UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Seura: Juha Sipilästä tuli miljonääri valtion tuella ja härskeillä tutunkaupoilla  (Luettu 6501 kertaa)

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 163
 • Liked: 8347
 • Puhekin on teko
Lainaus
Juha Sipilästä tuli miljonääri valtion tuella ja härskeillä tutunkaupoilla

Seuran selvitys: Juha Sipilästä tuli miljonääri valtion tuella ja härskeillä tutunkaupoilla
Pääministeri Juha Sipilä on julistanut panevansa valtion omistamien yritysten ”taseet töihin”. Tämä juttu kertoo, kuinka Sipilä hyödynsi yhteistä rahaa tehdäkseen itsestään yksityisen miljonäärin.

Näin Sipilä mallintaa omaa kokemustaan: sijoittajana hän on onnistunut rahastamaan valtiota monet kerrat ennenkin. Näissä kaupoissa Sipilän ympärille on kertynyt liikemiesten verkosto, joka on nyt vahvasti mukana myös biojalostamoteknologiaa kehittävän Chempolis Oy:n hankkeissa.

Tämä on ehyt kertomus siitä, miten tullaan miljonääriksi, ei pelkän onnen tai liikemiesosaamisen avulla, vaan hyväksikäyttämällä veronmaksajien – ja hyvin veljien – tukea.
Pääomasijoittajaksi
...
Juha Sipilästä tuli rikas vuonna 1996.

Valtionyhtiö Rautaruukki myi Sipilän holdingyhtiölle enemmistöomistuksensa Solitra Oy:stä, jonka toimitusjohtajana Sipilä toimi ja jonka vähemmistöomistaja hän oli. Rahat, yli 30 miljoonaa markkaa, Sipilälle tähän kauppaan lainasi Rautaruukki itse. Lisää rahaa pöytään toi sykemittarivalmistaja Polar Electro, josta tuli Solitran vähemmistöomistaja. Runsas vuosi myöhemmin Sipilä viimeisteli kaupat myymällä omistuksensa lähes nelinkertaisella hinnalla yhdysvaltalaiselle ADC Telecommunicationsille.

Sipilän rikastumisesta voi olla monta mieltä: ehkä valtionyhtiö teki erityisen huonot kaupat tai Sipilä erityisen hyvät. Ainakaan Rautaruukista poliittista vastuuta kantaneiden hallintoneuvoston puheenjohtajan Paavo Väyrysen (kesk) tai silloisen kauppa- ja teollisuusministerin Seppo Kääriäisen (kesk) ei tarvinnut ottaa vastuuta kasvavan yhtiön myymisestä ulkomaille.

Solitran perustaja ja Sipilän suoraan koulunpenkiltä töihin palkannut Lauri Kuokkanen vastusti yhtiön myymistä ulkomaille ”epäisänmaallisena”, mutta ei voinut estää sitä, koska ei enää omistanut yhtiötä vaikka sen hallituksessa istuikin.
...
Kiekkomiesten saavuttama neuvottelutulos ällistytti ulkopuoliset.

Incap ja JMC Tools päätettiin yhdistää, mutta Laurilan ja Sipilän firman kannalta uskomattoman hyvin ehdoin. JMC Toolsin omistajat saisivat fuusioituneesta yhtiöstä 70 prosenttia, kun taas noin viisi kertaa suuremman ja selvästi kannattavamman pörssiyhtiö Incapin omistajat, suurimpana siis veronmaksajat Finnveran kautta, saisivat uudesta yhtiöstä vain 30 prosenttia.

Perusteluna veronmaksajien kannalta epäedullisen näköiselle kaupalle käytettiin JMC Tools Oy:n tulevaisuudenodotuksia. Myöhemmin tosin nähtiin, että odotukset eivät koskaan toteutuneet.

Incapin kannalta huonoksi osoittautunutta kauppaa oli yhtiön hallituksessa edistämässä Jorma Terentjeff. Hänelle tarjottiin ennen fuusiota tilaisuus päästä JMC Toolsin ja sen kautta fuusion myötä Incapin suuromistajaksi.

Tällä kauppojen ketjulla Sipilä oli saanut vaihdettua osuutensa tappiollisesta pikkufirma Ultraprintistä pörssiyhtiöön – yhdeksi sen kymmenestä suurimmasta omistajasta.
...
Juha Sipilän sijoittajahistoriaan kuuluu kymmeniä yrityksiä. Jo varhaisessa vaiheessa hän alkoi sijoittaa it-firmojen ohella myös bioalan yrityksiin.

Näistä sijoituksista kiinnostavin ja ajankohtaisin on Chempolis Oy. Se on yksi kolmesta yrityksestä, joiden omistuksesta Sipilä on pitänyt kiinni, vaikka hänen sijoitusyhtiönsä kymmenistä sijoituksista on valtaosin luovuttu. Nykyään Sipilän sijoitusyhtiö on hänen lastensa omistama.
..
Poikkeuksellisesti hän otti omistajaohjausministerin tehtävät itselleen. Samoihin aikoihin sähköverkkojen myynnistä valtavasti käteistä saanut valtionyhtiö Fortum alkoi yhtiön kertoman mukaan tutkailla Chempolista sijoituskohteena.

Syksyllä Fortum sijoitti umpivelkaiseen yhtiöön yli kuusi miljoonaa euroa ja sijoitusyhtiö Taalerin rahasto yli neljä miljoonaa. Asiasta nousseen kohun vuoksi pääministeri Sipilä antoi oikeuskanslerille selvityksen, jonka mukaan hän ei vaikuttanut järjestelyyn mitenkään.

Chempolisin tämä ratkaisu kuitenkin pelasti toistaiseksi, samoin vähintään osan Sipilän lapsilleen jättämän sijoitusyhtiön sekä Juha Hulkon saatavista.

Fortum on neuvotellut osallistumisesta Sievin biotehtaaseen. Siihen haetaan nyt työ- ja elinkeinoministeriöltä 120 miljoonan euron tukea. Hanke on siirretty Markku Kosken toiselle yhtiölle, jossa mukana ovat vanhat liikekumppanit Kärsämäen pellettitehtaan ajoilta.
...
Uusi liiga

Elinkeinoelämä, EK ja sen tutkimuselin Etla, Suomen Yrittäjät ry sekä kotimaiset taloustutkijat ovat vaatineet nykyisten miljardien elinkeinotukien radikaalia leikkaamista.

Vaikka Sipilän hallituksen aikana tukia on tullut vain lisää – viimeksi pikkuriikkinen miljoona tuli kaupallisten tv-yhtiöiden uutistuotantoon – hallituksen runsaan kuukauden takaisesta niin sanotusta puoliväliriihestä odotettiin isoja uutisia ja linjan muutosta. Pettymys oli kuitenkin melkoinen, sillä tuista ei saatu leikattua ensimmäistäkään euroa.

Furetan Oy hakee tällä hetkellä kolmelle eri biojalostamolle yhteensä yli 650 miljoonan euron tukia työ- ja elinkeinoministeriöltä. Juuri ennen vappua Juha Sipilä siirsi omistajaohjausasiat elinkeinoministeriksi nostamalleen keskustan Mika Lintilälle. Elinkeinoministeri Lintilältä taas siirtyvät energia-asiat ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle.

Sipilän haaveileman ”kasvurahaston” tehtävää ajamaan perustettu valtion kehittämisyhtiö Vake Oy taas varautuu myymään valtion omistuksia mahdollistaakseen tuntuvat sijoitukset muun muassa biotalousyritysten kasvun vauhdittamiseen.

Vake Oy:n myytäväksi siirrettiin noin 2,5 miljardin euron edestä valtionyhtiöiden osakkeita, joiden myyntitulojen käytöstä maan hallitus päättää eduskunnalta kyselemättä.

