UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Hallituksella oli suunnitelma valmiina Halla-ahon valinnan varalle jo 3.6.2017  (Luettu 62739 kertaa)

Impi Waara

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 381
 • Liked: 7903
Nyt olisi tuhannen taalan paikka heilutella "poltettua" erokirjettä, kun eduskunnassa keskustellaan sen nauttimasta luottamuksesta...
10.6.2017   Nyt voi olla läpeensä tyytyväinen. Homma hoidettu tyylillä!

Sydämistynyt

 • Vieras
Pääministeri Sipilä kielsi tänään eduskunnassa erittäin pontevasti opposition tiedot siitä, että Sipilä hallituskumppaneineen olisi tiennyt ennalta soinilaisten loikan.

Media on haistanut asian, ja näyttää nyt kääntävän kiviä löytääkseen todisteet siitä, että Sipilä, ja Orpo, tiesivät.

Jos näin ilmenee, niin hallitus kaatuu niin että rysähtää.  Tulee mieleen, niin ikään näin juhannuskesällä tapahtunut Jäätteenmäen kaatuminen: "Puhun niin totta kuin osaan"...

Toistaako historia itseään?

Lainaus
Sipilä ja Orpo tyrmäsivät
Sipilä ja valtiovarainministeri Orpo kiistivät kerta toisensa jälkeen kaikki väitteet hallituspohjan vaihdoksen suunnitelmallisuudesta.

– Olisihan se ennenkuulumatonta miettiä puolueen puoluekokouksen mahdollisia lopputuloksia ja tehdä siihen suunnitelma etukäteen. Nämä ovat ihan mielikuvitustarinoita, joita lehdet kirjoittavat ja te täällä toistatte. Tällaista keskustelua ei ole ollut olemassa, Sipilä tyrmäsi.

Orpon mukaan perussuomalaisten puoluekokouksen tuloksia ja niiden seurauksia oli mahdotonta ennustaa.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/oppositio-hoykytti-hallituspohjan-vaihdosta-armotta-huonosti-kirjoitettua-kesateatteria/6476998

talipallo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 225
 • Liked: 218


Seurasin melko antaumuksellisen tarkasti koko livelähetyksen.  Jossain vaiheessa Sipilä alkoi mantrata "ainakaan minä en ole sellaisessa keskustelussa ollut läsnä" (ei sanatarkka lainaus).  Ja Orpo ja Zysse sanoivat suoraan, että ainakin Kokoomuksessa on palloteltu eri vaihtoehtoja. 


Katsotaan.  Olihan tuo aikamoinen sessio tänään.

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 522
 • Liked: 5175
Keskusta: puhumme niin totta kuin osaamme.

Edit.
Orpo: "kyse oli vahvistuvista huhuista, joista en ollut edes kuullut." ??? (Maikkari)

« Viimeksi muokattu: 19.06.2017, 22:45:20 kirjoittanut Kulttuurirealisti »
"Ovela tapa pitää ihmiset passiivisina ja kuuliaisina on rajoittaa tiukasti hyväksyttävien mielipiteiden kirjoa, mutta sallia hyvin vilkas keskustelu sen kirjon sisällä. … tämä antaa ihmisille tunteen, että ajattelu on vapaata.” - Chomsky

Lalli Kirvesniemi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 153
 • Liked: 356
Orvosta näki ainakin ihan suoraan että valehtelu hermostuttaa. Raaputteli naamaansa ja kaikki muutkin poliisikoulun oppikirjan merkit täsmäsivät.
Olen ilahtunut siitä miten media onkin yhtäkkiä ruvennut jahtaamaan kokoomuksen, kepun ja tietty petturi porukan touhuja.
Valehtelun mitta on vissiin jollain tasolla tullut täyteen, ettei sitä paskaa pysty enää edes pahkasika painamaan.

Sydämistynyt

 • Vieras
Ei näemmä ole edes ensimmäinen kerta, kun media vertaa Sipilän puheita Jäätteenmäen vastaaviin. 

Lainaus
Pääministeri Sipilä toisti MTV:llä Anneli Jäätteenmäen selityksen: "Olen toiminut niin oikein kuin osaan"
Tiistai 10.1.2017 klo 18.34   
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kommentoi Intian-matkasta tullutta kohua lähes samalla tavalla kuin ex-pääministeri Anneli Jäätteenmäki Irak-kohua vuonna 2003.


Anneli Jäätteenmäki kommentoi vuonna 2003 Irak-gatea eduskunnassa sanoilla "yritän puhua niin totta kuin osaan".
Jäätteenmäki joutui eroamaan pääministerin tehtävästä luottamuspulan vuoksi.http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701102200051726_uu.shtml

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 023
 • Liked: 46277
 • Kui on must, näita ust!
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/hallaaho%20tekemista-66921 (19.6.2017)

Lainaus
Jussi Halla-aho: Minulla olisi ollut parempaa tekemistä kuin puhua aamupäivä Juha Sipilän ja Petteri Orpon kanssa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on postannut Facebookiin tästä löytyvän Yle Uutisten jutun eduskunnan väittelystä koskien hallituspohjaa.

Halla-aho nostaa jutusta esiin kohdan "Petteri Orpo: Vaikka Halla-aho olisi tehnyt kaikkensa todistaakseen meille olevansa sitoutunut hallitusohjelmaan, se ei olisi riittänyt. Se mitä puhuu ei pyyhkiydy pois."

– Tästä herää kysymys, miksi ja mistä minä, (Petteri) Orpo ja (Juha) Sipilä keskustelimme maanantaiaamupäivän (viikko sitten Kesärannassa). Kyllä minulla olisi ollut parempaakin tekemistä. Minulle annettiin se käsitys, että keskustelemme hallitusyhteistyön jatkumisesta, Jussi Halla-aho kommentoi Facebookissa.

Toisen referaatin Halla-aho tekee jutun tästä kohdasta: "Ozan Yanar: Soini ja hänen kumppaninsa hyödynsivät rasisteja vuosikaudet. 'Äärisiipi muodostui ongelmaksi vasta kun ministeriaudit olivat karkaamassa käsistä', Yanar sanoo."

– Jos vaihdetaan muutama värittynyt sana järkevämpään, Yanar on asian ytimessä, Halla-aho toteaa.
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Aeon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 883
 • Liked: 3452
Huomiohuoraan hieman.
Toiseen ketjuun postasin linkin videoon, jossa Orpolle tulee freudilainen lipsahdus. Noin niin kuin kehonkielen osalta.

Kun Huhtasaari sanoi, että hallituksen tavoitteena oli vain päästä persuista eroon, Orpo nyökytteli päätään varsin tarmokkaasti. Kuis se nyt silleen?  ;D

Tämän kohdan audioineen kun joku rippaisi Youtubeen ja editoisi loopiksi vaikka 20 kertaa toistettuna.

-i-

Kännykkällä telkusta kuvattu: https://youtu.be/hSrF33hxHAU

Joo, kyllä kepulla ja kokkareilla oli aito halu keskustella persujen kanssa hallitusyhteistyön jatkumisesta.
Hommalla junttaamista vuodesta 2009 lähtien

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 023
 • Liked: 46277
 • Kui on must, näita ust!
Mediassa alkaa kuulua yhä enemmän kriittisempiä ääniä tätä teatteria koskien. Tällä kertaa vuorossa politiikan toimittaja Mika Lehto.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005261836.html (20.6.2017)

Lainaus
Kommentti: ”Oliko hallituskriisi vain hyvin käsikirjoitettu näytelmä?”

Hallituskriisi ja perussuomalaisten hajoaminen eivät olleet demokratian riemuvoitto, kirjoittaa politiikan toimittaja Mika Lehto.

Mitä reilu viikko sitten hallituskriisin aikana tapahtui? Oliko hallituskriisi vain hyvin käsikirjoitettu näytelmä?

Tähän yritettiin saada vastausta eilisessä eduskuntakeskustelussa. On sana vastaan sana. Hallitus vakuuttaa omaa tarinaansa ja kertoo omia faktojaan. Oppositio epäilee ja tukeutuu tapahtumien kulun oikein ennustaneeseen Lännen Median uutiseen.

Reilun viikon takaiset käänteet ovat vertaansa vailla Suomen poliittisessa historiassa.


Keskusta ja kokoomus eivät halunneet jatkaa yhteistyötä perussuomalaisten kanssa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) lähti viemään eropyyntöään teatraalisesti itse lentämällään lentokoneella Turkuun ja siitä edelleen autokyydillä kohti Naantalia. Sipilä teki u-käännöksen Kultarannan porteilla.

Hallituskriisi raukesi muutamaa minuuttia ennen h-hetkeä. Hallitus jatkaa entisellä ohjelmallaan ja entisillä ministereillään. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä hajosi, hallitukseen jäi 20 soinilaista ja perussuomalaisissa pysyi uudelle puheenjohtajalle uskolliset edustajat.


Ei hyvältä näytä. Maa ajettiin hallituskriisiin, hallitus pelastui dramaattisesti, se jatkaa entisellään – mitä nyt potkaistaan halla-aholaiset oppositioon ja soinilaiset pysyvät ministerinpesteillään, vaikka hallituksen vahvuudesta poistui 17 perussuomalaista.

Ei ihme, että tapahtumat herättävät salaliittoteorioita.

”Mää taas kuulin pataljoona hevosmiehilt et me jouduta Helsinki varuskunnaks. Kaik vanha rytky vaihdeta uussi. Tule joka miehel pussihousukki. Semmotti mää kuuli. Kaikki asioi mää ain kuule” alikersantti Hietanen totesi Tuntemattomassa sotilaassa, kun joukkoa alettiin kuljettaa varuskunnasta rintamalle.

Oppositio otti eilen eduskunnassa ilon irti hallituskriisistä, semminkin kun tapahtumien kulku oli ennustettu oikein Lännen mediassa viikkoa ennen perussuomalaisten puoluekokousta.

Ilma on sakeana salaliittoteorioita, ja aiheesta.

Oppositiolla on suorastaan velvollisuus käyttää tilanne poliittisesti hyväkseen. Toimittajien pitäisi samaan aikaan kertoa, mitä on tapahtunut.

Lähdekritiikissä ratkaisevaa ei ole se, kuuleeko asian kahdelta vai kuudelta, vaan onko kyseessä ensimmäisen, toisen vai kolmannen käden lähde ja rikkinäinen puhelin. Tapahtumilla on myös syy ja seuraus -suhde.

Pääministeri Sipilä ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) vakuuttelivat ja toistivat, että mitään käsikirjoitusta ei ole ollut, eikä ole voinut olla.

(...)

Osasiko joku ennustaa, että perussuomalaisten puoluejohtoon valitaan Halla-ahon lisäksi myös kolme muuta nuivaa: Laura Huhtasaari, Teuvo Hakkarainen ja Juho Eerola? Tai että hallituksen takuumies Jussi Niinistö pudotetaan puoluejohdosta ja Arja Juvonen jää statistiksi Hakkaraista vastaan? Soinin puolue muuttui yhdessä päivässä nuivien puolueeksi.

Osasiko joku ennustaa, että isä Soini hylkää oman puolueensa? Ja 19 muuta kansanedustajaa tekee samoin ja riskeeraa loikkareina oman poliittisen tulevaisuutensa?

Orpo kertoi IS:lle, että kokoomuksen puoluejohto on ollut viime päivinä koolla 11 kertaa.

– Ennen puoluekokousta keskityimme kysymykseen, mitä tapahtuisi, jos Halla-aho valittaisiin. Totesimme, että katsotaan ensin puoluekokous läpi. Emme käyneet silloin mitään uuden hallituksen muodostamiseen liittyviä keskusteluja. Meille ei tullut mielenkään vaihtoehto, että perussuomalaiset jättäisivät puolueensa, Orpo vakuutti IS:lle.

Sipilän mukaan keskustan ennakkoarvio oli, että muutama perussuomalainen loikkaa toisiin puolueisiin Halla-ahon valinnan jälkeen

– Uuden ryhmän perustamista emme osanneet arvata. Tuntui mahdottomalta ajatukselta, että puolueen perustaja Soini lähtisi liikkeelle. Ei käynyt mielessä, Sipilä sanoi IS:lle.

(...)

Soinilaiset olivat keksineet muodostaa oman ryhmänsä sunnuntaina. Soinilaisilla ei ollut takeita, että uuteen ryhmään olisi tulossa riittävästi loikkareita. Suunnitelma oli pidettävä pienen ja luotettavan piirin sisällä.

Soinilaiset alkoivat ottaa enemmän yhteyttä Sipilään ja Orpoon maanantaina, kun ilmoitus hallituksen hajoamisesta oli tullut.

– Epämääräisiä huhuja oli liikkeellä sunnuntaina. Maanantaina tuli konkreettista. He saivat vauhtia meidän päätöksestämme, Sipilä kertoi IS:lle.

– Maanantaina tuli yhteydenottoa, että voisiko tällainen ajatus olla mahdollinen. Tiistaina vasta selvisi, että tällainen ryhmä syntyy ja ryhmän suuruus selvisi kalkkiviivoilla. Meillä oli täysi valmistautuminen uusiin hallitusneuvotteluihin, Orpo vakuutti.

Poliitikkojen sanomisia on aina syytä epäillä, mutta myös someaikana on syytä pohtia lähteiden luotettavuutta ja tapahtumaketjuja.

Tapahtumien kulun oikein ennustaneita hallituslähteitä ei ole löytynyt. Historiankirjoittajilla on vielä paljon tehtävää hallituskriisin selvittämisessä.
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Tappivanukas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 522
 • Liked: 4277
 • Je suis Teukan viinapää
Ei ollut hyvin näytelty. Kesäteatterin puskafarssitasoa. Uuno Turhapuro-elokuvat ovat taidetta noihin käsinukkeihin verrattuna.
Juuri tulleen tiedon mukaan kotoutumisongelmat suomalaiseen yhteiskuntaan saattavat liittyä täällä vellovaan rasismiin.

Impi Waara

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 381
 • Liked: 7903
^Samaa mieltä. Huono käsikirjoitus ja vielä surkeammat näyttelijät.

Salaisen suunnitelman olemassaolemattomuutta on kovasti perusteltu kertomalla, että ei ollut aavistustakaan mm. Hakkaraisen pääsystä varapuheenjohtajistoon. Itse pääasisia pyritään näin hautaamaan lillukanvarsiin, kun varsinainen syy ja ainoa syy, oli ettei Halla-ahon johtaman puolueen haluttu pääsevän hallitukseen. Jabba Soinille tämä oli se, mikä ei kertakaikkiaan sopinut.
10.6.2017   Nyt voi olla läpeensä tyytyväinen. Homma hoidettu tyylillä!

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 023
 • Liked: 46277
 • Kui on must, näita ust!
Tavio kertoo hieman näkemyksiään tästä uuvattikuviosta.

Hän on vakuuttunut, että hallituksen kärkipoliitikot olivat suunnitelleet tapahtumat tarkasti etukäteen. Tavio kertoo tajunneensa jälkikäteen, että soinilaiset tekivät jo ennen puoluekokousta varovaisia tunnusteluja, ketkä ovat valmiit nousemaan Halla-ahoa vastaan.

http://www.turkulainen.fi/artikkeli/533089-ville-tavio-hallitusyhteistyo-ei-kaatunut-yhteiseen-arvopohjaan-taustalla-timo (21.6.2017)

Lainaus
Ville Tavio: Hallitusyhteistyö ei kaatunut yhteiseen arvopohjaan – taustalla Timo Soinin vallanhimo

Perussuomalaisten turkulainen kansanedustaja Ville Tavio pitää viime päivien tapahtumia suomalaisen demokratian häpeäpilkkuna.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun perussuomalaiset valitsivat puolitoista viikkoa sitten lauantaina uudeksi puheenjohtajakseen Jussi Halla-ahon.

Valinnan jälkeen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) ilmoittivat, etteivät he voi jatkaa hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa. He kertoivat, että hallituksen kaatuminen johtuu yhtenäisen arvopohjan puuttumisesta.

Sipilä oli jo matkalla presidentin luokse Naantalin Kultarantaan pyytämään hallitukselle eroa, kun 20 perussuomalaisten kansanedustajaa irtaantui perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ja muodosti Uusi vaihtoehto -nimisen ryhmän.

Tavio on vakuuttunut, että hallituksen kärkipoliitikot olivat suunnitelleet tapahtumat tarkasti etukäteen. Hän viittaa Lännen median toimittajaan Lauri Nurmeen, joka kertoi suunnitelmasta jo viikkoa ennen Halla-ahon valintaa. Nurmi kertoi saaneensa asialle vahvistuksen useista eri hallituslähteistä.

– Lännen median toimittaja on mielestäni kuvannut tilanteen hyvin. Hallituksella on ollut suunnitelma siltä varalta, että Halla-aho valitaan.

Tavio kertoo tajunneensa jälkikäteen, että soinilaiset tekivät jo ennen puoluekokousta varovaisia tunnusteluja, ketkä ovat valmiit nousemaan Halla-ahoa vastaan.


– Minultakin kysyttiin sen suuntaisia kysymyksiä, mutta keskustelu ei edennyt pidemmälle, kun ilmoitin, että olen valmis seisomaan kumman tahansa puheenjohtajan takana.

Tavio uskoo, ettei hallitusyhteistyö kaatunut yhteisen arvopohjan puutteeseen. Hän huomauttaa, että Sampo Terho kertoi useissa vaaliväittelyissä olevansa vähintään yhtä maahanmuutto- ja EU-kriittinen kuin Halla-aho. Terho on Halla-ahon tapaan rakentanut poliittista uraansa Hommafoorumissa.

– Todellisuudessa kaikki johtuu siitä, että (Timo) Soini ei osaa luopua vallasta. Hän olisi halunnut Terhon voittavan. Soinin suurin heikkous on hänen itsekeskeisyytensä ja vallanhimonsa.

Tavio arvioi, että Soinin oli helppo saada kokoomus ja keskusta mukaan suunnitelmaan.

– Keskusta ja kokoomus saivat unelmapaikan hajottaa kilpaileva puolue. Tämä oli syöttö heidän lapaansa. Lisäksi he saivat hallituskumppanin, joka on täysin heidän käskyvaltansa alla. Keskusta ja kokoomus voivat vaihtaa milloin vain tilalle kd:n ja rkp:n. Soinilaiset ovat maansa myyneitä marionetteja.

Tavion mukaan Soinin oli helppo saada 20 loikkaria kokoon.

– Soinilla on valtaa ihmisiin. Perussuomalaisten ryhmässä oli edustajia, jotka olivat valmiit hyppäämään kaivoon, jos Soini niin sanoo. Hän välillä lupaa ihmisille jotakin, välillä johtaa heitä pelolla.


Tavio uskoo, että perussuomalaiset jatkavat entistä vahvempina.

– Eduskuntaryhmä hajosi, mutta puolue jatkaa yhtenäisenä. Puolustamme entistä hanakammin meille tärkeitä asioita. Uusi johto on monin verroin parempi kuin vanha. Meillä on rehellinen puheenjohtaja, joka puolustaa isänmaallisia ja länsimaalaisia arvoja.
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 218
 • Liked: 13361
Jyrki Virolaisen blogin kommenttiosastolta poiminta:

http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2017/06/1084-sininen-tulevaisuus-puolue.html

Lainaus
Nyt jäi Sipilä kiinni housut kintuissa, kun Tiitinen vahvisti hänen suunnitelmansa Soinin porukan kanssa. Siis etukäteen.
...
Näin on.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/sipilän-kanssa-selvitettiin-ennalta-vain-mahdollisuutta-jatkaa-hallituksen-nykykokoonpanolla-kertovat-valtiosääntöasiantuntijat-hidén-ja-tiitinen-1.194781

Seppo Tiitisen ja Mikael Hidénin mukaan Juha Sipilä selvitti "ahkerasti" hallituksen mahdollisuutta jatkaa nykyisellä kokoonpanolla jo sunnuntaina 11.6. eli enen kuin hän torppasi maanantaina "virallisesti" Petteri Orpon ja Jussi Halla-ahon kanssa keskusteltuaan hallitusyhteistyön Halla-ahon perussuomalaisten kanssa. Halla-ahon kuuleminen maanantaina oli kuin olikin pelkkä kulissi.

Myös Timo Soini ja hänen valtiosihteerinsäVirtanen olivat tiiviisti yhteydessä Tiitisen kanssa.

Ts. Sipilä, Orpo ja Soini olivat jo sunnuntaina 11. kesäkuuta päättäneet, että hallitusyhteistyötä Halla-ahon porukan kanssa ei voida jatkaa, mutta sitä voidaan jatkaa perussuomalaisista irtaantuvan 20 henkilön ryhmän eli hatkaporukan kanssa.

