UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Ville Tavio eduskunnassa  (Luettu 72045 kertaa)

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 569
 • Liked: 1345
Vs: Ville Tavio eduskunnassa
« Vastaus #210 : 05.04.2020, 16:03:14 »
Jyväskylässä on käsittääkseni ainakin 3 divaria. Mikä niistä on se Ritalan putiikki, niin tietää kiertää sen niin kaukaa, ettei vahingossakaan erehdy ostamaan sieltä mitään?
Pesunkestävä militaristivaskisti.

Tuomas Tähti

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 617
 • Liked: 999
 • sivarinationalisti
  • verkkosivusto
Vs: Ville Tavio eduskunnassa
« Vastaus #211 : 26.05.2020, 14:06:48 »
Ville Tavio teki eduskunnassa eilen 25.5.2020 kirjallisen kysymyksen siitä, miten Suomen hallitus aikoo tukea tapahtuma-alan yrityksiä koronaviruskriisissä.

Kirjallisessa kysymyksessä lukee, että tapahtuma-ala on aiheellista huomioida erillistuella.

Linkki ja koko teksti:
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Sivut/KK_431+2020.aspx

Lainaus
Kirjallinen kysymys tapahtuma-alan tukemisesta koronaviruskriisissä

Eduskunnan puhemiehelle

Uuden koronaviruksen aiheuttama talouskriisi koettelee useita toimialoja, mutta ei kohtaa kaikkia aloja samalla tavalla. Yritysten auttamisessa kriisin yli on vaikeaa luoda tukimalli, joka huomioisi tasapuolisesti yritysten erilaiset kustannusrakenteet, maksukäytännöt, sesongit, alihankintaketjut ja muut ominaisuudet.

Tapahtuma-ala poikkeaa monesta muusta alasta sikäli, että liikevaihto muodostuu vasta huomattavan paljon työn tekemisen jälkeen. Tapahtuma-alalla on yleistä, että toteuttava yritys sopii tapahtumanjärjestäjäasiakkaansa kanssa laskuttavansa ensin esimerkiksi 30 % kokonaissummasta ja loput tapahtuman päätyttyä. Suurten messujen ja festivaalien järjestäminen vaatii kuukausien työpanoksen, joten koronaviruskriisin taloudelliset vaikutukset eivät näy liikevaihdossa välittömästi poikkeustilanteen alettua, vaikka tapahtumia järjestävillä yrityksillä onkin jo tällä hetkellä tiedossaan, että kesälle suunniteltuja suuria joukkotapahtumia ei voida toteuttaa.

Tilannetta pahentaa se, että uusia sopimuksia tulevista tapahtumista ei juurikaan tehdä, koska koronatautikriisin ajalliseen kestoon liittyy epävarmuutta.

Joitakin koronarajoituksia on jo purettu, mutta suurten — yli 500 osallistujan — yleisötapahtumien järjestäjät ovat heikossa tilanteessa, koska näihin yrityksiin kohdistuvat rajoitukset puretaan luultavasti vasta viimeisten joukossa silloin, kun muista rajoitustoimista on jo luovuttu. Lisäksi on huomioitava liiketoiminnan kausiluontoisuus: esimerkiksi heinäkuulle suunniteltua ulkoilmafestivaalia ei voida siirtää marraskuulle, vaikka tautitilanne sen sallisikin.

Tapahtuma-ala on aiheellista huomioida erillistuella. Koronakriisi on aiheuttanut alan yrityksissä töiden loppumisen, uusien sopimusten puuttumisen, jopa koko tilauskannan peruuntumisen ja kassakriisin. Samaan aikaan kiinteät kulut säilyvät.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Mitä hallitus aikoo tehdä tukeakseen tapahtuma-alan yrityksiä koronaviruskriisissä?

Helsingissä 25.5.2020
Ville Tavio ps

Tagit: ville tavio