Kirjoittaja Aihe: Ovelta-ovelle remonttimyynti  (Luettu 6534 kertaa)

multa tulille

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 925
 • Liked: 1064
Vs: Ovelta-ovelle remonttimyynti
« Vastaus #30 : 31.01.2019, 14:11:35 »
 Tukikohtani on alueella, johon tuntuu kohdistuvan kiusallisen paljon näitä "teemme alueellanne ilmaisia vesiputki/viemäri/ikkuna/vesikatto/julkisivu/ulko-ovi tarkastuksia, koska voimme tulla" -soittoja. Koska olen väsynyt vääntämään näiden tyyppien kanssa, vaikka mulla olisi työelämästäni suht paljon argumernttejä tunkea näiden tyyppien kurkusta alas niin että ne saisivat kroonisen hengenahdistuksen, olen kehittänyt uuden ratkaisumallin.

Kun vastaan puhelimeen sanon suht reippaasti puhelinnumeroni kolme viimeistä numeroa (joskus lisään vaikeusastetta ja sanon sen ruotsiksi). Tällöin soittaja ei lähtötilanteessa tiedä kenen kanssa puhuu (koska tuntuvat turhan hyvin tietävän soiton kohteena olevan kiinteistön omistajan nimen) ja joutuvat kysymään että puhuuko hän ko  kiinteistön omistajan kanssa. Kun sanon että "ma oon vaa talonmies" (tai joskus sanon "gosari", joka sekin hämmentää vielä lisää), jolloin mielenkiinto loppuu saman tien. Jos haluttaa leikkiä kissaa ja hiirtä, voi antaa ymmärtää että "mulla on kylLä prokura", mutta joka tapauksessa näin menetellen tilanne on aina itsesi hallussa täysin eikä sen soittajan. Yleensä kiittävät lyhyesti ja lopettavat.

Kerrran päästin yhden puhelimitse lähestyneen aurinkopaneelikauppiaan sisään keittiön pöydän ääreen ihan vain tieteellisesä mielessä nähdakseni miten he toimivat. Tilanne oli hyvin opettavainen ja ellen olisi jotain asiasta tiennyt, se olisi saattanut olla tulella leikkimistä. Menin sen verran pitkälle, että soivittiin seuraavastakin tapaamisesta ja sitten sammutin jo liekeissä olevan kauppiaan seuraavana päivänä puhelimeessa vesiämpärillisellä kysmyksiä, joihin hän yritti aluksi vastailla, mutta totesi aika pian että yksi annettu vastaus poiki seitsemän uutta kysymystä kuin vanhasa sadussa miekasta ja lohikäärmeestä. Pääsääntöiseti en kehoita ketään näiden kanssa edes pitkiin puheluihin ryhtymään. Ongelma on vain siinä, että varsinkin vanhemmat suomalaiset, jotka usein asuvat tämänkaltaisten toimien kohteena olevissa omakotitaloissa, on aikanaan kasvatettu kohteliaiksi ja hyvätapaisiksi ja sitä nämä kauppalopot käyttävt häikäilemättä hyväkseen.

 
« Viimeksi muokattu: 31.01.2019, 14:23:38 kirjoittanut multa tulille »

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 344
 • Liked: 11359
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Vs: Ovelta-ovelle remonttimyynti
« Vastaus #31 : 31.01.2019, 14:15:19 »
Varokaa LämpöYkkönen nimistä suurta kusettajafirmaa!

Olen töissä heidän tavarantoimittajafirmassa ja päässyt näkemään läheltä LämpöYkkösen toimintaa. Tekevät kusetuspohjaisesti ovelta-ovelle lämpöpumppukauppaa. Tavoitteena saada ensimmäisellä käynnillä nimi paperiin vaikka sen painostaminen kestäisi 5 tuntia. Heidän hintataso on useita tonneja kalliimpi verrattuna verrokkeihin.  Yritys markkinoi jälkihuoltopalveluita, mutta niiden taso välttävä/onneton ja viive kiireellisissäkin tapauksissa voi olla viikkoja.

Ei jatkoon!

Tämä on täyttä totta! Meilläkin nimet olisi pitänyt saada paperiin samalta istumalta. Kyseessä oli kuulemma harvinainen erikoistarjouksia, joka on voimassa vain hetken. Onneksi maltoimme mielemme ja kysyimme tarjousta myös paikalliselta yrittäjältä, jolta saimme lämpöpumpun tonneja edullisemmin.

Muutamia vuosia sitten kun paskalaki-kohu oli kuumimmillaan, kutsui eräs ovelle ilmaantunut sliipattu helppoheikki itsensä meille kylään kauppaamaan jotain hapetuspumppu-lisäaine-häkkyrää likakaivoon, koska sellainen oli kuulema ihan pakko jokaisen kuitenkin kohta pakko asentaa, ja hinnat vain nousisivat.

Hinta oli toooosi edullinen, muistaakseni n. 12 000e. Kylkiäisenä olisi tullut Turkin matkaa, kylpyläviikonloppua, löylynappoa ja pyyhkeitä jne.

Maksaa olisi saanut vaikka 50e:n erissä.

Kehoitin juippia suksimaan vittuun, ja ripeästi.
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 236
 • Liked: 18634
 • Blues for Allah
Vs: Ovelta-ovelle remonttimyynti
« Vastaus #32 : 31.01.2019, 14:34:15 »
^Myös postilaatikkoon jaettavat mainokset: Teemme juuri teidän asuinaluella ilmaisia tarkstuksia(savuhormit, vesiputkistot. peltikatot, eristykset...
Kaikki samaa paskaa, joilla saadaan se varomattomin vanhus tilaamaan tarkastus, kerran ilmaiseksi saa. Ei heillä ole mitään "alueellisia tarkastuksia" paitsi löytämään parhaimmat uhrit! Viddu, että sylettää! >:(

Varoittakaa vanhuksianne, ettei tule vääriä päätöksiä. Mun edesmennyt faija, osti "Italialaiselta vaatefirman omistajalta" kolme erittäin kallista nahkatakkia poikkeudellisen halvalla, koska kiire Turun lentokentälle ja bensa ei riitä vuokra-auton matkaan, kiirekiire jo lennolle.
 Kaikki oli jossain paskastaniassa välmistettuja keinonahkakopioita.

Meni helvetin monta vuotta, että vanha faijani myönsi tulleensa huijatuksi. Siis monta vuotta!  :facepalm:

Mikä on opetus? hmmm, ... kukaan ei vaihda mielipidettä, jos kokee tulevansa kusetetuksi. Jatketaan "oikeassaoloa", kun "väärässäolo" on niin helvetin häpeällistä. :roll:

Miettikääpäs sitä. ;)

Ja hei huomatkaa, sama toimii myös politiikassa, pelkkää psykologia ei muutu.
« Viimeksi muokattu: 31.01.2019, 15:06:10 kirjoittanut Faidros. »
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Kari Kinnunen

 • Vieras
Vs: Ovelta-ovelle remonttimyynti
« Vastaus #33 : 31.01.2019, 14:36:18 »
Juu paskalaki sipilöinti pisti monta mummoa ja pappaa kuseen. Jobbarit kusetti sillä sipilöinnillä kohtalaisia summia.

L.N

 • Vieras
Vs: Ovelta-ovelle remonttimyynti
« Vastaus #34 : 31.01.2019, 14:40:04 »
Kyllä tähän pitäisi puuttua ihan lainsäädännöllä. Tervepäiset ymmärtävät, olla vastaamatta puhelimeen, katkaista puhelun, olla avaamatta ovea tai käännyttää pois, MUTTA kun meitä on niin monenlaista tallaajaa. Hyväsydämisiä peräkylien mummoja ja kaikenlaisia reppanoita, jotka saattavat haksahtaa halpaan ja maksaa siitä sitten kalliisti.

Tässä olisi kyllä persuille vaalikampanjaan yksi aihe lisää.

Tunkki

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 650
 • Liked: 7262
Vs: Ovelta-ovelle remonttimyynti
« Vastaus #35 : 31.01.2019, 14:53:33 »
Ruotsissa astui vasta voimaan puhelinmyyjiä suitsiva laki joka velvoittaa lähettämään kirjalliset kauppa-asiakirjat asiakkaalle hyväksyttäväksi - kauppojen teko puhelimessa ei enää riitä.
Mutta ei tuo jarruta ovelta-ovellemyyjiä.

Kari Kinnunen

 • Vieras
Vs: Ovelta-ovelle remonttimyynti
« Vastaus #36 : 31.01.2019, 14:56:32 »
Kusetustahan noi ovelta myyjät ovat. Vaan kokkareisessa maailmassa toimintansa lienee peräti suotavaa. On näjetsen yritteliästä.

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 562
 • Liked: 5999
Vs: Ovelta-ovelle remonttimyynti
« Vastaus #37 : 31.01.2019, 15:19:17 »
^Myös postilaatikkoon jaettavat mainokset: Teemme juuri teidän asuinaluella ilmaisia tarkstuksia(savuhormit, vesiputkistot. peltikatot, eristykset...
Kaikki samaa paskaa, joilla saadaan se varomattomin vanhus tilaamaan tarkastus, kerran ilmaiseksi saa. Ei heillä ole mitään "alueellisia tarkastuksia" paitsi löytämään parhaimmat uhrit! Viddu, että sylettää! >:(


Oulussa Lämpölux ikkunahuijarifirma kiinnitteli esimerkiksi omakotialueiden valaisinpylväisiin lappuja joissa kerrottiin, että "yritys tekee alueelle parhaillaan ikkunaremontteja ja ota yhteyttä".

Paskat ne mitään remontteja näyttäneet kenellekkään naapurustossa tekevän. Kunhan kusettivat. Ilmeisesti tarkoituksena oli uskotella hölmöille, että nyt on naapuritkin tilanneet ja saisi halvalla kun itsekkin nyt ottaisi.

Ikkunoiden hinta tuolla Lämpölux firmalla on noin kolme kertaa kalliimpi kuin rehellisillä firmoilla. Eivät edes mitään ikkunoita itse valmista vaan ostavat ne sieltä ikkunatehtaalta mistä halvimmalla milloinkin saavat.

Joskus tuli mieleen että teen AVI:lle valituksen niistä luvattomista Lämpöluxin mainoskylteistä. Pääsevät sillä tavalla maksamaan niistä luvattomista mainoksista sakkoja ja keräämään niitä pois. Harmi kun se sitten jäi.

Yksi myyntikeino joilla yrittävät nuo firmat saada esimerkiksi keittiöremonteista kauppoja aikaan säälistä, on siinä että kotiin tuppautuva myyntiedustaja piirtelee siellä kotona tuntikausia käsin niitä keittiön kalusteita ruutupaperille välillä jotain rullamitalla mittaillen. Tällainen myyntikeino on ainakin sata vuotta vanha ja siinä myyjä yrittää esittää että hän kovasti nyt näkee vaivaa asiakkaan eteen ja asiakkaalle toivotaan silloin tulevan jonkunlainen velvollisuudentunne ostaa häneltä jotain.


Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 236
 • Liked: 18634
 • Blues for Allah
Vs: Ovelta-ovelle remonttimyynti
« Vastaus #38 : 31.01.2019, 15:44:01 »
Juu paskalaki sipilöinti pisti monta mummoa ja pappaa kuseen. Jobbarit kusetti sillä sipilöinnillä kohtalaisia summia.

Tuo sipilöinti oli vain harrastelua ja puoluetovereiden härskia hyväksikäyttöä. Ei juuri mitään, jos muutama miltsi jää käteen.

Mutta muiden osakkeenomistajien pettäminen, tiedottamatta oleminen, ostamalla "tekaistulla" firmalla, valtionlainoituksella, valtion enemmistössä olevan yhtiön ja myymällä sen välittömästi nelinkertaisella voitolla telekommunikaatioyritykselle ulkomaille. Siitä lipsahti satoja miljuunia.

Kaikki muut miljoonat ovat olleet pikkurahaa tähän  verrattuna. Myyntihinta oli muistaakseni jotain 200 miltsiä, joten kyllä sitä sitten voi tehdäkin ykasityisjetillä vähän näytelmää hallituskriisissä.

Täällä Hommalla on eräs jäsen, joka voi todistaa vääräksi tai oikeasksi ja myös täydentää postaustani, mikäli tarvetta on.

Sipilä ei ole koskaan ollut minkäänlainen "insinööri", vaan pelkkä(voisin sanoa kauniisti sijoitusrikoillinen) yrittäjä.

Jos joku löytää netistä jonkun oikeasti Sibben keksinnön, niin postatkaa, niinmuutoin hän on huijari.

Jaajoo, meni ot.


« Viimeksi muokattu: 31.01.2019, 15:53:03 kirjoittanut Faidros. »
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Waldseemüller

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 551
 • Liked: 6520
Vs: Ovelta-ovelle remonttimyynti
« Vastaus #39 : 31.01.2019, 21:20:37 »
Hehe, meillekin tuli keittiösuunnittelija kylään ihan kutsuttuna, olisiko ollut postilaatikkoilmoituksen vuoksi. Oltiin suunnittelemassa keittötä ja ajateltiin että kun kerran ILMAISEKSI tulee asian tuntija katsomaan niin mikä ettei. Eukko istui keittiössä tunteja mittaillen ja piirrellen. Siinä ruokailtiin ja ihmeteltiin tuleeko valmista. Sittenkun oli mittailut kylliksi niin alkoi esitellä laattoja yms materiaaleja, jotka me oltiin jo päätetty itse ja tiedettiin mistä hankitaan. Oli pahoillaan puolestamme kun heiltä olisi nyt saanut hyvin.

Lopulta sai pullautettua hinnan esiin. Sanottiin heti että menee tuplasti yli budjetin mutta kiitos käynnistä. Seuraavana päivänä vielä soitti ollaanko varmoja. Sanoin että kyllä. Ihan hyvässä hengessä, mutta joku eläkeläinen olisi kyllä ollut väsytettävissä kauppoihin.

Seuraavana viikonloppuna käytiin kolmessa suuressa keittiöfirmassa ja kaupat tehtiin viikossa. Saatiin mitä haluttiin hinnalla joka sopi meille.
Jos olisimme väärässä, meitä ei yritettäisi vaientaa.

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 344
 • Liked: 11359
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Vs: Ovelta-ovelle remonttimyynti
« Vastaus #40 : 31.01.2019, 22:25:34 »
Pakko kait se on tähän ketjuun laittaa yksi positiivinenkin havainto kiertelevästä kaupustelijasta. Yksi lähikunnasta kotoisin oleva eläköitynyt peltiseppä kierteli kylillä toissa kesänä ja kävi tekemässä ovella tarjouksen savupiipun pellityksestä.

Teki pellit ja asensi 300e:lla, ja kirjoitti vieläpä oikein kuitinkin vaikka sanoin ettei ole tarvetta.

Hinta oli noin puolet siitä mitä paikallinen peltiseppä pyysi vuotta aiemmin kun kyselin tarjousta.
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 064
 • Liked: 20080
Vs: Ovelta-ovelle remonttimyynti
« Vastaus #41 : 31.01.2019, 22:59:48 »
Omakotiasujana periaatteeni on, että älkää mulle soitelko saati tulko käymään - minä soitan teille, kun asiaa on. Ainoa lievä kiusa ovat nuo hälytys- ja turva-alan provikalla käyvät myyjät, mutta hekin saavat elää.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 488
 • Liked: 5581
 • junior koodari
Vs: Ovelta-ovelle remonttimyynti
« Vastaus #42 : 31.01.2019, 23:33:07 »
Nuori mies tuli myymään viemäreiden sukitusta, sanoin,että ei meidän viemäreissä tarvita sukkia, ne toimii varmaan paremmin sukitta.

Poistui.

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 562
 • Liked: 5999
Vs: Ovelta-ovelle remonttimyynti
« Vastaus #43 : 01.02.2019, 00:19:11 »
Hehe, meillekin tuli keittiösuunnittelija kylään ihan kutsuttuna, olisiko ollut postilaatikkoilmoituksen vuoksi. Oltiin suunnittelemassa keittötä ja ajateltiin että kun kerran ILMAISEKSI tulee asian tuntija katsomaan niin mikä ettei. Eukko istui keittiössä tunteja mittaillen ja piirrellen. Siinä ruokailtiin ja ihmeteltiin tuleeko valmista. Sittenkun oli mittailut kylliksi niin alkoi esitellä laattoja yms materiaaleja, jotka me oltiin jo päätetty itse ja tiedettiin mistä hankitaan. Oli pahoillaan puolestamme kun heiltä olisi nyt saanut hyvin.

Lopulta sai pullautettua hinnan esiin. Sanottiin heti että menee tuplasti yli budjetin mutta kiitos käynnistä. Seuraavana päivänä vielä soitti ollaanko varmoja. Sanoin että kyllä.

Niillä keittiökalusteliikkeillä on yleensä keittiökalusteiden suunnitteluun tarkoitetetut CAD-ohjelmat. Käsittääkseni siinä ei puolta tuntia kauempaa pitäisi mennä kun koneella tekee suunnitelman valmiiksi ja muutaman erilaisen pintameteriaalin laittaa tarjolle ja tekee niistä havainnekuvat. Sitten niitä on helppo muokata ja siirrellä kalusteita asiakkaan toiveiden mukaan. Tuo suunnnitteluohjelma oli muistaakseni aika kallis kun joskus jututin eukkoa jolla oli oma keittiökalustefirma. Maksoi muistaakseni noin 10 kiloeuroa se ohjelman lisenssi ja vaati jonkun kopiosuojauksena olevan USB-dongelin jotta se käynnistyy.

Ilmeisesti niillä huijarifirmoille jotka niitä ylihintaisia keittiökalusteita kauppaa ei moisia ohjelmia tai edes tietokonetta ole, koska huijauskonseptiin kuuluu se, että tuntikausia piirrellään niitä kaapistoja ruutupaperille kynällä ja viivaimella. Hinta voidaan paukauttaa sanoa vasta kun useampi tunti on niiden piirtämiseen käytetty kun toivotaan että tulisi asiakkaalle velvollisuuden tunne ostaa kun se myyjä näkee niin kauan vaivaa siihen. Muistaakseni esimerkiksi John Steinbeckin vuodelta 1939 peräisin olevassa Vihan hedelmät romaanissa kerrottiin tästä kauppatavasta autokaupassa.

Eiköhän keittiökalustekauppias pystyisi viidessä minuutissa sen arvioimaan paljonko suunnilleen remontti maksaa jos uusitaan kaikki keittiön kalusteet perustasolle ja sitten kertomaan sen miten se vaikuttaa hintaan jos tasoa nostetaan niin ja näin tai halutaan joku vesipiste ja viemäri siirtää samalla.


Waldseemüller

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 551
 • Liked: 6520
Vs: Ovelta-ovelle remonttimyynti
« Vastaus #44 : 01.02.2019, 18:02:16 »
Näin juuri. Valitsemamme firman edustaja kävi mittaamassa laserilla, katsottiin viemärit ja se oli siinä. Hinta parilla eri materiaalivalinnalla töineen oli sähköpostissa parin päivän sisällä. Bonuksena asentaja teki pari pikkujuttua lisää ja sai maksuksi vanhat kaapit ja pikkurahaa. Myös sähkömies kiinnitettiin pikku hommaan. Paras oli laatoittaja, todellinen ammattilainen joka ylipuhui meidät pois yhdestä suunnitelmasta esittämällä paremman. Olimme tyytyväisiä.

Jos olisimme väärässä, meitä ei yritettäisi vaientaa.

kgb

 • Globaali kulttuurimarksisti
 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 982
 • Liked: 4898
 • A spherical bastard
Vs: Ovelta-ovelle remonttimyynti
« Vastaus #45 : 01.02.2019, 22:58:43 »
Mnää teetin tiilikaton kunnostuksen KotiSunilla, ei valittamista. Hinta oli muutaman satasen tarkkuudella kohdillaan ja ei pakkomyynyt mitään, homma hoitui kun olin itse reissussa. Varovainen täytyy toki olla ja itsekin kyselin hinnalle vahvistusta asioista paremmin tietäviltä.
Kyseessä oli siis talon ja autotallin tiilikaton pesu, huoltomaalaus ja sammaleenestokäsittely.
Ai, olin siinä uskossa että kotisun tekee viemäri-remontteja? Ainakin silloin kun esikoinen oli siellä asiakashankkijana, lopetti kun huomasi olevansa osa isoa kusetusta!!

Taidat olla oikeassa, mikähän sun tuo sitten olikaan... pitää kaivaa paperit esille ja tarkistaa, kunhan vaan keksisin mistä etsiä.
Aivoton ja päätön maan johto on
Aivoton ja päätön maan johto on

Ei kun
Päät pois tai hirteen
Päät pois tai hirteen
Päät pois tai hirteen
Sitä mieltä minä oon

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 857
 • Liked: 7010
 • Kuka ullattui? Mina en.
Vs: Ovelta-ovelle remonttimyynti
« Vastaus #46 : 21.03.2019, 09:46:43 »
Tässä tulee olemaan yksi hormiturvahuijareiden temmellyskenttä.

Lainaus
Nuohousta koskevan sääntelyn uudistaminen
https://intermin.fi/nuohous
Nuohouspalvelujen järjestämistä koskevat pelastuslain muutokset tulivat voimaan 1.1.2019.

Pelastuslaitoksilta poistui velvoite huolehtia nuohouspalvelujen järjestämisestä alueellaan. Käytännössä tämä tarkoittaa piirinuohousjärjestelmän loppumista. Nykyiset alueelliset piirinuohoussopimukset lakkaavat viimeistään 30.6.2019.
Koko maassa siirryttiin nuohouspalvelujen vapaaseen tarjontaan, kun se aikaisemmin oli järjestetty siten vain osassa maata.........

..........Erityisesti kiinteistöjen omistajat ovat halunneet lisätä valinnanvapautta ja joustavuutta nuohouspalveluiden käyttämisessä. Sääntelyn purkaminen parantaisi myös yritystoiminnan edellytyksiä ja uusien nuohousyrittäjien mahdollisuuksia tulla alalle.

Hoblaa, tienaisikohan tässä leipänsä ennustajana? Taitaa kyllä olla niin, että nämä ennustukset hoituu silläkin taidolla, että osaa ennustaa päivän jälkeen tulevan illan.

Lainaus
Kuka kiipeää katollesi?
https://www.hs.fi/koti/art-2000006042480.html?fbclid=IwAR2pqLhXuAg48ynPwF6hYfwVvah6LrE9llX3R2eyBdKNY-lSDvlvsz_yBuY
Aiemmin piiput ja tulisijat on nuohonnut pelastuslaitoksen valitsema piirinuohooja. Nyt kilpailu vapautuu, ja siksi kuluttajan on oltava entistä tarkempana.
Kilpailun vapauttaminen nuohousalalla on johtamassa tilanteeseen, jossa nuohouspalveluja tarjoavat yritykset, jotka tekevät myös hormiremontteja.

Osa vanhoista nuohoojista on ollut huolissaan siitä, että nuohouksen vapautuminen tuo alalle helppoheikkejä, joiden varsinainen tarkoitus on nuohouksen ohessa kaupitella esimerkiksi tarpeettomia tai ylihintaisia hormi- ja kattoremontteja.

Aiemmin vakituisten asuntojen piiput ja tulisijat on tyypillisesti nuohonnut tietty pelastuslaitoksen valitsema piirinuohooja. Pelastuslaitos on myös päättänyt nuohouksen hinnat.

Tämä järjestelmä loppuu kesäkuun loppuun mennessä kaikkialla Suomessa, kun nuohousalan sääntelystä siirrytään vapaaseen kilpailuun lakimuutoksen myötä.
Nuohousalalle pyrkii hormiremontteja tarjoavista yrityksistä ainakin Restakoti.

Hormiremontteja tyrkyttävistä yrityksistä juuri Restakodista on valitettu kuluttajaviranomaisille niin paljon, että kuluttaja-asiamies puuttui sen lainvastaiseksi katsomaansa toimintaan viime vuonna. Kuluttaja-asiamiehen ratkaisun voit lukea täältä.
Restakoti on jo aloittanut nuohouspalveluiden tarjoamisen.

Restakodista kuluttaja­viranomaiselle tehtyjen ilmoitusten mukaan hormi­remontteja on myyty pelottelemalla tulipalon tai häkä­myrkytyksen vaaralla. Joissain tapauksissa paikalle pyydetty nuohooja ei kuitenkaan ole havainnut mitään vikaa hormeissa, joiden myynti­miehet ovat väittäneet vaativan kiireellistä korjausta tuhansien eurojen hintaan.....naps...

Nyt olisi vaalivaltti jollekin puolueelle tuossa, että kumoaa tuon vapauttamisen.
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

Make M

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 030
 • Liked: 2991
Vs: Ovelta-ovelle remonttimyynti
« Vastaus #47 : 21.03.2019, 13:31:37 »
Tekevät kusetuspohjaisesti ovelta-ovelle lämpöpumppukauppaa.

Lämpöpumput yms. kannattaa ostaa paikalliselta hyväksi havaitulta putkifirmalta. Voipi olla kalliimpaa, vaan tommoset värkithän on ns. kestokulutushyödykkeitä. Näiden osalta lienee aivan sama onko tonnin pari halvempi vai kalliimpi.

Nimenomaan. Niiden toimintahan perustuu säännölliseen huolelliseen huoltoon. Ja siitä pitää olla valmis maksamaan siitäkin laadusta. En tiedä sitten missä kohtaa on se kipupiste, minkä jälkeen ei enää kannata hankkia koko hökötintä. Senhän pitäisi tuoda säästöä eikä pelkkää rahanmenoa suorasähkölämmitys tiloissa.

2002 tuli hommattua uusi ilmalämpöpumppu. Kerran on kompressori jouduttu vaihtamaan koska pumppua käytettiin liian kovilla pakasilla. Osa meni kuitenkin takuuseen, työ piti maksaa itse. Muuten on huoltotoimet rajoittuneet suodattimien ja kennojen puhdistamiseen pölystä. Helteillä pumpun jäähdytys on ehdoton.

Tähän asti ilmalämpöpumppu on tullut maksamaan noin 13 euroa/kk. En ole koskaan tarkemmin laskenut, paljonko se on säästänyt energiakuluissa. Varmaan se muutaman kympin tuo voittoa per kk.

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 857
 • Liked: 7010
 • Kuka ullattui? Mina en.
Vs: Ovelta-ovelle remonttimyynti
« Vastaus #48 : 30.06.2019, 18:04:12 »
Tässä tulee olemaan yksi hormiturvahuijareiden temmellyskenttä.

Lainaus
Nuohousta koskevan sääntelyn uudistaminen
https://intermin.fi/nuohous
Nuohouspalvelujen järjestämistä koskevat pelastuslain muutokset tulivat voimaan 1.1.2019.

Pelastuslaitoksilta poistui velvoite huolehtia nuohouspalvelujen järjestämisestä alueellaan. Käytännössä tämä tarkoittaa piirinuohousjärjestelmän loppumista. Nykyiset alueelliset piirinuohoussopimukset lakkaavat viimeistään 30.6.2019.
Koko maassa siirryttiin nuohouspalvelujen vapaaseen tarjontaan, kun se aikaisemmin oli järjestetty siten vain osassa maata.........

..........Erityisesti kiinteistöjen omistajat ovat halunneet lisätä valinnanvapautta ja joustavuutta nuohouspalveluiden käyttämisessä. Sääntelyn purkaminen parantaisi myös yritystoiminnan edellytyksiä ja uusien nuohousyrittäjien mahdollisuuksia tulla alalle.

Hoblaa, tienaisikohan tässä leipänsä ennustajana? Taitaa kyllä olla niin, että nämä ennustukset hoituu silläkin taidolla, että osaa ennustaa päivän jälkeen tulevan illan.

Lainaus
Kuka kiipeää katollesi?
https://www.hs.fi/koti/art-2000006042480.html?fbclid=IwAR2pqLhXuAg48ynPwF6hYfwVvah6LrE9llX3R2eyBdKNY-lSDvlvsz_yBuY
Aiemmin piiput ja tulisijat on nuohonnut pelastuslaitoksen valitsema piirinuohooja. Nyt kilpailu vapautuu, ja siksi kuluttajan on oltava entistä tarkempana.
Kilpailun vapauttaminen nuohousalalla on johtamassa tilanteeseen, jossa nuohouspalveluja tarjoavat yritykset, jotka tekevät myös hormiremontteja.

Osa vanhoista nuohoojista on ollut huolissaan siitä, että nuohouksen vapautuminen tuo alalle helppoheikkejä, joiden varsinainen tarkoitus on nuohouksen ohessa kaupitella esimerkiksi tarpeettomia tai ylihintaisia hormi- ja kattoremontteja.

Aiemmin vakituisten asuntojen piiput ja tulisijat on tyypillisesti nuohonnut tietty pelastuslaitoksen valitsema piirinuohooja. Pelastuslaitos on myös päättänyt nuohouksen hinnat.

Tämä järjestelmä loppuu kesäkuun loppuun mennessä kaikkialla Suomessa, kun nuohousalan sääntelystä siirrytään vapaaseen kilpailuun lakimuutoksen myötä.
Nuohousalalle pyrkii hormiremontteja tarjoavista yrityksistä ainakin Restakoti.

Hormiremontteja tyrkyttävistä yrityksistä juuri Restakodista on valitettu kuluttajaviranomaisille niin paljon, että kuluttaja-asiamies puuttui sen lainvastaiseksi katsomaansa toimintaan viime vuonna. Kuluttaja-asiamiehen ratkaisun voit lukea täältä.
Restakoti on jo aloittanut nuohouspalveluiden tarjoamisen.

Restakodista kuluttaja­viranomaiselle tehtyjen ilmoitusten mukaan hormi­remontteja on myyty pelottelemalla tulipalon tai häkä­myrkytyksen vaaralla. Joissain tapauksissa paikalle pyydetty nuohooja ei kuitenkaan ole havainnut mitään vikaa hormeissa, joiden myynti­miehet ovat väittäneet vaativan kiireellistä korjausta tuhansien eurojen hintaan.....naps...

Nyt olisi vaalivaltti jollekin puolueelle tuossa, että kumoaa tuon vapauttamisen.

Hoblaati hoblaa. Kuinka ollakaan vapauttaminen merkitsee taas sellaista basaarimeininkiä ennen niin simppelissä asiassa.

Lainaus
Nuohous vapautuu kokonaan kilpailulle, asiantuntija kehottaa sopimaan hinnoista etukäteen
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006158844.html
Viimeiset piirinuohoussopimukset päättyvät kesäkuun lopussa. 

Tämä merkitsee sitä, että nuohous vapautuu kilpailulle kaikkialla Suomessa maanantaista alkaen.
Vastedes nuohooja ei toimi enää alueellaan yksinoikeudella vaan nuohouspalvelun voi kilpailuttaa eri yrittäjien kesken.

Hinnasta kannattaa sopia etukäteen

Piirinuohousjärjestelmässä pelastuslaitokset kilpailuttivat ja valitsivat yksinoikeudella tietyllä alueella toimivan nuohoojan ja määräsivät hinnan. Jatkossa nuohousyrittäjät tarjoavat palvelujaan suoraan asiakkaille ja hinnat määräytyvät markkinoilla.
– Hintasääntelyn päättyessä nuohouksen hinta on syytä selvittää ennen sopimista, ettei tule yllätyksiä, sisäministeriön yli-insinööri Jaana Rajakko  kommentoi uudistusta STT:lle huhtikuussa.

Kokemuksia kilpailun vaikutuksista on saatu muun muassa Etelä-Karjalassa ja Itä-Uudellamaalla, jossa uudistus tapahtui jo aiemmin. Muutokset ovat jääneet pieniksi.

– Pelastuslaitoksilta saatu yleinen kokemus on, että kilpailulle vapautuneen nuohouksen hinta on seurannut piirinuohouksen hintatasoa, Rajakko sanoi.

Rajakon mukaan yhden hormin ja tulisijan nuohous on maksanut keskimäärin hieman alle 50 euroa.
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 847
 • Liked: 5641
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Ovelta-ovelle remonttimyynti
« Vastaus #49 : 30.06.2019, 19:46:43 »
On nuohoajia ja nuohoajia... Vanhemmilla on käynyt sellaisia jotka eivät ole suojanneet sisällä ja taapastelleet likaisilla kengillä sisälle.. Sitten on niitä jotka tekivät homman viimeisen päälle ja nokea oli sisällä yllättävän vähän.

Sitten turvallisuusnäkökulma. Kun alalle saapuu monenlaista hiihtäjää, mikä estää mafiameiningin. Entä ihmisten omaisuuden turva? Jos sääntelyä haluttaisiin purkaa niin olisi sitä muita, parempia paikkoja mistä aloittaa. Esimerkiksi sallia sen että talkootyöllä saisi urheiluseurat siivota ojanvarsia ilman mitään hiton kortteja kunhan huomioliivit olisivat päällä.
I am not an employee of HP but I am an engineer @ HP Partner and I am share my knowledge from my own time.