UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"  (Luettu 3166500 kertaa)

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 333
 • Liked: 4878
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19860 : 20.01.2021, 15:20:30 »
Törmäsin tällaiseen kirjoitukseen vuodelta 2015. Uuvatteja ei tuolloin vielä ollut, mutta tässä ennustetaan mitenkä persut menestyisi ilman uuvatteja ja paljon muutakinjn ennustetaan. Hieman meni vituralleen.

https://www.karjalainen.fi/mielipiteet/mielipiteet/kolumnit/item/83563

Lainaus

Karjalaisen jakelulaatikosta oli raaputettu ensimmäinen K-kirjain pois ja siihen oli lisätty otsikon teksti, jossa toivottiin arjalaista suhtautumista elämään ”valtakunnanjohtaja” Pekka Siitoimen hengessä. Tuolloin, 1980-luvun puolivälissä, uusnatsin, Adolf Hitlerin ihailijan Pekka Siitoimen ajatusmaailma ei ollut itselleni tuttu, eikä kyllä kovin monelle muullekaan.

Tuolloin umpihullut ajatukset, ja vihapuheet, levisivät heikosti, koska radion tai television eetteriin niitä esittäviä ei ymmärrettävistä syistä päästetty. Nykypostia merkittävämpään printtijulkaisuunkaan ei ollut asiaa. Sosiaalisesta tai epäsosiaalisesta mediasta ei ollut kuultukaan, internetin suurajat olivat edessäpäin.

Paikallisesti puhuttiin kylähulluista, koska erikoisemman ajatusmaailman omaava ei saanut kyläkaupan parkkipaikkaa merkittävämpää foorumia ajatustensa areenaksi. Omalla kylällä osattiin suhtautua puheisiin niiden vaatimalla varovaisuudella, satunnaiset parkkipaikkatuttavuudet saattoivat tosin pelästyä.

Pekka Siitoin vaikutti oman aikansa SMP:n piirissä ennen kuin puolueen hajaannuksen vuosina ajautui avoimesti kansallissosialistiseksi, esikuvansa poliittista aatemaailmaa mukailen.

SMP:n raunioille rakentunut perussuomalaiset on taasen kiistatta Timo Soinin 20 vuoden taidon näyte, politiikan Augeiaan tallisiivous. Maisterisjätkä on vetänyt kahdessa vuosikymmenessä konkurssipesän vallan huipulle hallitukseen, ja uskottavaksi poliittiseksi toimijaksi.

Lukemattomat torikeskustelut, itseään säälimättömästi suoritettu maakuntakiertäminen ja tuhannet henkilökohtaiset yksilökohtaamiset ovat tehneet perussuomalaisista sen, mitä se on tänä päivänä.

Ei se suosio ole ilmaiseksi tullut, vaikka Soinia voikin pitää sutkina hevosmiehenä, joka takuuvarmasti harjoittelee salassa sutkauksiaan varastoon.

Pitkän, 20 vuoden matkan varrella puolueeseen on päässyt pesiytymään kaikkea ei-suomalaista vastustava arjalaisosasto, joka poimii ainoastaan rusinat Soinin vaivaamasta pullasta omien harhaisten ajatustensa levittämiseksi.

En jaksa uskoa, että kuivakka ja esiintyjänä varsin heikko Jussi Halla-aho massahurmaisi ketään tuulisella torilla, vaikka soppatykki tyrkkäisi maistuvaa rokkaa ja Paula-tyttö tarjoaisi parempaa sumppia ilmaiskeiton päälle.

Perussuomalaisten arjalaisosasto on päässyt helpolla - on istuttu valmiiksi katettuun pöytään. Umpihankihiihtoon kyseisestä porukasta ei ole.

Soinin latukoneen uraa seuraamalla on löydetty tyytymättömästä kansanosasta äänestäjiksi ja tukijoiksi ne, joiden ulkomaalaisvihaa lietsovat juuri nyt erityisesti elintasosurffarit. Siis ne Eurooppaan pyrkijät, jotka eivät älyä kuolla omassa kotimaassaan puolihullun diktaattorin tai häntä vastaan taistelevan uskonnollisen fanaatikkojoukon riveissä.

Mikäli puoluejohtaja Soini ei olisi työssään niin hyvä kuin on, ei ole vaikea kuvitella, missä nykyiset olliimmoset vaikuttaisivat. Brysselin sijaan Halla-aho olisi lyhyillä apurahoilla pätkätutkimusta tekevä akateeminen sekatyöläinen, jonka verkossa esittämät mielipiteet herättäisivät ajoittaista kummastusta tutkijakollegoissa. Kahvipöytäkeskusteluissa niistä vaiettaisiin, kun Jussi vääntäytyisi kammiostaan muiden seuraan lounaslaatikolle.

Immosen Olli olisi taasen sairauseläkkeestä haaveileva virkaheittovartija, jonka mielipiteitä ei erottaisi keskustelupalstojen syövereissä muista samanhenkisistä mitenkään. Heitä kun mahtuu reilut kolmetoista tusinaan.
Siihen tusinaan palautettiin jo James Hirvisaari, jota eivät jääneet kaipaamaan kuin iltapäivälehtien lööppimaakarit.
 
Usein kuulee väitettävän, että Timo Soini on riippuvainen arjalaisosastostaan, vaikka asia on juuri päinvastoin. Ilman Soinia he eivät olisi yhtään mitään. Tämän tosiasian nuivimmankin manifestin allekirjoittaja ymmärtää ja toivoo Soinille pitkää jatkoa puoluejohtajana. Muuten Hirvisaaren kohtalo odottaa.

kim.vaisanen@blancco.com

Kirjoittaja on start-up sijoittaja ja koti-isä.

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 563
 • Liked: 3821
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19861 : 20.01.2021, 16:41:52 »
Uuvateista puheenollen, myös Saarakkala pyrkii kaupunginjohtajaksi.

Lainaus
https://kuntalehti.fi/tyopaikat/tyopaikkauutiset/kahdeksan-ehdokasta-kauhajoen-kaupunginjohtajaksi/

Kauhajoen kaupunginjohtajan virkaa tavoittelee seitsemän hakijaa ja yksi suostumuksensa antanut. Hakuaika päättyi perjantaina 15. tammikuuta.

Hakemuksensa jättivat liikuntatieteiden maisteri Sami Kiukkonen Kauhajoelta, kauppatieteiden maisteri Terttu Korte Ylivieskasta, hallintotieteiden maisteri Niku Latva-Pukkila Jyväskylästä, kauppatieteiden maisteri Hannele Rahkala Helsingistä, hallintotieteiden maisteri Vesa Rantala Taivassalosta, yhteiskuntatieteiden kandidaatti Vesa-Matti Saarakkala Kurikasta ja yhteiskuntatieteiden maisteri Vexi Virtanen Hankasalmelta. Suostumuksensa on antanut proviisori Tapio Heilala Norjan Austevollista.

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 853
 • Liked: 1496
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19862 : 20.01.2021, 16:59:09 »
Vasta näissä tulevissa kuntavaaleissa kyetään lopullisesti hankkiutumaan eroon sinisistä pettureista, sillä vaikka niiden eduskuntaryhmä eliminoitiin vuoden 2019 vaaleissa, joukko loikkareita jäi läsimään paikallisvaltuustoihin.

Seurailija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 294
 • Liked: 398
 • Korona-Suomen virallinen ilonpilaaja
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19863 : 20.01.2021, 17:42:32 »
Ei kannata naiivisti olettaa, että "nuivat" olisivat hillotolppien houkutuksille kovinkaan paljon immuunimpia kuin soinilaiset. Kun vallan kammarien ovet avautuvat, siinä voi äkkiä aiemmat jalot periaatteet unohtua, kun on kuitenkin poliitikoista kyse.

Soinilla ei edes ollut mitään periaatteita. Hän on Vennamon marinoima poliittinen broileri, joka harkitsi loikkaamista jopa Demareihin SMP:n konkurssin yhteydessä. Sittemmin hän käski omien broileriensa perustaa marginaalipuolueen säilyttääkseen ulkoministerin salkkunsa hinnalla millä hyvänsä. Surullisinta on, että monet uuvatit ihan aidosti uskoivat ko. puolueen mahdollisuuksiin ja jopa käyttivät omia rahojaan puolueen toiminnan pyörittämiseen.

Itse olin jonkinlainen soinilainen vuoteen 2011 saakka. Sen jälkeen aloin pikkuhiljaa tajuta, millainen Soini oikeasti on. Minua myös ärsytti suunnattomasti, kun Soini puhui 2011-2015 siitä, miten Perussuomalaisten on pakko mennä seuraavaan hallitukseen. Olin kuitenkin niin naiivi, että lapsellisesti oletin Perussuomalaisten ottavan sisäministerin salkun vuoden 2015 hallitusneuvotteluissa, kun puolueen paikka hallituksessa varmistui, vaikka asia ei Soinia henkilökohtaisesti kiinnostanutkaan. Sain kyllä todella hyvän oppitunnin reaalipolitiikasta.

Perussuomalaiset loppuisi kuin seinään, jos Halla-aho toimisi samoin kuin Soini. Jotenkin en jaksa uskoa, että Halla-ahon tärkein tavoite elämässä on päästä ministeriksi.

Soinin asema puolueessa perustui pelkästään siihen, että hän oli omasta mielestään puolueen perustajajäsen. Halla-aholla ei vastaavaa suojaa ole, joten hänen on pakko saada tuloksia. Muuten puheenjohtajan on vaihduttava. Onneksi Perussuomalaiset ei ole enää pelkkä yhden miehen show.
On muuten jämäkintä Halla-aho-kritiikkiä pitkään aikaan!  ;D

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 152
 • Liked: 5855
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19864 : 20.01.2021, 17:56:16 »
Ei kannata naiivisti olettaa, että "nuivat" olisivat hillotolppien houkutuksille kovinkaan paljon immuunimpia kuin soinilaiset. Kun vallan kammarien ovet avautuvat, siinä voi äkkiä aiemmat jalot periaatteet unohtua, kun on kuitenkin poliitikoista kyse.

Ehkä hallapersut eivät myy persettään ihan niin räikeästi kuin uuvatit, mutta pettymykseen on kyllä ihan realistista silti varautua mahdollisen hallituskauden koittaessa. Systeemillä on ikävä tapa imaista syövereihinsä myös ne kirkasotsaiset idealistit, jotka vielä ennen valtaanpääsyä puhuivat rehellisyyden, terveen järjen ja kansanvallan puolesta.

Suomalaisen hallintojärjestelmän valuvika, ministeriöiden virkamiehet ovat turvassa riippumatta kulloisenkin ministerin puoluepoliittisesta kannasta. Iso laiva ei käänny nopeasti, jolloin ministeri kovin helposti hellittää otteen ruorista, kun riittävän monta kertaa sanotaan "noin ei voi toimia".

Joku pikkuvaltio tuolla Meksikon ja Kanadan välissä on  siitä hieno, että kun hallinto vaihtuu niin hallinto vaihtuu, kirjaimellisesti.
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 15 561
 • Liked: 20413
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19865 : 20.01.2021, 18:05:30 »

Soinilla ei edes ollut mitään periaatteita. Hän on Vennamon marinoima poliittinen broileri, joka harkitsi loikkaamista jopa Demareihin SMP:n konkurssin yhteydessä. Sittemmin hän käski omien broileriensa perustaa marginaalipuolueen säilyttääkseen ulkoministerin salkkunsa hinnalla millä hyvänsä.

Tuo edelleen harmittaa sillä kyse oli suoranaisesta laittomuudesta.
Ministerin virat eivät ole henkilökohtaista omaisuutta vaan hallitusneuvotteluissa puolueiden kesken jaettuja virkoja.
Koska kuitenkin oli kyse Perussuomalaisista ja uudesta puheenjohtajasta niin koko valtion hallinnosta keltään ei näyttänyt löytyvän minkäänlaisia periaatteita.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Aimo Räkä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 960
 • Liked: 1058
 • Lähetti R.N.A. syvyydestä
  • Rocker
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19866 : 20.01.2021, 18:09:28 »
Soinilla ei edes ollut mitään periaatteita. Hän on Vennamon marinoima poliittinen broileri
Tarkoitat Pekka Vennamoa.
Räkätoteemissa on voimaa!

Kansalaisaloite: Poikien sukuelinten silpomisen kieltäminen

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 152
 • Liked: 5855
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19867 : 20.01.2021, 18:23:52 »
Soinilla ei edes ollut mitään periaatteita. Hän on Vennamon marinoima poliittinen broileri
Tarkoitat Pekka Vennamoa.

No ei.

Isä-Veikko ja poika-Pekka olivat ilmeisestikin Pekan Sonera-hillotolpan takia vähän huonoissa väleissä SMP:n mentyä konkkaan. Soini kai graduaan tehdessään onnistui lyöttäytymään "Veikon pojaksi", ennen kuin Veikosta aika jätti.

Sanotaan Soinista nyt mitä vain, aiheesta toki, niin pitää muistaa, että kloppi otti SMP:n jämät kantaakseen ja täysin nollasta, ellei ihan miinukseltakin, sai nostetuksi jo jyrätyn populistipuolueen takaisin kartalle.

Sanotaan, että broileri. Ei, ei Soini ollut. Ike Kanerva, Zysse jne ovat poliittisia broilereita. Heidät "kasvatettiin" broilereina, Soinilla ei tuollaista syöttöletkua ollut suussaan.
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 333
 • Liked: 4878
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19868 : 20.01.2021, 19:16:47 »
Soinilla ei edes ollut mitään periaatteita. Hän on Vennamon marinoima poliittinen broileri
Tarkoitat Pekka Vennamoa.

No ei.

Isä-Veikko ja poika-Pekka olivat ilmeisestikin Pekan Sonera-hillotolpan takia vähän huonoissa väleissä SMP:n mentyä konkkaan. Soini kai graduaan tehdessään onnistui lyöttäytymään "Veikon pojaksi", ennen kuin Veikosta aika jätti.

Sanotaan Soinista nyt mitä vain, aiheesta toki, niin pitää muistaa, että kloppi otti SMP:n jämät kantaakseen ja täysin nollasta, ellei ihan miinukseltakin, sai nostetuksi jo jyrätyn populistipuolueen takaisin kartalle.

Sanotaan, että broileri. Ei, ei Soini ollut. Ike Kanerva, Zysse jne ovat poliittisia broilereita. Heidät "kasvatettiin" broilereina, Soinilla ei tuollaista syöttöletkua ollut suussaan.

Ja Soini rakensi nuiville valmiin puolueen. Soini piti huolen siitä että mennään politiikka edellä ja örkit eivät määrää puolueen tahtia. Ja kaiken tämän äijä luovutti nuivien käyttöön maksutta. Vei vielä epäkelvon aineksen mennessään. Mielestäni  soini ansaitsis kiitoksen puoluueen hyväksi tehdystä työstä.

SatuSetä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 419
 • Liked: 783
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19869 : 21.01.2021, 00:10:51 »
Soinilla ei edes ollut mitään periaatteita. Hän on Vennamon marinoima poliittinen broileri
Tarkoitat Pekka Vennamoa.

No ei.

Isä-Veikko ja poika-Pekka olivat ilmeisestikin Pekan Sonera-hillotolpan takia vähän huonoissa väleissä SMP:n mentyä konkkaan. Soini kai graduaan tehdessään onnistui lyöttäytymään "Veikon pojaksi", ennen kuin Veikosta aika jätti.

Sanotaan Soinista nyt mitä vain, aiheesta toki, niin pitää muistaa, että kloppi otti SMP:n jämät kantaakseen ja täysin nollasta, ellei ihan miinukseltakin, sai nostetuksi jo jyrätyn populistipuolueen takaisin kartalle.

Sanotaan, että broileri. Ei, ei Soini ollut. Ike Kanerva, Zysse jne ovat poliittisia broilereita. Heidät "kasvatettiin" broilereina, Soinilla ei tuollaista syöttöletkua ollut suussaan.

Ja Soini rakensi nuiville valmiin puolueen. Soini piti huolen siitä että mennään politiikka edellä ja örkit eivät määrää puolueen tahtia. Ja kaiken tämän äijä luovutti nuivien käyttöön maksutta. Vei vielä epäkelvon aineksen mennessään. Mielestäni  soini ansaitsis kiitoksen puoluueen hyväksi tehdystä työstä.

Soini kyllä piti kiitettävästi koneistoa ja muistoa hengissä ja porukkaa diktaattorimaisin ottein yhdessä, mutta jos nyt mietitään missä kohtaa on PS nousu alkanut, niin sieltä löytyy taustalta aivan toisenlaista porukkaa. Tony Halmeen voin nyt tälleen heittää...

Soinille näyttöjen perusteella olisi kelvannut vaikka vihreät, jos ne olisi abortteja vastustaneet.

Siis:
-Soinille kiitos, hyvin jaksoit piiskata kuollutta hevosta ja pitää tallia pystyssä
-Talliin tuli vähän nuorempaa henkilökuntaa ja joku alkoi ihmettelemään raatoa...
-Vanhalle isännälle ei kuitenkaan rähistä, joten raato jäi.
-Jotkut alkoivat miettiä, että kun on vähän parempaakin heppaa tarjolla, niin pitääkö se raato laittaa sinne lähtöön
-Tuli kisat ja raato ei sitten yltänytkään huippusaavutuksiin
-Tallin väki palaveerasi monessakin pilttuussa ja totesi, että saahan tuo piiskaaja mennä
-Piiskaaja halusi raadon mukaan, koska se oli joskus 30 vuotta aiemmin paras hevonen
-Raato ja siihen rakastuneet sitten jäi jossain kohtaa pilttuun ja sitä myötä tallin ulkopuolelle
-Ovat siellä vieläkin

Edit. Parannettu ja tarkennettu pilttuu <> talli kielikuvia.
« Viimeksi muokattu: 21.01.2021, 00:33:00 kirjoittanut SatuSetä »
Kissat on koiria ja hauki on kala, joka tekee pesän puuhun.

Seurailija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 294
 • Liked: 398
 • Korona-Suomen virallinen ilonpilaaja
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19870 : 21.01.2021, 00:30:41 »
Ja Soini rakensi nuiville valmiin puolueen. Soini piti huolen siitä että mennään politiikka edellä ja örkit eivät määrää puolueen tahtia. Ja kaiken tämän äijä luovutti nuivien käyttöön maksutta. Vei vielä epäkelvon aineksen mennessään. Mielestäni  soini ansaitsis kiitoksen puoluueen hyväksi tehdystä työstä.

Olen maksanut "velkani" äänestämällä Perussuomalaisia eduskuntavaaleissa 2011 ja 2015. Lisäksi äänestin Soinia presidentiksi vuonna 2012. Soini sai hillotolppaviran ulkoministerinä vuosiksi 2015-2019. Nyt hän nauttii varsin muhkeaa sairauseläkettä sopeutumisrahaa, jonka veronmaksajat maksavat.

Kyllä puheenjohtajaa pitää voida vaihtaa ilman minkäänlaista kiitollisuuttakin. Ja loikkaamalla puolueesta Soini menetti käytännössä oikeuden saada minkäänlaista kiitosta mistään.

Tony Halme ja Jussi Halla-aho tekivät Soinin likaisen työn Helsingin lähiöissä. He ansaitsisivat kiitoksen Soinin hyväksi tehdystä ilmaisesta työstä.

Eikä puolueeseen kuulumaton Soini onneksi määrää enää puolueen tahtia.
On muuten jämäkintä Halla-aho-kritiikkiä pitkään aikaan!  ;D

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 333
 • Liked: 4878
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19871 : 22.01.2021, 13:42:28 »
Ja Soini rakensi nuiville valmiin puolueen. Soini piti huolen siitä että mennään politiikka edellä ja örkit eivät määrää puolueen tahtia. Ja kaiken tämän äijä luovutti nuivien käyttöön maksutta. Vei vielä epäkelvon aineksen mennessään. Mielestäni  soini ansaitsis kiitoksen puoluueen hyväksi tehdystä työstä.

Olen maksanut "velkani" äänestämällä Perussuomalaisia eduskuntavaaleissa 2011 ja 2015. Lisäksi äänestin Soinia presidentiksi vuonna 2012. Soini sai hillotolppaviran ulkoministerinä vuosiksi 2015-2019. Nyt hän nauttii varsin muhkeaa sairauseläkettä sopeutumisrahaa, jonka veronmaksajat maksavat.

Kyllä puheenjohtajaa pitää voida vaihtaa ilman minkäänlaista kiitollisuuttakin. Ja loikkaamalla puolueesta Soini menetti käytännössä oikeuden saada minkäänlaista kiitosta mistään.

Tony Halme ja Jussi Halla-aho tekivät Soinin likaisen työn Helsingin lähiöissä. He ansaitsisivat kiitoksen Soinin hyväksi tehdystä ilmaisesta työstä.

Eikä puolueeseen kuulumaton Soini onneksi määrää enää puolueen tahtia.

Oisko Halmeesta ollut koskaan johtamaan puoluetta tai jussista 2010. No ei olisi ollut.  Mäki-ketelänkin olisi pitänyt tehdä muutoksessa paljon asioita toisin jotta olisi ollut nuiville oikea vaihtoehto. Soini rakensi nuiville puolueen ja itselle eläkkeen  toki 4H kerhon avustamana. Soinia voidaan kiittää myös siitä että tajusi painua pellolle ja viedä puolueeseen sopimattoman aineksen mennessään.
Nykyisenlaisen nuivan ja toimintakykyisen puolueen saaminen aikaan muuten olisi ollut melko hankala projekti. Nyt Soini teki meille tämän eikä tehnyt uraa esimerkiksi demareissa.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 402
 • Liked: 7549
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19872 : 22.01.2021, 15:03:10 »
Nyt Soini teki meille tämän eikä tehnyt uraa esimerkiksi demareissa.

Hyvin vaikea uskoa, että Soini olisi voinut olla solisaliratti. Ensinnäkin hänen kaikki poliittiset ulostulonsa eivät sovi yhteen abortit hyväksyvän puolueen linjaan.

Suuret ikäluokat, jotka solisaliratteja suuresti kannattivat, pitivät aborttia ehkäisymenetelmänä. Enkä usko, että heidän mielipiteensä on muuttunut vuosien kuluessa. Jos Suomessa syntyi joskus kauan sitten vuodessa noin 50 tuhatta lasta, niin tuolloin vuosittain tehtiin noin 20 tuhatta raskaudenkeskeytystä. Ja tämä aikana, jolloin jo oli pillerit, himmelit ja gummit.

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 768
 • Liked: 1569
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19873 : 22.01.2021, 17:16:51 »
Nyt Soini teki meille tämän eikä tehnyt uraa esimerkiksi demareissa.
Hyvin vaikea uskoa, että Soini olisi voinut olla solisaliratti. Ensinnäkin hänen kaikki poliittiset ulostulonsa eivät sovi yhteen abortit hyväksyvän puolueen linjaan.

