ole varaa maksaa miljardia euroa näiden elättämiseen. Tällaiset nopeasti ulos maasta.

Lainaus
Mitä asioita haluat edistää tai ajaa tulevalla vaalikaudella?
-Turvapaikkaturismi
Turvapaikkaturisti syö sinunkin pöydässä! Meillä ei ole varaa maksaa miljardia euroa näiden elättämiseen. Vain harva Suomeen saapunut on todellinen pakolainen. Muut nopeasti ulos maasta.
https://vaalikone.yle.fi/kuntavaalit2017/jamsa/ehdokkaat/23277
« Viimeksi muokattu: 13.10.2018, 11:12:32 kirjoittanut Riukulehto »
"Terveisiä köyhänperältä. Iltalehdet julistaa tänään, että olen Suomen köyhin kansanedustaja. Rakastan tätä titteliä. Kenenkään ei siis nyt ole syytä olla kateellinen." Mauri Peltokangas Facebookissa 4.11.2019.

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 495
 • Liked: 7261
 • plays well with others
Kommentit näyttävät olevan luettavissa:

https://www.ksml.fi/kotimaa/Eduskuntavaaleista-torpattu-Teemu-Torssonen-Perussuomalaisissa-on-tahoja-jotka-haluavat-nitist%C3%A4%C3%A4-kansallismielisi%C3%A4-toimijoita/1268875#comments
Lainaus
TieTie 1pv

Tuo on kyllä aika ihmetyttävää, että piirin puheenjohtaja, 1. varapuheenjohtaja, 2. varapuheeenjohtaja, 3. varapuheenjohtaja ja piirisihteeri ovat kaikki ehdokkaina.

Näyttää siltä että pikku porukka on junaillut itselleen paikat ehdokkaina ja tässä prosessissa on sitten jyrätty paljon kuntavaaleissa ääniä saanut Torssonen.
...........................................

Unto Pynnönen 1pv

Minä olen itse puolueettomana kansalaisaktivistina sitä mieltä, että Teemu Torssosen saama äänimäärä eduskuntavaaleissa olisi erittäin tärkeä lisä Keski-Suomessa perussuomalaisille. Siksi, jotta puolue säilyttäisi kansanedustajapaikkansa Keski-Suomessa. Omasta mielestäni ja myös saamastani runsaasta kansalaispalautteesta johtuen Keski-Suomen perussuomalaisten pitäisi nimetä Teemu Torssonen eduskuntavaaliehdokkaaksi Keski-Suomessa. On hyvä muistaa tässäkin asiassa, että politiikka on joukkuepelä ja kaikkien olisi siinä hyvä puhaltaa yhteen hiileen mahdollisimman hyvän optimaallisen tuloksen saavuttamiseksi vaaleissa.
........................................

Ärrä 18t
Pekka Kataja on säädellyt ennenkin ehdokaslistoja !

Kannattaa lukea loputkin. Tällä hetkellä 54 kommenttia, käytännössä kaikki Torssosen puolella.

edit: Teemun twitterissä linkki, josta koko juttu luettavissa:

« Viimeksi muokattu: 13.10.2018, 12:47:00 kirjoittanut Lasse »
NOVUS ORDO HOMMARUM
par tous les moyens nécessaires

Sibis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 760
 • Liked: 1119
 • Multikultturistit (Mulkut) tuhoavat Suomen!
Joku väitti, että "ei sota yhtä miestä kaipaa".

Minusta Torssonen, jos kuka, tulee olla vaaliehdokas!
(muuten vaikuttais siltä, että kustaan omiin muroihin jolloin "hävitään tää peli" :facepalm:)
Paasikivi aikoinaan sai aiheen sanoa, että olemme ulkopoliittisesti hyvin lahjatonta kansaa.

Teemu Torssonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 481
 • Liked: 988
  • teemutorssonen.com
”Mediarallista”.

Keväällä impulsiivinen ratkaisu olisi ollut aloittaa kohtaamastamme vääryydestä huutelu julkisuuteen. Näin en kuitenkaan halunnut tehdä, koska se ei olisi ollut useassakaan mielessä järkevää, mm. puolueen edun kannalta huono asia.

08.10.2018 julkaistussa Keskisuomalaisen jutussa oli kuitenkin virheellistä ja vääristeltyä tietoa liittyen ehdokkuuden ”juridiikkaan”, äänestystuloksen "murskalukuihin" ja kentän mielipiteisiin. Näihin väitteisiin oli pakko reagoida. Kirjoitin tästä eilen Facebookissa:


Lainaus
Liittyen tämän päivän Keskisuomalaisen uutiseen. Tästä koko asiasta minun on hankala kirjoittaa, koska puolueen etua on ajateltava merkittävänä tekijänä.

Kun kuitenkin julkisuuteen höpistiin virheellistä ja valheellista tietoa liittyen ehdokkuuteeni, äänestystuloksiin sekä kentän näkemyksiin niin pakkohan sellainen on korjata.

Ehdokkuuteni on tietysti edelleenkin mahdollinen ja kentällä on vahva kannatus minun ehdokkuudelleni.

Kuten kommentoin tiedotteessa, mielestäni on tärkeää, että jokainen ehdokas tuo listalle sellaisia ääniä, joita kukaan muu listalla oleva ei voi tuoda. Näin ehdokasasettelu muodostuu mahdollisimman monipuoliseksi. Näin maalaisjärjellä ajateltuna luulisi, että kuntavaaleissa saadulla hyvällä äänimäärällä olisi edes jotain merkitystä, kun piiri päättää ehdokkuuksista.

Toivon ja uskon että eiköhän järki lopulta voita tässä asiassa.

Haluaisin vain rauhassa muiden kanssa jatkaa työtä äänestäjiemme, puolueemme ja Suomen kansan puolesta ilman turhia kieroiluja ja hiekkalaatikkoleikkejä. Tämä olisi myös puolueen etu. Tämän enempää en lähde oikeastaan nyt haluaisi asiaa julkisesti ruotia, koska asia on kesken.

Toivottavasti asia ratkeaa ja tähän ei tarvitsekaan enää palata, vaan epärehellinen, oikeudenmukaisuuden ja tasapuolisuuden vastainen toiminta saadaan korjattua ja selvitettyä.

Tämä ainakin olisi kaikkien etu.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2215607035355025&id=100007172497167

Toisin sanoen minä tai tukiryhmäni ei ole aloittanut ”mediarallia”, vaan asia lähti asian julkisen puimisen mielessä käyntiin tuon 08.10. olleen Keskisuomalaisen jutun jälkeen. Ja nytkin suhteellisen  maltillisesti.

Tämä nykyinen julkisuus asiasta on pajupillin vaimeaa pilinää verrattuna siihen heavy metal-konserttiin jos koko kuvio olisi esillä mediassa…

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 969
 • Liked: 7059
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
”Mediarallista”.

Toisin sanoen minä tai tukiryhmäni ei ole aloittanut ”mediarallia”, vaan asia lähti asian julkisen puimisen mielessä käyntiin tuon 08.10. olleen Keskisuomalaisen jutun jälkeen. Ja nytkin suhteellisen  maltillisesti.

Kohta mua alkaa v1tuttamaan ja sävy muuttuu sen verran, että lie parempi hakeutua Nortusen kaveriksi jäähdyttelemään.

Mediaralli alkoi tasan tästä jutusta, jossa sinuakin haastateltiin.

https://www.ksml.fi/kotimaa/Jyv%C3%A4skyl%C3%A4n-kaupunginvaltuutettu-Teemu-Torssonen-ehdolla-eduskuntaan/1265341#comments

Kaikki väännöt olivat silloin jo takana, ja laskitte sen varaan, että saatte perään ulos jutun, että et kelpaakaan.

https://www.ksml.fi/kotimaa/Perussuomalaisten-piirikokous-torppasi-Teemu-Torssosen-eduskuntavaaliehdokkuuden/1266925

Kun savolainen puhuu, niin vastuu siirtyy kuulijalle, vai miten se nyt meni.
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 495
 • Liked: 7261
 • plays well with others
Kohta mua alkaa v1tuttamaan ja sävy muuttuu sen verran, että lie parempi hakeutua Nortusen kaveriksi jäähdyttelemään.

Minä olen Helsingin vaalipiiristä, forumilla ja muualla kannattanut ja äänestänyt Mika Raatikaista, eikä ole lähelläkään alkaa vituttaa, mutta ihmettelen kyseisiä ehdokasasettelukuvioita. Lasse Nortusen ek-vaalikampanjaan sijoitin pikkusumman 2011, mutta muuten minulla ei ole kytkentöjä sinnepäin.

Pitääkö nyt sitten paikkansa, kuten Pekka Kataja ymmärtääkseni ilmoitti, että kerran piirikokouksen hylkäämää ei voida ottaa enää listalle?
Lainaus
Perussuomalaisten Keski-Suomen piirin vaalipäällikkö Pekka Kataja kuitenkin ilmoitti (KSML 8.10.), että ehdokkuus ei ole mahdollinen, koska piirikokous on sen kerran evännyt.

Lainaus
Jyväskylässä kaupunginvaltuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä toimivan Torssosen mahdollista ehdokkuutta pohdittiin piirin päättävissä elimissä ensimmäisen kerran jo huhtikuussa. Silloin piirikokous käsitteli kuuden henkilön ehdokkuutta. Heistä viisi nimettiin ehdolle ilman äänestystä, mutta Torssosen ehdokkuudesta äänestettiin.

Miten päätetetään, äänestetäänkö kokouksessa ehdokkaasta, vai nimitetäänkö ilman äänestystä?

Der Wahlführer Kataja bestimmen?
NOVUS ORDO HOMMARUM
par tous les moyens nécessaires

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 562
 • Liked: 21735
 • Vastuullinen media koulutuksessa
En tunne Torssosta enkä muitakaan Keski-Suomen asiasta päättäneitä persuja. Vahva epäilys kuitenkin on ettei tässä ole kysymyksessä poliittiset erimielisyydet vaan yksinkertaisesti henkilökemiat eivät kohtaa.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Teemu Torssonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 481
 • Liked: 988
  • teemutorssonen.com
@Punaniska  käy jäähdyttelemässä ja ehkä sen jälkeen ei kaikkea tarvitse vääntää negatiiviseksi tai heitellä mitään provoja.

Meinasin edelliseen viestiini lisätä tuosta 04.10. lehtijutusta, mutta en kovin pitkää viestiä halunnut tehdä. Jokainen varmaan ymmrtää eron 04.10 olleen lehtijutun ja myöhemmän julkisuuden välillä.

04.10 lehtijuttu oli vain ilmoitus ehdokkuuden hakemisesta, joka on ihan normaalia tiedottamista, ei "mediarallin" käynnistämistä tai sisäisten ongelmien puimista julkisuudessa.

Mitään kontaktia 04.10 lehtijuttuun liittyen Keskisuomalaiselta ei tullut, vaan lehden juttu perustui tukiryhmän lähettämään tiedotteeseen:

Lainaus
4.10.2018 JYVÄSKYLÄ Julkaisuvapaa heti

Teemu Torssonen Jyväskylästä tavoittelee Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkuutta

Jyväskylän kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen ja maakuntavaltuutettu Teemu Torssonen, 37, tavoittelee eduskuntavaaliehdokkuutta Perussuomalaisten Keski-Suomen ehdokaslistalta. Jyväskylän Perussuomalaiset esittää Torssosta yksimielisesti eduskuntavaaliehdokkaaksi Keski-Suomen vaalipiiriin. Yhdistys päätti asiasta kokouksessaan viime sunnuntaina 30.9.

