UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Seuraavat eduskuntavaalit  (Luettu 75735 kertaa)

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 680
 • Liked: 1833
 • Vastustan ääriaatteita yleisesti.
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #690 : 02.01.2019, 12:52:05 »
Pekka Ervastilta vieraskynäilyä Maaseudun Tulevaisuudessa, jossa muutamia ihan aiheellisia pointteja - pienestä antipersusta vivahteesta huolimatta.

Ervasti ennustaa, että jatkuva ilmastonmuutosläksytys ja asialla saarnaaminen voivat synnyttää persuille uuden, piilevän äänestäjäpotentiaalin vaaleissa. Eikä hän ole asiassa aivan väärässä.

Ilmastoasiat lienevät yksi iso teema tulevaa eduskuntaa äänestettäessä. Mikäli osaan yhtään ennustaa muiden puolueiden tekemisiä, tulevat heidän ilmasto-ohjelmansa olemaan täynnä erilaisen sääntelyn kiristämistä sekä kansalaisten ja yrittäjien raippaamista haittaveroilla.

Persujen ilmastolinja on realistinen ja maanläheinen. Ymmärretään oma asema maailmassa, meitä olevan hyvin vähän ja pitkien etäisyyksien vaativan sitä, että täällä liikutaan myös autolla. Persuilla onkin hyvä mahdollisuus profiloitua muista ilmastolinjassaan sillä, että mikäli persujen ilmasto-ohjelmaa noudatetaan, raippa osuu EU:n ulkopuolisiin maihin samalla, kun muut haluavat rangaista ensisijaisesti omia kansalaisiaan. Siinä on sitten muilla selittämistä.

Lainaus
Pelkureiden oma puolue

Pelko on politiikan käyttövoima. Muutoksen pelko. Jämähtämisen pelko. Ilmastomuutoksen pelko. Maahanmuuton pelko. Pelko.

Kansanedustajaksi ei oikein voi uskottavasti pyrkiä, jos ei lähde ristiretkelle jotakin pelottavaa uhkaa vastaan. Jos sellaista ei ole, se pitää keksiä.

Kysyypä keneltä tahansa poliitikolta, mikä pelottaa, saa pitkän rimpsun uhkakuvia. Kun eletään suhteellisen turvallisessa ja toimivassa demokratiassa, sellaiseksi kelpaavat vaikkapa liukkaat jalkakäytävät tai ilotulitusraketit.

Yksi uhka, josta kaikki tuntuvat olevan yksimielisiä, on ilmastonmuutos. Ennen joulua suurin osa eduskuntapuolueista sopi, että Suomen on EU-puheenjohtajakaudellaan saatava lisäkiristyksiä unionin päästörajoituksiin.

Persut eivät allekirjoittaneet sopimusta. Sielläkin pelätään. Pelätään, että edessä on kiristyvien kieltojen ja rajoitusten kierre, joka vaikeuttaa kansalaisten elämää, haittaa taloutta ja työllisyyttä – eikä loppujen lopuksi pysäytä ilmastonmuutosta, koska vain Suomi kilttinä EU-maana noudattaa rajoituksia.

Ilmastonmuutos on tehnyt meistä kaikista syntisiä. Tuskin kuluu päivääkään, etteikö jossakin syyllistettäisi puusaunanlämmittäjiä, lentomatkustajia, auton omistajia, lihansyöjiä…

Syyllistävä ilmapiiri saattaa pelottaa osaa kansalaisista. Koska suurin osa puolueista tuntuu ilmastonmuutoksen kohdalla seisovan sormi opettavaisesti pystyssä, he saattavatkin ensi kerralla äänestää perussuomalaisia.

....

Loput: https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/vieraskolumnit/artikkeli-1.354296
"Only resolute and urgent action will avert it even now. Whether there will be the public will to demand and obtain that action, I do not know. All I know is that to see, and not to speak, would be the great betrayal."

- Enoch Powell

Kaamosaika

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 27
 • Liked: 98
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #691 : 02.01.2019, 14:47:32 »
Joskus tuntuu siltä, että perussuomalaisten pelko on kuitenkin se suurin pelko Suomessa. Ainakin kymmenen vuotta puhuvat päät mediassa, pääkirjoitustoimittajat, poliitikot, liike-elämän edustajat ja milloin mikin vasemmistolainen, vihreä tai ruotsalainen on ollut huolissaan etteikö se tai tämä tai tuo asia jotenkin kasvattaisi perussuomalaisten kannatusta. Jos sellainen uhka on olemassa, niin se on peruste heille harkita omiakin toimia, mutta vain silloin jos uhkana on perussuomalaisten nousu.

Jotain siellä pelätään, mutta mitä. Olisiko ansaitsemattomat asemat, tavallisia kansalaisia korkeampi elintaso, suhmurointien jatkuminen, stallari-isältä periytynyt virka yliopistossa? Sitäkö siellä pelätään, että joutuisi vielä samalle viivalle niiden kanssa, joiden elämää on yrittänyt vaikeuttaa vuosikymmenien ajan? Mikäli sellainen puolue nousisi vahvaksi, joka haluaisi tarkastella käärmenpesää tarkemmin tai kuivata suota, kuten Amerikassa sanotaan.

Julleht

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 164
 • Liked: 243
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #692 : 03.01.2019, 16:50:12 »
Sainpas tämän ajan tasalle, ei joulunaikaan ollut muita muutoksia kuin yhdet ehdokkaat lisää Helsinkiin ja Lappiin. Tammikuussa voi olla että loput täydentyy, osa piirijärjestöjen sivuista on todella epäaktiivisia. Erityisesti jännätään sitä Keski-Suomea, kun avoimia paikkoja on käsittääkseni yksi plus Kankaanniemellä harkinnassa oleva.

Kahlasin Perussuomalaisten piirijärjestöjen sivut läpi ja keräsin julkaistut ehdokkaat kussakin vaalipiirissä. Samoin otin ylös mahdolliset vaaliliittoihin liittyvät julkilausumat sekä vertasin listoja nykyisiin kansanedustajiin. Ehdokasasettelu on vielä paikoin kesken, päivittelen tätä syssyn mittaan. Niillä alueilla joilla asetettava ehdokasmäärä on tiedossa, merkkasin ylös myös jäljellä olevat tyhjät paikat.

Taulukkoon pääset tästä.

Täydennys 3.1.2019
- Täydennetty Helsingin ehdokaslistaa
- Täydennetty Lapin ehdokaslistaa

Valmiita vaalipiirejä on nyt varmasti Satakunta, Ahvenanmaa, Häme, Pirkanmaa, Savo-Karjala ja Oulu.
Mainintaa lisäehdokkaista ei ole Uudenmaan, Kaakkois-Suomen ja Vaasan kohdalla, mutta voi olla että nuo listat vielä elää.
Vielä paikkoja on Helsingin, Varsinais-Suomen, Keski-Suomen ja Lapin piireissä.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 483
 • Liked: 1805
 • Sus siunatkoon
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #693 : 05.01.2019, 20:45:11 »
https://www.suomenuutiset.fi/purra-moittii-rajusti-facebookin-kiihtyvaa-sensuuria-keskella-vakavaa-vaaleihin-kampanjaan-vaikuttamista/

Lainaus
tammikuu 5, 201919:42
Purra moittii rajusti Facebookin kiihtyvää sensuuria: ”Olemme keskellä vakavaa vaaleihin ja kampanjaan vaikuttamista”

”Olemme keskellä vakavaa vaaleihin ja kampanjaan vaikuttamista, kiusantekoa ja häirintää, joka näyttää kohdistuvan ainoastaan perussuomalaisiin.” Näin kirjoittaa poliittinen suunnittelija Riikka Purra (ps.).

Purra jatkaa:

– Facebookin toiminta on täysin mielivaltaista, ja se kiihtyy koko ajan. Monien kohdalla häirintä on alkanut ehdokkaaksi nimeämisen jälkeen, joillakin sitä on kestänyt paljon kauemmin.

– Vaikuttaa siltä, että kun kerran joudut ”banni-limboon”, tulevat seuraavat sanktiot aina vain helpommin. [,,,]


Hän kävi tänään asiaa läpi Ylen toimittajan kanssa.

– Esittelin Ylen toimittajalle lukuisia kuvakaappauksia eduskuntavaaliehdokkaidemme poistetuista tai bännit aiheuttaneista päivityksistä.[...]

(Koko juttu linkistä.)

Mutta vaikuttamisyritykset vaaleihin tulevat vain Venäjältä, näin meille on kertonut aina luotettava ja maailman vapain valtamedia, Purran on siis oltava väärässä. Voisin melkein jännittää, miten YLEn toimittaja onnistuu vääntämään tämän jutun Perussuomalaisia vastaan. Ehkä tarkoitukseen löytyy joku sopiva dosentti-tutkija lausuntoautomaatti. Jokatapauksessa se on Venäjä, joka yrittää vaikuttaa vaaleihin - ja varsinkin jos Perussuomalaiset saa vaaleissa yhdenkin lisäpaikan....

Lisäys: Mode Pullervo onkin jo löytänyt YLEn uutisen Purran ja toimittajan välisestä keskustelusta.
« Viimeksi muokattu: 05.01.2019, 20:58:44 kirjoittanut repo »
"Tätäkö suomalaiset haluavat? Vai olisiko aika äänestyspäätöksellä seuraavissa vaaleissa laittaa muutos vauhtiin meilläkin?" -- jäsen Vellamo

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 756
 • Liked: 3206
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #694 : 05.01.2019, 20:49:45 »
Jos ei mene kuten halutaan, niin sitten pitää keksiä syntipukki. Olisi kiva tietää mikä olisi syntipukki, jos kommunismi ei olisi romahtanut Venäjällä ja se olisi edelleen pelottava suurvalta.