Soini on itse julkisesti pohtinut sitä vaihtoehtoa, että olisi liittynyt demareihin.
Soini esimerkiksi kannatti Tarja Halosen valintaa vuoden 2000 pressanvaaleissa.
Vaikka Soini julkisesti esittää olevansa idealisti, niin tosiasiassa hän teki politiikkaa rahan vuoksi.
Hyvänä esimerkkinä siirtyminen Mepin hommiin. Meppi ansaitsee kulujen jälkeen kymppitonnin per vuosi.
Yhdessä kaudessa pankkitilille tupsahtaa yli 500.000 euroa ylimääräistä rahaa.

Seurailija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 294
 • Liked: 398
 • Korona-Suomen virallinen ilonpilaaja
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19874 : 22.01.2021, 17:35:28 »
Oisko Halmeesta ollut koskaan johtamaan puoluetta tai jussista 2010. No ei olisi ollut.  Mäki-ketelänkin olisi pitänyt tehdä muutoksessa paljon asioita toisin jotta olisi ollut nuiville oikea vaihtoehto. Soini rakensi nuiville puolueen ja itselle eläkkeen  toki 4H kerhon avustamana. Soinia voidaan kiittää myös siitä että tajusi painua pellolle ja viedä puolueeseen sopimattoman aineksen mennessään.
Nykyisenlaisen nuivan ja toimintakykyisen puolueen saaminen aikaan muuten olisi ollut melko hankala projekti. Nyt Soini teki meille tämän eikä tehnyt uraa esimerkiksi demareissa.

Halmeella oli niin suuria henkilökohtaisia ongelmia, ettei hänestä ollut ajoittain edes kansanedustajaksi. Sen sijaan Halla-aho olisi kyllä kyennyt johtamaan puoluetta esim. jo vuonna 2015, jolloin hänen olisi pitänyt asettua ehdolle puheenjohtajavaalissa ja haastaa Soini. Olisi ollut hupaisaa nähdä, miten Soini olisi puolustellut salkkuvalintaansa ja sitä, että sisäministerin salkku meni Petteri Orpolle.

Halla-aho olisi voittanut jo silloin ja Soinin ura ulkoministerinä olisi kestänyt 2 kk. Tai vaihtoehtoisesti Perussuomalaisten hallitustaival olisi tyssännyt alkuneuvotteluihin, jos Halla-aho olisi ilmoittanut hyvissä ajoin haastavansa Soinin. Vuonna 2019 olisi kannattanut yrittää uudestaan hallitukseen, nyt vasta 2023.
« Viimeksi muokattu: 22.01.2021, 17:54:08 kirjoittanut Seurailija »
On muuten jämäkintä Halla-aho-kritiikkiä pitkään aikaan!  ;D

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 844
 • Liked: 9828
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19875 : 22.01.2021, 19:10:31 »
Soini on itse julkisesti pohtinut sitä vaihtoehtoa, että olisi liittynyt demareihin.
Soini esimerkiksi kannatti Tarja Halosen valintaa vuoden 2000 pressanvaaleissa.
Vaikka Soini julkisesti esittää olevansa idealisti, niin tosiasiassa hän teki politiikkaa rahan vuoksi.
Hyvänä esimerkkinä siirtyminen Mepin hommiin. Meppi ansaitsee kulujen jälkeen kymppitonnin per vuosi.
Yhdessä kaudessa pankkitilille tupsahtaa yli 500.000 euroa ylimääräistä rahaa.

Vaikka itsekään en ole innokkain Soinin kannattaja ollut koskaan, vaan aina kun oli mahdollista äänestin häntä vastaan, niin eipä nyt ruveta pelleilemään.

Timo Soini ei ollut mikään poliittinen broileri. Hän pysyi uskollisena SMP:lle: Hän veti Perussuomalaisia vuosikausia, vaikka tarjolla olisi ollut kevyempiäkin teitä "hillotolpille". Soinin puheenjohtajuus aikana PS:sta tuli suuri puolue. Se väli siinä milloin tullaan pienestä suureksi oli Soinin puheenjohtajuutta. Soini toimi ja teki työtä.

Itse olen edelleenkin sitä mieltä, että PS epäonnistui hallituksessa oman kokemattomuutensa ja Soinin halun tehdä PS:stä kestävä valtapuolue vuoksi. Mutta mitä tästä ketään syyttämään? Ellei Soini olisi jaksanut painaa, niin tuskin olisi koko puoluetta.
qui non est mecum adversum me est

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 402
 • Liked: 7549
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19876 : 22.01.2021, 19:23:06 »
Itse olen edelleenkin sitä mieltä, että PS epäonnistui hallituksessa oman kokemattomuutensa ja Soinin halun tehdä PS:stä kestävä valtapuolue vuoksi.

Tarkoitatko valtapuolueella sellaista puoluetta, joka on samaa mieltä kuin kaikki muutkin puolueet maahanmuuttokysymyksissä?

Seurailija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 294
 • Liked: 398
 • Korona-Suomen virallinen ilonpilaaja
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19877 : 22.01.2021, 20:05:29 »
Vaikka itsekään en ole innokkain Soinin kannattaja ollut koskaan, vaan aina kun oli mahdollista äänestin häntä vastaan, niin eipä nyt ruveta pelleilemään.

Timo Soini ei ollut mikään poliittinen broileri. Hän pysyi uskollisena SMP:lle: Hän veti Perussuomalaisia vuosikausia, vaikka tarjolla olisi ollut kevyempiäkin teitä "hillotolpille". Soinin puheenjohtajuus aikana PS:sta tuli suuri puolue. Se väli siinä milloin tullaan pienestä suureksi oli Soinin puheenjohtajuutta. Soini toimi ja teki työtä.

Itse olen edelleenkin sitä mieltä, että PS epäonnistui hallituksessa oman kokemattomuutensa ja Soinin halun tehdä PS:stä kestävä valtapuolue vuoksi. Mutta mitä tästä ketään syyttämään? Ellei Soini olisi jaksanut painaa, niin tuskin olisi koko puoluetta.

Joku toinen olisi tehnyt saman todennäköisesti paljon paremmin. Ilman Halmetta Soini ei olisi kansanedustaja. Ilman eurokriisiä puolue olisi vähitellen kuihtunut taas siihen, mitä se oli ennen Halmetta.

SMP oli täysin aatteeton puolue, jonka perusideologia oli vanhentunut jo syntyessään. Itseäni on aina naurattanut tuo Soinin ripustautuminen SMP:hen ja Veikko Vennamoon. Soini ei ollut minkäänlainen tekijä SMP:ssä aikoinaan.

Soini ei halunnut tehdä PS:stä kestävää valtapuoluetta, vaan käyttää sitä ponnahduslautana kohti hillotolppaa. Itse asiassa Soinin lähtö on parasta mitä puolueelle on tapahtunut sitten SMP:n hajoamisen.

Soinilla ja Vennamolla on paljon yhteistä: Molemmat ovat lyöneet perustamansa puolueet hajalle. Perussuomalaiset selvisi lähinnä kansallismielisen aatteensa vuoksi, mutta SMP tippui aatteettomana unhon kaivoon.
On muuten jämäkintä Halla-aho-kritiikkiä pitkään aikaan!  ;D

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 853
 • Liked: 1496
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19878 : 22.01.2021, 20:06:34 »
Soini on tyylipuhdas esimerkki sellaisesta johtajasta joka kerran, yhteen aikaan, oli tosiaan korvaamaton - siinä vuoden 2010 vaiheilla - mutta ei ole enää. He has outlived his usefulness.

Soini saattoi ehkä omahyväisesti kuvitella että persupuolue oli vain kantoraketti hänen oman kunnianhimonsa täyttämiseen, mutta siinä kävikin niin ironisesti että Soinin kunnianhimo se lopulta olikin vain kantoraketti kansallismielisen perussuomalaisen puolueen synnylle. Joka toiselle kuoppaa kaivaa, se itse siihen lankeaa!

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 666
 • Liked: 39377
 • Dieselsetä
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19879 : 22.01.2021, 20:10:59 »
Oisko Halmeesta ollut koskaan johtamaan puoluetta tai jussista 2010. No ei olisi ollut.  Mäki-ketelänkin olisi pitänyt tehdä muutoksessa paljon asioita toisin jotta olisi ollut nuiville oikea vaihtoehto. Soini rakensi nuiville puolueen ja itselle eläkkeen  toki 4H kerhon avustamana. Soinia voidaan kiittää myös siitä että tajusi painua pellolle ja viedä puolueeseen sopimattoman aineksen mennessään.
Nykyisenlaisen nuivan ja toimintakykyisen puolueen saaminen aikaan muuten olisi ollut melko hankala projekti. Nyt Soini teki meille tämän eikä tehnyt uraa esimerkiksi demareissa.

Halmeella oli niin suuria henkilökohtaisia ongelmia, ettei hänestä ollut ajoittain edes kansanedustajaksi. Sen sijaan Halla-aho olisi kyllä kyennyt johtamaan puoluetta esim. jo vuonna 2015, jolloin hänen olisi pitänyt asettua ehdolle puheenjohtajavaalissa ja haastaa Soini. Olisi ollut hupaisaa nähdä, miten Soini olisi puolustellut salkkuvalintaansa ja sitä, että sisäministerin salkku meni Petteri Orpolle.

Halla-aho olisi voittanut jo silloin ja Soinin ura ulkoministerinä olisi kestänyt 2 kk. Tai vaihtoehtoisesti Perussuomalaisten hallitustaival olisi tyssännyt alkuneuvotteluihin, jos Halla-aho olisi ilmoittanut hyvissä ajoin haastavansa Soinin. Vuonna 2019 olisi kannattanut yrittää uudestaan hallitukseen, nyt vasta 2023.

Veikkaan kyllä, että Halliksen voitto vaati jabbalaisesta perseenmyynnistä hallituksessa seuranneen puolueen kannatusromahduksen.
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 691
 • Liked: 85415
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19880 : 23.01.2021, 21:20:59 »
Lainaus
Poliittisen uran ja avioeron jälkeen

Sampo Terho on nyt esikoiskirjailija, jonka tulevaisuuden suunnitelmiin ei kuulu politiikka.

Joskus elämä muuttuu kertarysäyksellä. Niin tapahtui Sampo Terholle, 43, kun hänen johtamansa Sininen tulevaisuus -puolue kärsi 2019 vaaleissa kirvelevän tappion. Samana vuonna päättyi myös Terhon avioliitto.

Sen jälkeen Terho ei ole ollut julkisuudessa juuri lainkaan, mutta se ei tarkoita, että hän olisi ollut masentuneena sohvallaan.

– Uudessa elämäntilanteessa mietin erilaisia vaihtoehtoja. Aika nopeasti mieleeni tuli nuoruuden unelmani: romaanin kirjoittaminen, Terho kertoo.

[...]

KIRJOITTAESSAAN Terho teki selkeän irtioton omasta historiastaan. Hän ei halunnut kirjoittaa poliittisia muistelmia tai vertaiskuvallista tarinaa kokemuksistaan.

Mutta selvää on, että poliitikkona tunnetuksi tulleen esikoiskirjailijan teokseen voidaan suhtautua asenteellisesti – varsinkin tässä tapauksessa. Terho oli perussuomalaisten europarlamentaarikko ja sen jälkeen kansanedustaja. Sinisten puheenjohtaja ja kulttuuriministeri hänestä tuli 2017.

Terho ei enää halua ruotia, miksi perussuomalaiset profiloitui vain konservatiivisen ja kansallismielisen taiteen puoltajaksi. Hän ei sano mitään myöskään Sininen tulevaisuus -puolueesta.

– Kulttuuri on nyt kotini, hän toteaa.

Toivotko nyt, että poliittista uraasi ei enää muistettaisi?

– En, mutta ei minulla ole myöskään kipinää palata politiikkaan.


Kulttuuriministerinä Terho oivalsi kirkkaasti erään asian: lopulta kestävintä on kulttuuri, monessa mielessä.

– Opin silloin, että jokainen ihminen on kulttuuri-ihminen. En ole tavannut ketään, joka ei olisi lainkaan kiinnostunut kulttuurista: elokuvista, kirjoista, musiikista, sarjakuvista. Sitä kiinnostusta voidaan myös vahvistaa, se on lohdullinen ajatus.

[...]

Terho ei usko, että hänellä olisi nyt valmis romaani käsissään, jos poliittinen ura olisi jatkunut.

– Politiikka on elämäntapa, joka vie illat ja viikonloput. Vapaa-aikakin tuli vietettyä politiikasta tuttujen kanssa. Kun sellainen elämä katoaa, vie aikaa sopeutua uuteen. Mutta lepo teki myös hyvää, Terho kertoo, sillä ei hän tietenkään heti vaalitappion jälkeen ollut romaania kirjoittamassa.
Ilta-Sanomat 23.1.2021
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 126
 • Liked: 9576
 • Oulu- Uleåborg
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19881 : 23.01.2021, 21:34:05 »
Hemmetti, Sampo Terho tipahti Syntisen tulevaisuuden mahalaskusta jaloilleen eikä jäänyt menneitä märehtimään.

Sampolla on nyt uusi elämä edessään, luultavasti poliitikon elämää parempi. Hänestä kuullaan vielä. Muutama kirja vyölle ja poliitikkovaihe on vain pikantti yksityiskohta kirjailijan uralla. Ei huono.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 844
 • Liked: 9828
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19882 : 23.01.2021, 21:34:25 »
Itse olen edelleenkin sitä mieltä, että PS epäonnistui hallituksessa oman kokemattomuutensa ja Soinin halun tehdä PS:stä kestävä valtapuolue vuoksi.

Tarkoitatko valtapuolueella sellaista puoluetta, joka on samaa mieltä kuin kaikki muutkin puolueet maahanmuuttokysymyksissä?

Sellaista puoluetta, jolle kaikkein tärkeintä on pitää itsensä pystyssä ja tulla osaksi valtakoneistoa.
qui non est mecum adversum me est

Viljami

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 741
 • Liked: 5488
 • Uuvattivastainen
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19883 : 23.01.2021, 21:42:10 »
Voi sentään. Ministerin palkka loppui, avioliitto loppui, mutta asuntolainan kuukausierät eivät loppuneet. Lienee kämppä pakon edessä myyty, kun tämän ihmeempää ei Sampo pysty takomaan. Kansallismielisestä Soinin puudeliksi josta sitten "kulttuurivaikuttajaksi". Jep jep. Ei käy sääliksi. Joillain vain on kyky käänteiseen Midaksen kosketukseen. Uuvateilla lähes kaikilla.
"Turvapaikanhakijoiden joukossa ensin oli paljon korkeasti koulutettuja, ei ollut, paljon atk-ammattilaisia, ei ollut, paljon sitä sun tätä, mutta kun ei vaan ole ollut." - ämpee

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 666
 • Liked: 39377
 • Dieselsetä
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19884 : 23.01.2021, 21:51:37 »
Terho olisi nyt kansanedustaja ja yksi PS:n varapuheenjohtajista melkoisella varmuudella, jos hillotolppapikavoitto ei olisi kiinnostanut enemmän kuin äänestäjänsä. No nämähän nyt on puitu moneen kertaan.
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 652
 • Liked: 21501
 • Persuhtava keskustelija
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19885 : 23.01.2021, 23:02:48 »
Sampo takoo väsymättä, ja aina syntyy sutta ja sekundaa ihan mihin vaan kajoaa.

Olettaisin, että tämä sampon viimeisin urotyö kulttuurin saralla tulee olemaan osa pitkään jatkumoa älyllisiä epäonnistumisia.

Eiköhän se ole sampo parasta nyt vaan pysytellä poissa julkisuudesta, ja hävetä mitä tuli tehtyä.
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

Seurailija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 294
 • Liked: 398
 • Korona-Suomen virallinen ilonpilaaja
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19886 : 23.01.2021, 23:03:30 »
Kuinkahan suosittu tuosta Sampo Terhon kirjasta tulee? Ensipainos tuskin on paljon 1000 enempää. En ihan heti usko, että Terhosta tulee miespuolista Sofi Oksasta, jonka Viroa käsitteleviä teoksia on myyty satoja tuhansia kappaleita. Oksanen on kuitenkin puoliksi virolainen, vaikka puhuukin viroa huonosti eikä ole maassa kasvanut saati tietojeni mukaan koskaan asunut. Yhteistä Terholle ja Oksaselle on se, että he molemmat ovat syntyneet vuonna 1977.

Terho olisi voinut kirjoittaa tuon romaaninsa Suomen oloihin sopivaksi. Tarina sodan jaloissa lapsuutensa eläneestä pikkupojasta, joka kasvaa tykkitulen kumussa talvi- ja jatkosodassa, kokee 1940-luvun ja 1950-luvun jälleenrakennuksen ja siirtoväen asuttamisen, rauhanehtojen toimeenpanon, liittoutuneiden valvontakomission, 1960- ja 1970-luvun Neuvostoliiton myötäilyn, Kekkosen ajan Suomen, 1980-luvun kasinotalouden, 1990-luvun Lama-Suomen, EU- ja Maahanmuutto-Suomen jne.

Tällöin kirjalla olisi jotain kosketuspintaa johonkin suomalaisuutta liippaavaan todellisuuteen.
On muuten jämäkintä Halla-aho-kritiikkiä pitkään aikaan!  ;D

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 24 296
 • Liked: 61858
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19887 : 23.01.2021, 23:18:31 »
Kyllähän tuon Terhon kirjan voisi vaikka piruuttaan kirjastosta lainata, jos vain tulee saataville jossain vaiheessa. Ihan mielenkiintoista olisi tsekata, että onnistuisiko kirjailijana toimiminen paremmin kuin politiikkona ja aihekin on suht mielenkiintoinen (elämä Neuvosto-Virossa).

Sinänsä en jaksa kyllä itse enää märehtiä noita 2017 tapahtumia ja toivoa tyypille pahaa (varsinkaan kun enää ole persujen äänestäjä), vaikka typerän tempun tekivätkin Soinin kanssa. Eiköhän se ole tässä jo oman osansa saanut, kun kaikki meni käytännössä alta.

Toivottavasti löytyy kulttuurin saralta menestystä.
Sinimusta liike - uusi kansallismielinen puolueprojekti!

Puolueohjelma on julkaistu ja kannattajakorttikeräys on kohta alkamassa.

https://sinimustaliike.fi/

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 152
 • Liked: 5855
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19888 : 23.01.2021, 23:22:15 »
Soinilla ja Vennamolla on paljon yhteistä: Molemmat ovat lyöneet perustamansa puolueet hajalle.

Tuo ei ole totta, jos tarkoitat Veikko Vennamoa. Vai onko sulla jokin todiste väitteellesi?

Kuinkahan suosittu tuosta Sampo Terhon kirjasta tulee? Ensipainos tuskin on paljon 1000 enempää. En ihan heti usko, että Terhosta tulee miespuolista Sofi Oksasta, jonka Viroa käsitteleviä teoksia on myyty satoja tuhansia kappaleita. Oksanen on kuitenkin puoliksi virolainen, vaikka puhuukin viroa huonosti eikä ole maassa kasvanut saati tietojeni mukaan koskaan asunut. Yhteistä Terholle ja Oksaselle on se, että he molemmat ovat syntyneet vuonna 1977.

Terho olisi voinut kirjoittaa tuon romaaninsa Suomen oloihin sopivaksi. Tarina sodan jaloissa lapsuutensa eläneestä pikkupojasta, joka kasvaa tykkitulen kumussa talvi- ja jatkosodassa, kokee 1940-luvun ja 1950-luvun jälleenrakennuksen ja siirtoväen asuttamisen, rauhanehtojen toimeenpanon, liittoutuneiden valvontakomission, 1960- ja 1970-luvun Neuvostoliiton myötäilyn, Kekkosen ajan Suomen, 1980-luvun kasinotalouden, 1990-luvun Lama-Suomen, EU- ja Maahanmuutto-Suomen jne.

Tällöin kirjalla olisi jotain kosketuspintaa johonkin suomalaisuutta liippaavaan todellisuuteen.

No niin. Eiköhän anneta Sampon kirjan puhua puolestaan. Jos on floppi eikä myy, niin potkitaan vaikka sitten kaikki maassa makaavaa miestä äijäporukalla, sehän on kivaa.

Edit: Se tuo Alaric on aina nopeampi kuin minä  ;)
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

Seurailija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 294
 • Liked: 398
 • Korona-Suomen virallinen ilonpilaaja
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19889 : 23.01.2021, 23:45:32 »
Tuo ei ole totta, jos tarkoitat Veikko Vennamoa. Vai onko sulla jokin todiste väitteellesi?

Suomen Kansan Yhtenäisyyden Puolue

Lainaus
SMP:n hajoamisen keskeinen hahmo oli puheenjohtaja Veikko Vennamo, jota SMP:n eduskuntaryhmän enemmistö syytti diktatorisista otteista ja kohtuuttomien taloudellisten sitoumusten asettamisesta. Erimielisyydet kärjistyivät ilmiriidaksi kesällä 1972.[1] Tuolloin puolueen 12 kansanedustajaa julkaisi Vennamoa jyrkästi arvostelevan kirjeen. SMP:llä oli tuolloin yhteensä 18 kansanedustajaa.[2]

Suomen Maaseudun Puolue

Lainaus
SMP:n rivit olivat hajalla elokuun 1991 puoluekokouksessa. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Tina Mäkelä, jota tukivat voimakkaasti muun muassa Veikko Vennamo ja Hannu Suhonen. Hänen vastaehdokkaansa oli Raimo Vistbacka. Puoluesihteeriksi valittiin kuitenkin opposition tukema Reijo Rinne, joka voitti Suhosen niukasti äänestyksessä, vaikka Mäkelä ja Vennamo panivat kaiken arvovaltansa peliin tämän puolesta. Kokouksen puhujalavalla herjattiin vastustajia puolin ja toisin.[85] Vennamo ja Suhonen syyttivät kokouksen jälkeen vistbackalaisia valtakirjojen väärentämisestä, ja he vaativat puoluesihteeriä eroamaan.[86]

Varma tapa hajottaa mikä hyvänsä puolue on se, että istuva tai entinen puheenjohtaja asettuu tukemaan jotakuta puheenjohtajaehdokasta.

Sinänsä en jaksa kyllä itse enää märehtiä noita 2017 tapahtumia ja toivoa tyypille pahaa (varsinkaan kun enää ole persujen äänestäjä), vaikka typerän tempun tekivätkin Soinin kanssa. Eiköhän se ole tässä jo oman osansa saanut, kun kaikki meni käytännössä alta.

Vaan minkä puolueen, jos saan kysyä?
On muuten jämäkintä Halla-aho-kritiikkiä pitkään aikaan!  ;D

Tagit: siniset