”Olen saanut paljon positiivista palautetta, kehotuksia ja kannustusta kentältä liittyen eduskuntavaaliehdokkuuteen. Olen valmis lähtemään mukaan parantamaan Suomen tilannetta sekä olemaan kehittävä, yhteistyökykyinen ja toiminnallinen voima perussuomalaisissa”

Torssonen on opiskellut Jyväskylän yliopistossa kauppatieteitä pääaineena johtaminen sekä yhteiskuntatieteitä pääaineena filosofia. Torssosella on myös sähköasentajan koulutus. Torssonen nostaa vaalikampanjansa kärkiteemoiksi maahanmuuton ja turvallisuuden, työn ja yrittämisen sekä lasten ja nuorten asiat:

”Meillä ei ole enää montaa hallituskautta aikaa hukattavaksi. Jos emme toimi nyt, joudumme samaan tilanteeseen epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan suhteen kuin mitä Ruotsi on tällä hetkellä. Tämän lisäksi turvattomuus, työelämän haasteet, pahoinvointi, syrjäytyminen ja oman kansan hylkääminen ovat Suomessa lisääntymään päin.

Nyt perussuomalaisissa tarvitaan henkilöitä, joilla on takana aate ja selvä visio Suomen tulevaisuuden tilasta. Tarvitaan henkilöitä, joilla on rohkeus sekä aito halu tehdä asiat paremmin kansakuntamme eduksi.”


Torssosella on vahvana teemana myös luonto ja eläimet hänen toimiessaan Kansallismieliset eläin- ja luonnonsuojelijat ry:n puheenjohtajana:

”On isänmaallisen henkilön velvollisuus pitää huolta kotimaansa luonnosta ja eläimistä, tämä on päivänselvää. Suomalaiset ovat eläinrakasta ja sivistynyttä kansaa. Eläinsuojelu on erottamaton osa eurooppalaista sekä suomalaista sivistys- ja kehitysperinnettä.”

Torssosen ehdokkuuden tavoittelua kommentoi myös Keski-Suomen Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Olli Pasanen:

”Teemu Torssonen oli aktiivinen ja periaatteistaan tinkimätön toimija Keski-Suomen Perussuomalaisissa Nuorissa vuoden 2015 turvapaikkakriisin aikana. Teimme tuolloin kaiken, mitä nuorisojärjestönä pystyimme tekemään tulijavirtojen hillitsemiseksi. Torssonen noudatti samaa aloitteellista ja jämäkkää linjaa toimiessaan piirimme puheenjohtajana. Suomen eduskuntaan tarvitaan Torssosen kaltaisia isänmaallisia miehiä.”

Perussuomalaisten Keski-Suomen piirihallitus päättää eduskuntavaaliehdokkaista syksyn aikana.

www.teemutorssonen.com / Facebook-sivu / Facebook-tykkäyssivu / Twitter / YouTube

Tiedotteen lähettäjä:

Teemu Torssosen tukiryhmä

Lisätiedot:

Teemu Torssosen tukiryhmä/Juha +358504009204

https://teemutorssonen.com/2018/10/04/510/

Tiedotteessa on selvästi mainittu "...tavoittelee Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkuutta" ja "Perussuomalaisten Keski-Suomen piirihallitus päättää eduskuntavaaliehdokkaista syksyn aikana." Ja ei tietysti mitään mainintaa likaisesta pelistä tms. 

Jos tällainen tiedottaminen on jonkun mielestä "mediarallin" aloittamista, niin aika erikoista.

Teemu Torssonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 481
 • Liked: 988
  • teemutorssonen.com
Pitääkö nyt sitten paikkansa, kuten Pekka Kataja ymmärtääkseni ilmoitti, että kerran piirikokouksen hylkäämää ei voida ottaa enää listalle?
Lainaus
Perussuomalaisten Keski-Suomen piirin vaalipäällikkö Pekka Kataja kuitenkin ilmoitti (KSML 8.10.), että ehdokkuus ei ole mahdollinen, koska piirikokous on sen kerran evännyt.

Ei pidä paikkaansa, tuo on perätön väite. Piirikokoukous delegoi loppujen ehdokkaiden nimeämisen piirihallitukselle. Paikallisyhdistykset voivat tehdä piirihallitukselle esityksiä niin useita kuin haluavat. Jyväskylän PS teki yksimielisen esityksen ehdokkuudestani 30.09.Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 357
 • Liked: 33784
 • Nenäpäivä 3.11.2019
Lainaus
Kansallismieliset eläin- ja luonnonsuojelijat ry

Kyllähän tuo harjaantumattomaan korvaan kuulostaa hieman Aatu-natseilta, vaikka toki ei sitä olekaan.   ???

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 824
 • Liked: 19016


Pitääkö nyt sitten paikkansa, kuten Pekka Kataja ymmärtääkseni ilmoitti, että kerran piirikokouksen hylkäämää ei voida ottaa enää listalle?


Säännöt esiin, lukemaan ja sitten päätökset. Kertaalleen jo kysyin säännöistä, mutta kiinnostus taitaa olla vähäinen?
Idealisti rakastaa ideologiaansa enemmän kuin lähimmäistään.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 824
 • Liked: 19016
Piirikokoukous delegoi loppujen ehdokkaiden nimeämisen piirihallitukselle. Paikallisyhdistykset voivat tehdä piirihallitukselle esityksiä niin useita kuin haluavat. Jyväskylän PS teki yksimielisen esityksen ehdokkuudestani 30.09.

Onko esitys käsitelty? Mikä on päätös?
Idealisti rakastaa ideologiaansa enemmän kuin lähimmäistään.

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 669
 • Liked: 4703
 • Villasukkainen, Silkkihansikkainen
Kommentit näyttävät olevan luettavissa:
https://www.ksml.fi/kotimaa/Eduskuntavaaleista-torpattu-Teemu-Torssonen-Perussuomalaisissa-on-tahoja-jotka-haluavat-nitist%C3%A4%C3%A4-kansallismielisi%C3%A4-toimijoita/1268875#comments
Lainaus käyttäjältä: kommenteista
Tuo on kyllä aika ihmetyttävää, että piirin puheenjohtaja, 1. varapuheenjohtaja, 2. varapuheeenjohtaja, 3. varapuheenjohtaja ja piirisihteeri ovat kaikki ehdokkaina.