Sipilä pyysi persussuomalaisten ryhmän koolle vasta tiistaina 12. kesäkuuta, jotta UV-ryhmä ehdittäisiin muodostaa.
« Viimeksi muokattu: 21.06.2017, 17:58:59 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Aeon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 883
 • Liked: 3452
Youtubesta löytyy hyvä kooste Sipilästä vastailemassa kysymyksiin loikkaukseen liittyvästä ennakkosuunnittelusta.
Hommalla junttaamista vuodesta 2009 lähtien

Keza

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 020
 • Liked: 1019
Jyrki Virolaisen blogin kommenttiosastolta poiminta:

http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2017/06/1084-sininen

Lainaus
Nyt jäi Sipilä kiinni housut kintuissa, kun Tiitinen vahvisti hänen suunnitelmansa Soinin porukan kanssa. Siis etukäteen.
...
Näin on.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/sipilän-kanssa-selvitettiin-ennalta-vain-mahdollisuutta-jatkaa-hallituksen-nykykokoonpanolla-kertovat-valtiosääntöasiantuntijat-hidén-ja-tiitinen-1.194781

Seppo Tiitisen ja Mikael Hidénin mukaan Juha Sipilä selvitti "ahkerasti" hallituksen mahdollisuutta jatkaa nykyisellä kokoonpanolla jo sunnuntaina 11.6. eli enen kuin hän torppasi maanantaina "virallisesti" Petteri Orpon ja Jussi Halla-ahon kanssa keskusteltuaan hallitusyhteistyön Halla-ahon perussuomalaisten kanssa. Halla-ahon kuuleminen maanantaina oli kuin olikin pelkkä kulissi.

Myös Timo Soini ja hänen valtiosihteerinsäVirtanen olivat tiiviisti yhteydessä Tiitisen kanssa.

Ts. Sipilä, Orpo ja Soini olivat jo sunnuntaina 11. kesäkuuta päättäneet, että hallitusyhteistyötä Halla-ahon porukan kanssa ei voida jatkaa, mutta sitä voidaan jatkaa perussuomalaisista irtaantuvan 20 henkilön ryhmän eli hatkaporukan kanssa.

Sipilä pyysi persussuomalaisten ryhmän koolle vasta tiistaina 12. kesäkuuta, jotta UV-ryhmä ehdittäisiin muodostaa.

Tästä pitäisi nostaa mahdollisimman suuri meteli. Jännää, etteivät HS, IS tai IL ole nostaneet tästä juttua. Nimittäin parlamentarismissa suurin synti on jäädä kiinni parlamentille/eduskunnalle valehtelemisesta. Sivistysmaassa siihen loppuisi poliittinen ura heti. Banaanitasavalloissa tietysti eri kuviot. Mutta kyllä meidän "arvojohtajien" pitäisi lentää kuin leppäkeihäät kun valehtelevat useamman kerran tässä asiassa EK:lle. Orpo nyt näyttikin maansa myyneeltä EK:n luottamuslausekeskustelun aikana mutta Sipilän pokka kyllä piti kepulaisen täydellisesti. Hyvin näkyy myös, että HS, IS ja IL ovat käsittäneet väärin lehdistön tehtävän "vallan vahtikoirina", se ei tarkoita vallanpitäjien suojelemista vaan vallanpitäjien vahtimista ja juuri tällaisista asioista metelin nostamista. Pojot Maaseudun tulevaisuudelle :)
« Viimeksi muokattu: 21.06.2017, 15:09:28 kirjoittanut Keza »

Teaparty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 310
 • Liked: 4501
 • I will stand my ground
^ Naulan kantaan. Suomessa on Koiviston ajoista alkaen siirrytty askel askeleelta pois vallan kolmijaosta pääministerivaltaista parlamentarismia kohden. Tässä järjestelmässä pääministeriltä vaaditaan paljon enemmän kuin pelkän lain kirjaimen noudattamista.

Pääministeri ei kerta kaikkiaan saa osallistua salaliittoon, joka tähtää muiden puolueiden eduskuntaryhmien hajottamiseen - oli sitten kyse hallitus- tai oppositiopuolueesta. On päivänselvää, että uuvattien irtoamisen taustalla on ollut Sipilän antamat takuut jabbalaisten ministerinpaikkojen säilyttämisestä. Ei Soini muuten olisi petostaan voinut masinoida.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 416
 • Liked: 8761
 • Puhekin on teko
Lainaus
Suomen Kuvalehti: Pääministeri Sipilä lentää itse virkamatkojaan

PÄÄMINISTERI Juha Sipilä (kesk) on lentänyt joitakin virkamatkojaan itse yksityislentokoneella. Asiasta uutisoi Suomen Kuvalehti torstaina.

Suurin osa lennoista on suuntautunut kotimaahan, mutta hän on lentänyt myös Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan viime syyskuussa sekä pisimmillään Mongolian pääkaupunkiin Ulan Batoriin viime heinäkuussa Asem-maiden huippukokoukseen.

VALTIONEUVOSTON kansliasta kerrotaan, että yksityislentoja on ollut toistakymmentä ja Sipilä on maksanut niiden kaikkien kustannukset itse.

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000004889816.html

Sipilähän teki u-käännöksen ilmassa. Taitaa olla ainoa lentävä valtionpääjehu.

Impi Waara

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 381
 • Liked: 7903
^ Naulan kantaan. Suomessa on Koiviston ajoista alkaen siirrytty askel askeleelta pois vallan kolmijaosta pääministerivaltaista parlamentarismia kohden. Tässä järjestelmässä pääministeriltä vaaditaan paljon enemmän kuin pelkän lain kirjaimen noudattamista.

Pääministeri ei kerta kaikkiaan saa osallistua salaliittoon, joka tähtää muiden puolueiden eduskuntaryhmien hajottamiseen - oli sitten kyse hallitus- tai oppositiopuolueesta. On päivänselvää, että uuvattien irtoamisen taustalla on ollut Sipilän antamat takuut jabbalaisten ministerinpaikkojen säilyttämisestä. Ei Soini muuten olisi petostaan voinut masinoida.

Meillä on siis salaliittoileva pääministeri ja suhmuroivat hallitusyhteistyökumppanit. Riittävästi, jotta voidaan vaatia tuntuvia sanktiota ts. vähitään pääministerin eroa. Hiljaisuus mediassa sen sijaan on korvia huumaava. Uskottavuutta politiikkaan toisi, jos törkeistä venkuloinneista saisi lapikkaan kuvan persauksiin. Näin ei kuitenkaan tapahdu. Miksi? Halutaanko edes politiikkaan uskottavuutta? Kuka tai ketkä ovat lampaita??
10.6.2017   Nyt voi olla läpeensä tyytyväinen. Homma hoidettu tyylillä!

nimetönkeskustelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 943
 • Liked: 1857
Suunnitella ja kikkailla voi, mutta tilanne on nyt tämä. Kaikki turvapaikanhakijoiden hyysääminen ja heidän harjoittama terrorismi sataa ääniä Halla-Ahon laariin. Joka kerta kun terroristi räjäyttää tai ajaa autolla jonkun päälle, kuuluu blop kun ääniä sataa persuille. Joka kerta kun mamuja päästetään rajan yli ja joka kerta kun heitä tungetaan väkisin kuntiin ihmisten riesaksi kuuluu blop. Joka kerta kun kansan ääntä vaiennetaan ja kansalaisia rangaistaan puheistaan kuuluu blop.

Hallituksen strategia on haalia tänne mahdollisimman paljon mamuja (koska EU käskee) mahdollisimman salatusti. Hallitus yrittänee vakuuttaa kansalle, että maahanmuuttoa rajoitetaan (koska siitä kansa tykkää). Kusetukset kuitenkaan eivät mene läpi kiitos uusoikeistolaisen median. Tätä muuten vanhat poliitikot eivät vielä ole sisäistäneet.

Ensi vaaleissa uskon uuteen jättijytkyyn. Aito mamu-kriittinen puolue yhdistettynä 2015 pakolaiskriisiin tarkoittaa ääniryöppyä Halla-Aholle. 
Eikö jokaiselle tullut jos selväksi että kommunismi ei ole koskaan toiminut missään? Mistä näitä uusmarxisteja oikeen sikiää?

Impi Waara

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 381
 • Liked: 7903
Hjallituksen kulissien takainen peli on nyt päätynyt kirjoihin ja kansiin.

"Useiden Lännen Median lehtien lukijat hieraisivat toisenkin kerran silmiään lauantaiaamuna 3. kesäkuuta 2017.

Lehdet kertoivat kovan skuupin, siis oman uutisen, jonka mukaan Sampo Terhon valintaa tukevat kansanedustajat suunnittelivat eroamista perussuomalaisista ja oman eduskuntaryhmän perustamista.

Satakunnankansa 24.10.2017:

Näin tapahtuisi, jos Jussi Halla-aho valittaisiin viikon päästä pidettävässä puoluekokouksessa perussuomalaisten puheenjohtajaksi."

https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/kokenut-politiikantoimittaja-lauri-nurmen-paljastuskirjasta-ennustan-etta-juha-sipila-ja-petteri-orpo-eivat-pida-tasta-200483931/?utm_source=leiki&utm_medium=iltalehti&utm_campaign=personoitu&_ga=2.220686296.1360781972.1507291056-762386920.1507291056"Sipilä kiistää suunnittelun: "Mielikuvitus ei riittänyt etukäteen ennakoimaan PS:n hajoamista"
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho pohtii, voiko Sipilä jatkaa pääministerinä.

Tiistaina julkistetun uutuuskirjan mukaan pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja muu hallitus olivat hyvin valmistautuneita perussuomalaisten hajoamiseen kesäkuussa Jussi Halla-ahon puheenjohtajavalinnan yhteydessä.

Lännen Median toimittajan Lauri Nurmen kirjassa Perussuomalaisten hajoamisen historia todetaan, ettei pääministeri Sipilä ollut täysin rehellinen eduskunnassa 19. kesäkuuta, kun hän kertoi, ettei hallituksella ollut valmista suunnitelmaa Perussuomalaisten hajoamisen varalle.

Sipilä pitää yhä kiinni sanomisistaan.

–Insinöörin mielikuvitus ei riittänyt etukäteen ennakoimaan PS:n hajoamista kahteen puolueeseen. Eduskunnassa 19.6 sanomani pätee, Sipilä vastasi kirjan kertomaan Twitterissä tiistaina iltapäivällä."

https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/sipila-kiistaa-suunnittelun-mielikuvitus-ei-riittanyt-etukateen-ennakoimaan-psn-hajoamista-200482915/?utm_source=leiki&utm_medium=iltalehti&utm_campaign=personoitu&_ga=2.139283443.1360781972.1507291056-762386920.1507291056

Jatkaako pääministerimme nyt jankuttamista vai tunnustaako jääneensä kiinni huonosta kesäteatteriesityksestään?
10.6.2017   Nyt voi olla läpeensä tyytyväinen. Homma hoidettu tyylillä!

jahve

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 000
 • Liked: 362
Turha pm Sipilää on moittia ja arvuutella hänen rehellisyyttää sillä Kepun linjan mukaisesti ja Jäätteenmäen esimerkin mukaan

"Puhun niin totta kuin osaan" :- )


Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 930
 • Liked: 61559
Lainaus
Orpo spekuloi hallituskokoonpanolla: Vasemmistoliitto ja Perussuomalaiset ei – SDP kyllä

[...]

Puheenjohtaja Petteri Orpo tekee selvän pesäeron tuoreessa MustReadin haastattelussa vasemmistoliittoon.

Suurimpana puolueena kokoomus näyttäisi hallitukseen vihreää valoa SDP:lle, mutta ”raja kulkee Orpon mielestä kuitenkin vasemmistoliiton kohdalla”. Esteet ovat ideologisia.

”Koen, että me olemme niin kaukana toisistamme talous- ja työllisyyspolitiikassa, ja yhteiskunnan kehittämisessä niin monissa asioissa, että ajatus tuntuu erittäin vaikealta”, sanoo Petteri Orpo haastattelussa.

Myöskään puheenjohtaja Jussi Halla-ahon johtama perussuomalaiset ei kelpaisi seuraavaan hallitukseen Orpolle. Kokoomus torppasi yhteistyön välittömästi Halla-ahon valinnan jälkeen.

Orpon mukaan ”perusteet ovat ihan samat kuin silloin kesällä [2017], että me emme ole valmiita heidän kanssaan jatkamaan yhteistyötä, koska sieltä tulivat niin voimakkaasti nationalismi, ihmisoikeuskysymykset ja maahanmuutto-äärikriittisyys.”
Kansan Uutiset 26.1.2018

Vai että oikein "maahanmuutto-äärikriittisyys". Eikös asioista olisi voinut sopia vaikka sitoutumalla aiempaan hallitusohjelmaan?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 930
 • Liked: 61559
Helsingin Sanomat, pääkirjoitus: Perussuomalaisten hajaannuksen raunioista nousi entistä suositumpi ja radikaalimpi puolue 28.6.2019 (maksumuuri)

Mikä ihmeen "hajaannus" ja mitkä "rauniot"?

Puolueesta poistui epäonnistuneen vallankaappausyrityksen jälkeen Soini hoveineen eikä juuri muita. Puolueen jäsenmäärä ja suosio eivät sen takia laskeneet vaan päinvastoin lähtivät uuteen nousuun.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tagit: