UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 612-kulkue Helsingissä itsenäisyyden 100-vuotispäivänä ke 6.12.2017  (Luettu 246703 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 475
 • Liked: 83653
Tuo 5600 pelkästään Helsingissä kuulostaa aika paljolta, etenkin jos ainoat uutiskynnyksen ylittävät tapaukset ovat nuo kaksi sankaria.

Suurin osa tietysti "pahapäisiä" humalaisia tai huumehörhöjä. Nuo kaksi ovat ylittäneet uutiskynnyksen, koska poliittisia tapauksia.

Lainaus käyttäjältä: HS 4.12.2018
Päihteiden vaikutuksen alaisia tai asunnottomia ei yleisjohtaja Kujalan kokemuksen mukaan enää ole Helsingin kaduilla sellaisia määriä kuin aiempina vuosikymmeninä. Yhteiskunnan tukiverkot ovat hänen mukaansa parantuneet niin, ettei kadulle enää sammuta yhtä paljon.

”Kiinni otetut ovat enemmän tai vähemmän pahapäisiä. Päihtyneitä viedään mieluummin koteihin, vaikkei siihen aina ole aikaa, koska emme ole taksipalvelu.”
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Pöllämystynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 060
 • Liked: 7687
 • vihervasemmistolainen
  • Yövartija
Rasmuksen aivoriihi on saanut nyt Fb-sivun tehtyä. ...
Lainaus käyttäjältä: 612 Avoimesti ja iloisesti itsenäisyyttä juhlien
Kokoonnumme yhteen, sytytämme kynttilät (led), jaamme iloista ja hyvää mieltä. Lähdemme ja liitymme sitten valisemaamme muuhun ”aatteettomaan” ja ”tunnuksettomaan” kulkueeseen.

https://www.facebook.com/events/908883009272322/

Mitä tähän kuuluu? En ole enää FB:ssä ja unohdin myyräprofiilini salasanan joten en pääse tarkastamaan. Minun puolestani saisivat ihan hyvin tulla, kunhan eivät häiriköi tai esiinny väärän lipun alla muka "natseina", ja sillä tavalla yritä pilata kulkueen mainetta ja tunnelmaa. Saisivat ainakin nähdä, etteivät muut osallistujat muutamaa kymmentä "pohjoismaiden vapauttajaa" lukuunottamatta olekaan mitään ihmeen skinejä, vaan läpileikkaus yhteiskunnasta, johon kuuluu ihan kaikenlaisia erikoisia ja tavallisia ihmisiä ituhipeistä ja punkkareista juppien kautta lapsiperheisiin ja vanhuksiin.
« Viimeksi muokattu: 04.12.2018, 16:11:48 kirjoittanut Pöllämystynyt »
Maailma ja kaikki sen kulttuurit on kuin maalauspaletti useine kauniine väreineen, joilla kaikilla on oma ainutlaatuinen sävynsä. Jos sekoitetaan ne kaikki, ei yhtään väriä jää jäljelle, eikä yhtäkään väriä voida enää erottaa aikaansaadusta sotkusta. -Mohammed Rasoel

Pöllämystynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 060
 • Liked: 7687
 • vihervasemmistolainen
  • Yövartija
Kuluvan vuoden (2018) ketju on melko lailla jumissa ja apaattinen siksi, ettei siellä saa keskustella PVL:n tai muiden aikomuksesta osallistua tai olla osallistumatta tämän vuoden kävelyyn, joka on kuitenkin oikeasti yksi keskeisimmistä asioista ja ongelmista. Pelkään, että tästä keskustelemattomuudesta on haittaa kulkueelle yhtä paljon, kuin itse PVL:stä. Pelkään, että keskustelemattomuus saa jotkut luulemaan, että sillä peitetään jotain.

Viime vuoden keskustelu (eli tämä ketju missä nyt olemme) toimi jonkinlaisena näyteikkunana todistaen osallistujien moninaisuudesta ja mahdollistaen hyvän kokonaiskuvan luomisen siitä, millainen on tapahtuman luonne ja ketä siihen osallistuu. Itsekin sain kulkueesta realistisen ja myönteisen kuvan, joka sitten toteutui. Juuri tällaisenaan, kaikkine näine kiistoineen, tämä ketju houkutti viime vuonna ihmisiä mukaan todistamalla, ettei asiassa ole mitään salattavaa eikä tapahtuman luonne ole yksiääninen eikä varsinkaan natsistinen.

Vaikea kuvitella, millaisen kuvan kulkueesta saavat ne, jotka eivät ole vielä sitä omin silmin nähneet, mutta jotka näkevät vain kulkueen mainoksia tai nettisivut, ja sitten median demonisoinnit. Kaksi täysin erilaista kuvausta. Minkähänlaisen kokonaiskuvan näistä ristiriitaisista väitteistä voi asiaa tuntematon saada?
Maailma ja kaikki sen kulttuurit on kuin maalauspaletti useine kauniine väreineen, joilla kaikilla on oma ainutlaatuinen sävynsä. Jos sekoitetaan ne kaikki, ei yhtään väriä jää jäljelle, eikä yhtäkään väriä voida enää erottaa aikaansaadusta sotkusta. -Mohammed Rasoel