UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Seuraavat eduskuntavaalit  (Luettu 86447 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 296
 • Liked: 57466
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #300 : 05.07.2018, 18:02:14 »
https://yle.fi/uutiset/3-10289621 (5.7.2018)
...
Toisin kuin Hämäläinen, Ykkösaamussa myös vieraillut Ylen tuoreimman kannatusmittauksen tehnyt Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Juho Rahkonen ei näe Halla-ahon perussuomalaisille niin paljon tilaa kuin esimerkiksi Ruotsissa.

– Meiltä Suomesta puuttuu varsinainen pakolaiskriisi. Meillä on maahanmuuttopolitiikka aika hyvin hallussa ja se on aika tiukkaa.  Tämä ei oikein anna hyviä eväitä puolueen kannatukseen, Rahkonen miettii vaaliasetelmia.

Juho Rahkonen puhuu hulluja joko tietämättömyyttään tai hämätäkseen. Suomen maahanmuuttopolitiikka on yhtä hyvin hallussa kuin kesällä 2015. Eli se ei ole hallussa, vaan olemme täysin riippuvaisia tulijavirtojen oikuista ja muiden maiden päätöksistä.

Hallitus ei ole muuttanut lakeja vuoden 2015 kriisin jälkeen niin, että vastaava massamaahantulo estettäisiin tai ehkäistäisiin esimerkiksi poistamalla tärkeimmät vetotekijät. Päinvastoin. Hallitus ryhtyi innolla kannattamaan ns. taakanjakoa, joka tarkoitti turvapaikanhakijoiden lennättämistä Suomeen Kreikasta, Italiasta ja Syyriasta. Turvapaikkapolitiikan kiristysten sijaan sisäministeri puhuu tilaisuuden saatuaan pakolaiskiintiön kymmenkertaistamisesta.

Suomen maahanmuuttopolitiikka ei ole tiukkaa tai edes "aika tiukkaa" vaan ääriliberaalina tunnettua Ruotsiakin löysempää. Suomen suurin turvapaikanhakijaryhmä on pitkään ollut irakilaiset. Irakilaisten turvapaikanhakijoiden hyväksymisprosentti oli toukokuussa jo 68. Ruotsissa se on ollut vuoden alkupuoliskolla 25.

Edit: Korjattu linkki Migrationsverketin turvapaikkapäätöksiin.
« Viimeksi muokattu: 26.07.2018, 14:32:35 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 694
 • Liked: 20417
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #301 : 05.07.2018, 18:40:49 »
https://yle.fi/uutiset/3-10289621 (5.7.2018)

Lainaus
Kokenut politiikantoimittaja veikkaa perussuomalaisista kovaa luuta ensi vaaleissa – Halla-aho istuu rahakasan päällä ja punoo rajua kampanjaa

(…)
– Meiltä Suomesta puuttuu varsinainen pakolaiskriisi. Meillä on maahanmuuttopolitiikka aika hyvin hallussa ja se on aika tiukkaa. (:roll:) Tämä ei oikein anna hyviä eväitä puolueen kannatukseen, Rahkonen miettii vaaliasetelmia. [/b]
(...)

Saksassa on 15 kertaa enemmän asukkaita kuin Suomessa. Saksa on Euroopassa tulijoiden tärkein kohdemaa. Merkel jopa kutsui heidät sinne.

Jos lasketaan Saksaan tulleen miljoona turvapaikanhakijaa vuonna 2015, niin samana vuonna Suomeen tulleet 32.000 henkilöä ovat väestömäärään suhteutettuna yhtä kuin 480.000 turvapaikanhakijaa Saksassa. Eli saimme suhteutettuna puolet siitä määrästä joka tuli Saksaan, vaikka olemme pussinperä peräpohjolassa napapiirin tuntumassa, kaukana Saharan aavikoilta ja Tigrisin rannoilta.

Nyt sisäministeri Mykkänen esittää tänne otettavaksi vuosittain 10.000 kiintiöpakolaista. Tämä merkitsisi Saksaan suhteutettuna vuosittaista 150.000 henkilön määrää.

Näillä systeemeillä meilläkin on mitä selkeimmin kriisi edessä ja varsin pian. Omallakin paikkakunnallani havaitsee jo paljain silmin "asyylihumpuukiporukan" eksponentiaalisen kasvun parissa vuodessa. Jos suurin osa suomalaisista suhtautuu nuivasti tuohon menoon (vaikka olisivatkin hiljaa), niin mikähän mahtaa olla lopputulos, kun nämä "uuden ajan mannekiinit" alkavat nyt laumoina parveilla vahingon aiheuttaneiden hallituspuolueiden negatiivisina mainoskyltteinä markettien edustoilla? Tuleeko kriisi, kuten Ruotsissa ja Saksassa, vai ei?

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 652
 • Liked: 2321
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #302 : 05.07.2018, 19:35:37 »
Katsokaa mitkä EU-maat potkivat tutkainta vastaan ja eivät purematta niele Merkelin pakkomatutusta. Kyllä, Itä-Euroopan Nato-maat. Suomi tarttuu EU:n olemattomiin (mutta parempi kuin ei mitään) turvatakuisiin kuin hukkuva oljenkorteen ja ottaa kuivana kakkoseen kaiken mitä EU sanelee.

Tuleeko Nato pelastamaan meidät sitten, kun itärajan yli alkaa vyöryä miljoonia ihmisiä? Loppuvatko EU:n sisäiset siirrot ja tulossa oleva taakanjako heti, kun Suomesta on tullut Naton jäsen? Onko se näin yksinkertaista? Todella? Tämä sama teema oli esillä uuvatti Elon nimikkoketjussa (linkki). Sieltä löytynee myös selitys, miksi Suomi on niin innokkaana ottamassa vastaan taakkajaettavia.

EU oli hajoamispisteessä 2010-luvun alussa. Venäjän uhka tuli kuin tilauksesta yhdistämään EU:ta. Suomi on tarttunut EU:n turvatakuisiin paniikinomaisesti, ja kaikki käy. Nato-mailla ei tätä ongelmaa tietenkään ole. Siksi Viro, Baltian maat ylipäätään ja Visegrad voivat sanella oman turvispolitiikkansa itse.

Olen väittänyt (jos tällaista ilmaisua voi käyttää) ainakin vuodesta 2013, ehkä jo aikaisemminkin, että Suomi tekee kaiken sen, minkä EU määrää, koska Venäjä. Mutta en näe tätä ensisijaisesti Nato-kysymyksenä vaan imagollisena valintana, koska Neuvostoliitto. Merkittävä osa ihmisistä elää henkisesti yhä edelleen siinä kylmän sodan aikaisessa maailmassa, jossa maailma oli jaettu itään ja länteen. Suomi tekee kaikkensa, ettei kukaan vain luulisi Suomen kuuluvan Neuvostoliittoon. Muistakaamme harmaat alueet, kansojen perheet jne. Näitähän on riittänyt.

Luonnollisesti osa tästä imagokysymyksestä liittyy myös turvallisuuteen. Turvallisuuden tunteen taustalla taas vaikuttavat historialliset syyt ja sen odottaminen, että Venäjä vyöryy koko itärajan leveydeltä Suomeen, valloittaa maan ja suomalaiset siirretään Siperiaan. Vyöryikö Venäjä Ukrainaan koko rintaman leveydeltä? Ei vyörynyt vaan ainoastaan puuttui asioihin sen verran, että Ukrainan kriisi meni jäihin. Jotkut odottivat kieli pitkällään talvisodan toisintoa ja miljoonia kuolleita. Toistaiseksi Nato (Yhdysvallat) ei ole antanut Ukrainalle mitään sellaista konkreettista sotilaallista apua, jolla Venäjä olisi löylytetty ja nöyryytetty. Mutta suomalaiset Nato tulee pelastamaan. Aivan varmasti. Totta kai tulee.

Mikä olisi se hinta, jonka me joutuisimme maksamaan jäsenyydestä, jos meille annettaisiin ymmärtää, että viides artikla on voimassa vain kunhan suostumme siihen, mitä meiltä kehdataan pyytää. Ja kyllähän ne kehtaavat, koska Suomen epätoivoisuus on jo niin nähty.

Vielä se, etten aina ymmärrä kaikkien ajatuksenjuoksua. Jotenkin tästä keskustelusta on välittynyt sellainen kuva, että olisi hienoa jos Halla-aholla olisi jokin tällainen strateginen ässä hihassaan. Se ei haittaa, että äänestäjille tiedottaminen on unohtunut. Minulle on yksi ja sama, minkä polun perussuomalaiset valitsevat, kunhan he tekevät sen avoimesti eivätkä salaa todellisia agendojaan. Meitä on jo kerran petetty.

Perussuomalaisten poliittiseksi suunnittelijaksi valittiin Cambridgen tohtori. Edustaako hän perinteisiä duunareita, niitä persvakoäjiä?

Sakari Puistosta ei todellakaan huou mikään elitismi, vaan ihan perus manselainen hanu vaikuttaa olevan koulutaustastaan huolimatta. Kannattaa joskus tutustua ihmisiin, ennen kuin heittelee heistä typeriä mutukommentteja.

Lainaus meni oikein. Mikä osa viestistäni on typerä mutukommentti? En millään lailla luonnehtinut Sakari Puistoa henkilönä, enhän maininnut edes hänen nimeään. Se olit ihan sinä itse, joka toit keskusteluun mukaan sanan elitismi. Puhuin Cambridgen tohtorista. Tämän asian kyseinen henkilö on itse kertonut kotisivullaan. Jälkimmäinen lause oli ensimmäisestä lauseesta tehty päätelmä. Harvoin noin hienosta opinahjosta valmistunut edustaa perinteisiä duunareita, joille teoreettisen fysiikan professori antoi mainion nimityksen persvakoäijä.

Kannattaa joskus lukea se viesti, johon on vastaamassa, ennen kuin heittelee typeriä vastauksia.

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 008
 • Liked: 19566
 • Takapenkin paha poika
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #303 : 05.07.2018, 19:57:48 »
Katsokaa mitkä EU-maat potkivat tutkainta vastaan ja eivät purematta niele Merkelin pakkomatutusta. Kyllä, Itä-Euroopan Nato-maat. Suomi tarttuu EU:n olemattomiin (mutta parempi kuin ei mitään) turvatakuisiin kuin hukkuva oljenkorteen ja ottaa kuivana kakkoseen kaiken mitä EU sanelee.

Tuleeko Nato pelastamaan meidät sitten, kun itärajan yli alkaa vyöryä miljoonia ihmisiä? Loppuvatko EU:n sisäiset siirrot ja tulossa oleva taakanjako heti, kun Suomesta on tullut Naton jäsen? Onko se näin yksinkertaista? Todella? Tämä sama teema oli esillä uuvatti Elon nimikkoketjussa (linkki). Sieltä löytynee myös selitys, miksi Suomi on niin innokkaana ottamassa vastaan taakkajaettavia.

Ei tule. Se on hoidettava itse, kuten minkä tahansa ilmansuunnan rajavalvonta.

Naton jäsenenä Suomi voisi ottaa yhtä jyrkän kansallismielisen linjan kuin Viro, Baltia yleensä ja Visegrad-maat, koska emme tarvitse EU:n turvatakeita Venäjän uhkaa vastaan. Toisin sanoen, meidän ei tarvitsisi mielistellä kusi sukassa jokaisen EU:n oikun perässä, ettemme vaan jäisi yksin. Kuten sanoin, uhka on todennäköisesti liioiteltu mutta se on kuitenkin olemassa. Tämä asia selviää Timo Soinin ensimmäisistä lausunnoista ulkoministerinä. EU on turvallisuuspoliittinen juttu, ainakin niin se on meille myyty.

Koska emme ole Naton jäsen, meidän turvatakuumme perustuvat Euroopan Unioniin. Eihän siellä mitään suuria armeijoita ole, mutta hyökkäys EU-jäsenmaa Suomeen olisi hyökkäys Euroopan unionia vastaan. Ja EU:n jäsenmaista moni on myös Naton jäsen. Se jarruttaisi hyökkääjää varmasti jonkin verran, ja sen varaan meidän poliitikkomme nyt laskevat. Sauli Niinistö on sanonut sen ihan suoraan.

Suomi tarvitsee EU-turvatakuut, joita natomaat eivät tarvitse. Siksi natomaat voivat haistattaa EU:lle huilun niin halutessaan.

Ja raja muuten pannaan kiinni silloin, kun raja halutaan panna kiinni. Suomessa on 900 000 koulutettua reserviläistä, jotka tekevät niinkuin käsketään, tarvittaessa. Kyse on pelkästä tahdosta. 2015 sitä ei ollut.
« Viimeksi muokattu: 05.07.2018, 20:01:40 kirjoittanut Hohtava Mamma »
The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

guest14935

 • Vieras
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #304 : 06.07.2018, 04:03:43 »
Saksassa on 15 kertaa enemmän asukkaita kuin Suomessa. Saksa on Euroopassa tulijoiden tärkein kohdemaa. Merkel jopa kutsui heidät sinne.

Jos lasketaan Saksaan tulleen miljoona turvapaikanhakijaa vuonna 2015, niin samana vuonna Suomeen tulleet 32.000 henkilöä ovat väestömäärään suhteutettuna yhtä kuin 480.000 turvapaikanhakijaa Saksassa. Eli saimme suhteutettuna puolet siitä määrästä joka tuli Saksaan, vaikka olemme pussinperä peräpohjolassa napapiirin tuntumassa, kaukana Saharan aavikoilta ja Tigrisin rannoilta.
Saksan hyvin vahva teollisuus on asia joka Suomelta puuttuu, mikäli pelkkää rahaa aattelisi, kvartaalitalouden tapaan, tuo tänne tullut määrä on suurempi taakka suomelle kuin sinne mennyt määrä heille. Sikäläistä koulutustahan on haukuttu, mutta toisaalta lehdistö siellä yleismannereurooppalaista korkeaa tasoa, tai ainakin oli, en ole vuosiin yrittänyt lukea, mikä sivistystasoon vaikuttanee mikäli edelleen tasokas on.
Täällä ilmeisen tarkoituksellisesti on sivistystä alettu ajamaan alas, muuttamalla propagandatabloideiksi lehdet. Asiaa voisi kuvata vaikka hitlerin suunnitelmaksi, jollei samaiset olisi uuskielessään julistaneet kaikki sivistyksen ylläpitoa kannatavat natseiksi.
Lainaus
Omallakin paikkakunnallani havaitsee jo paljain silmin "asyylihumpuukiporukan" eksponentiaalisen kasvun parissa vuodessa.
Minua vahvasti epäilyttää että määriä on merkittävästi vähätelty, sen verta paljon rikkautta on näkyvillä täälläkin. Missä ennen ei rikkauksia näkynyt. Ennen ei näkynyt myöskään Tampereen keskustassa, viimeksi käydessä taasen ei paljoa muuta näkynytkään kun rautatieasemalta kaverin luo kävelin. Kyseessä kuitenkin maan toiseksi suurin kaupunki (jos lasketaan espoot sun muut helsingiksi) joten yksittäinen vokki ei selitä kuten jossain pienemmässä voisi selittää.
Tämä rikkausvyöryhän kuitenkin toi median mukaan vähempi rikkautta kuin mitä ennestään oli jo, miksi ne uudet nyt sitten niin paljon näkyisivät, monin kerroin enempi kuin entiset?
Se että just ny ei Ruotsista tule hiekkaneekeriä Ruotsin rautatien, hallituksen määräyksellä,Kataisen ja Orpon tilauksella, rajan yli ei tarkoita sitä että tilanne olisi hallinnassa.

Tila että länsiraja on kiinni NYT ei ole pysyvä. Ainakaan niin kauan kun sisäministerinä on äärivasemmistolainen kansanvaihtoa ajava maanpetturi, mun mielestä lyhtytolppaan kuuluva, Kai Mykkänen >:(
Kyllähän niitä nykyiselläänkin tulee, asiasta vaan vaietaan. Hiljattain valuu, verrattuna vyöryyn, mutta taitaa enempi silti tulla kuin ennen vyöryä ja jollei muuta osoiteta, oletan samanmoista väkeä olevan joka esim. oulussa kirvestä käytti ja tampereella pitseriansa poltti.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 561
 • Liked: 44507
 • Kui on must, näita ust!
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #305 : 06.07.2018, 07:56:39 »
https://www.verkkouutiset.fi/tutkija-uskoo-vaaliyllatykseen-jussi-halla-aholla-on-tarkat-suunnitelmat/ (6.7.2018)

Lainaus
”Jussi Halla-aholla on tarkat suunnitelmat” – Tutkija uskoo vaaliyllätykseen

Markku Jokisipilän mukaan EU-keskustelu turvapaikkapolitiikasta ei tule laantumaan eduskuntavaaleihin mennessä.

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä toteaa, että perussuomalaisten kannatuksessa on edelleen liikkumavaraa ylöspäin.

(...)

Hän uskoo, että vaalikampanjan käynnistäminen ja puheenjohtaja Jussi Halla-ahon paluu Suomeen voi muuttaa tilannetta.

– Halla-ahoa ei kannata laskea pois kuvioista. Hän on edelleen Brysselissä ja aika näkymätön kotimaan politiikassa. Hänellä on varmasti tarkat suunnitelmat vaalikampanjan varalle, Jokisipilä pohtii.

(...)

Eurooppalainen turvapaikka- ja maahanmuuttokeskustelu on tuskin laantumassa ensi kevääseen mennessä. Tämän on arvioitu vauhdittavan perussuomalaisten vaalityötä.

– Perussuomalaiset on helpossa tilanteessa tämän kysymyksen osalta. Kyseessä on ainoa puolue, joka edustaa tiukkaa turvapaikkapoliittista linjaa. Suomessa ei ole myöskään muita aidosti EU-kriittisiä puolueita.

(...)

– Halla-aho on rakentanut oman poliittisen uransa ytimen maahanmuuttokysymysten ympärille. Hän tuntee substanssin paljon paremmin kuin kukaan muu, joten häntä on äärimmäisen vaikea uittaa puheenjohtajaväittelyissä.

(...)
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Michael in memoriam

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 955
 • Liked: 1384
 • Kissavideofani
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #306 : 06.07.2018, 08:24:15 »
https://www.verkkouutiset.fi/tutkija-uskoo-vaaliyllatykseen-jussi-halla-aholla-on-tarkat-suunnitelmat/ (6.7.2018)

Lainaus
– Halla-aho on rakentanut oman poliittisen uransa ytimen maahanmuuttokysymysten ympärille. Hän tuntee substanssin paljon paremmin kuin kukaan muu, joten häntä on äärimmäisen vaikea uittaa puheenjohtajaväittelyissä.

– Vastustajien on ollut vaikea suhtautua Halla-ahoon, koska häneen on kohdistettu samanaikaisesti paljon demonisointia.

Etenkin tuo jälkimmäinen on mielestäni hyvä huomio, ja mielenkiintoista että edes semi-valtamedia siihen uskaltautuu; Halla-ahoa koitettiin reilu vuosikymmen lokeroida hirveäksi rasisti-fascisti-rotutohtoriksi, ja nyt kun nuo taikasanat eivät enää olekaan automaaginen voittokortti, siinä on moni valtapuolueen broileri ihmeissään. Se mikä oli Jussin suusta uskomatonta ihmisvihaa 2015 on tämän päivän Euroopan valtavirtaa; mitenköhän kokkareet aikovat tämän selitellä parhain päin?
"Tullessaan hallituksen jäseneksi suomalainen muuttuu automaattisesti heti 50% tyhmemmäksi." - Juho Kusti Paasikivi

Kari Kinnunen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 129
 • Liked: 6400
 • Antaa olla. Ei jaksa enää
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #307 : 06.07.2018, 08:37:21 »
mitenköhän kokkareet aikovat tämän selitellä parhain päin?

Kyllä kokkare sen verran kepuli on, että jonkin trendikkään sloganin siihenkin keksii.

Kokkarehan kannattaa ihan mitä Arvo Pohjaa vain, kunhan sitä kannattamalla ja hehkuttamalla pääsee jakamaan verovaroja omalle ja kaverin kioskille.

Jos maahanmuuttokritiikki valtavirtaistuu, niin ette arvaakaan kuinka nuivaksi puolueeksi mainostoimistot kokkareet saavatkaan brändättyä.

Kokkareilla on vain yksi Arvo Pohja, raha ja vain raha.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 296
 • Liked: 57466
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #308 : 06.07.2018, 10:31:36 »
https://www.verkkouutiset.fi/tutkija-uskoo-vaaliyllatykseen-jussi-halla-aholla-on-tarkat-suunnitelmat/ (6.7.2018)
...
Markku Jokisipilän mukaan EU-keskustelu turvapaikkapolitiikasta ei tule laantumaan eduskuntavaaleihin mennessä.

Miten se liittyy Suomeen, jossa keskustelua ovat olleet lähinnä sisäministerin ja pääministerin lausunnot tiedotusvälineille?

Lainaus
– Halla-aho on rakentanut oman poliittisen uransa ytimen maahanmuuttokysymysten ympärille. Hän tuntee substanssin paljon paremmin kuin kukaan muu, joten häntä on äärimmäisen vaikea uittaa puheenjohtajaväittelyissä.

Ei varmaan pysty uittamaan, mutta ei ole tarviskaan. Tehdään kuten Ylellä on tehty ennenkin. Varataan vaaliväittelyille useampi tunti, josta maahanmuuttopolitiikan osuus vartti ja sekin toimittajien päättämästä näkökulmasta. Siitä Halla-ahon asiaosuus 1-2 minuuttia, kun taas kaikki muut puhuvat tuttua diibadaabaa dialogia välttäen.

Viime eduskuntavaaliväittelyjen huippua oli sisäministeri Räsänen vakuuttamassa kirkkain silmin televisiossa, että ei ole olemassa mitään EU:n taakanjakosuunnitelmaa, joten siitä on turha keskustella. Vaalien jälkeen pari kuukautta myöhemmin Suomi oli jo sitoutunut EU:n taakanjakosuunnitelmaan. Näin se homma meillä hoidetaan.
« Viimeksi muokattu: 06.07.2018, 10:33:20 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Jouni Tirkkonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 265
 • Liked: 317
 • Perussuomalainen Keravalta
  • http://jounitirkkonen.blogit.uusisuomi.fi/
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #309 : 06.07.2018, 10:52:24 »
Kaikkialla muualla Euroopassa maahanmuuttopolitiikka on vaalien ykkösteema - vaan ei meillä suomessa. Syksyllä Ruotsissa pidetään valtiopäivävaalit, jossa maahanmuutto tulee olemaan esillä laajasti. Kymmenisen vuotta takaperin Ruotsin puolueilla oli ”herrasmiessopimus”, jossa mikään puolue ei tehnyt maahanmuutosta vaaliteemaa. Ruotsin vaalien jälkeen Suomessakin varmaan nähdään vanhojen puolueiden nuivistumista, mutta kaikki unohdetaan vaalien jälkeen vaikka se olisi ollut hallitusohjelmassa. Sipilälle, Orpolle & co. sanojen syöminen ei ole ongelma.

Kekkonen

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 68
 • Liked: 39
 • Vanhempi "valtiomies"
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #310 : 06.07.2018, 11:13:50 »
Mitäs mieltä täällä ollaan tästä Ylen tuoreimman kannatusmittauksen tehneen Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Juho Rahkosen näkemyksestä:

"Perussuomalaisten tilannetta hankaloittaa myös se, että itseään työväenpuolueena pitävän liikkeen jäseniä vuotaa parhaillaan gallupkärjessä paistattelevaan sosiaalidemokraatteihin."

Onko PS "työväenpuolue"?  Siirtyykö mahdollisia äänestäjiä merkittäviä määriä demareihin? Miksi? Pitäisikö asialle tehdä jotain? Saadaanko PS:n nykyisellä oikeistolaisella talouspolitiikalla (?) "kaiken maksavasta" keskiluokasta paitsi korvattua demareihin/muihin puolueisiin siirtyvät, myös kasvatettua kannattajakuntaa vähintään kaksinkertaiseksi?

Kun tuolla aiemmin ilmaisin huoleni edellämainitusta, se tyrmättiin täysin. Taidettiinpa toivottaa tervemenoa demareita äänestämään...

Jankutan edelleenkin; vaikka maahanmutto on ykkösteema, se ei yksin riitä. Tarvitaan myös muuta. Talous/sosiaalipolitiikkaa. Ropiseeko niitä ääniä "rikkailta" vai tavalliselta kansalta? Herrakerhoista vai kaljabaareista? Niin herralla kuin narrilla on vain yksi ja samanarvoinen ääni. Sitä ei pidä unohtaa.

Siis kun maahanmuutolla saadaan kannatusta 15-17% ja onnistuneella (vaikka "populistisellakin"?) talouspolitiikalla siihen 5% päälle, alkaa ministeri-Audien takapenkit häämöttää.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 296
 • Liked: 57466
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #311 : 06.07.2018, 11:23:35 »
Kymmenisen vuotta takaperin Ruotsin puolueilla oli ”herrasmiessopimus”, jossa mikään puolue ei tehnyt maahanmuutosta vaaliteemaa.

Maahanmuutto ei ole noussut Suomessa pääteemojen joukkoon yksissäkään vaaleissa. Siitä ovat pitäneet huolen yhdessä puolueet ja valtamedia.

Suomessa on uutisoitu tällaisesta eduskuntapuolueiden sopimuksesta jälkikäteen vuoden 2003 vaaleihin liittyen, mutta näyttää selvältä, että samanlainen sopimus on ollut voimassa myös myöhemmissä vaaleissa sittemmin "rasismin vastaisen" sopimuksen nimellä.

Vuoden 2009 eurovaalien alla sopimusta muotoillut Rkp:n puoluesihteeri möläytti kesken prosessin, että puolueiden sopimus tulisi estämään Jussi Halla-ahon asettamisen ehdokkaaksi. Eikä asetettu.

Puolueiden vaalien alla vahvistamien rasismisopimusten todellista luonnetta valottaa sekin, että maahanmuuttoministeri Astrid Thors totesi aikoinaan sopimuksen rikkomiseksi sen, että sopimukseen sitoutuneen puolueen kansanedustaja arvosteli hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 008
 • Liked: 19566
 • Takapenkin paha poika
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #312 : 06.07.2018, 11:54:41 »
Kun tuolla aiemmin ilmaisin huoleni edellämainitusta, se tyrmättiin täysin. Taidettiinpa toivottaa tervemenoa demareita äänestämään...

Jankutan edelleenkin; vaikka maahanmutto on ykkösteema, se ei yksin riitä. Tarvitaan myös muuta. Talous/sosiaalipolitiikkaa. Ropiseeko niitä ääniä "rikkailta" vai tavalliselta kansalta? Herrakerhoista vai kaljabaareista? Niin herralla kuin narrilla on vain yksi ja samanarvoinen ääni. Sitä ei pidä unohtaa.

Aika voimakas sanavalinta "tyrmättiin täysin". Itse edustan havaintojeni mukaan Hommaforumin oikeistolaisempaa laitaa talousnäkemyksineni. Kyllä täältä löytyy myös vasemmistolaisempaa tulonjakopolitiikkaa kannattavia.

Vuoden  2003 vaaleissa Tony Halmeen vetämänä PS kannatus oli 1,57%, nousten 0,6%-yks edellisistä vaaleista. Äänten absoluuttinen lisäys oli käytännössä sama kuin Halmeen henkilökohtainen äänimäärä. Toki ehdokasasettelu muualla +Halmetta ei voi äänestää kuin Helsingissä jne, mutta näkemykseni mukaan "kaljabaaripersujen" mukanaan tuoma kannatus on korkeintaan pari prosenttiyksikköä.

Kaljabaaripersuretoriikalla voi saada lisää ääniä kaljabaareista, mutta se aivan varmasti myös karkottaa osan äänestäjistä. Samoin vasemmistolainen / sosialidemokraattinen jakopolitiikka. Esimerkiksi se aiemmin mainitsemani keskiluokkainen veronmaksaja ei oikein tykkää veronkorotuksista ja sosiaalimenojen jatkuvasta kasvusta.

Lainaus käyttäjältä: Helsingin Uutiset
Jopa 3,7 miljoonaa suomalaista eli 68 prosenttia suomalaisista kuuluu keskiluokkaan. Suomen keskiluokka on yksi Euroopan suurimmista. Ruotsissa on suunnilleen samankokoinen keskiluokka kuin Suomessa, Virossa keskiluokkaan kuuluu 58 prosenttia väestöstä.

Tuolla se jytky muhii eikä missään kaljabaareissa. Jos persut tarjoavat suunnilleen samanlaista talouspolitiikkaa kuin keskustaoikeisto mutta ilman pakkomatusaatiota, niin tie on auki.

The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 971
 • Liked: 3577
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #313 : 06.07.2018, 12:13:20 »
Miksi talouspolitiikan pitää tarkoittaa joko ruoskaa selkään tai kahjoa rahanhjakamista? Kummallakin tavalla persut häviävät vaalit. Miksi taloupolitiikka ei voi tarkoittaa esimerkiksi kokonaispotin kasvattamista ja esim. 9€ työkokeiluihin kieltoa ja aktiivimallista luopumista.
Osakesäästötili tuo monikymmenkertaisesti enemmän hilloa kuin nämä aktiivimakllit. Miksi esim se ei voisi olla persujen talusuudistusten ydin.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 099
 • Liked: 10651
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #314 : 06.07.2018, 12:34:03 »
Mitäs mieltä täällä ollaan tästä Ylen tuoreimman kannatusmittauksen tehneen Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Juho Rahkosen näkemyksestä:

"Perussuomalaisten tilannetta hankaloittaa myös se, että itseään työväenpuolueena pitävän liikkeen jäseniä vuotaa parhaillaan gallupkärjessä paistattelevaan sosiaalidemokraatteihin."

Onko PS "työväenpuolue"?  Siirtyykö mahdollisia äänestäjiä merkittäviä määriä demareihin? Miksi? Pitäisikö asialle tehdä jotain?

Olen jo ollut huomaavinani, että lehtien poliittiset analyysit ovat nykyään poikkeuksellisen kehnoja. Niistä puuttuu syvällisempi ajatus ja gallupkannatukset selitetään kovin pinnallisilla tekijöillä kuten puoluejohtajien karismalla jne.

Rahkonen on väärässä koska hän tukeutuu vain gallupkannatusten lukujen vaihtelujen seurantaan. Logiikka on se, että jos yksi puolue nousee prosentin ja toinen laskee prosentin, niin äänestäjät siirtyvät suoraan näiden puolueiden välillä. Todellisuudessahan asia ei suinkaan mene näin.

Oma mielipiteeni siis on, että persuista ei vuoda äänestäjiä demareille. Perusteluni on se, että persuäänestäjällä ei ole mitään haettavaa demareissa.

Persut ja demarithan poikkeavat lähes joka konkreettisessa asiassa toisistaan, jolloin ei ole perusteltua olettaa, että äänestäjät liikkuisivat suurissa määrin nimenomaan näiden välillä. Ihmisten mielipiteet eivät vaihdu noin vaan.

Kuin äänestäjien liikkumista tarkastellaan, pitää aina kysyä miksi ja mistä syystä kenttää liikkuu, ja minne. Onko siis tapahtunut jotain olennaista, joka saa puolueen menettämään / puolelleen äänestäjiä? Joku skandaali, olennainen politiikan muutos jne.?

Jos selvää syytä ei löydy, kannatusvaihtelut pitää löytää tilastometodiikasta, joko kysymyksen asettelusta, otannan hajonneisuudesta tai epävarmojen määrästä. Kaikki nämä vaikuttavat lopputulokseen paljon.

Mielestäni kannatuslukujen dramaattinen muuttuminen ei voida selittää päivänpoliittisilla tekijöillä. Mikään ei ole olennaisesti muuttunut viime kuukausina eikä mikään puolue ole tehnyt sellaisia suuria irtiottoja, jotka voisi siirtää äänestäjät puolueiden välillä.

Kannatusluvut muuttuvat todennäköisesti sen takia, että "epävarmojen" määrä laskee vaalien lähestyessä. Kun epävarmoja on paljon, puolueiden lojaalit kannattajat paistavat voimakkaasti läpi kannatuksissa. Kun epävarmat vähenevät puolueiden todellinen kannatus alkaa tulemaan esiin.

Esimerkiksi vihreiden 17% kannatus Niinistön aikaan ei ollut todellinen. Luku on ilmiselvästi epärealistisen suuri puoluelle, joka liikkuu poliittisen kentän laidoilla ja suuntautuu nuorille äänestäjille, joita on vain rajattu määrä.
Vihreät tulevatkin päätymän noin 8% vaalikannatukseen kuten aina ennenkin.
"Where have all the good men gone and where are all the gods? Where's the streetwise Hercules to fight the rising odds?"

- Bonnie Tyler

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 977
 • Liked: 13356
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #315 : 06.07.2018, 12:48:19 »
Arvelisin PS vaihtelun olevan maaseudulla jonkin verran Kepun kanssa, mutta muuten nukkuvien kanssa.
Äänestäjillä on ollut syytä pettymykseen, eikä pettymystä pureta enää tässä vaiheessa, siis PS:n jälkeen, menemällä sinne minkä takia alunperin PS:ää alettiin äänestämään.

PS on selkeästi protestipuolue kaikkien muiden harjoittaman politiikan takia, johon halutaan muutosta, ja nyt mitä ilmeisimmin uskottavuus on palaamassa.
Uskottavuuden palaamisen myötä palaavat myös aikaisempaan kusetukseen pettyneet äänestäjät.
Palaajien lisäksi tulee muissa puolueissa pettyneitä, sekä lisää tilanteen hereille ravistamia nukkuvia.

Tavoite suurimmasta puolueesta ei ole laisinkaan epärealistinen.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Kekkonen

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 68
 • Liked: 39
 • Vanhempi "valtiomies"
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #316 : 06.07.2018, 13:39:45 »
Vielä uudelleen: Onko/haluaako PS olla "työväenpuolue"?  "Työväki" ei tarkoita pelkästään kaljakuppiloiden väkeä, vaan tavallisia perussuomalaisia; siivoojat, raksamiehet, autokuskit, metallimiehet, pieneläkeläiset.  Enimmäkseen työssä olevaa porukkaa, joka ajoittain työttömyydem yms. seikkojen takia ajoittain joutuu turvautumaan sosiaaliturvaan.("Sosiaaliturva on yleellisyyttä" on tosi erikoinen lausunto, JOS sellainen on tullut PS johtopaikoilta?)

Ihan täysin tämän laajan porukan edut ei käy yksiin valkokauluksisen keskiluokan kanssa.

Työttömiä on maassa useampi sataatuhatta henkeä, virallisestikin. Siihen kaikki tilastokikkailulla häivytetyt päälle. Mikä on PS:n "ilosanoma" heille? "Työllisyydenhoito on parasta sosiaaliturvaa?" Ei kelpaa, kokkarit sanoivat sen jo!


Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 685
 • Liked: 11713
 • Koska me perimme niin hyvän maan
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #317 : 06.07.2018, 14:50:35 »
Hämeen Sanomien tämänpäiväisestä pääkirjoituksesta:
https://www.hameensanomat.fi/paakirjoitukset/354694-perussuomalaiset-taas-demarien-kimpussa
Lainaus
Perussuomalaiset taas demarien kimpussa

Perussuomalaisten kahden prosentin hyppy oli merkittävin muutos Yleisradion Taloustutkimuksella teettämässä kesäkuun kannatuskyselyssä.
----
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on vetänyt matalalla profiililla ja pysynyt piilossa Brysselissä. Ajassa on kuitenkin paljon sellaista, mikä voi tuoda hänen puolueelleen luontaista vetoapua.

Syyrian pitkittyvä kriisi ja Pohjois-Afrikan tilanne ajavat pakolaisvirtoja pohjoiseen. Hajanainen Euroopan unioni on suurissa vaikeuksissa, jos pahin toteutuu. Syyriassa on liikekannalla 250–300 000 ihmistä. Siinä määrässä Saksan liittokansleri Angela Merkelin viritykset sijoitusleireistä eivät paljon pidättele.

Toisaalta epävarmuus talouden tulevaisuudesta painaa äänestäjien mieliä. Nousukauden tuntu ja matala korkotaso eivät voi jatkua loputtomiin.

Näitä suhdanteita taitava populistijohtaja osaa käyttää hyväkseen. Halla-aho tulee olemaan ensi vuoden puolella mielenkiintoinen seurattava.
----
Jos Halla-aho ja kumppanit vetelevät ensi keväänä oikeista naruista, on täysin mahdollista, että perussuomalaiset nousevat neljänneksi suurimmaksi. Hallitukseen heitä ei silti kukaan liene nostamassa.

----

Kari Kinnunen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 129
 • Liked: 6400
 • Antaa olla. Ei jaksa enää
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #318 : 06.07.2018, 14:58:26 »
Mites jos ensin hoidetaan se maajanmuutto kuntoon? Samoin siihen liittyvä kulttuuri- ja muu akakoominen yhteiskuntataiteilu.

Sitten voidaan alkaa kinastelemaan sosiaaliturvien tasoista. Kas kun jakaakseen sosiaaliturvaa yhteikunnalla pitää olla rahaa. Mamutus lieveilmiöineen taas syö aivan kaiken ja vielä lainatutkin.
« Viimeksi muokattu: 06.07.2018, 15:07:38 kirjoittanut Kari Kinnunen »

rapa-nuiv

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 968
 • Liked: 628
 • midget snot-totem
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #319 : 06.07.2018, 15:01:20 »
Vielä uudelleen: Onko/haluaako PS olla "työväenpuolue"?  "Työväki" ei tarkoita pelkästään kaljakuppiloiden väkeä, vaan tavallisia perussuomalaisia; siivoojat, raksamiehet, autokuskit, metallimiehet, pieneläkeläiset.

  Autokuskit tuossa jo oli. Lisätäänpä koneurakoitsijat, metsurit, kukkakauppiaat, putkimiehet, puutarhurit, pienkonemekaanikot, kuntosaliemännät, sahurit...
 rasvanahkaista työväenluokkaista persvakoväkeä ja tiedätkö mitä muuta?
Yrittäjiä. Kapitalisteja!  Riistäjiä!

 Sosiaaliturva ei ole tulonsiirtoa porvarilta duunarille vaan duunarilta pummille.
 
on PS:n "ilosanoma" heille? "Työllisyydenhoito on parasta sosiaaliturvaa?" Ei kelpaa, kokkarit sanoivat sen jo!

 Ei sillä ole väliä mitä kokoomus sanoo. Sillä on väliä mitä kokoomus on. Valkokaulustyöläinen on kypäräpappi kirjaimelllisesti. Upseeri , pappi, opettaja , virkamies. Veronmaksajan syöttiläs.
Sillä on väliä kenen etua kokoomus valvoo.
Tule kyytiin !

Kekkonen

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 68
 • Liked: 39
 • Vanhempi "valtiomies"
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #320 : 06.07.2018, 15:19:38 »
Rapa-nuiv, ootko ihan tosissasi? Kun tehdas pistää ovet kiinni ja potkaisee 200 ammattimiestä pellolle, niin he muuttuvat samalla hetkellä pummeiksi? Eläkeläiset pummeja? Opiskelijat pummeja? Huh, huh.

guest14874

 • Vieras
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #321 : 06.07.2018, 22:07:21 »
Mites jos ensin hoidetaan se maajanmuutto kuntoon? Samoin siihen liittyvä kulttuuri- ja muu akakoominen yhteiskuntataiteilu.

Sitten voidaan alkaa kinastelemaan sosiaaliturvien tasoista. Kas kun jakaakseen sosiaaliturvaa yhteikunnalla pitää olla rahaa. Mamutus lieveilmiöineen taas syö aivan kaiken ja vielä lainatutkin.
Jos otetaan esim. 5000 ihan yksin tullutta hädänalaista, niin se tarkoittaa että he tarvitsevat 5000 asuntoa joka on keskisuuren lähiön koko Helsingissä.
Jos oletetaan että 80% on perheellisiä (vaimo+1 lapsi, pidän tarkoituksella näin alhaalla) niin perheenyhdistämisen kautta tulee Suomeen 4000 kotiäitiä ja 4000 eri ikäistä lasta jotka tarvitsevat tarha/koulupaikan.
Edellä mainittu on vasta alkusijoitus rikkauteen. Se sijoitus on niin iso että se vaikuttaa ihan kaikkeen. Jos joku keksii yhteiskunnasta jonkin osa-alueen jota haittamaahanmuuto ei koske niin antaa tulla.

Kekkonen

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 68
 • Liked: 39
 • Vanhempi "valtiomies"
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #322 : 07.07.2018, 09:31:03 »
Roke, riippuu mistä suunnasta katsoo. Tuo edellinen 5000 asuntoa on kokoomuslaisten asuntosijoittajien kannalta hyötymaahanmuuttoa. Rahan tuloa ei voi estää. Siksihän kokkarit sitä kannattavatkin, ei hyvästä sydämmestä.

Samoin sosiaaliturva asumistuen muodossa ei mene varsinaisesti "pummeille" vaan samoille kokkareille. Enpä ole havainnut sieltä taholta vaatimuksia asumistuen leikkauksesta...

Tuosta kärsivät myös omalla rahalla vuokriaan maksavat kohonneen vuokratason muodossa, otaksun.

Sami Savio

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 129
 • Liked: 997
 • Kinkkuvoileipä ei ole suosikkini.
  • Sami Savion kotisivut
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #323 : 09.07.2018, 21:23:40 »
Kuten Markku Jokisipilä todistaa, ovat Perussuomalaiset jatkossakin ainoa todellinen vaihtoehto.

https://www.suomenuutiset.fi/savio-markku-jokisipilan-analyysi-puolueiden-linjaeroista-osui-nappiin-ps-edustaa-ainoana-tiukkaa-turvapaikkapoliittista-linjaa/

Lainaus käyttäjältä: Suomen Uutiset
Savio: Markku Jokisipilän analyysi puolueiden eroista osui nappiin – PS edustaa ainoana tiukkaa turvapaikkapoliittista linjaa

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä arvioi perjantaina 6.7. Verkkouutisten haastattelussa perussuomalaisten olevan ainoa puolue, joka edustaa tiukkaa turvapaikkapoliittista linjaa. Jokisipilän mukaan Suomessa ei myöskään ole perussuomalaisten ohella muita aidosti EU-kriittisiä puolueita. Perussuomalaisten kansanedustaja Sami Savio katsoo, että Jokisipilä kiteytti lausunnossaan erittäin olennaisen seikan suomalaisessa politiikassa.

– Perussuomalaiset on ainoana suomalaisena puolueena johdonmukaisesti jo vuosien ajan esittänyt perusteltua vahvaa kritiikkiä sekä liittovaltiokehitystä kohti kulkevaa EU-päätöksentekoa että hallitsematonta maahanmuuttoa kohtaan. Kuten Jokisipilän lausunnosta käy hyvin ilmi, vain perussuomalaiset tarjoavat todellisen vaihtoehdon kauan harjoitetulle politiikalle, joka voi muuttaa pitkällä tähtäimellä peruuttamattomasti suomalaista yhteiskuntaa, Savio muistuttaa.

Jokisipilä myös arvioi viime viikolla Verkkouutisille kokoomuksen eurooppalaisten sisarpuolueiden joutuneen tiukentamaan linjauksiaan maahanmuuttokriittisten puolueiden kannatuksen nousun myötä. Hänen mukaansa tällainen linjanmuutos voi kuitenkin johtaa herkästi uskottavuusongelmiin, koska se on ristiriidassa aiemmin harjoitetun retoriikan kanssa. Savio jakaa Jokisipilän näkemyksen ja kehottaa kiinnittämään erityistä huomiota puolueiden aiempaan toimintaan.

– Erityisesti vaalien alla muun muassa keskusta ja kokoomus antanevat jälleen joidenkin yksittäisten ehdokkaidensa esittää hieman kriittisempiä kantoja äänestäjien houkuttelemiseksi. Tällaisilla irrallisilla kannanotoilla ei ole kuitenkaan mitään yhteyttä kyseisten puolueiden ohjelmalinjauksiin, jotka ovat todellisuudessa varsin maahanmuutto- ja EU-myönteisiä. Kesän 2017 hallituskriisi oli tästä yksiselitteinen osoitus, Savio huomauttaa.

Savion näkemyksen mukaan puolueiden hyvin yleisesti harjoittama kaksien rattaiden politiikka ei ole kunniaksi demokratialle ja voi jopa johtaa äänestysaktiivisuuden laskuun.

– Äänestäjän kuluttajansuojan kannalta tilanne on hyvin ongelmallinen. Täytyy muistaa, että ääni menee ensisijaisesti puolueelle ja vasta sen jälkeen ehdokkaalle. Ehdokas kannattaakin valita sellaisesta puolueesta, jonka ohjelman voi ainakin pääpiirteissään hyväksyä. Muutoin edessä on miltei varmasti paha pettymys.
Maahanmuuttokriittinen kansanedustaja (ps.)

Kotisivut

Facebook-sivut

Sami Savio Twitterissä

PS - Parasta Suomelle

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 315
 • Liked: 4043
 • Villasukkainen, Silkkihansikkainen
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #324 : 10.07.2018, 17:55:31 »
Kuten Markku Jokisipilä todistaa, ovat Perussuomalaiset jatkossakin ainoa todellinen vaihtoehto.
https://www.suomenuutiset.fi/savio-markku-jokisipilan-analyysi-puolueiden-linjaeroista-osui-nappiin-ps-edustaa-ainoana-tiukkaa-turvapaikkapoliittista-linjaa/
Lainaus käyttäjältä: Suomen Uutiset
Savio: Markku Jokisipilän analyysi puolueiden eroista osui nappiin – PS edustaa ainoana tiukkaa turvapaikkapoliittista linjaa

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä arvioi perjantaina 6.7. Verkkouutisten haastattelussa perussuomalaisten olevan ainoa puolue, joka edustaa tiukkaa turvapaikkapoliittista linjaa. Jokisipilän mukaan Suomessa ei myöskään ole perussuomalaisten ohella muita aidosti EU-kriittisiä puolueita

Turvapaikkapolitiikka ja sitä myöden EU:n yhtenäinen linja on toivon mukaan järkevöitymässä, vaikka virallisia päätöksiä ollaankin tekemässä vasta syys-lokakuun aikana.

Yhteiset maihinnousu- ja rekisteröintikeskukset kokoaisivat EU-alueelle tulevat turvapaikanhakijat.
Lainaus käyttäjältä: Kauppalehti 10.7.2018
Mykkänen pitää keskeisenä päätöstä maihinnousu- ja rekisteröinti­keskusten perustamisesta. Niissä seulottaisiin nopealla menettelyllä todelliset turvapaikan tarvitsijat taloudellisista pakolaisista. Mykkänen arvioi, että keskusten perustamisen jälkeen voisi löytyä edellytykset hyväksyä myös pakolaisten sijoittamista ja taakanjakoa koskeva Dublin-asetus.
Jos keskuksetsaadaan toimimaan, Eurooppaan tulevien maahanmuuttajien määrä romahtaa. Ajatus on, että jäsenmaiden kesken jaettaisiin turvapaikan saaneita eikä enää hakijoita kuten alkuperäisen Dublin-asetuksen mukaan.

Tämä olisi toteutuessaan jo iso muutos oikeaan suuntaan ja on toteutuessaan asia, joka Perussuomalaisten kannattaa kritiikissään noteerata. Ja pohtia nyt muitakin kärkiteemoja tuleviin koitoksiin.
~ visualize your highest self, then start showing up as her ~

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 652
 • Liked: 2321
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #325 : 10.07.2018, 21:08:03 »
Naton jäsenenä Suomi voisi ottaa yhtä jyrkän kansallismielisen linjan kuin Viro, Baltia yleensä ja Visegrad-maat, koska emme tarvitse EU:n turvatakeita Venäjän uhkaa vastaan.

Ymmärrän, mitä tarkoitat. Mutta en osaa ajatella asian olevan näin yksinkertainen kuin kirjoitat.

Millä tavalla EU tulisi apuun Venäjän uhkaa vastaan? Ymmärrän vastauksesi nimenomaan sotilaallisena uhkana. EU antaisi jonkin lausuman, ettei saa kiusata pienempää, ja Suomi jäisi yhtä yksin kuin Ukraina on jäänyt. Se siitä.

Sen sijaan näen Suomen mielistelyn sisäisissä siirroissa niin, että niillä on tarkoitus kerätä pääomaa sitä varten, että Venäjä päättää joskus avata itärajan turvapaikanhakijoille. Tässäkin muuten Suomi odotti ensin, että EU sanoisi jotain mutta kukaan ei ollut edes kuullut koko asiasta, joten tasavallan presidentti lähti hoitamaan asian kahdenkeskisesti. Olen kirjoittanut viestin tästäkin typeryydestä.

Kun Suomi tekee nyt oman osansa, me voimme myöhemmin vedota siihen, että mekin otimme turvapaikanhakijoita muualta Euroopasta, nyt on teidän vuoronne ottaa meiltä. Toisin sanoen en sotkisi Natoa tähän kuvioon ollenkaan. Ei Nato olisi pysäyttämässä turvapaikanhakijoiden tuloa, vaikka Suomi olisi jäsen. Päinvastoin Obaman aikana oli jopa näyttöä, että amerikkalaiset olivat innolla mukana tuomassa uusia asukkaita Eurooppaan.

Jotain "salattua" tässä on, koska perussuomalaiset ei asiaa vastusta.

J. Lannan haamu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 992
 • Liked: 7355
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #326 : 10.07.2018, 21:15:58 »
Toivon, että ihmiset ymmärtävät tämän asian: Amerikalle Suomi on vain ja ainoastaan työkalu tässä elinikiä kestävässä sodassa Neuvostoliittoa, tai ketä tahansa vastaan. Suomi ei ole yhtään mitään tuolla maailmalla, vaikka talvisotaa arvostaavatkin kovasti. Aivan sama on EU:n kanssa, Suomella voi olla välinearvoa heille mutta mitään konkreettista ei ole tehtävissä JOS joku sota tulee ja hyökkäys kohdistuu Suomeen.

Tämä on puhtainta geopolitiikkaa, Suomella on tässä sodankäynnissä vain yksi vaihtoehto, meidän täytyy keskittää kymmenkertainen resurssimäärä maanpuolustukseen ja maanpuolustushengen nostamiseen. Sillä tavoin, että kuka tahansa tänne tulee mikä tarkoitusperä tahansa mielessään, niin heillä ei ole mahdollista vallata tätä maata. Tuhota kyllä, vallata ei. Tämä on ainoa vaihtoehtomme, minkään puolen valitseminen ei ole vaihtoehto. Ei hyvä, eikä huono.

Nato ei missään nimessä mahdollista mitään kansallismielisyyttä, vaan päinvastoin korostaa transatlanttista amerikanisaatiota ja globalisaatiota. Mitä tulee perussuomalaisiin, autan parhain keinoin kuten tähänkin asti, mutta en luota heihin enkä pidä paria esimerkkiä lukuunottamatta heitä juurikaan arvossa. Ikävää, mutta seitsemän pitkää vuotta on tehnyt tehtävänsä...
Yksilö - Kulttuuri - Luonto/ The Knower - The Known - The Unknown.

Jack

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 867
 • Liked: 1547
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #327 : 10.07.2018, 21:39:40 »
Tämä on puhtainta geopolitiikkaa, Suomella on tässä sodankäynnissä vain yksi vaihtoehto, meidän täytyy keskittää kymmenkertainen resurssimäärä maanpuolustukseen ja maanpuolustushengen nostamiseen. Sillä tavoin, että kuka tahansa tänne tulee mikä tarkoitusperä tahansa mielessään, niin heillä ei ole mahdollista vallata tätä maata. Tuhota kyllä, vallata ei. Tämä on ainoa vaihtoehtomme, minkään puolen valitseminen ei ole vaihtoehto. Ei hyvä, eikä huono.

Jos ei ole kuin yksi vaihtoehto, onko sekään silloin enää vaihtoehto. Tässä tapauksessa vaihtoehdoksi esitetään, että Suomi keskittäisi kymmenkertaisen resurssimäärän maanpuolustukseen ja maanpuolustushengen nostamiseen. Ulkoavaruuden olentojen täytyy olla hyökkäämässä tänne, jotta tuollaista tapahtuisi. Yhdenkään puolueen ohjelmassa ei ole maanpuolustuksen resurssien kymmenkertaistamista. Eivätkä kansalaisetkaan tällaista vaadi. Tarkoittaako tämä sitä, että peli on pelattu, ja Suomi tulee häviämään sodan. Mitä virkaa armeijalla ylipäätään on, jos tilanne on jo ennalta selvä.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 172
 • Liked: 20552
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #328 : 10.07.2018, 21:49:06 »


Millä tavalla EU tulisi apuun Venäjän uhkaa vastaan? Ymmärrän vastauksesi nimenomaan sotilaallisena uhkana. EU antaisi jonkin lausuman, ettei saa kiusata pienempää, ja Suomi jäisi yhtä yksin kuin Ukraina on jäänyt. Se siitä.Krimiläiset äänestivät haluavansa liittyä Venäjään, Suomessa tuskin monikaan suomalainen äänestäisi Venäjään liittymisen puolesta. Näinpä Ukrainan ja Suomen rinnastaminen ei toimi.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000728926.html

Lainaus
Krimin kansanäänestyksen tulosten mukaan Venäjä-liitoksen puolesta äänesti lähes 97 prosenttia asukkaista.
Vaaliviranomaiset kertoivat, että tarkka luku on 96,77 prosenttia.

 Aiemmin aamulla alueen pääministeri Sergei Aksjonov kertoi twiitissään kannatusluvuiksi 96,6.

 Venäjän presidentti Vladimir Putin on sanonut aikaisemmin, että Venäjä kunnioittaa kansanäänestyksen tulosta. Länsimaat taas tuomitsevat äänestyksen kansainvälisen oikeuden vastaisena.

 Aluejohtaja Aksjonov kiirehti jo sunnuntaina Twitterissä kertomaan, että Krim esittää jo maanantaina pyynnön liittyä Venäjään.

 Samoin Krimin varapääministeri Rustam Temirgalijev hehkutti sanomalehti Kyiv Postille, että valuutanvaihto Ukrainan grivnasta ruplaksi olisi jo käynnissä. Maksamaan ruplilla pääsisi huhtikuussa.

 Länsimaat toistivat jälleen äänestyksen päätyttyä, ettei tulosta hyväksytä eikä kansanäänestys ole laillinen. Britannian mukaan Krimillä pilkattiin demokratiaa.

Abdul Reis

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 404
 • Liked: 594
Vs: Seuraavat eduskuntavaalit
« Vastaus #329 : 10.07.2018, 21:53:27 »


Krimiläiset äänestivät haluavansa liittyä Venäjään, Suomessa tuskin monikaan suomalainen äänestäisi Venäjään liittymisen puolesta. Näinpä Ukrainan ja Suomen rinnastaminen ei toimi.


Jos Venäjä ensin miehittää Suomen ja sen jälkeen järjestää kansanäänestyksen Venäjään liittymisestä niin saatat yllättyä siitä kuinka paljon kannatusta Venäjään liittymisellä Suomessakin olisi.
"Ja kaikesta huolimatta toivon, kun vanhenen, rukoilen palavasti, että varjeltuisin loppuun saakka kuolemansynniltä nimeltä suvaitsevaisuus. ... Että en koskaan lakkaisi tuomitsemasta vääriä ja vahingollisia asioita, vääriä ja vahingollisia ihmisiä." -Pentti Linkola