Nyt ei siis enää pelata maakunnallista Teknoventure-sarjaa vaan valtakunnallista liigaa: Sipilän itsensä toteuttama malli, miljonääriksi yhteisin varoin, mahdollistaa käsinpoimituille kasvuyrittäjille miljoonien monistamisen. Rahojen käyttö on arvatenkin hallituksen liikesalaisuus, ja yritysten omistajatietojen heikentäminen vaikeuttaa rahankäytön seuraamista entisestään.

https://seura.fi/asiat/seuran-selvitys-juha-sipilasta-tuli-miljonaari-valtion-tuella-ja-harskeilla-tutunkaupoilla/

Juha Sipilän rikastuminen alkuajoista nykypäivään asti. Merkittävää osaa ei ole näytellyt ainoastaan Sipilän taloudellinen osaaminen, vaan erittäin hyvät henkilösuhteet ja tukiostot/siirrot valtionyhtiöiltä Sipilän eduksi. "Lasten sijoitukset" ei olekkaan mikään pikkubisnes. Samoin erilaisia yritystukia pyrittiin ensin saamaan itselle ja yhteistyökumppaneille maakuntatasolla ja nyt valtiotasolla. Osittain kyse on kyllä oikeista yrityksistä, toisaalta kyse on rahansiirrosta, joka hyödyttää eniten Sipilän taustajoukkoja (jutun sisältöä mukaillen).
« Viimeksi muokattu: 11.06.2017, 23:05:41 kirjoittanut nollatoleranssi »

Kyklooppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 535
 • Liked: 6603
 • Musertunut Suomen kansalainen.
Sellanen poika se on se meidän pääministeri, hillotolppaa pukkaa ja sie maksat. se ei ole poka jabba mithän..
Ihmisjäte.

Impi Waara

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 382
 • Liked: 7901
Valtion pääketku, jonka soisi joutuvan vastaamaan vilunkipelistään. Tuota ehyttä historiaa pitäisi jakaa turuilla ja toreilla, jotta kaikille tulisi selväksi millainen nilkki on kyseessä.
10.6.2017   Nyt voi olla läpeensä tyytyväinen. Homma hoidettu tyylillä!

Laskentanuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 319
 • Liked: 2113
 • Mämmi on mielestäni rasismia
Tutkiva journalismi olisi voinut selvittää myös EU:n Horisontti 2020 hankkeen kautta myönnetyt mahdolliset tuet.

Sinänsähän tuossa ei mitään väärää ole tapahtunut.

MUTTA noin 30miljoonaa euroa suoraa tai välillistä tukea plus pankkisalaisuuden varjolla finveran tjms. myöntämät lainat.

Aika iso summa.
Mutta niinkuin pm. oli joskus todennut, että tärkeintä ei ole keksintö vaan keksijä.
"Monilla on asioihin vain yksi näkemys, vaikka kuinka sanotaan, että ollaan suvaitsevaisia." - Teemu Selänne
(HS 31.1.2017)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 723
 • Liked: 45162
 • Kui on must, näita ust!
Myös Yle julkaisi tänään pitkän artikkelin näistä Sipilän kuvioista. Lainasin alle vain hieman juttua tuosta alusta, loput linkistä.

https://yle.fi/uutiset/3-9656605 (18.6.2017)

Lainaus
Juha Sipilä uskoi pumppuhammasharjaan ja puukaasuttimeen – näin eteni ura enkelisijoittajana

Ennen poliitikon uraansa Juha Sipilä oli enkelisijoittaja, joka laittoi miljoonia euroja villeihin yritysideoihin. Sijoittajana Sipilä luotti kotiseutunsa yrityksiin, jotka saivat valtiolta miljoonia.

Vuonna 1996 Juha Sipilästä tuli rikas mies.

Kempeleläinen diplomi-insinööri myi osuutensa taajuusmuuntimia valmistaneessa ADC Solitrassa yhdysvaltalaiselle ostajalle. Sipilä teki kaupassa nykyrahassa mitattuna yli 12 miljoonan euron myyntivoiton.

Se on paljon rahaa.

Ylen Kotimaan kasvot -ohjelmassa marraskuussa 1997 Sipilä totesi, että ”summa on oikeastaan liian paljon yhdelle ihmiselle”.

– Auton olen vaihtanut ja taloon tehnyt remontin. Näitä en olisi ehkä muuten tehnyt, Sipilä sanoi haastattelussa.

Mitä Sipilä sitten teki rahoillaan?

Alkoi sijoittaa, kuten moni äkkirikastunut yrittäjä.

Ylen tekemästä laajasta selvityksestä käy ilmi, että Sipilän sijoitushistoria on värikäs. Siihen mahtuu konkursseja, mittavia julkisia tukia mutta myös muutamia onnistumisia.

Onko Sipilän sijoitushistoria sitten jotenkin poikkeuksellinen?

Kyllä ja ei.

Sipilä oli yli vuosikymmenen ajan osa tiivistä verkostoa, joka koostui sijoittajista, tunnetuista liikemiehistä sekä julkista rahaa myöntävistä tahoista. Suomalaisessa sijoittajakentässä julkinen ja yksityinen raha ovat kytkeytyneet tiukasti yhteen, eikä Sipilä tee tässä poikkeusta.

Tätä taustaa vasten ei ole yllättävää, että politiikkaan siirryttyään Sipilä on puhunut lämpimästi valtion roolista yritystoiminnan edistäjänä.

Uusiin yrityksiin sijoittavat vauraat yksityishenkilöt eli niin sanotut enkelisijoittajat voivat myös varautua siihen, että useimmat sijoituksista epäonnistuvat.

Sipilällä on pääministerille poikkeuksellinen tausta. Suomessa on poikkeuksellista, että maan vaikutusvaltaisimmaksi mieheksi nousee liikemies, jolla on ollut omistuksia kymmenissä yhtiöissä.

(...)
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Vöyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 900
 • Liked: 685
  • Botanist on Alp
Minulla muuten on eräs sukulainen noilta seuduilta, joka aikoinaan seurasi noita suhmurointeja aika läheltä ja kirjoitti tuosta jutusta hyvin mielenkiintoisen ja paljonpuhuvan kommentin FB-sivuillensa - että juttu sinänsä on ihan realistinen, mutta jättää vielä todella paljon pois... Toki tuo on vain henkilökohtainen anekdootti, mutta kysymys ei todellakaan ole mistään tyhjänpuhujasta tai kylähullusta. Pienet ovat Suomessa ja etenkin Kepu-Suomessa piirit ja hyviä veljiä löytyy. Tosin Sipilän alku ilmeisesti perustuu ihan kyvykkyydelle, mutta sen jälkeen on tullut paljonkin, hmm, tupailta-tukea...

Impi Waara

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 382
 • Liked: 7901
Eihän tässä ole kuin vasta jäävuoren huippu. Joten ihmettelen missä ovat tutkivat zuurnalistit?? Miksi ei tule joka tuutista jatkuvalla syötöllä tietoa pääministerin kyseenalaisista kepuloinneista?

Pääministerikaudella tapahtuneet koplaamiset on hissuksiin taputeltu unholaan. Ihmettelen suuresti, että puliveivaajaa kohdellaan silkkihansikkain.
10.6.2017   Nyt voi olla läpeensä tyytyväinen. Homma hoidettu tyylillä!

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 778
 • Liked: 5628

Sinänsähän tuossa ei mitään väärää ole tapahtunut.


sipilän kohdalle on ruvennut pikkuhiljaa kertymään näitä "sinänsä mitään laitonta ei ole tapahtunut" kusetuksen oloisia juttuja.

liekköhän entisillä sipilän yritysten yhteistyökumppaneilla millaisia kokemuksia pääministeristämme ?

Tell me something, it's still "We the people," right ?

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 035
 • Liked: 12893
Minulla muuten on eräs sukulainen noilta seuduilta, joka aikoinaan seurasi noita suhmurointeja aika läheltä ja kirjoitti tuosta jutusta hyvin mielenkiintoisen ja paljonpuhuvan kommentin FB-sivuillensa - että juttu sinänsä on ihan realistinen, mutta jättää vielä todella paljon pois... Toki tuo on vain henkilökohtainen anekdootti, mutta kysymys ei todellakaan ole mistään tyhjänpuhujasta tai kylähullusta. Pienet ovat Suomessa ja etenkin Kepu-Suomessa piirit ja hyviä veljiä löytyy. Tosin Sipilän alku ilmeisesti perustuu ihan kyvykkyydelle, mutta sen jälkeen on tullut paljonkin, hmm, tupailta-tukea...

Ovatko lestapiirit osallistuneet tukemiseen? Muistelen joskus kuulleeni juoruja, että lestojen piirissä harrastettaisiin omien tukemista...
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 035
 • Liked: 12893
Kuinkakohan läheltä tämä Sipilän ajama taseet töihin tulee menemään Sipilän tai hänen lähipiirinsä sijoituksia tai muita taloudellisia etuja ja miten eturistiriidat vältetään?:

Sipilä laittaa "taseet töihin" - KL: miljardit pääministerin peukalon alle
http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701182200055210_uu.shtml
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 596
 • Liked: 8474
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko

Sinänsähän tuossa ei mitään väärää ole tapahtunut.


sipilän kohdalle on ruvennut pikkuhiljaa kertymään näitä "sinänsä mitään laitonta ei ole tapahtunut" kusetuksen oloisia juttuja.
Viimeisimpänä hallituskriisi, ja ratkaisu kriisiin, joka tuli ikäänkuin tyhjästä. Sitä ei ollut suunitellut erityisesti kukaan vaan kaikki irtautuneet "yhdessä", ja Sipilällä ei ollut asiasta mitään tietoa. ;D
« Viimeksi muokattu: 18.06.2017, 16:59:52 kirjoittanut Peltipaita »
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 324
 • Liked: 3885
Minulla muuten on eräs sukulainen noilta seuduilta, joka aikoinaan seurasi noita suhmurointeja aika läheltä ja kirjoitti tuosta jutusta hyvin mielenkiintoisen ja paljonpuhuvan kommentin FB-sivuillensa - että juttu sinänsä on ihan realistinen, mutta jättää vielä todella paljon pois... Toki tuo on vain henkilökohtainen anekdootti, mutta kysymys ei todellakaan ole mistään tyhjänpuhujasta tai kylähullusta. Pienet ovat Suomessa ja etenkin Kepu-Suomessa piirit ja hyviä veljiä löytyy. Tosin Sipilän alku ilmeisesti perustuu ihan kyvykkyydelle, mutta sen jälkeen on tullut paljonkin, hmm, tupailta-tukea...

Ovatko lestapiirit osallistuneet tukemiseen? Muistelen joskus kuulleeni juoruja, että lestojen piirissä harrastettaisiin omien tukemista...

Eivätkä lestadiolaiset ole ainoita, jotka tukevat omia. Kenties on niin, että tässä kovassa maailmassa jostain syystä juuri tavalliset evankelisluterilaiset suomalaiset eivät halua tukea toisia samanlaisia suomalaisia. Oliko jopa joku Venäjän tsaari ihmetellyt sitä, miksi suomalaiset haluavat "puukottaa" toisiaan selkään niin hanakasti.

En halua korostaa kielisotaa, mutta on Suomessa ainakin yksi kielivähemmistö, joka suosii rekrytointeja tehdessään saman äidinkielen omaavia ihmisiä. Niin, se tässä yhteydessä tarkoitettu äidinkieli ei sitten ole suomi. Monissa suurissa konserneissa on osastoja, joissa kaikki ovat äidinkieleltään sanotaanko vaikkapa hurrinkielisiä, vaikka työkieli olisi muutoin suomi tai englanti.

Tunnen yhden diplomi-insinöörin, joka oli törmännyt etenemisen lasikattoon oman äidinkielensä, suomen, vuoksi. Hän oli lopulta vaihtanut työpaikkaa, koska esimiehet suosivat urakehityksessä oikean äidinkielen omaavia henkilöitä sukupuolesta riippumatta.

Olen myös itse kokenut omakohtaisesti sen, miten väärä äidinkieli sulki hakemani työpaikan oven. Yksi toinen työpaikka jäi saamatta sen vuoksi, etten ollut oikean uskontokunnan jäsen.

Vaikka muuta väitetään, suosivat monet ihmiset esimerkiksi rekrytoinneissa ja liike-elämässä juuri oman äidinkielisiään tai oman uskontonsa tai muun viiteryhmän edustajia. Jopa yksityisellä sektorilla poliittiset mielipiteet voivat myös vaikuttaa suosimiseen, vaikka tämä kiistetään. Tämä voi olla yksi suuri syy siihen, miksi monet lahjakkaat ihmiset karttavat lähtemistä mukaan politiikkaan. Jos politiikan vihreä oksa ei avaudu, on putoaminen tyhjänpäälle hyvin mahdollista, jos entiset omat taustajoukot eivät tarjoa jeesiä. 

VHM ei ole lähtökohtaisesti muita ihmisryhmiä paremmassa asemassa, jos hänellä ei ole oikeaa tukiryhmää ja suhteita taustalla. Tältä osin ihmettelen suuresti Touko Aallon toteamusta VHM:n taakasta.

Tosiasiallinen Nuiva

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 906
 • Liked: 9491
 • On a mission from God
Tuo vuosien 96 ja 97 Solitra kauppa kuulostaa ainakin annettujen tietojen perusteella vedätykseltä.

Voi olla, että joissakin tapauksissa myyjä voi lainata koko kauppa summan ilman vakuuksia ostajalle. Esm., jos ostajalla on joku pitkäjänteinen kehityssuunnitelma.

Nyt kuitenkin Sipilä myi firman eteenpäin jo vuoden kuluttua. Siinä ajassa ei ehdi tehdä mitään sellaista joka nelinkertaistaisi firman arvon, ellei puhuta konkurssikypsistä firmoista ja tämähän ei kaiketi ollut sellainen.

Ihan kuin firma olisi myyty Sipilälle alihintaan ja myyjä olisi vielä lainannut siihen rahat.

 
Ceterum censeo Multiculturam esse delendam

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 185
 • Liked: 17526
 • covfefe
Sipilä teki sopimuksen korporaatiokommunistisen kokoomuspuolueen Vapaavuoren kanssa kun kokoomus oli vielä hallituksessa viherperkeleiden kanssa ja Vapaavuori sängyssä Sinnetännemäen  kanssa. Päivän sana oli "CLEAN TECH"yrittäminen mikä innosti kepulikusettajat hallituksessa rakentamaan Talvivaaran kun olivat päässeet eroon omista riskisijoituksistaan valtion sijoitusyhtiön tappioksi.

...Sijoitustoiminta Clean Tech yrittämiseen ja valtion varojen pumppaaminen sontaan on siis korporaatiokommunistisen kokoomuksen ja vihreiden äpäräliitto jossa kepulit rehellisesti ja luonteensa mukaisesti vain rahastavat rahastamasta päästyään.

Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Laskentanuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 319
 • Liked: 2113
 • Mämmi on mielestäni rasismia
Tuo vuosien 96 ja 97 Solitra kauppa kuulostaa ainakin annettujen tietojen perusteella vedätykseltä

Ihan kuin firma olisi myyty Sipilälle alihintaan ja myyjä olisi vielä lainannut siihen rahat.

Seuran jutusta selviää, että myyjä (Rautaruukki) itseasiassa lainasi ne rahat Sipilälle tai hänen firmalleen.

Toimittaja joka jutun teki (Jarno Liski) on omalla twitter tilillään kesäkuun 8. 2017 arvioinut, että Sipilä sijoitti omaa rahaa tähän osto-operaatioon noin 40 000 markkaa.

Lähteet tuo yo. Seuran juttu
Ja toimittaja Jarno Liskin Twitter 8.6.2017

Ei hassumpi sijoitus.
Näin niitä self- made miljonääreitä syntyy.

Sry linkkien puuttuminen.
(Ipad ja kädettömyys)

"Monilla on asioihin vain yksi näkemys, vaikka kuinka sanotaan, että ollaan suvaitsevaisia." - Teemu Selänne
(HS 31.1.2017)

Arvo Pohja

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 41
 • Liked: 82
Minulla muuten on eräs sukulainen noilta seuduilta, joka aikoinaan seurasi noita suhmurointeja aika läheltä ja kirjoitti tuosta jutusta hyvin mielenkiintoisen ja paljonpuhuvan kommentin FB-sivuillensa - että juttu sinänsä on ihan realistinen, mutta jättää vielä todella paljon pois... Toki tuo on vain henkilökohtainen anekdootti, mutta kysymys ei todellakaan ole mistään tyhjänpuhujasta tai kylähullusta. Pienet ovat Suomessa ja etenkin Kepu-Suomessa piirit ja hyviä veljiä löytyy. Tosin Sipilän alku ilmeisesti perustuu ihan kyvykkyydelle, mutta sen jälkeen on tullut paljonkin, hmm, tupailta-tukea...

Ovatko lestapiirit osallistuneet tukemiseen? Muistelen joskus kuulleeni juoruja, että lestojen piirissä harrastettaisiin omien tukemista...

Eräs lestarikkailta seuduilta kotosin oleva tuttu aina sanoo, että lestojen mielestä on ihan oikeinkin kusettaa vähän ulkopuolisia ja suhmuroida keskenään, omaksi edukseen (jollainhan ne valtavat lapsilaumatkin pitää elättää). Sipilästä sanoo että tyypillinen lesta, pinnalta tekopyhä ja sisältä kiero. Enpä voi sanoa olevani eri mieltä.

Sinänsä ihan taitava peluri että on onnistunut bisneksissään ilmeisesti liikkumaan laillisuuden rajamailla niin ettei selkeitä lain rikkomisia ole tapahtunut, tai ei ole ainakaan vielä tullut julkisuuteen. Moraalin suhteen toki aika harmailla alueilla noissa monissa jutuissa ollaan.

Ulvokki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 543
 • Liked: 2557
 • Miedosti resonoiva kottarainen.
^Ja se suhmurointi toimii oikein kätevästi siten että jätetään vain jotain kertomatta. Jostain ilmaantuu mukaan hiljainen nöyrä lesta nainen vähän niinkuin kahvinkeittäjäksi, aina ei alkuun palkkaakaan tarvitse maksaa. Ja eipä aikakaan kun tämä vastaa pöytäkirjoista ja papereista ja toimii luottohenkilönä siellä sun täällä. Ja lopulta, ihan vain huomaamatta, alkaakin löytymään yhteistyökumppaneita ja asiantuntijoita, mistäs muualta kuin lestapiireistä. Kaikki tapahtuu hiljaa ja nätisti, hymyssä suin ja tekemisen meiningillä.
Tätä porukkaa on ihan järjestelmällisesti sijoitettu valtion hallintoon, erinäisiin yrityksiin, korkekouluihin ja mediaan. Lestadiolaisen ensi sijainen velvollisuus on aina laittaa toisen uskovan etu ennen muuta. Tämä on sellainen ikiliikkuja jota ei ikinä saada pysäytettyä.

Siksi olen oppinut olemaan varuillani kun puhutaan tekemisen meiningistä ja että "eiköhän tämä tällä puheella lyödä tässä lukkoon" tason toiminnasta.

AJIH

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 342
 • Liked: 208
Eivätkä lestadiolaiset ole ainoita, jotka tukevat omia. Kenties on niin, että tässä kovassa maailmassa jostain syystä juuri tavalliset evankelisluterilaiset suomalaiset eivät halua tukea toisia samanlaisia suomalaisia. Oliko jopa joku Venäjän tsaari ihmetellyt sitä, miksi suomalaiset haluavat "puukottaa" toisiaan selkään niin hanakasti.

En halua korostaa kielisotaa, mutta on Suomessa ainakin yksi kielivähemmistö, joka suosii rekrytointeja tehdessään saman äidinkielen omaavia ihmisiä. Niin, se tässä yhteydessä tarkoitettu äidinkieli ei sitten ole suomi. Monissa suurissa konserneissa on osastoja, joissa kaikki ovat äidinkieleltään sanotaanko vaikkapa hurrinkielisiä, vaikka työkieli olisi muutoin suomi tai englanti.

Tunnen yhden diplomi-insinöörin, joka oli törmännyt etenemisen lasikattoon oman äidinkielensä, suomen, vuoksi. Hän oli lopulta vaihtanut työpaikkaa, koska esimiehet suosivat urakehityksessä oikean äidinkielen omaavia henkilöitä sukupuolesta riippumatta.

Olen myös itse kokenut omakohtaisesti sen, miten väärä äidinkieli sulki hakemani työpaikan oven. Yksi toinen työpaikka jäi saamatta sen vuoksi, etten ollut oikean uskontokunnan jäsen.

Vaikka muuta väitetään, suosivat monet ihmiset esimerkiksi rekrytoinneissa ja liike-elämässä juuri oman äidinkielisiään tai oman uskontonsa tai muun viiteryhmän edustajia. Jopa yksityisellä sektorilla poliittiset mielipiteet voivat myös vaikuttaa suosimiseen, vaikka tämä kiistetään. Tämä voi olla yksi suuri syy siihen, miksi monet lahjakkaat ihmiset karttavat lähtemistä mukaan politiikkaan. Jos politiikan vihreä oksa ei avaudu, on putoaminen tyhjänpäälle hyvin mahdollista, jos entiset omat taustajoukot eivät tarjoa jeesiä. 

VHM ei ole lähtökohtaisesti muita ihmisryhmiä paremmassa asemassa, jos hänellä ei ole oikeaa tukiryhmää ja suhteita taustalla. Tältä osin ihmettelen suuresti Touko Aallon toteamusta VHM:n taakasta.

Individualistiset yhteiskunnat ovat heikkoja kollektiivisia ryhmiä vastaan. Tällaisissa individualistissa korkean luottamuksen yhteiskunnissa itseään suosiva ryhmä voi olla huomattavasti vaikutusvaltaisempi kuin ryhmän koko antaisi olettaa.
"Nuoret ovat aina tutustuneet toisiinsa. Nyt tänne lintukotoomme on tullut myös muualta ihmisiä, mikä aiheuttaa sen, että myös toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus." –Jari "aisa" Kiiskinen, rikoskomisario, Lahti. Uusi Lahti 8.3.2017.

Päänsärky

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 215
 • Liked: 152
Onhan tää naurettavaa että muka idearikas pääministeri on miljonääri. Miljonääri sen takia kun rautaruukki lainasi rahat myytävään firmaansa. Aivan sama-asia kuin Neuvostoliitossa 90-luvun loppupuolella jolloin eräistä tuli super-rikkaita. Lainasi valtiolta rahaa ostaakseen valtion firman pilkkahinnalla.

Sipilän rautaruukki jälkeiset bisnekset onkin olleet nollasummapeliä. Kyllä määki voisin ostaa vaikka outokummun kromi tuotantolaitoksen, se on maailman tuottoisin jos vain outokumpu lainaisi rahat ja lupaisin köh köh etten myisi koska olen uskis. Ja toki kaverini tekesisssä ym. antaisi vähän buustia myyntiin.

Sipilän yritystausta on oikeasti täysi vitsi. Kaverit antaa valtion turvin paalua paskoihin hankkeisiin. Itse siirtelen päivittäin miljoonia, esimieheni siirtelee kymmeniä. Mutta me kaikki rehellisesti eikä kukaan hae mitään yrityssossuntukea.

Jäkättäjä

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 31
 • Liked: 15
Missä suurissa yrityksissä on näitä uskonveljiä johdossa?

guest15133

 • Vieras
Näistähän oli jo aiemmin selvitys jommassa kummassa iltap*skassa ekan Yle-kohun aikaan. Silloinkin asia sanottiin jokseenkin suoraan, ainakin jos osasi lukea rivien välistä. Mutta vellihousut toimittajat eivät jatkaneet asian käsittelyä, vaan tarttuvat siihen vasta nyt, kun hallituksen palli heiluu.

Kyklooppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 535
 • Liked: 6603
 • Musertunut Suomen kansalainen.
Linnaan tuo kuuluisi ja pitkäksi aikaa.
Ihmisjäte.

Tagit: