UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Agendoja tulevalle hallituskaudelle  (Luettu 626 kertaa)

Osiris

  • Jäsen^^
  • **
  • Viestejä: 270
  • Liked: 1143
Agendoja tulevalle hallituskaudelle
« : 03.04.2019, 10:36:26 »
*toisesta ketjusta uudeksi aiheeksi kanssaforumistin vinkistä:

Millaisia lakeja tai asioita tulevalta hallituskaudelta haluatte? Siis maahanmuuttoaiheisten teemojen lisäksi.

Kuvitelkaapa hetki, että PS saa sellaisen tuloksen, että se käytännössä joutuu hallitusvastuuseen. Mitä asioita maahanmuuttojuttujen ja mahdollisesti ilmastoon liittycien juttujen lisäksi, olisi teillä siinä paperissa josta hallitusohjelmaa lähdetään muodostamaan?

Tämähän voisi olla melkeimpä oma ketjunsa, jossa hommalaiset kirjoittavat heille tärkeistä teemoista. Maahanmuutto on sitä tietenkin, mutta entäs ne muut agendat? Minua ja varmasti aika monia muitakin moinen voisi kiinnostaa, ehkä jopa puolueen sisällä.

1) Nuoret ja lapset
Kaiken politiikan tekemisen lähtökohta pitäisi olla seuraavien sukupolvien menestys. Jokainen syrjäytynyt suomalainen nuori on liikaa, tarkastelee asiaa sitten yksilön tai valtion näkökulmasta. Nuorille tarjottava laadukasta koulutusta sekä ehdottomasti lisättävä yritysten ja koulujen välistä yhteistyötä pitkin koulutaivalta mahdollisimman sileään työelämään siirtymiseen koulujen jälkeen. Kouluissa lopetettava ongelmaoppilaiden päänsilittely, ja tuotava kuri sekä järjestys takaisin peruskouluun. Opettajille heidän ansaitsemansa arvostus takaisin.

2) Heikko-osaisten auttaminen
Meidät erottaa muista eläimistä kykymme huolehtia yhteisöjen "tuottamattomista" jäsenistä. Tästä on todisteita jo ajalta ennen agraariyhteiskuntaa, jolloin heikko-osaisten auttaminen tarkoitti konkreettisesti yhteisön muiden jäsenten tekemää lisätyötä ruuan saamiseksi. Väittely jostain hoitajamitoituksesta vanhuspalvelussa kuulostaa tuota historiallista faktaa vasten absurdilta, joskin kannatan hoitajamitoituksen kirjaamista lakiin, jos se tilannetta parantaa. Asunnottomien asiat aidosti kuntoon. Jokaisella suomalaisella on oikeus kotiin. Kykyä meillä riittää - siitä osoituksena vuoden 2015 tapahtumat. Syrjäytyneet pienin askelin takaisin yhteiskuntaan, koska yhteiskunta olemme me. Jokaisen panos, jokaisen mielipide ja jokaisen suomalaisen elämä on Suomessa tärkeä.

3) Työnteon uudelleen määrittäminen
Työnteko aina ja joka tilanteessa yksilölle kannattavaksi. Perustuslakimme takaa jokaiselle oikeuden elannon hankkimiseen ja tuota vasten onkin melkeinpä irvokasta, että tämä ongelma on vain ja ainoastaan byrokraattinen. Byrokratia, joka on siis luotu yksilöiden turvaverkoksi, onkin muuttunut hämähäkinseitiksi.

Lisäksi nuoret (1990-> syntyneet) arvostavat vapaa-aikaansa, joten työnteon mielekkyyttä parannettava työajan lyhentämisellä kahdeksasta kuuteen tuntiin. Työtä siis tehtäisiin kansantaloudellisesti aivan sama määrä, mutta se jaettaisiin useammalle henkilölle. Lisäksi eteenkin aivotyössä kuudessa tunnissa saa aika varmasti täysin samat asiat tehtyä kuin kahdeksassa, joten tuottavuus voisi pitkällä aikavälillä jopa nousta.

Työ on aivan avainasemassa saataessa yksilöt jälleen tuntemaan itsensä osaksi yhteiskuntaa.

4) Sananvapaus
Nykykehitys "vihapuheen" kieltämisessä on täysin järjetön. Meillä on jo nyt olemassa lait määrittääkseen millainen puhe on laitonta ja millainen ei. Viha ei ole laitonta, se on tunne. Tunteiden tukahduttaminen johtaa sekä yksilön että sitä kautta myös yhteisön kohdalla niiden patoutumiseen ja sitä kautta purkaantumiseen, seurauksena väkivalta.

5) Päätäntävallan kansallistaminen
Kansainväliset sopimukset menevät poliitikkojen mielestä näköjään suomalaisten turvallisuuden edelle. Kun jokin selkeästi suomalaisille haitallinen seikka ilmenee, ollaan peukalot keskellä kämmentä nostelemassa olkapäitä: "Mutta kun ne kansainväliset sopimukset". Ihan muumi oikeasti.. Nyt jokainen sukupuoleen katsomatta kasvattaa ne pallit ja alkaa ajamaan Suomen ja suomalaisten asiaa niissä kansainvälisissä neuvottelupöydissä.

6) Perusinfra sekä luonnonvarat
Pitäisi olla sanomattakin selvä, että Suomen maaperällä oleva luonnonvara on suomalaisten kansallisomaisuutta. Samoin perusinfra on pidettävä suomalaisissa käsissä ja esimerkiksi sähköverkon myynti ulkomaalaisille oli jo turvallisuuspoliittisestikin täysin järjetön teko.

7) Maamiinat takaisin
Liittyy oleellisesti turvallisuuspolitiikkaan sekä kykyymme puolustaa tätä maata. Tuo kieltopäätös on avattava ja tutkittava jokainen päätökseen myötämielisesti suhtautunut, koska kyseessä oli tasan tarkkaan Venäjän onnistunut operaatio puolustuskykymme merkittäväksi heikentämiseksi. Suoraa maanpetoksellista toimintaa.

8 ) Koti, uskonto ja isänmaa jälleen perusarvoiksi elämään sekä politiikkaan
Uskonto nyt vähän niin ja näin, ev.lut kirkko kun lähti tuohon kohta muodista poistuvaan "homolesbotransumamuihanaa" -vouhotukseen sata lasissa. Mutta noin muutoin. Lähinnä  tarkoitan tässä sitä, että noiden perusarvojen takaisin ansaitsemaansa arvostukseen saattaminen niistä puhumalla ja niitä puolustamalla. Ne arvot jopa auki selittämällä niille, jotka vielä ovat "lentäväthän linnutkin" -joukkopsykoosissa ja aivan varmasti aloittavat joka kerta mölinän kun kuulevatkin niin puistattavan sanan kuin "isänmaa". Menkää itseenne. Se on tämän kielen kaunein sana ja sen pitäisi olla jokaise suomalaisen poliitikon johtotähti.

9) Ilmastovouhotukselle stoppi
Tämä kyllä on jo tehty. Nostan hattua PS:n strategikolle, jonka taktiikka oli lähteä taistelemaan vaaleissa ilmastovouhotusta vastaan tuomalla asiat mittasuhteisiinsa. Eipä tullut ilmastovaaleja ei, ja facessa muiden puoluiden "ILMASTOVAALIT!!!" -mainokset saavat todella laajalti kuraa niskaansa kommenttiosioita lukiessa. Miettikääpä kuinka moni sitä kuraa julkisesti uskalsi antaa vaikkapa vain puoli vuotta sitten? Niinpä. Onnittelut PS:lle.

10) Asumiskustannukset alas
Tämä ei voi oikein olla liittymättä maahanmuuttoon, koska maahanmuutto on esimerkiksi rakennusteollisuuden kantava voima tällä hetkellä. Asumistuen lakkauttaminen niin, että lakkauttamisen takia yksikään suomalainen ei lennä kämpästään pihalle. Kunnianhimoinen tavoite, mutta toisaalta täysin yksinkertaisesta asiasta tässäkin lopulta on kyse. Verovaroja siirretään välikäden kautta säätiöille ja säätiöiden pampuille. Asumistuen lakkauttamisen jälkeen kupla asumisen hinnoissa puhkeaa ja hinnat palaavat luonnolliseen tasoonsa.
Jalkojemme alla on Pyhä Maa

Tagit: