UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan  (Luettu 109733 kertaa)

Ajattara

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 471
 • Liked: 2137
 • Je suis Mannerheim
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1110 : 22.01.2020, 13:48:44 »
[...]
En tiedä, näyttääkö FB minulle ryhmän kaikki keskustelut (en ole jäsen), mutta löysin ryhmästä muutamia mielestäni asiallisia ja ansiokkaitakin keskustelunavauksia. Valitettavasti ne näyttävät jääneen suhteellisen vähälle huomiolle, mikä ei sinänsä ole yllätys FB:ssä vaan pikemmin sääntö. FB on teknisesti melko huono alusta syvälliseen, laajaan ja monipolviseen keskusteluun. Muutoin keskustelut olivat FB:lle tyypillisesti sellaista yleistä kohinaa sekalaisista aihepiireistä jotka liittyvät vain löyhästi liikkeen edustamiin ideoihin.

Liikkeelle, joka ei ole oman määritelmänsä mukaan luonteeltaan poliittinen, keskusteluista löytyy kuitenkin varsin paljon poliittista sisältöä, josta on havaittavissa - paremman sanan puutteessa - vihervasemmistolainen tendenssi. Onkin kieltämättä ironista, että jotkin liikkeessä olevat keskustelijat syyttävät perussuomalaisia ja äärioikeistolaisia disinformaation ja salaliittoteorioiden levittämisestä ollen samalla vakuuttuneita siitä että kotimaa on fasisteja ja natseja täynnä.
[...]

Tämä on kyllä aika kattava yhteenveto. FB ei ole ollenkaan hyvä alusta syvemmälle keskustelulle eikä varsinkaan noin isolle porukalle. Käytännössä ylimpänä pysyvät ne aloitukset, jotka aiheuttavat eniten riitelyä, jankkaamista, syyttelyä ja trollijahtia (tai vastavuoroisesti komppaamista ja kauhistelua siitä, miten kauheita ja pahoja ne persut on) ja monet hyvät aloitukset painuvat nopeasti jonnekin kauas pois näkyviltä.

Disinformaation vastustaminen on kaunis ajatus, mutta käytännössä disinformaatio, joka saa  persut (ja yleensäkin koko "vastapuolen") näyttämään mahdollisimman pahalta, on täysin sallittua. Jos joku hiukankin yrittää korjata tietoja, hän saa kimppuunsa jopa kymmeniä silakoita, jotka syyttelevät  trolliksi, valeprofiiliksi ja *gasp* jopa persuksi ja vaativat lisää todisteita ja lähteitä - eikä mikään tosiasiassa riitä lähteeksi, ei valtamedian uutiset eikä edes oikeuden tuomiot.

 :silakka:

Alapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 741
 • Liked: 1467
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1111 : 22.01.2020, 16:20:07 »
Onkin kieltämättä ironista, että jotkin liikkeessä olevat keskustelijat syyttävät perussuomalaisia ja äärioikeistolaisia disinformaation ja salaliittoteorioiden levittämisestä ollen samalla vakuuttuneita siitä että kotimaa on fasisteja ja natseja täynnä.

Tavallaan pelottavaa miten kovasti jotkut näkee joka paikassa persuja ja natseja, kuten että kaikki on niiden vika. Jos kerran faktoihin pitäisi keskustelun pohjautua, pitäisi varmaan silloin myös ymmärtää miten vähän niitä oikeita äärioikeistolaisia on, eikä voi olla persutkaan niin pahoja.

faktankylväjä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 100
 • Liked: 33
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1112 : 22.01.2020, 23:30:07 »
Ymmärtääkseni silakoiden tavoitteet ovat:

1. Kansallismielisten demonisointi pois julkisesta keskustelusta.
2. Johannes Kosken glorifiointi eduskuntaan.

EDIT: jonkinasteista sekoilua poistojen ja säilyttämisten kanssa.

Eivät Silakat halua demonisoida kansallismielisiä pois julkisesta keskustelusta, vaan ainoastaan poistaa asiattomaan sävyyn kirjoitetut tekstit julkisesta keskustelusta. Kansallismielinen saa olla kunhan on sitä kauniisti.

Jälkimmäinen väittämä tuntuu absurdiudessaan suorastaan kafkamaiselta. Näkeehän sen sokea Reettakin täällä hommafoorumillakin, että Johannes Koski jakaa voimakkaasti mielipiteitä eikä suinkaan ole mikään glorifioitu hahmo. Sauli Niinistö on paljon glorifoidumpi henkilö Suomessa - tosin hänellä ei taida olla enää intressejä pyrkimään eduskuntaan. Jokainen saa äänestää ketä haluaa ja Johannes Kosken äänestämistäkään ei kai keneltäkään ole kielletty, jos hän ehdokkaaksi asettuu. Epäilen kuitenkin suuresti asettuuko.
What's So Funny 'Bout Peace, Love and Understanding?

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 765
 • Liked: 1290
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1113 : tänään kello 01:02:29 »
Moitit @faktankylväjä että täällä Hommassa on hommalaisillä vähän huonot "adjektiivit".

Mitäs sanot näistä silakkaliikkeen "adjektiiveistä", mitä sieltä olen bongannut eri kommentoijilta päivien saatossa:

"syrjäkylien juopot, sisäsiittoiset, peräkamaripojat, koulujakäymättömät jne"

Noita sitten haukutaan sumeilematta rasisteiksi ja natseiksi. Puoluekantakin tiedetään, vaikka Suomessa on vaalisalaisuus. Persujahan  ne on tottakai.

Onko tuo sitä parempaa keskustelukulttuuria?

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 274
 • Liked: 10998
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1114 : tänään kello 02:35:27 »
Ohhops...Hommalla mobilisoidaan.  :facepalm:
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 442
 • Liked: 20744
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1115 : tänään kello 07:53:56 »
^ Suhteellisuudentajun ja itsekritiikin puute: kymmenen pistettä!

Täydellinen kyvyttömyys asettaa itseään minnekään muualle kuin hyvä-paha-akselilla pyhimykseksi ja kaikkia eri mieltä olevia Suureksi Saatanaksi ei oikein heijastele niitä pintapuolisesti jaloja arvoja joilla Silakkaliike promoaa itseään (mutta joiden realiteetit pettää jo se terminologia jolla julistuksissa puhutaan asiasta - joka on suoraan totalitäärisen vasemmiston käsialaa, ei minkään vapaata yhteiskunnallista keskustelua tukevan liikkeen ajattelua).

EDIT: Jotenkin muuten vaikuttaa siltä että kirjoittajalta meni aika tehokkaasti ohi ajatus siitä että silakkaliikkeen agendan puolesta voisi kampanjoida liian raivokkaasti. Sen sijaan että se olisi mahdollista, ongelma on vain se että joku tekee niin ei-rehellisin mielin. Tuo ei lupaa kovinkaan hyvää itsensäkorjaavuuden suhteen, joka on perinteisestikin ollut näissä vasemmistolaistiedostavaisissa liikkeissä tasolla jolla tyypillisesti ydinporukkakin on jonkin ajan melkein toistensa kurkuissa kiinni, kilvoitellessaan siitä kuka on voimallisimmin oikealla asialla. Aiemmista rasistinatsi-nimittelyrajoituksistakin tuli väkisin mieleen ajatus siitä että luonnollisestikaan siinä nimittelyssä ei ole mitään sisäistä vikaa ja se on aina täysin faktuaalista koska aate tukee sitä, ainoastaan vähemmän uskoontulleiden keskuudessa esiintyvä imagohaitta on syy jonka takia kirjoittelua pitäisi suitsia ja vältellä eri mieltä olevien kutsumista hitlereiksi tai mengeleiksi...
« Viimeksi muokattu: tänään kello 08:18:01 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Saturnalia

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 606
 • Liked: 8366
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1116 : tänään kello 08:00:16 »
Moitit @faktankylväjä että täällä Hommassa on hommalaisillä vähän huonot "adjektiivit".

Mitäs sanot näistä silakkaliikkeen "adjektiiveistä", mitä sieltä olen bongannut eri kommentoijilta päivien saatossa:

"syrjäkylien juopot, sisäsiittoiset, peräkamaripojat, koulujakäymättömät jne"

Tuo ei ole pelkästään fisumovementin tyyli, vaan nykyään vasemmiston, globalistien ja lipilaarien tyyli yleisesti. Tuo on mielenkiintoista ja ansaitsisi minusta syvempää analyysiä julkisuudessa, että miksi omaan työväenluokkaan saa nykyään liittää kaikki mahdolliset negatiiviset adjektiivit mitä mieli keksii, mutta maahanmuuttajiin ei mitään. Työväenluokka siis tässä jälleen synonyymina joko pelkän ammattikoulun käyneille tai pelkän peruskoulun käyneille ihmisille, koska se on kompakti termi. Jos nyt puhutaan vaikka sisäsiittoisuudesta ja kouluttamattomuudesta, niin maahanmuuttajiinhan nuo sopivat ensisijaisesti paljon tarkemmin, mutta heitä globalistit eivät koskaan noilla termeillä kuvaa.

Tässä on semmoinen jännä kuvio että oma työväenluokka saa kantaakseen ikään kuin menestymättömyyden häpeän sosiaalisessa hierarkiassa yksinään, samaan aikaan koetaan että maahanmuuttajilta olisi menestystä kohtuutonta vaatia. He näyttäytyvät ikään kuin rousseaulaisina jaloina villeinä, tabula rasoina, vapaana menestymättömyyden häpeästä kuolemaansa saakka, kun samaan aikaan oma alaluokka nähdään turmeltuneena ja epäonnistuneena menneiden vuosisatojen tyyliin. Lienee hyvin ymmärrettävää että oma työväenluokka kokee tällaisen asenteen hyvin epäreiluksi, sosiaalisen sopimuksen irtisanomiseksi heihin. Feministit puhuvat ylistämällä alistamisesta. Kuvaa mielestäni nykyään globalistien asennetta maahanmuuttajiin suhteessa omaan työväenluokkaan.

Globalistien asenne omaa työväenluokkaa kohtaan muistuttaa 1800-luvun porvariston ja alaluokan suhdetta paljon, mutta sillä erolla ettei 1800-luvulla maahanmuuttajia glorifioitu, vaan he saivat saman suhtautumisen, jos eivät vielä tylympää. Kekkosen aikaan tuollaista kieltä olisi kutsuttu luokkavihaksi, mutta nykyään globalistit eivät enää käytä sitäkään termiä mikä paradoksaalisesti on jälleen tehnyt luokkavihasta sosiaalisesti hyväksyttyä kun on ikään kuin sovittu ettei sitä kutsuta enää siksi miltä se näyttää. Kun termiä ei enää käytetä, niin moderni globalisti voi vapaasti kuulostaa 1800-luvun yläluokalta hänen modernin vaikutelmansa kuitenkaan häiriytymättä.
HS 30.11.1993
Ulkomaalaispoliittinen ohjelma pian hallitukselle: 10000 ulkomaalaisen kiintiö tervehdyttäisi suomalaisten geenejä. Pakolais ja siirtolaisasiain neuvottelukunta uskoo pakolaisten vahvistavan sisäsiittoisia suomalaisgeenejä. Neuvottelukunta pitää 10000 ulkomaalaisen vuosikiintiötä suositeltavana.

Alapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 741
 • Liked: 1467
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1117 : tänään kello 08:17:27 »
Moitit @faktankylväjä että täällä Hommassa on hommalaisillä vähän huonot "adjektiivit".

Mitäs sanot näistä silakkaliikkeen "adjektiiveistä", mitä sieltä olen bongannut eri kommentoijilta päivien saatossa:

"syrjäkylien juopot, sisäsiittoiset, peräkamaripojat, koulujakäymättömät jne"

Noita sitten haukutaan sumeilematta rasisteiksi ja natseiksi. Puoluekantakin tiedetään, vaikka Suomessa on vaalisalaisuus. Persujahan  ne on tottakai.

Onko tuo sitä parempaa keskustelukulttuuria?

Tavallaan huomaa, että  :silakka: elää omassa parvessaan ja suurin osa vielä kaupunkialueella. Maalla monesti on nämä "adjektiivit" äänestää heidän hyviksiään, demareita, vasureita ja myös kepua. On kuitenkin monen vanhemman demarin kanssa oltua töissä ja myös on sukulaisiakin, niin heidän puheistaan löytyy aika paljon persua.
Vähän vaan  :silakka: unohtuu, että kyllä se suurin osa heidänkin vanhemmista oli syrjäkyliltä ja osa aika varmasti kouluja käymättömiä, kun ei vaan kaikilla ollut mahdollista käydä kuin peruskoulu ja pakko oli mennä töihin. Ei ollut sosiaaliturvaa samalla lailla, eikä kouluihin niin vaan päästy kuluttamaan aikaa ja vaihtelemaan koulutuksia kun joku ei tuntunutkaan omalta alalta.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 442
 • Liked: 20744
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1118 : tänään kello 08:19:08 »
^ Parasta pitää se "adjektiivi" lainausmerkeissä koska adjektiivejahan nuo sanat tai fraasit eivät tarkkaan ottaen ole. :)
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 107
 • Liked: 20473
 • Easter Worshipper
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1119 : tänään kello 09:08:34 »
Miten faktapohjainen ryhmä voi ampua itseään pahemmin jalkaan, kun pyytää ihmisiltä esimerkkejä valeuutisista, jonka jälkeen ylläpito kieltää kaikenlaisen linkkaamisen näihin uutisiin. (eivät ole kuulleetkaan kuvakaappauksista). Voisiko joku laittaa tuohon ketjuun "pics or it didn't happen" ja joutua banniin, kun ei usko vilpittömästi kaikkien silakoiden puhuvan totta?

Joka tapauksessa nyt jo valeuutisten joukossa on Kike Elomaan (jonka puoluetta ei saa mainita) pohdinta siitä, että fukushiman ydinvoimalat oli rakennettu mannerlaattojen päälle, kun oli tarkoittanut laattojen liittymäkohdille. No kohu oli valmis ja lipsahduksen väärinymmärtäjät täyttivät netin. Tämä vuodelta 2011, eli melko pitkävihaista persuvihaa tuolla...

Summa summarum:
Menin Silakkafoorumille, joka on faktapohjaista tiedotusta ja vihapuheen vastakohta ja mitä näin:
1) Ketjun, jossa pyydettiin listaamaan uutisia, mutta kiellettiin linkkaaminen lähteisiin
2) Ketjun, jossa etsittiin valeuutista ja sinne tarjottiin mm. todellista uutista (persu) kansanedustajan somelipsahduksesta.
3) Ketjun, jossa valeuutiseksi listattiin myös nimeltä mainiten Mika Niikon sähkötupakkakohu.
4) Ketjun, jossa joku satunnaisen hörhön blogitekstikin on "uutinen" (joku kirjoitti jossain)
5) Ketjun, jossa mainittiin useita persuja nimeltä panettelevaan ja halveksivaan sävyyn.
6) Ketjun, jossa oli satakunta viestiä, eli ei voi väittää, ettei se ole silakkaparven valtavirtaa


Valeuutinen ei ole uutinen persusta, jonka väitetään valehtelevan. Valeuutinen ei ole uutinen persusta, joka on unohtanut blogistaan yhden sanan ja jolle koko media on nauranut. Nyt ketju on täynnä "muistelisin, että joku joskus uutisoi jossain mediassa isiksen sytyttäneen Australian metsäpalot".

Ensimmäinen ketju, jonka avasin panettelee, halveksii, valehtelee ja lähdeviitteet kielletään. Minusta tuo näyttää valhepropagandaan perustuvalta viharyhmältä. Sori silakat.

-i-
« Viimeksi muokattu: tänään kello 09:13:33 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 442
 • Liked: 20744
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1120 : tänään kello 09:33:27 »
^ Huomatkaa: linkkejä ei saa laittaa, mutta tämän lisäksi ylläpidon mukaan pitää "kertoa omin sanoin", joka kuulostaa vahvasti siltä että jopa sitaattioikeuden käyttöä dissataan. Epäilemättä asiat on helpompi selittää itsensä kannalta parhain ja inhokkinsa kannalta pahimmin päin jos lainaukset ovat epäsuoria ja lähteiden tarkastaminen tarpeettoman hankalaa, mutta faktapohjaisuuden kannalta tuo on kyllä melko älytön vaatimus - toisaalta ei lainkaan yllättävä käytännössä dogmaattisen totuuden torvena toimivan liikkeen johdolta.
« Viimeksi muokattu: tänään kello 10:02:32 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

IL79

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 10
 • Liked: 9
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1121 : tänään kello 10:01:32 »
Ohhops...Hommalla mobilisoidaan.  :facepalm:
Syytä kyllä olisi. Homma syntyi aikana jolloin oli aiheellistakin varoitella, ne vallassaolijat eivät kuitenkaan uskoneet tai tahtoneet jostain syystä uskoa vaan toteuttivat ja toteuttavat kansanmurhafantasioitaan ja vastassa ei ole ketään edelleenkään.  :silakka: Samainen tiukka kontrolli joka toimi hyvin aiemmin ei ehkä enää ole paras vaihtoehto suomalaisten kannalta.
Lukuisten muiden alkuperäiskansojen kohtalo on parhaillaan suomalaisiakin kohtaamassa, aikansa kylmä keli suojeli, ennen nykyisiä nopeita liikenneyhteyksiä, mutta se aika meni.

Tagit: