Kirjoittaja Aihe: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla  (Luettu 55140 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 012
 • Liked: 114336
Vs: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla
« Vastaus #240 : 15.01.2022, 11:27:34 »
Lainaus
Äärioikeisto hyötynyt koronan tuomasta epävarmuudesta, sanoo asiantuntija: "Saavatko tavalliset ihmiset tartuntapintaa näistä?"

Äärioikeisto pyrkii käyttämään koronapandemian tuomaa epävarmuutta hyväkseen, arvioi radikalisaation ja ekstremismin ehkäisyn asiantuntija Tarja Mankkinen STT:lle.
MTV 15.1.2022

Lainaus käyttäjältä: MTV/STT
Suojelupoliisi on arvioinut äärioikeiston uhkan kohonneen Suomessa.

Euroopan tasolla suuria yksittäisiä iskuja ei ole tehty paljon, mutta se ei tarkoita, ettei asia olisi uhka.

 Jos katsoo tekojen määrää ja menetettyjen ihmishenkien määrää näissä teoissa (globaalisti), ne ovat varsin korkeita. Tutkimuslaitoksien selvitysten mukaan teot jakautuvat yksittäisiin tekoihin, minkä vuoksi iskut eivät näyttäydy niin suurina, Mankkinen sanoo.

Kaikin puolin järjetön kommentti. Sekä äärioikeistoon liitettyjen iskujen että kuolleiden määrä on selvästi pienempi kuin muihin ekstremistiryhmiin, etenkin tietysti islamisteihin, liitettyjen. Äärioikeisto on terrorismitilastojen perusteella marginaalia niin globaalisti, Euroopassa kuin Suomessakin.

Edit:
Europolin raportista viime vuoden 57 terrori-iskun jakauma:
Islamistit 14
Separatistit 14
Äärivasemmisto 25
Äärioikeisto 4

Lainaus käyttäjältä: MTV/STT
Ilmiötä seurataan Mankkisen mukaan kaikissa Euroopan maissa. Suomi ei ole tapahtumille immuuni, sillä internetin kautta kaikki eurooppalaiset ilmiöt leviävät myös tänne.

Internetin kautta Suomeen leviää jokin äärioikeistolainen "ilmiö", josta pitää olla huolissaan, kun Suomeen on viime vuosina saapunut kymmeniä ellei satoja terroristijärjestön jäseniä ja tuhansia heidän fundamentalistisen ideologiansa kannattajia, joilla ei ole niin väliä.

Lainaus käyttäjältä: MTV/STT
Muualla Euroopassa joitain tutkintoja on käynnissä, ja myös tuomioita on annettu. Esimerkiksi Ruotsi tuomitsi viime vuonna vankeuteen myös äärijärjestö Isisin riveihin lähteneen naisen, koska tämä oli vienyt lapsensa epäinhimillisiin oloihin Pohjois-Syyriaan.

Mankkinen ei kommentoi yksittäisiin palautettuihin liittyviä mahdollisia turvallisuusuhkia tai heihin kohdistettuja viranomaistoimenpiteitä.

Yleisellä tasolla hän kommentoi, että naisia ja lapsia on pyritty kotiuttamaan ja edistämään heidän asettumistaan.

Eli Mankkinen ei pidä Suomeen palanneita isisläisiä yleisellä tasolla turvallisuusuhkana.

Lainaus käyttäjältä: MTV/STT
Äärijärjestö Isisin uhka on nyt merkittävä etenkin Euroopan ulkopuolisilla alueilla, Mankkinen sanoo.

Isis toimii yhä muun muassa Irakissa ja Syyriassa, vaikka sen kalifaatti on tuhoutunut. Lisäksi se on levinnyt myös Aasiaan ja Afrikkaan.

Myös propagandaa leviää yhä verkossa.

– Vaikka kalifaatti fyysisenä alueena on hävinnyt, ideologinen kalifaatti on edelleen olemassa ja elää verkossa.

Mutta isisläiset ja heidän internetin kautta leviävä ideologiansa ei tästäkään huolimatta ole uhka Suomessa ja Euroopassa.
« Viimeksi muokattu: 15.01.2022, 12:30:23 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 939
 • Liked: 6233
 • Sus siunatkoon
Vs: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla
« Vastaus #241 : 15.01.2022, 13:20:09 »
Iltalehden juttu kertoo Mankisen nykyisestä tehtävästä ja organisaatiosta - tosin virkavapaalla sisäministeriöstä:

Lainaus
Seuraako koronaviruspandemiaa terrori-iskujen aalto? EU:n komissio huolissaan: ”Vaikea sanoa, miten ihmiset käyttäytyvät”
[...]

Mankkinen on sisäministeriön kehittämispäällikkö, mutta työskentelee nyt virkavapaalla EU:n komission sisäasioiden osastolla radikalisoitumisen ja ekstremismin ennaltaehkäisyn yksikössä. Komissio on huolissaan siitä, mitä tapahtuu pandemian jälkeen.
[...]
Iltalehti, 15.1.2022

Että työskentelee nyt ihan EU-komissiolle. Joku normaalia pahempi uskottavuusongelma on tässä asiantuntija Mankkisessa ja hänen asiantuntijuuden uutisoinnissa - erityisesti jälkimmäinen hiertää.
"Jossain vaaleissa sain vaalikoneesta parhaaksi puolueekseni Kepun yli 80%:n osuvuudella, kun vastasin kaikkiin kysymyksiin "en tiedä"." jäsen JoKaGo
"Ai v...u sitä onnen autuutta, jos näin oikeasti tapahtuisi." -- jäsen zupi

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 012
 • Liked: 114336
Vs: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla
« Vastaus #242 : 15.01.2022, 14:01:45 »
Samasta STT:n jutusta oli enemmän Iltalehdessä.

Iltalehti: Väkivaltainen äärioikeisto ja radikaali islamismi uhkaavat myös Suomea – ja näin ne muistuttavat toisiaan 15.1.2022

Lainaus
Mankkinen sanoo, että eri maissa on erilainen uhkakuva.

– Ranskan ykkösuhka on radikaali islamistinen terrorismi. Pohjois-Euroopassa kuten Saksassa, Ruotsissa ja Suomessa on enemmän väkivaltaista äärioikeistoa, vaikka jihadistit vaikuttavat niissäkin. Etelä-Euroopassa kuten Kreikassa ja Italiassa väkivaltaisen äärivasemmiston uhka on suurempi kuin äärioikeiston.

Suojelupoliisi on tunnistanut Suomessa noin 400 henkilöä, jotka lasketaan terroristiseksi uhaksi.

Tarja Mankkinen säveltää ihan omiaan, eikä toimittaja haasta mitenkään.

Esimerkiksi Suomessa on ylivoimaisesti enemmän ekstremistisesti ajattelevia jihadisteja kuin äärioikeistolaisia. Suojelupoliisin tunnistamista noin 400 terroristisen uhan henkilöstä islamisteja lienee enemmän kuin 95 prosenttia.

Lainaus
Tarja Mankkinen sanoo, että terroristijärjestöt al-Qaida ja Isis ovat uhka edelleen, vaikka koronaviruspandemia on rajoittanut niiden toimintaa.

Uhkakuvaan on osaltaan vaikuttanut ääriliike Talibanin voitto Afganistanissa. Mankkisen mukaan kyseessä oli iso inspiraation lähde kaikille radikaalin islamistisille ryhmille.

– Se oli konservatiivisen ääriajattelun voitto länsimaisesta liberalismista ja demokratiasta.

Afganistanissa ei ole koskaan ollut länsimaista demokratiaa, eikä kansan kannatusta länsimaiselle liberalismille. Talibanien islamistiset arvot ja ajattelu vastaavat kansan ylivoimaisen enemmistön arvoja ja ajattelua paremmin kuin Kabulin länsimaita ihannoivat liberalistikuplat. Afganistanilainen imaami on liikuttavan samanmielinen sharian oikeasta tulkinnasta länsimaisen imaamin kanssa.

On kuvaavaa, että Talibanien voitettua valtion nimi muutettiin Afganistanin islamilaisesta tasavallasta Afganistanin islamilaiseksi emiraatiksi. Oleellinen ei muuttunut.

Lainaus
Mankkinen pitää tärkeänä, että rikoksiin syyllistyneet joutuvat myös vastuuseen teoistaan. Jos he saavat huidella ympäriinsä vapaina, se vie pohjan myös ennaltaehkäisevältä työltä. Jos ihminen on syytön tai rikos on mahdoton näyttää riittävällä tavalla toteen, hänelle on annettava mahdollisuus.

– Jos he eristäytyvät ja jäävät pesäkkeiksi yhteiskunnan sisään kaiken ulkopuolelle, on suurempi vaara, että he jatkavat toimintaansa.

On ollut selvää, että rikoksiin syyllistyneet isisläiset eivät joudu vastuuseen teoistaan, koska rikoksia on mahdoton näyttää riittävällä tavalla toteen. On myös selvää, että fundamentalistiseen ideologiaansa sitoutuneet islamistit jatkavat toimintaansa Suomessa ja levittävät myrkyllistä oppiaan muslimiyhteisössä vapaasti kenenkään siihen puuttumatta.

Lainaus
Tarja Mankkinen kertoo, että väkivaltaisen äärioikeiston kenttä on muuttunut Suomessa. Aikaisemmin oli konkreettisia ja järjestäytyneitä ryhmiä kuten vuonna 2020 lakkautettu Pohjoismainen vastarintaliike.

Nyt kannattajat ovat yhä useammin hajaantuneet epämääräisempien ja vähemmän organisoitujen ryhmien alle. Monet ryhmittymät pyrkivät tietoisesti hämärtämään esimerkiksi natsileimaa.

– He pyörivät netissä, imevät propagandaa sieltä ja lähtevät luomaan omaa maailmaansa. Maailmankuva kaventuu paljon ja kokonaiskuva hajoaa. Se saattaa johtaa väkivaltaisiin tekoihin joidenkin ihmisten osalta.

Mitä nämä ryhmittymät sitten ovat? Ei ole näkynyt viime aikoina.

Lainaus
Verkossa toimii Mankkisen mukaan erilaisia verkostoja, joista akselerationistit muodostavat yhden. Esimerkiksi Kankaanpään ryhmänä tunnetut terroriepäillyt kuuluvat väitetysti juuri tähän joukkoon.

– Erona verrattuna esimerkiksi Pohjoismaiseen vastarintaliikkeeseen on se, että he haluavat muutoksen nopeasti. Tavoite on suistaa yhteiskunta kaaokseen, joka antaa mahdollisuuden luoda kokonaan uusi väkivaltaiseen ideologiaan perustuva yhteiskunta.

Kankaanpääläisten väitetyn akselerationismin laadusta ja uhkaavuudesta ei tiedetä toistaiseksi yhtään mitään konkreettista. Yhteiskunta tuskin suistuu kaaokseen nakkikioskirähinöinnillä.

Lainaus
Salaliittoteoriat ovat myös merkittävässä osassa. Äärioikeiston on helppo ujuttaa aatteensa kovin ydin laajempaan ideologiaan kuten rokotevastaisuuteen. Silloin se voi näyttää houkuttelevammalta kuin perinteisessä muodossaan.

– Äärioikeistosta on hybridimalleja, joissa ideologioita sotketaan keskenään. Esimerkiksi äärioikeistoon on liitetty voimakkaasti antisemitismi, joka on lisääntynyt Euroopassa koko ajan.

Mankkinen tietää aivan hyvin, että antisemitismin kasvu Euroopassa liittyy muslimimaahanmuuttoon ja vasemmistoaktivismiin, ei äärioikeistoon. Tämä näkyy muun muassa juutalaisille tehdyistä kyselytutkimuksista.

Lainaus
Tarja Mankkinen sanoo, että myös äärioikeiston väkivallan luonne on muuttumassa erityisesti kansainvälisellä tasolla. Esimerkkeinä hän mainitsee Uuden-Seelannin Christchurchin moskeija-iskun, Saksan Hanaun ammuskelut shishabaareissa sekä Hallen synagogaiskun.

– Äärioikeistoon liittyvät iskut voivat olla sinällään pienempiä, mutta jos tapausten uhriluku kootaan yhteen, se on yllättävän korkea.

Mankkisen mukaan äärioikeistolaisessa väkivallassa on yhä enemmän viitteitä selkeästä terroristisesta toiminnasta, joka muistuttaa enemmän vaikkapa radikaalia islamismia.

Ja taas täysin älytön väite.

Kaikki kolme Mankkisen mainitsemaa tapausta olivat yksittäisen henkilön toteuttamia. Yhdenkään tapauksen taustalla ei ollut useamman ihmisen yhteistoimintaa tai verkostoja, kuten esimerkiksi Samuel Patyn murhan yhteydessä.

Lainaus
– Se ei ole enää pelkästään sen tyyppistä, että kaljupäiset nuoret miehet hakkaavat muun värisiä pubi-illan jälkeen, vaan siinä tulee ihan terroristinen ulottuvuus.

Merkillepantavaa on, että ei myöskään ole yhteistoimintaa tai yhteisön tukea väkivallalle. Äärioikeistolaisten väkivaltainen yhteistoiminta jää tuon nakkikioskirähinöinnin tasolle.

Lainaus
Äärioikeisto on ollut Mankkisen mukaan Euroopassa aina. Välillä se on ollut enemmän pinnan alla, välillä taas näkyvämpi. Radikaali islam ja näkyvät terrori-iskut ovat luoneet äärioikeistolle kasvupohjaa.

– Väkivaltaisen äärioikeiston tavoitteena on usein kansallisvaltio, jossa ei ole kuin yhden rodun ja uskonnon edustajia. Jihadistien terrori-iskut ovat luoneet pohjaa tämän aatteen puolustamiselle.

Jos Mankkinen tarkoittaa "väkivaltaisella äärioikeistolla" äärioikeistolaisia ryhmittymiä, ne eivät ole tehneet Euroopassa iskuja ties miten pitkään aikaan. Viime vuosien harvojen äärioikeistoon liitettyjen iskujen takana on aina ollut yksittäinen, ryhmiin kuulumaton henkilö, joka on tehnyt iskun omissa nimissään.

Lainaus
Mankkinen näkee yhtäläisyyksiä myös aatemaailmoissa. Sekä äärioikeisto että radikaali islam ovat ideologialtaan erittäin konservatiivisia. Yhteistä on myös jyrkät ja selkeät sukupuoliroolit sekä haikailu takaisin vanhaan menneeseen maailmaan.

Ryhmäthän vaikuttavat ja ruokkivat toinen toisiaan koko ajan.

En tunnista esimerkiksi Isisin piitanneen koskaan pätkän vertaa ns. äärioikeistosta. Miksi piittaisi? Se vihaa niin kaikkia länsimaalaisia kuin vääräuskoisia muslimeitakin. Sama pätee muihinkin islamistiporukoihin.

Lainaus
Tarja Mankkisen mukaan terroristiryhmien rakenteessa ideologiaa luovat keskushahmot kuuluu usein keskiluokkaan. On esimerkkejä siitä, että kansainväliset johtajat voivat olla esimerkiksi professoreita yliopistoissa.

– Sitten löytyy tavallaan jalkamiehiä, joita rekrytoidaan. Ajatus, että tämä olisi vain syrjäytyneiden reppanoiden asia ei pidä paikkaansa.

Näkisin mielelläni vaikka kaksi esimerkkiä siitä, että terroristijärjestöjen keskushahmot ovat olleet esimerkiksi professoreita yliopistoissa.

Sen tiedän, että yksi Isisin keskushahmoista valmistui islamin opiskelustaan tohtoriksi yliopistosta, mikä osaltaan kumoaa yleisen väitteen, että Isisin teologia ei olisi islamia.

Lainaus
Mankkinen sanoo, että Rikosseuraamuslaitoksen mukaan Suomen vankiloissa on yli sata ihmistä, jotka ovat radikalisoituneet väkivaltaiseen ekstremismiin.

– Heistä noin puolet kuuluu äärioikeistoon ja puolet radikaaliin jihadismiin.

Kuulosti sen verran epäilyttävältä, että piti tarkistaa. Mankkinen valehteli tässäkin:

Lainaus
Suomen vankiloissa on havaittu yhteensä 112 väkivaltaiseen radikalismiin liittyvää henkilöä, selviää Rikosseuraamuslaitoksen raportista.

Radikalismin muodoista valtaosa, eli 76 liittyi radikaaliin islamismiin. Äärioikeistoon havainnoista liittyi 28 ja kahdeksan liittyi johonkin muuhun.
MTV: Uusi ilmiö Suomen vankilajengeissä – radikaali islamismi leviää: "Karismaattiset johtohahmot radikalisoivat " 23.4.2018

Lainaus
Hän korostaa demokratian vahvistamisen merkitystä. Jos ihmisiä lähdetään jakamaan ryhmiin ajatellen, että joku toinen on toista ala-arvoisempi ja hänelle voi tehdä mitä tahansa, uhka on kaikille mahdollinen.

– Ihmiset pitäisi saada ymmärtämään se. Meillä on oikeusvaltio, jossa voi luottaa siihen, että ihmiset saavat oikeutta. Jos eivät heti niin ainakin ajan kanssa. Tiedämme etukäteen, että jos tekee tiettyjä rikoksia, niistä tulee tietynlaisia tuomioita. Se ei ole mielivaltaista.

Se nimenomaan on mielivaltaista. Suomeen palanneet Isis-taistelijat eivät saa koskaan tuomioita murhistaan.

Lainaus
Mankkinen muistuttaa, että terrorismin torjunnassa ei voi katsoa vain yhtä uhkaa. Hän kertoo olleensa Norjan ulkoministeriössä vierailulla keväällä 2011. Turvallisuuspalvelun selonteossa tuskin mainittiin äärioikeistoa. Utöyan terrori-isku tapahtui kaksi kuukautta myöhemmin.

Ei ollut mitään syytä korostaa Norjan turvallisuuspalvelun selonteossa äärioikeistoa, koska ei ollut mitään äärioikeistoa, joka olisi ollut uhka. Oli vain yksi henkilö, Breivik, jolla ei ollut kontakteja keneenkään muuhun.

Breivik oli ns. musta joutsen, odottamaton tapahtuma, jollaista on vaikea tai mahdoton ennakoida.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 325
 • Liked: 10963
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla
« Vastaus #243 : 15.01.2022, 14:09:49 »
Tuollaisia hupututkiatottori tarjamankisia täällä elätetään verovaroilla  :facepalm:

Onkohan tuo Kankaanpään TERRORISTIJÄVJEFTÖ perttu jossain tarkemmin Siis jossain blokissa tai foorumilla? Järeitä kuula"aseita", ilmakivääri, puukkoja, astaloita..
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 920
 • Liked: 6644
Vs: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla
« Vastaus #244 : 15.01.2022, 15:28:57 »
Ihmisten pitäisi ymmärtää, ettei ole mitään väärinymmärtämistä, tietämättömyyttä tai kuplaantumista. On vain tietoinen valehtelu ja/tai itse valittu ja tahdottu psykoosi.

Voisiko tutkija tai Maikkari ystävällisesti laittaa näiden Tutkimuslaitoksien Selvitykset näkyviin? Jaa, ette ehdi vai...

Ihan oikeasti. Miksi yksikään aikuinen ihminen uskoisi näihin juttuihin? Mikä on se mekanismi, jonka vuoksi ihminen valitsee psykoosin?

Lainaus käyttäjältä:  MTV 15.1.2022
Äärioikeisto hyötynyt koronan tuomasta epävarmuudesta, sanoo asiantuntija: "Saavatko tavalliset ihmiset tartuntapintaa näistä?"
...
Äärioikeiston iskujen uhrien määrä korkea

Suojelupoliisi on arvioinut äärioikeiston uhkan kohonneen Suomessa.

Euroopan tasolla suuria yksittäisiä iskuja ei ole tehty paljon, mutta se ei tarkoita, ettei asia olisi uhka.

– Jos katsoo tekojen määrää ja menetettyjen ihmishenkien määrää näissä teoissa (globaalisti), ne ovat varsin korkeita. Tutkimuslaitoksien selvitysten mukaan teot jakautuvat yksittäisiin tekoihin, minkä vuoksi iskut eivät näyttäydy niin suurina, Mankkinen sanoo.
...

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/aarioikeisto-hyotynyt-koronan-tuomasta-epavarmuudesta-sanoo-asiantuntija-saavatko-tavalliset-ihmiset-tartuntapintaa-naista/8333140
Let's Go Brandon

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 314
 • Liked: 4167
Vs: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla
« Vastaus #245 : 15.01.2022, 15:32:19 »
Vielä kun tietäisi mitä on äärioikeisto? 80-luvun kukkahattutädit, jotka löysivät saatananpalvontaa hevirokista? Ääriuskovaiset kristilliset kultit?

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 920
 • Liked: 6644
Vs: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla
« Vastaus #246 : 15.01.2022, 15:40:21 »
Vielä kun tietäisi mitä on äärioikeisto? 80-luvun kukkahattutädit, jotka löysivät saatananpalvontaa hevirokista? Ääriuskovaiset kristilliset kultit?

Äärioikeistoa on kaikki, jotka ovat noiden pikkunilkkien kanssa eri mieltä. Sama kuvio kuin eräässä erinomaisessa ”allekirjoituksessa” tällä palstalla. ”Kaikki muu on rasismia paitsi mokutus.” tjsp.

Ihmisten pitäisi ymmärtää, ettei noissa nilkeissä ole koskaan ollut eikä tule ikinä olemaan mitään hyvää. Yhdenkään kanssa ei voi edes keskustella eikä yksikään tule ikinä muuttumaan. Nuo on ihmisiä, joilla ei ole ikinä ollut eikä tule ikinä olemaan mitään muuta kuin Minä, Minä ja Minä. Minun Hyvyys Hyvänä Ihmisenä.
Let's Go Brandon

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 201
 • Liked: 5682
Vs: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla
« Vastaus #247 : 16.01.2022, 09:02:56 »
Tässä on se aspekti, että ihminen saa olla niin vasemmistolainen kuin ikinä kehtaa ihan missä yhteydessä hyvänsä.

Keskustalaisuus jo on hieman epäilyttävää, demareita siedetään, koska soittavat vihreiden nokkahuilua.

Kokoomus sekoilee omiaan näkien maahantunkeutujissa pelkästään halpaa työvoimaa.

Persut heitetään suoraan natsilaariin. Ja kun minä en ole natsi, vaikka äänestän perussuomalaista.

Koko poliittisen kentän laidasta laitaan on ihan fiksua porukkaa, joka kyllä ymmärtää tilastot ja näkee, mitä ruotsissa tapahtuu. Miksi he, jotka eivät hyväksy sitä, mikä on tapahtumassa, nostetaan kansakunnan vihollisiksi?

Edelleen, joka hemmetin puolueessa on niitä ääliöitä, jotka jollain ihmeen tavalla ovat pystyneet uimaan piireihin. Ääliöitä on vasemmalta oikealle.

Toisaalta voisin harkita äänestäväni älykästä vasemmistolaista, joka myöntää julkisesti, että nyt on lappu lattiassa ja silmät kiinni kurviin. Heitäkin varmasti on, pitävät vain matalaa profiilia, koska muistavat  mitä toisinajattelijoille on joskus tapahtunut.

Nämä siirtolaiset tulisi mielestäni ripotella ympäri maata. Muutama perhe aina jonnekin pikkupaikkakunnalle. Oppisivat olemaan ihmisiksi, paikalliset oppisivat toisten tapoja. Minullakin on täällä murtaen puhuvia naapureita, he eivät perseile, kakarat pidetään kurissa. Ei ongelmaa eidän kanssaan, vaikka ovat kotoisin jostain kauempaa kuin savosta.

Hallitus bilettää ja antaa ghettojen kasvaa. Ei näin. Suomi ei ole sama asia kuin pääkaupunkiseutu vaikka niin kuvitellaankin.

Ja aina löytyy yhteinen syyllinen kaikkeen pahaan oloon, natsit.

Minähän en puhu politiikasta kasvotusten kuin muutaman ihmisen kanssa. Kunhan toinen nostaa päänsä poterosta ylös ja on valmis keskustelemaan ja kuuntelemaan, niin sopii. Olen jutellut ihan fiksun ääripunaisen kommunistin kanssa sulassa sovussa, pidettiin punainen terrori sekä fasismi poissa siitä tilanteesta.

Minua suoraan sanoen harmittaa, että näinkin fiksu kansa on näin helpolla talutettavissa. Lieka kaulaan ja lahdille.Takaisinperintämenettelijä matkalla afrikkaan.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 012
 • Liked: 114336
Vs: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla
« Vastaus #248 : 13.07.2022, 20:26:23 »
Aika harvakseltaan näkee väkivaltaiseen äärivasemmistoon keskittyviä raportteja ainakaan EU:n sivuilla, mutta tässä on sellainen:

European Comission: Contemporary Violent Left-wing and Anarchist Extremism (VLWAE) in the EU: Analysing Threats and Potential for P/CVE, November 2021

Lainaus
Introduction

Contemporary violent left-wing extremism is complex, difficult to explain and even more problematic to address. The complexity of the phenomenon starts with its definition, as happens for many other forms of extremism. The classification of violent manifestations in the left-wing extremist scene in the EU is highly controversial both in political circles and academic communities. Furthermore, the phenomenon has several ties with anarchist violent extremism, and, throughout history, the ideological spectrum of violent left-wing extremists was enlarged by the intersection of different ideologies like Marxism-Leninism, Trotskyism, Proletarian internationalism, Stalinism, Maoism, anti-militarism and eco-socialism. This hybrid scenario makes it uneasy to unravel the phenomenon, especially considering the contrast existing between the current poor number of studies on violent left-wing and anarchist extremism (VLWAE) and the quite high numbers of left-wing and anarchist attacks reported by Europol every year, as we will see later in this overview.

Suomi mainittu.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 012
 • Liked: 114336
Vs: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla
« Vastaus #249 : 26.11.2022, 18:54:52 »
Hallitus jatkaa "äärioikeiston" esittämistä tasavertaisena uhkana islamistiterroristeille niin Suomessa kuin Euroopassakin, vaikka sellaisesta ei ole edelleenkään mitään näyttöä.

Lainaus
Valtioneuvoston periaatepäätös ohjaa Suomen toimintaa terrorismintorjunnassa

Valtioneuvosto on tehnyt periaatepäätöksen kansallisesta terrorismintorjunnan strategiasta vuosille 2022 – 2025. Strategiassa vahvistetaan terrorismintorjunnan strategiset tavoitteet ja toimenpiteet ja sillä tuetaan pitkäjänteistä ja laajaa yhteistyötä kaikkien terrorismintorjuntaan osallistuvien välillä. Kyseessä on aikaisemman strategian päivitys, joka ei sisällä merkittäviä uudenlaisia strategisia linjauksia.

-Strategia ohjaa Suomen toimintaa terrorismintorjunnassa niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Strategialla vastataan vaatimuksiin, joita muuttuva toimintaympäristö ja pitkällä aikavälillä jatkuvasti kasvanut terrorismin uhka asettavat. Terrorismintorjuntaan osallistuvien tahojen toiminnan yhdenmukaisuus, suunnitelmallisuus ja pitkäjänteisyys ovat edellytyksiä onnistumiselle – niitä vahvistetaan strategian avulla, sanoo sisäministeri Krista Mikkonen.

[...]

Terrorismintorjunnan strategian tavoitteet ja toimenpiteet on yhdenmukaistettu vastaamaan mainittujen strategioiden ja niiden perusteella laadittujen toimenpideohjelmien sisältöä.

Sisäministeriö vastaa kansallisen terrorismintorjunnan strategian päivittämisestä, seuraa strategian toteutumista ja laatii väliraportin vuonna 2024.
Tiedote 17.11.2022

Kansallinen terrorismintorjunnan strategia 2022–2025 (pdf)

Lainaus
1.1 Globaali terrorismin tilannekuva
Radikaali-islamistisen terrorismin uhka on maailmanlaajuisesti edelleen merkittävä, ja
länsimaissa äärioikeistolaisen terrorismin uhka on aiempaa korkeampi. Suurimman terrori-
-iskun uhkan länsimaissa aiheuttavat äärioikeistolaista tai radikaali-islamistista ideologiaa
kannattavat yksittäiset toimijat tai pienryhmät.

Kuvaus ei pidä paikkaansa.

Europolin tilastojen mukaan äärioikeistoa suurempi uhka Euroopassa on äärivasemmisto. Tilastoissa ei näy mitään erityistä trendiä ylöspäin äärioikeistoon liitettyjen iskujen kohdalla.

Vertailun vuoksi islamistien uhka on iskujen/uhrien määrässä mitattuna globaalisti luokkaa sata kertaa suurempi kuin äärioikeistoon liitettyjen.

Lainaus
Länsimaissa äärioikeistolaisen terrorismin uhka on näkynyt viime vuosina useina iskuina
ja iskuhankkeina.
Kansainvälisesti sekä äärioikeistolaiset iskijät että terroristista toimintaa
kannattavat löyhät ryhmittymät ovat aktiivisesti hyödyntäneet internetiä propagandan
levittämiseen, rekrytointiin ja verkostoitumiseen. Onnistuneiden äärioikeistolaisten terrori-
iskujen inspiraatiovaikutus on merkittävä. Iskujen ja niiden tekijöiden ihannointi on osa eri
verkkoalustoilla elävää kansainvälistä äärioikeistolaista alakulttuuria. Toimintaan kuuluu
avoin poliittiseen väkivaltaan yllyttäminen. Esimerkiksi Uudessa-Seelannissa tapahtunut
Christchurchin terrori-isku
on noussut väkivaltaisen äärioikeiston piirissä ihailun kohteeksi
ja sen vaikutus on nähty myöhemmissä äärioikeistolaisissa iskuissa Euroopassa ja Yhdys-
valloissa. Viime vuosina äärioikeistolaisten terrori-iskujen tekijät ovat tyypillisesti toimineet
virallisten tai järjestäytyneiden liikkeiden ja ryhmien ulkopuolella.

Lainaus
1.2 Terrorismin tulevaisuusarvio 2022–2025
Vuosina 2022–2025 todennäköisesti suurimman terrori-iskun uhkan Euroopassa muodos-
tavat äärioikeistolaista tai radikaali-islamistista ideologiaa kannattavat yksittäiset toimijat
tai pienryhmät.
Euroopassa todennäköisimpiä ovat yksinkertaisesti toteutettavat iskut,
joissa käytetään helposti saatavilla olevia tekovälineitä. Myös ampuma-aseiden ja räjäh-
teiden käyttö on mahdollista. Kansainvälisesti merkittävät tapahtumat sekä niiden saama
mediahuomio ja mahdollinen yhteiskunnallisen vastakkainasettelun kiristyminen toimivat
mahdollisesti laukaisevana tekijänä terrori-iskuille.

Länsimaissa äärioikeistolaisen terrorismin uhka on todennäköisesti vakiintumassa.
On epä-
todennäköistä, että äärioikeistolaiseen terroristiseen toimintaympäristöön muodostuu
yhteen kokoavaa keskusjohtoista toimijaa, vaan toiminta perustuu edelleen virtuaalisessa
ympäristössä tapahtuvaan verkostoitumiseen ja löyhiin ryhmittymiin. On mahdollista, että
länsimaissa äärioikeistoon kytkeytyvien terrorististen hankkeiden määrä jatkaa kasvua
viime vuosien tapaan.
Äärioikeiston lisääntyvä toiminta mahdollisesti lisää väkivaltaisten
reaktioiden uhkaa muiden ääriliikkeiden keskuudessa.

Analyysin äärioikeistolaisen terrorismin uhkan korostaminen perustuu muutamaan yksittäiseen mediahuomiota saaneeseen iskuun, joista on sitä paitsi jo vuosia. Europolin terrorismitilastoissa ei ole nähtävissä nousevaa äärioikeistolaista trendiä eurooppalaisissa terrori-iskuissa tai väitettyä äärioikeistoon kytkeytyvien terrorististen hankkeiden kasvua.

Lainaus
1.3 Suomeen ja Suomen etuihin kohdistuva terrorismin uhka
Terrorismin uhka Suomessa on suojelupoliisin arvion mukaan neliportaisen asteikon
tasolla kaksi eli kohonnut. Uhkataso on säilynyt ennallaan vuodesta 2017, mutta viime-
aikaisen kehityksen perusteella äärioikeiston uhka on aiempaa huolestuttavampi
.
 
Suurimman terrori-iskun uhkan aiheuttavat äärioikeistolaista tai radikaali-islamistista
ideologiaa kannattavat yksittäiset toimijat tai pienryhmät.
Todennäköisimpiä ovat yksin-
kertaisesti toteutettavat iskut ja helposti saatavilla olevat tekovälineet, kuten teräaseet ja
ajoneuvot, mutta myös ampuma-aseiden ja räjähteiden käyttö on mahdollista. Konflikti-
alueilla toimivien terroristijärjestöjen ulkomailta käsin järjestämien iskujen uhka on matala
Suomessa.

Suomessa on merkittävää terrorismin tukitoimintaa. Terrorismin torjunnan kohdehenki-
löiden lukumäärä strategian julkaisuhetkellä on noin 390. Moni kohdehenkilö on saanut
aseellista koulutusta, osallistunut aseelliseen konfliktiin tai ilmaissut halua osallistua aseel-
liseen toimintaan.
Kohdehenkilöiden lista ei ole pysyvä, vaan sille lisätään ja siltä poiste-
taan henkilöitä jatkuvasti.

Etenkin Suomen tasolla äärioikeistolaisen ja islamistisen terrorismin rinnastaminen on käsittämätöntä ja perusteetonta.

Väitetty äärioikeiston uhka perustuu selvästikin ainoastaan Kankaanpään poikaporukan kolmen vuoden takaisiin asevarkauksiin. Ne liitettiin mediajulkisuudessa näyttävästi terrorismiepäilyihin, mutta vieläkään teoista ei ole nostettu terrorismisyytettä tai esitetty muutenkaan mitään terrorismihankkeeseen viittaavaa.

390 hengen kohdehenkilölistalla on ollut Supon mukaan äärioikeistoon liitettyjä henkilöitä vasta pari vuotta (Kankaanpää), joten lähes kaikki listan henkilöt ovat muslimeja, joista moni on "saanut aseellista koulutusta, osallistunut aseelliseen konfliktiin tai ilmaissut halua osallistua aseelliseen toimintaan".

Edit:
Mainittakoon, että Krista Mikkosen johtaman sisäministeriön kansallisen terrorismintorjunnan strategiassa ei kerrottu ainuttakaan esitettyjä väitteitä tukevaa lähdeviitettä, eikä kukaan ottanut nimellään tai edes ryhmän nimellä vastuuta esitetyistä väitteistä.
« Viimeksi muokattu: 26.11.2022, 23:42:08 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 406
 • Liked: 1425
 • "Sanna Suuri sulle, senkin rasisti!"
Vs: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla
« Vastaus #250 : 06.03.2023, 15:50:03 »
Lainaus
Poliisi epäilee miestä kouluttautumisesta ääri-islamistiseen terrorismirikokseen – opiskeli aseiden käyttöä ja räjähteiden valmistamista

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa 21-vuotiasta Espanjan kansalaista epäillään kouluttautumisesta terrorismirikoksen tekemiseen. Asia siirtyy syyteharkintaan.

[...]

Rikosepäily tuli ilmi Helsingin poliisilaitoksella tutkitun toisen tapauksen yhteydessä.

[...]

Rikoksesta epäilty mies asuu pääkaupunkiseudulla ja on Espanjan kansalainen. Epäilty rikos on tapahtunut Puolakan mukaan Helsingissä.

Poliisi tiedotti käynnistyneestä esitutkinnasta ja epäillyn vangitsemisesta 16. joulukuuta.

Epäillyn hallusta on löytynyt ääri-islamistista aineistoa. Esitutkinnan aikana on tullut ilmi, että hän on ollut jäsenenä ääri-islamistista materiaalia jakavissa ryhmissä ja saanut haltuunsa useita oppaita, joissa opetetaan muun muassa ampuma-aseiden käyttöä ja käsittelyä sekä räjähteiden valmistamista.

– Epäilemme, että mies on hankkinut ja perehtynyt materiaaliin kouluttaakseen itseään terroristista tekoa varten. Toiminta on ollut pitkäkestoista. Se on alkanut vuonna 2019 ja päättynyt kiinniottoon viime vuoden joulukuussa.

[...]
https://yle.fi/a/74-20021074

Monet Espanjan kansalaiset ovat pohjoisafrikkalaistaustaisia ja pääsevät EU:n puitteissa helposti myös Suomeen.

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 406
 • Liked: 1425
 • "Sanna Suuri sulle, senkin rasisti!"
Vs: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla
« Vastaus #251 : 08.03.2023, 13:43:09 »
Lainaus
Epäily: Mies opiskeli terroristiaineistoa Suomessa ”pitkäkestoisesti” – Kertonut poliisille ”tiedonjanostaan”

[...]

Poliisin mukaan epäillyn hallusta löytyi ääri-islamistista aineistoa.

Mies oli ollut jäsenenä ääri-islamistista materiaalia jakavissa ryhmissä ja saanut haltuunsa useita oppaita, joissa opetetaan muun muassa ampuma-aseiden käyttöä ja käsittelyä sekä räjähteiden valmistamista.

Maanantaina medialle lähettämässään tiedotteessa poliisi kertoo, että epäilty on myös ilmaissut kiinnostuksensa matkustaa terroristijärjestöjen vaikutusalueille.

– Epäilemme, että mies on hankkinut ja perehtynyt materiaaliin kouluttaakseen itseään terroristista tekoa varten. Toiminta on ollut pitkäkestoista, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Masi Puolakka keskusrikospoliisista.

[...]
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/22a1c479-8479-475e-b0a1-1740d765de23

Kenen kustannuksella maahanmuuttaja eleli Suomessa opiskellaakseen terrorismia kokopäiväisesti?

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 158
 • Liked: 14080
Vs: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla
« Vastaus #252 : tänään kello 10:22:30 »
Suojelupoliisin vuosikirja 2022
https://vuosikirja.supo.fi/terrorismin-uhka-arvio

Lainaus
Kansallinen terrorismin uhka-arvio 2023

Terrorismin uhka Suomessa on edelleen neliportaisen asteikon tasolla kaksi eli kohonnut. Suojelupoliisi on tunnistanut äärioikeistolaisia ja radikaali-islamistisia toimijoita, joilla on todennäköisesti halu ja kyky väkivaltaisten iskujen tekemiseen. Todennäköisimmän uhkan aiheuttavat näiden ideologioiden yksittäiset kannattajat ja pienryhmät. Lyhyellä aikavälillä iskut ovat epätodennäköisiä.
Lainaus
Äärioikeistolaisen terrorismin uhka on voimistunut

Kansainvälisesti äärioikeistolaisessa ideologiassa painottuvat rasismin, antisemitismin ja muukalaisvihamielisyyden kaltaiset tekijät. Tunnusomaista on aiemmista iskuista inspiroituminen, kokemus valkoiseen väestönosaan kohdistuvasta uhkasta sekä terrorismin ihannointi verkossa. Myös Suomessa äärioikeistolla on samankaltaisia näkemyksiä. Suojelupoliisi on tunnistanut äärioikeistolaista terroristista toimintaa kannattavia ja sympatisoivia henkilöitä. Yksittäiset äärioikeistolaiset henkilöt ja pienryhmät muodostavat huomionarvoisen terrorismin uhkan Suomessa. Väkivallan uhka kohdistuu erityisesti etnisten ja uskonnollisten vähemmistöryhmien edustajiin sekä ideologisiksi vastustajiksi koettuihin poliittisiin toimijoihin. Potentiaalisia iskukohteita ovat myös muut tahot, joita pidetään äärioikeistolaisessa ideologiassa vihollisina.
Lainaus
Radikaali-islamistisen terrorismin uhka säilynyt ennallaan

Suojelupoliisi on tunnistanut radikaali-islamistista ideologiaa kannattavia henkilöitä, joilla on halu ja kyky terrori-iskun toteuttamiseen. Valtaosa terrorismin torjunnan kohdehenkilöistä on edelleen radikaali-islamismin kannattajia. Isku-uhkan aiheuttavat ensisijaisesti yksittäiset henkilöt ja pienryhmät.
Lainaus
Äärivasemmiston ja Kurdistanin työväenpuolueen (PKK) muodostama terrorismin uhka Suomessa on matala. PKK ja sen tukijat keskittyvät Suomessa erityisesti rahoituksen keräämiseen ja vaikuttamistoimintaan. Äärivasemmistolainen toiminta keskittyy Suomessa pääasiassa antifasistiseen aktivismiin sekä PKK:n toiminnan tukemiseen.

Äärivasemmistolainen toiminta on Suomessa pääasiassa väkivallatonta, kun taas väkivaltaa kannattava toiminta suuntautuu ensisijaisesti Suomen ulkopuolelle. PKK:n toiminta Lähi-idässä kohdistuu Turkkiin ja sitä edustaviin kohteisiin.

Hallinnon vastaisten liikkeiden toiminta on Suomessa ollut pääsääntöisesti väkivallatonta. Esimerkiksi koronatoimien vastainen toiminta on keskittynyt mielenilmauksiin.
Lainaus
Arvio Suomen terrorismitilanteen kehittymisestä lyhyellä aikavälillä

Terrorismin uhka säilyy todennäköisesti tasolla kaksi eli kohonnut. Todennäköisimmän terrori-iskun uhkan Suomessa aiheuttavat jatkossakin äärioikeistolaista tai radikaali-islamistista ideologiaa kannattavat yksittäiset henkilöt tai pienryhmät.
Saa nähdä ovatko oikeassa äärivasemmiston väkivallattomuuden kanssa, edes lyhyellä aikavälillä.
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 012
 • Liked: 114336
Vs: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla
« Vastaus #253 : tänään kello 10:49:50 »
Suojelupoliisin vuosikirja 2022
https://vuosikirja.supo.fi/terrorismin-uhka-arvio

Äärioikeistolaisen terrorismin uhka on voimistunut

Radikaali-islamistisen terrorismin uhka säilynyt ennallaan

Äärioikeistolaisen terrorismin uhka se vaan voimistuu, vaikka mitään uutta konkreettista ei ole tapahtunut vuosiin. Supon näyttävästi esille nostamaa Kankaanpään porukkaa vastaan ei ole vieläkään nostettu syytettä neljän vuoden takaisista tapahtumista, joiden epäiltyä yhteyttä terrorismiin ei myöskään ole avattu millään lailla.

Sen sijaan Supon vähättelemän islamistisen terrorismin uhka säilyy vuosiraportin mukaan ennallaan, vaikka Suomeen on palannut viime vuosina kymmeniä terroristijärjestöön kuuluvia tappajia. Tänään alkoi Helsingin käräjäoikeudessa taas yksi terrorismioikeudenkäynti islamistia vastaan:

Iltalehti: IL seuraa: Parikymppistä miestä syytetään terroristiksi kouluttautumisesta – Käsikirjoissa opetettiin salamurhaamista ja räjähteiden valmistamista 30.3.2023
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 647
 • Liked: 47836
 • Bring'em on...
Vs: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla
« Vastaus #254 : tänään kello 11:10:18 »
Nykyinen Supo on kyllä huononlainen vitsi. Johtuuko sitten politisoituneista päälliköistä, vai hakeutuuko sinne vaan muuten hieman toistaitoista sakkia, vai kummastakin.  ???

pamaus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 541
 • Liked: 130
 • Pamaus - tapahtui Viipurissa 30.11.1495.
Vs: 2017-06-14 Supo: Terroriuhka Suomessa on koholla
« Vastaus #255 : tänään kello 11:35:50 »
Satuin hetki sitten kuuntelemaan YLE:n rinnakkaiskanavaa Etelä-Karjalassa. Haastateltavana oli HY:n tutkiva dosentti, se naakka.., Malkki! Äärioikeiston terroriuhka vei 80 % puheesta liittyen PVL:n ja Sinimustien politisoituneeseen toimintaan. Äärimuslimeja sivuttiin ja todettiin ettei uhkaa ole nyt. Esiintyy sykleissä ja luonteeltaantukitoimintoina. Haastattelun ylläripylläri tuli siitä, ettei sitä tullut. Radikaali vasemmisto unohtui mainita kokonaan, vaikka tapaus BenZ ja alkava opiskelijan oikeudenkäynti! :o
Nuivitaan lapsillemme parempi huominen.