Kirjoittaja Aihe: JHa ja loikkarit (jos..)  (Luettu 1083782 kertaa)

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 516
 • Liked: 21562
 • Vastuullinen media koulutuksessa
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #900 : 13.06.2017, 20:42:47 »
Soini ei huomioinut yhtä asiaa ja se on historiasta tuttu SKYP. Jos sitä ei olisi ollut niin kaikki näyttäisi kauniimmalta. Soini itse varautui uuden SKYP_n syntyyn ja sai muutettua puoluetukilakia niin että uusi SKYP ei saisi mukanaan puoluetukija. Nyt kävikin niin että teki itse SKYP:it hillotolppansa vuoksi. En tiedä tietävätkö nuoremmat loikkarit SKYP:istä mitään. Anne Louhelainen varmaan Mikko Vainion tyttärenä tietää. Mikko ei muuten kuulunut loikkareihin. SKYP:ppiläisista ainoastaan Aune Mänttäri Pohjois-Karjalasta uusi paikkansa, muiden polittinen ura oli siinä.
On tämä kyllä aivan uskomaton juttu, 21 loikkaria vain Halla-ahon, huhtasaaren, Hakkaraisen ja Eerolan valinnan vuoksi. Ei kummempia linjaerimielisyyksi eikä nykyinen puoluejohto edes kerennyt kätään kaltoin kohdella paitsi tietenkin panna Soinin hillotolppa katkolle. Olikohan se Soini esim Saarakkalaa kohtaan kovin mukava kun vähän harjailikin pari vuotta sitten mamukriittistä Saarakkalaa.
Yhdessä persut olisivat vaikutusvaltainen ryhmä mutta nyt ollaan kristillisten kanssa samassa sarjassa molemmat.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Nousuhumala

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 693
 • Liked: 5407
 • #JeSuisKeijo
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #901 : 13.06.2017, 20:43:16 »
Yleensä täydellinen selkävoitto omassa puolueessa johtaa hyvin jännittäviin seuraamuksiin. Tämä pätee sekä Suomessa että muualla.

Jos Halla-aho ja hänen kannattajansa olisivat omanneet yhtään pelisilmää, niin kolmesta varapuheenjohtajasta kaksi olisi pitänyt järjestellä soinilaisille. Vaikkapa niin, että Niinistöstä ykkönen ja Terho kolmoseksi. Huhtasaari kakkoseksi. Tuolloin hajoaminen olisi vältetty vaikka samalla linja olisi koventunut selvästi. Mutta ahneus tapasi.

Tuosta ahneudesta huomaa miten kokemattomia ja osaamattomia halla-aholaiset ovat. Kukaan oman puolueen sisäisissä valtataisteluissa mukana ollut tai edes sellaisia seurannut (tai edes niitä koskevaa poliittista historiaa lukenut) ei olisi tehnyt noin typerää mokaa.
Lopulta mä olen tyytyväinen, että nyt päästiin tuosta itselleni ei-niin-mieluisasta kaartista eroon. Vihdoin meillä on aidosti isänmaallinen, maahanmuutto-, EU- ja eurokriittinen puolue selkärankaisella puheenjohtajalla.

Ainoa mitkä vituttavat, ovat nämä saatanan rotat Soini, Terho, Elo ja Lohela.
« Viimeksi muokattu: 13.06.2017, 20:45:26 kirjoittanut Nousuhumala »
"Islam on suuri rauhan ja ystävyyden uskonto. Se on ihmiskunnan suurimpia rikkauksia." - Usko Ahonen 18.05.2012

"Jos haluatte menettää uskonne ihmisen perimmäiseen hyvyyteen ja jalouteen, käykää kurkistamassa Hommafoorumille." - Seppo Kononen, Savon Sanomat 30.05.2012

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 012
 • Liked: 6053
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #902 : 13.06.2017, 20:45:37 »
Nostan hattua ja toivotan omalta osaltani onnea, kärsivällisyyttä ja menestystä tulevaan jäljellä oleville, todellisille perussuomalaisten jäsenille.

Erityismaininnan ansaitsevat seuraavat:

Tom Packalen: toisin kuin aiemmat huhut kertoivat, olet selkärangan omaava, isänmaallinen mies. Epäilin sinua, mutta en epäile enää. Olet ansainnut minun luottamukseni. Kiitos ja anteeksi.

Riikka Slunga-Poutsalo: samat sanat voi sanoa sinulle. Kiitos ja anteeksi.

Matti Putkonen: kuten myös sinulle. Kiitos ja anteeksi.

Slunga-Poutsalo ja Putkonen ovat puolueella töissä, eikä heillä ole varaa loikata mihinkään. Lojaalisuudesta en olisi mitenkään varma.  Ainakin Slunga-Poutsalo oli erittäin vaikean näköisenä työmiehen tuumaustunnilla.

Tässä tilanteessa se voi olla täysin mahdollista, että Putkonen ja Riikka on jätetty puolueeseen hoitamaan pesän tyhjennystä ja kun hillotolpat on hoidettu, Riikka ja Putkonen jää tukevien siivujen kanssa eläkkeelle.

Näyttäähän tämä kaikenkaikkiaan kokonaisuutena siltä, että PS perustettiin tuottamaan hilloa. Tarkoitus ei ole koskaan ollut, ainakaan Soinilla, mikään muu. Vaikea nähdä, että Soini olisi ottanut idealisteja lähipiiriinsä tässä yhtälössä, eikä sellaisia, joille olisi potti luvassa.

Toivottavasti olen väärässä. Aika näyttää.

Jos olisin Jussi, en paljoa voisi luottaa keneenkään puolueessa tällä hetkellä. Onneksi Jussi näyttää suhtautuvan tähän sillä tavalla, että "kävi miten kävi, olen täällä vain äänestäjien mandaatilla, toteuttamassa sitä mitä äänestäjät tahtovat". Tällä asenteella, se on käytännössä se ja sama henkilökohtaisesti mitä tapahtuu, kun oikea elämä on jossain muualla ja tulevaisuus politiikassa on satavarma.
« Viimeksi muokattu: 13.06.2017, 21:55:40 kirjoittanut Kemolitor »
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

J.M

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 108
 • Liked: 5417
 • Inhorealisti ja paatunut pessimisti
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #903 : 13.06.2017, 20:46:05 »
Lainaus
Sampo Terho valittiin trioministeriksi

Uusi vaihtoehto-ryhmän Sampo Terho on valittu trioministeriksi eli hän osallistuu hallituspuolueiden puheenjohtajien neuvotteluihin.

Asiasta lisää hetken kuluttua.
MTV

Lainaus
Hän korvaa tehtävässä ulkoministeri Timo Soinin, joka on Terhon tapaan tänään perussuomalaisista irronneessa Uusi vaihtoehto -ryhmässä.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan nykyinen hallitus jatkaa ohjelmallaan. Puheenjohtajat esittävät eduskuntaryhmille, että nykyiset ministerit jatkavat hallituksessa.

...

Terho ei puhunut arvoeroista
Sipilä ja Orpo esittävät tänään keskustan ja kokoomuksen eduskuntaryhmille, että Uusi vaihtoehto -ryhmä hyväksyttäisiin mukaan hallitukseen. Sipilä sanoi keskustelleensa valtiosääntöoppineiden kanssa ja varmistaneensa menettelyn, jolla hallitusta ei tarvitse kaataa.

Sipilän mukaan ohjeen mukaan eduskuntaryhmät voivat päättää jatkosta, koska hallitus ja hallitusohjelma pysyvät ennallaan, vaikka parlamentaarisessa pohjassa tapahtuu muutoksia.

Sipilä aikoo antaa mahdollisimman pian eduskunnalle tiedonannon, joka päättyy luottamusäänestykseen. Eduskunnan puhemies Maria Lohela (uv.) viestitti aiemmin STT:lle, että tämä onnistuu aikaisintaan ensi viikolla.

Terho hävisi lauantaina perussuomalaisten puheenjohtajavaalin maahanmuuttovastaiselle Jussi Halla-aholle. Puheenjohtajakampanjan aikana he arvioivat, että heidän linjassaan ei ole suurta eroa.

Terho ei kysyttäessä halunnut kertoa eroista heidän arvoissaan, mutta sanoi sitoutuneensa hallituksen arvoihin. Orpon mukaan myös Terho on sitoutunut hallituksen Eurooppa-politiikkaan siten, että Suomi on aktiivinen toimija.

Sama URL
Punavihreäthän tunnistaa jo siitä, että heidän toimintansa ja heidän toimintansa tulokset saavat kenen tahansa kasvot joko punoittamaan tai vihertämään. - jäsen Veikko

Rap is like scissors, it always loses to rock

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 652
 • Liked: 6536
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #904 : 13.06.2017, 20:47:01 »
Ilmeisesti Uuvattien narratiivi on, että 900 netsiä valtasi puolueen.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

bencameron

 • Vieras
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #905 : 13.06.2017, 20:47:55 »
En ole nähnyt koko listaa, mutta etenkin Terhoon olen pettynyt!
Ei yllätys. 2015 matutulvan edessä Terho ei tehnyt mitään.

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 206
 • Liked: 21660
 • Takapenkin paha poika
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #906 : 13.06.2017, 20:48:22 »
Taitaa olla niin, että de jure PS on edelleen hallituksessa, mutta käytännössä ulkona ministerikadon vuoksi. Hallitus on enemmistöhallitus KESK+KOK+UV ja saa siis äänestykset läpi, vaikka Nuiva-PS äänestäisikin niitä vastaan.

Minusta tuntuu siltä, että emme ole nähneet vielä kaikkea tässä irvokkaassa näytelmässä.

Simon Elo todennäköisesti tulee A-studiossa vetoamaan isänmaallisuuteen ja vastuulliseen politiikkaan sekä syyttämään NPS:ia populismista näinä vaikeina aikoina. Eurooppalainen puolustus- ja turvallisuusyhteistyö jne.
The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

Kaptah

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 977
 • Liked: 743
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #907 : 13.06.2017, 20:48:43 »
Jotenkin epäilen, että tässä tullaan vielä käymään kovaa vääntöä siitä, päätyykö Persujen organisaatio, puoluetuet, rahat ja omaisuus nyt Soinilaisille vai Halla-aholaisille. Soini on kuitenkin koko elämänsä pelannut poliittisia pelejä ja on pesunkestävä opportunisti, joten minulla on pieni epäilys että tämä puhallus on valmisteltu ja taktikoitu niin hyvin, että Halla-aho on vielä hätää kärsimässä.
"Krimillä nähdyt joukot olivat paikallisia itsepuolustusjoukkoja. Kuka tahansa voi ostaa univormuja kaupasta."
- V. Putin 4.3.2014

"Viimeaikaiset tapahtumat Krimin niemimaalla osoittivat sotilasvoimiemme uudet laadulliset kyvyt ja henkilökunnan korkean moraalin."
- V. Putin 28.3.2014

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 914
 • Liked: 2845
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #908 : 13.06.2017, 20:49:28 »
Jos Halla-aho ja hänen kannattajansa olisivat omanneet yhtään pelisilmää, niin kolmesta varapuheenjohtajasta kaksi olisi pitänyt järjestellä soinilaisille. Vaikkapa niin, että Niinistöstä ykkönen ja Terho kolmoseksi. Huhtasaari kakkoseksi. Tuolloin hajoaminen olisi vältetty vaikka samalla linja olisi koventunut selvästi. Mutta ahneus tapasi.

Tuosta ahneudesta huomaa miten kokemattomia ja osaamattomia halla-aholaiset ovat. Kukaan oman puolueen sisäisissä valtataisteluissa mukana ollut tai edes sellaisia seurannut (tai edes niitä koskevaa poliittista historiaa lukenut) ei olisi tehnyt noin typerää mokaa.

Lyhyellä aikavälillä tämä on iso isku, mutta pitkällä aikavälillä katsoen parempi, että näin tapahtui. Nyt selvisi, että ketkä ovat todellisia maahanmuuttoon ja EU:iin kriittisesti suhtautuvia, eikä tarvitse arpoa. Puolue on nyt selkästi profiloitunut vastustamaan asioita, jotka ovat Suomen ja Euroopan kansojen kaksi suurinta uhkaa: Afrikasta ja Lähi-Idästä tulviva ihmismassa sekä sosialistinen ja federalistinen Euroopan unioni.

Jos perse ei kestä tämän vertaa merivettä, kannattaa jäädä pois.
"Only resolute and urgent action will avert it even now. Whether there will be the public will to demand and obtain that action, I do not know. All I know is that to see, and not to speak, would be the great betrayal."

- Enoch Powell

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 903
 • Liked: 11087
 • The Escape Velocity
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #909 : 13.06.2017, 20:50:16 »
Tyhmyri:

Lainaus
Yleensä täydellinen selkävoitto omassa puolueessa johtaa hyvin jännittäviin seuraamuksiin. Tämä pätee sekä Suomessa että muualla.

Jos Halla-aho ja hänen kannattajansa olisivat omanneet yhtään pelisilmää, niin kolmesta varapuheenjohtajasta kaksi olisi pitänyt järjestellä soinilaisille. Vaikkapa niin, että Niinistöstä ykkönen ja Terho kolmoseksi. Huhtasaari kakkoseksi. Tuolloin hajoaminen olisi vältetty vaikka samalla linja olisi koventunut selvästi. Mutta ahneus tapasi.

Näin voi olla.

Tai voi olla olematta.

Itse kuulun heihin, jotka epäilevät, ettei tämä vallankäytön totaalisuus ollut se ongelma vaan se, että vaadittiin hallitusohjelmassa pitäytymistä. Ja kun kyseessä oli alunperinkin Petkuttaja-Soinin ja Petkuttaja-Sipilän salainen sopimus siitä, että hallitusohjelma on vain silmänlumetta, jolla maahanmuuttokriittiset saadaan tyytyväisiksi ainakin muodollisesti, oli hallitusohjelmassa pitäytymisen vaatimus aivan liikaa tilanteessa, jossa Sipilällä ei ollut mahdollisuutta joustaa, koska hänen korkean tason EU-kontaktinsa eivät sallineet maahanmuuton ehtoja kiristettävän. Niinpä paine päästettiin ulos siitä kohtaa, mistä se oli helpoin tehdä: Perussuomalaiset heitettiin ulos hallituksesta. Asia selitettiin moraalisäteilyyn vetoamalla, mikä tietysti on absurdia ja naurettavaa. Mutta syötin nielivät politiikan 'asiantuntijatkin', koska heillä oli ideologinen tarve siihen.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 363
 • Liked: 929
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #910 : 13.06.2017, 20:51:18 »
Mitä se Tyhmyri oikein sössöttää? Jäsenistö valitsee suoralla demokratialla mieleisensä. Terho ei edes ollut ehdolla esittämääsi paikkaan.
Äkkiäkös siitä nyt olisi sovittu. Mutta jos se ei olisi ollut mahdollista, niin Niinistö olisi pitänyt valita ykköseksi.

Mutta juuri tuo "jäsenistö valitsee mieleisensä" on hyvä esimerkki kuinka tollosti Halla-ahon kannattajat homman hoitivat. Viimeistään olisi halla-aholaisten ehdokkaiden pitänyt ymmärtää vetäytyä ja mahdollistaa soinilaisten kasvojen pelastus. Käytännössä aina jos sitä ei mahdollisteta, niin asiat tuppaavat menemään persiilleen tavalla tai toisella.

Poliittista kokemattomuutta selvästi.

Mutta joo, mikäli vaikutusvallan pieneneminen on hyvä asia, niin mikäs siinä sitten.

Toisaalta minun ei pitäisi edes harmitella asiaa, sillä minusta Soini on haissut koko ajan liikaa hillolle ja Halla-aho taas jollekin aivan muulle. Mutta nyt lupaavatkin ja enemmän mieleiset poliitikot joutuvat heikompaan saumaan kuin olisi pienellä, pienellä halla-aholaisten pelisilmällä ollut mahdollista. Ei olisi ollut iso uhraus tehdä muutos paloissa ja kahden vuoden päästä sitten loppuun jos siltä tuntuu. Selvää hölmöilyä.

jmk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 564
 • Liked: 4297
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #911 : 13.06.2017, 20:51:28 »
Taitaa olla niin, että de jure PS on edelleen hallituksessa, mutta käytännössä ulkona ministerikadon vuoksi.

De jure ei siellä hallituksessa mitään puolueita ole, vaan ministereitä, siis henkilöitä.

hamppari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 704
 • Liked: 1404
 • Olisipa alkuräjähdys ollut suutari
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #912 : 13.06.2017, 20:51:56 »
Tuli mieleen tälläinenkin hupaisa skenaario; ps voittaa vaalit 2019 päästen suurimmaksi puolueeksi - vähemmistöhallitus Arvo Pohjan sanelemana - ensimmäinen luottamusäänestys - game over

Siis kun kukaan ei suostu hallitukseen hjalliksen kanssa. Vai venyykö se pohja sitten kun on ministeripaikat jaossa?

peke65

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 10
 • Liked: 3
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #913 : 13.06.2017, 20:52:34 »
Lainaus
Tosin se ei olisi onnistunut ilman Halla-ahon ja hänen tukijoidensa hölmöilyä.
Tätä en ymmärrä, mitä Halla-aho ja hänen kannattajansa olisivat voineet tehdä toisin? Nähdä tämä tulevaisuus ja äänestää eri tavalla?
Yleensä täydellinen selkävoitto omassa puolueessa johtaa hyvin jännittäviin seuraamuksiin. Tämä pätee sekä Suomessa että muualla.

Jos Halla-aho ja hänen kannattajansa olisivat omanneet yhtään pelisilmää, niin kolmesta varapuheenjohtajasta kaksi olisi pitänyt järjestellä soinilaisille. Vaikkapa niin, että Niinistöstä ykkönen ja Terho kolmoseksi. Huhtasaari kakkoseksi. Tuolloin hajoaminen olisi vältetty vaikka samalla linja olisi koventunut selvästi. Mutta ahneus tapasi.

Tuosta ahneudesta huomaa miten kokemattomia ja osaamattomia halla-aholaiset ovat. Kukaan oman puolueen sisäisissä valtataisteluissa mukana ollut tai edes sellaisia seurannut (tai edes niitä koskevaa poliittista historiaa lukenut) ei olisi tehnyt noin typerää mokaa.

Kuka niistä vpj:stä välitti. Ministeriryhmä Soinia lukuunottamatta olisi saanut pitää paikkansa. Kun pallit oli lähdössä alta tuli hätä.
Ahneus? Vpj-paikat. Eihän niistä kukaan välitä mitään.

MattiN

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 133
 • Liked: 140
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #914 : 13.06.2017, 20:53:04 »
Jotenkin epäilen, että tässä tullaan vielä käymään kovaa vääntöä siitä, päätyykö Persujen organisaatio, puoluetuet, rahat ja omaisuus nyt Soinilaisille vai Halla-aholaisille. Soini on kuitenkin koko elämänsä pelannut poliittisia pelejä ja on pesunkestävä opportunisti, joten minulla on pieni epäilys että tämä puhallus on valmisteltu ja taktikoitu niin hyvin, että Halla-aho on vielä hätää kärsimässä.

Melko todennäköistä. Yllätysirtautuminen oli vasta sodanjulistus.

f-35fan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 268
 • Liked: 891
 • CIA:n rogue-haamukirjoittaja
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #915 : 13.06.2017, 20:53:32 »
Terhon näyttelijäsuoritus on vailla vertaansa. Viimeiseen saakka hän näyttelee ja kisaa puheenohtajuudesta.
Hän veljeilee ja vetoaa yhtenäisyyteen.

Ei kestä kuin kolme päivää kun hän jo paistattelee kilpailevan puolueen puheejohtajana ja trioministerinä,

Terhon parlamentaarikon ura päättyy tähän. Helsingistä nuivien äänet imuroi Jussi.
Pettureille ei vaaleissa armoa tunneta.

Minusta "Uusi vaihtoehto" -puolueelle paremmin kuvastava nimi olisi piraijapuolue.


akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 067
 • Liked: 23039
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #916 : 13.06.2017, 20:53:51 »
Loikkarit hyppäsivät kelkkaan, jossa valmistellaan jo seuraavaa "pakolaisaaltoa".

Näin näyttää tilanne olevan. Juuri tänään Die Welt kertoo EU-komission aloittavan oikeusprosessin eräitä maita vastaan. Syynä turvapaikanhakijoiden jako. Nämä ovat niitä Sipilän mainitsemia tulevaisuuden suuria EU-asioita, joita uusihillosalkkulaiset menivät takaamaan. Uuvattien rivimiehet eivät vielä ole näistä perillä, mutta Soini tietää kyllä.

Lainaus
EU aloittaa oikeudenkäynnin Unkaria, Puolaa ja Tsekkiä vastaan

EU-Komission on käynnistänyt oikeusprosessin Unkaria, Puolaa ja Tsekkiä vastaan sopimusrikkomuksen vuoksi.

- Perusteena on kieltäytyminen vuonna 2015 EU:ssa sovitusta turvapaikanhakijoiden jakamisesta.
- Tavoitteen on Italiaan ja Kreikkaan saapuvien pakolaisten aiheuttaman taakan keventäminen.


https://www.welt.de/politik/ausland/article165501057/EU-leitet-Verfahren-gegen-Ungarn-Polen-und-Tschechien-ein.html

finnTroll

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 374
 • Liked: 140
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #917 : 13.06.2017, 20:54:02 »
Yhden ainoan kerran pääsin äänestämään J. Halla-ahoa. Äsken Ylen uutisissa näin miehen, suo kuokka ja Jussi. Työn kautta tulee voitto.

Toivottavasti maakuntavaalissa pääsen äänestämään Teemu Lahtista.
Minkä ylipäänsä voi sanoa, sen voi sanoa selvästi.

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 289
 • Liked: 6531
 • Nato-haukka
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #918 : 13.06.2017, 20:55:04 »
Ei ole viikkoakaan kun Sampo Terho ja Halla-aho olivat kuulemma ihan kaksosia ;)
Kuinka moni UV:n edustaja pääsi eduskuntaan aikanaan juuri Halla-ahon suosituksesta?

Halla-aho-ilmiön imussa vähintäänkin välillisesti suuri osa UV:sta. Lea Mäkipää, Pentti Oinonen ja muutama muu vähemmän kuin muut, mutta jokainen jossain määrin hyötyi Halla-ahon suositteluista vaaleissa. Maria Lohela oli varmaankin yksittäisenä esimerkkinä suurin hyötyjä Halla-ahon tuesta.

Lohela on Terhon ohella toinen alusta asti falskilta tuntunut persu.  Lisäksi hänelle on kihahtanut pahasti päähän se, että hänet valittiin eduskunnan puhemieheksi.
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Ägräs

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 334
 • Liked: 646
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #919 : 13.06.2017, 20:55:10 »
Mitä se Tyhmyri oikein sössöttää? Jäsenistö valitsee suoralla demokratialla mieleisensä. Terho ei edes ollut ehdolla esittämääsi paikkaan.
Äkkiäkös siitä nyt olisi sovittu. Mutta jos se ei olisi ollut mahdollista, niin Niinistö olisi pitänyt valita ykköseksi.

Mutta juuri tuo "jäsenistö valitsee mieleisensä" on hyvä esimerkki kuinka tollosti Halla-ahon kannattajat homman hoitivat. Viimeistään olisi halla-aholaisten ehdokkaiden pitänyt ymmärtää vetäytyä ja mahdollistaa soinilaisten kasvojen pelastus. Käytännössä aina jos sitä ei mahdollisteta, niin asiat tuppaavat menemään persiilleen tavalla tai toisella.

Poliittista kokemattomuutta selvästi.

Mutta joo, mikäli vaikutusvallan pieneneminen on hyvä asia, niin mikäs siinä sitten.

Toisaalta minun ei pitäisi edes harmitella asiaa, sillä minusta Soini on haissut koko ajan liikaa hillolle ja Halla-aho taas jollekin aivan muulle. Mutta nyt lupaavatkin ja enemmän mieleiset poliitikot joutuvat heikompaan saumaan kuin olisi pienellä, pienellä halla-aholaisten pelisilmällä ollut mahdollista. Ei olisi ollut iso uhraus tehdä muutos paloissa ja kahden vuoden päästä sitten loppuun jos siltä tuntuu. Selvää hölmöilyä.

Kaada itsellesi vaan sitä "vaikutusvaltaa", jossa Uuvatit asemoivat itsensä 100 % eurofederalisteiksi Macronin mukana.
Where is the fighting man?
I am he
You would trade every truth
For hollow victories

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 044
 • Liked: 6235
 • Kuka vei meidän munat?
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #920 : 13.06.2017, 20:55:54 »
Yleensä täydellinen selkävoitto omassa puolueessa johtaa hyvin jännittäviin seuraamuksiin. Tämä pätee sekä Suomessa että muualla.

Jos Halla-aho ja hänen kannattajansa olisivat omanneet yhtään pelisilmää, niin kolmesta varapuheenjohtajasta kaksi olisi pitänyt järjestellä soinilaisille. Vaikkapa niin, että Niinistöstä ykkönen ja Terho kolmoseksi. Huhtasaari kakkoseksi. Tuolloin hajoaminen olisi vältetty vaikka samalla linja olisi koventunut selvästi. Mutta ahneus tapasi.

Tuosta ahneudesta huomaa miten kokemattomia ja osaamattomia halla-aholaiset ovat. Kukaan oman puolueen sisäisissä valtataisteluissa mukana ollut tai edes sellaisia seurannut (tai edes niitä koskevaa poliittista historiaa lukenut) ei olisi tehnyt noin typerää mokaa.

Ei tuollaista voi järjestää suljetulla äänestysellä vaikka haluttaisiinkin.

Jos tuollaista oikeasti halutaan puolueen sisällä niin silloin koko äänestys pitää järjestää toisella tavalla. Jos kerran äänestetään useasta "saman arvoisesta" paikasta niin tällainen äänestys on jo muutenkin vähän väärä, että jokainen puheenjohtajakierros aloitetaan puhtaalta pöydältä. Parempi malli puolueen yhtenäisyyden kannalta olisi vaikka sellainen että ne jotka jo sai oman ehdokkaansa edellisellä kierroksella läpi eivät osallistu seuraaviin kierroksiin ollenkaan. Tällöin melkein jokainen saisi ainakin yhden mieleisen ehdokkaan neljän joukkoon. Tai sitten jokainen voi antaa suoraan neljä ääntä vaikkapa vielä progressivisesti niin, että 1. ehdokas saa 4 ääntä, 2. ehdokas 3 jne. Eniten ääniä saanut on puheenjohta ja loput varamiehiä äänijärjestyksessä. Tällöin ei voi samalla tavalla "puhdistaa pöytää" jokaisen varamiehenkin kohdalla kun suurin osa äänistä menee sille puheenjohtajaksi valitulle.

Kyse on vain siitä että halutaanko säilyttää yhtenäisyys. Aina tämä ei välttämättä ole edes hyvä asia kuten tässäkin tapauksessa voi lopulta olla.

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 844
 • Liked: 2585
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #921 : 13.06.2017, 20:57:25 »
Ilmeisesti Uuvattien narratiivi on, että 900 netsiä valtasi puolueen.

Simon Elo tolkutti telkku-uutisissakin että hänellä on siitä osoituksena ihan IS:n huuhaa-lööppijuttu. Pakko olla totta!
Millainen ihminen perustaa mielipiteensä ja toimintansa iltiksen höpöspekulaatioihin, lähteenä "kaksi miestä"?

neko

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 74
 • Liked: 90
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #922 : 13.06.2017, 20:57:31 »
Kohta Halla-aho vs. toimittaja + hallituspoliitikkoja 3-4 A-stubidossa. Näkyy suorana myöa Areenassa.

Tullee reilu keskustelu jossa nähtäneen harvinainen tilanne että Ylen toimittaja puolustaa samanlaisia arvoja kuin vastustaa. Huh, rankka päivä. Mahtaakohan tästä tulla mitään...
Kirkukakkeli karkukikkeli, sulle mällit naamaan nakkeli, karkukikkeli-ii-iii
(lauletaan Miljoonasateen Karkumorsian biisin kertsiä mukaillen)

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 363
 • Liked: 929
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #923 : 13.06.2017, 20:57:42 »
Kuka niistä vpj:stä välitti. Ministeriryhmä Soinia lukuunottamatta olisi saanut pitää paikkansa. Kun pallit oli lähdössä alta tuli hätä. Ahneus? Vpj-paikat. Eihän niistä kukaan välitä mitään.
Juu, Soinin ja toisten ministereiden vaihdosta puhuminen ei sekään ollut erityisen viisasta.

Kyllä sitä aina jokin keino häviävän osapuolen kasvojen pelastamiseksi ja tappiosta hyvittelemiseksi keksitään jos halutaan. Mutta jos ei ole halua, niin seuraukset pitää kestää. Tässä tapauksessa seuraukset ovat sen verran pahoja, että tuskin Halla-aho niistä itse riemuitsee.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 645
 • Liked: 48808
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #924 : 13.06.2017, 20:58:32 »
Klo 21:00 alkavan TV1:n A-Studio -ohjelman kommentointi tähän ketjuun:

https://hommaforum.org/index.php/topic,121339.0.html
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 386
 • Liked: 64934
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #925 : 13.06.2017, 20:59:41 »
Yleensä täydellinen selkävoitto omassa puolueessa johtaa hyvin jännittäviin seuraamuksiin. Tämä pätee sekä Suomessa että muualla.

Jos Halla-aho ja hänen kannattajansa olisivat omanneet yhtään pelisilmää, niin kolmesta varapuheenjohtajasta kaksi olisi pitänyt järjestellä soinilaisille. Vaikkapa niin, että Niinistöstä ykkönen ja Terho kolmoseksi. Huhtasaari kakkoseksi. Tuolloin hajoaminen olisi vältetty vaikka samalla linja olisi koventunut selvästi. Mutta ahneus tapasi.

Tuosta ahneudesta huomaa miten kokemattomia ja osaamattomia halla-aholaiset ovat. Kukaan oman puolueen sisäisissä valtataisteluissa mukana ollut tai edes sellaisia seurannut (tai edes niitä koskevaa poliittista historiaa lukenut) ei olisi tehnyt noin typerää mokaa.

Ja kuinkahan tuo olisi käytännössä tehty, kun valinnoista ei Perussuomalaisissa toisista puolueista poiketen päätä puoluejohto? Jakamalla läsnäolijoille uudet äänestysohjeet jokaisen äänestyksen tuloksen selvittyä? Sepä olisikin ollut komeaa junttausta.

Niinistöstä ei olisi voinut tehdä ykköstä, koska hän olisi edustanut Halla-ahoa Suomessa niin usein. Tämänpäiväinen vahvisti, miksei. Terho ei ollut asettautunut ehdokkaaksi.

Halla-aho ja Huhtasaari osoittivat neuvottelu- ja kompromissivalmiutensa Sipilän ja Orpon kanssa, joten jos tyytymättömät kansanedustajat olisivat halunneet muutoksia, siitä olisi varmasti voitu neuvotella ryhmäkokouksessa. Mutta ei, salassa (jo ennen puheenjohtajavaalia?) kokoon haalitulta porukalta ei tullut minkäänlaista etukäteisilmoitusta tai varoitusta aikeistaan.

UV-porukan johtajien ja heidän ulkopuolisten yhteistyötahojensa tavoitteena on selvästikin ollut puolueen hajottaminen/puhdistus tavalla tai toisella, ja tämä oli luultavasti vasta alkusoittoa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 615
 • Liked: 44443
 • Saatanalliset säkeet Tervetuloa!
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #926 : 13.06.2017, 21:00:26 »
Yksi huomio tähän väliin. Miksi ollenkaan käydä pj-vaaleja, jos sen lopputulosta ei ole edes aikomusta kunnioittaa. Sampo Terho varsinkin, teki itsestään pahimman luokan petturin. Hän on mies, johon ei voi enää koskaan jatkossa luottaa. Mahtaa olla kotiväkensäkin ylpeä saavutuksestaan.

Yhtään mitään muiltakaan pois ottamatta, kaikki loikkarit ovat ihmisroskaa pahimmasta päästä. Todellisia politiikan syöpiä.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

Maija Poppanen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 075
 • Liked: 8596
 • white trash
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #927 : 13.06.2017, 21:02:36 »
Mutta joo, mikäli vaikutusvallan pieneneminen on hyvä asia, niin mikäs siinä sitten.

Mitä vaikutusvaltaa sellaisessa puolueessa on, missä Soini heiluu vastustajiakin tehokkaammin harjansa kanssa?


tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 363
 • Liked: 929
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #928 : 13.06.2017, 21:04:01 »
UV-porukan johtajien ja heidän ulkopuolisten yhteistyötahojensa tavoitteena on selvästikin ollut puolueen hajottaminen/puhdistus tavalla tai toisella, ja tämä oli luultavasti vasta alkusoittoa.
Siis tämä hajottamiskuviohan on ollut tavoitteena jo pitkään. Ei tosin niinkään uuvateilla vaan ihan muulla porukalla. Nyt siihen vain aukesi hillittömän hieno sauma. Kepu hoiti homman kotiin hillittömän hienosti. Siitä heille täydet pisteet. Olen ihan kateellinen siitä miten upea pöydän putsaus.

Ja kyllä, oli vaalitapa mikä tahansa, niin täydellisen selkävoiton ottaminen oli typerää. Juuri se avasi sauman tempun tekemiseksi.

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 733
 • Liked: 16885
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Vs: JHa ja loikkarit (jos..)
« Vastaus #929 : 13.06.2017, 21:04:28 »
Soini tunnusti aika suoraan että tämän päiväiset tapahtumat olivat kosto puoluekokouksesta. Läski ja itseriittoinen sika kehtasi vielä retostella että piti puolueen kasassa 20v ja ilman häntä se hajosi kahdessa päivässä. Ja Simon Elo puhuu ylellä pokkana "puolueen kaappauksesta". Ei helv**** :facepalm:
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."