Perussuomalaisten osalta mielenkiintoista nähdä mitä puolue tukee alkaneen vaalikauden jälkeen, kun kannatus tippunee nykyisestä alle puoleen, koska puolue on tukemassa hallituksessa niitä 6000 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä valtion budjettiin ja samalla moni perussuomalaisten äänestäjä saa siinä kunnolla taloudellisesti turpaansa ainakin muutaman vuoden tarkasteluvälillä.
Jos äänestäjä on järkevä, tämä miettii maksaako lisää veroja omasta vai abdullahien terveydenhuollosta. Jos kustannustaso nousee ja valtion velkaantuminen hidastuu, on kyse vain siitä mistä joutuu maksamaan enemmän. Jos maahanmuutosta ja kehitysavusta ja bensiinistä, niin kannatus tipahtaa, jos jostain terveyspalveluista kun sotea koitetaan parsia kasaan, niin oikein viestitettynä: Saarikon ja Marinin perintöä parsitaan vielä muutamia vuosia, siihen voidaan hetken suhtautua kuin nykyiseen tilapäiseen autoveroon. Vasta jos mitään ei tapahdu, äänestäjäkato realisoituu.
Neljä vuotta on pirun lyhyt aika. Vasemmistohallitus otti lisää velkaa ja lisäsi transujen oikeuksia ja suojatyöpaikkoja kavereilleen. Viimeiseen asti välttivät korjaamasta talouden valuvikoja, vaikka olivat lainsäädäntävastuussa ja olisivat varmaan saaneet opposition tuekseen, mutta kun oma äänestäjäkuta olisi rankaissut. Kyllähän Marin loppuun asti nuoleskeli vain omia äänestäjiään saadakseen vaalivoiton seuraavissa vaaleissa. Sitten joutui katsomaan peiliin. Sotehirviö kurkisti selän takaa kaapista ja transut ja bilevideot täyttivät median. Ei yltänyt pääministeriksi, mikä aiheutti totaalisen "en leiki teidän kanssanne" romahduksen. Vähän niin kuin taiteilija hakisi rahoitusta hienoon maalaukseen. Pitäisi huoneen oven kiinni ja kävisi nauttimassa cocktaileja baarissa tukirahoillaan. Kun tukijakso päättyisi ja huoneeseen kurkistettaisiin, maalaustelineellä olisi edelleen tyhjä taulu, mutta lattialle olisi kakattu.
Mutta palatakseni ketjun aiheeseen:
woke-kokkarien lehti Satakunnan Kansa on noutanut Porin Vahvalta Mieheltä, Ari Jaloselta lausunnot hallitusneuvotteluista ja persuista ylipäätään:
https://www.satakunnankansa.fi/porilaine/art-2000009593044.html
”Puolue hajosi 2017, koska osa ei kestänyt sitä, että hallituksessa joudutaan tekemään ikäviäkin päätöksiä. Nyt siellä on mukana samaa porukkaa. Hallituksessa pitää noudattaa yhteistä linjaa eli käytännössä tehdä myös kompromisseja. Osa perussuomalaisista ei tule sitä painetta kestämään ja edessä on taas hajoaminen”, Jalonen ennustaa.
”Puolueen johto tiedostaa tämän kyllä, ja tästä syystä Jussi Halla-ahokaan ei halunnut jatkaa puheenjohtajana. Halla-aho ei ole ikinä ollut puolueen ongelma, vaan hänen ympärillään olevat henkilöt. Perussuomalaisissa on aika korkeillakin paikoilla ihmisiä, joilla alkaa puntti tutista, kun tulee vastuuta.”
Arilla ei puntti tutise, vaikka mm menetti kaksissa peräkkäisissä kuntavaaleissa kumulatiivisesti muistaakseni 98,9% äänistään.
Sitä juttu ei kommentoi millaiseksi lehti tai Ari arvioi Sinisten turnauskestävyyden.
Sampo Terholla alkoi kädet täristä. Oikein sääliksi kävi, kun medialle esitteli jotain manifestoaan.
Siinä Jalonen lienee oikeassa, että Halla-ahon ympärille on kerääntynyt kirjavaa sakkia ja öyhöttäjiäkin. Mutta pahimmat niistä ovat nyt pienpuolueissa tai erotettu puolueesta. Taitaa mennä vielä seitsemisen vuotta ennen kuin meille selviää miksi Halla-aho jätti puheenjohtajuuden. Täytyy sanoa, että fiksu mies, kun media jätti hänet aika nopeasti rauhaan, kun kertoi jättäneensä asiasta suljetun kirjeen. Alkaa enemmän ja enemmän tuntua siltä, että kuoressa on tyhjä paperi vain median vaientamiseksi.
On totta, että Sinisten mukana meni pari lasta pesuveden mukana, kuten Jussi Niinistö, mutta ei ne sinisten ansiot ole missään nimessä niin suuret, että desantti Jalonen voisi paukutella henkseleitä, neuvoa ja kertoa kätkettyjä totuuksia ja näytellä profeettaa.
Toki jos ei ole mitään menetettävää, mitäpä muutakaan narsistiuuvatti tässä kohtaa tekisi, kuin laatisi brassaavan hajoamisprofetian ja sen askelmerkit. Onhan itse jo kerran tuon tehnyt (kokemusasiantuntija siis). Jos jostain syystä näin kävisi, niin voisi liittyä eräiden toimittajien kanssa huutokuoroon "mitäs minä sanoin". En kuitenkaan Jalosen arvalle laittaisi juuri nyt kovinkaan suurta kerrointa.
Tilanne on sikäli erilainen, että silloin vastuussa olevat ruskeakieliset opportunistit lähtivät ja nuivat jäivät. Jos nyt joku lähtisi, se ei olisi hallitusneuvottelijat, vaan nuiva siipi, jolle ohjelma ei ole riittävän kireä. En usko, että tässä vaiheessa lähtevät saisivat valtaosaa puolueesta mukaansa. Viimeksikin lähtijät jäivät yksin.
-i-