Huhtasaari Satakunnan Kansassa:
Laura Huhtasaari nostaisi presidentin takaisin sisäpolitiikkaan – EU:lle, eurolle, talouspolitiikalle ja maahanmuutolle tuttu lista rökitystä
Satakunta 07.01. 13.28 Päivitetty 17.35
Kari Suni
Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari aloitti kampanjansa tammikuun loppukirin Satakunnasta ja kiertää tiiviisti maata vaaleihin saakka. Keskustelukumppaneina Seppo Toriseva ja Timo Hannelius.
Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari käynnisti vaalikuukauden kampanjakirin kotikentällään Satakunnassa loppiaissunnuntaina.
Rauman tilaisuudelle valittu ajankohta aamupäivälle ei saanut suurta yleisöjoukkoa liikkeelle, mutta paikalle tulleet saivat odotukset täyttävän annoksen tuttuja politiikan linjauksia, joissa ei armoa anneta EU-Suomen poliittiselle menolle.
Yleisöltä ehdokas sai vastattavakseen kysymyksen presidentinvallan palauttamisesta Urho Kekkosen aikaan, jolloin presidentti oli vahva vaikuttaja ulkopolitiikassa ja tarvittaessa myös sisäpolitiikassa, yli hallituksen ja eduskunnankin.
Sellainen olisi presidenttinä myös Laura Huhtasaari, jos vain tilaisuus tarjoutuisi. Hänen mielestään presidentille tulisi palauttaa mahdollisuus eduskunnan hajottamiseen.
Hänen mielestään presidentin tulisi voida toimia sovittelijana ja tasoittajana. Yhtenä esimerkkinä on työttömien aktivointimallista syntynyt kansaa, puolueita ja poliitikkoja jakava juopa.
Muutoinkin Huhtasaari laittaisi poliittisen päätöksenteon sisällön uusiksi ulkosuhteissa, talouspolitiikassa ja sisäpolitiikassa.
Porilainen presidenttiehdokas esiintyi Raumalla hänen opettajan siviilivirkaansa sopivasti paikkakunnan vanhimman koulurakennuksen, alkuaan katedraalikouluna toimineen opinahjon puhujapaikalla.
Flunssaa potenut Huhtasaari pahoitteli puhekuntoaan runsaan 30 hengen kuulijakunnalleen, mutta vauhdin saavutettuaan Suomi takaisin -kampanjan teemat tulevat takeltelematta julki yleisölle. Euroopan unioni ja euro, siis raha, saivat taas täyslaidallisen perussuomalaisten ykköstykistöltä.
Huhtasaaren tavoittelema Suomi on suunnilleen löydettävissä 1980-luvulta. Silloin maa oli itsenäinen, oli oma raha ja työttömyysaste noin kolme prosenttia.
–Tykkäsin ajasta, jolloin oli isänmaallisia kapitalisteja, jotka pyörittivät tehtaita ja tarjosivat työpaikkoja sekä työväenliike, joka piti huolta oikeuksista, Huhtasaari sanoo.
Taloushistoriassa 1980-luvun kulutusjuhlat ja velanoton vuodet päättyivät kuitenkin Suomen markan devalvaatioihin, korkojen karkaamiseen pilviin ja rahoitusjärjestelmän heilumiseen pahan kerran. Syvässä lamassa kaatui yrityksiä virtana ja massatyöttömyys nousi nykyisiin lukuihin.
Harri Holkerin hallituksen vahvan markan politiikan ja Esko Ahon hallituksen 1990-luvun pankkikriiisin ja pankkien pelastusoperaation selvittäminen vaatisi Laura Huhtasaaren mukaan totuuskomissiota, joka oikoisi talous- ja rahapolitiikassa tehdyt vääryydet.
–Se on häpeätahra, joka tulisi avoimesti ja rehellisesti selvittää, Huhtasaari vaatii.
Oman markan kanssa ei ollut helppoa, eikä palauttaminenkaan luultavasti, mutta Huhtasaari on vakuuttunut, että oma kansallinen valuutta on euroa parempi ja kansalle halvempi vaihtoehto. Se palauttaisi myös itsenäisyyden talouspolitiikassa.
Hän neuvoi katsomaan esimerkkiä Ruotsista, Norjasta, Islannista ja Sveitsistä. Ne pärjäävät hienosti ilman unionia ja euroa.
–On kaksi vaihtoehtoa, joko Euroopan unionista tehdään liittovaltio tai euro puretaan. Valuuttaunionit eivät ole pitkään kestäneet, eivätkä toimineet ilman liittovaltiota.
Euroon liittyminen oli Suomelta kallis virhe, joka on vienyt maan sitoutumiseen yhteisvastuullisiin takauksiin ja muiden aiheuttamien laskujen maksajaksi. Riskinä on Huhtasaaren mukaan nyt Euroopan unionin liittovaltiotaktiikka, jossa edetään askel kerrallaan ja lopputuloksena on Suomen muuttuminen yhdeksi EU-maakunnaksi.
–Sitten se on jo myöhäistä, Laura Huhtasaari arvioi.
Maahanmuutossa Ruotsista ei Huhtasaaren mukaan ole otettavissa esimerkkiä tai korkeintaan varoittavana esimerkkinä. Hänen mielestään tässäkin asiassa Suomi ja suomalaiset tulisi asettaa ensisijalle. Suomen tulee voida itse valita kenet ja millä ehdoilla tänne otetaan vastaan.
–Ei ole järkeä, että olemme koko maailman terveyskeskus ja sosiaalitoimisto, mutta suomalaiset eivät pääse lääkäriin. Samaan aikaan on piikki auki paperittomille, Huhtasaari suomi.
Jos neuvoa pitäisi jostain kysyä, on Huhtasaaren mukaan Sveitsi hoitanut asiansa järkevästi. Maahanmuuttajat valitaan itse ja kansalaisuuden voi saada 12 vuoden asumisen jälkeen, jos asuinpaikka ja kanton eli maakunta antavat suostumuksensa. Lainrikkomukset johtavat ilman poikkeusta maasta poistamiseen.
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/laura-huhtasaari-nostaisi-presidentin-takaisin-sisapolitiikkaan-eulle-eurolle-talouspolitiikalle-ja-maahanmuutolle-tuttu-lista-rokitysta-200651075/
Todella hienoja mielipiteitä ja hyvää esiintymistä jälleen Huhtasarelta.
Huomautuksena toimittajalle että korot eivät "karanneet" pilviin vaan Suomen Pankki nosti korot pilviin puolustaakseen Mauno Koiviston ideoimaa ja kannattamaa Vahvan markan politiikkaa jossa markan kurssi oli kiinteästi sidottu korkeaksi.
Kun kansainväliset sijoittajat näkivät että Suomessahan on ihan pähkähulluja hölmöläisiä päättäjinä kun pitivät markan kurssin korkealla sidottuna tiettyyn vaihteluväliin vaikka talous oli romahduksessa koska Neuvostoliitto oli kaatunut ja vienti sinne tyssännyt ja puolustivat sen arvoa myymällä valuuttavarantoja niin sijoittajat tiesivät että tuo sekoilu ei voi jatkua.
Tätä valuuttapakoa vastaan taistellakseen Suomen Pankki nosti ne korot sinne pilviin Mauno Koiviston siunauksella.
Eli Suomen Pankki laittoi suomalaiset yrittäjät polvilleen koroilla kun sitä ennen yrittäjät oli ajettu kilpailukyvyttömään tilaan vahvalla markalla eli vienti toimi vain neuvostoliittoon bilateraali-kaupan kautta kun muille markkinoille suomalaiset tuotteet olivat liian kalliita vahvan markan takia jollei niillä ollut selvää teknologista etua jolla erottua muista.
Kun korot olivat pilvissä niin yritykset pakotettiin ottamaan valuuttalainoja koska niissä kohtuulliset korot ja poliittinen eliitti vakuutteli että vahva markka on ikuinen.
Sitten oli lopulta pakko devalvoida mutta devalvoitiin vain vähän ja pidettiin kiinteä valuuttakurssi alemmalla arvostuksella ja puolustettiin kiinteää kurssia edelleen kovilla koroilla kunnes valtio oli suurveloissa ja valuuttavarannot tuhlattu ja vasta silloin laitettiin markka kellumaan.
Kelluva markka oli se mikä antoi suomelle kilpailukyvyn takaisin ja tämä nosti talouden nousuun.
Vahvan markan politiikka oli alunperinkin virhe eli sitä ei olisi pitänyt käyttää ollenkaan mutta kun se oli otettu käyttöön niin viimeistään samalla kun vienti neuvostoliittoon romahti niin markka olisi pitänyt laittaa kellumaan ja käyttää valuuttavarannot siihen että kaikki silloiset valuuttalainat muutetaan suomen lainoiksi sillä kurssilla joka oli ennen kellumaan laittamista eli valtio olisi voinut ilmoittaa vaikka perjantaina pankeille että maanantaihin mennessä kaikille valuuttalainoille on tehtävä muutos markka-lainoiksi sillä perjantain kurssilla ja maanantaina markka kellumaan.
Nyt Koiviston johdolla valuuttavarannot haaskattiin vahvan markan puolustamiseen.
Koiviston johdolla ajettiin yrityksiä konkurssiin ja lisättiin työttömyyttä seuraavilla tavoilla:
-vahva markka vei vientikilpailukyvyn niin että vienti veti vain neuvostoliittoon ja neuvostoliitto osti bilateraali-kaupalla ensin korkealla öljyn hinnalla ja sitten pitääkseen suomen sidottuna itseensä taloudellisesti.
-kun neuvostoliitto romahti niin vienti romahti
-vahva markka plus ei enää neuvostoliiton vientiä: paljon konkursseja ja paljon työttömyyttä.
-korkeat korot markan kurssin puolustamiseksi: lisää konkursseja ja paljon työttömyyttä.
-valuuttalainat joiden summa nousi devalvaation kautta: lisää konkursseja ja paljon työttömyyttä.
-koiviston konklaavi että pankit voittavat aina juttunsa: lisää konkursseja ja paljon työttömyyttä.
-korkeat korot ja tiukka lainalinja joka johti siihen että pankkiireiden kaverit ostivat konkurssiin menneiden omaisuuden pilkkahintaan pankinjohtajan huoneessa eli vastoin kaikkia normaalijärjen pakkomyyntejä: lisää konkursseja ja paljon työttömyyttä.
-pankkituki joka meni pankeille ja kannusti ajamaan yrityksiä konkursseihin koska pilkkahintaan myydyn takauksen ja lainasumman erotuksen sai pankkituesta:lisää konkursseja ja paljon työttömyyttä.
-edelleen korkeat korot ja lisää valuuttalainoja ja sitten vasta kellutus kun suurtyöttömyys: lisää konkursseja ja paljon työttömyyttä.
-konkursseja konkurssien päälle eli kun pankki ajoi yrityksen konkurssiin niin se suisti muitakin konkurssin partaalle josta helppo ajaa konkurssiin:lisää konkursseja ja paljon työttömyyttä
Joka päivä kampanjointia vaalipäivään saakka niin toinen kierros on mahdollinen ja Huhtasaari siellä tylyttämässä Sauli Niinistöä sen jälkeen kun Väyrynen ja Huhtasaari ovat ensin tylyttäneet Sauli Niinistöä seuraavat 20 päivää.Sauli Niinistö on miespuolinen Merkel ja yhtä syyllinen kaikkeen Paavo Lipposen tekemään paskaan mm. taitettuun indeksiin kuin Lipponen ja Sauli Niinistön rooli Suomen puliveivaamisessa euroon on vielä suurempi kuin Paavo Lipposella koska Sauli Niinistö oli perustuslakivaliokunnassa joka huijasi ennen eu kansanäänestystä että nyt päätetään vain EU:sta mutta sitten yhdessä Lipposen kanssa Niinistö selittelikin että eurosta päätettiin jo eu-kansanäänestyksen yhteydessä.
Itseasiassa Sauli Niinistön euro-takinkääntö on oikeasti vielä törkeämpi kuin Timo soinin takinkäännöt eli Sauli Niinistön sikailu on se alkuperäinen takinkääntöjen takinkääntö.