Näyttää siltä että pikku porukka on junaillut itselleen paikat ehdokkaina ja tässä prosessissa on sitten jyrätty paljon kuntavaaleissa ääniä saanut Torssonen

Todellakin siltä nyt näyttää. Kunnallisvaaleissa viime vuonna Teemu pääsi läpi valtuustoon 3. suurimmalla äänimäärällä alueen Perussuomalaisista. Hänen edellään olivat vain demareissa pitkän paikallispoliittisen uran tehnyt, Kauko Isomäki, jolla myös hyvät yhteydet työnkentällä eri alojen rakennusmiehiin, jotka toivoivat muutosta suomalaisurakoitsijoiden ja rakennusalan pienyrittäjien sekä työntekijöiden asemaan, eikä sitä muutosta oltu demaripolitiikan kautta saatu (ääniä kanavoitui demareilta protestina) ja Mauno Vanhala, lääkärin ammattiaan harjoittava yleislääketieteen professori, joka lupasi poistaa jyväskyläläisiltä perusterveydenhuollon maksut.

Kaksi muuta läpi mennyttä perussuomalaista jäivät melkein puoleen Teemun saamasta äänimäärästä. Ek-vaaleja ajatellen Teemun ehdokkuus näyttäisi kenestä tahansa todella hyvältä, mahdollisuudet läpimenoonkin ovat olemassa.
« Viimeksi muokattu: 13.10.2018, 17:24:16 kirjoittanut Brandis »
On aina hauskaa tehdä mahdottomuuksia ~ Walt Disney

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 969
 • Liked: 7059
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Säännöt esiin, lukemaan ja sitten päätökset. Kertaalleen jo kysyin säännöistä, mutta kiinnostus taitaa olla vähäinen?

Se on piirikokous ja piirijärjestön hallitus, joka ehdokkaat asettaa. TT sai hylsyn molemmista, siitä tämä kaikki johtuu.

Ymmärtääkseni tässä pyritään hakemaan uutta piirijärjestön hallituksen kokousta, jossa voitaisiin asettaa TT ehdokkaaksi - vetoamalla kotkanpesään. Mutta toimimalla TT:n toivomalla tavalla, kotkanpesä asettuisi yhden ehdokkaan taakse piirijärjestön hallitusta ja piirikokousta vastaan -> aika korkeat kertoimet TT:llä
« Viimeksi muokattu: 13.10.2018, 17:56:56 kirjoittanut Punaniska »
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

Teemu Torssonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 481
 • Liked: 988
  • teemutorssonen.com
Ymmärtääkseni tässä pyritään hakemaan uutta piirijärjestön hallituksen kokousta, jossa voitaisiin asettaa TT ehdokkaaksi - vetoamalla kotkanpesään.

Asia ei kyllä ole näin. Kenenkään ei tarvitse mitään uutta piirijärjestön hallituksen kokousta "hakea", sellaisia tulee muutenkin, kuin myös sääntömääräisiä piirikokouksiakin tulee.

Teemu Torssonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 481
 • Liked: 988
  • teemutorssonen.com
@Ernst ja muut. Muutama yleinen huomio säännöistä ja eduskuntavaaleista.

Perussuomalaiset rp:n sääntöjen mukaan eduskuntavaaliehdokkaat valitaan äänestysalueella tehtävän jäsenäänestyksen perusteella mikäli halukkaita on enemmän kuin listalla on tilaa. Esim. 2014 kaikki keskisuomalaiset perussuomalaiset saivat kotiinsa äänestyslipukkeet, johon sai valita kolme omasta mielestään parasta ehdokasta.

Ensi vuoden ek-vaaleihin liittyen sääntöjen mukaisesta jäsenäänestyksestä on luovuttu perustuen yhteiseen sopimukseen, johon kuuluu että väkiluvun mukaan jäsenyhdistyksille on annettu tietty määrä eduskuntavaaliehdokaspaikkoja, esim. Jyväskylälle 6-7, Muurame 1 jne.  Näin vältetään jäsenäänestys, kun halukkaita ei ole enempää kuin 14.

Paikallisyhdistyksille jyvitetyn luvun puitteissa paikallisyhdistykset päättävät ehdokkaista ja tekevät esityksensä piirihallitukselle. Näin paikallisyhdistysten esitykset ovat pohjaesitys ehdokkaista piirihallitukselle.

Piirihallituksessa asiat esittelee piirin puheenjohtaja(PJ), tai hänen ollessa estyneenä varapj. PJ voi delegoida esitysoikeuden myös vaalipäällikölle(vaaliasiat).

Piirihallitus päättä ehdokkaista ja tekee esityksen piirikokoukselle, jossa piirikokousedustajat päättävät ehdokkaista. Piirikokouksen päätös lähtee sitten puoluehallitukselle, joka on viimeisenä vahvistaa ehdokkuudet. Tarkasti ottaen tähän asti jokaisen ehdokasehdokkaan ehdokkuus on vielä ”auki”.

Piirikokous voi päätöksellään myös delegoida ehdokkaiden nimeämisen piirihallitukselle.

Mallissa missä jäsenäänestyksiä ei järjestetä, on suuri painoarvo paikallisyhdistysten esityksillä(puolue- ja organisaatiodemokratia). Tämä koska sääntöjen mukainen suora jäsenäänestys on kaikista demokraattisin malli.

On toivottavaa että paikallisyhdistykset, piirihallitus ja piirikokous ottavat ehdokkaita valittaessaan huomioon muutamia olennaisia faktoreita, jotka palvelevat puolueen etua mahdollisimman hyvällä ehdokaslistan koostumuksella. Näitä olennaisia faktoreita ovat esim:
1)   Ehdokkaan kyky kerätä ääniä yhteiseen pottiin, eli äänestyspotentiaali. Tässä vahvana indikaattorina on menestys edellisissä vaaleissa(esim. ek-vaalit ja kuntavaalit)
2)   Ehdokkaan tunnettavuus ja näkyvyys
3)   Ehdokkaan sosioekonominen asema suhteessa listan monipuolisuuteen(opiskelijoita, duunareita, yrittäjiä, korkeasti koulutettuja jne.)
4)   Ehdokkaan ikä suhteessa listan monip.(nuoria, keski-ikäisiä ja varttuneempia)
5)   Ehdokkaan sukupuoli suhteessa listan monip.

Tärkeimmäksi ehdokkaan piirteeksi voidaan sanoa kyky kerätä puolueelle ääniä. Vaikka kaikki muut faktorit 2-4 olisivat kunnossa, mutta ehdokkaalta puuttuu kyky kerätä ääniä, ehdokas ei ole kovin hyödyllinen yhteiselle asialle.

Kaikki yllä mainittujen faktoreiden vastainen toiminta ja noiden vastaiset motivaatiotekijät ehdokkaita valittaessa ovat taas puolueen ja yhteisen edun vastaisia.

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 969
 • Liked: 7059
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
@Teemu Torssonen no kerro nyt sitten suoraan mitä tapahtui. Miksi sait hylsyn 2 kertaa saman päivän aikana?

Paha henki on jo päästetty ulos pullosta, ja vaikeneminen lähinnä saa pahan hengen haisemaan entistä pahemmalle.
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 429
 • Liked: 5261
@Teemu Torssonen no kerro nyt sitten suoraan mitä tapahtui. Miksi sait hylsyn 2 kertaa saman päivän aikana?

Paha henki on jo päästetty ulos pullosta, ja vaikeneminen lähinnä saa pahan hengen haisemaan entistä pahemmalle.

Onko kyse puhtaasti henkilökemioista? Jos siis kyse ei ole uuvattimaisesta nuivuuden vastustamisesta, kuten olin aiemmin kuvitellut asian olevan?


J. Lannan haamu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 131
 • Liked: 7595
Jyväskylän perussuomalaisten esitys eduskuntavaaliehdokkaista missä Torssonen oli mukana, ei koskaan mennyt piirihallitukselle sellaisenaan, koska vaalipäällikkö oli tehnyt muutoksen, pudottanut Torssosen pois.

Oleellinen kysymys on se, että miksi hän teki näin? Miksi hän ei kunnioittanut paikallisyhdistyksen yksimielistä esitystä, jonka pitäisi olla pohjaesityksenä piirihallitukselle? Miksi piirin puheenjohtaja ei puuttunut asiaan?

Jumalauta, ei tässä ole kysymys mistään nokittelusta tai omasta asemasta! Tässä on kysymys Suomen tulevaisuudesta. Suomessa on saatana persuissa piireissä useita hitaita, lihavia korruptoituneita UUVATTEJA, joille Soini on jumala ja jotka vihaavat kaikkea uudistusta ja kehitystä. Olen nähnyt näitä useissa kaupungeissa esim. Karjalassa. Näillä ihmisillä ei ole mitään annettavaa Suomelle tai perussuomalaisille. On kaikkien perussuomalaisten vastuulla päästä näistä eroon.

Jussi Halla-ahon olisi vuosi sitten pitänyt tehdä selväksi tämä kuvio, määritellä tämä kuvio ja sanoa että ota tai jätä.

Torssosessa vituttaa se että hän vastaa kahtakymmentä uuvattimielistä. Mistään muusta ei ole kyse kun kahden toimintakulttuurin yhteentörmäyksestä.
Yksilö - Kulttuuri - Luonto/ The Knower - The Known - The Unknown.

Miniluv

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 049
 • Liked: 12464
 • Mode EVP. 1/949jkl #propelipää
Olisiko vaalipäällikkö tarpeen viedä vierailulle vokkiin tai vaikka katselemaan jotain Jyväskylän lähiöistä tai paikallisliikenteen lähtölaitureita (ei aamupäivällä) Forumin eteen.

Kyllä vaalipäällikkö on näistä tietoinen. Vuoden 2017 vaalikoneesta:
Lainaus
Vaalilupaukseni
1. Turvapaikkaturisti syö sinunkin pöydässä! Meillä ei ole varaa maksaa miljardia euroa näiden elättämiseen. Tällaiset nopeasti ulos maasta.

Lainaus
Mitä asioita haluat edistää tai ajaa tulevalla vaalikaudella?
-Turvapaikkaturismi
Turvapaikkaturisti syö sinunkin pöydässä! Meillä ei ole varaa maksaa miljardia euroa näiden elättämiseen. Vain harva Suomeen saapunut on todellinen pakolainen. Muut nopeasti ulos maasta.
https://vaalikone.yle.fi/kuntavaalit2017/jamsa/ehdokkaat/23277

Sisällöltään aidoimpana pidän linkittämääni lehtijuttua, jossa ydin on "Hallis on katastrofi, mutta minähän en lähde puoluekoneistosta kulumallakaan."

"Luulisi että tähän ikään mennessä olisi edes jotain tajunnut elämästä ja yhteiskunnasta." Rosa Meriläinen, HS 30.9.2014

Viestistäsi tulee minulle ilmoitus, jos kirjoitat tekstiin @Miniluv. Tai laita yksityisviesti.

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 495
 • Liked: 7261
 • plays well with others
Muutama yleinen huomio säännöistä ja eduskuntavaaleista.

Perussuomalaiset rp:n sääntöjen mukaan eduskuntavaaliehdokkaat valitaan äänestysalueella tehtävän jäsenäänestyksen perusteella mikäli halukkaita on enemmän kuin listalla on tilaa. Esim. 2014 kaikki keskisuomalaiset perussuomalaiset saivat kotiinsa äänestyslipukkeet, johon sai valita kolme omasta mielestään parasta ehdokasta.

Ensi vuoden ek-vaaleihin liittyen sääntöjen mukaisesta jäsenäänestyksestä on luovuttu perustuen yhteiseen sopimukseen, johon kuuluu että väkiluvun mukaan jäsenyhdistyksille on annettu tietty määrä eduskuntavaaliehdokaspaikkoja, esim. Jyväskylälle 6-7, Muurame 1 jne.  Näin vältetään jäsenäänestys, kun halukkaita ei ole enempää kuin 14.

Tuo korostamani osuus kiinnostaa. Miten luovutaan sääntöjen noudattamisesta sopimuksella?

Kuka sopi? Katainen ja Romakkaniemi?

Onko sovittu (jälleen) myös lain noudattamisesta luopumisesta?

Voiko PS toimia vaalilain vastaisesti eduskuntavaaliehdokkaiden valinnassa?
http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/170765-voiko-ps-toimia-vaalilain-vastaisesti-eduskuntavaaliehdokkaiden-valinnassa
Lainaus
23.6.2014 01:23 Seppo Hauta-aho Eduskuntavaaliehdokkaat Eduskuntavaalit Perussuomalaiset Vaalilaki 23 kommenttia ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaisten jäsenäänestyksen äänestysaika on juuri päättynyt - tätä kirjoitettaessa tulokset eivät ole vielä selvillä, ne selviävät tulevan viikon aikana.  Jäsenäänestyksessä valitaan seuraavien eduskuntavaalien ehdokkaita. Itsekin olen ehdolla Hämeessä.

Jäsenäänestykseen osallistuneiden ehdokkaiden lailliset oikeudet

Tässä vaiheessa – kun tulokset eivät vielä ole selvillä - on hyvä tuoda esille, mitkä ovat jäsenäänestykseen osallistuneiden ehdokkaiden lailliset oikeudet.

Vaalilaki (112§-118§) määrittelee miten jäsenäänestys tulee järjestää, keillä on oikeus asettaa ehdokkaita jäsenäänestykseen, keillä on oikeus äänestää ja keillä on oikeus poiketa jäsenäänestyksen tuloksesta ja millä tavalla. Asiasta löytyy erinomainen Lauri Tarastin oikeudellinen lähdeteos ”Vaali- ja puoluelainsääntö”  - suosittelen lukemaan.

Vaalilain mukaan eduskuntavaalien ehdokkaiden asettamista varten on puolueen toimitettava vaalipiireissä salainen ja yhtäläiseen äänioikeuteen perustuva jäsenäänestys. Ehdokkaat on asetettava puolueen sääntöjen mukaisesti. Siltä osin, kun puolueen säännöissä ei ole määräyksiä jäsenäänestyksen tai ehdokkaiden asettamisesta, niistä on voimassa, mitä vaalilaissa säädetään.

Äänioikeus jäsenäänestyksessä on puolueen ja sen perusjärjestöjen jäsenillä.

Ehdokkaiden lukumäärästä ja asettamisesta päättää puolueen piirijärjestönä vaalipiirissä toimiva yhdistys (piirijärjestö).

Istuvilla kansanedustajilla ei ole säännönmukaista erivapautta ehdokkuuteen

Ehdokkaiksi on asetettava jäsenäänestyksessä eniten ääniä saaneet henkilöt (116§). Jäsenäänestyksen tulos on 75%:sti sitova (muutosoikeus).

Vaalilain 117§:n mukaan piiriyhdistys voi poiketa jäsenäänestyksen tuloksesta puoluehallituksen suostumuksella enintään 1/4:lla (25%) niiden henkilöiden määrästä, jotka puolue asettaa ehdokkaikseen. Tällöinkin on vähintään puolet puolueen ehdokkaista asetettava jäsenäänestyksessä eniten ääniä saaneista henkilöistä. Esim. vaalipiirissä, jossa ehdokkaiden lukumäärä voi olla 14, voidaan listalla vaihtaa kolme henkilöä – joiden ei välttämättä tarvitse olla niitä, jotka ovat osallistuneet jäsenäänestykseen (piirijärjestö voi ottaa muutosmenettelyllä ehdokkaaksi esim. nykyisiä ps-kansanedustajia, mikäli puoluehallitus siihen suostuu). Kuitenkaan ehdokaslistalta ei voida poistaa jäsenäänestyksessä kärkeen sijoittuneita seitsemää ensimmäistä (näin siis vaalipiireissä, joissa voidaan asettaa 14 ehdokasta eduskuntavaaleihin).

Puolueen lähettämä jäsenäänestystä koskeva ohjeistus ei ole sopusoinnussa vaalilain eikä puolueen sääntöjen kanssa. Kannattaa tutustua puolueen lähettämään materiaaliin ja verrata sitä vaalilakiin sekä puolueen sääntöihin!

Lähteet: Vaalilaki, Lauri Tarasti: Vaali- ja puoluelainsäädäntö (Edita 2006), Perussuomalaiset rp:n säännöt

Kommenteista:
Lainaus
Seppo Hauta-aho
25.6.2014 18:03
Sitä se tahallinen kiire teettää, demokratian ei anneta toimia. Myös jäsenistöllä on vaalilain mukaan oikeus asettaa ehdokkaita jäsenäänestykseen, kunhan saa riittävästi jäsenten allekirjoituksia.

kts. vaalilaki
"114 §

Henkilöiden nimeäminen jäsenäänestykseen

Oikeus nimetä henkilöitä jäsenäänestykseen on vaalipiirissä toimivalla puolueeseen kuuluvalla yhdistyksellä, jossa on vain henkilöjäseniä (perusjärjestö). Päätöksen nimeämisestä tekee perusjärjestön päätösvaltaa käyttävä toimielin tai sen valtuuttamana perusjärjestön hallitus.

Jäsenäänestykseen on myös otettava henkilö, jonka vähintään 15 vaalipiirin alueella toimivaan samaan perusjärjestöön kuuluvaa jäsentä on siihen kirjallisesti nimennyt. Henkilön voi nimetä myös vähintään 30 jäsentä, jotka saavat kuulua vaalipiirin alueella toimiviin eri perusjärjestöihin. Perusjärjestön jäsen voi yhtyä vain yhteen tässä momentissa tarkoitettuun esitykseen.

Jäsenäänestykseen ei saa nimetä henkilöä, joka ei ole antanut siihen kirjallista suostumustaan."

Eli olenko ymmärtänyt oikein, viisitoista (tai kolmekymmentä) jäsenen kirjallista nimeämistä ehdokkaasta, niin lain mukaan jäsenäänestys on pidettävä?

Lainaus
Seppo Hauta-aho
26.6.2014 05:44

Huom! Ei piirijärjestöjen säännöt eivätkä puoluehallituksen päätökset mene vaalilain yläpuolelle:

Vaalilaki 112 §

Jäsenäänestys

Ehdokkaiden asettamista varten puolueen on toimitettava vaalipiirissä salainen ja yhtäläiseen äänioikeuteen perustuva jäsenäänestys, johon ovat oikeutetut ottamaan osaa vaalipiirissä asuvat puolueen ja sen perusjärjestöjen henkilöjäsenet.

Jäsenäänestys ei kuitenkaan ole pakollinen, jos siihen on nimetty enintään niin monta henkilöä kuin puolueella on oikeus asettaa ehdokkaita vaalipiirissä.

Vaalilaki 113 §

Puolueen sääntöjen soveltaminen jäsenäänestyksessä

Jäsenäänestys on toimitettava ja ehdokkaat asetettava puolueen sääntöjen mukaisesti. Siltä osin kuin puolueen säännöissä ei ole määräyksiä jäsenäänestyksestä tai ehdokkaiden asettamisesta, niistä on voimassa, mitä tässä laissa säädetään

Seuraavassa lainaus Lauri Tarastin Vaali- ja puoluelainsäädäntö, s. 335:

"Puolueen sääntöjen ja lain säännösten soveltaminen jäsenäänestyksessä. Vain edellä selvitetty jäsenäänestystä sääntelevä Vaalil. 112§ on pakottavaa oikeutta. Jäsenäänestys on toimitettava ja ehdokkaat asetettava puolueen sääntöjen mukaisesti. Siltä osin kuin puolueen säännöissä ei ole määrityksiä jäsenäänestyksestä tai ehdokkaiden asettamisesta, niistä on voimassa, mitä vaalilaissa säädetään. Puolueen säännöillä tarkoitetaan puolueen keskusorganisaation sääntöjä, joiden tulee olla yhdistysrekisterissä ja lisäksi puoluelain 5§:n mukaan puoluerekisterissä hyväksytyt. Puolueen piiri- tai perusjärjestön säännöt eivät riitä syrjäyttämään mainittuja lainsäännöksiä, eivät myöskään puolueen minkään toimielimen päätökset."


NOVUS ORDO HOMMARUM
par tous les moyens nécessaires

guest14935

 • Vieras
Tuo korostamani osuus kiinnostaa. Miten luovutaan sääntöjen noudattamisesta sopimuksella?
Eihän ne luovu noudattamisesta jos ovat yksimielisiä siitä että ehdokkaat oli nyt sitten nämä.
Jos eivät ole tai joku muuttaa mielensä sitten asia on eri.
Neukkulan demokratiamallille tietty kuulostaa kuten muukin puolueitten touhu.

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 969
 • Liked: 7059
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä

Jäsenäänestykseen on myös otettava henkilö, jonka vähintään 15 vaalipiirin alueella toimivaan samaan perusjärjestöön kuuluvaa jäsentä on siihen kirjallisesti nimennyt. Henkilön voi nimetä myös vähintään 30 jäsentä, jotka saavat kuulua vaalipiirin alueella toimiviin eri perusjärjestöihin. Perusjärjestön jäsen voi yhtyä vain yhteen tässä momentissa tarkoitettuun esitykseen.

Jäsenäänestykseen ei saa nimetä henkilöä, joka ei ole antanut siihen kirjallista suostumustaan."

TT oli piirikokouksen jäsenäänestyksessä ja hävisi myös sen.
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

guest14935

 • Vieras
Säännöt esiin, lukemaan ja sitten päätökset. Kertaalleen jo kysyin säännöistä, mutta kiinnostus taitaa olla vähäinen?

Se on piirikokous ja piirijärjestön hallitus, joka ehdokkaat asettaa. TT sai hylsyn molemmista, siitä tämä kaikki johtuu.

Ymmärtääkseni tässä pyritään hakemaan uutta piirijärjestön hallituksen kokousta, jossa voitaisiin asettaa TT ehdokkaaksi - vetoamalla kotkanpesään. Mutta toimimalla TT:n toivomalla tavalla, kotkanpesä asettuisi yhden ehdokkaan taakse piirijärjestön hallitusta ja piirikokousta vastaan -> aika korkeat kertoimet TT:llä
Jos nyt on asetettu nimet muutamaa lukuunottamatta, eikös riitä että yksi uusi nimi asetetaan yli sen neljäntoista (vai mikä olikaan maksimimäärä) jotta uusi kokous on järjestettävä jossa asetetaan sitten kaikki nimet eli jo "valitut"? Ja tällöin äänestyksessä oltava kaikki nimet mukana?
Jotain määräpäivää ei taida olla edes muuta kuin se milloin nimet pitää ilmoittaa listan ollessa valmiina?

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 495
 • Liked: 7261
 • plays well with others

Jäsenäänestykseen on myös otettava henkilö, jonka vähintään 15 vaalipiirin alueella toimivaan samaan perusjärjestöön kuuluvaa jäsentä on siihen kirjallisesti nimennyt. Henkilön voi nimetä myös vähintään 30 jäsentä, jotka saavat kuulua vaalipiirin alueella toimiviin eri perusjärjestöihin. Perusjärjestön jäsen voi yhtyä vain yhteen tässä momentissa tarkoitettuun esitykseen.

Jäsenäänestykseen ei saa nimetä henkilöä, joka ei ole antanut siihen kirjallista suostumustaan."

TT oli piirikokouksen jäsenäänestyksessä ja hävisi myös sen.

Olivatko tuossa piirikokouksessa läsnä kaikki vaalipiirissä asuvat puolueen ja sen perusjärjestöjen henkilöjäsenet?
Oliko jäsenäänestys salainen?

En nyt oikein osaa sanoa, että olenko minä tässä sekaisin, mutta tuntuu, että jäsenet ovat hieman hakusessa...

Lainaus
Vaalilaki 112 §

Jäsenäänestys

Ehdokkaiden asettamista varten puolueen on toimitettava vaalipiirissä salainen ja yhtäläiseen äänioikeuteen perustuva jäsenäänestys, johon ovat oikeutetut ottamaan osaa vaalipiirissä asuvat puolueen ja sen perusjärjestöjen henkilöjäsenet.
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1998/19980714#L9P112

“La Loi, C'est Moi.”
--Pekka XIV Kataja
« Viimeksi muokattu: 14.10.2018, 10:38:47 kirjoittanut Lasse »
NOVUS ORDO HOMMARUM
par tous les moyens nécessaires

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 392
 • Liked: 2306
 • Vihtaasi on kustu!
Jännä päätös, että tuollainen ääniharava jätetään pois vaaleista. Haiskahtaa kateudelta ja henkilökohtaisilta kaunoilta.

Jännää on myös miettiä miksi eräs on niin innostunut puolustelemaan päätöstä ja morkkaamaan Teemua. Hänen viimeiset 12 viestiä on juuri tähän aiheeseen...
"– Me emme halua riisua kansalaisiamme aseista tällaisena aikana, kun Euroopan turvallisuustilanne huononee, sosiaalidemokraattien sisäministeri Milan Chovanec sanoi Tšekin parlamentissa keskiviikkona." Kansalainen.fi
Bhutan: "One Nation, One People"

guest14935

 • Vieras
Olivatko tuossa piirikokouksessa läsnä kaikki vaalipiirissä asuvat puolueen ja sen perusjärjestöjen henkilöjäsenet?
Oliko jäsenäänestys salainen?
Tuollainen äänestys tietty vaatii paikan päälle menemistä joten varmaankin ovat kutsuneet kaikki, harvempi vain viitsii lähteä.
Mutta jos valittavana on yksikin enempi kuin mitä tuo päätetty tasaluku, eikö silloin tarvitse pitää uusi äänestys jossa kaikki tasapuolisesti mukana? Myös jo mahdollisesti hylätyt?
Jännä päätös, että tuollainen ääniharava jätetään pois vaaleista. Haiskahtaa kateudelta ja henkilökohtaisilta kaunoilta.
Jännää on myös miettiä miksi eräs on niin innostunut puolustelemaan päätöstä ja morkkaamaan Teemua. Hänen viimeiset 12 viestiä on juuri tähän aiheeseen...
Aiemmassa viestissä kerrottiin
Todellakin siltä nyt näyttää. Kunnallisvaaleissa viime vuonna Teemu pääsi läpi valtuustoon 3. suurimmalla äänimäärällä alueen Perussuomalaisista.
Kaksi muuta läpi mennyttä perussuomalaista jäivät melkein puoleen Teemun saamasta äänimäärästä. Ek-vaaleja ajatellen Teemun ehdokkuus näyttäisi kenestä tahansa todella hyvältä, mahdollisuudet läpimenoonkin ovat olemassa.
jotta kolmanneksi eniten ääniä kuntavaaleissa Jyväskylässä joten ei vielä ääniharava välttämättä ole oikea nimitys, mutta jos yksimielisesti Jyväskylän persut ovat esittäneet ehdokkaaksi, niin se taas olisi omituisempaa ettei haluttaisi ottaa ehdokkaaksi johtuen ihan siitä että Keski-Suomen asukasluvusta Jyväskylän asukasluku on yli puolet. En tosin viitsinyt vilkaista miten ne järjestöt on ryhmitetty, onko niitä yksi vai useampi Jyväskylän alueella.
Ja kun ne muut nimet ainakin enempi hommaa kuin lehtiä lukevalle tuntemattomia (onko se toinen Hakkarainen sukua toiselle) niin sikälikin omituista etteivät ehdokkaaksi olisi valinneet. Mitä taulukkoa oli, siitä pitäisi tehdä sellainen jossa suhteellisesti asukaslukuun verrattuna olisi se kunkin äänimäärä mutta siltikään vielä Jyväskylääkin pienemmistä kunnista ei niin helpolla valituksi tule kun tunnetuksi tulevat helpommin suuremmissa asuvat.

Läpihän taitaa mennä Keski-Suomesta Hakkarainen jos ja kun myös Kankaanniemi on ehdokkaana ja kunhan on esillä jollain tapaa. Minareettikutsu toiminee tms. eli tuo enempi seuraavien vaalien kysymys kuin nykyisten jolleivat sitten laske että eduskunnan yleinen uuvattius on harjaamassa Hakkaraista. Toisen läpimenemiseen tulisi kannatuksen nousta ja silloinkin se toinen olisi Kankaanniemi. Tietty puolueessa nousemiseen kannatus on oleellinen asia.

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 495
 • Liked: 7261
 • plays well with others
Olivatko tuossa piirikokouksessa läsnä kaikki vaalipiirissä asuvat puolueen ja sen perusjärjestöjen henkilöjäsenet?
Oliko jäsenäänestys salainen?
Tuollainen äänestys tietty vaatii paikan päälle menemistä joten varmaankin ovat kutsuneet kaikki, harvempi vain viitsii lähteä.

Nyt täytyy tunnustaa, että yhdistysdemokratian pelisäännöt ja käytännöt ovat minulle tuntematonta aluetta (mutta olen valmis oppimaan uutta).

Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta piirikokouksen jäsenet ovat paikallisyhdistyksien valitsemia edustajia piirikokousta varten.

Esimerkkinä Jyväskylän Perussuomalaiset ry:
Lainaus
Jyväskylän piirikokousedustajiksi Keski-Suomen piirikokouksiin (kevät- ja syyskokoukset 2018) valittiin:
Teemu Torssonen, varalle Timo Aalto
Kauko Tuupainen, varalle Irja Berglund
Jari Rouhiainen, varalle Juha Pajarinen
Kaisa Garedew, varalle Merja Mikkola
Seppo Hiltunen, varalle Tero Hakkarainen
Seppo Saarela, varalle Martti Rajala
Eero Paananen, varalle Rauli Hyvärinen
Pirkko Rastas, varalle Jamaica Hakkarainen
Markus Isoaho, varalle Arto Rinnesalo
Tapani Mäki, varalle Kauko Isomäki.
https://jyvaskyla.perussuomalaiset.fi/luottamushenkilot-2/jyvaskylan-perussuomalaiset-toimijat-2018/

Näin ollen piirikokouksen jäsenäänestyksessä olleet jäsenet eivät ole Vaalilain 112 § mainittuja jäseniä, vaan suppeampi joukko?

Myöskään vaalilaissa ei puhuta kokouksiin osallistumisista, vaan kirjallisesta ehdokkaan nimeämisestä.
NOVUS ORDO HOMMARUM
par tous les moyens nécessaires