UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Laura Huhtasaari valittiin Perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi  (Luettu 506555 kertaa)

Activeman

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 191
 • Liked: 1067
Heikelän "haastattelu" muistuttaa hieman sitä "rotutohtorikohtelua", jota Saska Saarikoski ym. antoivat aikoinaan Halla-aholle. Se oli yhtälailla kohtuutonta ja vailla mitään pohjaa.

Yle saattaa tässä kuitenkin kaivaa kuoppaa omalle punavihreälle agendalleen, koska tuollainen yhden ehdokkaan toisista poikkeava kohtelu ja aggressiivisen vihamielinen suhtautuminen Huhtasaareeen todennäköisesti kasvattaa hänen ja persujen kannatusta. On peruspsykologinen ilmiö, että ihmiset asettuvat kaltoinkohdellun puolelle, jos kohtelu on selkeästi epäreilua.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 905
 • Liked: 45893
 • Kui on must, näita ust!
https://www.suomenuutiset.fi/ylen-umpihamara-tenttimistyyli-hammastyttaa-kuuluuko-viennin-edistaminen-presidentille-eiko-kuulu/ (11.1.2018)

Lainaus
Ylen umpihämärä tenttimistyyli hämmästyttää: kuuluuko viennin edistäminen presidentille vai eikö se kuulu?

Tiistain revolverihaastattelussa Ylen toimittaja kurmootti presidenttiehdokas Laura Huhtasaarta siitä, että tämä edistäisi presidenttinä Suomen vientiä. Toimittajan mukaan moinen tehtävä ei kuulu presidentille vaan Team Finlandille.

Eriskummallinen näkemys on aiheuttanut runsaasti jälkipyykkiä.

Iltalehden toimittaja Tommi Parkkonen summasi tunnot tuoreeltaan twiittaamalla: ”Ylen Kirsi Heikel napautti eilen Laura Huhtasaarelle, että viennin edistäminen ei kuulu presidentille, joten ihmettelen miksi Sauli Niinistöllä on ollut mukanaan vientiä edistävät yritysvaltuuskunnat mm. kazakstanissa, japanissa, iranissa, kiinassa, arabiemiraateissa, kanadassa…”

Entistä kummallisemmalle kiemuralle asia saatiin keskiviikkona järjestetyssä Ylen ja Kalevan yhteisessä presidenttitentissä. Haastattelu alkoi kysymyksellä siitä, miten ehdokas presidenttinä edistäisi Suomen vientiä.

Näytämme elävän maailmassa, jossa presidentin toimivallan rajat riippuvat siitä, onko hän Laura Huhtasaari vai ei.

Härskin ristiriidan nosti twiitissään esille Sebastian Tynkkynen (ps.):

”Kun Laura Huhtasaari eilen puhui viennin edistämisestä presidenttinä, Kirsi Heikel tylytti: Ei kuulu presidentille vaan TeamFinlandille. Tänään Yleisradion ja Kalevan presidenttitentti alkaa kysymyksellä: miten edistäisit presidenttinä Suomen vientiä?”

Pientä skarppausta nyt, Yle.
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 154
 • Liked: 18009
 • antikomintern
Lainaus käyttäjältä: Matias Turkkila/Suomen Uutiset
Ihanan puolueetonta: Lehtikonserni lapioi ensin kymppitonneja Saulille, nyt päätoimittaja haukkuu Huhtasaarta

Karjalainen-lehden päätoimittaja, kauppatieteiden maisteri Pasi Koivumaa otti keskiviikkona julkaistussa kolumnissaan räväkästi kantaa presidentinvaalikisaan. Koivumaa piti Laura Huhtasaaren ja Paavo Väyrysen ehdokuutta ”yksinomaan irvokkaana”. Hän korosti, etteivät nämä kaksi ehdokasta tuo vaaleihin ”mitään arvokasta”.

Kommentti on hätkähdyttänyt monia, mutta se muuttuu täysin ymmärrettäväksi, kun tutustuu Karjalainen-lehden sekä Koivumaan taustoihin.

Karjalainen on perinteinen kokoomuslehti

Ensinnäkin on hyvä tiedostaa se, että Karjalainen-lehti on perinteisesti ollut kokoomuslehti ja sen vanha äänenkannattaja. Vuonna 1874 perustettu lehti toimi kokoomuksen äänenkannattajana vuoteen 1994 saakka. Lehden parhaat päivät on nähty aikana, jolloin puoluetaustaa ei yritetty peitellä vaan sitä päinvastoin korostettiin. Noina aikoina monissa Suomen kaupungeissa toimi neljänkin eri puolueen lehtiä. Toiminta oli tuolloin avointa ja kaikkien tiedossa – kukin lehti kirjoitti tapahtumista oman katsomuksensa mukaisesti. Aiheesta kiinnostuneiden kannattaa tutustua suomalaisista sanomalehtiä tutkineeseen Keijo Lehden väitöskirjaan.

Lehden taustayhteisö

Karjalaisen taustayhteisö on tukenut Sauli Niinistön kampanjointia erittäin avokätisesti.

Karjalainen-lehteä julkaisee pörssilistattu konserniyhtiö Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj. Konsernin alaisuuteen kuuluu suuri joukko yrityksiä, muun muassa Karjalaista kustantava Sanomalehti Karjalainen Oy. Yritysryppään suvereeni omistaja on Laakkosen suku. Konserniyhtiön kymmenestä suurimmasta omistajasta kaikki kuuluvat tavalla tai toisella suvun piiriin, ja näiden omistajien yhteenlaskettu osuus on lähes 90 %.

Muistellanpas, mikä se konsernin määritelmä ja lähipiiri oikein olikaan.

Lähipiirimääritelmässä määräysvallalla tarkoitetaan yli 50 % omistusosuutta yhtiössä. Huomioon tulee ottaa niin välitön kuin välillinen omistus. Määräysvalta muodostuu yleensä silloin, kuin kontrolloi yli 50 prosentin äänivaltaa toisesta yrityksestä. Määräysvalta muodostuu myös silloin, jos yrityksellä on oikeus nimittää enemmistö toisen yrityksen hallituksesta tai vastaavasta toimielimestä, tai muutenkin, jos toinen yritys tosiasiallisesti käyttää määräysvaltaa toisessa yrityksessä tai yrityksiä johdetaan yhteisesti.

Tältä pohjalta: Laakkosten suku kontrolloi yritysryppään kaikkia osia. Myös Karjalainen-lehteä.

Laakkosten suvulta kymmeniä tuhansia Saulille

Kuten vuoden 2012 vaalirahoitusilmoitus kertoo, Laakkosten suvun jäseniltä on lahjoitettu Niinistön kampanjalle joko välillisesti tai välittömästi kymmeniä tuhansia:

Mikko Laakkonen: 10 000 eur

Yrjö Laakkonen: 5 000 eur

Kauppahuone Laakkonen Oy: 10 000,00 eur

Autotalo Laakkonen Oy: 5 000 eur

Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj: 10 000,00 eur

Näistä kertyy yhteensä 40 000 euroa.

Mainittakoon, että Yrjö Laakkonen on kuitannut Pohjois-Karjalan rikkaimman henkilön tittelin. Mikko Laakkonen on Yrjön veljenpoika.

Osakeyhtiölain mukaan yhtiöt eivät voi lahjoittaa merkittäviä summia ilman pääomistajien siunausta. On selvää, että Laakkoset ovat vähintäänkin välillisesti hyväksyneet nämä lahjoitukset.

Päätoimittajan on nautittava Laakkosen suvun luottamusta

Vuonna 2008 päätoimittajan tehtäväänsä nimitetty Pasi Koivumaa kantaa kolmea hattua. Sen lisäksi, että hän toimii lehtitoimialan päälehden päätoimittajana, hän toimii konsernin johtoryhmässä sekä konsernin lehtitoimialan toimitusjohtajana.

Konsernin erittäin keskittynyt omistusrakenne sekä päätoimittaja Koivumaan moniroolisuus konserniyhtiössä varmistaa sen, ettei hän voi mitenkään toimia ilman Laakkosten suvun intressien huomioimista.

Vanha sanonta kertoo: kenen leipää syöt, sen lauluja laulat. Kun otetaan huomioon Karjalainen-lehden historia, konsernin omistusrakenne ja omistajasuvun merkittävä panostus kokoomuslaisen ehdokkaan tukemiseksi, on lehden mahdotonta esiintyä vaaleissa puolueettomana toimijana.

Karjalainen korostaa omassa viestinnässään olevansa ”puoluepoliittisesti sitoutumaton” ja olevansa ”pohjoiskarjalaisten asialla”.

Niinpä niin.

Jaan Pasi Koivumaan näkemyksen siitä, että näissä vaaleissa on nähty irvokasta toimintaa – hänen omaansa.

Ymmärrän senkin, miksi Koivumaan mukaan Huhtasaaren mukanaolossa ei ole ”mitään arvokasta”. Ei olekaan, jos asiaa katsotaan kokoomuslaisen konsernin näkökulmasta.

En lakkaa hämmästelemästä kokoomuksen jatkuvaa enemmän tai vähemmän peiteltyä toimintaa muiden puolueiden ehdokkaiden kampittamiseksi. Välillä kuulemme Sauli Niinistön lehmänkaupoista. Välillä Petteri Orpo syöttää valtakunnalle arvopohja-pajunköyttä. Välillä kokoomuslainen päätoimittaja yrittää puolueettoman toimijan savuverhon takaa vakuuttaa lukijoitaan puolitotuuksilla.

Kyllä se demokratia ottaa koville.

Lukijoiden tehtäväksi jää arvioida sitä, kuinka paljon propagandasta kannattaa vuosittain maksaa.

Lopuksi:

Viime vuoden joulukuussa Karjalainen uutisoi näyttävästi, että Sauli Niinistö kutsui päätoimittaja Pasi Koivumaan Linnan juhliin. Miksipä ei olisi kutsunut? Onhan se luontevaa muistaa vaalirahoittajaansa edustajia kutsuja lähettäessään.

MATIAS TURKKILA

https://www.suomenuutiset.fi/ihanan-puolueetonta-lehtikonserni-lapioi-ensin-kymppitonneja-saulille-paatoimittaja-haukkuu-huhtasaarta/ (11.1.2018)
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Redya

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 298
 • Liked: 224
Koska Huhtasaaren edellinen vaalitentti meni vähän miten meni (kiitos maanisen oloisen toimittajan), niin olisiko kannatukselle pelastukseksi astua keskustelemaan Hommaforumille?

falco

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 653
 • Liked: 1559
Tässä ketjussa on analysoitu Huhtasaaren Yle-tentti jo puhki, siksi lisään siihen vielä pari riviä.  :)

Annan kouluarvosanaksi 8+.

Puhe oli vähän repaleinen, valitut teemat osittain hassuja ja esiintyminen epävarmaa - mutta ei ihme melko tuoreelta poliitikolta.

Tentissä paljastui Huhtasaaren ulkopoliittisen osaamisen ohuus, mutta ei kai se ollut yllätys kenellekään. Viittaukset rukousaamiaisiin olivat halaamisia herättäviä. Kuten tässä ketjussa joku ansiokkaasti toi esille, aiempienkin pressojen ulkopoliittinen kokemus on ollut monesti vähäistä.

Toimittaja Kirsi Heikelin ammatilliseksi arvosanaksi muodostuu kouluasteikolla nelonen. NKVD:n kuulustelijaan verrattava käytös ei vain sovi toimittajalle. Suomessa on ikävä kyllä pitkä perinne ihailla poliittisia toimittajia, jotka hyökkäävät asiattomasti haastateltavan poliitikon kimppuun. Se on aivan eri asia kuin ammattitaitoinen, kriittinen keskustelutuokio poliitikon kanssa. Joko Heikelillä on hyvin vahva henkilökohtainen antipatia Huhtasaarta kohtaan, tai sitten hän sai käskyn esimiehiltään korvakuulokkeeseensa räksyttää holtittomasti. Lopputulos oli joka tapauksessa ala-arvoinen, ja uskon Heikelinkin sen tuntevan sydämessään.

Huhtasaari selvisi Heikelin lentopommituksesta kohtalaisen hyvin, vaikka näin jälkikäteen täältä anonyymista katsomosta on helppo sanoa, että miksi se Laura ei osannut vastata paremmin vaikkapa vienninedistämistä koskevaan hyvin omituiseen kysymykseen. Paavo Väyrynen antoi edellisenä iltana mallia siitä, miten toimittajan tavattoman typeriin kysymyksiin pitää reagoida. Mutta Paavolla onkin parlamentaarista polkua kuljettuna liki 50 vuotta enemmän kuin Huhtasaarella.

Huhtasaaren heikkoutena on aiemmin ollut innostua omista puheistaan niin, että siitä on tullut nopeaa paasausta ilman hengittämistä välillä. Tämä oli nyt opittu kokonaan pois ja puhetyyli oli maltillisempaa, mikä on hyvä.

Asiasisällöltään pidän ongelmallisena Huhtasaaren kielteistä nato-kantaa, joka lienee Halla-aholle vastakkainen. Lisäksi jyrkkä EU-kielteisyys on haaste, koska moni kaltaiseni miettii, että mikä hitto sitten on se eurooppalaisten valtioiden yhteinen foorumi sopia yhteisistä asioista, jos se ei ole EU. Eurokielteisyys olisi loogisempi ja maltillisempi sisältö. Ymmärrän kyllä, että Suomi euromaana on liittovaltiojunassa ja se on paha asia, tätä Huhtasaari voisi viestiä selkeämmin.

Eihän Huhtasaari käytännössä pressanvaaleja tässä käy vaan tulevia eduskuntavaaleja - niinkuin kaikki muutkin ehdokkaat Saukkia lukuunottamatta. Persujen tulisi selkeyttää ja taustoittaa EU-kantaansa nykyistä huomattavasti tarkemmin. Onko oikeasti niin, että persujen kanta on EU-ero, kuten Huhtasaari sanoo? Mikä on sen jälkeen eurooppalaisen yhteistyön foorumi? Riittäisikö euroero? Mitä liittovaltiosta seuraa, ja jos me emme halua olla siinä mukana, pitääkö erota eurosta vai koko EU:sta? Näistä kohtalonomaisista kysymyksistä persujen pitäisi nyt piirtää ihan rautalankamallia äänestäjille sekä haasteeksi muille puolueille.

On muuten hurjaa, että sekä mtv:n että uutissuomalaisen vaalikoneissa Huhtasaaren on todettu olevan koneita käyttäneiden suositelluin ehdokas. Näissä vaaleissa nähdään kaikkien aikojen suurin ero vaalikonesuositusten ja äänestyskäyttäytymisen välillä. Espoolainen perheenäiti ja -isä saa mielipiteittensä perusteella suositukseksi äänestää Huhtasaarta, ja sitten espoolainen menee vaalikoppiin vetämään viivan Niinistön kohdalle. Ihan mieletöntä.

Go Laura!

J. Lannan haamu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 096
 • Liked: 7522
Lauran eräs parhaista puolista on se, ettei hän halua NATOon.

Nato, yk, eu....

Miksi kukaan ehdokkaista ei tuo esiin sitä, että resursseja enemmän maanpuolustukseen ja puolustusmentaliteettiin.
Yksilö - Kulttuuri - Luonto/ The Knower - The Known - The Unknown.

Redya

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 298
 • Liked: 224
Lauran eräs parhaista puolista on se, ettei hän halua NATOon.

Nato, yk, eu....

Miksi kukaan ehdokkaista ei tuo esiin sitä, että resursseja enemmän maanpuolustukseen ja puolustusmentaliteettiin.

Kampanjat ovat huonosti laadittuja lähes kaikki. Pakko todeta, että hieman viipyilevä Niinistön kampanja tulee todennäköisesti olemaan paras.

Heppu Dille

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 264
 • Liked: 655
Tässä twiitissä olevaa kuvaa ja meneillään olevaa Vanhasen tenttiä katsoessa tuli mieleeni, että Laura Huhtasaaresta on paljon kuvia, joissa hän hymyilee niin, että hampaat näkyvät. Ja miksipä ei hymyilisi noin näyttävää hymyä. Ehkäpä Kirsi Heikelin ärsyyntyminen Huhtasaaren hymystä johtuukin vain siitä, ettei Heikel pysty samaan?MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 906
 • Liked: 17307
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Tässä twiitissä olevaa kuvaa ja meneillään olevaa Vanhasen tenttiä katsoessa tuli mieleeni, että Laura Huhtasaaresta on paljon kuvia, joissa hän hymyilee niin, että hampaat näkyvät. Ja miksipä ei hymyilisi noin näyttävää hymyä. Ehkäpä Kirsi Heikelin ärsyyntyminen Huhtasaaren hymystä johtuukin vain siitä, ettei Heikel pysty samaan?Minullakin oli lapsia, kunnes niistä tuli aikuisia, mutta silti oli helppo assosioida Heikel noita nokinenään.

Sikseen alta julmain kulmain yritti hän supervoimiaan suorittaa. No, kai YLEvero on supervoima, käsittämätön, epäinhimillinen.

Griffinvaari

 • Vieras
JUMALAUTA !

Mikä oikein on ylen rooli näissä presdentin vaaleissa, sama toimittaja nyt vanhasella, kesy kuin sylikoira, ei ainuttakaan puheen keskeytystä, ei ainuttakaan kiperää kysymystä.

Tähän täytyy poliitikkojen (Peruss) reagoida todella voimakkaasti, tämä ei voi olla ylen tehtävä, vaikuttaa näin puolueellisesti presidentin valintaan.

Viimeinen suomalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 891
 • Liked: 4762
 • "Yhdessä eteenpäin"
Tästä pitää nostaa iso meteli. Persujahan on Ylen hallintoneuvostossa, laittakaahan vinkkiä edustajallenne.
Viimeinen maastalähtijä sammuttaa valot.

Redya

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 298
 • Liked: 224
On selvää, että piileviin heikkouksiin keskittyminen saattaa mitä ilmeisemmin vaikuttaa äänestyspäätökseen ja sitähän Yle nyt tosiaan aivan avoimesti teki.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 906
 • Liked: 17307
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
On selvää, että piileviin heikkouksiin keskittyminen saattaa mitä ilmeisemmin vaikuttaa äänestyspäätökseen ja sitähän Yle nyt tosiaan aivan avoimesti teki.

Huhtasaaren heikkous ei liene piilevä, untuvikkohan hän on.

Hyvä paikka iskeä YLEn betonoitunuuteen omahyväisyyteen, verorälssinä, jopa.

VIISI. 5.

EDIT: Väykyllä on ollut asemaa, ja viisi vuosikymmentä politiikassa. Missä näytöt? Missä Paavo oli 2015?
« Viimeksi muokattu: 11.01.2018, 22:24:09 kirjoittanut MW »

kilohauli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 811
 • Liked: 1536
 • tiedeuskovainen
Kappas, Heikelin halveksuvat naamannykimiset loistivat poissaolollaan toissailtaiseen verrattuna, ero oli räikeä. Mistähän moinen johtuisi, mistähän.

Äärimmäisen nuivana NATO:n kannattajana ajattelin jo oman ehdokkaan uupuessa äänestää tyhjää, mutta täältä tuleekin protestiääni Huhtasaarelle.
« Viimeksi muokattu: 11.01.2018, 22:29:32 kirjoittanut kilohauli »
"Minusta Suomi on autettu, onkse 60 vuotta sitten, Afrikasta käsin. Silloin on Afrikasta lähetetty rahaa Suomeen."
"Syö paskaa ja kuole pois!"
-Abdirahim Hussein

"Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. Weak men create hard times."
-Stefan Molyneux

Pkymppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 693
 • Liked: 1281
Kappas, Heikelin halveksuvat naamannykimiset loistivat poissaolollaan toissailtaiseen verrattuna, ero oli räikeä. Mistähän moinen johtuisi, mistähän.

Äärimmäisen nuivana NATO:n kannattajana ajattelin jo oman ehdokkaan uupuessa äänestää tyhjää, mutta täältä tuleekin protestiääni Huhtasaarelle.

  Heikel hermostui, kun ymmärsi että Huhtasaari tentti ei mennyt ollenkaan hänen ja työryhmän suunnitelman mukaan.   
 Iloisesti hymyilevä "kokematon" blondi kyyditti ikäänkuin huvikseen kokenutta toimittajaa (korvanappi-avustaryhmineen) yleisön remakan pilkkanaurun saattelemana.

   
« Viimeksi muokattu: 11.01.2018, 23:09:07 kirjoittanut Pkymppi »

Perttu Ahonen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 472
 • Liked: 3340
 • Difficile est satiram non scribere.
JUMALAUTA !

Mikä oikein on ylen rooli näissä presdentin vaaleissa, sama toimittaja nyt vanhasella, kesy kuin sylikoira, ei ainuttakaan puheen keskeytystä, ei ainuttakaan kiperää kysymystä.


Kiinnitin ihan samaan huomiota, kiltisti Heikel istui, ojensi tassua, heilutti häntää ja katsoi koiranpentuilmeellä nyökytellen, ja hyvä ettei nuolaissut Vanhasta naamasta. Kehonkieli oli paljonpuhuvaa, melkoinen ero verrattuna Lauran kohteluun.  Hyvin on vallaneliitin vahtikoira koulutettu, osaa tehdä itsensä tykö vallan isännille ja näyttää hampaita, haukkua ja murista kansaa edustaville vieraille. Kaiketi median jalostamisessa onnistuttu vallaneliitin kannalta toivotulla tavalla, eli kansan kannalta toivottomalla tavalla.

Onkohan Heikelille luvassa nousujohteinen ura YLE:ssä?

Totuus EPT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 751
 • Liked: 1860
 • ääärinuiva
Alfa-TV:stä tuli samoihin aikoihin Paavon haastattelu Paavo Ruokasen toimesta. Tässäkin haastattelijan vähättelevä ja perustelematon vastoinpuhuminen Paavoa kohtaan tuli näkyviin.

Media ei edelleenkään ota Paavon juttuja vakavasti, vaan metiapeli jatkuu edelleenkin.
« Viimeksi muokattu: 12.01.2018, 00:15:43 kirjoittanut Totuus EPT »
Missä ******i siellä ongelma.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 661
 • Liked: 4257
Siinä kohdassa jossa Laura kertoi että tekisi presidenttinä vienninedistämistä ja sai raikuvat aplodit, toimittaja ottaa kynän käteensä ja kirjoittaa jotakin lyhyttä paperiinsa ja puuskahtaa sitten jotakin äänettömästi, huulten liikahdus on selvä. Jos joku osaa lukea huulilta niin kertokaa mitä hän sanoo. Ei kai v-sanaa kuten Stubbilta luiskahti...  :D Tämä on noin kohdassa 39:05.

https://areena.yle.fi/1-4297507?autoplay=true

Minusta Kirsi Heikel sanoo huulilta luettuna: "Mitä". Olisitteko samaa mieltä siitä, että huulet liikkuivat samoin kuin mitä-sanaa sanottaessa?

Korvanapista kuului ilmiselvästi ohjeita, sillä hän näytti keskittyvän kuuntelemiseen ja samalla hän veti viivoja papereihinsa. Ilmeisesti paperilla oli keskustelunaloitteita Lauralle kiusallisiksi arvioiduista aiheista, joista hän veti jonkin yli tai valitsi jonkun?

pneuma

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 337
 • Liked: 341
On varsin mielenkiintoinen asetelma, että samaan aikaan kun tällä palstalla suhtaudutaan pääasiassa hyvin kielteisesti istuvaan presidenttiin, useimmat silti lähes varauksetta kannattavat henkilöä, josta voidaan perustellusti kysyä, että suhtautuuko itse ehdokas sinne päinkään samalla tavalla? Esimerkiksi helmikuussa 2016 Huhtasaari kirjoitti suorastaan ihailevalta näyttävän blogikirjoituksen Niinistöstä:

Lainaus käyttäjältä: Laura Huhtasaari
Terveisiä valtiopäivien avajaisista. Meillä on tolkun presidentti. Ei puutu suhteellisuudentajua. Hän näkee asioiden rajat ja ääriviivat. Kun viisaat vaikenevat, eniten huutava ottaa vallan. Nyt on aika viisaiden puhua. Presidenttimme on ottanut paikkansa arvojohtajana. Kunnioitan.

Siitä, että Huhtasaari on kehunut Niinistön ulkopoliittista linjaa vielä vaalikampanjan aikanakin, tulinkin jo maininneeksi eräässä aiemmassa viestissäni.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 788
 • Liked: 10394
On varsin mielenkiintoinen asetelma, että samaan aikaan kun tällä palstalla suhtaudutaan pääasiassa hyvin kielteisesti istuvaan presidenttiin, useimmat silti lähes varauksetta kannattavat henkilöä, josta voidaan perustellusti kysyä, että suhtautuuko itse ehdokas sinne päinkään samalla tavalla? Esimerkiksi helmikuussa 2016 Huhtasaari kirjoitti suorastaan ihailevalta näyttävän blogikirjoituksen Niinistöstä:

Lainaus käyttäjältä: Laura Huhtasaari
Terveisiä valtiopäivien avajaisista. Meillä on tolkun presidentti. Ei puutu suhteellisuudentajua. Hän näkee asioiden rajat ja ääriviivat. Kun viisaat vaikenevat, eniten huutava ottaa vallan. Nyt on aika viisaiden puhua. Presidenttimme on ottanut paikkansa arvojohtajana. Kunnioitan.

Siitä, että Huhtasaari on kehunut Niinistön ulkopoliittista linjaa vielä vaalikampanjan aikanakin, tulinkin jo maininneeksi eräässä aiemmassa viestissäni.

Toi oli Huhtasaarelta todella hölmö kirjoitus.

Tuo näyttää että median aivopesu ja mielipidevaikuttaminen purevat myös Huhtasaareen niinkuin ne ovat purreet suurimpaan osaan suomalaisista.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Kyklooppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 535
 • Liked: 6603
 • Musertunut Suomen kansalainen.
Siinä kohdassa jossa Laura kertoi että tekisi presidenttinä vienninedistämistä ja sai raikuvat aplodit, toimittaja ottaa kynän käteensä ja kirjoittaa jotakin lyhyttä paperiinsa ja puuskahtaa sitten jotakin äänettömästi, huulten liikahdus on selvä. Jos joku osaa lukea huulilta niin kertokaa mitä hän sanoo. Ei kai v-sanaa kuten Stubbilta luiskahti...  :D Tämä on noin kohdassa 39:05.

https://areena.yle.fi/1-4297507?autoplay=true

Minusta Kirsi Heikel sanoo huulilta luettuna: "Mitä". Olisitteko samaa mieltä siitä, että huulet liikkuivat samoin kuin mitä-sanaa sanottaessa?

Korvanapista kuului ilmiselvästi ohjeita, sillä hän näytti keskittyvän kuuntelemiseen ja samalla hän veti viivoja papereihinsa. Ilmeisesti paperilla oli keskustelunaloitteita Lauralle kiusallisiksi arvioiduista aiheista, joista hän veti jonkin yli tai valitsi jonkun?

Huomasin saman ihan selkeästi, siellä joku isoveli sanoo mitä tehdään, kuka sitten lie?
Ihmisjäte.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 788
 • Liked: 10394
On selvää, että piileviin heikkouksiin keskittyminen saattaa mitä ilmeisemmin vaikuttaa äänestyspäätökseen ja sitähän Yle nyt tosiaan aivan avoimesti teki.

Huhtasaaren heikkous ei liene piilevä, untuvikkohan hän on.

Hyvä paikka iskeä YLEn betonoitunuuteen omahyväisyyteen, verorälssinä, jopa.

VIISI. 5.

EDIT: Väykyllä on ollut asemaa, ja viisi vuosikymmentä politiikassa. Missä näytöt? Missä Paavo oli 2015?

Väyrynen lähetteli sähköposteja Sauli Niinistölle ja Juha Sipilälle ja vaati että rajat pitää sulkea ja kertoi tämän julkisuuteenkin että oli näin tehnyt ja että rajatarkastukset on aloitettava heti hänen mielestään kun Sipilä ja Niinistö eivät mitään tehneet.

Olisiko Paavo Väyrysen pitänyt mennä sinne rajalle henkilökohtaisesti pysäyttämään tuliljat mielestäsi?

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 810
 • Liked: 14029
Siinä kohdassa jossa Laura kertoi että tekisi presidenttinä vienninedistämistä ja sai raikuvat aplodit, toimittaja ottaa kynän käteensä ja kirjoittaa jotakin lyhyttä paperiinsa ja puuskahtaa sitten jotakin äänettömästi, huulten liikahdus on selvä. Jos joku osaa lukea huulilta niin kertokaa mitä hän sanoo. Ei kai v-sanaa kuten Stubbilta luiskahti...  :D Tämä on noin kohdassa 39:05.

https://areena.yle.fi/1-4297507?autoplay=true

Minusta Kirsi Heikel sanoo huulilta luettuna: "Mitä". Olisitteko samaa mieltä siitä, että huulet liikkuivat samoin kuin mitä-sanaa sanottaessa?

Korvanapista kuului ilmiselvästi ohjeita, sillä hän näytti keskittyvän kuuntelemiseen ja samalla hän veti viivoja papereihinsa. Ilmeisesti paperilla oli keskustelunaloitteita Lauralle kiusallisiksi arvioiduista aiheista, joista hän veti jonkin yli tai valitsi jonkun?

Huomasin saman ihan selkeästi, siellä joku isoveli sanoo mitä tehdään, kuka sitten lie?

Noinhan se tietenkin on. Itse kuvittelin että toimittaja puuskahtaa itsekseen jotakin vastaukselle josta ei pidä, mutta melko varmasti sanoo mikkiin "mitä" kun ei taputuksilta kuullut ohjeita.

Olisihan hupaa jos tästä puhkeaisi vielä joku "missä sun äitis on" -kausti.  ;D

Tietääkö joku kuinka salattuja tuollaiset toimittajien korvassa olevat viestintävälineet ovat? Pystyisikö yhteyttä kuuntelemaan yleisön joukosta?

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 280
 • Liked: 8503
 • Puhekin on teko
Huhtasaarelta ihan hyvä esitys, kun taas toimittaja sekoili omiin pasmoihinsa pahemman kerran.

YLE:ssä oli näköjään tietoisesti ohjeistettu toimittajaa toimimaan Laura Huhtasaaren tapauksessa tietyllä tavalla. Samanlaista täysin sekopäistä käytöstä samalta toimittajalta ei nähty ainakaan Matti Vanhasta kohtaan.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 643
 • Liked: 13148
 • Kuka jos en minä
Huhtasaarelta ihan hyvä esitys, kun taas toimittaja sekoili omiin pasmoihinsa pahemman kerran.

YLE:ssä oli näköjään tietoisesti ohjeistettu toimittajaa toimimaan Laura Huhtasaaren tapauksessa tietyllä tavalla. Samanlaista täysin sekopäistä käytöstä samalta toimittajalta ei nähty ainakaan Matti Vanhasta kohtaan.

Joo, nyt on katsottu kaikki tähän mennessä ilmestyneet, lautakasavanhasta ja taistolaisthorvaldsia haastateltiin, huhtasaarta ja väykkää yritettiin saada näyttämään huonolta. Huhtasaaren kohdalla tahallinen väärinymmärtäminen ja silkka toimittajan typeryys omaa luokkaansa, väykkä sen verran vanha kettu ettei toimittaja pärjännyt, toisin kuin huhtasaarelle joka oli vielä väykkään verrattuna mustamaalaustoimittajalle untuvikko.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Käytätkö youtubea? Voit auttaa kansallismielisiä kaatamaan mobiilistriimauseston alle 1000 tilaajan kanavilta, tilaamalla nämä kanavat: https://striimiinfo.blogspot.com/2019/04/tarvii-tuhat-tilaajaa.html

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 280
 • Liked: 8503
 • Puhekin on teko
On varsin mielenkiintoinen asetelma, että samaan aikaan kun tällä palstalla suhtaudutaan pääasiassa hyvin kielteisesti istuvaan presidenttiin, useimmat silti lähes varauksetta kannattavat henkilöä, josta voidaan perustellusti kysyä, että suhtautuuko itse ehdokas sinne päinkään samalla tavalla? Esimerkiksi helmikuussa 2016 Huhtasaari kirjoitti suorastaan ihailevalta näyttävän blogikirjoituksen Niinistöstä:

Lainaus käyttäjältä: Laura Huhtasaari
Terveisiä valtiopäivien avajaisista. Meillä on tolkun presidentti. Ei puutu suhteellisuudentajua. Hän näkee asioiden rajat ja ääriviivat. Kun viisaat vaikenevat, eniten huutava ottaa vallan. Nyt on aika viisaiden puhua. Presidenttimme on ottanut paikkansa arvojohtajana. Kunnioitan.

Siitä, että Huhtasaari on kehunut Niinistön ulkopoliittista linjaa vielä vaalikampanjan aikanakin, tulinkin jo maininneeksi eräässä aiemmassa viestissäni.

Sauli Niinistö osoitti aiemmin tolkullisuutta puheillaan, mutta myöhemmin perui yhtäkkiä suunnilleen kaikki sanomisensa. Sauli sai kai negatiivista palautetta tolkullisuudestaan, joten varmuuden vuoksi perui alkuperäisen sanomansa. Myöhemmin hyökkäsi myös Jussi Halla-ahoa kohtaan ja vaati kohtaamaan sisällissodan vastakkainasettelun traumat. Lauran veto olikin puhua Totuuskomission perustamisesta, joka tutkisi lähihistorian poliitikkojen teot.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 643
 • Liked: 13148
 • Kuka jos en minä
Tietääkö joku kuinka salattuja tuollaiset toimittajien korvassa olevat viestintävälineet ovat? Pystyisikö yhteyttä kuuntelemaan yleisön joukosta?

Korvanapit ja muut ovat yleensä melko heikosti suojattuja. Periaatteessa riittäisi että virittäytyy oikealle taajuudelle ja toimii siinä kuin radion kuuntelu. Kuitenkin esim bluetooth käyttää hajaspektritekniikkaa, eli satunnaisen kuulijan korvaan tuo kuulostaa taustakohinalta kun lähetystaajuus vaihtelee ja vain tietty vastaanotin voi koodata kyseisen viestin auki reaaliajassa. +pienimmissä lähetysteho todella rajallinen, metrinkin luokkaa jolloin yleisön ja tyhjäntoimittajan välimatka voi olla jo liikaa ettei signaalia saa napattua. Eli riippunee tekniikasta tarvitaanko hakkerin kykyjä vai riittääkö oikean taajuuden kuunteluun pystyvä vastaanotin.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Käytätkö youtubea? Voit auttaa kansallismielisiä kaatamaan mobiilistriimauseston alle 1000 tilaajan kanavilta, tilaamalla nämä kanavat: https://striimiinfo.blogspot.com/2019/04/tarvii-tuhat-tilaajaa.html

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 524
 • Liked: 5169
On selvää, että piileviin heikkouksiin keskittyminen saattaa mitä ilmeisemmin vaikuttaa äänestyspäätökseen ja sitähän Yle nyt tosiaan aivan avoimesti teki.

Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen on Bilderberg-tyyppisen globalismin edistämislaitoksen (vaikka se yrittääkin esittää muuta) Trilateraalisen Komission jäsen. Kivinen oli myös aikanaan kokoomusnuori.

Muita suomalaisia jäseniä mm. Esko Aho ja Erkki Liikanen. Putiikin perusti David Rockefeller.

http://trilateral.org/download/files/membership/TC_list_3_23.pdf
https://www.uusisuomi.fi/raha/85456-uusi-yle-pomo-vahvisti-puoluehuhun
"Ovela tapa pitää ihmiset passiivisina ja kuuliaisina on rajoittaa tiukasti hyväksyttävien mielipiteiden kirjoa, mutta sallia hyvin vilkas keskustelu sen kirjon sisällä. … tämä antaa ihmisille tunteen, että ajattelu on vapaata.” - Chomsky

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 395
 • Liked: 20496
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Minua ei niinkään kiinnosta korvanapin kuunteleminen, vaan siihen olisi kiva lähettää hauskoja kysymyksiä, jotka Kirsch Heilkel sitten ropottina esittäisi.
Sanokaa Fazer, kun haluatte mamuja.
Suomi, kestitysleirien saaristo.
Olin siellä minäkin.
- "PS. Lukija jos sulia" sekä

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 871
 • Liked: 8889
Eläinten kiduttamisen vastustaminen on Animalian mielestä rasistista? Muiden ehdokkaiden kohdalla ei ole tuota lisäystä. Eivät tosin mainitse halal-tuotantoa vastauksissaan.

Lainaus
2. Uusi eläinsuojelulaki on valmisteilla, eikä siinä tulla esimerkiksi kieltämään parsinavetoita tai takaamaan jatkuvaa juomavettä eläinten pysyvissä pitopaikoissa. Mitä mieltä olette lakiuudistuksesta?

Eläinten arvo ja oikeudet ovat nousseet voimalla esiin. Suomalaiset ovat eläinrakasta kansaa, olleet aina. Uuden lainsäädännön tulisi olla konkreettista ja sen tulisi selvästi kyetä puuttumaan epäkohtiin. Myös monikulttuuristuminen on tuonut mukanaan haasteita. Esimerkiksi halal-tuotanto on selvästi vastoin käsityksiäni tuotantoeläinten kohtelusta.

edit: Animalia vastaa Purran twiittiin
Lainaus
Animalia ry @animaliary 2 tuntia sitten

Halal-vastauksen saanut kysymys Huhtaasaarelle oli, mitä mieltä olette Suomen eläinlain uudistuksesta. Ulkomaihin tämä kysymys ei liittynyt mitenkään.
Lainaus
Animalia ry @animaliary 2 tuntia sitten
Vastauksena käyttäjille @ir_rkp ja @SEY_ry

Halal-teurastus on tiukasti säädeltyä Suomessa jo nyt ja eläinmäärällisesti moni ongelma on merkittävämpi. Siihen usein keskitytään kun pyritään käyttämään huolta eläimistä maahanmuuttajaryhmien demonisointiin. Monikulttuurisuus ei ole eläinoikeusongelma.
Lainaus
Riikka Purra @ir_rkp 1 tunti sitten

Kyseistä lihaa syödään SUOMESSA koko ajan enemmän - mielestämme tämä on erittäin oleellista. Teette karhunpalveluksen eläinasialle  ripustautumalla poliittisesti monikulttuurisuusideologiaan. Iso pettymys tiedotuslinjaanne.
Lainaus
Animalia ry @animaliary 1 tunti sitten

Suomessa tehdään juuri nyt merkittävin eläinpoliittinen uudistus vuosikymmeniin, eläinlain uudistus. Siinä halal-teurastus kielletään, mutta hoitamatta jää valtavia tuotantoeläimiä koskevia kysymyksiä. Huomio pitää kiinnittää sinne missä ongelmat ovat: esim. parsinavetoihin.
Eli väärin vastattu, tai jotain. Eivät vielä kertoneet mikä Lauran vastauksessa oli sellaista että vastausten loppuun täytyi lisätä huomautus rasistisista tarkoitusperistä.
« Viimeksi muokattu: 12.01.2018, 14:47:00 kirjoittanut qwerty »