UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2017-06-13 VU / Wille Rydman: Yhteistyöhön on kyettävä Jussi Halla-ahonkin kanssa  (Luettu 15786 kertaa)

Profit

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 671
  • Liked: 364
Vs: 2017-06-13 VU / Wille Rydman: Yhteistyöhön on kyettävä
« Vastaus #60 : 22.11.2017, 04:31:00 »
Eiköhän Rydman kalastele vaan nuivien ääniä. Jos olisi suoraselkäinen niin lähtisi nuivaan rintamaan eikä roikkuisi eunukkien perskärpäsenä.

Ja sitten voidaan kaikki toivoa loputtomiin, että ihan kohta PS vetää sen yli 50 % kannatuksen ja pääsee hallitsemaan maata yksin? En usko, että on ihan hetkeen kyllä tapahtumassa, joten tällä hetkellä paras toivo olisi saada nuivamyönteisiä ehdokkaita sisään myös muihinkin puolueisiin.

Tämä on kyllä hölmöä logiikkaa. Iso oikeasti nuiva oppositio vaikuttaa oikeasti toisin kuin valenuivien äänestäminen. Ei todellakaan tarvi olla mitään 50% kannatusta. Saksassakin on hallituskriisi paljon pienemmällä kannatuksella.
« Viimeksi muokattu: 22.11.2017, 04:35:39 kirjoittanut Profit »

pneuma

  • Jäsen^^
  • **
  • Viestejä: 317
  • Liked: 269
Vs: 2017-06-13 VU / Wille Rydman: Yhteistyöhön on kyettävä
« Vastaus #61 : 22.11.2017, 07:06:19 »
Ja sitten voidaan kaikki toivoa loputtomiin, että ihan kohta PS vetää sen yli 50 % kannatuksen ja pääsee hallitsemaan maata yksin? En usko, että on ihan hetkeen kyllä tapahtumassa, joten tällä hetkellä paras toivo olisi saada nuivamyönteisiä ehdokkaita sisään myös muihinkin puolueisiin.

Saa ja kannattaa toki yrittää. Kuitenkaan noin suurta suunnanmuutosta en ole nähnyt kokoomuksen toimijoissa. Ei tarvita monipuoluejärjestelmässä yli 50% 30% asettanee jo pääministeripuolueasemaan ja selvään yliotteeseen mitä laukkujakoon ja muuhun tulee. jo hiukan yli 20% oppositiossa ja nouseva kannatus asettaa nykyisen mallin jatkumisen hankalaan asemaan kun toimivaa hallitusta ei saada koottua. Saksassa afd ja liberaalit saivat sen verran ja saa nähdä onko luvassa uusintavaalit vai miten toimivat.

Tässä nyt ei oteta huomioon Suomen poliittisen järjestelmän erityispiirteitä. Täällähän jopa Kokoomus ja Vasemmistoliitto ovat olleet samassa hallituksessa jo kolmesti. Vrt. esimerkiksi Saksassa olisi täysin mahdoton ajatus, että Die Linke ja CDU olisivat samassa hallituksessa. Sen takia - elleivät muut puolueet jostain syystä ajaudu paljon etäämmälle toisistaan kuin ne ovat nykyään, niin ne voivat aina niin halutessaan muodostaa "rintaman ihmisyyden puolesta" tms. ja sitä kautta marginalisoida PS:n. OK, uskon, että 30 prosentin kannatus PS:lle nipin napin riittäisi asioiden muuttamiseen, mutta näin hajanaisessa, äänikynnyksettömässä monipuoluejärjestelmässä se ei vain ole realismia - sodanjälkeisen ajan ennätyshän on SDP:n 28,25 prosenttia vuodelta 1995. Vaikka ihmiset laajalti pitäisivätkin PS:n maahanmuuttolinjauksista, niin ei mitenkään onnistuttaisi rakentamaan sellaista ohjelmaa, josta ei löytyisi jotain, joka karkottaa hyvin suuren osan maahanmuuttokriittisistä äänestäjistä muiden puolueiden äänestäjiksi. Tässä on yksi syy, miksi olen pitänyt ja pidän yksisilmäistä "kaikki PS:n puolesta, muut ovat pettureita ja hajottajia"-linjaa todella vakavana virheenä. Pakostakin tarvitaan muitakin maahanmuuttokriittisiä puolueita. Paras pitkän aikavälin strategia on mielestäni siinä, että maahanmuuttokriittiset tavalla tai toisella ottavat haltuun oikeisto- vasemmisto- jaottelun poliittisen keskustan, koska joskus oikeistolaisemmin ajattelevat voivat vielä menettää halunsa tehdä yhteistyötä poliittisen kentän vasemman laidan kanssa. Jos siinä tilanteessa heidän ainoa vaihtoehtonsa on maahanmuuttokriittinen keskusta, tämä asettaa sen vaa'ankieliasemaan, jossa sillä on hyvin paljon vaikutusvaltaa. Sen sijaan oikeiston (siis Kokoomuksen) nuivistuminen, vaikka se onnistuisikin, ei auta yhtä paljon, koska sellaista ei ole näköpiirissä, että keskustan puolueet eivät voisi tehdä yhteistyötä vasemmiston kanssa oikeisto-vasemmistosyistä.

Ja siitä olen kovin skeptinen, että onko Kokoomuksen käännyttäminen kovin realistinen ajatus pitkään aikaan. Rydmaniin suhtaudun myönteisesti ja pidän häntä ihan aitona tapauksena, mutta muistakaa, että ei yksi pääsky kesää tee ja meidän vaalijärjestelmässämme ääni menee ensisijaisesti listalle, ei yksittäisille henkilöille.
"Sauli Niinistö ei ole tehnyt suuria virheitä"
- Jussi Halla-aho Ylen haastattelussa 28.1.2018 (kohdassa 3:22)

Tagit: