UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: House of Cards Spin Off: Timokratian lopun alku – Juonipaljastukset  (Luettu 15270 kertaa)

Ritva Puolakka

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 211
 • Liked: 236

Tämä on selkeä kuvio. Porukassa on kaksi nuorta, joista toinen on koko ajan puhunut halla-ahoa vastaan ja toinen on saatu (Elohan sai pari hassua ääntä pj-kisoissa) uskomaan olevansa salaliiton uhri. Nyt kerrotaan nuorille, että saavat mahdollisuuden. Tosiasiassa heidät heitetään hyödyttöminä rakkikoirille.

Kunnon mafiaperheessä Don on taka-alalla ja juttelee vain toisille Doneille. Mafiaperheen pojat ja luottohenkilöt puuhailevat junailutehtävissä ja erilaiset vävypojat ja wannabe-mafiosot laitetaan tulikasteeseen rakkikoirille. Sitten joukossa on ne kymmenen hyödyllistä idioottia, jotka on pelastettu kadulta Donin kartanoon leikkaamaan ruohoa, keittämään kahvia ja pesemään pyykkiä. Vanhimman pojan vaimo itkee rippituolissa ja kysyy papilta "teinkö oikein kun nain tähän perheeseen?" Pappi sanoo, että väärin teit, mutta vaimoihminen kokee olevansa niin syvällä kuviossa, että paluuta normaaliin elämään ei ole.

Anteeksi liian pitkä ja dramaattinen analyysi. Roolijako vaan on kuin jostain "Kummisedästä".

-i-

Hyvä analyysi, joka kannattaa nostaa ylös. Mielestäni Doneja tässä näytelmässä olivat Sipilä ja Soini. Sauli Niinistö peesasi ja Petteri Orpo myöskin asemansa säilyttääkseen.

Harmittaa tosi paljon, kun nykyinen hallitus valittiin kaksi vuotta sitten, niin uskoin, että uskovaiset miehet ajavat Suomen etua. Kumpikaan näistä, Soini tai Sipilä eivät välitä Suomen kansasta pätkääkään, joten on todella häpeällistä, että moiset veikot vielä vallan kahvassa pyörivät.

Toivotaan, että tämä kammottava näytelmä saa ihmisten silmät auki ja nyt perussuomalaisten on tehtävä kaikkensa, jotta se saa palautettua kansalaisten luottamuksen politiikkaan.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 412
 • Liked: 1575
 • Sus siunatkoon
Lainaus
Perussuomalainen väittää: ”Soini yritti vallata puolueen takaisin”
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/224793-perussuomalaiset-vaittavat-timo-soini-yritti-vallata-puolueen-takaisin

Silmäilevä lukeminen jäi kaipaamaan linkkiä lähteeseen. Mikä otsikoi Junnilan kirjoituksen "Perussuomalainen väittää:"? Valistuneelle hommailijalle lähde oli jokseenkin arvattava. Itse suosin lainauksien lähteistämistä, vaikka lipsahduksia sattuu. Lähde oli siis Uusi Suomi, linkki lähteeseen yllä.

---

Minusta ei ole syytä unohtaa sitä tosiasiaa, että julkaisun Uusi Suomi takana on edelleen vahva keskustalainen vaikuttaja, vaikka Alma Media -konserni omistaa sen nyt Herlin sukunimellisen Uusi Suomi 2. tulemisen perustajan sijasta. Mainitsen tämän siksi, että itseä jäi häiritsemään otsikoinnin "Perussuomalainen väittää". Ei tarvinnut paljon lukea Teppo Ovaskaisen laatimaa Uusi Suomi artikkelia enempää, kun siitä löytyi toinen häiritsevä elementti.

Lainaus
Uusi Suomi on kirjoittanut, että juuri tämä selittää halla-aholaisten tarpeen ottaa puoluekokouksessa haltuunsa koko puheenjohtajisto. Lue lisää: Näkökulma: Nyt selvisi, miksi Jussi Halla-aho halusi selkävoiton

Edelleen Teppo Ovaskainen ja Uusi Suomi väittää, että puoluekokouksessa "halla-aholaiset" olivat jotenkin hyvin organisoitunut joukko, jolla oli lainaukseen korostettu tahtotila. Teppo Ovaskainen ja Uusi Suomi ei jätä mitään sen varaan, että tyytymättömyys Soiniin ja hänen johtajiinsa oli vain niin suurta, jotta lopputulos oli surkeimmista surkeimpien häviäjien kutsuma vallankaappaus.

[sarkasmi]Miksi Teppo Ovaskainen, Uusi Suomi, otsikoi blogi-uutisen näin ja jatkaa narratiivia halla-aholaisten vallankaapauksesta, emme tiedä, mutta voimme epäillä vaikka edellä vihjatulla keskustalaisen isännän äänellä. Toimittajarenki tekee niin kuin kepuisäntä käskee, ja jos ei suoraan käske, niin toimittajalla on omat aivot tuottaa isännän toimituksellista linjaa parhaiten noudattavaa zuurnalismia.[/sarkasmi]

Ei sillä kuten Teppo Ovaskainen, Uusi Suomi, blogi-uutisensa oivallisesti päättää:

Lainaus
Junnilan mukaan hänen analyysinsä perustuu keskusteluihin ja havaintoihin sekä puoluekokouksessa että eduskunnassa, kuin myös muihin tietolähteisiin mediassa ja muualla.

Timo Soinin (uv.) valtiosihteeri Samuli Virtanen vastasi Uuden Suomen haastattelupyyntöön, ettei Junnilan kirjoitukseen ole kommentoitavaa. Uusi Suomi pyysi sekä Soinin että Virtasen haastattelua. Puolustusministeri Jussi Niinistön (uv.) avustaja Petteri Leino tyrmää Junnilan kirjoituksen Twitterissä. Leinon mukaan ”kaikki meni näissä salaliittoteorioissa pieleen”.

Tämäkin on vain Junnilan selvitys tapahtuneesta yhtä paljon kuin blogi-uutinen Teppo Ovaskaisen, Uusi Suomi, tuotos. Jäämme odottelemaan uusia juonipaljastuksia. Vai onko juonipaljastusten odottelu sittenkään järkevää? Pitäisikö katse kohdistaa tulevaisuuteen, jossa soinilaiset on pyyhitty pois politiikasta ja "meillä" kansallismielisillä on oikeasti valta ohjata Suomen tulevaisuutta terveemmälle uralle EU-nuolennan sijaan. Kohta alkaa tuntua jo "Venäjä, Venäjä, Venäjä" -pelottelu paljon houkuttelevammalta kuin monikulttuurisen terrorinen ja anarkistisesti omia säädöksiään polkeva EU.

Kun oikein pinnistän rehellisyyteni äärirajoille, niin oikeasti minua kiinnoistaisi tietää juonipaljastus, miten Sampo Terho liittyi juoneen? Oliko hän tietoinen "vallankaapauksista" suuntaan tai toiseen ennen puoluekokousta, puoluekokouksen aikana vai jälkeen? Jotkut spektaattorit ovat arvioineet Sampon olemuksen viestineen innottomuutta ja teennäisyyttä Sampo-ämpäreineen jo puoluekokouksen lauantaina. Kuitenkin Sampo totesi lauantaina Halla-ahon valinnan jälkeen kuuluisat sanansa "yhteistyöllä eteenpäin" (vapaa lainaus). Sitten hänen ilmeistään on tehty loikkauspäivänä maanantaina jos jonkin moisia päätelmiä. Kenellä olisi paras "järkeenkäypä" selitys Sampon toiminnalle? Valitettavasti nyt on vain niin, että Sammon itsensä selitykset tapahtumista, vaikka hän on edelleen täysissä sielun voimissaan keskuudessamme, ovat mitättömiä. Näin se nyt vain on.
"Tätäkö suomalaiset haluavat? Vai olisiko aika äänestyspäätöksellä seuraavissa vaaleissa laittaa muutos vauhtiin meilläkin?" -- jäsen Vellamo

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 776
 • Liked: 7606
 • Puhekin on teko
Lisätään tämäkin.

Lainaus
Kuka tiesi ja mitä? Näin Jussi Niinistö apureineen hajotti perussuomalaiset ja juoni loikan takaisin hallitukseen

Yle kokosi päiväkirjan perussuomalaisten dramaattisen viikon vaiheista. Ketkä toteuttivat operaatio Uuden vaihtoehdon?

https://yle.fi/uutiset/3-9711720?origin=rss
Kirjoitukset jatkossa täällä:

Kriitikon varjo -blogi
http://kriitikonvarjo.blogspot.fi/

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 776
 • Liked: 7606
 • Puhekin on teko
Lainaus
Sauli Niinistö paljasti Porissa: Sipilän U-käännöksen syynä eri näkemys presidentin kanssa

Niinistö valotti myös taustoja, jotka johtivat pääministeri Juha Sipilän kuuluisaan U-käännöksen Kultarannan lähettyvillä Naantalissa.

...
Myös Niinistö kuuli valtio-oppineita

Niinistö kävi läpi tapahtumien kulun täpötäydelle Porin torille.

– Sinä kriittisenä tiistaina (13.6.) kävi niin, että minulle alkoi valjeta kello yhden jälkeen, perussuomalaisten ryhmäkokouksen jälkeen että, ahaa! Ne jutut joita on pidetty vähän nurkan takana toteutuvat näköjään.

– Kun sitten pääministeri oli minulle jo silloin aamulla kyllä sanonut, että hän on puhunut valtiosääntöoppineitten kanssa niin minäkin päätin puhua vähän valtiosääntöoppineitten kanssa. Niinpä sitten kun hän Turkuun saapui niin me jouduimme sitten toteamaan sen että onkohan kauhean viisasta, että me yhdessä tässä nyt esiinnymme, koska silloin oli media paikalla, että onkohan se viisasta koska minulla oli oma vähän eri henkilökohtainen mielipide, sanotaan näin.

– Eikä asia minulle edes kuulunut. Miten hallitus neuvotteluja käy ja hakeeko se eroa vai ei , se ei ole presidentin toimivaltaa. Mutta jos minulta kysytään tai jos halutaan että minä annan jonkinlaisen siunauksen niin silloin minun on pakko esittää oma mielipiteeni ja sen hänelle selvästi esitin ja sen jälkeen olettaisin että olimme samaa mieltä, että ei tässä nyt kannata tavata ainakaan median edessä.

Vastauksensa lopuksi Niinistö vielä perusteli yksityiskohtaista kuvaustaan.

– Minä en näistä olisi kovin paljoa puhunut, mutta kun nyt näköjään sitten esille otetaan niin otetaan sitten ihan oikein esille.

https://yle.fi/uutiset/3-9720105

Sipilän U-käännös johtui "eri syistä".

Tekstistä arvioiden voi sanoa, että Juha Sipilän oli tarkoitus esittää asia yhdessä Sauli Niinistön kanssa hallitusyhteistyön jatkamisesta keskustan, kokoomuksen ja uuvattien kanssa. Sauli Niinistö ei katsonut toimintatyyliä oikeanlaiseksi ja tämän takia ei siihen suostunut. Toimintatyyli saattoi olla juridisesti oikein, mutta sitä ei pidetty hyvien käytöstapojen mukaisena. Kertoi myöhemmin näkökantanaan, että hallituksen olisi pitänyt virallisesti jättää eronpyyntö.

Juha Sipilän kuuluisa U-käännös johtuikin oikeasti välirikosta Sauli Niinistön kanssa, vaikka Sipilä kertoi sen olevinaan johtuvan ainoastaan hallituksen hajoamisen peruuntumisesta.
Kirjoitukset jatkossa täällä:

Kriitikon varjo -blogi
http://kriitikonvarjo.blogspot.fi/

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 10 141
 • Liked: 10956
Juha Sipilän kuuluisa U-käännös johtuikin oikeasti välirikosta Sauli Niinistön kanssa, vaikka Sipilä kertoi sen olevinaan johtuvan ainoastaan hallituksen hajoamisen peruuntumisesta.

Tai sitten Sauli vain säikähti saamaansa kritiikkiä tökerästä toiminnastaan, mihin taisi osaltaan jo vanhuuden höperyyttään sortua, kun jopa muista poliittisista puolueista tuomittiin tämä häpeällinen toiminta ja yrittää nyt sitten selitellä asioita parhain päin:

Sauli Niinistön haastajilta pyyhkeitä Halla-aho-kommenteista – ”Ei ole sopivaa”
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/225070-sauli-niiniston-haastajilta-pyyhkeita-halla-aho-kommenteista-ei-ole-sopivaa

Lainaus
Tasavallan presidentti Sauli Niinistön esittämä arvostelu Jussi Halla-ahon valinnasta perussuomalaisten puheenjohtajaksi oli epäsopivaa, katsovat hänen haastajansa Pekka Haavisto (vihr.), Merja Kyllönen (vas.) sekä Matti Vanhanen (kesk.).
« Viimeksi muokattu: 12.07.2017, 21:29:36 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Tagit: