Kirjoittaja Aihe: Laura Huhtasaari valittiin Perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi  (Luettu 592907 kertaa)

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 142
 • Liked: 23894

Suomalaiset eivät ole niin tyhmiä, kuin YLE ja muut propagandatuutit (viimeaikoina esim. IS:n Haapala ja US:n Huusko) luulevat. On hyvinkin mahdollista, että niiden härski puolueellisuus ja ehdokkaiden epäreilu kohtelu saavat monet antamaan äänensä Paavolle/Lauralle.

Suomessa on kyllä ihan oikeasti niin tyhmiä, tyhmempiäkin, kuin kukaan voisi edes kuvitella. Haapalat ja muut vain toivovat, että nämä tyhmät pysyisi enemmistönä myös jatkossa. Se on vain siinä, että se tyhmyys mikä Suomessa vallitsee, ei ole kliinistä, vaan ihmisten oma valinta teeskennellä tyhmää. Siitä on tullut valtavasti etuja ihmisille, kun sosialidemokratiassa se on ollut kannattavaa leikkiä tyhmää ja olla muka ymmärtämättä asioita. Ihmiset voi ihan hyvin lopettaa tuon teeskentelyn. Se olisi kauhistus mm. Ylelle.

No näinhän se valitettavasti on. Tämä ilmiö ollee myös sen takana, että Huhtasaari kerää potin vaalikoneissa, mutta harva tuttavapiirilleen saati itselleen tohtii tunnustaa, että äänihän pitäisi nyt tosiaan antaa Huhtasaarelle. Asiat (kurjistuva hyvinvointivaltio, rapautuva turvallisuus) eivät ole vielä riittävän huonosti, eivätkä kosketa vielä riittävän laajaa populaa; helpompi leikkiä tyhmää ja/tai välinpitämätöntä.
Sortumatta souda vaik' ois vastatuulta

James Hirvisaari

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 581
 • Liked: 2797
 • Mutistinen debiili. Katatoninen savantti.
  • Suora ja lahjomaton
Kirjoitin pienen yhteenvedon eilisestä vaalitentistä. Saattaa sisältää pientä parodian poikasta. ;)

Mutta vaikeahan tuota on parodioida, kun kysymykset olivat oikeastikin luokkaa "Ylen pilapiirtäjä on piirtänyt teistä tällaisen kuvan. Miksi näytätte niin rumalta tässä kuvassa? Vastatkaa kyllä tai ei."

Puolueeton presidenttitentti Ylen tapaan

https://leinoblog.wordpress.com/2018/01/10/puolueeton-presidenttitentti-ylen-tapaan/

Mahtavaa! Leino is back!   :D  :D
"Riittää, että kansa on sitä mieltä; muita perusteluja ei tarvita."
http://hirvisaari.fi

jmk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 719
 • Liked: 5070
Puolueeton presidenttitentti Ylen tapaan
https://leinoblog.wordpress.com/2018/01/10/puolueeton-presidenttitentti-ylen-tapaan/

Tiettyä tendenssiä tuntuu olevan näillä Heil-nimisillä toimittajilla. Yleisön pyynnöistä huolimatta tähän vertailumateriaaliksi klassikko vuodelta 2008.

http://www.halla-aho.com/scripta/guestbook/3186.html
Lainaus
Tiesittekö, että huomenaamulla Mestari on TAAS Heikelä&Linnanahde -korporaation (lyhennetään HeiL) haastateltavana Radio Rockin vaalispesiaalissa. Transskripti on jo nyt saatavilla:

HeiL: No nyt kun sä oot noin natsi ja rasisti, niin onx sulla niinq mitään muuta vaaliteemoja?
Mestari: Julkisen liikenteen kehittäminen olisi tärkeää. Esimerkiksi raitiovaunujen...
HeiL: Jaa niinq aioxä pistää ihmisiä vaunuun ja kyydittää ne jonnekin, niinq nazit teki? Jaa niinq Ruskeasuolle rakennetaan joku Bergen-Auschwits ja sä haluat seistä siellä pitkässä mustassa nahkatakissa ja näyttää peukalolla niinq että links rechts kun ihmiset kiipeää alas vaunusta!!
Mestari: Tuon sanoi toimittaja, en minä. Jo pelkästään päästöjen leikkaamiseksi - en ota tässä tarkemmin kantaa ilmastonmuutokseen - olisi tärkeää kehittää entistä vähäpäästöisempiä kulkuneuvoja. Maakaasulla toimivien bussien lisääminen...
HeiL: Kaasu! Kaasu! Kaasu! Se sano KAASU! Sä haluat siis kaasuttaa ihmisiä sellasissa kaasubusseissa niinq Hermann Göringillä oli semmonen oma kaasubussi.
Mestari: Se oli Himmler. Ja ei, en halua kaasuttaa ihmisiä. Kaupunkirakenteen muokkaamiseksi...
HeiL: Jaa sä haluat kaivaa katepillarilla joukkohautoja!!
Mestari (viimeinkin hieman punastuen): Saisinko puhua loppuun. Olin siis sanomassa...
HeiL: No meillä nyt valitettavasti aika loppuu. Tähän lopux vois vielä sanoa, että aika yllättävää kun sä et kuitenkaan ollu yhtään sen Benito Mussolinin näkönen. Me oltiin ihan varmoja, että sä oot ihan Mussolinin näkönen sellanen fetsi päässä.

J. Lannan haamu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 175
 • Liked: 7674
Kim-Evil, tuo oli erittäin hyvä analyysi. Juuri tästä on kyse, itsensä ja tilanteen hallitsemisesta. Laura hallitsi puolustuksen erittäin hyvin, mutta ei hyökkäystä ja kokonaisuutta niin hyvin kuin olisi voinut. Siitähän tästä on kysymys, todellisesta tilanteesta vs. potentiaalisesta tilasta, mikä on se ylin ja paras suoritus johon olisi pystytty tietyissä puitteissa.

Juuri tuo vastustajan kevyt nolaaminen olisi ollut mannaa tässä tilanteessa. Perussuomalaiset voittavat liikaa puolustukseen perustuen, eivät hyökkäysvoittoja. Ja sitä nimenomaan tarvitaan tässä tilassa ja tilanteessa jossa olemme. Yhdistelmä viisaudesta ja väkevyydestä. Viisautta voi olla ihan ok verran mutta karismaattinen väkevyys.

Ps. On se strategia aika paljon enemmän mitä tuossa aiemmin kuvattiin. Siihen liittyy viestintää ja kymmentä eri johtamisen muotoa jotka täytyy olla integroitu strategiaan sen onnistumiseksi. Lisäksi, siihen liittyy organisaation tai instanssin psykologiaa ja vallan ymmärrystä. Toki on hyvä nähdä asiat ns. yksinkertaisella tavalla, mutta erityisesti kun kyseessä on ihmiset joilla on seitsemää eri vallan muotoa ja oma funktio organisaatiossa, strateginen johtaminen onkin yllättäen hieman eri asia käytännössä mitä Sun Tzun tai Macciavellin kirjoissa. En tietenkään vähättele näitä teoksia tai suuria ajattelijoita, mutta strategia on erityisesti kokonaisuuksien sekä yksittäisten asioiden hallintaa ja johtamista tietyn funktion saavuttamiseksi
Yksilö - Kulttuuri - Luonto/ The Knower - The Known - The Unknown.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 747
 • Liked: 27607
 • Easter Worshipper
Huhtasaaren tentissä kalskahti korvaan toimittajan maininta Team Finlandista puhuttaessa viennin edistämisestä. Mikäs se semmoinen on? Toimittaja ei ollut selvästikään tilanteen tasalla. Pitäisi puhua Business Finlandista ja siitäkin hieman häpeillen:

Yleisesti Laura Huhtasaarta pidetään nuorena ja kokemattomana. Vaalitentissä toimittaja sanoi suoraan, että viennin edistäminen ei kuulu Tasavallan Presidentille. Laura sanoi, että ulkopolitiikan johtajana presidentti on usein avainasemassa vienninedistämismatkoillakin, sekä voi ottaa asiat koska tahansa valtiovierailuilla esiin.

Tentin lopuksi käänsin maikkarille. MTV3 Uutisten yksi ulkomaanuutisten pääaihe koski sitä, kun vain puolitoista vuotta Lauraa vanhempi Emanuel Macron istui Kiinan presidentin kanssa samassa pöydässä edistämässä Ranskan vientiä ja solmimassa kauppasopimuksia.

Heikel voisi vetää itsensä vessasta alas melkein vuosi sitten kuopatun tehtävässään epäonnistuneen team finlandinsa kanssa.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Jaksuhali

 • Vieras
Toimittaja teki haastattelusta tökkivää katsottavaa. "Ette vastannut kysymykseeni" kului tehokeinona aika pahasti, sanotaan kolmannesta kerrasta eteenpäin.  ;D  Naurattaa, ei suututa, koska arvioni mukaan Laura pärjäsi hyvin (ei täydellisesti) ja yleisvaikutelma kallistuu selkeästi hänen puolelleen.

Kannattaa ottaa huomioon Lauran esiintymistä arvioidessa, että eri ihmisille on eri pelisäännöt. Laura ei olisi voinut olla yhtä sarkastinen ja hyökätä takaisin yhtä paljon kuin JHa, koska naisilla sellainen käytös koetaan heti ylimielisenä ja tuomittavana, kun taas miehillä kannattajia ilahduttavana voimannäyttönä. Se ei myöskään ole hänen persoonaansa.

Laura oli keskittynyt ja sai monta hyvää retorista vastapalloa läpi, ja yleisö eli hyvin mukana ja hurrasi. Ainakin minulle se oli voimaannuttavaa katseltavaa, ja juuri sellaista voimaantumista ja toivon luomista tarvitaan uusien äänestäjien innostamiseksi vaaliuurnille. 

Laura on esiintynyt yllättävän sovinnaisesti ollakseen protestiehdokas. Varmaankaan Suomessa ei toimisi ihan sama tyyli kuin Trumpilla tai Marine Le Penillä, kun tavoitellaan laajaa äänestäjäkuntaa. Toisin kuin JHa, Laura mukautuu enemmän annettuihin kysymyksenasetteluihin eikä esimerkiksi problematisoi turvapaikanhakijan käsitettä joka kerta kun sana mainitaan. Ainakaan yhteyden puute keskustelussa ei ole kiinni Laurasta, se tullee selväksi katsojille, vaan toimittajasta joka leikkii tyhmempää kuin on.

Tuollaisten tv-esiintymisten jälkeen tavallinen tallaaja saattaa pohtia, mikä se on niin pahaa siinä Huhtasaaressa, kun ihan normaalistihan se puhui eikä meuhkannut. Seuraa ajatus, että Lauran ajamat asiat ovat jotenkin tuomittavia toimittajien mielestä. Seuraa ajatus, että minähän olen ihan samaa mieltä maamiinoista ja EU:sta, siinäkö muka on jotakin pahaa. Tuloksena ääni Lauralle? Toivottavasti!

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 142
 • Liked: 23894
Sortumatta souda vaik' ois vastatuulta

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 958
 • Liked: 45486
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Annan Lauralle 3,5 tähteä viidestä.

Mielestäni Laura ei ollut ihan oma itsensä, vaan oli jotenkin säätänyt itseään "presidentilliseksi", mutta ei ihan parhaaseen mahdolliseen suuntaan. Alkupuhe oli jotenkin vähän töksähtelevä, mutta myöhemmin Laura löysi itsensä.

Yksi juttu mihin kukaan ei ole kiinnittänyt huomiota, oli Lauran punainen paita. Ikään kuin olisi yritetty kalastella vasemmiston ääniä.

Toivoisin jatkossa sini-valkoinen linjaa, ja omana itsenä olemista.  :P
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

“BLM:n perustajat myöntävät avoimesti olevansa marxilaisia ideologeja ja kertovat haluavansa päästä eroon ydinperheestä, heteronormatiivisuudesta, poliisista, vankiloista ja kapitalismista. ”
– Gatestone -instituutin tutkija Soeren Kern

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 958
 • Liked: 45486
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Niin, ja sitten vielä sellainen juttu, että Laura on joka tapauksessa altavastaaja, joten hänen ei kannata ottaa varman päälle. Päinvastoin, hänen kannattaisi ottaa riskejä! Mielestäni toimittajien haastaminen samaan tyyliin kuin Jussi tekee ei olisi ollenkaan huono idea.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

“BLM:n perustajat myöntävät avoimesti olevansa marxilaisia ideologeja ja kertovat haluavansa päästä eroon ydinperheestä, heteronormatiivisuudesta, poliisista, vankiloista ja kapitalismista. ”
– Gatestone -instituutin tutkija Soeren Kern

pateulkomaat

 • Vieras
Eihän siitä yli eikä ympäri pääse, että Laura oli tietotaidoiltaan heikko, jopa kehno. Toimittajan tehtävänä, tietenkin, on olla tiukka ja jopa pisteliäs. Lauralle vain näytti tuottavan vaikeuksia yksinkertaisetkin kysymykset. Puhe menetteli, vaikka olikin hajanainen.

Ei vakuuttanut sitten lainkaan. Aiheutti lähinnä myötähäpeää.

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 200
 • Liked: 6900
Lalli,

Kyllähän sun pitäisi tietää videohommia tehneenä, että se on tiukka paikka olla pelkästään kameran edessä, vaikka kuinka rauhallisessa ympäristössä. Aikoinaan, kun tein yritysvideoita, siinä kameran edessä vietettiin pitkiä päiviä, kun ottoja otettiin uusiksi ison konsernin johtajan ollessa täysin jäässä kuvaustilanteessa.

Tuon Lauran eilisen kuulustelun kaltaisen tilanteen hallinta vaatii todella paljon oman mielen hallintaa monella eri tasolla ja tavalla.

Treenaamalla siinä tulee eteväksi, eikä tämän sinänsä tulisi olla puolustus jos haastis / kuulustelu olisi mennyt Lauran toimesta pieleen. Laura veti kerta kaikkiaan erittäin hyvin siinä mielessä, että Yleisradio oli virittänyt tilanteen pahimmaksi mahdolliseksi (tasapainoitellen sen kanssa, että tavallinen katsoja ei kuitenkaan huomaisi mitään erikoista), alkaen aloituksen nöyryyttämisestä - "pitäisikö sun olla enemmän nöyrä" - mikä pakotti Lauran puolustusasemiin. Tästä toimittaja aloitti vyörytyksen täysin älyttömillä "kysymyksillä".

Tässähän on myös sellainen asia, että ihminen voidaan vetää lähes katatoniseen tilaan (hypnoosiin) ylikuormittamalla aivojen prosessointikeskukset. Tähän metodiin perustuu mm. pikahypnoosi, missä ihmiselle syötetään ristiriitaista tietoa erittäin nopeasti eli ylikuormitetaan aivot, jonka jälkeen aivot sammuttavat itsensä osittain ja jää hyvin joustavaan tilaan kaikenlaisille suggestioille. Spooky shit.

En ihmettelisi yhtään jos Yleisradiossa olisi psykologit ohjeistamassa tämän kaltaisista tempuista. Yleisradiossa on kaikki psykologisen sodankäynnin keinot käytössä.
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 200
 • Liked: 6900
Eihän siitä yli eikä ympäri pääse, että Laura oli tietotaidoiltaan heikko, jopa kehno. Toimittajan tehtävänä, tietenkin, on olla tiukka ja jopa pisteliäs. Lauralle vain näytti tuottavan vaikeuksia yksinkertaisetkin kysymykset. Puhe menetteli, vaikka olikin hajanainen.

Ei vakuuttanut sitten lainkaan. Aiheutti lähinnä myötähäpeää.

Eli tarkalleen ottaen missä Laura osoitti tietotaitojensa olleen heikko, jopa kehno? Kerro nyt ihmeessä. Tuollainen vihjailu alkaa ottamaan päähän.
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

Ritva Puolakka

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 218
 • Liked: 238
Annan Lauralle 3,5 tähteä viidestä.

Mielestäni Laura ei ollut ihan oma itsensä, vaan oli jotenkin säätänyt itseään "presidentilliseksi", mutta ei ihan parhaaseen mahdolliseen suuntaan. Alkupuhe oli jotenkin vähän töksähtelevä, mutta myöhemmin Laura löysi itsensä.

Yksi juttu mihin kukaan ei ole kiinnittänyt huomiota, oli Lauran punainen paita. Ikään kuin olisi yritetty kalastella vasemmiston ääniä.

Toivoisin jatkossa sini-valkoinen linjaa, ja omana itsenä olemista.  :P

Olen samaa mieltä, ettei Laura ollut parhaimmillaan, mutta sen ymmärtää, kun tiesi mikä hiillostus on edessä. Tuohon asuvalintaan kiinnitin myös huomiota ja se ei ollut paras mahdollinen. Punainen väri on yleensä väri, jolla pyritään kiinnittämään massasta itseensä huomiota, mutta nyt se oli tarpeeton, koska Laura tässä oli illan tähti.

Tuolla tulikin aiemmin esille, että Väyrynen ja Huhtasaari olisivat yhdessä mahtava yhdistelmä. Siksi jokaisen kansallismielisen kannattaa äänestää joko Väyrystä tai Huhtasaarta. Paavossa ja Laurassa saisimme aivan mahtavan yhdistelmän tietoa, taitoa, kokemusta, edustavuutta jne. Toinen voisi olla tuleva presidentti ja toinen seuraava pääministeri, eli siinä olisi meille paras mahdollinen kaksikko Suomen hyväksi.

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 138
 • Liked: 13897
Lauralle myös 3,5, siis plussaa, Reporadion Kirsi Heikulille 3,5 miinusta.
Lohjan persut

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 958
 • Liked: 45486
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Lalli,

Kyllähän sun pitäisi tietää videohommia tehneenä, että se on tiukka paikka olla pelkästään kameran edessä ...

Tiukka paikkahan se on.

Yritin kuitenkin ystävällisesti kertoa mikä mielestäni oli hyvää, ja mitä voisi parantaa.  :)
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

“BLM:n perustajat myöntävät avoimesti olevansa marxilaisia ideologeja ja kertovat haluavansa päästä eroon ydinperheestä, heteronormatiivisuudesta, poliisista, vankiloista ja kapitalismista. ”
– Gatestone -instituutin tutkija Soeren Kern

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 581
 • Liked: 9031
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Eihän siitä yli eikä ympäri pääse, että Laura oli tietotaidoiltaan heikko, jopa kehno. Toimittajan tehtävänä, tietenkin, on olla tiukka ja jopa pisteliäs. Lauralle vain näytti tuottavan vaikeuksia yksinkertaisetkin kysymykset. Puhe menetteli, vaikka olikin hajanainen.

Ei vakuuttanut sitten lainkaan. Aiheutti lähinnä myötähäpeää.

Eli tarkalleen ottaen missä Laura osoitti tietotaitojensa olleen heikko, jopa kehno? Kerro nyt ihmeessä. Tuollainen vihjailu alkaa ottamaan päähän.

No kun mediassa on sanottu, että Lauran tietotaidot ovat heikkoja. Ei sen jälkeen enää tarvitse rasisteille perustella mitään.
qui non est mecum adversum me est

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 962
 • Liked: 9492
Jos Haavisto tulee kakkoseksi ja saa säällisen 15% ääniä niin silloin alkaa samanlainen rummutus hänen puolestaan seuraavana presidenttinä kuten oli Niinistön kohdalla koko Halosen toisen kauden ajan. Jos Huhtasaari/Väyrynen voittaa Haaviston niin sitä voi pitää hyvänä tuloksena.

Pahin tulos olisi Niinistön voitto suoraan ensimmäisellä kierroksella ja Haavisto kakkosena 15% äänisaaliilla. Se olisi täysi mandaatti mokutusfederalistiselle linjalle.

pneuma

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 342
 • Liked: 370
Huhtasaaren tentin paras osuus tuli heti alussa, kun hän puolusti kauniisti sananvapautta, mistä voi antaa suuren plussan.

Sen sijaan eräässä jaksossa oli melkeinpä käsittämätön määrä tahatonta komiikkaa - tuota oli nimittäin vaikea kuunnella repeämättä nauramaan:

Lainaus käyttäjältä: Ylen vaalitentti, 25:20-26:35
Kirsi Heikel: Mitkä ovat teidän meriitit ulkopolitiikassa?
Huhtasaari: No olenhan ollut Israelin rukousaamiaisella Israelissa, se oli tämmöinen ensimmäinen kristittyjen ja juutalaisten yhteinen kansainvälinen tapahtuma ja myös olen ollut Trumpin rukousaamiaisella, siellä oli myös kongressi ja muita elinkeinoelämän johtajia paikalla, ja olen itsekin ollut töissä kehitysmaassa vapaaehtoistyössä, opettanut pieniä lapsia lukemaan ja kirjoittamaan ja olen asunut myös Yhdysvalloissa ja valmistunut sieltä ylioppilaaksi ja sitten tässä Pohjoismaiden neuvostossa olen ollut ja tehnyt siellä paljon yhteistyötä muiden poliitikkojen kanssa.
Kirsi Heikel: Entä kansainvälisiä järjestötehtäviä, luottamustoimia?
Huhtasaari: No tässä kulttuuri ja osaaminen -valiokunnassa Pohjoismaiden neuvostossa, niin siinä olen ollut varapuheenjohtajana ja sitten olen myös Suomi-Yhdysvallat eduskunnan ystävyysryhmän varapuheenjohtaja.
Kirsi Heikel: Näillä meriiteillä siis mennään. Teillä on ollut eduskunnassa kaksi puheenvuoroa ulkopolitiikasta kuluneen kolmen vuoden aikana, teillä on ollut kaksitoista puheenvuoroa avioliitosta. Millainen kiinnostuksen osoitus ulkopoliitikkakysymyksiin tämä on mielestänne?

Olen kuitenkin kuullut luotettavista lähteistä Hommalta, että tämä ei haittaa valittaessa henkilöä, jonka päätehtävä ja oikeastaan ainoa suurempi valtaoikeus on ulkopolitiikan johtaminen yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. Uskoo ken tahtoo.

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 200
 • Liked: 6900
Lauran yleissivistys, yleistietous maailmasta, yleistietous armeijasta ja sodankäynnistä, ovat erittäin hyvällä tasolla. Ei ne ole ekspertin tasolla. Viimeinen ihminen, jolla oli virallisesti "master of all sciences" -titteli, oli ruotsalainen Emmanuel Swedenborg. Sen jälkeen, eri tieteen ja taiteen alat on jalostuneet niin paljon, että se on mahdotonta olla ekspertti kaikissa aloissa. Se riittää, että on hyvä yleistietous ja yleissivistys. Yleistiedot maanpuolustuksesta, strategioista ja taktiikoista.

Jos luette mitä tahansa Suomen valtion strategisia pamfletteja, huomaatte, että ne ei ole strategisia. Niillä ei ole mitään tekemistä strategisen suunnittelun kanssa. Niiden kirjoittajilla ei ole aavistustakaan mitä strategia edes tarkoittaa. Niissä maalataan joitain mielikuvia tulevaisuuteen, heitellään sloganeita, ei puhuta halaistua sanaa nykytilanteesta, ei halaistua sanaa konkreettisista tavoitteista tai päämääristä, strategia ja taktiikka menee pääsääntöisesti sekaisin keskenään jne jne.
Näiden kirjoittajiin verrattuna Laura on helkkari soikoon järjen jättiläinen.

Yksi syy miksi Halla-ahoa ja nyt Huhtasaarta vihataan niin paljon, on se, että keskinkertainen kammoaa itseään älykkäämpiä ihmisiä. Se on pelonsekaista halveksuntaa. Kammoa. Älykkään ihmisen pelkkä läsnäolo samassa huoneessa saa keskinkertaiset voimaan pahoin.

Heh, pahin mitä nykyinen valtiojohto voisi koskaan kuulla, on käytännössä se, millä Huhtasaari eilen aloitti: totuuskomitean perustaminen Suomeen, tutkimaan 90-luvun petoksia. Premissillä sisään. :)
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

Pkymppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 831
 • Liked: 1730
Huhtasaaren tentin paras osuus tuli heti alussa, kun hän puolusti kauniisti sananvapautta, mistä voi antaa suuren plussan.

Sen sijaan eräässä jaksossa oli melkeinpä käsittämätön määrä tahatonta komiikkaa - tuota oli nimittäin vaikea kuunnella repeämättä nauramaan:

Lainaus käyttäjältä: Ylen vaalitentti, 25:20-26:35
Kirsi Heikel: Mitkä ovat teidän meriitit ulkopolitiikassa?
Huhtasaari: No olenhan ollut Israelin rukousaamiaisella Israelissa, se oli tämmöinen ensimmäinen kristittyjen ja juutalaisten yhteinen kansainvälinen tapahtuma ja myös olen ollut Trumpin rukousaamiaisella, siellä oli myös kongressi ja muita elinkeinoelämän johtajia paikalla, ja olen itsekin ollut töissä kehitysmaassa vapaaehtoistyössä, opettanut pieniä lapsia lukemaan ja kirjoittamaan ja olen asunut myös Yhdysvalloissa ja valmistunut sieltä ylioppilaaksi ja sitten tässä Pohjoismaiden neuvostossa olen ollut ja tehnyt siellä paljon yhteistyötä muiden poliitikkojen kanssa.
Kirsi Heikel: Entä kansainvälisiä järjestötehtäviä, luottamustoimia?
Huhtasaari: No tässä kulttuuri ja osaaminen -valiokunnassa Pohjoismaiden neuvostossa, niin siinä olen ollut varapuheenjohtajana ja sitten olen myös Suomi-Yhdysvallat eduskunnan ystävyysryhmän varapuheenjohtaja.
Kirsi Heikel: Näillä meriiteillä siis mennään. Teillä on ollut eduskunnassa kaksi puheenvuoroa ulkopolitiikasta kuluneen kolmen vuoden aikana, teillä on ollut kaksitoista puheenvuoroa avioliitosta. Millainen kiinnostuksen osoitus ulkopoliitikkakysymyksiin tämä on mielestänne?

Olen kuitenkin kuullut luotettavista lähteistä Hommalta, että tämä ei haittaa valittaessa henkilöä, jonka päätehtävä ja oikeastaan ainoa suurempi valtaoikeus on ulkopolitiikan johtaminen yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. Uskoo ken tahtoo.

 Niin, mitä sitten?
 Huhtasaari opetti eilen: .ei ole  mahdollista, että Ruotsi voisi liittyä Natoon kertomatta Suomelle. .

  Sauli Niinistö kertoo tänään saman;

 “Nato-kysymykseen ei voi vastata "tässä hetkessä kyllä tai ei". Niinistön mukaan se on selkeä vastaus näissä olosuhteissa.ei ole mitenkään mahdollista, että Ruotsi voisi liittyä Natoon tavalla, joka yllättäisi Suomen."
« Viimeksi muokattu: 10.01.2018, 16:40:43 kirjoittanut Pkymppi »

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 958
 • Liked: 45486
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Lainaus käyttäjältä: Ylen vaalitentti, 25:20-26:35
Huhtasaari: No olenhan ollut Israelin rukousaamiaisella Israelissa ...

Mielestäni Lähi-Idän jutuista kannattaisi pysyä kaukana erossa. Ja tämä nyt on vain oma mielipiteeni, mutta heksagrammi ja risti eivät ole yhteensopivia. Mutta sinne ei ehkä kannata mennä. Jos kuitenkin olet sitä mieltä, että kannattaa, niin laita yksäriä.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

“BLM:n perustajat myöntävät avoimesti olevansa marxilaisia ideologeja ja kertovat haluavansa päästä eroon ydinperheestä, heteronormatiivisuudesta, poliisista, vankiloista ja kapitalismista. ”
– Gatestone -instituutin tutkija Soeren Kern

J. Lannan haamu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 175
 • Liked: 7674
Tuo 3,5 on itse asiassa oikein hyvä slogani tuolle eiliselle! Sehän kai vastaa jotain arvosanaa 8 tms. Sehän on oikein hyvä, puolustusvoitto kuten sanottu. Ja olihan Laura upea ilmestys, se rauhallisuus jne. Mutta tässä on nyt kyse siitä, että meitä on ajettu alas jo todella monta vuotta!! Tässä vaiheessa pelisäännöt on aivan kertakaikkisen pakko olla selvillä jokaisella perussuomalaisella! Ei tuonne lähdetä ihan vaan huvikseen ja jos lähdetään niin silti pitää ylittää itsensä!

Juuri tuo, että Laura on aina altavastaaja ja tästä johtuen hänen tulee olla aina parhaimmillansa! Se vaatii kuria, keskittymistä ja treeniä! Mutta ennen kaikkea se vaatii todella kovaa itsetuntoa ja käsitystä siitä, mitä on ja mitä edustaa. Tuon täytyy tulla selkäytimestä.

Suurin huolenaiheeni on se, että Persuilla ei ole hyvää tiimiä preppaamassa Lauraa. Siellä pitäisi olla 20 maan parasta kansallismielistä politiikkoa hinnalla milla hyvänsä.

Hypoteesini on, että Laura oli eilen vahva hyvä, mutta ei kiitettävä. Läpi paistoi myös tuo Lallin mainitsema tietty säätäminen presidenttitaajuudelle, se ei ehkä ollut ihan paras veto. Mutta kai se sitten on älyttömän vaikea olla luonnollinen ja ikä tuo sitä.

Sitten mitä tulee tuohon Yleisradion psykologiseen sodankäyntiin, niin aika kömpelöitä ne ovat joka tapauksessa. Mietitään nyt näitä vuosia, ihan samoja kysymyksiä ja väittämiä ne kysyvät koko ajan, he ovat vielä umpisokeita omassa kuplassaan joka pitäisi jo repiä maan tasalle.
Yksilö - Kulttuuri - Luonto/ The Knower - The Known - The Unknown.

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 200
 • Liked: 6900
Huhtasaaren tentin paras osuus tuli heti alussa, kun hän puolusti kauniisti sananvapautta, mistä voi antaa suuren plussan.

Sen sijaan eräässä jaksossa oli melkeinpä käsittämätön määrä tahatonta komiikkaa - tuota oli nimittäin vaikea kuunnella repeämättä nauramaan:

Lainaus käyttäjältä: Ylen vaalitentti, 25:20-26:35
Kirsi Heikel: Mitkä ovat teidän meriitit ulkopolitiikassa?
Huhtasaari: No olenhan ollut Israelin rukousaamiaisella Israelissa, se oli tämmöinen ensimmäinen kristittyjen ja juutalaisten yhteinen kansainvälinen tapahtuma ja myös olen ollut Trumpin rukousaamiaisella, siellä oli myös kongressi ja muita elinkeinoelämän johtajia paikalla, ja olen itsekin ollut töissä kehitysmaassa vapaaehtoistyössä, opettanut pieniä lapsia lukemaan ja kirjoittamaan ja olen asunut myös Yhdysvalloissa ja valmistunut sieltä ylioppilaaksi ja sitten tässä Pohjoismaiden neuvostossa olen ollut ja tehnyt siellä paljon yhteistyötä muiden poliitikkojen kanssa.
Kirsi Heikel: Entä kansainvälisiä järjestötehtäviä, luottamustoimia?
Huhtasaari: No tässä kulttuuri ja osaaminen -valiokunnassa Pohjoismaiden neuvostossa, niin siinä olen ollut varapuheenjohtajana ja sitten olen myös Suomi-Yhdysvallat eduskunnan ystävyysryhmän varapuheenjohtaja.
Kirsi Heikel: Näillä meriiteillä siis mennään. Teillä on ollut eduskunnassa kaksi puheenvuoroa ulkopolitiikasta kuluneen kolmen vuoden aikana, teillä on ollut kaksitoista puheenvuoroa avioliitosta. Millainen kiinnostuksen osoitus ulkopoliitikkakysymyksiin tämä on mielestänne?

Olen kuitenkin kuullut luotettavista lähteistä Hommalta, että tämä ei haittaa valittaessa henkilöä, jonka päätehtävä ja oikeastaan ainoa suurempi valtaoikeus on ulkopolitiikan johtaminen yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. Uskoo ken tahtoo.

Mitä naurettavaa tuossa on? Mitä sinä luulet presidentin hommien olevan? Jotain, mikä vaatii erityistä osaamista tai tietotaitoa? Höpönpöpön. Se on sitä, että mennään tapaamaan toista valtion päämiestä. Tapaamisessa on ohjelma ja agenda, jota on miettineet presidentin kanssa ties mikä kanslia ja ministeriö. Tapaaminen sujuu etiketin mukaan, kohteliaasti ja korrektisti. Ainoa mikä vaatii taitoa on se, että saa tilaisuuden menemään mukavassa hengessä ja molemmille päämiehille jää mukava mielikuva tapaamisesta. Sen jälkeen, virkamiehet hoitaa niitä asioita, joista on muodollisesti sovittu.

Sitten presidentin hommiin kuuluu erilaisissa tapahtumissa käyminen. Edelleen taitoa vaatii vain se, että paikallolijoille jää hyvä mielikuva tapahtumasta.

Se mitä tapahtuu sitten kabineteissa, on kokonaan eri asia. Presidentillä on omat joukot, muilla eturyhmillä omat, sitten nämä vehkeilee toistensa selkien takana. Parhaassa skenaariossa valtion ylin johto ja virkamiehistö muodostaa suhteellisen yhtenäisen tiimin, joka pääsee asioissa mukiinmeneviin kompromisseihin.

Se presidentinhomma ei ole rakettitiedettä.

Paitsi sotatilassa. Silloin tehdään näitä Mannerheimeja, Churchilleja jne, jotka jäävät historiaan sankareina, tai, Chamberlaineja, jotka jäävät historiaan pelleinä.
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 355
 • Liked: 50825
 • Saatanalliset Säkeet Tervetuloa!
Lalli,

Kyllähän sun pitäisi tietää videohommia tehneenä, että se on tiukka paikka olla pelkästään kameran edessä ...

Tiukka paikkahan se on.

Yritin kuitenkin ystävällisesti kertoa mikä mielestäni oli hyvää, ja mitä voisi parantaa.  :)

Mielestäni Lalli kertoi melko hyvin sanoin, mihin asioihin tulisi kiinnittää hieman enemmän huomiota. Voin omalta osin samaistua tehtyihin huomioihin, mikä ei tietenkään tarkoita sitä, että kaikki potentiaaliset äänestäjät olisivat huomioista samaa mieltä, tai edes kiinnittäisivät huomiotaan kyseisiin seikkoihin. Se on kuitenkin sitä äänestäjille kohdennettua sanallista/sanatonta viestintää, jolla voi olla suuriakin vaikutuksia lopulliseen äänisaaliiseen.

Mitä tulee tiukkaan paikkaan kameroiden edessä...On puolueen tehtävä asettaa ehdokkaaksi sellainen ehdokas, joka ei kameran edessä jäädy. Jos tähän puolue ei pysty arvioinneissaan, on peli täysin sössitty. Huhtasaareen en tällä viittaa, vaan noin yleisesti. Kyllä ehdokkaan kameransietokyky täytyy olla "täydellisesti" tiedossa, ennen kuin hänet ehdokkaaksi asetetaan.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 200
 • Liked: 6900

Mitä tulee tiukkaan paikkaan kameroiden edessä...On puolueen tehtävä asettaa ehdokkaaksi sellainen ehdokas, joka ei kameran edessä jäädy. Jos tähän puolue ei pysty arvioinneissaan, on peli täysin sössitty. Huhtasaareen en tällä viittaa, vaan noin yleisesti. Kyllä ehdokkaan kameransietokyky täytyy olla "täydellisesti" tiedossa, ennen kuin hänet ehdokkaaksi asetetaan.

Se on harjoittelukysymys. Siitä huolimatta, jos toimittaja tietoisesti asettaa erittäin ovelia ja erittäin pahantahtoisia ansoja, niihin vastaaminen onkin sitten jo sitä luontaista lahjakkuutta. Ylehän eilen asetteli käytännössä pernaruttoansan Huhtasaarelle, ehdotellessaan ovelasti Huhtasaaren käyvän presidenttinä hybridisotaa Venäjää vastaan. Thinkaboudit. Tuolla tasolla ne Yleisradion subversiiviset apinat toimii. Laura osasi väistää ansan. Ei mikään vähäpätöinen juttu.
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 355
 • Liked: 50825
 • Saatanalliset Säkeet Tervetuloa!
Eihän siitä yli eikä ympäri pääse, että Laura oli tietotaidoiltaan heikko, jopa kehno. Toimittajan tehtävänä, tietenkin, on olla tiukka ja jopa pisteliäs. Lauralle vain näytti tuottavan vaikeuksia yksinkertaisetkin kysymykset. Puhe menetteli, vaikka olikin hajanainen.

Ei vakuuttanut sitten lainkaan. Aiheutti lähinnä myötähäpeää.

Eli tarkalleen ottaen missä Laura osoitti tietotaitojensa olleen heikko, jopa kehno? Kerro nyt ihmeessä. Tuollainen vihjailu alkaa ottamaan päähän.

Tätä poikkeuksellisen huonon tietotaidon levittämisvimmaa itsekin ihmettelen. Jos nyt otetaan vaikka sellainen vertaus, että kaikki muut ehdokkaat (ehkä Väyrystä lukuunottamatta) ovat vuosikausia hehkuttaneet rikkautta ja voimavaraa ja sitä kuinka Suomi tienaa ja on ytimissä, ainakin itselleni herää kysymys, että keiltä se tietotaito oikein puuttuu.

Itse en ainakaan suoranaista paskan puhumista pidä minään mittarina laajasta tietotaidosta.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 958
 • Liked: 45486
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Jos ihminen yrittää olla muuta kuin on, se havaitaan alitajuisesti. Siksi ihmisen kannattaa olla oma itsensä.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

“BLM:n perustajat myöntävät avoimesti olevansa marxilaisia ideologeja ja kertovat haluavansa päästä eroon ydinperheestä, heteronormatiivisuudesta, poliisista, vankiloista ja kapitalismista. ”
– Gatestone -instituutin tutkija Soeren Kern

diipadaapa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 842
 • Liked: 1828
 • GCM - löyhä sopimus
Huhtasaaren poliittinen tietämys ei voi mitenkään olla Väyrysen ja Niinistön luokkaa, koska nämä herrat ovat olleet politiikassa mukana vuosikymmeniä ja Laura muutaman vuoden. Niinistölle on näissä vaaleissa olemassa kaksi vaihtoehtoa - Huhtasaari jos haluaa äänestää suurta sydäntä ja Väyrynen jos haluaa äänestää suurta poliittista tietämystä. Niinistö itse on näyttäytynyt tähän asti lähinnä virheitä välttelevältä keskinkertaisuudelta.
"Empä tiiä, mutta tämmöstä se on, ja kaiken maailman muslimit täällä hilluu ja kyykkii tuolla ja huutaa...ootahan kohta on minareetti tuossa ukko huutaa siellä tolpassa... öööaaaah! Aamusella viiden aikaa alottaa, sitä on mukava kuunnella."
-Teuvo Hakkarainen-

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 257
 • Liked: 12044
Jos ihminen yrittää olla muuta kuin on, se havaitaan alitajuisesti. Siksi ihmisen kannattaa olla oma itsensä.

Tai kehittää itsestään oikeasti sellainen kuin haluaa olla ilman että tarvitsee esittää mitään.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 257
 • Liked: 12044
Huhtasaaren poliittinen tietämys ei voi mitenkään olla Väyrysen ja Niinistön luokkaa, koska nämä herrat ovat olleet politiikassa mukana vuosikymmeniä ja Laura muutaman vuoden. Niinistölle on näissä vaaleissa olemassa kaksi vaihtoehtoa - Huhtasaari jos haluaa äänestää suurta sydäntä ja Väyrynen jos haluaa äänestää suurta poliittista tietämystä. Niinistö on näyttäytynyt tähän asti lähinnä virheitä välttelevältä keskinkertaisuudelta.

Sauli Niinistö on istunut Eduskunnassa vuodesta 1987 jolloin Ilkka Kanerva heitti "tyypillinen yhden kauden kansanedustaja" kommenttinsa.
Sitä ennen Sauli Niinistö oli ollut jo ehdokkaana 1-2 eduskuntavaaleissa

Paavo Väyrynen on istunut eduskunnassa vuodesta 1970.

Poliittisen uran lyhyyteen nähden mielestäni Laura huhtasaari on toiminut hyvin ja omaksuu näemmä monimutkaistakin tietoa kohtuullisen hyvin lyhyessä ajassa.

Esim. pääministeri Juha Sipilä on henkilö joka ei ole hyvä omaksumaan uutta tietoa ja juuri siksi hänen erityisaustajansa pyörii hänen kanssaan jatkuvasti, omaksuu tiedon Sipilän puolesta ja "neuvoo" mitä mieltä Sipilä on ja mitä Sipilän kannattaa puhua.

Sipilähän ei huhujen mukaan edes lue kirjoja...

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.