Kirjoittaja Aihe: Teemu Torssonen Jyväskylän valtuustossa ja kaupunginhallituksessa  (Luettu 176591 kertaa)

Taikakaulin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 828
 • Liked: 5546
  • Luonnonperintösäätiö ostaa lahjoitusvaroin luonnonalueita ja rauhoittaa ne pysyvästi.
Kysymys joskus estitettäväksi: Miten Torssonen aikoo valmistautua eduskuntavaaleihin? Toki ehdokkuus ei ole varmaa, mutta pidän sitä todennäköisenä.

Nämä rupatteluvideot ovat hyviä, koska ei näitä ole suunnattukaan vielä kait massayleisölle, vaan tavallista enemmän Torssosen elämästä kiinnostuneille.  :D
Lahjoita suomalaisen kulttuurin säilymiseen - https://www.luonnonperintosaatio.fi

"Tarjoamme ainoana valtakunnallisena tahona suoran kanavan luonnonsuojeluun.
Kaikki lahjoitukset käytetään alueiden ostoon, suojeluprosessiin ja syntyneiden luonnonsuojelualueiden vaalimiseen."

Sheo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 400
 • Liked: 806
 • Self-identified trans-kekistani
Seuraava jakso on jo editoitu ja pituutta löytyy... Kiinnitämme tähän jatkossa huomiomme. Varmasti osa porukasta tykkää pitkistä ja perusteellisista rupatteluvideoista, mutta taitaa olla niin, että lyhyemmät ovat in nykypäivänä.

Mietimme konsteja, miten saisimme aikaan lyhyempiä settejä, perusidean kuitenkaan katoamatta. Me nyt vaan ollaan tämmösiä lepposia ja rauhallisia jaarittelijoita :)
Jos asiaa on, niin mitä sitä suotta pätkimään ja typistämään. Tuossa ekassakin videossa käytiin niin monta kohtaa läpi, että ei siitä parin minuutin pätkää saa järkevästi. Mielestäni tuo teidän jaarittelutuokio on paljon parempi ja luontevampi. Lyhyempiin setteihin voi ehkä laittaa yhden tai kaksi asiaa. Voi myös miettiä, onko pitemmässä setissä joitain yksittäisiä kohtia, jotka voisi leikata omaksi lyhyeksi videoksi.

Itse ainakin jätän usein kuuntelematta tai katsomatta, jos video on alle 10 minuuttia ja siinä ei otsikossa selvästi sanota, mihinkä se muutama minuutti menee. Pitempiä videoita kyllä kuuntelen, vaikka otsikko olisikin vain epämääräinen "haastattelu".

Sitten itse asiaan. Ja jos hyvistä puolista lähdetään liikkeelle, niin yleisesti ottaen ehkä yksi parhaimpia videoita tämä. Lyhyt aloitus ja nopeasti asiaan, videon tekstissä aikaleimat eri asioihin - nämä hyvä. Teknisesti ehkä tärkein ja paras asia tässä videossa oli todella hyvä ääni, ei ylimääräistä hälinää ja kuului todella selvästi. (Poislukien Soini-editti, jossa liian kova ääni ainakin nappikuulokkeilla kuunneltaessa). Komiat maisemat taas, mukava katsoakin ja hyvä, että editoitu lisää tietoa tuohon videoon mukaan.

Miinuksena ehkä se, että hommakysymykset piti antaa niin lyhyellä varoitusajalla. Toivottavasti tuli hyviä kysymyksiä ja vastauksia. Vähemmän tulee viikonloppuina hommailtua, kun koittaa keskittyä muihin asioihin.
Armonia metallica, concreta realtà
Videoclip elettronico, elogio di civiltà
Confusa progenia di cellule ribelli
Volo verso l'universo, l'attraverserò
Se sei stella fatti vedere, io mi fermerò

J. Lannan haamu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 173
 • Liked: 7670
^ Tuosta kaikesta on helppo olla samaa mieltä. Itsekin pidän katsella ja fiilistellä, myös se jossa Torssonen katsoo metsässä ylöspäin, aitoa fiilistelyä!

Sitä vaan pahoin pelkään, että meidän pitäisi tavoittaa niitä tavallisia kansalaisia. Jos on olemassa pieni riski, että episodeista tulee liian hitaasti eteneviä, niin se vaikuttaa koko yleisilmeiseen.

En tarkoita, että kuvion pitää olla nopea tai missään nimessä hektinen. Jotenkin vaan se nykyajan kiivas kauheella tavalla eteenpäin vyöryvä vauhti on saanut useat pauloihinsa, siinä missä me muut tykätään enemmän 'olemisesta' kuin pakonomaisesta 'tekemisestä'.

Hyvää ja kehittynyttä settiä joka tapauksessa, ainoa toive on tosiaan että näitä tulee kerran kuukaudessa ja isoja teemoja.

Niin, sitä toivoo näkevänsä Torssosen poliittista ja yhteiskunnallista näkemystä, tavallaan että ottaa kaiken irti miekkosen tietämyksestä ja kokemuksesta. Se on nimittäin hyvää settiä se!
Yksilö - Kulttuuri - Luonto/ The Knower - The Known - The Unknown.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 970
 • Liked: 94170
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Mietimme konsteja, miten saisimme aikaan lyhyempiä settejä, perusidean kuitenkaan katoamatta.

Kirjoittakaa kysymykset ja vastaukset etukäteen, jotta tiedätte melko tarkalleen mitä aiotte sanoa. Älkää kuitenkaan liikaa tai ollenkaan harjoitelko, jota paras terä ja tuoreus säilyvät. Ja käsikirjoitusta ei ole pakko seurata orjallisesti.

Improvisoiduissa tai liian spontaaneissa keskusteluissa taas on leikkauksen kannalta se ongelma, että niistä tulee helposti videon kannalta liian nykiviä, vaikka ääni olisikin kunnossa, ja siinä on hirveä duuni saada se kuva näyttämään miten järkevältä, kun "puhuva pää" siirtyy koko ajan toiseen paikkaan.
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo tuhoaa lähtökohtien tasa-arvon
— Missä N, siellä R!

Brandis

 • Vieras
Kiitokset ensimmäisestä videosta ja Teemun kuulumisista. Hyviä pointteja toitte esiin politiikan henkilöitymisestä, siitä miten voi joutua vaikeuksiin tuodessaan esiin omia näkökantojaan aiheisiin, joita toiset eivät pidä niin 'mukavina', mutta jotka kokee oikeiksi, ajatuksia loikanneista kuntatasolla jne.

Introkin oli hienoa katseltavaa, jään odottamaan kakkososaa ja Homma-vastauksia, ja intron perusteella uskallan odottaa niiltä paljon.  8)Aragornin kadonnut poika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 597
 • Liked: 1155
Strategiatyöryhmän työskentely on tällä viikolla tullut loppuun. Maanantaina päätimme Jyväskylän kaupunginvaltuustossa strategiasta. Maanantaina tuli jonkun verran muutosesityksiä liittyen asiaan mm. koskien koulutusta ja eläimiä ja eläinten hyvinvointia kaupunkistrategiassa. Olin itse tosiaan strategiatyöryhmän jäsen ja myös kaupunginhallituksessa sekä tietysti myös valtuustossa olin vaikuttamassa strategian sisältöön.

Alla pidempi selvitys ja tässä pääkohdat lyhyesti: 1)Tuntui että staregia osa Hippos 2020-hankkeen ajamista 2) monikulttuurisuuteen ja maahanmuuttoon liittyvät asiat tuntuivat olevan tärkeitä saada mukaan 3) Strategia meinasi vähän elitisoitua, unohtaen kaupungin perusasioiden tekijät(työläiset) 4)  Strategia jäi taantumukselliseksi, koska niinkin olennaisesti sivistykseen ja kehitykseen liittyvää asiaa kuin eläinsuojelu ei otettu huomioon

Aragornin kadonnut poika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 597
 • Liked: 1155
Olen aika paljon pettynyt strategiaan. Yleisluonteisesti jäi kuva että strategia on Hippos 2020 hankkeelle alisteinen promoamisohjelma. Se on myös taantumuksellinen ja epäsivistynyt siinä mielessä että siinä ei eläinten hyvinvointia otettu mukaan.

Strategiasta uupuu johdonmukaisuus ja se on sisäisesti  epäkoherentti koska eläinsuojeluun liittyvät asiat ovat selvästi sellainen asia mikä yhä vahvemmin on tulevaisuuden asia ja liittyy olennaisesti osaltaan sivistysvaltioon ja sivistyskaupungin toimintaan. Ja Jyväskylähän koittaa olla sivistyskaupunki. Strategian arvona on myös vastuullisuus, joten tämäkään ei eläinten kohdalla toteudu, koska mainintaa eläinten hyvinvoinnista ei mainittu.

Oli todella yllättävää, että eläinteemaa vastustamalla vastustettiin. Se ei olisi ollut keneltäkään pois. Tuntui että taisi olla ainakin osa ennemminkin asian esittäjätahoa(puoluetta ja mahd. allekirjoittanut) vastaan.

Mielestäni jos joku jättää äänestämättä sen vuoksi että asiaa ajoi perussuomalainen, niin sellainen henkilö joka ei osaa yhteisen hyvän mukaisesti pitää asioita asioina on aivan turha henkilö hoitamaan yhteisiä asioitakaan. 

Aiemminkin esim. keskustan valtuutettu kommentoi eläinasiaan liittyen tyyliin " Kukatkin kärsivät ja ei tässä kaikkea voi ajatella". Tulee mieleen että millainen henkilö on päättämässä toisten ihmisten ja muiden asioista korkealla tasolla jos ei ymmärrä mikä ero on kivun ja kärsimyksen suhteen esim. selkärankaisilla ja kasveilla...

Monikulttuurisuus ja maahanmuuttoon liittyvät asiat tuntuivat myös olevan sellaisia, jotka ehdottomasti piti saada mukaan...itse kannatin että monikulttuurisuutta ei olisi ollenkaan otettu strategiaan, mutta siitä alla enemmän.

Ja sitten voisin tuoda esille mihin minä loppujen lopuksi pystyin vaikuttamaan. Pystyin jonkunverran vaikuttamaan monikulttuurisuuden asemaan strategiassa. Minullahan oli kuntavaaliteemana että ei monikulttuurisuudelle ja että esimerkiksi kuntaohjelmiin ei pitäisi monikulttuurisuutta tulla ja ehdotinkin sitä että sitä ei olisi ollenkaan strategiaan laitettu mutta se ei toteutunut.

Kuitenkin sain siihen sen verran muutosta että monikulttuurisuus mainittiin siinä muodossa että monikulttuurisuus on jotakin mitä tulee huomioida, jolloinka tämä eliminoi sen että monikulttuurisuutta pitäisi poliittisena ja/tai ideologisena asiana kuntaohjelmassa pitää esillä. Tämän pitäisi vaikuttaa siihen, että monikulttuurisuutta ei ajeta tietentahtoen, tavoitteellisena asiana. 

Toinen asia mihin pystyin vaikuttamaan oli eräs strategian kohta – missio - jossa luki että Jyväskylästä tehdään paraspaikka opiskella, asua ja tehdä työtä. Tähän ”tehdä työtä” osaan pystyin vaikuttamaan sen verran että se oli aiemmin ”yrittää”. Olen itse yrittäjämyönteinen mutta näen että yrittäjyys on yksi konteksti tehdä työtä ja että Jyväskylässä tehdään paljon muutakin työtä,  myös niin sanottua duunarityötä ja minä halusin korostaa sen tavallisen työn merkitystä. Halusin tässä kohdassa että myös tavalliset työntekijät saavat myös sen arvostuksen mikä heille kuuluu.
« Viimeksi muokattu: 03.11.2017, 16:34:58 kirjoittanut Teemu Torssonen »

J. Lannan haamu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 173
 • Liked: 7670
Hyviä pointteja tuo mokutus ja työnteko. Vähintään kolmessa koulussa jossa olen ollut, on promotoitu yrittäjyyttä niin maan perkeleellisesti ja useat näistä tahoista eivät kykene konkreettisemmin kertomaan yrittäjyyden ja siihen liittyvän liiketoiminnan haasteista. Koulussa opetettu ja promotoitu yrittäjyys todella antaa sokerisen ja liian suppean kuvan. Toki yritteliäisyyttä on hyvä promota ja ensin ehdottomasti tuota työmoraalia ja kovan työn merkitystä! Sitten voi puhua realistisesti yrittäjyydestä ja mitä firman pyörittämiseen liittyy erityisesti mikä ei näy paperilla tai lue niissä prujuissa.
Yksilö - Kulttuuri - Luonto/ The Knower - The Known - The Unknown.

Aragornin kadonnut poika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 597
 • Liked: 1155
Tänään kaupunginhallituksessa käsittelyssä oli kiintiöpakolaisten ja turvapaikanhakijoiden kuntapaikkojen määrä. Jyväskylässä kuntapaikat ovat olleet vuodesta 1990 50 kappaletta vuodessa. Tälle vuotta kuntapaikkoja nostettiin 150:een.

Tänään toimialajohtajan työn pohjalta kaupunginjohtajan esitys oli että kuntapaikkojen määrä pidetään 150:ssä valtuustokauden loppuun eli vuoteen 2021. Kuntapaikkojen nostetusta määrästä haluttiin tehdä tulevaksi vuodeksi pysyvä tila.

Muutosesitykseni kaupunginjohtajan esitykseen oli että kuntapaikkoja ei myönnetä ollenkaan vuoteen 2021 saakka. Jälkipuheissa muutosesitystäni luonnehdittiin julmaksi.

Mielestäni esitys oli tarpeellinen ja alla on perusteluni miksi esityksen tein. Kun perusteluitani seuraa loogisesti en näe että on syytä vain pyrkiä vähentämään ongelmia, uhkia tai muita negatiivisia piirteitä liittyen kuntapaikkoihin, vaan tarkoitus on ehkäistä ne. Vähennys olisi ollut esim. jos esitykseni olisi ollut palauttaa kuntapaikkojen määrä 50:een vuodessa.

Kaupunginhallituksessa kukaan ei kannattanut muutoesitystäni joten kaupunginjohtajan esitys piti pintansa. Jätin asiasta eriävän mielipiteen. Alla tosiaan perustelut miksi mielestäni olisi ollut hyvä että kuntapaikkoja ei olisi myönnetty ollenkaan.

1)Kuntapaikoille tulevien henkilöiden taustat, henkilöllisyys ja turvallisuusluokitus tulee olla täysin tiedossa ennen kuntaan sijoittamista. Tulijoilla tulee olla myös paremmat valmiudet selviytyä arjessa(mm. kielitaito, tuntemus Suomen kulttuurista, laista, tavoista, normeista jne.). Näin ei kuitenkaan ole, koska valtion maahanmuuttopolitiikka on epäonnistunut ja tämä heijastuu myös kuntiin. Kiintiöpakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen on järjestetty tehottomasti ja Suomen sisäistä turvallisuutta heikentävästi. Maahanmuuttopolitiikka keskittyy liikaa myös kotouttamiseen vaikka lähtökohtaisesti pakolaiset ja turvapaikanhakijat tulisi kotiuttaa kun tilanne lähtömaassa on muuttunut. Nämä epäonnistumiset eivät saa kaatua kunnan päälle.

2)Esityksessä ei kategorisesti mainita kuntapaikkojen olevan kiintiöpakolaisille vaan että kuntapaikat ovat myös turvapaikanhakijoille. Meillä ei ole mitään tietoa siitä mikä tulee loppujen lopuksi olemaan suhde kiintiöpakolaisten ja turvapaikanhakijoiden välillä kuntapaikkojen täyttämisessä. (Esim. kiintiöpakolaislapsiperheitä vai yksintulleita nuoria miehiä)

3)Maahanmuuttopolitiikan epäonnistuminen ja ulkomaalaisten määrä Jyväskylässä on heikentänyt jyväskyläläisten turvallisuutta ja turvallisuuden tunnetta. Myös viranomaiset tiedostavat mm. terrorismiin liittyen kuinka tilanne on huonontunut. Ulkomaalaisten määrää Jyväskylässä ei tule lisätä mikäli asia ei ole turvallisuuden kannalta hallinnassa.

4)Kuntapaikkojen täyttämisen ja siihen liittyvän maahanmuuton kokonaiskustannuksia ei tiedetä eikä niitä ole selvitetty. Vaikka taloudelliset tekijät eivät ole kaikista tärkeimpiä tähän asiaan liittyen, tulisi niistä olla kuitenkin selkeä tieto päätöksentekoon liittyen.

5)Jo tällä hetkellä Jyväskylässä olevien maahanmuuttajien kotoutumisessa ja työllistymisessä on ongelmia. Ensisijaista olisi panostettava tällä hetkellä kunnassa jo oleviin pakolais- ja turvapaikanhakijataustaisiin henkilöihin.

L.N

 • Vieras
Äijä tekee hienoa työtä! Mahtaa olla kaverit harvassa "vihreän jykylän vaötuustossa", mutta tuskin sinne kavereita oletkaan mennyt etsimään, vaan ajamaan asioita, joita äänestäjäsi ovat sinut valtuuttaneet ajamaan.

Pään seinään hakkaaminen sattuu, mutta sitä on vaan hakattava. Ehkä joku päivä seinään hakkaajia on jo niin paljon, että saatte murtuman aikaan ja joskus sen verran, että seinä kaatuu. Ehkä?

Jonkun on pakko olla pioneeri ja yrittää. Kiitos sinulle siitä. Täällä ollaan taustatukena, kuten varmaan koko Hommayhteisö.

Aragornin kadonnut poika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 597
 • Liked: 1155
Kiitos tsempistä Lasse. Kuten Facebookissanikin kirjoitin kyllähän se välillä turhauttaa aika huolella, varsinkin kun joitakin asioita vastustetaan vain koska niitä esitän, ei vaivaiduta edes perehtymään perusteluihin.

Eipä siellä paljoa kavereita kyllä ole, eikä ole varmaan tulossakaan. Olen kyllä huomannut millainen voima sosiaalisella paineella on ja ymmärrän että miksi kaikki ei kestä sitä ja muuta negatiivista mitä tulee. Ihmiselle on luonnollista tuntea tarvetta tulla hyväksytyksi ja olla pidetty. Mutta ei näihin tehtäviin kannata lähteä jos ei kestä olla persona non grata. Moni sulaa ja eipä niistä paljoa sitten ole hyötyä asioiden ajamisen suhteen sen jälkeen...

Mutta vaikuttavien mekanismien ymmärtäminen ja tiedostaminen antaa paremmat eväät olla välittämättä negatiivisista asioista liittyen toimintaympäristöön. Työ työnä ja kaverit sitten muualta.


L.N

 • Vieras
Vihdoin ja viimein Torssonen sai tämän jakoon. Eli tässä jaksossa TT vastailee hommalaisten kysymyksiin.

https://youtu.be/6RttuZZcbi0

Vastaukset kysymyksiinne @Vapautus @J. Lannan haamu @Supernuiva @Brandis @Alaric
@Horn Hill
« Viimeksi muokattu: 08.11.2017, 17:36:41 kirjoittanut Lasse Nortunen »

Rosebud

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 950
 • Liked: 2335
 • Minun pallero keittää maailman parasta riisiä.
Hankkikaa mikrofoni. Ei maksa kuin muutaman markan. Nyt ääni kuuluu välillä niin heikosti, että kuuntelu on tuskallista. Muuten hyvä video.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vihdoin ja viimein Torssonen sai tämän jakoon. Eli tässä jaksossa TT vastailee hommalaisten kysymyksiin.

https://youtu.be/6RttuZZcbi0

Vastaukset kysymyksiinne @Vapautus @J. Lannan haamu @Supernuiva @Brandis @Alaric
@Horn Hill

Annetaanpa palautetta, kun sitä pyydettiin.

Formaatti on mielestäni hyvä eli ei mitään turhia krumeluureja ja pääpaino pysyy asiasisällössä. Luonnonläheisyys tuo semmoista mukavaa tunnelmaa, pitäkää toi. Pituus oikein sopiva, koska kuten sanottua, kysymykset olivat melko laajoja eikä niihin muutaman virkkeen vastauksia pidäkään antaa.

Tuohon jytkykyssäriini olisin ehkä kaivannut hieman näkemystä esim. vaaliteemoista, jotka edellä puolueen kannattaisi lähteä kampanjoimaan, mutta Teemuhan voi täällä vielä jatkaa, jos haluaa, heh.

Se täytyy kyllä sanoa, että selvästikin löytyy kaverilta tietoa ja näkemystä, joten ehdottomasti kannattaa lähteä ek-vaaleissa ehdolle, mikäli mahdollisuus siihen avautuu.

Teemu, olet mielestäni luonteva esiintyjä ja sun ääntä on miellyttävä kuunnella, joka on pelkkää plussaa.

Hyvä video, jätkät! :) Homma-kysymyksiä mielellään useamminkin mukaan. Ja tosiaan joku mikki voisi olla ihan paikallaan.
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

J. Lannan haamu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 173
 • Liked: 7670
Tässä videossa huomioni keskittyi sisältöön. Äänet olivat ainakin tänne oikein hyvät. Jotenkin Torssonen vaikuttaa vakavoituneemmalta. Ei pettyneeltä sillä tarmoa piisaa edelleen, mutta huomaa että lyhyessä ajassa kuntapolitiikan ytimessä on selkeästi tuonut oman ripauksensa vapaustaisteluun.

On kyllä kovia vastauksia. Mielestäni Nortunen passaa myös tuohon tosi hyvin, intoa on vähintään yhtä paljon kuin Torssosella.

Pitäis vaan koittaa keksiä paljon hyviä sisältöjä, muutakin kuin kysymyksiä.

Edit. tää taitaa olla paras video tähän asti. Ei taustaääniä, kivat taustat, hyvää keskustelua ja raikas meininki.
« Viimeksi muokattu: 08.11.2017, 19:13:39 kirjoittanut J. Lannan haamu »
Yksilö - Kulttuuri - Luonto/ The Knower - The Known - The Unknown.

L.N

 • Vieras
Harmi, jos äänen tasot oli huonot. Editoin niitä(kin) ja yritin nostella hiljaisimpia kohtia, mutta en näköjään tarpeeksi. Aikaisemmissa pätkissä ongelmaa ei ole ollut, ainakaan näin pahana. On pitänyt ostaa mikki, mutta ei vaan ole saanut aikaiseksi.

Teemu on kyllä loistava esiintymään, eikä sille saa jauhoja suuhun sitten millään. Ja teksti on perusteltua ja jämäkkää, eikä mitään liirumlaarum paskaa. Teemulla edessä loistava tulevaisuus poliittisella rintamalla, jos intoa ja kiinnostusta löytyy. Tulevaisuuden nimi.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 771
 • Liked: 8030
Pyynnöstä palautetta:

-ehdotettu kuukausikatsaus on hyvä idea. Toivottavasti katsojia riittää, jotta kenenkään aika ei menisi tässä toiminnassa hukkaan
-kuvauspaikkojen vaihtaminen kysymyksien välillä tarjosi vaihtelua
-vastaukset kysymyksiin olivat hyviä, kiitokset Teemulle näistä vastauksista
-kaikkien poliitikkojen pitäisi tuottaa materiaalia omasta poliittisesta toiminnasta myös keskellä vaalikautta eikä ainoastaan vaalien aikaan. Kiitokset Teemulle ja Lasselle näistä videoista!
-toivottavasti Teemu vastaa myös jatkossa hänelle esitettyihin kysymyksiin ja tätä kysymys-vastaus-toimintaa jatketaan
-kiitokset toimivista välitehosteista ja musiikista
-ajallinen kesto tuntui sopivalta, toki se riippuu siitä kuinka paljon kenelläkin on aikaa. Koska lukeminen on nopeampaa kuin puhuminen, voisiko Teemu kirjoittaa nettiin omille sivuilleen koosteita näiden videoiden teemoista ja näillä kerrotuista näkemyksistä? Tällöin kiireisimmät voisivat lukea nopeasti heitä kiinnostavat osiot, eikä sanoma jäisi tavoittamatta kiireisimpiä. Tietenkään en tiedä, olisiko tämä toimiva malli. Kirjoitin tämän nyt kuitenkin tähän ajatuksena, joka pitää mahdollisesti huonoksi havaittuna kuitenkin unohtaa ennen toteutusta
-pääosin ääni kuului hyvin, älkää ainakaan koskaan ottako käsimikrofoneja käyttöön, sillä se näyttäisi niin wanhanaikaiselta.
« Viimeksi muokattu: 08.11.2017, 19:23:34 kirjoittanut Supernuiva »

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Ei ne äänitasot olleet kuin ehkä muutamassa paikassa mielestäni hieman kehnot, pääosin kuului oikein hyvin. Ei mitään kovin dramaattista, mutta aina toki paremmat vehkeet auttavat.
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

J. Lannan haamu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 173
 • Liked: 7670
Muuten tuohon Jytkykysymykseen minäkin haluaisin vielä tarkemman vastauksen, se on mielenkiintoinen ja olisi kiva kuulla Torssosen näkemys. Viestinnän parantamista mutta konkreettisten esimerkkien kautta ehkä ihan omalla facebook kirjoituksella "Kuinka Jytky saavutetaan" tai "Perussuomalaisten työkalut Jytky III:seen".

Mitä teemoja kannattaa nostaa esiin, kuinka kommunikoida poliittisen vastustajan kanssa, mitä eri toimintatapoja käyttää viestinnässä? Miksi persuilla ei ole hifityylin videokonferensseja keskenään tai muista tärkeistä aiheista? Jotain tuollaista monipuolisuutta.

Mutta tavallaan nuo 'sivulauseet' ja rivien välistä vastaukset olivat hyviä ja hauskojakiN!
Yksilö - Kulttuuri - Luonto/ The Knower - The Known - The Unknown.

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 577
 • Liked: 28903
 • Polonia restituta
Jyväskylä on kyllä hyvä esimerkki siitä, mitä merkitsee etnisesti ja kulttuurillisesti itsetuhoinen kunnallispolitiikka. Käytännössä koko valtuusto täynnä innokkaita mokuttajia, joiden suurin haave on maksimoida kuntaan kohdistuva haittamaahanmuutto.

Voin kuvitella, että siellä ei ole helppoa melko yksinäisellä järjen äänellä, joten voimia luottamustyöhön!
There is freedom of speech, but freedom after speech, that I cannot guarantee.
- Idi Amin, diktaattori

Taikakaulin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 828
 • Liked: 5546
  • Luonnonperintösäätiö ostaa lahjoitusvaroin luonnonalueita ja rauhoittaa ne pysyvästi.
Brandiksen tuulivoimakysymykseen jatkokysmys: mitä energiamuotoja suosisit ja miksi?
Lahjoita suomalaisen kulttuurin säilymiseen - https://www.luonnonperintosaatio.fi

"Tarjoamme ainoana valtakunnallisena tahona suoran kanavan luonnonsuojeluun.
Kaikki lahjoitukset käytetään alueiden ostoon, suojeluprosessiin ja syntyneiden luonnonsuojelualueiden vaalimiseen."

Rosebud

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 950
 • Liked: 2335
 • Minun pallero keittää maailman parasta riisiä.
Harmi, jos äänen tasot oli huonot. Editoin niitä(kin) ja yritin nostella hiljaisimpia kohtia, mutta en näköjään tarpeeksi. Aikaisemmissa pätkissä ongelmaa ei ole ollut, ainakaan näin pahana. On pitänyt ostaa mikki, mutta ei vaan ole saanut aikaiseksi.
"Huono" on liian vahva ilmaisu. Sanotaan että ääni on osa-alue, jossa on eniten parannettavaa. YouTube-videoiden laatu on nykypäivänä niin korkealla, että pienimmätkin virheet huomaa helpommin. Ääni on erityisen tärkeä tuollaisissa videoissa, joissa ei oikeastaan tehdä muuta kuin puhuta.

Nuo vaihtuvat taustat ja luonto toimivat erittäin hyvin. Jos vielä keksisit jotain aktiviteettia niin olisi vielä parempi. Esim. istutaan nuotion ääressä ja juodaan kahvia, tai hakataan puita ja puhutaan politiikkaa, jne. Pointtina on se, että jos kuvauksen kohde tekee välillä jotain muutakin kuin jäpittää ja puhuu, video vaikuttaa luonnollisemmalta.

Yksi todella tehokas tapa on kävellä samalla kun puhuu. Tämä luo sellaisen "eteenpäin menevän" vaikutelman, minkä vuoksi sitä käytetään paljon elokuvissa ja tv-sarjoissa. Siinä on tietenkin ongelmana kameran heiluminen, minkä poistamiseen tarvitsisi yleensä vähän kalliimmat laitteet. Mutta sitäkin voi kokeilla ellei ole kovin pahaa krapulatärinää.

Tämä ei ollut nyt mitään kritiikkiä tuosta videosta. Siinä ei ole varsinaisesti mitään vikaa. Mietin vain parannusehdotuksia.

Tällaisia videoita pitäisi kaikkien persujen tehdä viikoittain.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 057
 • Liked: 13722
Torssonenhan oli myönteinen yllätys; Tämän foorumin kautta olen saanut hänestä hieman ns kakaramaisen vaikutelman johtuen kenties ainoastaan siitä että hän on selvästi itseäni nuorempi mutta kyllähän hän livenä ihan rehdin ja asiallisen oloinen mies oli.

Brandis

 • Vieras
Kiitokset Teemulle vastauksista tuulivoima-aiheisiin kysymyksiini!

Hyvin noudattelivat varmaan aika yleisesti perussuomalaista linjaa, ja mielenkiinnolla luen myös Kelsun kannanoton aiheeseen siinä vaiheessa kun se on ajankohtaista.

Tuulivoiman käyttö onkin aika monitahoinen ja haastava kysymys; ensinnäkin juuri sen potentiaalin hyödyntämisen vuoksi - optimaaliset tuuliolosuhteet sille saavutettaisiin käsittääkseni lähes yksinomaan vain rannikkoalueilla. Tavallaan tässä on kyse myös rikkaiden merenrantahuviloiden omistajien tarpeesta pitää merimaisemansa tuulivoimamastoista vapaana, mutta sisämaan maajussin tulee moinen masto läheisille pelto-/metsämailleen hyväksyä.

Tähän liittyy myös lähiasukkaiden esiin nostamia hyvinvointikysymyksiä.

Asia konkretisoitui minulle jokin aika sitten ajaessani pieniä maaseutureittejä pitkin Jokioisista Humppilaan ja tuolla matkalla - kirjaimellisesti keskellä ei-mitään - kohosivat modernit tuulivoimamastot. Se ei kuulunut, eikä sopinut lainkaan suomalaiseen alavaan peltomaisemaan, ja ajattelin lähistöllä asuvien kestokykyä niiden mastojen varjossa. Tulevaisuus näyttää mihin suuntaan tätä energiamuotoa tullaan kehittämään ja missä määrin satsaukset siihen tulevat kohdistumaan sisämaahan.

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 026
 • Liked: 23201
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Tuossa veronmaksajien tukisummat tuulivoimalle:

Eilen
1 010 896 €
Viime viikko
5 272 414 €
Viime kuukausi
15 414 705

”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

J. Lannan haamu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 173
 • Liked: 7670
Nyt tajusin mikä tässä viimeisessä jaksossa oli jotenkin onnistunutta. Siinä nuo kysymykset ja Nortunen pääsi kysymään sellaista, joka toi esiin Torssosen syvällisyyden ja asiaan perehtyneisyyden, niill mitkä ovat Torssosen alaa. Toinen ehkä on juuri se, mistä T kertoikin että sosiaalisen ympäristön paine tai se ympäristö vaikuttaa kuitenkin jollain tavalla ja kohta puoli vuotta Torssonen on uinut syvissä vesissä joka on täynnä valehtelevia haikaloja!

Ehkä seuraavaksi lisää konkretiaa, mitä tarkoitetaan paremmalla viestinnällä (persujen viisi vuotta kestäneestä heikosta sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä löytää tonneittain esimerkkejä), millaista johtajuutta tällaisessa tilanteessa tarvittaisiin? Ja mikä ylipäätään on Torssosen mielestä tämä sosiokulttuurinen, sosioekonominen ja sosioekologinen taistelukenttä jossa elämme? Mitkä voimat täällä vaikuttavat? Torssonen pitäisi päästää filosofoimaan oikein kunnolla, ajoittain se iloinen räkäinen nauru päälle.

Ja vielä lisää! Minkälaisen poliittisen vastustajan kanssa me olemme oikeasti tekemisissä? Jos kerran tykätään markkinointisosiologista terminologiaa kujeilla niin kilpailija-analyysi. Psykograafiset piirteet erityisesti kiinnostavat.

Ottakaahan poiijjjjaat korvan taakse tuo ja päästäkää Hankasalmen Eemeli Teemu Torssonen valloilleen!
Yksilö - Kulttuuri - Luonto/ The Knower - The Known - The Unknown.

Viimeinen suomalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 284
 • Liked: 12316
 • "Yhdessä eteenpäin"
Jos Nortusen Lasse jotain suosittelee, niin on pakko olla hyvä!  ;) Lisää tällaisia kavereita...
Viimeinen maastalähtijä sammuttaa valot.

L.N

 • Vieras
Torssoselta terveiset. Ollut koko päivän vääntämässä jykylässä talousarviota. Tulee tänne ketjuun kommentoimaan ja vastailemaan, heti kun vaan kerkeää, mahdollisesti huomenna.

Aragornin kadonnut poika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 597
 • Liked: 1155
^ Joo, kyllä menikin eilen koko päivä talousarviota tehdessä. En ihan ollut tyytyväinen lopputulokseen, mutta kyllä sen kanssa pitäisi pärjätä. Tuli kuitenkin 2.6 miljoonna kaupunginjohtajan talousarvioesityksen päälle, joka on aika paljon jos otetaan huomioon talouden tasapainon säilyttäminen ja yli 2% käyttömenojen kasvu.

Lisäys muodostui lopulta 1 050 000€:ksi joka tuli miljoonasta varhaiskasvatuksen suhdeluvun korotuksen ehkäisyyn ja 50 000 pitkäaikaistyöttömyyden parantamiseen. Suhdelukuasia toteutui, pitkäaikaistyöttömyys ei. Maahanmuuton kustannukset olivat myös syynin alla, mutta sitä hankaloitti kun kokonaiskustannukset eivät ole edes tiedossa.

Mutta itse videoon liittyen. Hienoa huomata että palautetta on tullut ja se onkin hyvä, kuten Lassekin kanssa ollut puhetta. Palautteen kautta sitten voi kehittää videoita eri osa-alueilla ja  varmasti näistäkin palautteista saimme myös ideoita lisävideoihin, esim. "Eväät jytky III:een" ja "Energiapolitiikka". Vai mitä itse tirehtööri on mieltä? @Lasse Nortunen ?

Kiitokset palautteesta ja kannustukseta kaikille ja kysymyksiin tulemme palailemaan!

(Edit. käyttömenot kasvavat yli 2%, ei tasan 2%)
« Viimeksi muokattu: 10.11.2017, 15:02:19 kirjoittanut Teemu Torssonen »

Sheo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 400
 • Liked: 806
 • Self-identified trans-kekistani
Torssosen ja Nortusen uusin ilmaantui tuossa loman aikana youtube feediin. Täällä on kovasti moitittu tuota äänentasoa. Ihan ymmärrettävää sillä hyvä ääni on kuitenkin se kaikista ratkaisevin tälläisessa rupatteluvideossa. Mutta mielestäni nämä kaksi uusinta videota ovat kuitenkin olleet parhaita tähän mennessä, niin yleisesti kuin ääneltään, muutama äänitehoste ehkä liian kovalla ja parissa kohtaa kuului muuten liian heikosti. Aikaisemmissa pätkissä on ollut vähän sitä ongelmaa, että taustaäänet kuuluvat liian kovaa.

Taisi jotain puhetta olla, että olisi tarkoitus useamminkin laittaa videota kehiin. Kannatettava ajatus. Tietynlainen jatkuvuus voisi tuoda lisää näkyvyyttä, jos kuuntelijat tietävät, milloinka uusi pätkä putkahtaa maailmoille. Tokihan se lisää työtaakkaa niin Torssoselle kuin sitten haastattelijalle, editoijalle ja kuvaajallekin.
Armonia metallica, concreta realtà
Videoclip elettronico, elogio di civiltà
Confusa progenia di cellule ribelli
Volo verso l'universo, l'attraverserò
Se sei stella fatti vedere, io mi fermerò