Kirjoittaja Aihe: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla  (Luettu 52015 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 884
 • Liked: 104909
Vs: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla
« Vastaus #240 : 15.01.2022, 11:27:34 »
Lainaus
Äärioikeisto hyötynyt koronan tuomasta epävarmuudesta, sanoo asiantuntija: "Saavatko tavalliset ihmiset tartuntapintaa näistä?"

Äärioikeisto pyrkii käyttämään koronapandemian tuomaa epävarmuutta hyväkseen, arvioi radikalisaation ja ekstremismin ehkäisyn asiantuntija Tarja Mankkinen STT:lle.
MTV 15.1.2022

Lainaus käyttäjältä: MTV/STT
Suojelupoliisi on arvioinut äärioikeiston uhkan kohonneen Suomessa.

Euroopan tasolla suuria yksittäisiä iskuja ei ole tehty paljon, mutta se ei tarkoita, ettei asia olisi uhka.

 Jos katsoo tekojen määrää ja menetettyjen ihmishenkien määrää näissä teoissa (globaalisti), ne ovat varsin korkeita. Tutkimuslaitoksien selvitysten mukaan teot jakautuvat yksittäisiin tekoihin, minkä vuoksi iskut eivät näyttäydy niin suurina, Mankkinen sanoo.

Kaikin puolin järjetön kommentti. Sekä äärioikeistoon liitettyjen iskujen että kuolleiden määrä on selvästi pienempi kuin muihin ekstremistiryhmiin, etenkin tietysti islamisteihin, liitettyjen. Äärioikeisto on terrorismitilastojen perusteella marginaalia niin globaalisti, Euroopassa kuin Suomessakin.

Edit:
Europolin raportista viime vuoden 57 terrori-iskun jakauma:
Islamistit 14
Separatistit 14
Äärivasemmisto 25
Äärioikeisto 4

Lainaus käyttäjältä: MTV/STT
Ilmiötä seurataan Mankkisen mukaan kaikissa Euroopan maissa. Suomi ei ole tapahtumille immuuni, sillä internetin kautta kaikki eurooppalaiset ilmiöt leviävät myös tänne.

Internetin kautta Suomeen leviää jokin äärioikeistolainen "ilmiö", josta pitää olla huolissaan, kun Suomeen on viime vuosina saapunut kymmeniä ellei satoja terroristijärjestön jäseniä ja tuhansia heidän fundamentalistisen ideologiansa kannattajia, joilla ei ole niin väliä.

Lainaus käyttäjältä: MTV/STT
Muualla Euroopassa joitain tutkintoja on käynnissä, ja myös tuomioita on annettu. Esimerkiksi Ruotsi tuomitsi viime vuonna vankeuteen myös äärijärjestö Isisin riveihin lähteneen naisen, koska tämä oli vienyt lapsensa epäinhimillisiin oloihin Pohjois-Syyriaan.

Mankkinen ei kommentoi yksittäisiin palautettuihin liittyviä mahdollisia turvallisuusuhkia tai heihin kohdistettuja viranomaistoimenpiteitä.

Yleisellä tasolla hän kommentoi, että naisia ja lapsia on pyritty kotiuttamaan ja edistämään heidän asettumistaan.

Eli Mankkinen ei pidä Suomeen palanneita isisläisiä yleisellä tasolla turvallisuusuhkana.

Lainaus käyttäjältä: MTV/STT
Äärijärjestö Isisin uhka on nyt merkittävä etenkin Euroopan ulkopuolisilla alueilla, Mankkinen sanoo.

Isis toimii yhä muun muassa Irakissa ja Syyriassa, vaikka sen kalifaatti on tuhoutunut. Lisäksi se on levinnyt myös Aasiaan ja Afrikkaan.

Myös propagandaa leviää yhä verkossa.

– Vaikka kalifaatti fyysisenä alueena on hävinnyt, ideologinen kalifaatti on edelleen olemassa ja elää verkossa.

Mutta isisläiset ja heidän internetin kautta leviävä ideologiansa ei tästäkään huolimatta ole uhka Suomessa ja Euroopassa.
« Viimeksi muokattu: 15.01.2022, 12:30:23 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 811
 • Liked: 5824
 • Sus siunatkoon
Vs: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla
« Vastaus #241 : 15.01.2022, 13:20:09 »
Iltalehden juttu kertoo Mankisen nykyisestä tehtävästä ja organisaatiosta - tosin virkavapaalla sisäministeriöstä:

Lainaus
Seuraako koronaviruspandemiaa terrori-iskujen aalto? EU:n komissio huolissaan: ”Vaikea sanoa, miten ihmiset käyttäytyvät”
[...]

Mankkinen on sisäministeriön kehittämispäällikkö, mutta työskentelee nyt virkavapaalla EU:n komission sisäasioiden osastolla radikalisoitumisen ja ekstremismin ennaltaehkäisyn yksikössä. Komissio on huolissaan siitä, mitä tapahtuu pandemian jälkeen.
[...]
Iltalehti, 15.1.2022

Että työskentelee nyt ihan EU-komissiolle. Joku normaalia pahempi uskottavuusongelma on tässä asiantuntija Mankkisessa ja hänen asiantuntijuuden uutisoinnissa - erityisesti jälkimmäinen hiertää.
"Jossain vaaleissa sain vaalikoneesta parhaaksi puolueekseni Kepun yli 80%:n osuvuudella, kun vastasin kaikkiin kysymyksiin "en tiedä"." jäsen JoKaGo
"Ai v...u sitä onnen autuutta, jos näin oikeasti tapahtuisi." -- jäsen zupi

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 884
 • Liked: 104909
Vs: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla
« Vastaus #242 : 15.01.2022, 14:01:45 »
Samasta STT:n jutusta oli enemmän Iltalehdessä.

Iltalehti: Väkivaltainen äärioikeisto ja radikaali islamismi uhkaavat myös Suomea – ja näin ne muistuttavat toisiaan 15.1.2022

Lainaus
Mankkinen sanoo, että eri maissa on erilainen uhkakuva.

– Ranskan ykkösuhka on radikaali islamistinen terrorismi. Pohjois-Euroopassa kuten Saksassa, Ruotsissa ja Suomessa on enemmän väkivaltaista äärioikeistoa, vaikka jihadistit vaikuttavat niissäkin. Etelä-Euroopassa kuten Kreikassa ja Italiassa väkivaltaisen äärivasemmiston uhka on suurempi kuin äärioikeiston.

Suojelupoliisi on tunnistanut Suomessa noin 400 henkilöä, jotka lasketaan terroristiseksi uhaksi.

Tarja Mankkinen säveltää ihan omiaan, eikä toimittaja haasta mitenkään.

Esimerkiksi Suomessa on ylivoimaisesti enemmän ekstremistisesti ajattelevia jihadisteja kuin äärioikeistolaisia. Suojelupoliisin tunnistamista noin 400 terroristisen uhan henkilöstä islamisteja lienee enemmän kuin 95 prosenttia.

Lainaus
Tarja Mankkinen sanoo, että terroristijärjestöt al-Qaida ja Isis ovat uhka edelleen, vaikka koronaviruspandemia on rajoittanut niiden toimintaa.

Uhkakuvaan on osaltaan vaikuttanut ääriliike Talibanin voitto Afganistanissa. Mankkisen mukaan kyseessä oli iso inspiraation lähde kaikille radikaalin islamistisille ryhmille.

– Se oli konservatiivisen ääriajattelun voitto länsimaisesta liberalismista ja demokratiasta.

Afganistanissa ei ole koskaan ollut länsimaista demokratiaa, eikä kansan kannatusta länsimaiselle liberalismille. Talibanien islamistiset arvot ja ajattelu vastaavat kansan ylivoimaisen enemmistön arvoja ja ajattelua paremmin kuin Kabulin länsimaita ihannoivat liberalistikuplat. Afganistanilainen imaami on liikuttavan samanmielinen sharian oikeasta tulkinnasta länsimaisen imaamin kanssa.

On kuvaavaa, että Talibanien voitettua valtion nimi muutettiin Afganistanin islamilaisesta tasavallasta Afganistanin islamilaiseksi emiraatiksi. Oleellinen ei muuttunut.

Lainaus
Mankkinen pitää tärkeänä, että rikoksiin syyllistyneet joutuvat myös vastuuseen teoistaan. Jos he saavat huidella ympäriinsä vapaina, se vie pohjan myös ennaltaehkäisevältä työltä. Jos ihminen on syytön tai rikos on mahdoton näyttää riittävällä tavalla toteen, hänelle on annettava mahdollisuus.

– Jos he eristäytyvät ja jäävät pesäkkeiksi yhteiskunnan sisään kaiken ulkopuolelle, on suurempi vaara, että he jatkavat toimintaansa.

On ollut selvää, että rikoksiin syyllistyneet isisläiset eivät joudu vastuuseen teoistaan, koska rikoksia on mahdoton näyttää riittävällä tavalla toteen. On myös selvää, että fundamentalistiseen ideologiaansa sitoutuneet islamistit jatkavat toimintaansa Suomessa ja levittävät myrkyllistä oppiaan muslimiyhteisössä vapaasti kenenkään siihen puuttumatta.

Lainaus
Tarja Mankkinen kertoo, että väkivaltaisen äärioikeiston kenttä on muuttunut Suomessa. Aikaisemmin oli konkreettisia ja järjestäytyneitä ryhmiä kuten vuonna 2020 lakkautettu Pohjoismainen vastarintaliike.

Nyt kannattajat ovat yhä useammin hajaantuneet epämääräisempien ja vähemmän organisoitujen ryhmien alle. Monet ryhmittymät pyrkivät tietoisesti hämärtämään esimerkiksi natsileimaa.

– He pyörivät netissä, imevät propagandaa sieltä ja lähtevät luomaan omaa maailmaansa. Maailmankuva kaventuu paljon ja kokonaiskuva hajoaa. Se saattaa johtaa väkivaltaisiin tekoihin joidenkin ihmisten osalta.

Mitä nämä ryhmittymät sitten ovat? Ei ole näkynyt viime aikoina.

Lainaus
Verkossa toimii Mankkisen mukaan erilaisia verkostoja, joista akselerationistit muodostavat yhden. Esimerkiksi Kankaanpään ryhmänä tunnetut terroriepäillyt kuuluvat väitetysti juuri tähän joukkoon.

– Erona verrattuna esimerkiksi Pohjoismaiseen vastarintaliikkeeseen on se, että he haluavat muutoksen nopeasti. Tavoite on suistaa yhteiskunta kaaokseen, joka antaa mahdollisuuden luoda kokonaan uusi väkivaltaiseen ideologiaan perustuva yhteiskunta.

Kankaanpääläisten väitetyn akselerationismin laadusta ja uhkaavuudesta ei tiedetä toistaiseksi yhtään mitään konkreettista. Yhteiskunta tuskin suistuu kaaokseen nakkikioskirähinöinnillä.

Lainaus
Salaliittoteoriat ovat myös merkittävässä osassa. Äärioikeiston on helppo ujuttaa aatteensa kovin ydin laajempaan ideologiaan kuten rokotevastaisuuteen. Silloin se voi näyttää houkuttelevammalta kuin perinteisessä muodossaan.

– Äärioikeistosta on hybridimalleja, joissa ideologioita sotketaan keskenään. Esimerkiksi äärioikeistoon on liitetty voimakkaasti antisemitismi, joka on lisääntynyt Euroopassa koko ajan.

Mankkinen tietää aivan hyvin, että antisemitismin kasvu Euroopassa liittyy muslimimaahanmuuttoon ja vasemmistoaktivismiin, ei äärioikeistoon. Tämä näkyy muun muassa juutalaisille tehdyistä kyselytutkimuksista.

Lainaus
Tarja Mankkinen sanoo, että myös äärioikeiston väkivallan luonne on muuttumassa erityisesti kansainvälisellä tasolla. Esimerkkeinä hän mainitsee Uuden-Seelannin Christchurchin moskeija-iskun, Saksan Hanaun ammuskelut shishabaareissa sekä Hallen synagogaiskun.

– Äärioikeistoon liittyvät iskut voivat olla sinällään pienempiä, mutta jos tapausten uhriluku kootaan yhteen, se on yllättävän korkea.

Mankkisen mukaan äärioikeistolaisessa väkivallassa on yhä enemmän viitteitä selkeästä terroristisesta toiminnasta, joka muistuttaa enemmän vaikkapa radikaalia islamismia.

Ja taas täysin älytön väite.

Kaikki kolme Mankkisen mainitsemaa tapausta olivat yksittäisen henkilön toteuttamia. Yhdenkään tapauksen taustalla ei ollut useamman ihmisen yhteistoimintaa tai verkostoja, kuten esimerkiksi Samuel Patyn murhan yhteydessä.

Lainaus
– Se ei ole enää pelkästään sen tyyppistä, että kaljupäiset nuoret miehet hakkaavat muun värisiä pubi-illan jälkeen, vaan siinä tulee ihan terroristinen ulottuvuus.

Merkillepantavaa on, että ei myöskään ole yhteistoimintaa tai yhteisön tukea väkivallalle. Äärioikeistolaisten väkivaltainen yhteistoiminta jää tuon nakkikioskirähinöinnin tasolle.

Lainaus
Äärioikeisto on ollut Mankkisen mukaan Euroopassa aina. Välillä se on ollut enemmän pinnan alla, välillä taas näkyvämpi. Radikaali islam ja näkyvät terrori-iskut ovat luoneet äärioikeistolle kasvupohjaa.

– Väkivaltaisen äärioikeiston tavoitteena on usein kansallisvaltio, jossa ei ole kuin yhden rodun ja uskonnon edustajia. Jihadistien terrori-iskut ovat luoneet pohjaa tämän aatteen puolustamiselle.

Jos Mankkinen tarkoittaa "väkivaltaisella äärioikeistolla" äärioikeistolaisia ryhmittymiä, ne eivät ole tehneet Euroopassa iskuja ties miten pitkään aikaan. Viime vuosien harvojen äärioikeistoon liitettyjen iskujen takana on aina ollut yksittäinen, ryhmiin kuulumaton henkilö, joka on tehnyt iskun omissa nimissään.

Lainaus
Mankkinen näkee yhtäläisyyksiä myös aatemaailmoissa. Sekä äärioikeisto että radikaali islam ovat ideologialtaan erittäin konservatiivisia. Yhteistä on myös jyrkät ja selkeät sukupuoliroolit sekä haikailu takaisin vanhaan menneeseen maailmaan.

Ryhmäthän vaikuttavat ja ruokkivat toinen toisiaan koko ajan.

En tunnista esimerkiksi Isisin piitanneen koskaan pätkän vertaa ns. äärioikeistosta. Miksi piittaisi? Se vihaa niin kaikkia länsimaalaisia kuin vääräuskoisia muslimeitakin. Sama pätee muihinkin islamistiporukoihin.

Lainaus
Tarja Mankkisen mukaan terroristiryhmien rakenteessa ideologiaa luovat keskushahmot kuuluu usein keskiluokkaan. On esimerkkejä siitä, että kansainväliset johtajat voivat olla esimerkiksi professoreita yliopistoissa.

– Sitten löytyy tavallaan jalkamiehiä, joita rekrytoidaan. Ajatus, että tämä olisi vain syrjäytyneiden reppanoiden asia ei pidä paikkaansa.

Näkisin mielelläni vaikka kaksi esimerkkiä siitä, että terroristijärjestöjen keskushahmot ovat olleet esimerkiksi professoreita yliopistoissa.

Sen tiedän, että yksi Isisin keskushahmoista valmistui islamin opiskelustaan tohtoriksi yliopistosta, mikä osaltaan kumoaa yleisen väitteen, että Isisin teologia ei olisi islamia.

Lainaus
Mankkinen sanoo, että Rikosseuraamuslaitoksen mukaan Suomen vankiloissa on yli sata ihmistä, jotka ovat radikalisoituneet väkivaltaiseen ekstremismiin.

– Heistä noin puolet kuuluu äärioikeistoon ja puolet radikaaliin jihadismiin.

Kuulosti sen verran epäilyttävältä, että piti tarkistaa. Mankkinen valehteli tässäkin:

Lainaus
Suomen vankiloissa on havaittu yhteensä 112 väkivaltaiseen radikalismiin liittyvää henkilöä, selviää Rikosseuraamuslaitoksen raportista.

Radikalismin muodoista valtaosa, eli 76 liittyi radikaaliin islamismiin. Äärioikeistoon havainnoista liittyi 28 ja kahdeksan liittyi johonkin muuhun.
MTV: Uusi ilmiö Suomen vankilajengeissä – radikaali islamismi leviää: "Karismaattiset johtohahmot radikalisoivat " 23.4.2018

Lainaus
Hän korostaa demokratian vahvistamisen merkitystä. Jos ihmisiä lähdetään jakamaan ryhmiin ajatellen, että joku toinen on toista ala-arvoisempi ja hänelle voi tehdä mitä tahansa, uhka on kaikille mahdollinen.

– Ihmiset pitäisi saada ymmärtämään se. Meillä on oikeusvaltio, jossa voi luottaa siihen, että ihmiset saavat oikeutta. Jos eivät heti niin ainakin ajan kanssa. Tiedämme etukäteen, että jos tekee tiettyjä rikoksia, niistä tulee tietynlaisia tuomioita. Se ei ole mielivaltaista.

Se nimenomaan on mielivaltaista. Suomeen palanneet Isis-taistelijat eivät saa koskaan tuomioita murhistaan.

Lainaus
Mankkinen muistuttaa, että terrorismin torjunnassa ei voi katsoa vain yhtä uhkaa. Hän kertoo olleensa Norjan ulkoministeriössä vierailulla keväällä 2011. Turvallisuuspalvelun selonteossa tuskin mainittiin äärioikeistoa. Utöyan terrori-isku tapahtui kaksi kuukautta myöhemmin.

Ei ollut mitään syytä korostaa Norjan turvallisuuspalvelun selonteossa äärioikeistoa, koska ei ollut mitään äärioikeistoa, joka olisi ollut uhka. Oli vain yksi henkilö, Breivik, jolla ei ollut kontakteja keneenkään muuhun.

Breivik oli ns. musta joutsen, odottamaton tapahtuma, jollaista on vaikea tai mahdoton ennakoida.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 153
 • Liked: 10351
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla
« Vastaus #243 : 15.01.2022, 14:09:49 »
Tuollaisia hupututkiatottori tarjamankisia täällä elätetään verovaroilla  :facepalm:

Onkohan tuo Kankaanpään TERRORISTIJÄVJEFTÖ perttu jossain tarkemmin Siis jossain blokissa tai foorumilla? Järeitä kuula"aseita", ilmakivääri, puukkoja, astaloita..
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 687
 • Liked: 5079
Vs: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla
« Vastaus #244 : 15.01.2022, 15:28:57 »
Ihmisten pitäisi ymmärtää, ettei ole mitään väärinymmärtämistä, tietämättömyyttä tai kuplaantumista. On vain tietoinen valehtelu ja/tai itse valittu ja tahdottu psykoosi.

Voisiko tutkija tai Maikkari ystävällisesti laittaa näiden Tutkimuslaitoksien Selvitykset näkyviin? Jaa, ette ehdi vai...

Ihan oikeasti. Miksi yksikään aikuinen ihminen uskoisi näihin juttuihin? Mikä on se mekanismi, jonka vuoksi ihminen valitsee psykoosin?

Lainaus käyttäjältä:  MTV 15.1.2022
Äärioikeisto hyötynyt koronan tuomasta epävarmuudesta, sanoo asiantuntija: "Saavatko tavalliset ihmiset tartuntapintaa näistä?"
...
Äärioikeiston iskujen uhrien määrä korkea

Suojelupoliisi on arvioinut äärioikeiston uhkan kohonneen Suomessa.

Euroopan tasolla suuria yksittäisiä iskuja ei ole tehty paljon, mutta se ei tarkoita, ettei asia olisi uhka.

– Jos katsoo tekojen määrää ja menetettyjen ihmishenkien määrää näissä teoissa (globaalisti), ne ovat varsin korkeita. Tutkimuslaitoksien selvitysten mukaan teot jakautuvat yksittäisiin tekoihin, minkä vuoksi iskut eivät näyttäydy niin suurina, Mankkinen sanoo.
...

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/aarioikeisto-hyotynyt-koronan-tuomasta-epavarmuudesta-sanoo-asiantuntija-saavatko-tavalliset-ihmiset-tartuntapintaa-naista/8333140
Let's Go Brandon

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 314
 • Liked: 4164
Vs: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla
« Vastaus #245 : 15.01.2022, 15:32:19 »
Vielä kun tietäisi mitä on äärioikeisto? 80-luvun kukkahattutädit, jotka löysivät saatananpalvontaa hevirokista? Ääriuskovaiset kristilliset kultit?

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 687
 • Liked: 5079
Vs: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla
« Vastaus #246 : 15.01.2022, 15:40:21 »
Vielä kun tietäisi mitä on äärioikeisto? 80-luvun kukkahattutädit, jotka löysivät saatananpalvontaa hevirokista? Ääriuskovaiset kristilliset kultit?

Äärioikeistoa on kaikki, jotka ovat noiden pikkunilkkien kanssa eri mieltä. Sama kuvio kuin eräässä erinomaisessa ”allekirjoituksessa” tällä palstalla. ”Kaikki muu on rasismia paitsi mokutus.” tjsp.

Ihmisten pitäisi ymmärtää, ettei noissa nilkeissä ole koskaan ollut eikä tule ikinä olemaan mitään hyvää. Yhdenkään kanssa ei voi edes keskustella eikä yksikään tule ikinä muuttumaan. Nuo on ihmisiä, joilla ei ole ikinä ollut eikä tule ikinä olemaan mitään muuta kuin Minä, Minä ja Minä. Minun Hyvyys Hyvänä Ihmisenä.
Let's Go Brandon

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 981
 • Liked: 5153
Vs: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla
« Vastaus #247 : 16.01.2022, 09:02:56 »
Tässä on se aspekti, että ihminen saa olla niin vasemmistolainen kuin ikinä kehtaa ihan missä yhteydessä hyvänsä.

Keskustalaisuus jo on hieman epäilyttävää, demareita siedetään, koska soittavat vihreiden nokkahuilua.

Kokoomus sekoilee omiaan näkien maahantunkeutujissa pelkästään halpaa työvoimaa.

Persut heitetään suoraan natsilaariin. Ja kun minä en ole natsi, vaikka äänestän perussuomalaista.

Koko poliittisen kentän laidasta laitaan on ihan fiksua porukkaa, joka kyllä ymmärtää tilastot ja näkee, mitä ruotsissa tapahtuu. Miksi he, jotka eivät hyväksy sitä, mikä on tapahtumassa, nostetaan kansakunnan vihollisiksi?

Edelleen, joka hemmetin puolueessa on niitä ääliöitä, jotka jollain ihmeen tavalla ovat pystyneet uimaan piireihin. Ääliöitä on vasemmalta oikealle.

Toisaalta voisin harkita äänestäväni älykästä vasemmistolaista, joka myöntää julkisesti, että nyt on lappu lattiassa ja silmät kiinni kurviin. Heitäkin varmasti on, pitävät vain matalaa profiilia, koska muistavat  mitä toisinajattelijoille on joskus tapahtunut.

Nämä siirtolaiset tulisi mielestäni ripotella ympäri maata. Muutama perhe aina jonnekin pikkupaikkakunnalle. Oppisivat olemaan ihmisiksi, paikalliset oppisivat toisten tapoja. Minullakin on täällä murtaen puhuvia naapureita, he eivät perseile, kakarat pidetään kurissa. Ei ongelmaa eidän kanssaan, vaikka ovat kotoisin jostain kauempaa kuin savosta.

Hallitus bilettää ja antaa ghettojen kasvaa. Ei näin. Suomi ei ole sama asia kuin pääkaupunkiseutu vaikka niin kuvitellaankin.

Ja aina löytyy yhteinen syyllinen kaikkeen pahaan oloon, natsit.

Minähän en puhu politiikasta kasvotusten kuin muutaman ihmisen kanssa. Kunhan toinen nostaa päänsä poterosta ylös ja on valmis keskustelemaan ja kuuntelemaan, niin sopii. Olen jutellut ihan fiksun ääripunaisen kommunistin kanssa sulassa sovussa, pidettiin punainen terrori sekä fasismi poissa siitä tilanteesta.

Minua suoraan sanoen harmittaa, että näinkin fiksu kansa on näin helpolla talutettavissa. Lieka kaulaan ja lahdille.Slava Ukraini.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 884
 • Liked: 104909
Vs: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla
« Vastaus #248 : 13.07.2022, 20:26:23 »
Aika harvakseltaan näkee väkivaltaiseen äärivasemmistoon keskittyviä raportteja ainakaan EU:n sivuilla, mutta tässä on sellainen:

European Comission: Contemporary Violent Left-wing and Anarchist Extremism (VLWAE) in the EU: Analysing Threats and Potential for P/CVE, November 2021

Lainaus
Introduction

Contemporary violent left-wing extremism is complex, difficult to explain and even more problematic to address. The complexity of the phenomenon starts with its definition, as happens for many other forms of extremism. The classification of violent manifestations in the left-wing extremist scene in the EU is highly controversial both in political circles and academic communities. Furthermore, the phenomenon has several ties with anarchist violent extremism, and, throughout history, the ideological spectrum of violent left-wing extremists was enlarged by the intersection of different ideologies like Marxism-Leninism, Trotskyism, Proletarian internationalism, Stalinism, Maoism, anti-militarism and eco-socialism. This hybrid scenario makes it uneasy to unravel the phenomenon, especially considering the contrast existing between the current poor number of studies on violent left-wing and anarchist extremism (VLWAE) and the quite high numbers of left-wing and anarchist attacks reported by Europol every year, as we will see later in this overview.

Suomi mainittu.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset